Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz. 5. - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-01, 12:47   #3631
201604181004
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.

No. Ja po prostu nie wiem. Wyjdę z siebie i stanę obok zaraz.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 12:49   #3632
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Dziwi mnie ludzka niesłowność.

Na drzwiach mojego instytutu (no tak, jakby nie mogli wrzucić informacji na stronie ) widnieje informacja, że zapisy do USOSu są dzisiaj o 12.
Oczywiście strona internetowa jest niedostępna i pewnie będzie dostępna późnym wieczorem. Tak, że cały dzień spędzę na oczekiwaniu na zapisanie się na zajęcia. Podobnie jest z lektoratem. Listy z grupami wywieszone będą jutro, więc 2 dni mam zablokowane, bo nie wiem o której będę miała ten chol.erny angielski.

Jak można być takim niekompetentnym, ja nie rozumiem.
U mnie w zeszłym roku był cyrk. W październiku każdy zadowolony przychodzi na zajęcia, pierwszy dzień. Nagle ogłoszenie - że grupy zostały ustalone na zbyt dużą ilość osób i że następuje zmiana planu O 21:00 wszystkich nas wyrejestrowali i o 22:00 miała zacząć się ponowna rejestracja. Siedzę na kompie od 21:00 i jak porąbana odświeżam co chwilę. Mija 22:00 - nic. Mija 23:00 - nic. Mija 00:00 - nic. O 2:30 się poddałam i położyłam się spać z ręką omdlałą od ciągłego odświeżania i bez wiedzy, jakie zajęcia mam następnego dnia, bo przecież na nic się nie zapisałam O 4:30 dzwoni do mnie koleżanka, że uruchomiono rejestrację. Myślałam, że mnie szlag trafi.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 12:50   #3633
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
mnie krew zaleje bo od tego zależy moje być albo nie być - chcę się zapisać na cokolwiek byleby mi to nie kolidowało z pracą bo zdechnę z głodu.
ale nawet nie mam listy zajęć na jakie można się zapisać nie ma godzin kiedy się odbywają tak średnio co 15 minut studenci molestują sekretariat telefonem a oni każdemu mówią co innego... 'tak tak o 12 wrzucimy' 'o a mysmy juz wrzucili, nie wyswietla sie?' 'planujemy publikacje na godzine 14' itp
To też strasznie mnie wkurzało na studiach. Pamiętam, że nie jedną noc przesiedziałam i w końcu zapisy na niektóre przedmioty ruszały np. o 4 rano.
Ale przed Usosem(mój pierwszy rok) też ekstra nie było - tłum ludzi, wpychanie się na zapisy. Moja koleżanka z takiej akcji bez buta wróciła, bo jej ktoś przydepnął w tłumie i już nie odnalazła
Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Dlatego jestem za normalnym układaniem planu zajęć, w sensie narzucaniu grupom konkretnych godzin wykładów i ćwiczeń dla poszczególnych grup. Tak samo wolałam, jak uczelnia narzucała terminy egzaminów, bo u mnie na roku nikt nigdy się nie umiał dogadać.(...)
Ustalane przez uczelnię egzaminy też wolę - inaczej ciężko się dogadać. Ale co do planu to nie wszędzie da się ułożyć narzuciny z góry. U mnie wiele przedmiotów było do wyboru, czasem też było można wybrać na którym roku przedmiot się bierze - więc musiały być zapisy.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 12:52   #3634
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
ja wykonałam już któryś telefon, zmienili zdanie, jednak przed 16 uporają się z problemem.
a pracują do 15.
czyli zrozumiałam aluzję, zapisy się dzisiaj nie odbędą

mam nadzieję, że nam dzisiaj ten usos włączą
Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
U mnie w zeszłym roku był cyrk. W październiku każdy zadowolony przychodzi na zajęcia, pierwszy dzień. Nagle ogłoszenie - że grupy zostały ustalone na zbyt dużą ilość osób i że następuje zmiana planu O 21:00 wszystkich nas wyrejestrowali i o 22:00 miała zacząć się ponowna rejestracja. Siedzę na kompie od 21:00 i jak porąbana odświeżam co chwilę. Mija 22:00 - nic. Mija 23:00 - nic. Mija 00:00 - nic. O 2:30 się poddałam i położyłam się spać z ręką omdlałą od ciągłego odświeżania i bez wiedzy, jakie zajęcia mam następnego dnia, bo przecież na nic się nie zapisałam O 4:30 dzwoni do mnie koleżanka, że uruchomiono rejestrację. Myślałam, że mnie szlag trafi.
oni sobie chyba jaja robią
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 12:54   #3635
invisible_01
Zakorzeniona

U mnie normą jest, że w planie pokrywają się zajęcia i nie wiem, jakim trzeba być idiotą, żeby tego nie widzieć. Np. jednocześnie jest wykład obowiązkowy dla całego roku i 2 grupy ćwiczeń Zapisuj się studencie, a potem pożycz od Hermiony zmieniacz czasu i bądź w dwóch miejscach na raz.
Stary 2012-10-01, 12:57   #3636
201604181004
Konto usunięte

No u nas kiedyś były zapisy podczas zajęć wszyscy przyszli na ćwiczenia z laptopami, poprosiliśmy o 15 minut przerwy które mieliśmy odpracować następnego dnia

i serwer padł
Stary 2012-10-01, 13:01   #3637
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Chyba się cieszę, że studia mam dawno za sobą . O ile mniej stresów.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 14:30   #3638
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Moja koleżanka zwracała raz bilet, powiedziała w okienku, że robi to, ponieważ pociąg ma 3-godzinne opóźnienie, więc woli pojechać busem. Pobrano jej chyba 10% ceny biletu, bo "pociąg nie został odwołany"
A to dziwne. Mój TŻ zwracał bilet z powodu opóźnienia pociągu i dostał pełną kwotę, którą zapłacił za bilet
Stary 2012-10-01, 14:33   #3639
matyldaaaa
Zakorzenienie

Jeżeli to coś wniesie do sprawy, to w mojej opowieści przewoźnikiem były `koleje śląskie`.
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 14:45   #3640
funk_you
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie normą jest, że w planie pokrywają się zajęcia i nie wiem, jakim trzeba być idiotą, żeby tego nie widzieć. Np. jednocześnie jest wykład obowiązkowy dla całego roku i 2 grupy ćwiczeń Zapisuj się studencie, a potem pożycz od Hermiony zmieniacz czasu i bądź w dwóch miejscach na raz.
Pierwszy dzień dzisiaj na uczelni, mam już dość. W tym samym czasie mam wok i angielski. Chyba się sklonuję.
funk_you jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 14:54   #3641
Mother Hedgehog
BAN stały

Przed chwilą rowaliło mnie pewne info. Mamy mieć na pierwszych zajęciach wejściówkę i odpytkę z prawa Karnego. Nie dość, że dowiadujemy się ze 3 dni przed, to jeszcze info nie było gdzieś w necie czy na mailu a na drzwiach pana dr. Gdyby chyba nie jakaś wścibska studentka, która była dziś na uczelni pewnie nikt by się nie dowiedział. Szał. Temat studiów uważam za ponownie otwarty

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Napisane przez funk_you Pokaż wiadomość
Pierwszy dzień dzisiaj na uczelni, mam już dość. W tym samym czasie mam wok i angielski. Chyba się sklonuję.
Ja dopiero zaczynam w środę

Edytowane przez Mother Hedgehog
Czas edycji: 2012-10-01 o 14:56
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 15:02   #3642
Chatul
ma zielone pojęcie

Dziewczyny, ja Wam naprawdę współczuję tych przebojów z uczelnią

Cytat:
Napisane przez matyldaaaa Pokaż wiadomość
Jeżeli to coś wniesie do sprawy, to w mojej opowieści przewoźnikiem były `koleje śląskie`.
A, akurat w Kolejach Śląskich nigdy nie zwracałam biletu.
Stary 2012-10-01, 15:10   #3643
201604200942
Konto usunięte

a ja cały czas odświeżam USOSa

chyba zaraz wynajmę siostrę i każę jej odświeżać i dać znać jak coś się zmieni ;D
Stary 2012-10-01, 15:18   #3644
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

chyba zaraz wynajmę siostrę i każę jej odświeżać i dać znać jak coś się zmieni ;D
Dobrze, że moja uczelnia jest 100 lat za murzynami i nie ma czegoś takiego. Dostajesz gotowy plan dla swojej grupy, przepisać się nie możesz `bo jak to tak`, a na koniec semestru łazisz jak zagubiona owieczka z indeksem do każdego osobiście.
Stary 2012-10-01, 15:20   #3645
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Dobrze, że moja uczelnia jest 100 lat za murzynami i nie ma czegoś takiego. Dostajesz gotowy plan dla swojej grupy, przepisać się nie możesz `bo jak to tak`, a na koniec semestru łazisz jak zagubiona owieczka z indeksem do każdego osobiście.
Nawet nie wiesz jak Ci tego zazdroszczę

podobno o 22 ma być jakaś "migracja danych" i wtedy będzie działać, a znając życie to włączą o 2 a ja o 7 muszę wstać :/
Stary 2012-10-01, 15:23   #3646
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet nie wiesz jak Ci tego zazdroszczę

podobno o 22 ma być jakaś "migracja danych" i wtedy będzie działać, a znając życie to włączą o 2 a ja o 7 muszę wstać :/
Specjalnie to napisałam, żeby was wkurzyć Chociaż irytacji przy tym też jest nie mało.

Migracja danych, a to ci dopiero.
Stary 2012-10-01, 15:26   #3647
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Ja na prawdę się cieszę, że obie uczelnie, na których studiowałam, były "sto lat za murzynami" i nie musiałam koczować przy kompie. Jak sobie jeszcze człowiek pomyśli, ile ludzi pracuje w wyuczonym zawodzie za godziną stawkę... to lepiej studiować coś dla czystej przyjemności .
Stary 2012-10-01, 15:27   #3648
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Specjalnie to napisałam, żeby was wkurzyć Chociaż irytacji przy tym też jest nie mało.

Migracja danych, a to ci dopiero.
uważaj, żeby Cię uczelnia nie pokarała i nie wprowadziła usosa ;d
Stary 2012-10-01, 15:52   #3649
heksita
Raczkowanie

Cytat:
Ja na prawdę się cieszę, że obie uczelnie, na których studiowałam, były "sto lat za murzynami" i nie musiałam koczować przy kompie. Jak sobie jeszcze człowiek pomyśli, ile ludzi pracuje w wyuczonym zawodzie za godziną stawkę... to lepiej studiować coś dla czystej przyjemności .
Nie wiem, co gorsze, chyba wolałabym siedzieć u siebie w domu i odświeżać usosa... U mnie na uczelni były zapisy na numerki i godziny (kto wcześniej skończył sesję, ten dostawał wcześniejszy numerek i możliwość zapisanai się do lepszych wykładowców; zamnięte koło, jak się raz trafiło na złych wykładowców i wisiało na poprawkach, to już nic dobrego nie zostawało na zapisach), przez co kolejki i tłumy były nieziemskie. W późniejszych latach jakoś to ogarnęli i jak nie nastała twoja godzina zapisów to nie dało się zapisać wczęsniej, ale na początku to było jakieś bydło. A jak chciało się wprowadzić korekty (przepisać na inny termin, poczyhać na lepszego wykładowcę), to już obowiązywała zasada kto pierwszy ten lepszy. Jak dobrze, że to już za mną .
heksita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 15:58   #3650
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez heksita Pokaż wiadomość
Nie wiem, co gorsze, chyba wolałabym siedzieć u siebie w domu i odświeżać usosa... U mnie na uczelni były zapisy na numerki i godziny (kto wcześniej skończył sesję, ten dostawał wcześniejszy numerek i możliwość zapisanai się do lepszych wykładowców; zamnięte koło, jak się raz trafiło na złych wykładowców i wisiało na poprawkach, to już nic dobrego nie zostawało na zapisach), przez co kolejki i tłumy były nieziemskie. W późniejszych latach jakoś to ogarnęli i jak nie nastała twoja godzina zapisów to nie dało się zapisać wczęsniej, ale na początku to było jakieś bydło. A jak chciało się wprowadzić korekty (przepisać na inny termin, poczyhać na lepszego wykładowcę), to już obowiązywała zasada kto pierwszy ten lepszy. Jak dobrze, że to już za mną .
U mnie wszystko było narzucanie, jak plan lekcji w szkole . Miałam to szczęście, że może w ciągu 5 lat studiów miałam 2-3 przedmioty do wyboru, ale problemów z zapisaniem się nie było.
Stary 2012-10-01, 16:22   #3651
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
U mnie też tego nie ma, ale przedmiotów wybieramy sporo, tylko że w ramach grupy A że zgodni w tej kwestii jesteśmy to problemów nie ma

I co mnie najbardziej cieszy - nie musimy latać z indeksami za nikim Przed sesją każdy odbiera swój indeks, wypełnia i składa w dziekanacie, a wykładowcy później sobie je stamtąd biorą i przepisują oceny z protokołów

Co mnie dziwi to historia zasłyszana ostatnio o jakimś gówniarzu na motocyklu, który specjalnie się zatrzymał przy wózku ze śpiącym dzieckiem i przygazował tak, żeby je obudzić Nie wiem co mu to dało

Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg
Ruby Invicta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 16:37   #3652
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ruby Invicta Pokaż wiadomość
U mnie też tego nie ma, ale przedmiotów wybieramy sporo, tylko że w ramach grupy A że zgodni w tej kwestii jesteśmy to problemów nie ma

I co mnie najbardziej cieszy - nie musimy latać z indeksami za nikim Przed sesją każdy odbiera swój indeks, wypełnia i składa w dziekanacie, a wykładowcy później sobie je stamtąd biorą i przepisują oceny z protokołów

Co mnie dziwi to historia zasłyszana ostatnio o jakimś gówniarzu na motocyklu, który specjalnie się zatrzymał przy wózku ze śpiącym dzieckiem i przygazował tak, żeby je obudzić Nie wiem co mu to dało :confused:
WTF?

Mnie dziwią ostatnio programy na National Geographic, straszące apokalipsą. Teraz straszą brakiem ropy i istnym armagedonem z tego powodu. Zawsze mi się wydawało, że są organy monitorujące tak istotne źródła energii, więc raczej przy spadku ilości takiego surowca ludność zostaje odpowiednio wcześniej informowana i opracowuje się alternatywne źródła . Ale wolę to, niż jakieś bzdury u Drzyzgi albo Dlaczego ja .
Stary 2012-10-01, 18:02   #3653
invisible_01
Zakorzeniona

Ja mimo okresowej nienawiści do USOS-a jednak wolę jego od automatycznego przydzielania do grup. Od początku chciałam łączyć studia z pracą i wolałam zaczynać jak najwcześniej, zapisywałam się więc na jak najwcześniejsze grupy. Gdybym nie mogła sama decydować, mój plan na pewno wyglądałby o wiele gorzej.
Stary 2012-10-01, 18:14   #3654
201604181004
Konto usunięte

Cytat:

pfff ty to słaba jesteś, ja od tego mam... siebie, faceta, oraz dwóch współlokatorów

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
początku chciałam łączyć studia z pracą i wolałam zaczynać jak najwcześniej, zapisywałam się więc na jak najwcześniejsze grupy. Gdybym nie mogła sama decydować, mój plan na pewno wyglądałby o wiele gorzej.
To wyobraź sobie sytuacje, gdy wszystkie miejsca na zajęciach znikają średnio w 8 sekund i zazwyczaj klikasz sobie, zapisz się, wtedy pada serwer, wyrzuca cię, wylogowuje, ty się logujesz jeszcze raz i w panice klikasz na cokolwiek byle tylko się dostać a potem kombinujesz jak się zamienić z kimś.
oczywiście zostaje grupa osób która nie zapisuje się na nic.
no, dlatego ja dostaję białej gorączki bo pracuję i jak coś pójdzie nie tak to ... bałwan bombki strzeli.
Stary 2012-10-01, 19:40   #3655
paulinka1128
Zadomowienie

Dziwią mnie ludzie na studiach, którzy na studiach przepisują wszystkie slajdy, które i tak są wstawione w internecie zamiast słuchać wykładowcy, który mówi dodatkowe informacje.
Stary 2012-10-01, 19:46   #3656
coffee
and cigarettes

Cytat:
To wyobraź sobie sytuacje, gdy wszystkie miejsca na zajęciach znikają średnio w 8 sekund i zazwyczaj klikasz sobie, zapisz się, wtedy pada serwer, wyrzuca cię, wylogowuje, ty się logujesz jeszcze raz i w panice klikasz na cokolwiek byle tylko się dostać a potem kombinujesz jak się zamienić z kimś.
oczywiście zostaje grupa osób która nie zapisuje się na nic.
no, dlatego ja dostaję białej gorączki bo pracuję i jak coś pójdzie nie tak to ... bałwan bombki strzeli.
Pierwszy rok mam do czynienia z USOSem, w tym semestrze mieliśmy się zapisać tylko na lektorat. Pomijam już fakt, że nikt studentom o tym nie powiedział, gdybym z ciekawości nie postanowiła popatrzeć co to ten USOS jest, to nie wiedziałabym, że trzeba i pewnie bym się nie zapisała. Przy wpisie na studia pani twierdziła 'w tym semestrze na nic na pewno na tym kierunku zapisów nie będzie'...
Ale, ale... Z moich obliczeń wychodzi, że jest mniej miejsc niż studentów - jak to jest możliwe? Co z osobami, które nie zdążyły się zapisać?

Po pierwszym spotkaniu z USOSem stwierdzam, że go nie lubię i wolałam studia bez niego. Może przed sesją/w czasie sesji docenię.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 19:47   #3657
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka1128 Pokaż wiadomość
Dziwią mnie ludzie na studiach, którzy na studiach przepisują wszystkie slajdy, które i tak są wstawione w internecie zamiast słuchać wykładowcy, który mówi dodatkowe informacje.
Jak wykładowca cały wykład opierał na slajdach, które udostępniał na skrzynkę albo w necie gdzieś tam... to nawet nie chciało mi się na taki wykład wstawać .
Stary 2012-10-01, 20:52   #3658
asta9126
Zadomowienie

Cytat:
Mnie przeraża to, że ludzi trzeba uświadamiać w takich kwestiach. Tak, jak słyszałam, że ponoć chcą wprowadzić albo wprowadzili kursy dla narzeczonych, jak żyć w małżeństwie (?). Czyli, że wzrasta ilość nieodpowiedzialnych ludzi czy co? Trochę niepokojące.

Ale moim zdaniem nie ma nic złego w tym, że ludzie mieli by zdobyć wiedzę z zakresu psychologii, nauczyć się pewnych rzeczy. Rzeczy wydawałoby się podstawowych, instynktownych... Ale jednak świadomość społeczeństwa nt. chorób psychicznych czy rozwoju jest niewielka...
Czytałam o tym w książce Dąbrowskiego "Zdrowie psychiczne", zasadniczo: psychohigiena, podstawowa wiedza o rozwoju i wychowaniu dzieci. Jak znajdę chwilę to zacytuję fragment...

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Jak wykładowca cały wykład opierał na slajdach, które udostępniał na skrzynkę albo w necie gdzieś tam... to nawet nie chciało mi się na taki wykład wstawać .
Miałam takiego jednego. Nie chciało się go słuchać i notować, bo była ta świadomość, że wszystko będzie na mailu czasem powiedział coś przypadkiem zabawnego (niektórzy notowali jego najlepsze teksty) i tylko dlatego ktokolwiek przychodził.
Stary 2012-10-01, 20:55   #3659
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez paulinka1128 Pokaż wiadomość
Tylko, że często jest tak że na tych slajdach są główne hasła, je warto spisać a potem do nich w trakcie wykładów dopisywać adnotacje z wypowiedzi prowadzącego.
Ale były też slajdy na których było dużo wartościowego tekstu i ich niestety nie udostępniono w sieci

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:00   #3660
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asta9126 Pokaż wiadomość
Ale moim zdaniem nie ma nic złego w tym, że ludzie mieli by zdobyć wiedzę z zakresu psychologii, nauczyć się pewnych rzeczy. Rzeczy wydawałoby się podstawowych, instynktownych... Ale jednak świadomość społeczeństwa nt. chorób psychicznych czy rozwoju jest niewielka...
Czytałam o tym w książce Dąbrowskiego "Zdrowie psychiczne", zasadniczo: psychohigiena, podstawowa wiedza o rozwoju i wychowaniu dzieci. Jak znajdę chwilę to zacytuję fragment...

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Miałam takiego jednego. Nie chciało się go słuchać i notować, bo była ta świadomość, że wszystko będzie na mailu czasem powiedział coś przypadkiem zabawnego (niektórzy notowali jego najlepsze teksty) i tylko dlatego ktokolwiek przychodził.
Co do pierwszego...nie no,. oczywiście, że nie ma w tym niczego złego. Bardziej mi chodziło o to, że teraz ludzi trzeba we wszystkim prowadzić za rączkę, bo kurs tego, kurs tamtego. Fachowa wiedza nikomu nie zaszkodziła, no ale jednak martwi mnie taka tendencja braku samodzielnego myślenia i polegania na jakimś psychologu.

Dla mnie wykłady, gdzie prowadzący nie robił żadnej listy i rzucał wszystko, co potrzebne na egzamin w internet, były automatycznie skreślane. Po co miałam chodzić, skoro i tak wszystko miałam na skrzynce. Tak samo miałam z wykładami, z których miałam notatki od osób z roku wyżej .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości