|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.
No. Ja po prostu nie wiem. Wyjdę z siebie i stanę obok zaraz.
|
|
|
|
#3632 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
O 21:00 wszystkich nas wyrejestrowali i o 22:00 miała zacząć się ponowna rejestracja. Siedzę na kompie od 21:00 i jak porąbana odświeżam co chwilę. Mija 22:00 - nic. Mija 23:00 - nic. Mija 00:00 - nic. O 2:30 się poddałam i położyłam się spać z ręką omdlałą od ciągłego odświeżania i bez wiedzy, jakie zajęcia mam następnego dnia, bo przecież na nic się nie zapisałam O 4:30 dzwoni do mnie koleżanka, że uruchomiono rejestrację. Myślałam, że mnie szlag trafi.
|
|
|
|
|
#3633 | |
|
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
![]() Ale przed Usosem(mój pierwszy rok) też ekstra nie było - tłum ludzi, wpychanie się na zapisy. Moja koleżanka z takiej akcji bez buta wróciła, bo jej ktoś przydepnął w tłumie i już nie odnalazła Ustalane przez uczelnię egzaminy też wolę - inaczej ciężko się dogadać. Ale co do planu to nie wszędzie da się ułożyć narzuciny z góry. U mnie wiele przedmiotów było do wyboru, czasem też było można wybrać na którym roku przedmiot się bierze - więc musiały być zapisy. |
|
|
|
|
#3634 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mam nadzieję, że nam dzisiaj ten usos włączą Cytat:
oni sobie chyba jaja robią
|
||
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzeniona
|
U mnie normą jest, że w planie pokrywają się zajęcia i nie wiem, jakim trzeba być idiotą, żeby tego nie widzieć. Np. jednocześnie jest wykład obowiązkowy dla całego roku i 2 grupy ćwiczeń
Zapisuj się studencie, a potem pożycz od Hermiony zmieniacz czasu i bądź w dwóch miejscach na raz.
|
|
|
|
#3636 |
|
Konto usunięte
|
No u nas kiedyś były zapisy podczas zajęć
i serwer padł |
|
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba się cieszę, że studia mam dawno za sobą
. O ile mniej stresów.
|
|
|
|
#3638 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli to coś wniesie do sprawy, to w mojej opowieści przewoźnikiem były `koleje śląskie`.
|
|
|
|
#3640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3641 | |
|
BAN stały
|
Przed chwilą rowaliło mnie pewne info. Mamy mieć na pierwszych zajęciach wejściówkę i odpytkę z prawa Karnego. Nie dość, że dowiadujemy się ze 3 dni przed, to jeszcze info nie było gdzieś w necie czy na mailu a na drzwiach pana dr. Gdyby chyba nie jakaś wścibska studentka, która była dziś na uczelni pewnie nikt by się nie dowiedział. Szał. Temat studiów uważam za ponownie otwarty
![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
Edytowane przez Mother Hedgehog Czas edycji: 2012-10-01 o 14:56 |
|
|
|
|
#3642 |
|
ma zielone pojęcie
|
Dziewczyny, ja Wam naprawdę współczuję tych przebojów z uczelnią
A, akurat w Kolejach Śląskich nigdy nie zwracałam biletu.
|
#3643 |
|
Konto usunięte
|
a ja cały czas odświeżam USOSa
![]() chyba zaraz wynajmę siostrę i każę jej odświeżać i dać znać jak coś się zmieni ;D |
|
|
|
#3644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3645 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
podobno o 22 ma być jakaś "migracja danych" i wtedy będzie działać, a znając życie to włączą o 2 a ja o 7 muszę wstać :/ |
|
|
|
|
#3646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż irytacji przy tym też jest nie mało. ![]() Migracja danych, a to ci dopiero. |
|
|
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na prawdę się cieszę, że obie uczelnie, na których studiowałam, były "sto lat za murzynami" i nie musiałam koczować przy kompie. Jak sobie jeszcze człowiek pomyśli, ile ludzi pracuje w wyuczonym zawodzie za godziną stawkę... to lepiej studiować coś dla czystej przyjemności
.
|
|
|
|
#3648 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3649 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Miałam to szczęście, że może w ciągu 5 lat studiów miałam 2-3 przedmioty do wyboru, ale problemów z zapisaniem się nie było.
|
|
|
|
|
#3651 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A że zgodni w tej kwestii jesteśmy to problemów nie ma ![]() I co mnie najbardziej cieszy - nie musimy latać z indeksami za nikim Co mnie dziwi to historia zasłyszana ostatnio o jakimś gówniarzu na motocyklu, który specjalnie się zatrzymał przy wózku ze śpiącym dzieckiem i przygazował tak, żeby je obudzić
|
|
#3652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie dziwią ostatnio programy na National Geographic, straszące apokalipsą. Teraz straszą brakiem ropy i istnym armagedonem z tego powodu. Zawsze mi się wydawało, że są organy monitorujące tak istotne źródła energii, więc raczej przy spadku ilości takiego surowca ludność zostaje odpowiednio wcześniej informowana i opracowuje się alternatywne źródła . Ale wolę to, niż jakieś bzdury u Drzyzgi albo Dlaczego ja .
|
|
|
|
|
#3653 |
|
Zakorzeniona
|
Ja mimo okresowej nienawiści do USOS-a jednak wolę jego od automatycznego przydzielania do grup. Od początku chciałam łączyć studia z pracą i wolałam zaczynać jak najwcześniej, zapisywałam się więc na jak najwcześniejsze grupy. Gdybym nie mogła sama decydować, mój plan na pewno wyglądałby o wiele gorzej.
|
|
|
|
#3654 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
pfff ty to słaba jesteś, ja od tego mam... siebie, faceta, oraz dwóch współlokatorów ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
oczywiście zostaje grupa osób która nie zapisuje się na nic. no, dlatego ja dostaję białej gorączki bo pracuję i jak coś pójdzie nie tak to ... bałwan bombki strzeli. |
||
|
|
|
#3655 |
|
Zadomowienie
|
Dziwią mnie ludzie na studiach, którzy na studiach przepisują wszystkie slajdy, które i tak są wstawione w internecie zamiast słuchać wykładowcy, który mówi dodatkowe informacje.
|
|
|
|
#3656 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
Ale, ale... Z moich obliczeń wychodzi, że jest mniej miejsc niż studentów - jak to jest możliwe? Co z osobami, które nie zdążyły się zapisać? Po pierwszym spotkaniu z USOSem stwierdzam, że go nie lubię i wolałam studia bez niego. Może przed sesją/w czasie sesji docenię.
|
|
|
|
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3658 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale moim zdaniem nie ma nic złego w tym, że ludzie mieli by zdobyć wiedzę z zakresu psychologii, nauczyć się pewnych rzeczy. Rzeczy wydawałoby się podstawowych, instynktownych... Ale jednak świadomość społeczeństwa nt. chorób psychicznych czy rozwoju jest niewielka... Czytałam o tym w książce Dąbrowskiego "Zdrowie psychiczne", zasadniczo: psychohigiena, podstawowa wiedza o rozwoju i wychowaniu dzieci. Jak znajdę chwilę to zacytuję fragment... ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
czasem powiedział coś przypadkiem zabawnego (niektórzy notowali jego najlepsze teksty) i tylko dlatego ktokolwiek przychodził.
|
|
#3659 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale były też slajdy na których było dużo wartościowego tekstu i ich niestety nie udostępniono w sieci ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie wykłady, gdzie prowadzący nie robił żadnej listy i rzucał wszystko, co potrzebne na egzamin w internet, były automatycznie skreślane. Po co miałam chodzić, skoro i tak wszystko miałam na skrzynce. Tak samo miałam z wykładami, z których miałam notatki od osób z roku wyżej .
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:01.

) widnieje informacja, że zapisy do USOSu są dzisiaj o 12.
O 21:00 wszystkich nas wyrejestrowali i o 22:00 miała zacząć się ponowna rejestracja. Siedzę na kompie od 21:00 i jak porąbana odświeżam co chwilę. Mija 22:00 - nic. Mija 23:00 - nic. Mija 00:00 - nic. O 2:30 się poddałam i położyłam się spać z ręką omdlałą od ciągłego odświeżania i bez wiedzy, jakie zajęcia mam następnego dnia, bo przecież na nic się nie zapisałam 
oni sobie chyba jaja robią
. O ile mniej stresów.