|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II
edit:przepraszam musiałam usunąć zdjęcie
![]() Cytat:
Edytowane przez 6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef Czas edycji: 2012-10-01 o 21:16 |
|
|
|
|
#272 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II
Hej dziewczyny
Mi się dzisiaj totalnie nic nie chce. Jestem tak wypompowana po pracy, że najchętniej bym poszła zaraz spać Mam nadzieję, że jutro będzie jakiś lepszy dzień ![]() Cytat:
Cytat:
Fajnie wyglądasz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też bym się chętnie poddała jakimś fajnym zabiegom, szczególnie masażom ![]() A mydło rzeczywiście śmierdzi, jednak można się do tego przyzwyczaić na szczęście i po jakimś czasie użytkowania już ten zapach tak nie przeszkadza
|
|
#273 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można się jednak do tego przyzwyczaić Najgorszy jest zdecydowanie poniedziałek, bo po weekendzie ja zawsze jestem jakaś dobita Ale są też plusy wczesnego wstawania, ma się więcej dnia dla siebie Cytat:
Też się czaiłam na tę marynarkę, jednak na mnie ona zupełnie nie leżała. A szkoda.. ![]() Cytat:
Mogę się pod tym podpisać obiema rękoma ![]() A mydło mi śmierdzi, choć teraz już tak nie zwracam na to uwagi. Początkowo wyczuwałam smar samochodowy, teraz już nie zwracam na to uwagi
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzi o listę, to miałam na myśli raczej ułożenie jej okazjami, kategoriami, nie wiem, jak to określić. Ja np. uważam, że w pewnym wieku wypada mieć jakieś czarne okrycie wierzchnie, które można założyć na pogrzeb. Klasyczna nie-czarna i nie-biała sukienka sprawdzi się zawsze na okazje typu ślub, imieniny cioci i tak dalej, i tak dalej.
Ale Wasze listy sobie zapiszę i zmodyfikuję do mojej, żeby skompletować garderobę idealną. Zauważyłam, że wiele z Was styl klasyczny rozumie jako stonowane kolory i proste kroje. Ja z kolei uwielbiam np. styl Kate Middleton, który jest dość konserwatywny i pod względem krojów (a także odkrywania ciała) klasyczny, ale dopuszcza żywsze kolory czy niekiedy wzory. ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- A i dzięki Wam na pewno wypróbuję mydło czarne - do tej pory używałam dziegciowego i polecam. W ogóle polecam zainteresowanie się kosmetykami naszych wschodnich sąsiadów .
|
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze czekam na oficjalne potwierdzenie, wtedy będzie czas na świętowanie
Byłam dzisiaj w mango. Na stronie internetowej pojawiło się sporo ładnych rzeczy, ale nic nie widziałam u siebie niestety. Były tylko te płaszczyki. Nawet niezłe, na zimę się nie nadają, ale na jesień jak najbardziej
|
#277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#278 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny - to i ja się przywitam
Podczytuję Was od baaardzo dawna, ale jakoś nigdy nie było okazji, aby coś napisać. Widzę, że na tapecie czarne mydło - mam takie jak blekitne_niebo i również baaaardzo polecam (ja mam wersję neroli, bo niby bardziej nadaje się do naczynkowej cery). LadyI - ja dziś też kupiłam marynarkę Lany Spódnicę bordową również mierzyłam, ale niestety nie było rozmiaru 40, a w 38 czułam się za bardzo ściśnięta W ogóle ekstra jest ta spódnica |
|
|
|
#279 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Ja też
![]() Dziewczyny gdzie to mydło jest dostępne online? Jeśli z allegro to jakie wybrać bo jest ich tam sporo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pamiętam jak pisałaś o swoich rozterkach związanych z dalszym kształceniem.
|
|||
|
|
|
#280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Błękitne niebo polecała właśnie to mydło
|
|
|
|
|
#281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#282 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Do tego dobrze skrojona marynarka. Jeśli już koniecznie inny kolor to podoba mi się tylko wspomniane przez dziewczyny bordo. Choć ja pewnie i tak założyłabym białą lub beżową bluzkę, do tego czarną marynarkę i co najwyżej dodatki w kolorze wina ![]() Cytat:
Cytat:
Taka fryzura bardzo kojarzy mi się z tzw. 'paryskim szykiem', stylem reprezentowanym przez Ines de la Fressange Cytat:
Kupuj obie rzeczy Cytat:
Cytat:
Już nawet dzisiaj uświadomiłam kumpla z pracy żeby szykował się na delegację do W-wy
|
|
#283 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahaha wierzę .Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() . Też oglądałam te płaszczyki . Oczywiście spodobał mi się jasny, ale nie było rozmiaru . Pewnie bym od razu kliknęła online, ale mam zimowy z identycznymi guzikami, a kilka lat temu miałam kremowy z czarnymi o tym samym kroju, różniący się jedynie wycięciem pod szyją(żaden mój ciuch nie zebrał nigdy tylu komplementów , czas poszukać czegoś innego . Poza tym pewnie pół miasta będzie w nich chodzić
|
|||
|
|
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja kompletnie się na nią nie nastawiałam, ale weszłam, popatrzyłam, przymierzyłam i mi się spodobała . Jeśli dobrze Ci w musztardowym to bierzDziękuję ![]() ![]() już odłożyłam spódnicę Dziekuję ![]() . Jedna już wisi w szafie, a po spódnicę jadę jutro .Jeśli chodzi o torebki to fajne wzornictwo mają w Parfois . Jest sklep internetowy, więc można zamówić . E-torebek miałam kilka i ze wszystkich byłam zadowolona , dobrze się nosiły
|
|
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Marynarka kusii ale mam bardzo podobna i niewiem czy jest sens kupować ![]() Poczekam do wypłaty i wtedy zdecyduje |
|
|
|
|
#287 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mój chłopak startuje w przyszłym roku, w tym niestety z różnych przyczyn nie mogł długo się przygotowywałaś?![]() Cytat:
a co do odżywki Eveline... zawiea formaldehyd, dlatego zastanawiam się czy trzeba robić jakieś przerwy w stosowaniu i maluję nią na przemian z jedną z odżywek wibo... i wciąż jestem w szoku jakie mam długie paznokcie ![]() A od wczoraj łykam Vitapil + wcieranie Seboradinu z rzodkwią |
|||
|
|
|
#288 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mam dylemat, ponieważ za jakiś czas wybieram się do fryzjera a nie wiem co zrobić z włosami. Teraz mam ombre bardzo sprane już i muszę zdecydować co dalej. Dość dobrze czuję się w ombre ale męczy mnie, że niemal co druga nastolatka ma takie. Ubieram się klasycznie i chciałabym aby włosy z resztą stanowiły spójny wizerunek.Proste jednokolorowe włosy mam wrażenie, ze trochę mnie postarzają natomiast ombre doskonale odświeża lecz odczuwam lekki przesyt (tak jak podróbkami zarowego shoppera )
|
||
|
|
|
#289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ombre mi się podoba, ale ze względu na olbrzymią popularność oraz to, że mam proste i raczej gładkie włosy, nie jest to dla mnie ![]() Fryzurę mam tego typu co w załączniku, tylko bez grzywki Jeszcze ze 2-3 miesiące i chyba i grzywkę przytnę, coby nadać włosom trochę "szaleństwa"
|
|
#290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz moja fryzura/kolor przypomina taką jak ma Hanna Lis. Te "tafle" jaśniejszego koloru jaką techniką są farbowane? |
|
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą zazdroszczę tak długich włosów, sama o taki marzę, ale przy moich włosach w tej długości wyglądałabym jak topielica albo coś gorszego
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
czy po zakupie można liczyć na zdjęcia? sama zastanawiam się nad płaszczem ale jakoś zdecydować się nie mogę
|
|
#293 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj tak - poprosimy o zdjęcia
Też muszę kupić jakiś płaszcz na zimę. Spodobał mi się ten z mango - cena przystępna i ma aż 82% dziewiczej wełny, więc chyba powinien być ciepły. Co myślicie? (http://shop.mango.com/PL/p0/mango/od...=1349165030774) |
|
|
|
#294 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
dopiero dzisiaj zauważyłam, że jest już nowy wątek, poprzedni często podczytywałam ale rzadko sama się udzielałam, mam nadzieję, że w tym to się zmieni i znajdę więcej czasu
|
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam refleksy na włosach
. Moja fryzjerka nakłada farbę na początku na odrosty, a później na grubsze pasma i skręca je jak dredy . Dzięki temu włosy nie są tak 'płaskie' ![]() cosma - pokaż płaszcz
|
|
|
|
#296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cosma - ja również przyłączam się do prośby o zdjęcia płaszcza
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
Wlaśnie zamówiłam czarne mydło na allegro:
http://allegro.pl/czarne-mydlo-savon...666227852.html ![]() Będzie dobre? Wzięłam też od nich olej arganowy. Ja na włosach mam pasemka, dziś będę je farbować sama. Nie chcę już pasemek. Jak zepsuję to pójdę ratować się do fryzjera, ciekawość mnie zżera jak to wyjdzie
|
|
|
|
#298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba zamówię też to z Twojego linka
|
|
|
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym byście widziały jakiego mam listonosza...
|
|
|
|
|
#300 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;36857826]
chyba jestem jedyną osobą na tym wątku, której nie podobają się torby Pani Pilewicz [/QUOTE]Myślę, że nie jedyną Odnośnie porannego wstawania to zaczyna się "gorsza" pora. Jak sobie pomyślę o wstawaniu w ciemnościach i powrocie do domu również w ciemnościach to Jednakże zgodnie z powiedzeniem " Kto rano wstaje temu Pan Bóg daje" wierzę, że nie dzieje się to bez przyczyny ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

Mam nadzieję, że jutro będzie jakiś lepszy dzień 
T-shirt z h&m, spódnica z re, kurtka z orsay, botki z M&S. Mam pytanie czy mogę nosić takie botki do moich krótkich nóżek? Czy lepiej wkładać je do spodni?

Z jeansów zrezygnowałam, nie lubię tego typu spodni, a ogromna kolekcja szpilek pozwala mi zachować równowagę psychiczną
.

. Też oglądałam te płaszczyki
. Pewnie bym od razu kliknęła online, ale mam zimowy z identycznymi guzikami, a kilka lat temu miałam kremowy z czarnymi o tym samym kroju, różniący się jedynie wycięciem pod szyją(żaden mój ciuch nie zebrał nigdy tylu komplementów
, czas poszukać czegoś innego
czeka mnie teraz relaks po egzaminie. Ostatnie miesiące mnie wykończyły
długo się przygotowywałaś?