|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Cytat:
Catro- ślicznie Ola rysuje
|
|
|
#3992 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
My też używamy tego płyny ale sprawdziłam nr. seryjny jaki mam i mój jest ok
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
Iza fajne rysunki
dla Zosi![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Beata ja własnie butelke wyrzuciłam i nie moge sprawdzić
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczyna pędzelkiem a kończy palcami
|
#3995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale trochę zbieg okoliczności u mnie a żeby sprawdzić czy nie ma tej bakterii to by trzeba było zrobić badanie z krwi?nigdzie nie piszą o tym co dalej jeśli się tego używało Mi jakiś x czas temu wyszło,że mam w gardle paciorkowca zieleniejącego,lekarz mówi,że to jest naturalna flora bakteryjna i nic z tym sie nie robi,bo każdy z nas cos tam ma. Obecnie cos mi się takiego zrobiło,że jak śpię na boku to strasznie mnie rano bolą ramiona(jakby mięśnie czy stawy-trudno stwierdzić)poklikałam troche i znlalazłam,że własnie ten "nic nie znaczący"paciorkowiec może powodować przewlekłe zapalenie stawów.Przeciez jak pójdę do lekarza to mne wyśmieje-bo przecież Pani młoda! |
|
|
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
Catro - trochę poczytałam i nieco pasuje. Ale zastanawiam się, czy by nie pasowało także do innych żywych dzieci. Nie chcę wpadać w panikę, ani też zamykać się na nic. Zbadamy i zobaczymy. Może kilka łezek mi poleciało, ale nie obwiniam Cię lub nic takiego. Człowiek uczy się całe życie. Pewnie, że bym chciała, żeby po prostu zaczął mówić i żeby to z niczego nie wynikało.
Oliwka - a lekarz kazał czekać do skończonego 3 roku życia z tą stulejką. A jeśli skórka nie zejdzie sama, a coś jej słabo idzie, będziemy próbować odklejać ją maścią sterydową. Kawałeczek schodzi, ale nie do końca. I chyba czasem cierpliwość wie, komu ma się przytrafić ![]() A. zaczął czytać o autyzmie i mówi " może ja mam autyzm?"
|
#3997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Doktorowa kazała mi czasami smarowac taką maścią co jest do oczu,ona jest taka tłusta jak wazelina,smarowalam mu oko jak miał jęczmień |
|
|
|
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
no najwyraźniej nie każdy...
Cytat:
laski, znikam na trochę chyba-jak się pozbieram,albo mi się poprawi to zajrzę. Póki co zdrowia dla maluchów i dla Was i dużo fajnej jesiennej pogody na spacery.
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Megi moj brat ma dwoch chlopakow i dziewczynke,ona zaczela mowic krotko po roku,a chlopcy dokladnie po 3urodzinach. Oni do 3 lat to praktycznie nic nie mowili
![]() Ale najwazniejsze jak widzisz ze dziecko rozumie wiekszosc co do niego mowisz. Piekne te rysunki. Catro ja stawialam ze to twarz i biust heh.Moj ma w smarfonie wgrany Kid Paint Coloring tam moze sobie rysowac,kolorowac. Kolorowanki papierowe gryzmoli. Ale bardzo lubi jak ja narysuje pieska a on uzupelni np oczy narysuje ,ogon,czy tez kupe :P. A przy pociagu to dym,komin,tory itp
|
|
#4000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeraża mnie to wszystko trochę jak doczytałam do momentu że synek zaczął chodzić na paluszkach i "strzelać" ? paluszkami. Zosia tez lubi na paluszkach biegać i strzelać palcami, oglądać je itd. Bardzo ją to cieszy. Do tego jak czasem coś chcę to "ucieka" wzrokiem i wiele, wiele innych pasujących "znaków".Poczytałam też trochę o tych wszystkich wypełniaczach suplementów diety, czyli witaminek. To straszne bo zamiast pomagać to mogą truć a my się cholewcia zastanawiamy dlaczego gnomy nie śpią po nocach, nerwowe są itd. To wszystko jest w jedzonku i w witaminkach które wydają się być zdrowe. Megi nie ma się co nakręcać bo można się choroby nerwowej nabawić. Trzeba zrobić badania, testy i inne takie i dopiero coś działać
|
|
#4001 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale podlinkowałam tego bloga, żebyś sobie o ewentualnych badaniach poczytała, a nie objawów się doszukiwała Iza - no piękna twórczość ![]() Oliwka - może zadzwoń na infolinię do nich, to Cię pokierują |
|
|
|
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Mrówka odpocznij trochę jak się da
Zdrówka Cytat:
|
|
#4003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Ciebie również pozytywnych myśli
|
|
|
|
|
#4004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jej... taki smutny wieczór mi się zrobił. Igor chory, zasnął sam przy włączonym świetle, jak poszłam umyć zęby. Bidulek z niego taki.
|
|
#4005 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
po co jej tą kaszę tam sypiesz ?Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czasem Olka ma takie chwile że nie da sobie nic wytłumaczyć , więc kilka razy została zabrana z przedszkola na rękach , bo coś jej tam nie pasiło . w drodze też był ryk . U nas pomaga też brat jak się z niej nabija że jest histeryczka , bo SZymon mało miał takich akcji . Do tego pomagają zawody między dziećmi np. kto szybciej założy buty i wsiądzie do auta . No ale przy jednej sztuce tego nie zrobisz . Nie musisz być silna i zawsze wzorowa , bo nikt przecież nie jest .
|
|
#4006 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
gratulacjeCytat:
to nie mój przepis tylko z miesięcznika "Moje gotowanie" ona na ciepło tak się trochę rozłazi ale na ciepło właśnie jest najlepsza i wszystkie doły mijają![]() Cytat:
![]() Madziwnia kupiłam październikową "Super Linię" i tam jest artykuł w sam raz dla Ciebie odchudzanie dla całej rodziny z dziećmi i jadłospis niskokaloryczny |
|||||
|
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
Catro - Ola pięknie rysuje. Jestem po ogromnym wrażeniem.
Mojej to do takiego rysunku lata świetne. Ona nawet zwykłego kwadratu nie jest w stanie pomalować. Zreszta ona nie lubi malować no chyba ze chodzi o ściany lub tapczan. Tutaj to mamy piękne bochomazy. Niestety ale następnego Matejki to z niej nie bedzie. Nie widziałam programu muszę na www zobaczyć. Młoda - fajne wakacje mialas. Ja kocham Włochy. Witam nowa mamusie.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2012-10-01 o 23:01 |
|
|
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
Libra faktycznie zaraz człowiekowi lepiej
![]() I na tyle mi dobrze że Super Linię też będę musiała kupić ![]() Pop zapomniałam zrobić zdjęcia wczorajszego malunku Zosi na Wojtkowym fotelu ![]() Chciała go jeszcze swoim ciałkiem zakryć z mazakiem w dłoni
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
catro super ola rysuje ogromny podziw moja to rysuje kółko w środki dwa kółka i mówi że to ocza
![]() też widziałam reportaż od rana tz mi ciśnienie podniósł no co za gość... Łaski moja te ma takie akcje nie słucha jest złośliwi wyje bez powodu czy coś ją nie zwracam uwagi robię swoje ją nawet tego ryku czasami nie słyszę bo się wyłącza ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- A no właśnie ją też nie kulturalna oczywiście również witam nowa mamusią
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
Maciek poszedł do przedszkola po chorobie , wychodząc z domu strasznie płakał
mam czuja że babki będą po mnie dzwonić za jakiś czas, żebym go zabrała. Beata Witam cię
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
Beczka może się zabawie i przestanie płakać przy dzieciach
---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Rodaczka miałam ci napisać że moja oli jak wstaje to nie ma czasu na polezenie tylko zdziera ze mnie posciel i w momencie doslownie w sekundzie mam wstawac i drze jape mama sioma wstan sioma jest mamaaaa wstan odpocznij troszke
|
|
#4012 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Dziękuje za przywitanie i pochwały mojej córci Maja dziś rano przyszła do nas do łóżka z strasznym kaszlem i katarem a wczoraj było wszytko ok. Dałam jej syropku i kropelki do noska,żeby tylko się nie pogorszyło i obyło bez antybiotyku. Teraz leży w łóżku i ogląda bajki nie ma siły na zabawę. Dziewczyny czy to dobrze że Maja ciągle coś je,zjadła śniadanie 2 parówki i kromkę chleba a za chwilę woła płatki je tak an sucho potem jabłuszko i tak ciągle coś je ?
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ja nie muszę na równe nogi lecieć z ranca , bo mały zawsze z młodym idzie na dół , oglądają bajki a potem ja dochodzę , daje jeść i srele morele , to jest plus posiadania już starszego dziecka. Oczywiście wszystko słyszę ale dokimac , dobudzic mogę się na spokojnie. Najgorzej było jak mały był jeszcze za mały i musiałam wstawać na rowne nogi . Budzik mam nastawiony zawsze na 8 , a dwa to moje aż takie sadystyczne wczesne marki nie są , tez ładnie śpią. Dzisiaj spał ze mną mały , tzn rano go wyczailam ale jak się u mnie znalazł to nie wiem. Łóżko suche , niezsikane ( wczoraj się zlal) , jak za dużo wypije to mimo odsikania rano może być mokro . Beata no nie dobrze , nie wolno tak , organizm potrzebuje czasu na odpoczynek, trawienie a dwa ze uczysz ja w ten sposób podjadania miedzy posiłkami. I o ile teraz jeszcze jej w zadek nie idzie to poczekaj jak zacznie dojrzewac . Jak już to rób dłuższe przerwy i zamien na zdrowsze przekąski a ta jedna taka niezdrowsza niech raz na dzień zjeść a najlepiej to wcale ( moje jedzą słodkie ale raz dziennie ) no chyba ze ja o czymś nie wiem i nie codziennie . |
|
|
|
#4014 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Idę gotować zupę no i mam stertę prasowania ...
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Zdrówka dla chorowitków Aneczka będzie dobrze, to normalne że Maciuś nie był szczęśliwy po przerwie. Musi się znowu przyzwyczajać. Beata wydaje mi sie że nie dobrze że Twoja córcia ciągle je. W jakiejś superniani albo innym podobnym programie mówili że dziecko musi mieć min. 2 godz. przerwy między posiłkami włączając w to również przekąski typu jabłko. 2 parówki + kromka to sporo jak dla mnie i jedzenie później jeszcze płatków nawet na sucho (jakie ?) ? A jak ona je, stawiasz jej na stoliku, bez bajek ? Czy może chce tak jeść jak ogląda bajki ? Jeżeli je równocześnie oglądając bajki to poprostu nie kontroluje tego co robi.
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
Beata ja prasuję od wielkiego dzwonu, np koszule młodemu na rozpoczęcie szkoły
Podziwiam te którym się chce![]() Gmyrelka ostatnio szukałaś butów do biegania. Teraz na Allegro pojawiły się Asicsy Blackhawki, jedne z takich lepszych do biegania za naprawdę bardzo korzystną cenę bo 109 zł bez kosztów przesyłki jak z paczkomatu. Ja właśnie kliknełam http://allegro.pl/listing/user.php?s...&us_id=1554694
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
Witam...
jak fajnie jest miec ugotowana zupke wieczorem:d Michalina powiedziała że dostała wczoraj jednego żelka-cukiera jakiegos.. ja do mamy że przeciez mieli nie dawać.. a ona że tylko jednego na dzien .!! ![]() szlag... i od rana awantura buuuuuuu
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie lubie prasowac!
Monka wlaśnie przyszedl twoj podklad, kiedy ja mam go wyslac? ![]() kobitki czym posmarować Melce popękane usta? ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Kurcze nie fajnie, w czym im to pomoze ze dadza jej jeden, a nawyk zostanie... Edytowane przez nataszka25 Czas edycji: 2012-10-02 o 11:01 |
|
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
jakos dam rade będę tłukła do głów codziennie!
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy ten plus ze dzieci juz wszystko powiedzą, moja też juz opowie wszystko tz jak wraca ze zrobila bam, ze plakala itd itd
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

dla Zosi

dla Ciebie również pozytywnych myśli
ja już zrobiłam odbój ze słoikami ,dostałam skrzynkę gruszek ale ją po prostu zjem
- chowam w samochodzie swój parasol do torby, a ona kwęka, że nie ma swojego parasola. Na co ja czary mary (pomyślałam że wezmę, bo jak jechałam do pracy to lało), pokazuję jej, że oto jest licząć naiwnie, że się rozchmurzy-no way. Potem na dole w bloku kombinowała z parasolem między szczebelkami balustrady schodowej, mówiłam, ze może jej spaść. Przestała, wysiadamy z windy, a ta poszła do balustradki i parasol zleciał-na szczęście tylko na półpiętro a nie komuś na głowę np.na parterze. RYK! Poszłam z nią po ten parasol, wytłumaczyłam, że miała tak nie robić. W domu ona nie będzie myć rąk-bo nie. Nie zdejmie rajstop, bo nie. Zamknęłam drzwi do pokoju gdzie pracuję-RYK (wielokrotnie zamykam i ona wie, w czym rzecz).
Nie wiem czy wszystko dobrze zrobiłam bo lekko się rozpadała ale powiadam obłędna. Umm... te chrupiące kawałki jabłka w masie śmietankowej a na tym wszystkim mocno cynamonowa, karmelowa kruszonka