Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2010r. - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-01, 21:22   #3991
sara 85
Zakorzenienie

Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
dziewczyny ja używałam tego płynu z rossmana i pech chciał,że przelałam go i nie mam butelki,nie wiem czy to ta seria
był jeden dzień,że miał biegunkę ale to po jakimś tygodniu może nawet półtora używania go

obejrzałam teraz program z Lenką i trochę zawód...

Witam Maję i mamusię

Catro zdolniacha z Oli,Danielek tylko marze narazie
Oliwka my też używaliśmy tego płynu, ostatnio chciałam kupić i nie było. Znajoma pracuje w rossmanie i powiedziała ze od jakiegoś czasu nie przychodzą do nich te płyny. Mam nadzieje że nie mieliśmy tego

Catro- ślicznie Ola rysuje

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:23   #3992
BeataR89
Rozeznanie

Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Oliwka my też używaliśmy tego płynu, ostatnio chciałam kupić i nie było. Znajoma pracuje w rossmanie i powiedziała ze od jakiegoś czasu nie przychodzą do nich te płyny. Mam nadzieje że nie mieliśmy tego

Catro- ślicznie Ola rysuje
My też używamy tego płyny ale sprawdziłam nr. seryjny jaki mam i mój jest ok
Stary 2012-10-01, 21:25   #3993
sara 85
Zakorzenienie

Iza fajne rysunki dla Zosi

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Beata ja własnie butelke wyrzuciłam i nie moge sprawdzić

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:26   #3994
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Zaczyna pędzelkiem a kończy palcami
Stary 2012-10-01, 21:40   #3995
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Iza fajne rysunki dla Zosi

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Beata ja własnie butelke wyrzuciłam i nie moge sprawdzić
Sara ja też mam nadzieję,że to nie to-że ja to wyrzuciłam

ale trochę zbieg okoliczności u mnie
a żeby sprawdzić czy nie ma tej bakterii to by trzeba było zrobić badanie z krwi?nigdzie nie piszą o tym co dalej jeśli się tego używało

Mi jakiś x czas temu wyszło,że mam w gardle paciorkowca zieleniejącego,lekarz mówi,że to jest naturalna flora bakteryjna i nic z tym sie nie robi,bo każdy z nas cos tam ma.
Obecnie cos mi się takiego zrobiło,że jak śpię na boku to strasznie mnie rano bolą ramiona(jakby mięśnie czy stawy-trudno stwierdzić)poklikałam troche i znlalazłam,że własnie ten "nic nie znaczący"paciorkowiec może powodować przewlekłe zapalenie stawów.Przeciez jak pójdę do lekarza to mne wyśmieje-bo przecież Pani młoda!
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:42   #3996
megi-megi
Zakorzenienie

Catro - trochę poczytałam i nieco pasuje. Ale zastanawiam się, czy by nie pasowało także do innych żywych dzieci. Nie chcę wpadać w panikę, ani też zamykać się na nic. Zbadamy i zobaczymy. Może kilka łezek mi poleciało, ale nie obwiniam Cię lub nic takiego. Człowiek uczy się całe życie. Pewnie, że bym chciała, żeby po prostu zaczął mówić i żeby to z niczego nie wynikało.

Oliwka - a lekarz kazał czekać do skończonego 3 roku życia z tą stulejką. A jeśli skórka nie zejdzie sama, a coś jej słabo idzie, będziemy próbować odklejać ją maścią sterydową. Kawałeczek schodzi, ale nie do końca.

I chyba czasem cierpliwość wie, komu ma się przytrafić

A. zaczął czytać o autyzmie i mówi " może ja mam autyzm?"
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:48   #3997
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość

Oliwka - a lekarz kazał czekać do skończonego 3 roku życia z tą stulejką. A jeśli skórka nie zejdzie sama, a coś jej słabo idzie, będziemy próbować odklejać ją maścią sterydową. Kawałeczek schodzi, ale nie do końca.
Właśnie Danielowi tez jeszcze całkiem nie schodzi
Doktorowa kazała mi czasami smarowac taką maścią co jest do oczu,ona jest taka tłusta jak wazelina,smarowalam mu oko jak miał jęczmień
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 22:01   #3998
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Mrowaczku nie kazdy musi byc matka polka
no najwyraźniej nie każdy...

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Mrówka sama widzisz że jesteś normalnie zmęczona i nie czujesz się z tym dobrze. Nie każdy musi być zadowolony z fochów własnego dziecka. Zastanawiałaś się może nad wizytą u psychologa ?
powiem tak: nie tylko się zastanawiałam...

laski, znikam na trochę chyba-jak się pozbieram,albo mi się poprawi to zajrzę. Póki co zdrowia dla maluchów i dla Was i dużo fajnej jesiennej pogody na spacery.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 22:08   #3999
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Megi moj brat ma dwoch chlopakow i dziewczynke,ona zaczela mowic krotko po roku,a chlopcy dokladnie po 3urodzinach. Oni do 3 lat to praktycznie nic nie mowili
Ale najwazniejsze jak widzisz ze dziecko rozumie wiekszosc co do niego mowisz.

Piekne te rysunki. Catro ja stawialam ze to twarz i biust heh.
Moj ma w smarfonie wgrany Kid Paint Coloring tam moze sobie rysowac,kolorowac. Kolorowanki papierowe gryzmoli. Ale bardzo lubi jak ja narysuje pieska a on uzupelni np oczy narysuje ,ogon,czy tez kupe :P. A przy pociagu to dym,komin,tory itp

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 22:08   #4000
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Catro - trochę poczytałam i nieco pasuje. Ale zastanawiam się, czy by nie pasowało także do innych żywych dzieci. Nie chcę wpadać w panikę, ani też zamykać się na nic. Zbadamy i zobaczymy. Może kilka łezek mi poleciało, ale nie obwiniam Cię lub nic takiego. Człowiek uczy się całe życie. Pewnie, że bym chciała, żeby po prostu zaczął mówić i żeby to z niczego nie wynikało.
Ja sobie oczywiście też czytam bo nie byłabym sobą Przeraża mnie to wszystko trochę jak doczytałam do momentu że synek zaczął chodzić na paluszkach i "strzelać" ? paluszkami. Zosia tez lubi na paluszkach biegać i strzelać palcami, oglądać je itd. Bardzo ją to cieszy. Do tego jak czasem coś chcę to "ucieka" wzrokiem i wiele, wiele innych pasujących "znaków".

Poczytałam też trochę o tych wszystkich wypełniaczach suplementów diety, czyli witaminek. To straszne bo zamiast pomagać to mogą truć a my się cholewcia zastanawiamy dlaczego gnomy nie śpią po nocach, nerwowe są itd. To wszystko jest w jedzonku i w witaminkach które wydają się być zdrowe.

Megi nie ma się co nakręcać bo można się choroby nerwowej nabawić. Trzeba zrobić badania, testy i inne takie i dopiero coś działać
Stary 2012-10-01, 22:09   #4001
catro
Rozeznanie

Cytat:

A. zaczął czytać o autyzmie i mówi " może ja mam autyzm?"
e tam - nieco to i do mojej Olki pasuje
Ale podlinkowałam tego bloga, żebyś sobie o ewentualnych badaniach poczytała, a nie objawów się doszukiwała

Iza - no piękna twórczość

Oliwka - może zadzwoń na infolinię do nich, to Cię pokierują

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 22:11   #4002
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Mrówka odpocznij trochę jak się da
Zdrówka

Cytat:
.
Moj ma w smarfonie wgrany Kid Paint Coloring tam moze sobie rysowac,kolorowac. Kolorowanki papierowe gryzmoli. Ale bardzo lubi jak ja narysuje pieska a on uzupelni np oczy narysuje ,ogon,czy tez kupe :P. A przy pociagu to dym,komin,tory itp
Super
Stary 2012-10-01, 22:11   #4003
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
no najwyraźniej nie każdy...

powiem tak: nie tylko się zastanawiałam...

laski, znikam na trochę chyba-jak się pozbieram,albo mi się poprawi to zajrzę. Póki co zdrowia dla maluchów i dla Was i dużo fajnej jesiennej pogody na spacery.
na trochę? dla Ciebie również pozytywnych myśli
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 22:13   #4004
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Właśnie Danielowi tez jeszcze całkiem nie schodzi
Doktorowa kazała mi czasami smarowac taką maścią co jest do oczu,ona jest taka tłusta jak wazelina,smarowalam mu oko jak miał jęczmień
Nam mówił, żeby niczym nie smarować, ale dokładnie w kąpieli myć, bo tłuszcz to super siedlisko bakterii. Co lekarz to opinia. Ja marnie widzę, że samo mu się odklei do końca.
Jej... taki smutny wieczór mi się zrobił.
Igor chory, zasnął sam przy włączonym świetle, jak poszłam umyć zęby. Bidulek z niego taki.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 22:21   #4005
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
oj nie zazdroszczę bałaganu i lepiącej się podłogi ja już zrobiłam odbój ze słoikami ,dostałam skrzynkę gruszek ale ją po prostu zjem
A wina nie robicie?

:
Nie robię , bo jakos nie lubię takiego domowego

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Tylko ciagle myslę nad jej waga .. bo przeglądając zdjęcia od poczatku moje dziecko prze 5 pierwszych miesiecy była TYLKO na cycku ani herbatek ani soków cycek tylko..
potem wprowadzałam słoiczki owoce i obiadki.. jeden szklany sok 330ml miał na 2-3 dni bo mega rozcieńczałam z wodą.. sero słodyczy do roku a ona na bilansie roczniaka miała 12,100!!!
na samym cycku mega przybierała szybko jak patrze na książeczkę..

Więc jak odstawiłam cyca to zaczeła pić MM i jesc robione dla niej obiadki

Kto posłuży dobrą radą.. jak odzwyczaić pic ja mleko.. pije 3 razy dziennie z 2 miarkami kaszki wiec takie płynne... a weź jej nie daj to jest histeria.. ma na dzien dobry na drzemke i na noc... 180ml wiec nie duzo raz MM raz 2%.

Tak myśle aby jej wykluczyć chodź nie wiem czy wiekszy wpływ to ma
Ja tam bym zabrała i tyle po co jej tą kaszę tam sypiesz ?

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
Asiulka usilnie wywoluje wiec sie odzywam Jakos tak nie potrafie sie wbic... choc na biezaco jestem...

ale jesli chodzi o wakacje to napisze chociazby po to zeby was zachecic, zeby wybrac sie na wczasy na keming - my stalismy sie fanami w zyciu nie myslalam ze moga byc tam takie warunki, za taka niska cene bylismu we wloszech na 9 dni autem, troche pozwiedzailsmy, poplazowalismy, mielismy 3 pokojowy domek + kuchnia ze stolem i lawa + kibelek + lazienka + weranda z duzym stolem, wszytsko nowiustkie, nowoczesne, czysciutko w razie potrzeby klima, na kempingu 3 kompleksy basenowe, place zabaw - tylko w tym rejonie wloch morze nie za ciekawe bo kolorystycznie jak nasz baltyk tylko ze cieple... domki wyposazone we wsio co jest nam tam potrzebne by funkcjonowac - kuchenka, piekrnik, czajnik, ekspres, mikrofala, garnki, sztucce, talerze...a nawet srodki czystosci my bylismy w nim w 4 os plus dawidek - caly domek na 8 nocy 1500zl - z ubezpieczeniem na dobrych warunkach.. jechalismy na 8 nocy placilicmy za 7, jadac na 14 nocy placi sie za 10 - poza sezonem oczywiscie - ale pogoda nam dopisala... w przyszlym roku lazurowe planujemy ale tez oczywiscie kampingi

tylko wrocilismy chorzy - babel podlala od nowego kolegi katar - potem zrbilo sie zapalenie ucha - mnie zaczelo gardlo bolec, ale wracac zwiedzislismy sobie jeszcze centrum wiednia, a w tamta strone piekne wioski w austrii

madziwinia a ja mam dwortny problem tak jak diewczyny - wszyskie gacie leca z tylka takze poniekąd zazdroszcze tego ze mala ci tak chetnie je bo u nas odwieczny problem..

evitka bylam w tym twoim lumpku, ale w piatek i za duzoo nie znalalzlam - kiedy tam dostawa jest??
Fajnie że wam się podobało , ja właśnie w tą samą okolicę jeździłam . No i blisko tam przede wszystkim . Na niektórych kampingach są domki z kilku biur .

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/buty-sniegowce-col...667343799.html dzisiaj aukcja sie konczy, poki co jedna osoba obserwuje... tak mysle ze dla siebie tez takie kupie na zime, tylko dla doroslych ten sam model tanszy niz dla dzieci... ale pomimo tego ze maja zaciagne gumki to tak fajnie noge trzymaja bo w srodku wokol kostki sa takie poduchy zrobione...
Ludzie nie znają formy i tyle , ja ecco sprzedałam za 102 zł . wkurzające to ale czasem pomaga wpisanie w tytuł np . " nie ecco " żeby łapało w wyszukiwarce .

Cytat:
o,fajne

madzia,przyjmiesz mnie na miesięczą kurację?

Dziewczyny mające cierpliwość, bądź inne tajemne sposoby-powiedzcie mi na żywym przykładzie z dziś co i JAK zrobiłybyście w następującej sytuacji: przyjeżdżam do przedszkola po G. Jak zwykle daję jej chwilę żeby się powygłupiała jeszcze przed wyjściem (dziś odbierałam ją jako ostatnią, więc i "ciocia" też zbierała się do wyjjścia). jak przyszło co do czego to ona fochy strzeliła, że ona nie idzie, ale takie niewerbalne, fukała sobie jak jakiś dzik Ja nie mogę jej po przedszkolu ganiać i łapać, bo tam się w kapciach chodzi, a nie będę przecież butów zdejmowac i jej gonić. Poszłam więc do szatni i czekam, przyszła i w ryk, bo ona nie będzie kapci zdejmowała "ty mi zdejmij", "nie chce mi się". Im dłużej czekałam aż je zdejmie tym bardziej się wnerwiała, ale postanowiłam, że nie odpuszczę. Zdjęła. Zakładamy bluzę-ryk, bo ona nie chce bluzy.Wychodzimy na zewnątrz-ryk, bo jest mokro i ona będzie miała mokre buty-tu aż się cioicia na nią spojrzała z niedowierzaniem. W samochodzie ryk, bo ciocia miała za nami jechać, a nie jechała. Pod blokiem wychodzimy z samochodu, pokazuję jej koparkę pracującą przy budowie, żeby się rozchmurzyła i...kwasy na buzi, bo pan z koparki miał isć do windy -WTF- chowam w samochodzie swój parasol do torby, a ona kwęka, że nie ma swojego parasola. Na co ja czary mary (pomyślałam że wezmę, bo jak jechałam do pracy to lało), pokazuję jej, że oto jest licząć naiwnie, że się rozchmurzy-no way. Potem na dole w bloku kombinowała z parasolem między szczebelkami balustrady schodowej, mówiłam, ze może jej spaść. Przestała, wysiadamy z windy, a ta poszła do balustradki i parasol zleciał-na szczęście tylko na półpiętro a nie komuś na głowę np.na parterze. RYK! Poszłam z nią po ten parasol, wytłumaczyłam, że miała tak nie robić. W domu ona nie będzie myć rąk-bo nie. Nie zdejmie rajstop, bo nie. Zamknęłam drzwi do pokoju gdzie pracuję-RYK (wielokrotnie zamykam i ona wie, w czym rzecz).
I to wszystko miało miejsce w przeciągu jakić 30 minut. Co się wtedy robi? Jak to się robi, że "mnie to już nie rusza"??? Ja naprawdę tego nie wiem. Tłumaczenie tego "złym dniem" jest dobre na krótką metę, bo jeśli miewa podobne akcje- może nie tak skomasowane-coraz częściej to czy to znaczy, ze ma zły miesiąc?
Cytat:
Ja bym chetnie was na diety przyjela,ale na mnie cos to nie skutkuje, tylko jak juz kogos typowo kluchowego,panierkowego przestawic na pieczone beztluszczowo,i make orkiszowa to idzie waga w dol. No i moje chopaki wraz z tz i moim ojcem glownie rowerowi. A wczesniej wszedzie autem.

Wczoraj zapomnialam sie pochwalic bo w sobotnim biegu wybiegalam srebrny medal i statuletke .

Mrowaczku nie kazdy musi byc matka polka lub to lubic. Ja czasami mam tak mroczne mysli jak mnie gowniarze wyprowadza z rownowagi. A czasami jak dzis starszy mi nazbieral lakowych kwiatow,mlodyza to przywalil mi z glowki w kolano ale potem poglaskal i dmuchal
Widzisz jakbys z plonow dzialkowych za nasza rada poszla i wino zrobila tak jak ja, to bys mogla teraz lampke wypic
Mrówa Olce też tak nie raz odbija palma i wiesz co ja bym zrobiła ? założyłabym dziecku buty i zaniosła do auta . jak za bardzo kombinuje to tak właśnie robię realizuję swój plan i tyle . w domu lądowanie zalicza u siebie w pokoju , bo czasem na za wiele sobie pozwala . jej się krzywda nie dzieje .
Czasem Olka ma takie chwile że nie da sobie nic wytłumaczyć , więc kilka razy została zabrana z przedszkola na rękach , bo coś jej tam nie pasiło . w drodze też był ryk . U nas pomaga też brat jak się z niej nabija że jest histeryczka , bo SZymon mało miał takich akcji .
Do tego pomagają zawody między dziećmi np. kto szybciej założy buty i wsiądzie do auta . No ale przy jednej sztuce tego nie zrobisz . Nie musisz być silna i zawsze wzorowa , bo nikt przecież nie jest .
Stary 2012-10-01, 22:35   #4006
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
I to wszystko miało miejsce w przeciągu jakić 30 minut. Co się wtedy robi? Jak to się robi, że "mnie to już nie rusza"??? Ja naprawdę tego nie wiem. Tłumaczenie tego "złym dniem" jest dobre na krótką metę, bo jeśli miewa podobne akcje- może nie tak skomasowane-coraz częściej to czy to znaczy, ze ma zły miesiąc?
ej to prawie nasz dzień dzisiejszy ,ryki ,ryki i jeszcze raz ryki i jęki ,co się robi? jak się ma czas to się czeka aż się jednak samo ubierze czy co tam ,no ale w przedszkolu wiadomo nie będziesz siedziała godzinę to trzeba pomóc i tyle
Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Jeszcze jest drugi portret - dziadka, właściciela brody, ale nie wiem czy wkleić, żebyście się nie pomyliły

A zresztą oj tam - niech będzie że się zapuściłam
no pięknie
Cytat:
Wczoraj zapomnialam sie pochwalic bo w sobotnim biegu wybiegalam srebrny medal i statuletke .
gratulacje
Cytat:
A ja jestem po degustacji szarlotki Libry - obłędna na gorąco jeszcze Nie wiem czy wszystko dobrze zrobiłam bo lekko się rozpadała ale powiadam obłędna. Umm... te chrupiące kawałki jabłka w masie śmietankowej a na tym wszystkim mocno cynamonowa, karmelowa kruszonka
prawda ze boska to nie mój przepis tylko z miesięcznika "Moje gotowanie" ona na ciepło tak się trochę rozłazi ale na ciepło właśnie jest najlepsza i wszystkie doły mijają
Cytat:
Moja Zośka taką mamusię wymalowała w 2-ch odsłonach i nie jest taka ładna jak Oli mama
no tyż piknie

Madziwnia kupiłam październikową "Super Linię" i tam jest artykuł w sam raz dla Ciebie odchudzanie dla całej rodziny z dziećmi i jadłospis niskokaloryczny
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 22:47   #4007
P0P70
Zakorzenienie

Catro - Ola pięknie rysuje. Jestem po ogromnym wrażeniem.

Mojej to do takiego rysunku lata świetne. Ona nawet zwykłego kwadratu nie jest w stanie pomalować. Zreszta ona nie lubi malować no chyba ze chodzi o ściany lub tapczan. Tutaj to mamy piękne bochomazy.
Niestety ale następnego Matejki to z niej nie bedzie.

Nie widziałam programu muszę na www zobaczyć.

Młoda - fajne wakacje mialas. Ja kocham Włochy.

Witam nowa mamusie.

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2012-10-01 o 23:01
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 22:55   #4008
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Libra faktycznie zaraz człowiekowi lepiej
I na tyle mi dobrze że Super Linię też będę musiała kupić

Pop zapomniałam zrobić zdjęcia wczorajszego malunku Zosi na Wojtkowym fotelu
Chciała go jeszcze swoim ciałkiem zakryć z mazakiem w dłoni
Stary 2012-10-02, 08:01   #4009
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

catro super ola rysuje ogromny podziw moja to rysuje kółko w środki dwa kółka i mówi że to ocza

też widziałam reportaż

od rana tz mi ciśnienie podniósł no co za gość...

Łaski moja te ma takie akcje nie słucha jest złośliwi wyje bez powodu czy coś ją nie zwracam uwagi robię swoje ją nawet tego ryku czasami nie słyszę bo się wyłącza

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

A no właśnie ją też nie kulturalna oczywiście również witam nowa mamusią
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 08:14   #4010
aneczkkaa
Zakorzenienie

Maciek poszedł do przedszkola po chorobie , wychodząc z domu strasznie płakał mam czuja że babki będą po mnie dzwonić za jakiś czas, żebym go zabrała.

Beata Witam cię Majka świetna , oczka ma prześliczne
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 08:31   #4011
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Beczka może się zabawie i przestanie płakać przy dzieciach

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Rodaczka miałam ci napisać że moja oli jak wstaje to nie ma czasu na polezenie tylko zdziera ze mnie posciel i w momencie doslownie w sekundzie mam wstawac i drze jape mama sioma wstan sioma jest mamaaaa wstan

odpocznij troszke
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 09:58   #4012
BeataR89
Rozeznanie

Witam
Dziękuje za przywitanie i pochwały mojej córci

Maja dziś rano przyszła do nas do łóżka z strasznym kaszlem i katarem a wczoraj było wszytko ok. Dałam jej syropku i kropelki do noska,żeby tylko się nie pogorszyło i obyło bez antybiotyku. Teraz leży w łóżku i ogląda bajki nie ma siły na zabawę.
Dziewczyny czy to dobrze że Maja ciągle coś je,zjadła śniadanie 2 parówki i kromkę chleba a za chwilę woła płatki je tak an sucho potem jabłuszko i tak ciągle coś je ?
Stary 2012-10-02, 10:08   #4013
monka23
Zakorzenienie

Thumbs down Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Witam
Ja nie muszę na równe nogi lecieć z ranca , bo mały zawsze z młodym idzie na dół , oglądają bajki a potem ja dochodzę , daje jeść i srele morele , to jest plus posiadania już starszego dziecka.
Oczywiście wszystko słyszę ale dokimac , dobudzic mogę się na spokojnie.
Najgorzej było jak mały był jeszcze za mały i musiałam wstawać na rowne nogi . Budzik mam nastawiony zawsze na 8 , a dwa to moje aż takie sadystyczne wczesne marki nie są , tez ładnie śpią.

Dzisiaj spał ze mną mały , tzn rano go wyczailam ale jak się u mnie znalazł to nie wiem. Łóżko suche , niezsikane ( wczoraj się zlal) , jak za dużo wypije to mimo odsikania rano może być mokro .

Beata no nie dobrze , nie wolno tak , organizm potrzebuje czasu na odpoczynek, trawienie a dwa ze uczysz ja w ten sposób podjadania miedzy posiłkami. I o ile teraz jeszcze jej w zadek nie idzie to poczekaj jak zacznie dojrzewac .
Jak już to rób dłuższe przerwy i zamien na zdrowsze przekąski a ta jedna taka niezdrowsza niech raz na dzień zjeść a najlepiej to wcale ( moje jedzą słodkie ale raz dziennie ) no chyba ze ja o czymś nie wiem i nie codziennie .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 10:20   #4014
BeataR89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Witam
Ja nie muszę na równe nogi lecieć z ranca , bo mały zawsze z młodym idzie na dół , oglądają bajki a potem ja dochodzę , daje jeść i srele morele , to jest plus posiadania już starszego dziecka.
Oczywiście wszystko słyszę ale dokimac , dobudzic mogę się na spokojnie.
Najgorzej było jak mały był jeszcze za mały i musiałam wstawać na rowne nogi . Budzik mam nastawiony zawsze na 8 , a dwa to moje aż takie sadystyczne wczesne marki nie są , tez ładnie śpią.

Dzisiaj spał ze mną mały , tzn rano go wyczailam ale jak się u mnie znalazł to nie wiem. Łóżko suche , niezsikane ( wczoraj się zlal) , jak za dużo wypije to mimo odsikania rano może być mokro .

Beata no nie dobrze , nie wolno tak , organizm potrzebuje czasu na odpoczynek, trawienie a dwa ze uczysz ja w ten sposób podjadania miedzy posiłkami. I o ile teraz jeszcze jej w zadek nie idzie to poczekaj jak zacznie dojrzewac .
Jak już to rób dłuższe przerwy i zamien na zdrowsze przekąski a ta jedna taka niezdrowsza niech raz na dzień zjeść a najlepiej to wcale ( moje jedzą słodkie ale raz dziennie ) no chyba ze ja o czymś nie wiem i nie codziennie .
No tylko jak jej nie dam to jest wielki krzyk i płacz. Muszę spróbować jej ograniczyć te przekąski. Bo jeśli chodzi o posiłki śniadanie,obiad itp. to ma stałe pory odstęp czasowy to tak 3-4 godziny

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Idę gotować zupę no i mam stertę prasowania ...
Stary 2012-10-02, 10:34   #4015
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie

Zdrówka dla chorowitków

Aneczka będzie dobrze, to normalne że Maciuś nie był szczęśliwy po przerwie. Musi się znowu przyzwyczajać.

Beata wydaje mi sie że nie dobrze że Twoja córcia ciągle je. W jakiejś superniani albo innym podobnym programie mówili że dziecko musi mieć min. 2 godz. przerwy między posiłkami włączając w to również przekąski typu jabłko.
2 parówki + kromka to sporo jak dla mnie i jedzenie później jeszcze płatków nawet na sucho (jakie ?) ? A jak ona je, stawiasz jej na stoliku, bez bajek ? Czy może chce tak jeść jak ogląda bajki ? Jeżeli je równocześnie oglądając bajki to poprostu nie kontroluje tego co robi.
Stary 2012-10-02, 10:36   #4016
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Beata ja prasuję od wielkiego dzwonu, np koszule młodemu na rozpoczęcie szkoły Podziwiam te którym się chce

Gmyrelka ostatnio szukałaś butów do biegania. Teraz na Allegro pojawiły się Asicsy Blackhawki, jedne z takich lepszych do biegania za naprawdę bardzo korzystną cenę bo 109 zł bez kosztów przesyłki jak z paczkomatu. Ja właśnie kliknełam Normalnie około 220 zł chodzą http://allegro.pl/listing/user.php?s...&us_id=1554694

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 10:42   #4017
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Witam...

jak fajnie jest miec ugotowana zupke wieczorem:d

Michalina powiedziała że dostała wczoraj jednego żelka-cukiera jakiegos.. ja do mamy że przeciez mieli nie dawać.. a ona że tylko jednego na dzien .!!
szlag... i od rana awantura buuuuuuu

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 10:51   #4018
nataszka25
Zakorzenienie

Ja tez nie lubie prasowac!

Monka wlaśnie przyszedl twoj podklad, kiedy ja mam go wyslac?

kobitki czym posmarować Melce popękane usta?

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Witam...

jak fajnie jest miec ugotowana zupke wieczorem:d

Michalina powiedziała że dostała wczoraj jednego żelka-cukiera jakiegos.. ja do mamy że przeciez mieli nie dawać.. a ona że tylko jednego na dzien .!!
szlag... i od rana awantura buuuuuuu
Kurcze nie fajnie, w czym im to pomoze ze dadza jej jeden, a nawyk zostanie...

Edytowane przez nataszka25
Czas edycji: 2012-10-02 o 11:01
Stary 2012-10-02, 10:54   #4019
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

jakos dam rade będę tłukła do głów codziennie!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 10:59   #4020
nataszka25
Zakorzenienie

Mamy ten plus ze dzieci juz wszystko powiedzą, moja też juz opowie wszystko tz jak wraca ze zrobila bam, ze plakala itd itd
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości