|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
Czesc Kochane
![]() Arien wszytskiego naj naj kochana ![]() Marti jak milo ze dziewczyny sie tak zjednoczyly na ta lovelle, hehe ale im sprzedazy ucieknie. Ja na szczescie nie ma Loveli tu ... Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-10-02 o 10:50 |
|
|
|
#1112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to faktycznie sytuacja nieciekawa, tak czy inaczej bedziesz musiala pogadac z bratem wiem ze to rodzina, ale nie moze byc tak ze to sie dzieje kosztem Twoim i Twojej nowej rodzinki u mnie byla inna sytaucja, chodzilo o spadek po tacie i tak kazdy z trojga naszego rodzenstw amila prawo do dzialki calkiem sporej, i do domu, gdzi ekatualnie mieszka moja mama i jeden brat z rodzina, drugi mial mieszknaie w innym miescie ale chcial sie budowac wiec trzeba bylo wydzielic dzialke, ale chcial splaty od mamy i brata domu, gdzie w sumie duzo by mu to nie wyszlo bo podzielic pol domu na 4 to naprawde szalu nie ma, a poz atym nigdy sie do remontow nie dokladal wiec tak naprawde wyszlo bo na zero... no ale narobil szumu, bo jakos tak z opoznieniem to szlo, ale z drugiej strony nikt nie chcial robic mu problemu, ale jak zaczal wyjezdzac ze poda nas wsyztskich do sadu jak bedziemy utrudniac, to wtedy mialam ochote mu wsyztsko utrudnic bo sie zachowyywal jakby do wsyztskiego mial wieksz eprawa niz my, gdzie mi prze zglowe nie przeszlo zeby brat mnie splacal za dom , bez przesadymama dala mu wielka dzialke wiecej niz wychodzilo ze spadku, teraz polowa zarosla jakims zielskiem, no ale ma co chcial na pierwszej polowie ma dom i sporo miejsca pustego bo nie wie co z tym robicmieszka obok mojej mamy i drugiego brata i stosunki sa srednie przez to straszenie sadem takze roznie to bywa z bliska rodzina, moj brat sie okazal dupkiem i tyle.. ![]()
|
|
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
ja polecam wkladki baby one i podklady to chyba wszytscy z belli kupowali ja mam 4 szt hartamana i ye wielkie podpachy
|
|
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam wkładki do stanika- Tommy Tippie, podkłady- Bella a majtki producent- Horizon s.c.
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja za to nie czuje się brzydka, ale gruba, ciężka, nieporadna i zrostępiała karolamankowa bardzo mi przykro, straszna sprawa iść uśpić kochanego zwierzaka... Ja nie dałabym rady
|
|
|
|
|
#1116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() z ketchupem i majonezem dzwoniła do mnie mama przed chwilą - odebrała mi wyniki na paciorkowca i są ujemne dzwonił też tata - on z kolei odebrał mi osobiście paczkę z allegro pod P-niem - kocyk, okrycie i rożek widziałam też, że narzekałyście wczoraj na teściowe - Lonia - masakra ![]() Ja z kolei muszę swoją pochwalić. Dostaliśmy wczoraj taką mega grubą książkę - poradnik o pięlęgnacji dziecka do 3 roku życia i cienki polarkowy kombinezonik z H&M dla Wiktorii
|
|
|
|
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1118 |
|
Zadomowienie
|
Ale dzisiaj pospałam...Późno poszłam spać, bo jakoś nie mogłam zasnąć przed tą wizytą. A tu gin dopiero na 15:00, jeszcze tyle czekania.
Pocytowałam, ale część mi zjadło...teraz ja idę coś zjeść, bo padam z głodu, a cytowanki dokończę później ![]() Karolamankowa, będzie dobrze. Podjęliście rozsądną decyzję, najlepszą i dla Was i dla Twojego psiaka. DeKajka ![]() Halwaya, jasne, że nie zostawisz brata bez dachu nad głową, ale przecież da się to jakoś rozwiązać w miarę bezboleśnie dla obu stron. Fakt, że jeśli się nie zdecyduje na kupno, a Ty pójdziesz mu na rękę jeśli chodzi o termin wyprowadzki to też bardzo dużo No i oczywiście warto byłoby zaproponować zwrot jakiejś sumy za inwestycje w mieszkanie.Elcia, z okazji urodzin życzę Wam samych tak pięknych dni, jak pierwsza rocznica!
Edytowane przez magdaef Czas edycji: 2012-10-02 o 11:04 |
|
|
|
#1119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1120 |
|
Zadomowienie
|
u nas po operacji idzie ku lepszemu,pierwszy dzien jeszcze urosla o pol cm potem stanela w miejscuale plynow wciaz mniej bylo i wczoraj sie w koncu zmniejszyla o 1,5 cm....plyn juz jasny a poziom białka niski!!!az sie boje cieszyc!!
|
|
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
halwaya wspolczuje sytuacji z bratem, ja sie przejechalam już na mojej siostrze więc ja tam z rodziną juz nie wchodze w zadne mieaszkania ani nic
moi rodzice maja kamienice, duzo nieruchomości i wielki dom, ale ja z tego nic nei zobacze , co mam juz dawno zapowiedziane , wszystko dostanie moja siostra i brat.mi to wisi, zreszta wiedzialam zawsze ze tak bedzie bo moja mama juz dawno powiedziala ze ja wybralam zycie na wlasna reke to prosze.a siostra i brat meiszkaja z rodzicami, wogole tam sa inne relacje, ja relacji z mama ostatnio nie mam praktycznie wiec mi to wisi a co do siostry i mieszkania , to ja z moja siostra meiszkalam, nei bede tu opisywac bo by mi to zajelo duzo czasu i po co zanudzac, ale skonczylo sie tym ze mnie neizle wycykala, nie palcila caly rok za mieszkanie a na koncu sie wypiela ze to moj dlug bo ja jestem na umowie, moja mama to samo i tata i smieją sie ze mnie ze ja jestem na umowie i mogę im podskoczyc.no wiec ja z moja siostra , czy rodzina na zadne mieszkania czy cokolwiek związane z finansami juz sie nie umawiam, bo wychodze na tym najgorzej. ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorsze jest leżenie w łóżku, ogólnie spanie i ułożenie w taki sposób, żeby nic Cie nie uwierało, mały nie kopał, pęcherz nie dokuczał... ![]() Dopiero teraz zrozumiałam jak to przyjemnie wstawać w nocy i chodzić siku... Wcześniej mnie to nie dopadło...a teraz jak na złość ![]() Wstałam dziś rano i pierwsza myśl jaka nasunęła mi się po dzisiejszej nocy, to jak ja wytrzymam jeszcze półtorej miesiąca i to z coraz większym brzuchem Teraz już mi dokucza, a wcale nie jest duży...
|
|
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1125 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki
Zaraz Was ponadrabiam, poczytam co wczoraj pisalyscie i co sie dzialo.... Jestem przerazona Byłam caly czas nastawiona na poród przez cc, juz dawno moj okulista stwierdzil, ze porod naturalny przy mojej wadzie wzroku nie wchodzi w gre. Ale teraz jeszcze raz poszlam do lekarza-okulisty (innego) i co sie okazuje? Ze wada to taka tylko srednia, z siatkowkami nic sie nie powinno dziac, mozna rodzic.! Wiem, ze kazda z nas teraz juz w strachu.... a ja chyba bardziej niz samego porodu obawiam sie tych chwil przed. Ze skurcze sie zaczna, kiedy bede sama w domu, ze nie bede sie mogla dodzwonic do męza.... Cały czas myslalam o cc, i ze bede znala konkretny dzien, na spokojnie wstane, pojade do szpitala... a nie tak na wariata.... Jeszcze nie ogarniam, chociaz wiem ze porod sn tez ma swoje dobre strony.... ![]() Idę nadrabiac...
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Karla- rozumiem Twój strach.. spokojnie..damy radę.. ponoc nie da się przeoczyc akcji porodowej tak więc musimy byc dobrej myśli
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-10-02 o 11:20 |
||
|
|
|
#1128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:super Cytat:
a co do wstawania siusiu to bo jeszcze się do mnie przypląta ; ![]() ![]() coraz bardziej zaczynam się bać porodu mały czasem tak naciska w dół że boję się, że urodzę wcześniej... szyjka niby długa i zamknięta ale to się zmienia w ciągu kilku chwil... ehhh przeraża mnie już ta myśl o obowiązkach przy dwójce dzieci tak strasznie chciałabym mieć małego przy sobie ale z drugiej strony obawiam się tego... sama bez niczyjej pomocy... po porodzie... boże jak ja się nakręcam
|
|
#1130 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a mój tż już mówi do mnie per 'słonik' - i ma racje ![]() Cytat:
dzielna dziewczynka z Laury - będzie dobrze.. tyle cioć trzyma kciuki.. a ty ciesz się każdym małym sukcesem i myśl pozytywnieCytat:
nie rozumiem tej sytuacji i teraz to ja współczuję..
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-10-02 o 11:22 |
||||
|
|
|
#1131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
a z tymi lękami to cie rozuemim, bo ja sie boje jak sobie porazde z małym, czy mnie to nie przerosnie, zwłascza jak tz wyjedzie albo coś bo to jednak ja bede cale dnie z dzieckiem , no a porod to wogole się boje strasznie Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-10-02 o 11:23 |
||
|
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
Karla ja też już zaczynam coraz częściej myśleć o porodzie i go po prostu się bać! : o
|
|
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
a wam tez juz tak brzuszki opadły?? bo mi się wydaje że mi strasznie...
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
Immortal- ja również zaczęłam się bac tego wszystkiego..najbardziej przeraża mnie myśl, że mój termin to 18.11 wg. OM a mój mąż 11-16.11. jest na delegacji w Poznaniu..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#1135 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wyobrażam sobie czegoś takiego i gdybym miała warunki, to jeszcze sama bym wszystko zrobiła, żeby mój brat z bratową mieli jak najlepiej...mimo, że wiem, że w drugą stronę to nie zadziała. Także mi się w głowie nie mieści, jak można się zachować jak Twoja siostra Cytat:
|
|
#1136 |
|
Zadomowienie
|
ja ma juz malo brzucha a wage sprzed ciazy ale za bardzo nie mam czasu ani ochoty jesc,mleka mam mase....
|
|
|
|
#1137 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
W ogóle mówił, że jest świeżo po jakies konferencji i teraz jest bardzo mało przeciwskazań do porodu sn z powodów okulistycznych. |
||
|
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
uciekam na miasto dziewuszki, nie nagadajcie tu za dużo... bo znów nie dam rady nadrobić ; p
|
|
|
|
#1140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że Alicja zaczeka albo zdecyduje się przed 11.11. moj TŻ w tyg jest w P-niu i cały czas mówi do brzuszka, żeby poród zaczął się w weekend. Ciekawe czy mała posłucha ![]() Już się zastanawiam jak to będzie jakby co - pewnie zadzwonię po rodziców a tŻ mam 100km więc po prostu musi zdążyć dojechać |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

bo sie zachowyywal jakby do wsyztskiego mial wieksz eprawa niz my, gdzie mi prze zglowe nie przeszlo zeby brat mnie splacal za dom
, bez przesady
na pierwszej polowie ma dom i sporo miejsca pustego bo nie wie co z tym robic

tak tak znowu takie dni 

Teraz już mi dokucza, a wcale nie jest duży...

bo jeszcze się do mnie przypląta ;