Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-02, 10:56   #3871
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Dzień dobry!

Dedra, szkoda, że @ się rozkręca ... liczyłam na Ciebie teraz
A czy któraś jakoś teraz testuje?
U mnie 29dc i żadnych objawów brak, nawet @-owych.
Nic nie boli, nie rozpiera, nawet plecy. Może dlatego, że się magnezem napasłam.
No więc czekam sobie na tą @, pewnie w sobotę będzie.
Stary 2012-10-02, 10:59   #3872
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
U mnie w płocku w szpitalu jest tak, że masz pojedyncze sale porodowe, możesz wziąć kąpiel z hydromasażem, prysznic. Na życzenie lewatywę. Może być przy tobie jedna osoba na sali, ale może się zmieniać z kimś innym. Mo porodzie przenoszą cie na salę i dziecko jest cały czas przy tobie Chyba, że masz cesarkę, to pierwszą noc spędzasz sama, ale zaraz na 2 dzień dostajesz dziecko. Wychodzi się do domu na 3 dobę jeśli wszystko jest w porządku. Czyli nie jest źle
A widziałas czy słyszałaś? Bo jak widziałaś czy czytałaś to się mija z prawdą a jak ktoś doświadczony Ci to mówił to gratuluje szpitala
U mnie jest dramat... a z TŻ się rodzi głównie po to żeby być samemu na sali bo inaczej Cie dzadzą z innymi.. dla mnie masakra taka intymna sytuacja a tu obok ktoś sie drze
moja siostra pół porodu spędziła na izbie przyjęć przedzielona małym murkiem z jej męża kuzyna żoną, więc ze znajomą to jeszcze chyba gorzej...

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość

Jeszcze jedna sprawa mnie nurtuje kobiety kochane. Skarżylam się endokryn na straszne bóle menstruacyjne i dała mi magnez.Faktycznie @ troszke mniej bolała.Ale od kilku dni mam często drgania mięsni i skurcze czy to znaczy ze dawka za mała???? wziąc 2 tab dziennie zamiast 1 ??
weź 2, ja jak miałam na początku ciąży bóle jak na @ to brałam 2 poprostu tyle żeby nie bolało, wiec jak mi nie zaszkodziło w ciąży to Tobie tez napewno nie zaszkodzi

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 11:12   #3873
07_Pati_07
Raczkowanie

Dzień dobry miałam trochę do nadrobienia, w weekend byłam na weselu i poprawinach, a wczoraj jakoś nie było czasu, musiałam ogarnąć stertę prania do prasowania
Wszystkim nowym mamusią bardzo serdecznie gratuluję!
tym którym niestety tym razem się nie udało... przytulam ... następnym razem się uda
wszystkie nowe koleżanki witam i powodzenia życzę

do mnie dzisiaj @ przyszła robimy sobie z mężem pół roku przerwy w staraniach, napisałam już do Justyny w tej sprawie, żeby mi zmieniła na 1str. będę oczywiście tutaj zaglądać i się udzielać, bo uzależniłam się od Was i tych emocji które tu mamy
07_Pati_07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 11:40   #3874
Goyya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiula199 Pokaż wiadomość
Laski ale jestem wkurzona:m ur:

Zrobiłam test i wyszła jedna kreska

Mam 24 dzień więc jeszcze jest jakaś nadzieją, póki @ nie przyjdzie. A taka byłam pewna no
kurczę,witam w klubie............... ja też zrobiłam test i 1 kreska....łączę się w bólu
ja mam 34 dc więc mam większą pewność,choć mnie tak niesamowicie plecy w krzyżach bolą-że aż się dziwię,że 1 kreska...... pozostaje nam czekać na @ dla potwierdzenia....ech
Goyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 11:54   #3875
lady_malgo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
A widziałas czy słyszałaś? Bo jak widziałaś czy czytałaś to się mija z prawdą a jak ktoś doświadczony Ci to mówił to gratuluje szpitala
U mnie jest dramat... a z TŻ się rodzi głównie po to żeby być samemu na sali bo inaczej Cie dzadzą z innymi.. dla mnie masakra taka intymna sytuacja a tu obok ktoś sie drze
moja siostra pół porodu spędziła na izbie przyjęć przedzielona małym murkiem z jej męża kuzyna żoną, więc ze znajomą to jeszcze chyba gorzej...
Byłam zwiedzać z koleżanką, która na dniach będzie rodzić. Położna odpowiadała na wszystkie pytania. Na te sale nie dałoby się położyć 2 kobiet nawet bo jest po środku łóżko i wszystkie rzeczy dla dziecka przygotowane. Mojego męża bratowa rodziła tam w czerwcu i chwaliła sobie. Wszystko było tak jak wcześniej już napisałam. W drugim szpitalu w płocku jest podobnie. Później przenoszą cię na położnictwo i w sali jesteś tylko ty i jeszcze jedna po porodzie. Czyli sale 2 osobowe. Nie wyobrażam sobie rodzić jak za króla ćwieczka na sali poprzedzielanej zasłonkami. Koszmar! A ja narzekałam, że na tej sali porodowej jest tak staroświecko.... wolę to niż to, żeby męża miało przy mnie nie być!

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 12:11   #3876
magdaammm
Raczkowanie

dzien dobry Paniom jesli chodzi o szpital to u nas tez najgorzej nie jest sale dwuosobowe porodowka tez w miare okej. w sumie oipieka nad dzieciem zalezy od poloznych bo jedne przyjda zabiorą malenstwo na kazdy dzwonek mamy a inne nie.. ale najbardziej denerwuje mnie to, ze placi sie za porod 'rodzinny' ;| 100 zł zeby ktos mogl byc z toba na porodowce.
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 12:16   #3877
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Nic nie boli, nie rozpiera, nawet plecy. Może dlatego, że się magnezem napasłam.
Taaa, jasne.

HEJ!!!
Dziewczyny, ja to dziwna jestem, dokładnie jak w tym podsumowaniu kobiet Szejdy."emocjonalnie elastyczna"! Jak w I trymestrze nic mi prawie nie było, tak od 16 tyg zaczęło się. No mdli mnie niesamowicie. Co rano wstaje i mam "special effects". No żyć się nie da. Żebym jeszcze sobie haftnęła to może by przeszło, a tak to mdli, mdli i mdli. Wczoraj robiłam fasolkę po bretońsku i jak wysmażałam kiełbasę to musiałam wyciąg włączyć i wychodzić co chwilę świeże powietrze zaczerpnąć tak było źle. Strasznie to męczące. Ale i bez tego też mam tak. Dziś od rana znowu. Dopada z rana i trzyma różnie, czasami do późnego popołudnia. Zna ktoś na to lekarstwo???
Do tego chyba się przeziębiłam, gardło boli, nos zapchany i chrypa lekka. Leczę się na razie herbatką z amolem. Można brać rutinoscorbin w ciąży?

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 12:22   #3878
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Taaa, jasne.

HEJ!!!
Dziewczyny, ja to dziwna jestem, dokładnie jak w tym podsumowaniu kobiet Szejdy."emocjonalnie elastyczna"! Jak w I trymestrze nic mi prawie nie było, tak od 16 tyg zaczęło się. No mdli mnie niesamowicie. Co rano wstaje i mam "special effects". No żyć się nie da. Żebym jeszcze sobie haftnęła to może by przeszło, a tak to mdli, mdli i mdli. Wczoraj robiłam fasolkę po bretońsku i jak wysmażałam kiełbasę to musiałam wyciąg włączyć i wychodzić co chwilę świeże powietrze zaczerpnąć tak było źle. Strasznie to męczące. Ale i bez tego też mam tak. Dziś od rana znowu. Dopada z rana i trzyma różnie, czasami do późnego popołudnia. Zna ktoś na to lekarstwo???
Do tego chyba się przeziębiłam, gardło boli, nos zapchany i chrypa lekka. Leczę się na razie herbatką z amolem. Można brać rutinoscorbin w ciąży?

Polecam imbir!!! do herbaty!!!! ma cudowne efekty :
1) na mdłości w ciązy
2) rozgrzewa na przeziębienie z cytrunką i miodem
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 12:23   #3879
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
Taaa, jasne.

HEJ!!!
Bidulka, ja niestety nie mam rady na Twoje dolegliwości. Wszystko jeszcze przede mną
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 12:24   #3880
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
dzien dobry Paniom jesli chodzi o szpital to u nas tez najgorzej nie jest sale dwuosobowe porodowka tez w miare okej. w sumie oipieka nad dzieciem zalezy od poloznych bo jedne przyjda zabiorą malenstwo na kazdy dzwonek mamy a inne nie.. ale najbardziej denerwuje mnie to, ze placi sie za porod 'rodzinny' ;| 100 zł zeby ktos mogl byc z toba na porodowce.
U Nas za taką przyjemność płaci się 300 zł

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 12:29   #3881
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Polecam imbir!!! do herbaty!!!! ma cudowne efekty :
1) na mdłości w ciązy
2) rozgrzewa na przeziębienie z cytrunką i miodem
A możesz napisać jak dokładnie z tym imbirem? Mam dodać zgnieciony do herbaty, czy tylko kawałek? Spróbuje a co mi tam.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Maleńka i bezbronna

córeczka

Stary 2012-10-02, 12:35   #3882
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
A możesz napisać jak dokładnie z tym imbirem? Mam dodać zgnieciony do herbaty, czy tylko kawałek? Spróbuje a co mi tam.
Korzeń Imbiru można plasterkami wrzucać do herbaty albo wody z miodem , nie wiem może można starkować ale to będzie z zęby włazić
Stary 2012-10-02, 12:36   #3883
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry!

Jeszcze nic nie jest przesądzone

Cytat:
Możesz plasterek wrzucić do herbatki tak jak cytrynę i powyciskać troszkę łyżeczką.
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 12:45   #3884
Linka1984
Zakorzenienie

plasterek to za mało na 250ml Ja wrzucam około 3-4 a można by wiecej aby rozgrzało porządnie
Stary 2012-10-02, 13:09   #3885
lady_malgo
Rozeznanie

Ja najpierw na tarce trę imbir i go zaparzam. Później przelewam przez sitko. Na gardło i infekcje też jest dobry . Na gardło w ciąży na pewno można pić syrop pini, płukać gardło szałwią zaparzoną 3 razy dziennie.

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 13:16   #3886
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Ale może tam mają jakieś super luksusy?Może po porodzie dostaniesz nagranie na pamiątkę? I kwiaty? Szok!!!
Za taką cenę to się należą wszelkie luksusy, pamiątkowe nagranie (jeżeli ktoś chce), szampan, wyprawka i nie wiem co jeszcze. W białymstoku w klinice dziewczyny rodzą za ok 2000 - 2500 (tak było w kwietniu jeszcze) i jak opowiadają jak tam jest to, aż człowiek nie wierzy. Brawa Ci biją, męża częstują szampanem, 1-szą noc śpisz sama, żeby odpocząć i temu podobne.

Cytat:
Napisane przez Szejda Pokaż wiadomość
A tu trochę o nas.....

Kobiety ... takie jesteśmy

> > Nie czytam żadnych instrukcji.
>> Wciskam guziki, aż zadziała.
> > Nie potrzebuje alkoholu, żeby narobić sobie obciachu. I bez alkoholu daję radę
> > Nie jestem rozkapryszona, tylko "emocjonalnie elastyczna"!
> > Najpiękniejsze słowa świata: "Idę na zakupy"
> > Nie mam żadnych dziwactw! To są "special effects"!
> > Kobiety powinny wyglądać jak kobiety, a nie wytapetowane kości!
> > Przebaczyć i zapomnieć? Ani nie jestem Jezusem, ani nie mam Alzheimera!
> > My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam podetnie skrzydła, lecimy dalej - na miotle! Bo w końcu jesteśmy elastyczne!!!
> > To nie jest żaden tłuszcz! To "erotyczna powierzchnia użytkowa"!
> > Gdy Bóg stworzył mężczyznę, obiecał, że idealnego faceta będzie można spotkać na każdym rogu....a potem uczynił ziemię okrągłą.
> > Na moim nagrobku niech będzie napis: "Co się głupio gapisz? Też bym wolała leżeć teraz na plaży!"
> > Tak tak...my kobiety jesteśmy bowiem jedyne w swoim rodzaju...
dokładnie

A u mnie 22dc, więc rozpoczynam duph. Miałam wczoraj zacząć, ale zapomniałam zupełnie Myślę, że nic nie będzie. Podczas zasypiania zauważyłam, że cycuszki pobolewają, jak kłądę się na brzuchu, więc pewnie idzie @ To nic, niech przyjdzie, przejdzie i działamy dalej. Wtedy to pewnie będę już po lub tuż przed laparo.

A poza tym to WITAM wszystkie Panie

Ze służbą zdrowia przyznaję Wam całkowitą rację, bo prywatyzacja wyrządziałby u nas więcej szkó niż pożytku, ale jak sobie czasem na nią ponarzekam to mi jakoś lżej

Edytowane przez Sophia_1
Czas edycji: 2012-10-02 o 13:20
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 13:37   #3887
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

[QUOTE=karolina2121;368557 24]Ja też chce taki Gdzie kupiłaś ? W ogóle muszę wreszcie pomalować pazurki, bo są już nieźle obdrapane Nie mogę siebie zaniedbywać, muszę być Sexy Mama niczym z programu Cichopek

Kupiłam w drogerii Natura firma Catrice,odcień 070 Caught On The Red Carpet
Swoją drogą ja też staram się być nawet bardziej zadbana niż przed ciążą,ale pewnie z kolejnymi miesiącami i większym brzuchem będzie trudniej. ale co tam!motywację mam
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 13:40   #3888
karolina2121
siedzę i myślę

Witam

Dzisiaj wstałam trochę wcześniej... o 11
W nocy wstawałam 2 razy i potem oczywiście nie mogłam zasnąć

Cytat:

Rozmawiacie o prywatyzacji służby zdrowia. Jakby tak było, to wiele osób naprawdę by umarło z powodu braku opieki zdrowotnej. Moi dziadkowie np... Tak więc nie podoba mi się bardzo ta opcja. Moja operacja kosztowała by prywatnie 5 tysięcy + pobyt w szpitalu. Nie stać by mnie na to było. Od czasu do czasu pójdę prywatnie do lekarza bo mam przypływ gotówki (głównie dlatego, że moja mama mi da na wizytę) ale są ludzie który nigdy nie korzystali z prywatnych wizyt itp, to nie mają na to. Emerytury są coraz niższe, wielu osób nie stać na niezbędne im do życia leki, a teraz wyobraźcie sobie, że za całą opiekę zdrowotną muszą płacić!
No niestety... Ja się łudzę, że może wtedy byłaby rywalizacja o pacjenta i ceny byłyby niższe Taka ze mnie marzycielka

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
No niestety u nas w Polsce socjal jest tragedią. Tak trąbią dookoła, żeby dzieci robić. I co? Nic nie robią w tym kierunku, żeby młode pary chciały zwiększać przyrost naturalny. Śmieszne kilkadziesiąt złotych na dziecko i tysiak becikowego. Co to jest? Jakieś śmieszne pieniądze.
Cytat:
Piszecie dziewczyny o płatnych porodach..ja w grudniu sie jedną nogą 'przeprowadzam' do niemiec właśnie w tym celu miedzy innymi. Poród w szpitalu niemieckim jest prawie ,że luksusem Tam pacjent jest nr 1 a nie jak u nas 'najgorsze zło'. Wczoraj moja mama była w szpitalu u swojej koleżanki co rodziła 2 doby temu..lezy sie tydzien po porodzie , a dziecko sie widuje faktycznie tylko na karmienie ( aby odpocząc przed ciężką rolą jak mowią lekarze i położne) , dostaje sie rano MENU i wybiera sie godziny i rodzaj potraw opieka zdrowotna maluszka do 18r,ż za darmo + macierzyńskie do 18 r.z sie dostaje..az sie wierzyć nie chce. Bardzo mnie to ciekawi.

WOW Przenoszę się do Niemiec Dlaczego u nas nie szanują kobiet rodzących Jak słyszę niektóre opowieści z porodówki to włos się jeży...

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Ja właśnie dlatego decyduję się na poród rodzinny, bo chce rodzic w oddzielnej sali Nie wyobrażam sobie rodzić z innymi kobietami na jednej sali... to odarcie z intymności

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Za taką cenę to się należą wszelkie luksusy, pamiątkowe nagranie (jeżeli ktoś chce), szampan, wyprawka i nie wiem co jeszcze. W białymstoku w klinice dziewczyny rodzą za ok 2000 - 2500 (tak było w kwietniu jeszcze) i jak opowiadają jak tam jest to, aż człowiek nie wierzy. Brawa Ci biją, męża częstują szampanem, 1 noc śpisz sama, żeby odpocząć i temu podobne.
Szkoda, ze ten Białystok tak daleko mnie...

Przyrost naturalny nigdy nie będzie na wysokim poziomie gdy państwo nie zadba o matki i nie da im rodzić po ludzku.
Marzę o tym by móc rodzić w osobnej sali, by nikt na mnie nie krzyczał i nie stresowała podczas porodu, a po porodzie leżeć w osobnym pokoju- SAMA z dzieckiem. Czy tak wiele wymagam ?
Stary 2012-10-02, 13:48   #3889
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Witam
Przyrost naturalny nigdy nie będzie na wysokim poziomie gdy państwo nie zadba o matki i nie da im rodzić po ludzku.
Marzę o tym by móc rodzić w osobnej sali, by nikt na mnie nie krzyczał i nie stresowała podczas porodu, a po porodzie leżeć w osobnym pokoju- SAMA z dzieckiem. Czy tak wiele wymagam ?
Nie, masz poprostu marzenia kobiety, która chce spokojnie urodzić dziecko i mieć czas na wspólna celebracje tego zdarzenia z ukochanym.

Ale dużo zależy też od "obsługi" porodu. Bo jak fajna położna to wszystko Ci umili i ułatwi, a jak do d... to nawet sypanie płatków róż pod nogi niczego nie uratuje.
Stary 2012-10-02, 13:50   #3890
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Nie, masz poprostu marzenia kobiety, która chce spokojnie urodzić dziecko i mieć czas na wspólna celebracje tego zdarzenia z ukochanym.

Ale dużo zależy też od "obsługi" porodu. Bo jak fajna położna to wszystko Ci umili i ułatwi, a jak do d... to nawet sypanie płatków róż pod nogi niczego nie uratuje.
O naszym szpitalu ile rodzących tyle opinii Niestety o osobnym pokoju po porodzie mogę pomarzyć

Sophia_1 czy to ten szpital http://www.arciszewski.pl/ ?

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2012-10-02 o 13:59
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 14:00   #3891
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
O naszym szpitalu ile rodzących tyle opinii Niestety o osobnym pokoju po porodzie mogę pomarzyć
Eh... Jak w większości publicznych placówek, u nas też nie zaznasz takich wygód. Za luksus się słono płaci i tyle. Ale co tam, jest jak jest i tyle. Zawsze mogło być gorzej...
Stary 2012-10-02, 14:05   #3892
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Cytat:
Taaa, jasne.

HEJ!!!
Isia- ja mam takie mdłości od paru tygodni.Biorę Lokomotiv i przechodzi:P poza tym często zapalam sobie taki domek z olejkami aromatycznymi
Stary 2012-10-02, 14:06   #3893
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Sophia_1 czy to ten szpital http://www.arciszewski.pl/ ?
Tego Ci nie powiem, bo ja sama mieszkam ponad 100 km od Białegostoku, a i nie zapisywałam tak szczegółowych inf (nie są mi jeszcze potrzebne) podczas opowieści tych dziewczyn, ale jak będe miała okazję zapytać to dam znać czy ta czy inna jeszcze.
Stary 2012-10-02, 14:11   #3894
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Tego Ci nie powiem, bo ja sama mieszkam ponad 100 km od Białegostoku, a i nie zapisywałam tak szczegółowych inf (nie są mi jeszcze potrzebne) podczas opowieści tych dziewczyn, ale jak będe miała okazję zapytać to dam znać czy ta czy inna jeszcze.
Dzięki
Oglądałam ich galerię i pokoje wyglądają bajecznie
Hmmm... ale na stronie głównej znalazłam informację, że porody są refundowane przez NFZ...
Już doczytałam, że za naturalny około 2000.
I tak mniej niż w Lublinie ...

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2012-10-02 o 14:25
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 14:11   #3895
Linka1984
Zakorzenienie

czuje sie tragicznie siedze na krześle w biurze u siebie i mam wrażenie ze już leci@ , jajniki bola bardzo mocno cholera a to dopiero 25 dc!!!!
Stary 2012-10-02, 14:11   #3896
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
Kasiula, jeszcze nie wszystko stracone. Może test był za wcześnie.

Współczuję dolegliwości. Ja na szczęście jeszcze nigdy nie miałam zgagi.

Oj ja też sobie teraz myślę, że lepiej byłoby wpaść w młodym wieku. Teraz może już bym miała dwójkę bachorków... Ja to byłam zdecydowana już od 6 lat, ale TŻ zwlekał i zwlekał. Teraz kiedy się zdecydował to okazuje się, że to nie takie hop siup.

No ja sobie postanowiłam, że przed swoją 30 będę miała bobo. A tu kicha. Jak tak dalej pójdzie to się nie uda, choć szanse jeszcze są, bo 30 lat skończę w grudniu 2013 roku.

Gratuluję udanych zakupów. Na pewno sprawiły Ci dużo radości. Pokaż nowe nabytki ciotkom forumowym. Chociaż sobie popatrzymy

Kwitka, ogarniaj się i wracaj do nas szybko, bo będziemy tęsknić.

No u mnie to już chyba ewidentna @. Skąpa bo skąpa ale tylko plamienie to to nie jest. Wprawdzie bólu brzucha brak, ale złudzeń nie mam. Zastanawiam się tylko dlaczego tak wcześnie???
Także Dzastin proszę o ustawienie 6cs...

Dziś będzie fajny dzień, bo przywiozą nam nowiuśki wypoczynek popołudniu.
Zrób fotke i pochwal się nabytkiem
Co do @ ehhh... Przytulam

Cytat:
Piszecie dziewczyny o płatnych porodach..ja w grudniu sie jedną nogą 'przeprowadzam' do niemiec właśnie w tym celu miedzy innymi. Poród w szpitalu niemieckim jest prawie ,że luksusem Tam pacjent jest nr 1 a nie jak u nas 'najgorsze zło'. Wczoraj moja mama była w szpitalu u swojej koleżanki co rodziła 2 doby temu..lezy sie tydzien po porodzie , a dziecko sie widuje faktycznie tylko na karmienie ( aby odpocząc przed ciężką rolą jak mowią lekarze i położne) , dostaje sie rano MENU i wybiera sie godziny i rodzaj potraw opieka zdrowotna maluszka do 18r,ż za darmo + macierzyńskie do 18 r.z sie dostaje..az sie wierzyć nie chce. Bardzo mnie to ciekawi.

Dziś zaczełam 25 dc ,piersi bolą jak chodzę , jajniki zwłaszcza prawy kłuje co jakiś czas ( z niegi był pęcherzyk) i jest mi mokro w majtach (?) , nudności mam nadal ale sa one na pewno spowodowane pozostałością po jelitówce..bo kolor nie powiem czego nadal sie nie zmienił..jest jasny jak glina
Ja rodziłam 2 razy w szpitalu państwowym i teraz też zamierzam. Wiesz możesz zrobić pierwszy test w piątek z rana, a jak nic nie pokaże to 10tego powtórzyć

Cytat:
U mnie w płocku w szpitalu jest tak, że masz pojedyncze sale porodowe, możesz wziąć kąpiel z hydromasażem, prysznic. Na życzenie lewatywę. Może być przy tobie jedna osoba na sali, ale może się zmieniać z kimś innym. Mo porodzie przenoszą cie na salę i dziecko jest cały czas przy tobie Chyba, że masz cesarkę, to pierwszą noc spędzasz sama, ale zaraz na 2 dzień dostajesz dziecko. Wychodzi się do domu na 3 dobę jeśli wszystko jest w porządku. Czyli nie jest źle
U nas w tym mieście co będe rodzić to poród jak poród. Sala izolatka jest i jeśli tylko jest wolna i o nią poprosisz to możesz ją dostać.Prędzej o tym nie wiedziałam. Na pierwszą noc zabierają dziecko,aby można było dojść do siebie..Prawda jest taka,że o każdym szpitalu są zarówno pozytywne opinie jak i negatywne

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Uuuu ale szkoda, już Ci zmieniam...

O tak! prawda

Kwitka- ogarniaj i wracaj ino szybko!!!!!!!!

Jak to następna? buuu już Ci zmieniam.
Coś szybko tą @ dostałaś,więc jesteś pewna że to małpa?

Hej

Dziewczyny co do tych worków ciuszków to moja przyjaciółka też zamówiła taki wór z all za 100 zł i tam miała 16 ciuszków (różnych) i to markowych więc była bardzo zadowolona

Ja mam dziś wolne.Wykąpałam się,zjadłam śniadanko i teraz chwila relaxu.
Później wpada do mnie kuzynka na ploty i piwko
U mnie dziś 22dc, do @ jeszcze ok tydzień...
Widziałam w klubie że dopiero od przyszłego tygodnia chyba zacznie się jakieś większe testowanie więc będą emocje
Trzymam kciuki

Cytat:
Dzień dobry!

Brak objawów to też objaw Czekamy!!!!

Cytat:
Napisane przez 07_Pati_07 Pokaż wiadomość
Dzień dobry miałam trochę do nadrobienia, w weekend byłam na weselu i poprawinach, a wczoraj jakoś nie było czasu, musiałam ogarnąć stertę prania do prasowania
Wszystkim nowym mamusią bardzo serdecznie gratuluję!
tym którym niestety tym razem się nie udało... przytulam.. następnym razem się uda
wszystkie nowe koleżanki witam i powodzenia życzę

do mnie dzisiaj @ przyszła robimy sobie z mężem pół roku przerwy w staraniach, napisałam już do Justyny w tej sprawie, żeby mi zmieniła na 1str. będę oczywiście tutaj zaglądać i się udzielać, bo uzależniłam się od Was i tych emocji które tu mamy
Hej szkoda,że wstręciucha przyszła:/ A czemu robicie przerwe półroczną, jak można spytać?

Cytat:
Napisane przez Goyya Pokaż wiadomość
kurczę,witam w klubie............... ja też zrobiłam test i 1 kreska....łączę się w bólu
ja mam 34 dc więc mam większą pewność,choć mnie tak niesamowicie plecy w krzyżach bolą-że aż się dziwię,że 1 kreska...... pozostaje nam czekać na @ dla potwierdzenia....ech
Jeszcze nie jest wszystko stracone

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
dzien dobry Paniom jesli chodzi o szpital to u nas tez najgorzej nie jest sale dwuosobowe,porodowka tez w miare okej. w sumie oipieka nad dzieciem zalezy od poloznych bo jedne przyjda zabiorą malenstwo na kazdy dzwonek mamy a inne nie.. ale najbardziej denerwuje mnie to, ze placi sie za porod 'rodzinny' ;| 100 zł zeby ktos mogl byc z toba na porodowce.
U nas też poród rodzinny coś 100-200zł I heloł

Cytat:
Taaa, jasne.

HEJ!!!
Kurcze a niby wszystkie przykre objawy mijają w 3 miesiącu:/ A u CIebie się rozkręcają Zdrówka życzę!!!

Ja się leniwię maksymalnie. Jeden syn ogląda bajke, drugi odrobił lekcje i ogląda coś na kompie. Ja ogarnęłam mieszkanie,zostawiłam sobie podłogi na wieczór. Obiad mam z wczoraj w lodówce. CHłopaki już naleśniki wciągnęli, a teraz idę zagrzać zupkę

Głowa mnie boli jak cholera:/

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 14:21   #3897
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Swoją drogą ja też staram się być nawet bardziej zadbana niż przed ciążą,ale pewnie z kolejnymi miesiącami i większym brzuchem będzie trudniej. ale co tam!motywację mam
Co do brzucha, to już wiem, że ciężko wygolić boberka przed wizytą u gin, bo za cholercie się tak nie wygniesz jak Ci brzuch przeszkadza, coraz gorzej depilować nogi, szczególnie z tyłu a o malowaniu paznokci u stóp to sobie mogę pomarzyć. Czekam, aż mąż wróci to mi malnie.

Dzięki dziewczynki za rady odnośnie imbiru. Już zakupiłam i wrzuciłam do herbatki 4 plasterki, lekko go ugniatając łyżeczką. Nawet dobry, prawie jak cytrynka...

No i prosiłyście o zdjęcia ciuszków, to wklejam. Tylko uprzedzam, że nie są jeszcze poprasowane. Na pranie i prasowanie muszą jeszcze trochę poczekać. Pewnie ładniej będą już wyglądać na małym człowieczku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie536.jpg (143,8 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie538.jpg (170,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie539.jpg (108,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie540.jpg (124,8 KB, 17 załadowań)

Maleńka i bezbronna

córeczka

Stary 2012-10-02, 14:22   #3898
IsiaG
Zadomowienie

Color -mnie też łeb nawala. Także łącze się z Tobą w bólu.

Maleńka i bezbronna

córeczka

Edytowane przez IsiaG
Czas edycji: 2012-10-02 o 14:25
Stary 2012-10-02, 14:25   #3899
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
Co do brzucha, to już wiem, że ciężko wygolić boberka przed wizytą u gin, bo za cholercie się tak nie wygniesz jak Ci brzuch przeszkadza, coraz gorzej depilować nogi, szczególnie z tyłu a o malowaniu paznokci u stóp to sobie mogę pomarzyć. Czekam, aż mąż wróci to mi malnie.

Dzięki dziewczynki za rady odnośnie imbiru. Już zakupiłam i wrzuciłam do herbatki 4 plasterki, lekko go ugniatając łyżeczką. Nawet dobry, prawie jak cytrynka...

No i prosiłyście o zdjęcia ciuszków, to wklejam. Tylko uprzedzam, że nie są jeszcze poprasowane. Na pranie i prasowanie muszą jeszcze trochę poczekać. Pewnie ładniej będą już wyglądać na małym człowieczku.
śliczne!
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 14:31   #3900
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Cytat:

Ślicznie ciuszki!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości