|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Dzień dobry!
Dedra, szkoda, że @ się rozkręca ... liczyłam na Ciebie teraz ![]() A czy któraś jakoś teraz testuje? U mnie 29dc i żadnych objawów brak, nawet @-owych. Nic nie boli, nie rozpiera, nawet plecy. Może dlatego, że się magnezem napasłam. No więc czekam sobie na tą @, pewnie w sobotę będzie.
|
#3872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie jest dramat... a z TŻ się rodzi głównie po to żeby być samemu na sali bo inaczej Cie dzadzą z innymi.. dla mnie masakra taka intymna sytuacja a tu obok ktoś sie drze moja siostra pół porodu spędziła na izbie przyjęć przedzielona małym murkiem z jej męża kuzyna żoną, więc ze znajomą to jeszcze chyba gorzej... Cytat:
|
||
|
|
|
#3873 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
miałam trochę do nadrobienia, w weekend byłam na weselu i poprawinach, a wczoraj jakoś nie było czasu, musiałam ogarnąć stertę prania do prasowania Wszystkim nowym mamusią bardzo serdecznie gratuluję! ![]() tym którym niestety tym razem się nie udało... przytulam ... następnym razem się uda ![]() wszystkie nowe koleżanki witam i powodzenia życzę ![]() do mnie dzisiaj @ przyszła
|
|
|
|
#3874 | |
|
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ja mam 34 dc więc mam większą pewność,choć mnie tak niesamowicie plecy w krzyżach bolą-że aż się dziwię,że 1 kreska...... pozostaje nam czekać na @ dla potwierdzenia....ech |
|
|
|
|
#3875 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3876 |
|
Raczkowanie
|
dzien dobry Paniom
jesli chodzi o szpital to u nas tez najgorzej nie jest sale dwuosobowe porodowka tez w miare okej. w sumie oipieka nad dzieciem zalezy od poloznych bo jedne przyjda zabiorą malenstwo na kazdy dzwonek mamy a inne nie.. ale najbardziej denerwuje mnie to, ze placi sie za porod 'rodzinny' ;| 100 zł zeby ktos mogl byc z toba na porodowce.
|
|
|
|
#3877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() HEJ!!! Dziewczyny, ja to dziwna jestem, dokładnie jak w tym podsumowaniu kobiet Szejdy."emocjonalnie elastyczna"! Jak w I trymestrze nic mi prawie nie było, tak od 16 tyg zaczęło się. No mdli mnie niesamowicie. Co rano wstaje i mam "special effects". No żyć się nie da. Żebym jeszcze sobie haftnęła to może by przeszło, a tak to mdli, mdli i mdli. Wczoraj robiłam fasolkę po bretońsku i jak wysmażałam kiełbasę to musiałam wyciąg włączyć i wychodzić co chwilę świeże powietrze zaczerpnąć tak było źle. Strasznie to męczące. Ale i bez tego też mam tak. Dziś od rana znowu. Dopada z rana i trzyma różnie, czasami do późnego popołudnia. Zna ktoś na to lekarstwo??? Do tego chyba się przeziębiłam, gardło boli, nos zapchany i chrypa lekka. Leczę się na razie herbatką z amolem. Można brać rutinoscorbin w ciąży?
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#3878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam imbir!!! do herbaty!!!! ma cudowne efekty : 1) na mdłości w ciązy 2) rozgrzewa na przeziębienie z cytrunką i miodem
|
|
|
|
|
#3879 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#3881 |
|
Zadomowienie
|
A możesz napisać jak dokładnie z tym imbirem? Mam dodać zgnieciony do herbaty, czy tylko kawałek? Spróbuje a co mi tam.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Możesz plasterek wrzucić do herbatki tak jak cytrynę i powyciskać troszkę łyżeczką. |
|
|
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
plasterek to za mało na 250ml
Ja wrzucam około 3-4 a można by wiecej aby rozgrzało porządnie
|
|
|
|
#3885 |
|
Rozeznanie
|
Ja najpierw na tarce trę imbir i go zaparzam. Później przelewam przez sitko. Na gardło i infekcje też jest dobry
. Na gardło w ciąży na pewno można pić syrop pini, płukać gardło szałwią zaparzoną 3 razy dziennie.
|
#3886 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A u mnie 22dc, więc rozpoczynam duph. Miałam wczoraj zacząć, ale zapomniałam zupełnie Myślę, że nic nie będzie. Podczas zasypiania zauważyłam, że cycuszki pobolewają, jak kłądę się na brzuchu, więc pewnie idzie @ To nic, niech przyjdzie, przejdzie i działamy dalej. Wtedy to pewnie będę już po lub tuż przed laparo. A poza tym to WITAM wszystkie Panie Ze służbą zdrowia przyznaję Wam całkowitą rację, bo prywatyzacja wyrządziałby u nas więcej szkó niż pożytku, ale jak sobie czasem na nią ponarzekam to mi jakoś lżej
Edytowane przez Sophia_1 Czas edycji: 2012-10-02 o 13:20 |
||
|
|
|
#3887 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=karolina2121;368557 24]Ja też chce taki
Gdzie kupiłaś ? W ogóle muszę wreszcie pomalować pazurki, bo są już nieźle obdrapane Nie mogę siebie zaniedbywać, muszę być Sexy Mama niczym z programu Cichopek Kupiłam w drogerii Natura firma Catrice,odcień 070 Caught On The Red Carpet Swoją drogą ja też staram się być nawet bardziej zadbana niż przed ciążą,ale pewnie z kolejnymi miesiącami i większym brzuchem będzie trudniej. ale co tam!motywację mam
|
|
|
|
#3888 | |||||
|
siedzę i myślę
|
Witam
![]() Dzisiaj wstałam trochę wcześniej... o 11 ![]() W nocy wstawałam 2 razy i potem oczywiście nie mogłam zasnąć Cytat:
Ja się łudzę, że może wtedy byłaby rywalizacja o pacjenta i ceny byłyby niższe Taka ze mnie marzycielka ![]() Cytat:
Cytat:
WOW Dlaczego u nas nie szanują kobiet rodzących Cytat:
Nie wyobrażam sobie rodzić z innymi kobietami na jednej sali... to odarcie z intymności Cytat:
Przyrost naturalny nigdy nie będzie na wysokim poziomie gdy państwo nie zadba o matki i nie da im rodzić po ludzku. Marzę o tym by móc rodzić w osobnej sali, by nikt na mnie nie krzyczał i nie stresowała podczas porodu, a po porodzie leżeć w osobnym pokoju- SAMA z dzieckiem. Czy tak wiele wymagam ?
|
|
#3889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale dużo zależy też od "obsługi" porodu. Bo jak fajna położna to wszystko Ci umili i ułatwi, a jak do d... to nawet sypanie płatków róż pod nogi niczego nie uratuje. |
|
|
|
|
#3890 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Niestety o osobnym pokoju po porodzie mogę pomarzyć ![]() Sophia_1 czy to ten szpital http://www.arciszewski.pl/ ?
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2012-10-02 o 13:59 |
|
|
|
|
#3891 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3892 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3894 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Oglądałam ich galerię i pokoje wyglądają bajecznie Hmmm... ale na stronie głównej znalazłam informację, że porody są refundowane przez NFZ... ![]() Już doczytałam, że za naturalny około 2000. I tak mniej niż w Lublinie ...
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2012-10-02 o 14:25 |
|
|
|
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
czuje sie tragicznie
siedze na krześle w biurze u siebie i mam wrażenie ze już leci@ , jajniki bola bardzo mocno cholera a to dopiero 25 dc!!!!
|
|
|
|
#3896 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do @ ehhh... PrzytulamCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czekamy!!!!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I helołCytat:
Zdrówka życzę!!!Ja się leniwię maksymalnie. Jeden syn ogląda bajke, drugi odrobił lekcje i ogląda coś na kompie. Ja ogarnęłam mieszkanie,zostawiłam sobie podłogi na wieczór. Obiad mam z wczoraj w lodówce. CHłopaki już naleśniki wciągnęli, a teraz idę zagrzać zupkę ![]() Głowa mnie boli jak cholera:/
|
|
|
#3897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki dziewczynki za rady odnośnie imbiru. Już zakupiłam i wrzuciłam do herbatki 4 plasterki, lekko go ugniatając łyżeczką. Nawet dobry, prawie jak cytrynka... No i prosiłyście o zdjęcia ciuszków, to wklejam. Tylko uprzedzam, że nie są jeszcze poprasowane. Na pranie i prasowanie muszą jeszcze trochę poczekać. Pewnie ładniej będą już wyglądać na małym człowieczku.
|
|
|
|
#3898 |
|
Zadomowienie
|
Color -mnie też łeb nawala. Także łącze się z Tobą w bólu.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka Edytowane przez IsiaG Czas edycji: 2012-10-02 o 14:25 |
|
|
|
#3899 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3900 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
!!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

Chyba, że masz cesarkę, to pierwszą noc spędzasz sama, ale zaraz na 2 dzień dostajesz dziecko. Wychodzi się do domu na 3 dobę jeśli wszystko jest w porządku. Czyli nie jest źle

... następnym razem się uda 

sale dwuosobowe

Myślę, że nic nie będzie. Podczas zasypiania zauważyłam, że cycuszki pobolewają, jak kłądę się na brzuchu, więc pewnie idzie @
Nie wyobrażam sobie rodzić z innymi kobietami na jednej sali... to odarcie z intymności 
Zdrówka życzę!!!