Wakacyjne Mamy 2012 - część II - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-02, 11:10   #3181
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
już dzisiaj pisałam, że 2+ i leci z niego lepiej i się Luśka nie męczy
za to jeśli chodzi o avent - nie pasował jej ani smoczek +0 ani +2
no wiem wlasnie dlatego zamowilam 2+
ona z tego 0+ wypije ale jak jest super wypoczeta itd ale np wieczorem jak juz jest zmeczona to bardzo sie meczy przy tym,
u nas jezeli chodzi o avent nie pasowal jej ksztalt smoczka nie umiala go w ogole zassac.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 11:13   #3182
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ona z tego 0+ wypije ale jak jest super wypoczeta itd ale np wieczorem jak juz jest zmeczona to bardzo sie meczy przy tym,
u nas jezeli chodzi o avent nie pasowal jej ksztalt smoczka nie umiala go w ogole zassac.
a ja jestem pewna że u nas to była kwestia twardości smoczka, bo inaczej pewnie ze smoczka +2 by piła. Zassać go umiała, bo piła z tej butli od początku. A odrzucenie butelki zbiegło się z początkiem intensywnego ślinienia, natomiast totalnie przestała z niej pić wtedy, jak zaczęła wszystko pchać do buzi i intensywnie gryźć - ewidentnie widać związek z dziąsłami

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 11:16   #3183
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
hmm teraz jak sobie pomyślę, to moja też z rana i w południe ładniej je z butli a wieczorem coś się szarpie....może też chodzi o smoczek....albo o brzuszek....już sama nie wiem
Stary 2012-10-02, 11:17   #3184
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
a ja jestem pewna że u nas to była kwestia twardości smoczka, bo inaczej pewnie ze smoczka +2 by piła. Zassać go umiała, bo piła z tej butli od początku. A odrzucenie butelki zbiegło się z początkiem intensywnego ślinienia, natomiast totalnie przestała z niej pić wtedy, jak zaczęła wszystko pchać do buzi i intensywnie gryźć - ewidentnie widać związek z dziąsłami
no jeszcze troche i zeby pojda ale ten czas leci...
u nas za twardy smoczek byl w tt w ogole te butelki do tylka :P

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
hmm teraz jak sobie pomyślę, to moja też z rana i w południe ładniej je z butli a wieczorem coś się szarpie....może też chodzi o smoczek....albo o brzuszek....już sama nie wiem
to jak masz juz 2+ to zmien i zobaczysz jak je

Amelcia
Stary 2012-10-02, 11:17   #3185
anna99302
Zadomowienie

ja pierdziele! jak czytam, ze wasze dziecizaki spia od 21:00 do 3:00 to plakać mi się chce. mój zasypia o 20-21:00, potem pobudka 24:00, 3;00 i o 6 już wstaje czy to się kiedyś zmieni??? ja od dwóch miesięcy nie spałam dłużej pod rząd niż trzy godziny!!! aaaaaaaa!!!!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 11:20   #3186
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
ja pierdziele! jak czytam, ze wasze dziecizaki spia od 21:00 do 3:00 to plakać mi się chce. mój zasypia o 20-21:00, potem pobudka 24:00, 3;00 i o 6 już wstaje czy to się kiedyś zmieni??? ja od dwóch miesięcy nie spałam dłużej pod rząd niż trzy godziny!!! aaaaaaaa!!!!
zmieni cierpliwosci

Amelcia
Stary 2012-10-02, 11:23   #3187
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
no jeszcze troche i zeby pojda ale ten czas leci...
u nas za twardy smoczek byl w tt w ogole te butelki do tylka :P

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

i pomyśleć, że wahałam się czy kupić TT czy MAM, mały włos a bym się na TT zdecydowała, ale intuicja mi podpowiedziała, żeby jednak MAM spróbować - na całe szczęście!

Cytat:
spokojnie, moja na początku miała podobny schemat, a teraz to ja ją muszę na jedzenie wybudzać

Stary 2012-10-02, 11:24   #3188
muminek88
Zadomowienie

chetnie do was dołącze...jestem mamą latową chociaz mialam być zimową....
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 11:24   #3189
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
i pomyśleć, że wahałam się czy kupić TT czy MAM, mały włos a bym się na TT zdecydowała, ale intuicja mi podpowiedziała, żeby jednak MAM spróbować - na całe szczęście!
wiesz co mam wrazenie ze tt ma jeszcze twardszy smczek niz avent.z racji tego ze mam wszystkie trzy najlepsza jest MAM. i moge ta butelke polecic kazdemu.

Amelcia
Stary 2012-10-02, 11:34   #3190
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
tak karmięchociaż wczoraj moje dziecię się uwzięło i w ciągu jednego dnia zmasakrowało mi szarpaniem oba sutkidziś odciągnęłam jej w mękach 100ml i zjadła z butli-niechętnie, czyżby dlatego że zimne
mi od wczoraj mały masakruje sutki, już tak boli

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Mikołaj kończy dziś 2 miesiące!!! jak ten czas leci

I z tej okazji sprawił mi prezent - po raz PIERWSZY udało mi się go uśpić w jego łóżeczku a nie na cycu czy podczas noszenia na rękach!!! ciekawe ile potrwa drzemka... pewnie krótko ale i tak jestem z niego dumna

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

ale se wciagnełam gilka fridą

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Osoby urodzone w środę bywają też nerwowe, powierzchowne, męcząco gadatliwe i skłonne do działań na pograniczu prawa.

Jestem męcząca?

Haha, zabiję teściową, to się sprawdzi

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Fabi wtorkowy: Osoba urodzona pod patronatem wojowniczego Marsa nie może być potulną owieczką. -
Adaś też wtorkowy i się zgadza

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
A i jeszcze coś. Mam wrażenie że spasłam swoje dziecko
Ma dwa podbródy, duży brzuszek, na pupie cellulit i grube udziska
mój też ma, z wyjątkiem cellulitu. Pupę ma gładziutką

Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
Cześć Kobietki *
Czytam Was regularnie ale z pisaniem gorzej, bo albo nie mam kiedy, albo jak już zacznę pisać to moja Głodzilla się budzi, domaga jedzonka i nici z odpisywania

Stęskniłam się za Wami...i za bezkarnym siedzeniem po pół dnia na wizażu podczas ciąży
Muszę Wam się przyznać, że do skoków rozwojowych podchodziłam sceptycznie, bo chyba tak samo jak Linka ( ) uważam, że każde dziecko rozwija się w swoim tempie...ale Pawełek wyraźnie zmienił swoje zachowanie w 5 tygodniu życia. Jest bardziej markotny i potrzebuje o wiele więcej przytulania, żeby poradzić sobie z nadmiarem wrażeń. Nie szczędzę mu tego...bo serce mi się kraja gdy płacze. Ciekawa jestem czy następny skok też będzie tak zauważalny
Poza tym nie karmię piersią. Karmiłam tylko 3 tygodnie i się poddałam. W drugim tygodniu karmienia na jeden brodawce pojawił się ropień a wraz z nim problemy. Zatykał część kanalików i w związku z tym przez dwa tygodnie 5 razy miałam zastój i zapalenie piersi bo pokarmu miałam dość dużo. Czułam się jak wrak człowieka, powtarzająca się co chwilę temperatura prawie 40 stopni, okropny ból piersi i kompletna bezsilność sprawiły, że zgodziłam się na bromergon który zaproponował mi lekarz. Miałam ogromny dylemat i wyrzuty sumienia zanim połknęłam pierwszą tabletkę, bo nie wyobrażałam sobie karmienia Pawełka mm...ale zdecydowałam się, i po kilku dniach, kiedy ten horror się skończył, zaczęłam zauważać plusy tej sytuacji. Przestałam myśleć o sobie jak o złej matce. Nie żebym była przeszczęśliwa, że Mały jest na butelce, ale wiem, że to była konieczność i odstawienie kp pozwoliło nam normalnie funkcjonować.

Nadalka, ile Iga je jednorazowo i jak często?

Miłego poniedziałku
współczuję, też bym się poddała

Cytat:
my mamy dziś 1 rocznice ślubu
najlepszego !

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 11:39   #3191
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
chetnie do was dołącze...jestem mamą latową chociaz mialam być zimową....
hej napisz nam cos o sobie.

Amelcia
Stary 2012-10-02, 11:43   #3192
blueberry88
Zakorzenienie

Hejka!

Rano poległam i podałam Bobotic. Już tak myślałam, że może nie chce pić, bo jej te kropelki tak nie smakują, a jedzenie jej się z nimi kojarzy

Cytat:
oj tak cisza straszna.

Blue przy skoku moze sie objawiac nie tylko potrzeba bliskosci ryk i cyrk ale rowniez mniejszy apetyt.
albp Wam zeby ida

Pumas wspolczuje naprawde moja jak zasypia teraz troche wczesniej z reguly 21.30 zanim ide spac tj okolo 23 to karmie ja jeszcze na spiocha i pozniej mamy pobodke z regoly okolo 4.30 no i pozniej w zaleznosci jezeli mecza ja gazy to 6-7-8 a jezeli nei to dopiero okolo 7.30
Za tydzień liczę, że dopadnie nam magia trzeciego miesiąca Wieczorem była pogodna, chętnie jadła. W nocy i przy pierwszym karmieniu nad ranem też. Przy następnym chwilkę się z nią pomęczyłam, ale zjadła ładnie i prababcia wzięła ją na spacer, bo ja jeszcze dziś z powodu choroby nie wychodzę.

Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Jak już mowa o zasypianiu, to u nas też Paweł zasypia ok. 19.30 już na dłużej. Rekordowo za jednym razem przespał 7 godzin. A dzisiaj wstawałam o 1 i 5. Do 6 się kręciliśmy bo Mały pierdział, coś się nie mógł ułożyć do snu, a teraz znowu śpi.

Zastanawiam się czy wybudzać go w ciągu dnia żeby długo nie spał a później się mniej budził w nocy, czy on sam sobie z czasem ustali rytm dnia i nocy? Dodam, że on jest śpiochem i póki co w ciągu dnia więcej śpi niż jest aktywny (jutro kończy 5 tygodni).
U nas ilość snu w dzień nie wpływa na noc. Jedynie na godzinę, w której zaśnie... Jak śpi do 20 od 18 czy 17, to zasypia koło 23. Nie budzę jej jednak też dlatego, że wtedy jest marudna i płacze. Najgorszy płacz mamy właśnie wtedy, gdy jest zmęczona i nie może zasnąć.

Cytat:

acha z ta moja laktacja to porazka nic nie odciagam....... kropelki leca..... musiala bym caly dzien chyba nie odciagac...... wiec jestem zmuzona dac sobie spokoj na dobre
Nie wiem, jak Ty masz. Rozmawiałyśmy już o tym w kontekście odłożenia moich studiów i pracy doktorskiej Depoison. Rzecz w tym, że może wolałabyś już odpuścić, postanowić, że karmisz mm i przestać się tym przejmować. Nie zostawiać sobie tej furtki, spróbujemy, a nóż się uda, bo ona Cię stresuje? Ja tak mam w każdym razie. Nie działają na mnie stwierdzenia, że mam próbować, bo nic nie tracę, bo tylko mnie to przyprawia o stres. O wiele lepiej się czuję, jak już postanowię raz na zawsze, że albo czarne albo białe.

Cytat:
zamowilam smoczki 2+ do butelki MAM wydaje mi sie ze z tej 0+ ona ie strasznie meczy.
Mamy butelkowe czy dalej uzywacie smoczkow 0+ ?
Moja właśnie męczyła się przy 0+, a w sklepie nie mieli 2+, tylko 4+ i tam już jest o wiele za duża dziurka.
Chciałabym zamówić z jednego miejsca ten smoczek MAM 2+ i wkładki laktacyjne Avent na dzień, ale żaden sprzedawca na all tego nie ma. Polećcie mi może jakoś sklep internetowy, gdzie mogłabym tego poszukać...
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 11:46   #3193
phdwao
Zakorzenienie

Hej! My juz od 10:00 zaliczamy spacerek, mlody pieknie kima, noc piekna, pospalam do 8. Kupilam polecana przez was butle MAM- ciekawosc mnie zzera co to za cudo widzialam w miescie gajne czarne szpile, ale nie dalabym rady wozkiem wjechac do sklepi, a chce je!!! Dzis malowanie poloju Jasia, czuje podniecenie
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 11:48   #3194
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Moja właśnie męczyła się przy 0+, a w sklepie nie mieli 2+, tylko 4+ i tam już jest o wiele za duża dziurka.
Chciałabym zamówić z jednego miejsca ten smoczek MAM 2+ i wkładki laktacyjne Avent na dzień, ale żaden sprzedawca na all tego nie ma. Polećcie mi może jakoś sklep internetowy, gdzie mogłabym tego poszukać...
w sensie ze zaden pzredawca nei ma obydwoch produktow razem? hmm

Amelcia
Stary 2012-10-02, 11:50   #3195
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak wstawałam co 3 godziny, ale nie szła spać o 20, tylko między 23, a 1 w nocy... Od kilku dni dopiero zasypia o 23, wstaje o 4 i przed 8.

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
w sensie ze zaden pzredawca nei ma obydwoch produktow razem? hmm
Dokładnie.
Stary 2012-10-02, 11:51   #3196
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Blue http://allegro.pl/sklep/24941966_oseski
http://allegro.pl/smoczek-do-butelek...665499077.html
http://allegro.pl/jednoraz-wkladki-l...642707392.html

Amelcia

Edytowane przez chce_byc_mama
Czas edycji: 2012-10-02 o 11:52
Stary 2012-10-02, 11:55   #3197
Paulaaa23
Rozeznanie

Nie no, moje cycki już wysiadają Przez weekend podawałam małemu moje odciągnięte mleko z butelki, żeby się nauczył, pierś podawałam tylko wieczorem, w nocy i z samego rana. Z butli jadł pięknie, 10-15min i zjedzone, a potem był spokojny. Dzisiaj chciałam mu dać pierś, a z butli tylko raz dziennie.... No i od 9 mały uwieszony na cycu, je, podsypia, je, je i je... A mnie już tak sutki bolą, no masakra, a on jeszcze je ściska ciągle z całej siły

Stary 2012-10-02, 11:58   #3198
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
proszę mają i wkładki avent i smoczki mam baby
http://www.marketbobasa.pl/podkatalo...,szukany,.html

Stary 2012-10-02, 12:05   #3199
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
dziewczyny, na pierwsze szczepeinie isc dokładnie w 6 tyg czy moze byc pozniej/wczesniej? Mlody 6 konczy we srode....i nie wiem czy pojsc w srode czy inaczej
a ja do tej pory nie byłam, bo mały ciągle ma katar, znaczy teraz to już tylko z rana, ale ma, a jutro kończy 8 tygodni

Cytat:
Właśnie oglądam 2012 i aż mnie ciary przechodzą... Wierzycie w ten koniec świata?

nie

Stary 2012-10-02, 12:15   #3200
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Oczywiście leżaczek tż się nie podoba.. co chwilę mówi "szit, szit szit"
No k.u.r.wa nie mam do niego nerwów już ...

Mi się wydaje że on jest zazdrosny że ja jej coś kupiłam a nie jemu, bo zmiast leżaczka lepiej by mu było kupić jakąś grę za 200zł by mógł się zesr.ać z radości..
Kupiłam naklejki w biedronce to też już mu nie pasowało... kupiłam małej grzechotkę za 6zł to też pioruny puszczał...
szkoda że nie darł mordy jak mi jęczał żebym mu kupiła fife13 i 2 joye..

Nie chce mi się z nim dzisiaj w ogóle gadać...

I na dodatek jeszcze mnie coś w żebra kłuje

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

nie ma co sztywno się trzymać tego co jest na smoczku, trzeba zaobserwować czy dziecku się dobrze pije.. jeżeli się męczy i denerwuje zmienić smoczek...

ja z 0+ na 3+ przeszłam kilka dni po skończonym 2mc.
zbij go

Cytat:
ja bym kupiła MAM, z aventem jest taki problem, że jak dzieci zaczynają swędzieć dziąsełka potrafią odrzucić te butelki (jak u mojej, bo do pewnego momentu piła z aventu i nie było problemu), a w takim przypadku czeka Cię ponowny wydatek
no to kupię z MAM

Stary 2012-10-02, 12:16   #3201
lipus89
Rozeznanie

hej
nie chwaliłam się jakiego mam już dużego chłopca :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0153 - Kopia.jpg (70,8 KB, 56 załadowań)

lipus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 12:17   #3202
Paulaaa23
Rozeznanie

Ooo, zapomniałam się wam "pochwalić", dostałam zasiłek macierzyński za miesiąc sierpień w "ogromnej" kwocie - 6,41 zł

Stary 2012-10-02, 12:25   #3203
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
tak też zrobię jak zauważę wariacje przy butli
a propos TT, ja kupiłam MAM, bo zaczęły mi się wariacje przy TT,a zupełnie nie pomyślałam, że może ma dość smoka i nie zmieniłam na inny....ehhh Matka uczy się powoli wszystkiego
Stary 2012-10-02, 12:32   #3204
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
Ooo, zapomniałam się wam "pochwalić", dostałam zasiłek macierzyński za miesiąc sierpień w "ogromnej" kwocie - 6,41 zł
skąd taka zabójcza kwota wyszła??

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 12:34   #3205
blueberry88
Zakorzenienie

Zamówiłam Dziękuję Wpisywałam po prostu 'MAMbaby', a tu jest 'MAM baby'...

Cytat:
proszę mają i wkładki avent i smoczki mam baby
http://www.marketbobasa.pl/podkatalo...,szukany,.html
Dziękuję
Stary 2012-10-02, 12:43   #3206
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
skąd taka zabójcza kwota wyszła??
no to jest ten mój zasiłek za umowę zlecenie...

Stary 2012-10-02, 13:12   #3207
Soleilka
Zakorzenienie

Hej, ja tylko z doskoku z telefonu

Kasik spodziewaj sie listonosza jutro

Olcia ciesze się, że koszula przypadła Wam do gustu na wiosnę chyba powinna być dobra

Muminku hej kojarzę Ciebie z innych wątków bardzo współczuję Ci straty Oliwki... Mam nadzieję,że Laura dzielnie walczy! napisz co tam u Was

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 13:47   #3208
nadalka
Zakorzenienie

Eee! A co tu taka cisza? To nie weekend
Stary 2012-10-02, 13:50   #3209
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Eee! A co tu taka cisza? To nie weekend
no wlasnie tez sie zastanawiam

__
ja za troche jade do sadu, kolega ma sprawe a ze z jezykiem ma ciezko to jade mu pomoc bo sie tam chlopak nie odnajdzie, juz wczoraj bylam zalatwiac mu tlumacza.
On jest taki wyluzowany ja to bym nie wytrzymala napiecia w obcym kraju bez jezyka praktycznie do sadu

Amelcia
Stary 2012-10-02, 13:59   #3210
Linka25
Zakorzenienie

hej ja tylko na chwilę bo nie za dobrze się u nas dzieje
okazuje się ze mała ma b. niskie przyrsty wagi, ponizej wszelkich norm... 80 g / tydz. i tak od 3 tyg.
jestem załamana
dziś byłam u pediatry...
z butelki nie chce jeść nadal mimo ze bankowo jest głodna
z moim pokarmem dramatycznie źle
nie wiem co robić
jednak intuicja mnie nie myliła, od dawna czułam, ze coś nie gra

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-10-02 o 14:01
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości