|
|
#871 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
dzień dobry dziewczyny!
jeeeejku, nie było mnie tu od soboty i nadrabiałam was chyba ze 2 godziny od razu mówię: nigdy więcej! teraz mam nadzieję być już na bieżąco ![]() u mnie to był męczący weekend, w sobotę jak wiecie ryczałam jak głupia a wieczorem byłam na panieńskim - było, umówmy się - średnio...w niedzielę miałam rodzinkę na obiedzie i kawie, pojechali chyba o 18 ale było miło, uwielbiam się spotykać z moją siostrą i jej rodzinką, chociaż na dłuższą metę jej dwójka chłopców (10 i 3 lata) zawsze wymyśli coś takiego, że jest wielka ewakuacja a wczoraj spędziłam caaaały dzień na uczelni i to nie żeby na zajęciach, bo na te się póki co nie wybieram ( czekam na przyznanie indywidualnego toku nauczania, póki go nie mam nawet nie wiem na które zajęcia powinnam chodzić no nic, będę musiała coś pokombinować i z tego napisać, bo za ok 2 tyg mam oddać pierwszy rozdział, więc już za bardzo nie mam wyjścia najwyżej będę poprawiać.Dlatego teraz już was nadrobiłam, wypiłam kawkę, więc zabieram się za pisanie (to się nazywa priorytety )
|
|
#872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sory, ale dla mnie tacy ludzie to chyba żyją w jakims wyimaginowanym świecie i nigdy nie spotkali sie np. z powazną choroba dziecka! I co najlepsze najczęściej mówia to właśnie matki/ babki itd Dla mnie najważniejsze zawsze było i jest zeby dzieciatko było zdrowe a jak ktos chce sobie pleść warkoczyki to niech se kupi taki sztuczny łeb z włosami i na tym cwiczy Brrrrr :-/
|
|
|
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to się nad nami pastwiła czesząc przepiękne fryzury a zresztą, czy to byłoby takie fajne zaprogramowac co by się chciało miec??? jest niespodzianka i się kocha lecę się pachnic, bo gin znowu będzie obmacywanko robił potem wpadnę do koleżanki więc wynikami z wizyty pochwalę się wieczorkiem albo jutro, jesli wieczorem bedzie mi net zamulałmiłego dnia everyone |
|
|
|
|
#874 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mama i babcia powinny zdawać sobie sprawę że Ci zrobią przykrość i się powstrzymać...bez przesady, przecież to TWOJE dziecko, a ich wnuk i prawnuk ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
Hope: u którego sprzedawcy? ja wypatrzyłam zestaw 10 szt w cenie 15,99 (+10 zł przesyłka)
|
#877 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje dziewczyny
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
halo.....
Wstalam ale jakos tak mi ciezko........ cholerna szyjka, czy z ta moja ciaza nie moge miec chocby chwili spokoju??? ![]() Djerba a Ty to mi sie dzisiaj snilas hehe ![]() Dziewczyny a co z Nomen? Po slubie sie chyba nie odzywala? Moze do kogos na pw? Powiem wam, ze moj maz to przekochany jest..... fakt, ze czasem traktuje mnie jakbym byla inwalidka i wrzeszcze na niego, ale to jest takie kochane...... wczoraj kupil jakis poradnik dla tatusiow jak opiekowac sie kobieta w ciazy i teraz mi sie madruje Powiedzial, ze wszysciutko bedzie robil, ja mam lezec i pachniec, my z Piotrusiem najwazniejsi jestesmy..... nawet nie wiecie, jak sie ciesze, ze on mnie tak wspiera........
|
#879 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#880 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak tego paciorkowca sie w ciazy leczy? Cytat:
Na szczescie to tylko jeden dzien w tygodniu.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ifwka, sliczne czapeczki!!!! ![]() Powiedz jeszcze jak robisz te placuszki z kurczakiem? ![]() bokeh, piekne imie! U nas dziewczynka tez by byla Hania, juz wybralismy na poczatku ![]() Jejku, pobilam rekord, dopiero co wstalam ![]() ![]() Musze jesc sniadanie, szykowac sie, bo na 13 do dentysty ![]() Wy tez w karcie ciazy macie taka rubryke na wpis od stomatologa? |
|||||
|
|
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem to aż CI zazdroszcze podejścia Twojego męża..... taki do rany przyłóż Mimo że nie zazdroszczę tego co w tej ciąży Cię spotyka
|
|
#882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#883 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jak z tym paciorkowcem? Jak to leczyć? Współczuje Ja mam 2 tyg młodszą ciążę i też mam już prawie 11 na plusie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie jak się dowiedzieli na początku że będzie dziewczynka to też dziadkowie nie byli zadowoleni , bo same baby w rodzinie ale olałam.Właśnie a w którym tyg. wcześniej się dowiedziałaś ze będzie dziewczynka? Bo ja miałam robione połówkowe 3d w 20 tyg i tam mi pani powiedziała że córka na 100% wczoraj w 24 tyg na takim zwykłym aparacie mi facet powiedział ze wydaje mu sie ze chlopak. No i komu tu wierzyć? Ja godzinę temu wstałam, jestem po sniadanku i ide się brac za sprzatanie bo jeszcze kilka kartonów muszę rozpakować Na szczęscie wczoraj znalazła się osoba która wynajmie po nas tamto stare mieszkanie i zwrócą nam kaucję ! |
||||
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
tak, i to szybko po drugim jak się uda
![]() zawsze marzyliśmy o trójce Lady ale masz kochanego męża rozczulają mnie tacy faceci Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2012-10-02 o 11:34 |
|
|
|
#885 |
|
Rozeznanie
|
Mamuśki apropo paciorkowca, wskazane jest badanie ok 36 tc na paciorkowca, wtedy jak jest + to przed porodem dostaje się antybiotyk aby uniknąć zapalenia płuc parę godz po porodzie, podobno to jest główny powód a nie niedopilnowanie pielęgniarek i przeziębienie naszych skarbusiów.
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O, kurczaki, ale fajnie
|
|
|
|
|
#887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jesteś hardcorem
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż też chce drugie szybko, ale ja wolę odczekać, minimum 1,5 roku.
|
#889 | |
|
Zakorzenienie
|
myślę,że to bardziej desperacja- jeśli wogóle uratują moją macicę podczas cc bo straszą amputacją
![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
popatrz jaka u mnie różnica wieku między dziećmi- dwójka jedynaków no ale cóż, życie.... |
|
|
|
|
#890 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, śliczne imię a babciami sie nie przejmuj, Twoje dziecko nie ich Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Super że się udało znaleźć kogoś na to mieszkanko
|
|
#891 |
|
Przyczajenie
|
Cześć,
Witajcie po baaaaaaardzo długiej przerwie. U mnie kiepsko. Nie udało się. Niestety... Czy któraś z Was zna dobrego specjalistę, który ma doświadczenie w prowadzeniu bardzo trudnych ciąż ?(poronienia, porody przedwczesne itd) Wiem już że w związku z tym jak przebiegała ta ciąża - następna również może okazać się ciężka. Byłabym wdzięczna za informacje na temat lekarzy z Warszawy lub okolic. Dziewczynki życzę Wam dużo zdrówka, a jeszcze więcej Waszym Maluszkom. Życzę Wam również przeraźliwie nudnych ciąż , zero stresu i błyskawicznych porodów. Trzymajcie się ciepło.
|
|
|
|
#892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Różnicę wolałabym większą ok. 5 lat, ale całkiem młodzi już nie jesteśmy
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-10-02 o 12:00 |
|
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie dziewczyny, a jak u was? Planujecie kolejne bejboszki?
My bysmy bardzo chcieli drugie, ale pare lat bedziemy pewnie musieli poczekac.... Dziewczyny, ten moj maz to taka typowa ciamciaramcia, przylepa niesamowita, czasem zastanawiam sie, za co on mnie az tak mocno kocha...... z niego to takie naprawde duze dziecko, ale pasujemy do siebie w 1000%, od zycia oczekujemy tego samego, dazymy do tego samego, no i z kazdym dniem naprawde kochamy sie coraz bardziej.... ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Caffe latte o boze, strasznie mi przykro!!!!! Trzymaj sie kochana....... jestesmy z Toba........
|
#895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo mi przykro Twój Aniołeczek teraz bedzie trzymał za Ciebie kciuki z góry. Na pewno nastepnym razem Ci się uda, trzeba w to wierzyć. Trzymaj sie Kochana Odnosnie specjalisty to niestety nikogo nie znam, do Warszawy mam 100km ale na pewno kogos znajdziesz kto szczęśliwie doprowadzi Twoją ciążę do konca. |
|
|
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem jak z czymś wyskoczy to aż mi łzy w oczach stają. Np. wczoraj rano otwieram laptopa, a tam karteczka: "kocham żonkę ".
|
|
#897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jejku, bardzo ci współczuję mam nadzieję, że jakoś to znosisz, trzymam kciuki za Ciebie! I mam nadzieję, że następnym razem się uda! ![]() PS. znam takiego lekarza, tylko że w woj. śląskim jeśli byłabyś zainteresowana to daj znać na priv trzymaj się!
|
|
|
#898 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki aby następnym razem się udałoZresztą..uda się na pewno,Bądź silna! Jedyny lekarz który mi przychodzi do głowy to dr. Leszek Lewandowski,koleżanka miała bardzo trudną ciąże i on jej bardzo pomógł. Cytat:
Mój mąz to też takie duże dziecko, taka rozleziucha i pieszczoch ale jak trzeba to jest męski i stanowczy
|
||
|
|
|
#899 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że mówisz o Ols na Śląsku. Cytat:
Dziewczynki przecież nie są gorsze... Moim zdaniem płeć nie ma znaczenia, dziecko to dziecko, tak czy siak bardzo się je kocha, no i najważniejsze, żeby było zdrowe. Każda płeć ma swoje plusy i minusy, nie ma co wartościować. A tacy ludzie, co krytykują jakąś płeć, mają coś nie tak z głową, jak np kolega mojego TŻa, niedawno wspominałam, że podsumował Oliwkę krótkim "Smutne". Mam ochotę go ☠☠☠nąć przy najbliższej okazji. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymaj się. Mam nadzieję, że szybko Ci się wszystko ułoży...Co do lekarzy, to szkoda, że jesteś z Mazowieckiego, w Olsztynie dr Perliński prowadzi trudne ciąże i ma ogromne doświadczenie, chyba najlepszy i najbardziej popularny lekarz w mieście... Cała moja rodzina do niego chodzi - siostra, mama, ja. Jest świetnym lekarzem. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-10-02 o 12:12 |
|||||
|
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam tylko siostre, ona teraz pracuje w Wawie, przyjezdza raz na jakis czas wiec jakoś tak pusto w domu (do stycznia oczywiście )A mąż ma trójke rodzeństwa, i niby tez brat mieszka nad morzem, najmłodsza siostra teraz w tyg na stancji srodkowa jak narazie jest na miejscu tez nie wiadomo na jak długo, wiadomo takie koleje losu ale jak jest jakas impreza, święto itp to zawsze jest pełno ludzi w domu, to mi bardzo sie podoba, taka prawdziwa duża rodzina.... A jak to u nas bedzie, sie zobaczy. Plany planami, zycie zyciem. nie chciałabym raczej poprzestac na jedynaku, podejrzewam ze pewnie skończy się na parce bo chyba na trojkę poprostu nie bedzie nas stac
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

od razu mówię: nigdy więcej! teraz mam nadzieję być już na bieżąco 
no nic, będę musiała coś pokombinować i z tego napisać, bo za ok 2 tyg mam oddać pierwszy rozdział, więc już za bardzo nie mam wyjścia
najwyżej będę poprawiać.

Brrrrr :-/

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

po czym przyszedł kamerzysta i powiedział, ze on ma zwyczaju przelatywac wszystkie młode i mam się wypiąc
niedługo bede bała się kłasc

22.05.2008
14.08.2011
Życzę Wam również przeraźliwie nudnych ciąż