Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-02, 16:07   #961
ilkas
BAN stały

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Hehehe, wiem, problem wielki TŻ się ze mnie śmiał wczoraj, żebym wzięła jakiekolwiek Taa łatwo mu mówić
Ja tam rozumiem, bo sama już przeglądałam pościel, wybrałam mniej więcej komplety i też dobieram kolorystycznie i prześcieradło i te ochronki do łóżeczka Tż to nawet nie pytam bo by powiedział dokładnie to samo co Twój
Dlatego ja bym tam brała jedno niebieskie co by było pod tą jedną pościel...bo sama mam tak zamiar zrobić
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 16:08   #962
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
No, to moze są w tej aktualnej promocji, albo nawet w jeszcze wcześniejszej gazetce - tak sobie własnie przypomniałam. Nie zainteresowały mnie za bardzo, bo ceny lumpkowe mnie rozbestwiły. Podobnie jak te ciuszka z Lidla które mają być (czy są?) - drogie mi sie wydają
Hhaha mam to samo.
Jak widze body w sklepie po 6-7 zl to dla mnie zadna promocja, bo w lumpie mam za 50gr
Wole juz kupic uzywane jakiejs lepszej angielskiej firmy, bo czesto te ciuszki z promocji marketowych sa beznadziejnej jakosci.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 16:13   #963
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ja właśnie zrobiłam sobie obiad, zupka chinska vifon paluszki rybne i zasmazana kapusta czyli jak zrobić coś z niczego
Muszę się wybrać na zakupy dopiero bo z gośćmi wyczyśćieliśmy cała lodówke
Nas dzisiaj po pracy brat mojego TŻ zaprosił na obiad Ponoć jakąś chińszczyznę ma zrobić No i jeden dzień gotowania z głowy

A zakupy to by nam się mega przydały...lodówka świeci pustką i kupujemy codziennie wszystko na bieżąco. Tylko nie mamy czasy pojechać do marketu
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 16:14   #964
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
http://www.babyboom.pl/forum/ciaza-p...a-wesolo-7030/
poczytajcie sobie, bo ja wyje przed monitorem
ja znam historie nie zwiazana z porodem ale z ginem
panna pomyliła sobie dezodorant do higieny intymnej!!z brokatem!!!
gin do niej-ale ładnie sie pani przygotowała!!!!
zaraz ja się posikam ze śmiechu
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 16:15   #965
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
Dziewczyny które dostają kaskę z ZUSU - po jakim czasie dostałyście pierwszy raz kaskę????
No właśnie. W ogóle się na tym nie znam. We wrześniu dostałam wypłatę ze szkoły i koniec (marną zresztą jakoś). Wczoraj wpłynęła mi wypłata ze szkoły (więcej niż we wrześniu) i jakiej 700 zł - w tytule zasiłki ZUS. Nie mam pojęcie o co kaman????

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Cudowna i taka słodziutka ta wasz Oleńka
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Fajnie, ze wszystko ok Sliczna malutka!
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Cudna mała
Dziękuję kobitki wy moje kochane. Jestem w niej zakochana po uszy. Już chyba z 300 razy filmik obejrzała. Cudowna jest i do tego taka kruszynka jeszcze. Właśnie kopie mnie po pęcherzu, chyba jej wafelki śmietankowe posmakowały.

Edytowane przez maluchna30
Czas edycji: 2012-10-02 o 16:19
maluchna30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 16:27   #966
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
Dziewczyny które dostają kaskę z ZUSU - po jakim czasie dostałyście pierwszy raz kaskę????
ja po 1,5 miesiąca ale potem już regularnie...

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

CAFFE tak mi strasznie przykro
Trzymajcie się, ja wierzę, że się następnym razem uda
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 16:42   #967
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
O, koniecznie daj znac czy warte to zachodu
Tez chcialam zrobic
Zrobiłam, zjedliśmy i... Farsz pyszny, zrobiłam wg przepisu Okrasy, ale nie dodałam jajek, zamiast tego tarkowaną paprykę i trochę pleśniaka, którego miałam w lodówce, natomiast ciasto, no cóż. Taki trochę kluch z niego. Następnym razem zrobię na francuskim, na pewno będzie smaczniejsze. Aczkolwiek wszyscy zjedli ze smakiem, tylko z innym ciastem po prostu jeszcze lepsze będzie.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 17:39   #968
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
A szyjkę można sprawdzić tylko przez USG wewnętrzne?
Mi sprawdzał usg przez powłoki brzuszne. Ręczne sprawdzanie może nie być wystarczające, bo szyjka może się rozwierać wewnętrznie, nie tylko z zewnątrz podobno.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 17:39   #969
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

no i mniej dobre wiesci- mam paciorkowca i od początkowej wagi plus 11kg ;]
Dobrze, że teraz wykryli to wyleczysz spokojnie

Cytat:

tyle dobrego, ze ja bardzo lubię biedronkowe produkty. Mają dobra jakośc za całkiem przywoitą cnę- w porównianiu z innymi sklepami...
propo masełka- ja na Delmie jadę, bo na masełko to trzeba miec pieniążki
Ja na masełku, ale ja maleńko jem to mnie stać

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
a ja jutro idę na "połówkowe" państwowo bo tydzień temu co dowiedzieliśmy się o płci...byliśmy prywatnie...bo się nie mogłam doczekać a poza tym potrzebowałam zwolnienie...a jutro już państwowo...może zobaczy dziewczynkę...a nie chłopca.... dobra żartuje...ale różnie to bywa...pewnie jutro zleci mi jakieś badania..no nie?? Bo ja jak na razie raz tylko robiłam...a tak naprawdę to nie wiem co ile i jakie się robi...np. takiej glukozy jak niektóre z Was to jeszcze nie miałam..
Glukozę po 24 tygodniu dopiero, więc luz

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Wrzucam moje szydełkowe "dzieła" na więcej nie mam na razie czasu, bo wczoraj całe popołudnie montowaliśy rolety w sypialni i aż jedną udało nam się założyć i to tą mniejszą. Potem, na szczęscie razem bo nie wiem ile samej by mi zeszło, smażyliśy placuszki z kurczakiem na obiad. Mamy ich chyba na trzy dni tyle wyszło
Swietne te czapy

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
to jest bardzo ważne żeby lekarz stworzył dobrą atmosfere
ja niestety wcześniej nie miałam dobrych doświadczeń
a wogóle pominę już fakt, jak badali mnie w szpitalu klinicznym- aż płakałam z bólu, w międzyczasie przyszło jeszcze ze dwóch studenciaków i raz,że się wszyscy gapili a dwa,że męczyli mnie badaniami
jednego dnia byłam tak obolała,że już odmówiłam badań- bo kurde ile można gmerać, tym bardziej,że trafiłam z bólami to mogli sobie darować
Mój to tak dobrą tworzy, że mi się erotycznie śni potem

Cytat:
Zostaliśmy przy pierwszej opcji: Kamil Aleksander. TŻ szukał innego imienia, ale dalej nic nam się nie podobało
Nie wybrałabym takich imion, natomiast ogólnie bardzo ładnie pasują do siebie, podoba mi się

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
na allegro zeta taniej są.. a myślałam przynajmniej kilkanaście sztuk, z tym,że poczekam aż TŻ wróci, bo może się od tego sprzedawcy coś jeszcze weźmie
a nie... 29 X mam wizytę i mi wtedy wypisze

ale nie zamierzam na 3 skończyć tylko wziąć więcej za radą Szaji
Ja miałam 30 i nie wyobrażam sobie mniej :d córa mega ulewająca była.

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
Byłam wczoraj na połówkowym, maluszek jest za mały jeszcze i lekarz podjął decyzje o przełożeniu badania na za 2 tyg, żeby wszystko się wykształciło jak należy
Powiedział nam jednak płeć... będzie chłopak
Popłakałam oczywiście sobie, bo z nowinami zadzwoniłam do mamy, babci i żadna z nich niezadowolona, że łeee, że miała być dziewczynka, że kokardek nie będzie itp

Proszę więc bardzo o zmianę na pierwszej stronie - wpis, że będzie Mikołaj

Miłego dnia kobitki, ja po pracy udaje się na zakupy (w końcu mogę coś kupić bezkarnie bejbikowi ), muszę kilka rzeczy jeszcze do domku kupować i czeka mnie wypakowywanie kartonów
Olej babsztyle Mikołaj - ładnie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

acha jeszcze fajnie ludzie reagują- gdzieś w sklepie,jacyś sąsiedzi lub słabi znajomi:
- no i co będzie
- ja na to CHŁOPAK
- ojej znowu
Ludzi nie zadowolisz
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 17:43   #970
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ekhm, więc tak - złapałam lekarkę na brzuch Dorotka wyświadczyła przysługę starszej siostrze, i dzięki temu jesteśmy do szpitala dochodzące.
Dzisiaj - pobranie krwi do 3 probówek (płacz! płacz! płacz!) na kilkanaście badań, mocz i kał do analizy (musiałam przynieść), i krzywa laktozowa - czyli po pobraniu krwi córa dostała do wypicia laktozę (dzielnie wypiła, chociaż z płaczem i po łyczku), po godzinie pik w palec, po następnej jeszcze jedno pik - i do domu. Wcześniej jeszcze badanie stetoskopem i obmacanie (delikatne!) brzuszka - straszny, straszny płacz, wyrywanie się... Agatka przed serią zastrzyków z antybiotykiem była pacjentką idealną, teraz sobie odbija ;-) Ale personel BARDZO wyrozumiały, a najlepsze, że po kłuciu mała mówiła dziękuję i do widzenia

Jutro ciąg dalszy - ale ponoć lajcik, bo próby potowe, czyli naklejanie jakiś plasterków z chlorkami i MOŻE, jak się uda, co widzę czarno - konsultacja kardiologiczna i eeg. Pojutrze jeszcze jedna próba potowa i wsio, mam nadzieję.

Sam szpital dziecięcy w Sosnowcu, ten na Zapolskiej - ok. Czysto, kolorowo, przestrzeń, na gastrologii obsługa BARDZO pozytywna - przynajmniej dzisiaj
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 17:50   #971
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Ja właśnie zrobiłam sobie obiad, zupka chinska vifon paluszki rybne i zasmazana kapusta czyli jak zrobić coś z niczego
Muszę się wybrać na zakupy dopiero bo z gośćmi wyczyśćieliśmy cała lodówke

zmykam też oglądać chiruurgów bo jest nowy sezon, dextera juz wczoraj zaliczyłam

o ja chirurgów też bardzo lubię, dextera nigdy nie oglądałam, chyba czas nadrobić bo wiele dobrego słyszałam o tym serialu

Cytat:
Mi ostatnio gin sprawdzal szyjke "recznie", po czym stwierdzil, ze ok, bo jest zamknieta
Tzn. wiem, że szyjkę można zbadać na fotelu, chodziło mi czy można ją podejrzeć na USG brzusznym

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Mi sprawdzał usg przez powłoki brzuszne. Ręczne sprawdzanie może nie być wystarczające, bo szyjka może się rozwierać wewnętrznie, nie tylko z zewnątrz podobno.
O właśnie o to mi chodziło, dzięki

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36873658]Ekhm, więc tak - złapałam lekarkę na brzuch Dorotka wyświadczyła przysługę starszej siostrze, i dzięki temu jesteśmy do szpitala dochodzące.
Dzisiaj - pobranie krwi do 3 probówek (płacz! płacz! płacz!) na kilkanaście badań, mocz i kał do analizy (musiałam przynieść), i krzywa laktozowa - czyli po pobraniu krwi córa dostała do wypicia laktozę (dzielnie wypiła, chociaż z płaczem i po łyczku), po godzinie pik w palec, po następnej jeszcze jedno pik - i do domu. Wcześniej jeszcze badanie stetoskopem i obmacanie (delikatne!) brzuszka - straszny, straszny płacz, wyrywanie się... Agatka przed serią zastrzyków z antybiotykiem była pacjentką idealną, teraz sobie odbija ;-) Ale personel BARDZO wyrozumiały, a najlepsze, że po kłuciu mała mówiła dziękuję i do widzenia

Jutro ciąg dalszy - ale ponoć lajcik, bo próby potowe, czyli naklejanie jakiś plasterków z chlorkami i MOŻE, jak się uda, co widzę czarno - konsultacja kardiologiczna i eeg. Pojutrze jeszcze jedna próba potowa i wsio, mam nadzieję.

Sam szpital dziecięcy w Sosnowcu, ten na Zapolskiej - ok. Czysto, kolorowo, przestrzeń, na gastrologii obsługa BARDZO pozytywna - przynajmniej dzisiaj [/QUOTE]

Super, że nie musicie nocować w szpitalu
Biedna mała tyle stresu dziś doświadczyła, mam nadzieję, że najgorsze za Wami

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 17:57   #972
ewulkaaa
Wtajemniczenie

hej dziewczyny... moja praca magisterska idzie mi jak krew z nosa myślałam, że wybrałam sobie lekki i przyjemny temat, a jak przychodzi co do czego, to nie umiem znaleźć informacji, których potrzebuję. Właśnie jestem na etapie: zapłacę, (nawet w naturze), tylko niech ktoś to zrobi za mnie!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 18:16   #973
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny... moja praca magisterska idzie mi jak krew z nosa myślałam, że wybrałam sobie lekki i przyjemny temat, a jak przychodzi co do czego, to nie umiem znaleźć informacji, których potrzebuję. Właśnie jestem na etapie: zapłacę, (nawet w naturze), tylko niech ktoś to zrobi za mnie!
ja tak mam z licencjacką dokładnie tak samo

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 18:17   #974
sylwietta1988
Zakorzenienie

jestem po wizycie, ufff

wiecie co, jestem zszokowana brakiem macanka znaczy się badania ręcznego bo do tej pory nigdy mi nie odpuscil ze względu na ta moją krótką szyjke....
ale za to znowu mi się paskuda przyplątała, tak czułam już od kilku dni, ze coś jest nie w porządku i się potwierdziło dostałam znowu dowcipne globulki a małż tablety do jedzenia

a na USG szaleństwo mojego malca waży 980 dag tydzien 27 czyli zaraz wskakujemy w 7 miesiac wszystkie pomiary dokonane, jak najbardziej prawidowe
tylko łobuz się na nas wypiął, a tak chciałam, zeby potwierdził się fiutek- no nic- została mi nadzieja, że nic mu nie odpadło

i na koniec rzecz najprzyjemniejsza- waga na poziomie 60,5 kg czyli od początku jest już 8 do przodu, skąd się tyle wzięło???
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 18:22   #975
hope01
Zakorzenienie

A zanim pojechałam do szpitala to moja matka mówi do mnie: dziecko ty
się dobrze najedz i napij, bo tam ci już nic nie dadzą.
Matka parę lat wcześniej rodziła mojego brata, no i rodziła go chyba
ze 40 godzin bo miał prawie 4,5 kg a ona 40 lat i panikara dodatkowo
po pęknięciu macicy i takich tam przebojach. I mówiła, że potem to już
nie miała siły rodzić, taka głodna była. A kiedyś to nawet wody nie
dali, nie to co teraz.
No to ja obiad, górę kanapek, dwa litry pepsi i mówię, że teraz mogę
jechać. Jak mi zrobili lewatywę, to się ku.. chyba z 8 razy musiałam
wracać do kibla, tak mnie goniło. Aż położna (ta z flegmą) wlazła i
mówi : to tuuuutaaaaj chce paaaani roooodzić?
Ale sobie narobiłam

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:

i na koniec rzecz najprzyjemniejsza- waga na poziomie 60,5 kg czyli od początku jest już 8 do przodu, skąd się tyle wzięło???
nie przejmuj się ja też niecałe 8

jakie tabsy dostał Twój TŻ? Przepraszam za pytanie

Stary 2012-10-02, 18:26   #976
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36873658]Ekhm, więc tak - złapałam lekarkę na brzuch Dorotka wyświadczyła przysługę starszej siostrze, i dzięki temu jesteśmy do szpitala dochodzące.

Sam szpital dziecięcy w Sosnowcu, ten na Zapolskiej - ok. Czysto, kolorowo, przestrzeń, na gastrologii obsługa BARDZO pozytywna - przynajmniej dzisiaj [/QUOTE]

dzielna maleńka ! trzymam kciuki żeby wyjaśniły się przyczyny wszystkich dolegliwości Agu.

Ja miałam glukoze w 22tc
Stary 2012-10-02, 18:26   #977
insolito
Zadomowienie

Dziewczyny, czy na zgagę mogę wypić roztwór sody oczyszczonej? Skończyły mi się migdały, a mojemu mężowi na zagę zawsze pomaga właśnie soda z wodą

Stary 2012-10-02, 18:33   #978
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
jestem po wizycie, ufff

wiecie co, jestem zszokowana brakiem macanka znaczy się badania ręcznego bo do tej pory nigdy mi nie odpuscil ze względu na ta moją krótką szyjke....
ale za to znowu mi się paskuda przyplątała, tak czułam już od kilku dni, ze coś jest nie w porządku i się potwierdziło dostałam znowu dowcipne globulki a małż tablety do jedzenia

a na USG szaleństwo mojego malca waży 980 dag tydzien 27 czyli zaraz wskakujemy w 7 miesiac wszystkie pomiary dokonane, jak najbardziej prawidowe
tylko łobuz się na nas wypiął, a tak chciałam, zeby potwierdził się fiutek- no nic- została mi nadzieja, że nic mu nie odpadło

Ale ty jesteś mała zbereźnica tylko o jednym myślisz
Super że wszystko z malcem ok jestem pewna że mu już nic nie odpadnie
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015

Edytowane przez Lubcia
Czas edycji: 2012-10-02 o 18:35
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 18:38   #979
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, czy na zgagę mogę wypić roztwór sody oczyszczonej? Skończyły mi się migdały, a mojemu mężowi na zagę zawsze pomaga właśnie soda z wodą
wiesz co nie wiem jak z sodą,ale mi jak nie pomagają migdały to normalnie rennie biorę lekarka mi powiedziała że mogę jak już pali przełyk jak cholera

Stary 2012-10-02, 18:40   #980
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Cytat:
ja tak mam z licencjacką dokładnie tak samo
Mi tak samo szło jak wam im bliżej terminu tym większego miałam lenia no ale trzeba było spiąć d..ę i usiąść przed kompem i pisać. Później jak wpadłam w trans to nie wiedziałam kiedy skończyć Dobrze że już mam to za sobą a wam dziewczyny życzę natchnienia i owocnego pisania
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 18:59   #981
elllmi
Zakorzenienie

Dzisiaj - pobranie krwi do 3 probówek (płacz! płacz! płacz!) na kilkanaście badań, mocz i kał do analizy (musiałam przynieść), i krzywa laktozowa - czyli po pobraniu krwi córa dostała do wypicia laktozę (dzielnie wypiła, chociaż z płaczem i po łyczku), po godzinie pik w palec, po następnej jeszcze jedno pik - i do domu. Wcześniej jeszcze badanie stetoskopem i obmacanie (delikatne!) brzuszka - straszny, straszny płacz, wyrywanie się... Agatka przed serią zastrzyków z antybiotykiem była pacjentką idealną, teraz sobie odbija ;-) Ale personel BARDZO wyrozumiały, a najlepsze, że po kłuciu mała mówiła dziękuję i do widzenia [/QUOTE]

na tyle badań to dzielna mała będzie dobrze

ja jak pisałam magisterkę, to nawet szybko mi poszło, tylko wstęp i zakończenie to była istna katorga, nic mądrego i odkrywczego nie mogłam wymyslić

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 19:02   #982
insolito
Zadomowienie

Cytat:
jestem po wizycie, ufff

Gratuluje wizyty, super, że maluch zdrowy Masz fotki?

Coraz większe te nasze dzieci, ciekawe ile będzie ważyć mój w czwartek

Cytat:
wiesz co nie wiem jak z sodą,ale mi jak nie pomagają migdały to normalnie rennie biorę lekarka mi powiedziała że mogę jak już pali przełyk jak cholera
Dzięki wiem, że rennie jest bezpieczne, ale akurat nie mam w domu

na polsacie właśnie mówią o tym wypadku co Lady pisała, powiedzieli, że z dzieckiem wszystko ok, nie ma poważnych obrażeń, ale matka walczy o życie

Edytowane przez insolito
Czas edycji: 2012-10-02 o 19:03
Stary 2012-10-02, 19:22   #983
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Zrobiłam, zjedliśmy i... Farsz pyszny, zrobiłam wg przepisu Okrasy, ale nie dodałam jajek, zamiast tego tarkowaną paprykę i trochę pleśniaka, którego miałam w lodówce, natomiast ciasto, no cóż. Taki trochę kluch z niego. Następnym razem zrobię na francuskim, na pewno będzie smaczniejsze. Aczkolwiek wszyscy zjedli ze smakiem, tylko z innym ciastem po prostu jeszcze lepsze będzie.
Dziekuje O, to widze, ze warto sprobowac
Kocham fete

Po tym slowie, co pogrubilam widac, ze jestes z Mazur

Cytat:
Tzn. wiem, że szyjkę można zbadać na fotelu, chodziło mi czy można ją podejrzeć na USG brzusznym
A to juz nie wiem

szaja, dzielna coreczke masz

Ja odebralam dzis wyniki od endokrynologa.
Hormony tarczycowe ok, moge odstawic tabsy
Ale zlecila mi dodatkowo fosfor i wapn i wyszlo, ze wapn mam w dolnej granicy.
Kurcze, a codziennie pije 2 szklanki mleka, jem jogurt i ser zolty...
Musze poszukac jakichs suplementow, ktore maja wiecej wapnia i witaminy D niz Centrum Materna, ktore obecnie biore.

Stary 2012-10-02, 19:26   #984
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki nie wiem czy Was to zainteresuje, czy nie ale wkleje linka do bloga gdzie możecie sobie zobaczyć mnie jako już nie Panne

http://bokerworld.blogspot.com/2012/10/ten-dzien.html

I dalej chce mi się jeść ale nie chce mi sie iść zrobić co ja mam biedna począć....
widziałam - śliczne

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

CAFE LATTE bardzo mi przykro ...
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 19:27   #985
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Po tym slowie, co pogrubilam widac, ze jestes z Mazur
Ja jestem z Warmii. Mój TŻ jest z Lubelszczyzny i też tak mówi. Ja wiem, że nie ma takiego słowa i jest niepoprawne, bo kiedyś w gimnazjum nam o tym mówili, ale jest dozwolone w użyciu, bo jest tak jakby skrótem myślowym.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 19:28   #986
nafiyqa
Zakorzenienie

sylwietta, super, ze z maluszkiem wszystko ok Duzy juz!!

Stary 2012-10-02, 19:29   #987
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
ja po 1,5 miesiąca ale potem już regularnie...[COLOR="Silver"]

:
a co znaczy regularnie? co miesiąc, czy po każdym zwolnieniu?
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 19:30   #988
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
na polsacie właśnie mówią o tym wypadku co Lady pisała, powiedzieli, że z dzieckiem wszystko ok, nie ma poważnych obrażeń, ale matka walczy o życie
no... ja oglądałam na tvn24, rozmawiali z ojcem, to mówił że Kacperek jest już wypisany, a narzeczona w stanie ciężkim, stabilnym w śpiączce farmakologicznej jeszcze go reporter ciągnął za język czy zdaje sobie sprawę, że ledwo uniknął uderzenia bo odskoczył, czy zdaje sobie sprawę, że najpierw podbiegł do samochodu a potem do narzeczonej -pff, też bym najpierw pewnie z chęcią mordu do kierowcy się rzuciła

Stary 2012-10-02, 19:30   #989
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ja jestem z Warmii. Mój TŻ jest z Lubelszczyzny i też tak mówi. Ja wiem, że nie ma takiego słowa i jest niepoprawne, bo kiedyś w gimnazjum nam o tym mówili, ale jest dozwolone w użyciu, bo jest tak jakby skrótem myślowym.
Nooo, chodzilo mi o te okolice na gorze po prawej stronie mapy Polski
Ja tam sie nie czepiam, ze jest niepoprawne czy cos, tylko zauwazylismy kiedys ze znajomymi, ze uzywaja go przewaznie ludzie z Warmii/Mazur

Tak samo jak np pazłotko

Stary 2012-10-02, 19:33   #990
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo, chodzilo mi o te okolice na gorze po prawej stronie mapy Polski
Ja tam sie nie czepiam, ze jest niepoprawne czy cos, tylko zauwazylismy kiedys ze znajomymi, ze uzywaja go przewaznie ludzie z Warmii/Mazur

Tak samo jak np pazłotko
genialnaś

Edytowane przez hope01
Czas edycji: 2012-10-02 o 19:35
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości