|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
Kochane ja już uciekam !
Nie wiem czy jutro wpadnę, bo mój mąż ma wolną służbę..Miał iśc do tej dodatkowej pracy, ale nie wiem czy będzie mu sie chciało Buziaki
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#1322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1323 |
|
Przyczajenie
|
witam mam 31 lat i od 6 lat nie mogę zajść w ciąże ale dalej jestem optymistką , ostatnio stwierdziłam ze jeszcze z 2 lata poczekam a później zrezygnuje Mam pytanie co myslicie o mojej sytuacji 15 września miałam @ ke w okresie miedzy 26wrz 28 wrz i były dni płodne było (przytulanko z mym narzeczonym )a w sobotę uczucie jakbym sie struła ,a w wczoraj zaczęły bolec mnie piersi dziś jest okropnie nie wiem czy czekać do następnej miesiączki czy wcześniej zrobić test ??
|
|
|
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: starania
Cytat:
|
|
#1326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tam pewnie napiszą Ci, że test najpewniej zrobić w dniu spodziewanej miesiączki. Jeśli chcesz się przekonać szybciej - to najlepiej zrobić badanie krwi beta HCG - ale nie wcześniej niż 10 dni po owulacji - bo tyle mniej więcej czasu zajmuje droga do zagnieżdżenia. Oczywiście nie wiadomo kiedy tak naprawdę ta owulacja wystąpiła ![]() Ale ja osobiście poczekałabym do dnia, w którym powinnaś dostać okres. PS. Czy razem z partnerem byliście u lekarza, żeby sprawdzić co jest przyczyną Waszych niepowodzeń? Mam nadzieję, że Ci się uda
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać. - Walt Disney Antek 18.11.2012 Edytowane przez agasobo Czas edycji: 2012-10-02 o 17:28 |
|
|
|
|
#1327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
życze powodzenia
|
|
|
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
kochane to i ja sie pomierzylam moj brzuszek ma 103 cm a wzrost 160
i mnostwo kg ale nic ide przygrzac sobie ziemnoaczkikarolcia ty mi niemow gabi miala okres i przez 3 m wstawala o 5 a teraz peronica roznie czasem po 6 czasem 7 noi w nocy sie budzi
|
|
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
Magda gratuluję udanej wizyty!
aaa zaponiałam wam dodać że do albumu dodałam jeszcze jedno inne zdjęcie brzusia : ) |
|
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
Natanielek boski
I bardzo mnie cieszą wieści od muminka Agasogo kurna o mały włos byśmy się jutro spotkały na tych warsztatach, ale nie mam co zrobić z dzieckiem
|
#1331 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie dość, że na warsztatach się nie spotkamy, to jeszcze wizyta w tym samym dniu, ale o innej godzinie ![]() ja i tak się na swoją spóźnię, bo mam na 11:30, a o 11:30 kończę SR, więc tym razem to niech on na mnie czeka to może na tych drugich się spotkamy
|
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bylamn w rossmanie, kupilam podpaski heh, 2 paczki , ma ejszcze te podkłady wiec chyba na poczatek starczy co kupilam mini paste do szpitala, w aptece só fizjolog i linomag Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-10-02 o 18:11 |
|
|
|
|
#1333 |
|
Zadomowienie
|
ja ☠☠☠☠☠☠☠e, skusiłam się na "ciasto tortowe" i teraz żałuję
![]() wyglądało tak pięknie... biszkopcik, masa, na wierzchu galareteczka z owocami.... a w domu okazało się: 1. marny kawalątek kosztował 6 pln 2. od spodu ma kawałeczki folii aluminiowej, które muszę wydłubywać 3. "galaretka" na wierzchu to chyba sama żelatyna, bo ledwo da się ją widelcem odkroić ![]() 4. o kremie nie będę nic mówić po raz kolejny przekonałam się, że jak chce mi się ciasta to powinnam iść do Sowy ( nie wiem, czy któraś z Was tam kupuje, ale wszystko tam jest pyszne) http://www.sowa-cukiernia.com.pl/ fak! dobrze, że wzięłam jeszcze nutellę
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
No porannik inaczej szlafroczek, podomka czy jak kto woli
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
hehe tez nie sluyszalam takiego slowa
|
|
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
Zbieram się zaraz na zajęcia ze SR - dziś będzie o karmieniu piersią.. generalnie po ostatnich zajęciach jestem rozczarowana, bo niewiele się dowiedziałam, ale jadę i tak.. a nuż.. - jedyna rozrywka.. i skoro to tylko 3 zajęcia to mogę poświęcić te 2h co tydzień.. i co najlepsze mój tż też jedzie
On się mnie wczoraj nawet pytał czy może kupimy jakieś mleko, gdybym ja nie miała po porodzie. Cieszę się, że się interesuje Jutro zdam relacje jak było - o ile będzie o czym wspominać
|
#1337 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a staraliśmy się ponad rok, więc mam winowajcę na talerzu podanego ![]() Anieluś, to już niedługo będziesz z wyprawką na tip top ![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- ile to człowiek może się jeszcze nauczyć w życiu ![]() nowe słówko do mego słownika, dziękuję tak jak ja nigdy nie wiedziałam o co chodziło, jak ktoś mi mówił: potoknij to a teraz już wiem, że chodzi o opłukanie ![]() Cytat:
mojemu tż bardzo się podobało, bo było kilka dziewczyn bez pary i chłopcy musieli "obsługiwać" kilka kobitek więc noszenie "bobasów", odbieranie ich później, karmienie spod pachy - dla niego super zabawa ![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- ale tu cisza ![]() idę obejrzeć nowy odcinek "Lekarzy"
|
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
ja mam jutro sr
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
|
|
|
#1339 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej fajnie ze zajrzalas
i czekamy na Ciebie![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sola gratuluje udanej wizyty!!!moj maly w 31i1 wazyl 1920 wiec podobnie ![]() Tai ,Jasiu piekne brzusie no i nie wiem co jeszcze mialam napisac |
||||||||
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko mnie krzywdzi ..
Probuje sie chyba przeciagac w brzuchu bo strasznie mi wypina brzuch po obu stronach .. zaraz mi skore rozerwie ałaaa.. My z siostra czekamy na naszych TŻetow i po 20 idziemy na parapetowke do siostry .. czyt. oni sie ochleja a my przy picolo
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
Karola ewentualnie karmi
Mikos tez tak sie wypna-strasznie to boli:/no ale trza przezyc:P |
|
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
obejrzałam torty z tej Sowy i żałuję, że nie ma jej ani w koło żor ani koło Namysłowa buuu najbliżej Wrocław ale nie bede stamtad torta sobie wiozła no .
---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- zawsze jest jeszcze shandy ;] albo ... karmi .. albo .. hmm
|
|
#1343 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczny ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
Uffff, całe szczęście że wzięłaś tą nutellę
|
|||
|
|
|
#1344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ha!! wreszcie znalazlam winowajce!! to Aga pierwsza przypomniala mi o istnieniu nutelli! i teraz juz naliczylam skonczony 3 sloik w ciagu na prawde niewielkiego czasu, nie wybacze Ci tego Kochana!! ![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Kamilko jaki piękny syneczek!! cudaśny ajjj A Ty Kochana jaka zgrabna! ahhh szkoda slow bo az w kompleksy popadam
|
|
|
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam tylko na tych dwóch. Mój tż mówił, że z pierwszej pomocy były dosyć ciekawe. Nie pamiętam co tam jeszcze było. |
|
|
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
mam takie dziwne uczucie, że nie wiem co mam ze sobą zrobić, nie wiem gdzie się podziać jeeezu i jestem rozdrażniona
|
|
#1347 |
|
Zadomowienie
|
Kamilko,
Twój Naanielek jest prześliczny, naprawdę... Czy sprawdziłaś już ile ważył dzisiaj? Muminku, Twoja Laurka też dzielna, to bardzo pokrzepiające że tak ładnie zdrowieje i że tak szybciutko widać efekty operacji. Marti, Jak dołączyć do Waszej grupy na FB? Wiem ze było już o tym pisane, ale bardzo proszę...
|
#1348 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
![]() Zaczynam się martwić bo brzuch mi twardniej dalej jak twardniał, dzisiaj około 10 razy nie licząc lekkiego twardnienia, a między innymi dlatego wylądowałam w szpitalu... wizyte mam za tydzień dopiero. Czy też wam tak twardnieje brzuch? |
|
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
hey kochane.. ehh zły humor nie minął... :/ jeszcze bardziej dobita jestem
wdaje sie mi po prostu, że przedszkolanka sie uwzięła na moje dziecię... ciągle coś jej nie pasuje... a to nie takie tenisówki- bo jak to powiedział mój syn- pani nie ma czasu mu zawiązać- ale on ma buciki na zameczek z boku więc nie wiem czemu taka jest, to nie ma stroju na gimnastykę- a ma w woreczku od drugiego dnia w przedszkolu, a to nie ma szczotki i pasty- a zanosiłam w pierwszym dniu przedszkola ehh i najgosze jest to że Oskar mówi że pani po nim krzyczy o to- mi w oczy nic nie mówi, a dzisiaj mojej koleżance powiedziała, że musi ze mną porozmawiać o zachowaniu Oskara bo jest niegrzeczny, ale ma mi nic nie mówić.. ehh nie wydaje się mi, że dziecko ma dwie osobości, jeśli w domu ja nawet nie odczuwam, że mam dziecko- na prawdę jest grzeczny.. najpierw mnie to wkurzyło a teraz dobiło wybaczcie ale musiałam się wyżalić... :/ dostał karę, ale gnębi mnie to, że niesłusznie wiem, że muszę z nią pogadać i zrobię to jak najszybciej ale jak stare babsko nie ma już cierpliwości do dzieci to niech idzie na emeryturę.. ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- jeszcze teraz piętro niżej zaczęli wiercić i kuć coś przy wejśćiowych drzwiach jak ja o tej porze dziecko usypiam wiecie co... remont tego mieszkania trwa już pół roku- tak tego mieszkania o którym pisałam daaawno, że apartamentowiec chyba z 3 pokoi robą
Edytowane przez ImmortalWoman Czas edycji: 2012-10-02 o 19:32 |
|
|
|
#1350 | ||||
|
Zakorzenienie
|
podłogi pomyte, koleżanka poszła, jeszcze mama wpadła na chwilę. A teraz mam czas dla Was
![]() chętnie bym pokazała, tylko ten mój głupiaparat zepsuty ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() napiła bym się piccolo ![]() Cytat:
tylko shandy ma alkohol
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.

On się mnie wczoraj nawet pytał czy może kupimy jakieś mleko, gdybym ja nie miała po porodzie. Cieszę się, że się interesuje 
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
i czekamy na Ciebie
Nie wiem co ja będę jadła, nie pomnę, że mam jeść dziennie 6 posiłków i 7 razy mierzyć cukier Matko chyba się wykończę.... Byleby przetrwać 8-10 tygodni

jak ja o tej porze dziecko usypiam