Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-02, 18:08   #3811
marta1986222
Zakorzenienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

Marta moj sie budzi ze 3 razy - czyli w sumie tez czesto. Ale szybko i sprawnie to idzie. Pieluche zmieniasz za kazdym razem? Bo ja jak tylko jest kupka. A siusiu co 2 karmienie.

Zmieniam za każdym razem,myślałam że tak trzeba

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 18:15   #3812
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Przy Pawle tez tak robilam. I zanim nakarmilam, przewinelam to godzina mijala.
Teraz juz inaczej na to patrze. Niektore dzieci przespia nawet 5 godzin w jednej pieluszce, a nasze budza sie niestety czesciej czyli jesli przewine co 2 karmienie to nic wielkiego sie nie stanie - chyba ze ma kupke

Nie wiem o ktorej sie kladziesz, ale moja kolezanka miala tez sposob, ze kolo 23 jak mloda spala to wyjmowala ja z lozeczka i karmila na spiocha. w efekcie mloda pierwsza pobudke nie miala o 12 tylko kolo 2. w jakies ksiazce to znalazla.

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-10-02 o 18:18
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 18:25   #3813
marta1986222
Zakorzenienie

Moja kluseczka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC12409.jpg (97,5 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC12417.jpg (120,1 KB, 80 załadowań)

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-10-02, 18:26   #3814
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Przy Pawle tez tak robilam. I zanim nakarmilam, przewinelam to godzina mijala.
Teraz juz inaczej na to patrze. Niektore dzieci przespia nawet 5 godzin w jednej pieluszce, a nasze budza sie niestety czesciej czyli jesli przewine co 2 karmienie to nic wielkiego sie nie stanie - chyba ze ma kupke

Nie wiem o ktorej sie kladziesz, ale moja kolezanka miala tez sposob, ze kolo 23 jak mloda spala to wyjmowala ja z lozeczka i karmila na spiocha. w efekcie mloda pierwsza pobudke nie miala o 12 tylko kolo 2. w jakies ksiazce to znalazla.

Jestem tak zmęczona że padam tak jak ona o 21,

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-10-02, 18:26   #3815
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Jejku my w trakcie pierwszej nocy w domu i nie jest wesoło mały budzi się co 2,5h potem męczy się żeby zasnąć bo ma straszny katar w szpitalu to tym sprzętem raz dwa odsluzowali a aspiratorem to tak się nie da ... wydaje mi się jakby gdzieś w zatokach mu to wszystko siedzialo :/ czuje że będzie trzeba pójść d o pediatry .

Może uda mi się teraz zasnąc chociaż na chwilę
Weronika, na zatkany nosek polecam nasivin soft (3 razy dziennie po jednej kropelce do każdej dziurki), wodę morską (kilka razy dziennie) - powinna ładnie "odetkać" nosek i później bez problemu można odciagnąć

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
tutaj tez wstawie mojego krzykacza
słodziak
Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
M_Moni odpisała, że jest ciągle w dwupaku, miała mocniejsze skurcze, ale to jeszcze nie to Czekamy więc na kolejne Maluszki.
Tymczasem wrzucam Wam moją Małą ze smoczusiem
Jakie cudowności
Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość

Powiedzcie mi, czy wasze dzieciaczki też co jaki czas wysypuje na buźce, mojej co jakiś czas pojawiają się krosteczki na buzi, jednego dnia są zaczerwienione drugie dnia bledną a trzeciego dnia znikają. Czy to może być od pokarmów jakie zjadam, dodam, że reszta ciałka jest w stanie nie zmienionym.
Bafi, śliczne masz córeczki
moją tak sypie czasami (tzn. pojawia się kilka białych krostek z czerwoną otoczką, które następnego dnia znikają). Myślałam, że to trądzik niemowlęcy, ale pediatra stwierdził, że bardziej mu to wygląda na skazę białkową. Próbuję odstawić nabiał, choć to trudne jak nie wiem co (bo uwielbiam wręcz bawarkę). I jakby znikały więc moze to po czekoladzie? (kilka dni pozwalałam sobie na kruche ciasteczka z kawałkami czekolady?)

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 18:32   #3816
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem tak zmęczona że padam tak jak ona o 21,
Aha. Bo ja po polnocy niestety.
Sliczna corcia.

Maggie moj wlasnie mial po czekoladzie - nic sie nie ukryje cholercia
A w sobote na weselu nie moglam sie powstrzymac i wypilam troche coli. I jaka jestem szczesliwa ze nic mu po niej nie bylo

Dzieciaczki mamy 1 klasa

Kalpana trzymam kciuki by wszystko bylo dobrze.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 18:35   #3817
marta1986222
Zakorzenienie

I jeszcze jedno
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC12378.jpg (80,1 KB, 85 załadowań)

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-10-02, 18:41   #3818
elena_100
Wtajemniczenie

Kalpana kciukam, żeby to nie było zatrucie

Wiem co mi obcięło, Wercia witaj.

Troszkę nadrabiam wstecz. Szkoda, że na porodówce nie miałam laptopa, wasze wsparcie tu dziewczynki jest ogromne

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
I jeszcze jedno

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Ja tam mojej królewnie zmieniam po jedzeniu. Bo ona jak je to od razu ciśnie kupkę Chyba, że przebiorę przed, nakarmię, odstawię do łóżeczka i dopiero słyszę bulgotanie w pieluszcze, to zostawiam bo mi się dziecko zaraz obudzi. Odpukać niczym dupki nie smaruję, używam pampersów i tych niebieskich chusteczek z rossmana i jeszcze odparzeń nie ma i niech tak zostanie

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 18:41   #3819
colds
Zakorzenienie

aaachhh..
Byłam na zakupach. Kupiłam spodnie, koszulkę i koszulę w lumpie. W sumie zapłaciłam za to 30zl.

Bafi - Wysłałam dzisiaj pieluchy
Stary 2012-10-02, 18:49   #3820
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Muminku bardzo sie ciesze z dobrych wieści mnie od rana męczyły bóle podbrzusza jak na okres,popołudniu były takie kłujące a teraz boli tak lekko. Fabianek spokojny dzisiaj i bolą mnie plecy na dole. Ale pewnie wszystko minie jutro o 12 mam spotkanie z położną,zobaczymy co powie

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 18:51   #3821
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Ja mam swój sposób- niezaowdny jak do tej pory.i obyywa się przy tym bez podawania żadnych nurofenów dla dzieci itp.
Mianowicie-najpierw chłodna kąpiel (nie zimna, ale chłodna woda) robie dziecku zimne okłady-biore 5 gazików- maczam je w lodowatej wodzie owijam nimi nadgarstki i stopy dziecka piąty kładę na czole, ewentualnie czoło mozna zamienić na kark. i gorączka pięknie schodzi, pamiętam jak Hanka miała temp 40stopni i drgawki od gorączki, po pół godzinie z okładami tempka pięknie zeszła.
Oooo, dzięki za wskazówki
Obym nie musiała tego wypróbowywać za wcześnie ale pewnie kiedyś będzie trzeba...
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 19:11   #3822
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Widzisz ja jestem strasznie rozczarowana w tej konkretnej sytuacji moim lekarzem prowadzącym, gdyż ja wczoraj u niego byłam z tym wynikiem! Nie przekazał mi tych wszystkich informacji, o których dowiedziałam się z wątku. Gdy zapytałam z czym to wszystko się wiąże, to tylko powiedział, że wpina informację o nosicielstwie do karty ciąży oraz wiąże się to z podaniem antybiotyku okresie okołoporodowym. Uspokoił mnie tylko, że to normalne i mam się nie przejmować, bo wiele kobiet jest nosicielami tego paciorkowca oraz, że to nie jest nic poważnego. A tu nagle dowiaduję się, że to nie takie hop siup. Aż jestem na niego wściekła.
mój nie kazał mi się przejmować. bardzo dużo kobiet ma tego paciorkowca. Dla kobiety grożny nie jest. Łatwo go zaleczyć, ale szybko wraca, więc dlatego nawet żadnych antybiotyków podczas ciaży mi nie dał. Najważniejsze, żeby w trakcie porodu dostać antybiotyk.
Nie martw się, nic Antosiowi nie będzie.
I na Twoim miejscu raczej nie decydowałabym się na ten bliższy szpital. szczególnie, jeśli akcja rozkręcałaby się powoli i jeszcze wody by nie odeszły. Tylko pamiętaj, że jak odejdą Ci wody w domu, to natychmiast do szpitala masz jechać i nie czekać na żadne skurcze! (jeśli by ich nie było)
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

A dziewczynki wiecie może jak radzic sobie w razie gorączki u takiej małej pociechy? Pora roku beznadziejna - raz zimno raz ciepło i moze sie cos przypałętać i potem jak sobie poradzić oprócz biegania do lekarza?????
mojej po tej nieszczęsnej szczepionce, która gorączkę wywołała dałam pedicetamol w kropelkach (ale chyba lepszy w czopkach bo mały skubaniec udawał, że łyka i wypluwał)
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Chyba dopada mnie jakiś kryzys ... jestem normalnie zmęczona
nie mam siły nosić Dusi, położyłam ją w łóżeczku a ta się zachodzi normalnie z płaczu ... aaa nic jej nie pomaga
ojej.. co znów Dusi jest?
Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Ja mam swój sposób- niezaowdny jak do tej pory.i obyywa się przy tym bez podawania żadnych nurofenów dla dzieci itp.
Mianowicie-najpierw chłodna kąpiel (nie zimna, ale chłodna woda) robie dziecku zimne okłady-biore 5 gazików- maczam je w lodowatej wodzie owijam nimi nadgarstki i stopy dziecka piąty kładę na czole, ewentualnie czoło mozna zamienić na kark. i gorączka pięknie schodzi, pamiętam jak Hanka miała temp 40stopni i drgawki od gorączki, po pół godzinie z okładami tempka pięknie zeszła.
zapisać trzeba
Cytat:
Wpadłam się podzielić dobrą nowiną, jutro mamy wózek do odebrania! Nareszcie!
super! czyli spacerów czas nadszedł

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Ja jutro idę do szpitala. Podejrzenie gestozy, bo mam białko w moczu i dzisiaj wyszło mi wyższe ciśnienie.
Nie wiem, co oznaczają takie wyniki, ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
Cytat:
też próbuję (z rónym skutkiem) dobudzić małą na karmienie, gdy kłądę się spać. Zazwyczaj karmię ją ok 23-24, później ok 3-4 i 7-8 w zależności od tego, kiedy ją głód obudzi
Cytat:
Moja kluseczka
Zuziu, jesteś śliczna!
Cytat:

Maggie moj wlasnie mial po czekoladzie - nic sie nie ukryje cholercia
A w sobote na weselu nie moglam sie powstrzymac i wypilam troche coli. I jaka jestem szczesliwa ze nic mu po niej nie bylo
dobrze, że mi się te ciastka skończyły... bo pewnie podjadałabym dalej.. w ogóle nie mogę się powstrzymać.. cały czas bym coś jadła i non stop jestem głodna! jak mi się chce coli

Tamlin, karmię tylko piersią i nic więcej Zuzance nie daję. herbatkę koperkową piję sama

Zapraszam
Stary 2012-10-02, 19:59   #3823
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:

Iwoncia bo Twoj tez ulewa. Polozna mowila ze mozna sprobowac z Nutritonem - mam odciagnac pokarm i na wieczor podac z tym specyfikiem. ZEbym chociaz na noc miala spokoj. On zageszcza. kupic go mozna w aptece.
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...triton-instant
tylko cos czuje ze to drogie jest.

Nutriton kosztuje 20,18 więc nie jest tragicznie ...

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Moja kluseczka

Martuś ale ona manieńka jest .. ehh kiedy moja taka były ??

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

ojej.. co znów Dusi jest?

dzień humorzasty ... postanowiła nie schodzić z rąk .... ale padła i śpi ... nie złamałam się ...

na gorączkę podawałam Dusi czopki i bardzo szybko jej spadła dosłownie w kwadrans był rezultat

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
mam wiadomosc od katee

jest z Kubusiem w szpitalu, bo Malemu wyszla zoltaczka powyzej 20. Na szczescie moze byc przy Nim. Widziala tez coreczke Lidki. Mala ma 3680g. Katee pozdrawia wszystkie Mamuski!

katee obyście szybko wrócili do domku

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
M_Moni odpisała, że jest ciągle w dwupaku, miała mocniejsze skurcze, ale to jeszcze nie to Czekamy więc na kolejne Maluszki.
Tymczasem wrzucam Wam moją Małą ze smoczusiem

śliczności ..

foty z lustrzanek są nieziemskie !

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Konczi pytasz o album na zdjęcia? Za chwile cykne i wrzuce zdjęcie.

tako album
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 20:00   #3824
Iwoncia81
Zakorzenienie

Dorotko a jak sie te czopki zwią??

Jezu, dlaczego ja teraz nie korzystam i nie śpie skoro mały spi już 2h ?
Stary 2012-10-02, 20:01   #3825
kraven
Zakorzenienie

Martunia Twoja córeczka jest słodka

Trzymam kciuki za Kubusia. Ale ponaświetlają i wypuszczą do domku

Ja dzisiaj cały dzień spędziłam w szpitalu bo mi wysypka wyszła i mam podwyższone wykładniki wątrobowe Jutro mam jechać na oznaczenie kwasów żółciowych i zobaczymy co dalej. Trzymajcie kciuki.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 20:05   #3826
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Oj kochana, my sie tak rolami kryzysowymi zamieniamy
Kurcze czasem to człowiek jest w stanie zaniesc sie płaczem jak te nasze skarbki.
Przetrzymasz to kochana, tak jak trzeba bo nie widze inaczej
Dasz rade tak jak zawsze dajesz boś silna kobietka jest

A ja zaraz znowu gościa bede mieć - mamunia moja

normalnie miałam dość dzisiejszego dnia ... ale już lepiej, mąż przyszedł z pracy zabrał Dusie a ja wzięłam kąpiel, pomalowałam pazurki walnęłam sobie maseczkę, pojeździłam na rowerku i jest piknie ... teraz się wypluskałam i nadrabiam ...

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Dorotko a jak sie te czopki zwią??

Jezu, dlaczego ja teraz nie korzystam i nie śpie skoro mały spi już 2h ?

Iwcia eferalgan i miałam jej podać 40 - 50 mg ...

ja też nie śpię ... a mogłabym nie ?? ale chyba z tego zmęczenia mi się nie chce

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość

biedna.. może wyskocz gdzies z kolezankami na pogauchy to zawsze dobrze robi a maz niech zostanie z Dusia??

w sobotę umówiłam się do kosmetyczki a później na masaż i grotę solną .. mąż mnie wyręczy cały dzień
Stary 2012-10-02, 20:07   #3827
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
normalnie miałam dość dzisiejszego dnia ... ale już lepiej, mąż przyszedł z pracy zabrał Dusie a ja wzięłam kąpiel, pomalowałam pazurki walnęłam sobie maseczkę, pojeździłam na rowerku i jest piknie ... teraz się wypluskałam i nadrabiam ...

w sobotę umówiłam się do kosmetyczki a później na masaż i grotę solną .. mąż mnie wyręczy cały dzień
no i świetnie - właśnie każda potrzebuje chwili spokoju od tego zamieszania, bo inaczej można zwariować - dlatego ja wieczorem zabieram kije a małż zostaje z dziewczynkami
a sobotę wykorzystaj jak się tylko da
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 20:09   #3828
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Wpadłam aby pogratulować nowym Mamusiom
dziewczyny nie daje rady nadgonic Was i byc na bieżąco, moja trojka zabiera mi kazdą chwile wolną

podziwiam Cię moja jedna zabiera mi każdą sekundę ... i mimo że nie mam siły to jeden jej uśmiech i jestem jej .. no ma mnie w małym paluszku u stópek ...

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Ja jutro idę do szpitala. Podejrzenie gestozy, bo mam białko w moczu i dzisiaj wyszło mi wyższe ciśnienie.

Trzymam kciuki by wszystko było ok

Cytat:
Iwoncia a u nas ulewanie masakra. Ale tez strasznie duzo przybral wiec nie ma co sie przejmowac
.

moja też ulewa ale do póki przybiera nie ma czym się przejmować ... jeżeli by przestałą to wówczas byłby problem
dzieciątko powinno przybierać od 20 do 30 g na dobę i wtedy nie ma zmartwienia ...

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
no i świetnie - właśnie każda potrzebuje chwili spokoju od tego zamieszania, bo inaczej można zwariować - dlatego ja wieczorem zabieram kije a małż zostaje z dziewczynkami
a sobotę wykorzystaj jak się tylko da

tak uczynię ... z każdej sekundy skorzystam ... tylko jak bez Dusi wytrzymam ??? yhh to paradoks chyba nie ?
Stary 2012-10-02, 20:18   #3829
kraven
Zakorzenienie

Obiecane zdjęcia albumu. Kiedyś dorwałam w TK maxx. On jest taki włochaty za zewnątrz.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1040254.jpg (65,4 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1040255.jpg (42,9 KB, 31 załadowań)

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-10-02, 20:22   #3830
Dearlie
Zakorzenienie

Marta śliczna córcia!!! Napatrzeć się nie mogę.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
mój nie kazał mi się przejmować. bardzo dużo kobiet ma tego paciorkowca. Dla kobiety grożny nie jest. Łatwo go zaleczyć, ale szybko wraca, więc dlatego nawet żadnych antybiotyków podczas ciaży mi nie dał. Najważniejsze, żeby w trakcie porodu dostać antybiotyk.
Nie martw się, nic Antosiowi nie będzie.
I na Twoim miejscu raczej nie decydowałabym się na ten bliższy szpital. szczególnie, jeśli akcja rozkręcałaby się powoli i jeszcze wody by nie odeszły. Tylko pamiętaj, że jak odejdą Ci wody w domu, to natychmiast do szpitala masz jechać i nie czekać na żadne skurcze! (jeśli by ich nie było)
Maggie z całego serducha dziękuję Ci za te wszystkie informacje. Najśmieszniejsze jest to, że całą ciążę marzyłam o tym, żeby odeszły mi wody, bo wtedy będę wiedziała, że mam jechać do szpitala, a teraz będę modliła się za powolne rozwinięcie akcji. Najbardziej boję się jednak sytuacji, że wody zaczną mi się sączyć, a ja nie będę wiedziała, że to one i nie zareaguję odpowiednio szybko, a tym samym stworzę jakieś zagrożenie dla Małego. Wiem, wiem, że schizuję niepotrzebnie, ale to silniejsze ode mnie.

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj cały dzień spędziłam w szpitalu bo mi wysypka wyszła i mam podwyższone wykładniki wątrobowe Jutro mam jechać na oznaczenie kwasów żółciowych i zobaczymy co dalej. Trzymajcie kciuki.
Kraven trzymam najmocniej jak potrafię! A co to za wysypka? Na całym ciele Cię wysypało?

Cytat:

No,no,no Kochana to szykuje Ci się wspaniała sobota. Aż Ci zazdroszczę! Przyjemności życzę już dziś.
Stary 2012-10-02, 20:23   #3831
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
tak uczynię ... z każdej sekundy skorzystam ... tylko jak bez Dusi wytrzymam ??? yhh to paradoks chyba nie ?
dasz radę - najtrudniej wyjść bez dziecka pierwszy raz, potem już łatwiej
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 20:25   #3832
kraven
Zakorzenienie

Dearline tylko na rękach - głownie na przedramionach, ale swędziała mocno to pojechałam, zrobiłam badania i wyszły podwyższone transaminazy.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-10-02, 21:05   #3833
lourose
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny
Katee, Kalpana - bądźcie dzielne!
Muminku, nie bój się cieszyć, wszystko na dobrej drodze!
Lucia - witaj z powrotem!

Byłam dziś u lekarza. Łożysko III stopnia, z szyjki zostało 20-30% (ale oczywiście nie zapytałam, co to oznacza), miękka, rozwarcie na palec. Dzidzia nisko ale nie na tyle, żebym miała rodzić już dzisiaj. Ponoć ładnie się wszystko przygotowuje do porodu, ale mogę tak chodzić jeszcze miesiąc. Tak więc nic nie wiadomo

Dostałam niespodziewanie 3 torby ubranek od znajomych więc czeka mnie kolejna porcja prania i prasowania

Nie mam siły cytować bo zaraz przybiję gwoździa, napiszę tylko że wszystkie wasze dzieci CUDNE
Dearlie, nie czytaj głupot w internecie
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 21:06   #3834
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dobranoc na dziś

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 21:34   #3835
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

podziwiam Cię moja jedna zabiera mi każdą sekundę ... i mimo że nie mam siły to jeden jej uśmiech i jestem jej .. no ma mnie w małym paluszku u stópek ...
co te nasze maluszki z nami zrobiły? twarde, silne kobiety a daly się tak omotać Zuzanka też coraz częściej pokazuje charakterek i cwaniutka się zrobiła. Już wyczaiła, że u mamy lub taty na rękach najlepiej i próbuje wymuszać. Staram sie nie dawać, ale... czasami tak popatrzył rzuci uśmiechem zagaworzy i jestem jej na wieki...
Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Maggie z całego serducha dziękuję Ci za te wszystkie informacje. Najśmieszniejsze jest to, że całą ciążę marzyłam o tym, żeby odeszły mi wody, bo wtedy będę wiedziała, że mam jechać do szpitala, a teraz będę modliła się za powolne rozwinięcie akcji. Najbardziej boję się jednak sytuacji, że wody zaczną mi się sączyć, a ja nie będę wiedziała, że to one i nie zareaguję odpowiednio szybko, a tym samym stworzę jakieś zagrożenie dla Małego. Wiem, wiem, że schizuję niepotrzebnie, ale to silniejsze ode mnie.
Dearlie nie ma za co. Nie denerwuj się tylko MYŚL POZYTYWNIE!!

Zapraszam
Stary 2012-10-02, 21:48   #3836
monarika
Wtajemniczenie

Dziewczyny jak tak czytam ile Wasze maleństwa zjadają to jestem w szoku i zaczynam się martwić, że moja za mało je bo ona tylko 60 max 70 zjada i tyle jej zawsze szykuje czasami zrobię jej więcej sztuczniaka to np 90 to zawsze zostawi 30

elena_100 mój laktator ma już prawie 2 miesiące i już w niektórych miejscach zżółkł albo jakiegoś dziwnego osadu dostał blee i muszę go zmienić
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 21:56   #3837
kraven
Zakorzenienie

Zmykam spać. Do jutra

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-10-02, 22:03   #3838
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Iwcia eferalgan i miałam jej podać 40 - 50 mg ...

ja też nie śpię ... a mogłabym nie ?? ale chyba z tego zmęczenia mi się nie chce

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Ja też zawsze jak chopek w domu to każe żeby popilnował maluszka a ja wtedy robie wokół siebie

Eferalgan powiadasz, to mi coś znajome jest

Cytat:

Ja w czwartek musze cos załatwic i tez sie zastanawiam jak wytrzymam bez Alanka w tym czasie.
Chyba wszystko załatwie w mgnieniu oka bo zeschizuje :p

A ja troche pospałam z małym i własnie teraz wstał i na cycku wisi, a ja jakaś zmęczona nagle po tej drzemce
Stary 2012-10-02, 22:44   #3839
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak tak czytam ile Wasze maleństwa zjadają to jestem w szoku i zaczynam się martwić, że moja za mało je bo ona tylko 60 max 70 zjada i tyle jej zawsze szykuje czasami zrobię jej więcej sztuczniaka to np 90 to zawsze zostawi 30 zmienić
Spokojnie, moja też tak ma. . W nocy zje 120ml, ale tylko w nocy .
Rozmawiałam o tym z pediatrą w Poznaniu no i ponoć maluch ma prawo. Nawet jeżeli jest to modyfikowane.

Ogólnie zrobiłam sobie rozpiskę właśnie przez to.
No i wiadomo.. 30ml to 1h, 60ml to 2h, 90ml to 3h. A więc 40ml to 1h20min, a 50ml to 1h40min. Dzięki temu też wiem, o której mniej więcej powinna się budzić po zjedzeniu tych 60ml czy 70.

Wklejam zdjęcie naczyniaka pleców Melci..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN9221.jpg (112,8 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN9222.jpg (94,2 KB, 69 załadowań)
Stary 2012-10-02, 22:44   #3840
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też zawsze jak chopek w domu to każe żeby popilnował maluszka a ja wtedy robie wokół siebie

Eferalgan powiadasz, to mi coś znajome jest

Ja w czwartek musze cos załatwic i tez sie zastanawiam jak wytrzymam bez Alanka w tym czasie.
Chyba wszystko załatwie w mgnieniu oka bo zeschizuje :p

A ja troche pospałam z małym i własnie teraz wstał i na cycku wisi, a ja jakaś zmęczona nagle po tej drzemce
Najlepiej się przysypia z dzieciem przy cycu, bo wtedy oksytocyna się wydziela i człowiekowi tak błooogooo się robi

Ja dziś byłam załatwić becikowe, fajnie było sobie gdzieś wyjść.
Już nie mogę się doczekać, kiedy Heniu będzie trochę większy, to będę z nim jeździć na zakupy itd. Bo na razie jutro kończy 2 tygodnie i boję się z nim jeszcze chodzić w duże skupiska ludzi...

A właśnie, miałam spytać - czy to normalne, że mój 2-tygodniowy synek podnosi główkę sam ciągle??? Dziś ją trzymał z 30 sekund w górze, jak go odbijaliśmy! Jest takim siłaczem! Ale boję się, żeby sobie nic nie zrobił...

Aaaa i odpadł nam pępek!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości