|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7
Moja też sypia w śpiworku i przykrywam ją jeszcze kocykiem, ale cienkim i nie pod samą szyję
)) Z tym że śpiworek jest bardzo, bardzo ciepły.
|
|
|
|
#1202 |
|
Zadomowienie
|
My też mamy tych ciuchów! Ale ubieram i zdjecia robie coby nie było. Jako ze to prezenty to niech sie darczynczy cieszą
Rzabbko a te ciuszki to taka straszna słodzizna... ja nie bardzo lubie takie róze az do przesady. No ale to tylko moje zdanie. Moze i dobrze ze mam chłopaka. |
|
|
|
#1203 |
|
Rozeznanie
|
a ja prubuje dojsc i zrobic sobie poranna kawke...ale Zuzia chce poczytac was...wiec tak sobie siedzmy
|
#1204 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Schatsi moj szanowny Tz tez chory kurcze. Mam nadzieje ze nas nie zarazi. Trzymajcie sie ciepło i zdrowiec szybko! Anulka musisz ladować zdjecie z komputera. Napewno masz gdzies zapisane to zdjecie wiec musisz wybrac odpowiedni plik. |
|
|
|
|
#1205 |
|
Wtajemniczenie
|
Małgogaj ja Colinka pzykrywam jezcze kołderką,temp w sypialni mm ok 19,20 stopni.
|
|
|
|
#1206 |
|
Rozeznanie
|
ja nie mam spiworka...jakos w ciazy nie kupilam a potem umknal mojej pamieci..pozatym nasze malenstwo coraz bardziej zaczyna kochc nasze lozeczko...zwlaszcza gdy obok spi TZ-wczoraj Zuzia marudzila po kapieli czyli od 20 do 23:30 pruby zmeczenia jej nic nie dawaly a jak tatus coreczke zaczal miziac(tulic)to ona odjechala w ciagu 5 min TZ polozyl ja obok siebie tak ze miejscowka dla mnie byla zajeta...powoli przenioslam mala ktora natychmiast otworzyla oko a poniewaz bylam juz zmeczona to pasazera na gape hihi polozylam do nas i tak spalymy do 10:30 wiadomo z malymi przerwami na jedzonko
|
#1207 |
|
Wtajemniczenie
|
A to dzisiejszy urodzinowy Colinek
Edytowane przez schatzsi Czas edycji: 2007-03-01 o 21:53 |
|
|
|
#1208 |
|
Rzabbocop
|
Mnie sie te ciuszki podobaja bo własnie nie sa tak bardzo różowe. Najbardziej te z myszką i brązowa sukienka.
Miśka śpi w body i pajacu, przykryta cienkim kocykiem. Mamy około 21 st ale wczoraj wyciagnełam spiworek, bo mała sie rozkopuje śpiworka juz nie będę przykrywać |
|
|
|
#1209 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Najbardziej sie boję ,że jak to bedzie skaza to w odstawkę pójdzie cycuś. Jutro przyjmuje alergolog,idziemy. Kurde własnie zadzwoniam i powiezieli ze z tkim dzieckiem pani dr nie przyjmuje. szukam dalej..
|
|
|
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1211 |
|
Rozeznanie
|
[B]Schatzi[/B ile twoj Colin wazy i mierzy? bo przy urodzeniu mialy tyle samo i jestem ciekawa jak przybiera
|
#1212 |
|
Zadomowienie
|
Ela - Anielka ma dokładnie to samo! Dziś zrobię zdjęcia i wkleję to zobaczysz. A w jakimk proszku pierzesz ubranka?
Wczoraj byłam u gina na wizycie kontrolnej. Wszystko ok, mogę już sobie ćwiczyc (oprócz brzuszków). Dostałam receptę na cerazette. Któraś z Was już chyba też bierze? Nie pamiętam tylko kto..
|
#1213 |
|
Zadomowienie
|
Schatzsi ale szefunio z Colina spory
tez zastanawiam,sie ile wazy dwumiesieczny facet? wszystkiego najlepszego dla niego![]() Taiko Dario zgadzam sie ![]() wlasnie dzis pani mowila o tych przypadkach autyzmu,wlasnie mialo to zwiazek z rozyczka,odra itd. Juz jestesmy po szczepieniach,maly plakusial ale byl dzielnym facetem i szybko przestal ![]() obwod glowki z 31 na37cm a waga urodzeniowa to 3250 a dzis czyli 6tygodni i 4dni 5140 czyli calkiem niezle,ale traby nie zmierzyly mi wzrostu:/dziecko zdrowe i wszystko si ![]() Ninka jest slodka pokazalam ja mezowi stwierdzil,ze musimy niedlugo brac sie do roboty Rzabko ta brazowa sukieneczkai rozowymi aplikacjami na mnie dziala
|
#1214 |
|
Rzabbocop
|
Elu ja nie rozumiem dlaczego miałabyś odstawić od piesi przy skazie ?
ale Colin już duży chłopak
|
|
|
|
#1215 |
|
Rozeznanie
|
A kiedy planujecie chrzest?bo u nas mial byc na swieta...ale moi rodzice wyjezdzaja do sosrty do niemiec wiec przekladamy...ale problem jest z tesciowka...bo ona sobie ubzdurAla juz przed porodem ze imprezka bedzie u nich...ja wtedy i teraz mowie ze NIE...bo nie mam ochoty biegac wokolo 15-18 osob i pytac komu kawke herbatke czy obiadek...bo wiem ze TZ nie pomoze..wiec powiedzialam ze po kosciele pojde z chrzestnymi do restauracji i po sprawie bo bede szczesliwa i wypoczeta a nie ze z jezorem na wieszchu......ale ta baba nie chce przyjac mojej wersji do wiadomosci oczywiscie mowi ze to nasza sprawa co i jak...ALE U NIEJ BYLO BY LEPIEJ BO NASZE MIESZKANIE MALE NO I TANIEJ NIZ W RESTAURACJI...a najgorsze ze TZ mamusi nie umie powiedziec NIE
|
#1216 |
|
Konto usunięte
|
my mamy zamiar w wakacje
a przyjęcie równiez w restauracji, w domu nie mam takiego stołu zeby mogli wszyscy zasiąść. Pewnie niektórym bedzie to nie na ręke, bo obie rodziny będą musiały przyjechać do nas 250 i 120 km i tego samego dnia wrócic. Ale trudno.. nie wsmak im bylo że wesel było u rodzicow, to teraz chrzciny bedą tutaj i niech sobie podróżują. Rzabbko, bo znajmych dziecko zostało odstawione od piersi z tego powodu... ale nie wiem dlaczego... A jak okaże się ze to skaza, to jakie jestdalej postepowanie? tylko leczenie powierzchowne? i moja dieta? umówiłam sie do lekarza za tydzień. fibian, w loveli, ale brzuszek i cale ciałko jest czysciutkie. |
|
|
|
#1217 |
|
Zadomowienie
|
Elu nie musisz dziecka odstawiać od piersi, wystarczy jak sama zrezygnujesz z mleka i produktó mlekopochodnych, pozostanie Ci picie mleka koziego - ja strasznie go nie lubię, jest PASKUDNE!!! ale jak mus to mus...choć już nie karmię piersią, tzn mała dostaje tylko raz dziennie moje mleko i to z butelki, resztę to modyfikowane, ale mimo to nie piję mleka krowiego
|
|
|
|
#1218 |
|
Raczkowanie
|
śliczny mały Colinek
|
|
|
|
#1219 |
|
Raczkowanie
|
Rzabbo ładna z Ciebie mama
![]() Widzę ze już "wynosicie" swoje dzieci z domu, moja Malwinka konczy dzisiaj 2 tyg i tez zaczne z nią powoli spacerować. Daria wyprobujemy w koncu wozek ![]() Daria ostatnio jak rozmawialysmy to polecalas mi do poczytania coś o kolkach, niestety nie moge tego znaleść, moglabyś mnie troche pokierować ![]() A ja mam problem z Malwiną. Mała co zje, tzn moje mleko, to zwymiotuje. Strasznie sie martwie, bo mi sie wydaje ze przez to nic w tym jej brzuszku nie zostaje. Jakies 15 min po jedzeniu, najczęsciej przy noszeniu gdy ma sie jej odbić ona zwraca to co zjadla i nie jest to ulanie, tylko wymioty. Do tego ma bardzo rzadką kupę, żółtą, ale trochę jakby świecącą . Jutro idziemy do lekarza, ale ja sie naprawdę bardzo martwię ze ona nie dojada ![]() wiecie moze co można na to poradzić? |
|
|
|
#1220 |
|
Rozeznanie
|
JA DO GINA DOJSC NIE MOGE A zUZIA MA JUZ 10 TYGODNI bo ciagle brak czasu bo moja gin przyjmuje poniedzialek lub wtorek a mi zawsze nie pasuje
a jak sie czujecie po tych tabletkach anty?
|
#1221 |
|
Raczkowanie
|
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;3687791]
fibian, w loveli, ale brzuszek i cale ciałko jest czysciutkie.[/quote] A może to wina waszych ubrań, jak przytulacie maluchy do siebie to buźki ocierają sie wasze ubrania ktore pewnie sa prane w zwyklych proszkach. To może je uczulać i podrażniać. Ja swoje koszulki i pościel do naszego łóżka też piorę w Loveli. |
|
|
|
#1222 |
|
Rozeznanie
|
ja piore w loveli ale zmienie na persil sensitive ale ten niemiecki-w polsce przeplace ale nie mi kto przywiesc narazie..bo na 18 pran-30zeta na 54 prania-65 a na 90-85 zl
|
#1223 |
|
Zadomowienie
|
Ja tu jestem nie w temacie.. bierze już jakieś pigułki antykoncepcyjne????Jaaaki eeee?? I nie maja wpływu na karmienie piersią?????
|
|
|
|
#1224 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CO do zdjęć to TŻ był się spytać i stwierdzili, że nie uznają reklamacji bo przy takiej ilości zdjęć jaką oni wywołują to nie bawią się w indywidualne korekty tlko leci maszyna hurtowo a zdjęcie zawsze będzie odbiegało od tego co na nośniku....Niech ich strzeli! Co do mleka to ja mam awarynie Humanę Plus 1 (nie wiem dlaczego kojazy mi się ono z z seriią Milupa). O dziwo jak 3 razu Laura je dostała - to ani razu nie ulała i po wypiciu 100ml była w błogim nastroju! Kosztowało 9,99. Jednak warto wziąść też pod uwagę to, że jeśli karmi się mleczkiem modyfikowanym sporadycznie, to otwarte opakowanie należ przechiowywać tylko 3 tygodnie i potem wyrzucić!
|
|
#1226 |
|
Zadomowienie
|
Ela - a kosmetyków jakich używasz? Bo ja mam całą serię nivea
|
#1227 |
|
Wtajemniczenie
|
Colin wazy już 6 kg i mierzy 63 cm.
Yaira dobry jest ten persil on też jest w płynie po nim ciuszki sa miękciejsze.Ten w płynie jest na 20 pran, ja go kupiłam przed porodem i jeszcze sporo go mam.Więc jak nie chcesz przeplacać to kup narazie płyn (na hali w gdyni sprzedają niemiecką chemie) a większy proszek niech ktoś Ci przywiezie.Powiem tak tutaj cena w promocji za 54 prania 10 euro,90 pran 14 więc wychodzi troszke taniej . |
|
|
|
#1228 |
|
Rozeznanie
|
jak sie walczy z ciemieniuszka?
|
#1229 |
|
Rozeznanie
|
schatzi [B][/B]no wlasnie to sa ceny z hali
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
Pobobno po kąpieli mocno nasmarować oliwką a po jakimś czasie wyczesać. Moja starsza Julcia miała ciemieniuszkę i oliwkowanie nie pomogło...jedynie taka emulsja przepisana przez dermatologa - Lotion. Po tygodniu-śladu nie było!
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:01.

)) Z tym że śpiworek jest bardzo, bardzo ciepły.

Faceci są z marsa ...wiec niech tam wracaja...

szukam dalej..