|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Cytat:
Ja na tego smoka tez poluje ale jest kurde drogi
|
|
|
|
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ta wrozka ąłdna
|
|
#3303 | |
|
Zakorzenienie
|
i kiiitt zamawiam!!!!
:jup i:Cytat:
|
|
|
|
|
#3304 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy mogłaby któraś z Was jeszcze raz wkleić link do tej strony z obrazkami dla niemowlaków? Gdzieś mi to zaginęło...tak mi się nie bardzo chce szukać w wątku gdzie to było, a jeśli któraś ma pod ręką to będę wdzięczna
edit. Już mam
Edytowane przez mrowka88 Czas edycji: 2012-10-02 o 21:29 |
|
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedziesz chwalic jak sie sprawdzi
|
|
|
|
|
#3308 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Nadrobiłam zaległości i mam chwilkę żeby odpisać. U mnie bez większych zmian. Wczoraj byłam u mnie w pracy pochwalić się Kubusiem Zachwyt był wielki. I dyrektorów i kolegów z pracy. Wiecie, ja tam jestem jedną z niewielu kobiet, do tego jedną z najmłodszych ( Poczęstowałam ciastem, posłuchałam jaki Kuba cudny i grzeczny (cały czas spał, a jak się budził to tylko się patrzył i w ogóle nie płakał). Byłam tez u mojego gina. Zostałam dopuszczona do użytkowania Dostalam tabletki i trzeba będzie wykupić bo gumka nie dla nas. Wczoraj było fajnie - Kuba poszedł szybko spać, a my z mężem w doktora się pobawiliśmy Post wzmaga apetyt ![]() A dziś szczepienie. Wybraliśmy 6w1 + pneumokoki + meningokoki. Dziś szczepienie dwoma pierwszymi. Niestety bez płaczu się nie obyło. Kuba płakał strasznie i nie mogłam go uspokoić. Nawet danie piersi nie pomogło. Uspokoił się dopiero po jakichś 15-20 min. ostrego wycia. Ale przyjechaliśmy do domu, mały pojadł i teraz śpi. Tak mi go było szkoda, że odpuściłam kąpiel. No i mój klocuszek waży 4,9 kg (w czwarte, 27.09, było 4,6 kg). Jak tak dalej pójdzie to i on się dorobi tych fałdek i cellulitu o którym pisałyście Na razie nie widać że taki klocuszek bo jest jakiś taki długi... niby nie był aż taki przy urodzeniu (54cm) ale ma strasznie długie ręce i nogi i przez to nie wygląda na takiego spasionego ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i widzę, że poucinało mi cytaty a już oczywiście nei pamiętam co chciałam napisać... mam dobrą pamięć tylko strasznie krótką
|
||||||||||
|
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
Mamcia tak mam Medelę, ta końcówka ciekawa. Napisz czy dalej jest tak ładnie
I widzisz, Ty odciągałaś co 2,5 h ja wcale, a przy kapturkach trzeba koniecznie, nawet dziś mi doradczyni laktacyjna to powiedziała... Wiedziałam o tym, ale naprawdę dziecko mi nie pozwalało... Ale mogłam się bardziej postarać.... ![]() SLS się sprawdził! Mała zjadła ze 100 ml Hippa - więcej nie dałam rady w nią wcisnąć, to było karmienie wieczorne i widziałam że brzuszek (wzdęcia, gazy) bardzo przeszkadza jej w jedzeniu. Było sporo płaczu, ewidentnie przez gazy... I faktycznie jak karmiłam ją zawsze piersią to te wieczorne karmienia też byly bardzo słabe. Ona tylko się uspokajała, nie chciała jeść. Być może to kolka powoduje ze ma trudności z jedzeniem, mniejszy apetyt zmniejsza mi laktację, do tego kapturki i brak pobudzania. W rezultacie mała ma mniej pokarmu i koło się zamyka. Eh mądry Polak po szkodzie Tak na marginesie to dzis wieczorem miała mega kolkę, a w ciągu dnia raz, że jadła mało, a dwa, że ja nie zjadłam NIC. Z tego stresu piłam tylko wodę. Jutro muszę zacząć jeść....... A kolka i tak była. Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-10-02 o 21:45 |
|
|
|
#3310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plus zmęczenie i problem z zaśnięciemLinka fajnie, że się sprawdził, oby tak dalej! I nie wyrzucaj już sobie, teraz już na pewno będzie do przodu
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-10-02 o 21:47 |
|
|
|
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3312 | |||
|
Zadomowienie
|
No. Wieczorkiem było trochę awanturowania się, ale teraz mała (chyba) padła
![]() Cytat:
Cytat:
b) w trójkę pojedziemy ja jakieś tydzień-dwa do Gdańska ![]() ha! to było do przewidzenia, te zabawki są świetne ![]() Cytat:
![]() Nasza kolekcja na razie składa się z fioletowego słonia (mała w głos się śmieje z jego piszczenia), syrenki Mariny (włosy świetnie nadają się do chwytania) i kostki ![]() drogi? to u Ciebie te wszystkie zabawki nie kosztują mniej-więcej tyle samo? |
|||
|
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no wlasnie nie ceny sa roozne ale kupie tego smoka tylko dzis kupilam bilety do pl i sie z deksza splukalam ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- o mniam wlasnie zjadlam kinder bueno
|
|
|
|
|
#3314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za to, żeby obudziła się z humorkiem.Linka, teraz będzie już tylko lepiej. Jaki mieliśmy dziś płacz... Na szczęście niedługo. Czegoś takiego jeszcze nie było - wszystko przez gazy. Już jej nie odstawię kropelek tak prędko. |
||
|
|
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a też mój miał buźkę zamoczoną ale z mojej winy - a właściwie to małża bo zamiast myć plecki to łazi i coś zupełnie innego robi...aaa no i zatwardzenie było....płakałam razem z nim...masakra. Mam nadzieję że wnet się całkiem na ten bebilon przestawi. po tym 2 razy zrobił wodnistą kupę....jak nie urok to ....
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-10-02 o 22:07 |
|
|
|
|
#3316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tu właściwie wszystkie te z zawieszką kosztują około 12 €, droższe są już maty, sortery i duże maskotki tego typu
|
|
|
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3318 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Aga, gminne krakowskie ? Bo z tym ogólnopolskim to wiadomo, należy się każdemu, a mi decyzję o przyznaniu gminnego dostaliśmy w sierpniu na początku, a kasę dopiero teraz. I tak szok, że w ogóle.
Cytat:
I jak dobra pizza? Ja ostatnio też jadłam pizze, pychaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aga, zawsze mnie to ciekawiło - rano jak wychodzisz z psem to bierzesz małą ze sobą? Ja rano nigdy nie wychodzę, robi to tż, ja w ciągu dnia raz z psem idę i mała ze mną w chuście. Ale oczywiście jestem sensacją blokowych plotkar, które mi potem tyłek obrabiają. Cytat:
Ja kiedyś odciagałam non stop, jak wariatka, tyle miałam mleka. Teraz odciagam tak 3 razy dziennie, rano, popołudniu i wieczorem. Czasem nawet dwa. Mała rzadko je z piersi, tylko w nocy i rano, w dzień podaję jej z butli, z powodu własnej wygody. Wiem, że laktacja przez takie postępowanie mi się zmniejsza, no ale trudno, w koncu 3 miesiące już za nami, pora i czas (dla mnie) na zmniejszanie i wprowadzanie mm. apropo, mówiła któraś z was o promocji w realu na hippa. Byłam i było tylko 2,3,4,5, a 1 nie w promocji, u was tak samo ? U nas dzionek całkiem spoko, tż jutro idzie do pracy, więc kołchoz się na nowo zacznie, ale chociaż tyle mi pomógł, te 2 dni. Zazdroszczę tym z was, które od samego początku miały pomoc tż. wtedy i lepszy humor się ma, i człowiek bardziej wypoczęty. Szkoda, że tego nie zaznałam przez ostatnie 2,5 miesiąca. |
|||||
|
|
|
#3319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czemu 2 razy, wiesz jak czlowiek ma w roku 21 dni urlopu to ciezko to bylo pogodzic a i koszta tez duze. |
|
|
|
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rano jak z psem wychodzę to nie biorę małej ze sobą, wychodzę ja co drugi dzień rano, zanim mąż wyjdzie do pracy Mała się znowu obudziła z płaczem ale smoczek w dziób i zasnęła. Ewidentnie brzuszek
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, nazywamy tak Boszkowo.
Jejku!!! Podsumowaliśmy finanse z września i na Małą poszło 770zł!!! A nic takiego nie kupiliśmy (poza zapasem pampków za 200)
|
|
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy okazji dorzuciłam do koszyka herbatkę jabłkowo-koperkową i dwa rodzaje kaszek bezmlecznych. Depoison powinna dostawać prowizję od naszych zakupów. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-10-03 o 00:39 |
|
|
|
|
#3325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja z kolei syrenkę dostałam taniej, w TK Maxxie rzucili je po 6€ (było jeszcze kilka innych wzorów, koń z rycerzem, bóbr, takie coś, ale już odpuściłam - uznawszy, że Zosia ma za dużo tego dobra - a teraz trochę żałuję )
|
|
|
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
to jutro wkleję
![]() Cytat:
![]() pizza pyszna, wreszcie taka jaką lubię-na cienkim ciescie i nie obładowana |
|
|
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3328 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamusie,
U nas nadal walka z kolkami trwa. Próbujemy wszystkiego. Maciek dostaje, Hippa dla dzieci z kolkami a od dziś mleko na receptę Bebilon Pepti. Ma być wprowadzany stopniowo i generalnie po 2 dniach tylko i wyłącznie podawany. Do tego idzie do każdego posiłku 7 kropli sab simlex i 2x dziennie debridat (z przepisu lekarza). Drugi dzień z rzędu budzi się z rykiem o 2-30 i jest walka do 5/6. Padam na pysk. Dziś miało być szczepienie - ale dupa nie było. Nie można dostać szczepionki 5w1. A hexą nie chciała mi zaszczepić bez zrobienia usg brzuszka. Lekarka stwierdziła, że Maciek za dużo przybiera (waży 5200) i stąd nasilone problemy brzuszkowe. Zaczęłam też robić mleko na gotowanej przez 10 min wodzie z dodatkiem szczypty ziaren kopru. Zobaczymy co będzie. Położna poleciła aby aplikować Małemu czopek viburcol i stosujemy 3 dzień. ALe dziś został podany już o 21 a poprzednie dni o 4-00. Już w trakcie ryku kolkowego. Może to też przyniesie ulgę. Czasami mam tak dość, że najchętniej bym uciekła... Ciężko mi bardzo. Kocham Mojego szkraba ale a) jestem mega zmęczona, b) serce mi pęka jak patrzę jak cierpi. No ale byle do przodu. Tyle u nas. Dziś święto bo kończymy 7 tygodni. Trzymajcie się cieplutko. Gdyby któraś chciała to mam do sprzedania laktator Medela mini. Kupiony w sierpniu. Na gwarancji. Świetny. (widziałam, że pisałyście o laktatorach). |
|
|
|
#3329 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Nie mam ostatnio czasu na wizażowanie... Nie wiem co u Was, bo ciężko nadrobić, ale napiszę co u mnie. 8 września mieliśmy chrzest Gosi, była bardzo grzeczna. Całą mszę spała, otworzyła tylko jedno oko, kiedy ksiądz jej polewał główkę a potem dalej spała . Na imprezie trochę popłakiwała ze zmęczenia, ale miała tyle ciotek i wujków chętnych do zabawiania, że szybko zapomniała o marudzeniu .Jesteśmy po pierwszym szczepieniu, wybraliśmy refundowane - bardzo płakała ale szybko zapomniała, więc jest dobrze. Dwa tygodnie temu ważyła 4270 g (waga w dniu wyjścia ze szpitala 3320 g), więc prawie kg w miesiąc. Powiem Wam, że skurczyła się moja córka, bowiem długość jej ciałka wyniosła 55 cm, a przy urodzeniu miała 58 cm Dziś byłyśmy na usg bioderek i czaszki i jest wszystko w jak najlepszym porządku Pisałam Wam, że zamierzamy z mężem starać się o kolejne dzieciątko, ale te starania są na nic... Kochaliśmy się tylko raz jak do tej pory i bardzo bolało, każda próba kończy się rezygnacja ze zbliżenia... Was też boli miejsce nacięcia podczas próby stosunku? Mnie bardzo ![]() Pozdrawiam Was serdecznie i postaram się zaglądać do Was jak najczęściej! Ps - Haniu, wklej mój opis porodu na pierwsza stronę, bo widzę, że go nie ma... Edytowane przez bebe1987 Czas edycji: 2012-10-02 o 22:50 |
|
|
|
#3330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze w temacie zabawek - Zosia zaraz po narodzinach dostała od mojej przyjaciółki taką ośmiornicę*. Przypuszczam, że już powoli mogłaby być nią zainteresowana, ale nawet nie wyciągnęłam jej z pudełka, bo... nie podoba mi się jej gęba. Mi się nie podoba. Nienormalna jestem? ![]() *link do angielskiej strony, bo na niemieckiej tak dobrze gęby nie widać
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:39.

:jup i:
A wieczorem to już taka histeria że szok, nawet w kąpieli był ryk, i jeszcze z tego wszystkiego jak małż jej mył plecki to jakoś mu się ręka osunęła i mała trochę twarz zanurzyła w wodzie
no i znowu ryk nieutulony... dopiero jak ją trochę ponosiłam to się wyciszyła, zjadła i już przy cycku zaczynała przysypiać. W końcu błoga cisza!

normaln ie udusiłabym te babsko co mi spaprała podwozie

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

za to, żeby obudziła się z humorkiem.
)