Wakacyjne Mamy 2012 - część II - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-02, 21:21   #3301
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
stawiam na brzuszek (troszkę popierdziała sobie przed snem, do tego kupa poszła) plus zmęczenie. Bo jak marudziła po południu to ją sobie zachustowałam i pięknie usnęła. Odłożyłam do łóżeczka, ale zaraz małż wrócił z pracy, zrobił się szum i się obudziła.
Poza tym muszę jedną rzecz sprawdzić - od paru dni zaczęłam jej znowu dawać całą saszetkę żelaza i się zastanawiam, czy to nie od tego też z brzuszkiem ma problemy. Przejdę znowu na połówkę i zobaczymy czy będzie poprawa

Ciastuś też polecam lamaze My mamy smoka, jest rewelacyjny, koleżanka ma motyla i też wszędzie go ze sobą targają
musisz przetestowac mozliwe w koncu zelazo wplywa na zaparcia.

Ja na tego smoka tez poluje ale jest kurde drogi

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 21:22   #3302
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
juz widze
ta wrozka ąłdna

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 21:24   #3303
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
ja teraz odcagnelam 170 z obu piersi i mala wszystko wypila
i kiiitt zamawiam!!!!:jup i:
Cytat:
Ufff po ciężkich bojach Luśka w końcu zasnęła... Dzisiaj jakiś zły dzień miała, dużo płakała A wieczorem to już taka histeria że szok, nawet w kąpieli był ryk, i jeszcze z tego wszystkiego jak małż jej mył plecki to jakoś mu się ręka osunęła i mała trochę twarz zanurzyła w wodzie no i znowu ryk nieutulony... dopiero jak ją trochę ponosiłam to się wyciszyła, zjadła i już przy cycku zaczynała przysypiać. W końcu błoga cisza!
jejku biedna Lusia, co jej? bo wiesz Jaś to norma że dostaje histerii ale Luu
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 21:24   #3304
mrowka88
Raczkowanie

Dziewczyny, czy mogłaby któraś z Was jeszcze raz wkleić link do tej strony z obrazkami dla niemowlaków? Gdzieś mi to zaginęło...tak mi się nie bardzo chce szukać w wątku gdzie to było, a jeśli któraś ma pod ręką to będę wdzięczna

edit. Już mam

01.02.2011 inż

Edytowane przez mrowka88
Czas edycji: 2012-10-02 o 21:29
mrowka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 21:26   #3305
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
i kiiitt zamawiam!!!!:jup i:
ha ha o to zamawiaj

Amelcia
Stary 2012-10-02, 21:33   #3306
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
ha ha o to zamawiaj
noo juz kupiłam i zapłacilam, teraz czekam, moze na weekend będzie mamka Ty to jestes nieoceniona
Stary 2012-10-02, 21:34   #3307
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
noo juz kupiłam i zapłacilam, teraz czekam, moze na weekend będzie mamka Ty to jestes nieoceniona
nie przesadzaj :P
bedziesz chwalic jak sie sprawdzi

Amelcia
Stary 2012-10-02, 21:38   #3308
wvictoria
Wtajemniczenie

Witam
Nadrobiłam zaległości i mam chwilkę żeby odpisać.
U mnie bez większych zmian.
Wczoraj byłam u mnie w pracy pochwalić się Kubusiem Zachwyt był wielki. I dyrektorów i kolegów z pracy. Wiecie, ja tam jestem jedną z niewielu kobiet, do tego jedną z najmłodszych () i jeszcze mam śliczną dzidzię Poczęstowałam ciastem, posłuchałam jaki Kuba cudny i grzeczny (cały czas spał, a jak się budził to tylko się patrzył i w ogóle nie płakał).
Byłam tez u mojego gina. Zostałam dopuszczona do użytkowania Dostalam tabletki i trzeba będzie wykupić bo gumka nie dla nas. Wczoraj było fajnie - Kuba poszedł szybko spać, a my z mężem w doktora się pobawiliśmy Post wzmaga apetyt
A dziś szczepienie. Wybraliśmy 6w1 + pneumokoki + meningokoki. Dziś szczepienie dwoma pierwszymi. Niestety bez płaczu się nie obyło. Kuba płakał strasznie i nie mogłam go uspokoić. Nawet danie piersi nie pomogło. Uspokoił się dopiero po jakichś 15-20 min. ostrego wycia. Ale przyjechaliśmy do domu, mały pojadł i teraz śpi. Tak mi go było szkoda, że odpuściłam kąpiel.
No i mój klocuszek waży 4,9 kg (w czwarte, 27.09, było 4,6 kg). Jak tak dalej pójdzie to i on się dorobi tych fałdek i cellulitu o którym pisałyście Na razie nie widać że taki klocuszek bo jest jakiś taki długi... niby nie był aż taki przy urodzeniu (54cm) ale ma strasznie długie ręce i nogi i przez to nie wygląda na takiego spasionego

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
Ooo, zapomniałam się wam "pochwalić", dostałam zasiłek macierzyński za miesiąc sierpień w "ogromnej" kwocie - 6,41 zł
Tylko nie wydaj wszystkeigo na pierdoły... Swoja drogą to śmiać się czy płakać z tej kwoty??

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
hej ja tylko na chwilę bo nie za dobrze się u nas dzieje
okazuje się ze mała ma b. niskie przyrsty wagi, ponizej wszelkich norm... 80 g / tydz. i tak od 3 tyg.
jestem załamana
dziś byłam u pediatry...
z butelki nie chce jeść nadal mimo ze bankowo jest głodna
z moim pokarmem dramatycznie źle
nie wiem co robić
jednak intuicja mnie nie myliła, od dawna czułam, ze coś nie gra
Spokojnie, na pewno wszystko nadrobi.

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
A wogóle niewiem czy wam pisałam, 16.10 idę na poprawę mojego podwozianormaln ie udusiłabym te babsko co mi spaprała podwozieJak sobie pomyślę, że czeka mnie znów cięcie, szycie to mi się wszystkiego odechciewaledwie mi się podwozie w miarę zagoiło to znów to samo
Ale po poprawce będziesz miała podwozie funkiel nówka nieśmiganka.

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Jutro jedziemy do Wawy Niech pogoda się utrzyma, to będziemy dużo spacerować
Tylko muszę nas jakoś spakować - zrobię to dziś, żeby jutro dopakować, jak mi się coś przypomni. To dopiero wyzwanie
Baqwcie się dobrze

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Cześć Kochane za nami ciężka noc....Młody zasnął przed 22 obudził sie o 2 i sie zaczęło....najpierw jeść....więc 45 min karmiłam, nagle kupa, więc przewinelam....w tym czasie kiedy siegalam po husteczki zasikał rożek....kupa jeszcze szła a on znowu płakał ze głodny, więc dałam cycka, kupa poszła do końca....przelozylam do lozeczka i znowu ryk, ze nie dojadl, więc dałam mu znowu....zasnął....patrże na zegarek a tu 2 godziny minęły....za godzinę znowu to samo i tak do 6...... Ale przyszła dziś fryzjerka do mnie i wreszcie mam włosy jak trzeba, to chociaż jakaś odmiana...
Fajna fryzjerka z wizytami domowymi

Cytat:
ja na laktacje pije taka z herbapolu i tez pomaga, a mi bardziej smakuje od hippa bo nie jest slodka
też ja dzis kupiłam i mam nadzieję, że pomoże.

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
No i w ogóle muszę znów pochwalić córeczkę - to już bodaj czwarty dzień, jak położona około 22, powierci się pół godziny, zasypia i śpi do... 7 rano
Dojrzała pannica

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ok

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

zapomnialam Wam powiedziec zeostatnio wstaje w nocy a na buzi mojej corci swieci sie smoczek niewidzialam nawet ze on swieci
To dziecka po ciemku nie zgubisz

Cytat:
Wyobrazcie sobie ze moja Amelia przed chwila wypila 240 ml mojego mleka!
Mialam odciagniete 120 wypila wszystko wec matka jeszcze napompowala 160 i zostawila z tego jakies 40 ml masakra
Ale porcja!!!

Cytat:
dziewczyny 31 paz lece do polski
sama z dzeckiem wozkiem i walizkami :P
dam rade
Jak nie Ty to kto???

No i widzę, że poucinało mi cytaty a już oczywiście nei pamiętam co chciałam napisać... mam dobrą pamięć tylko strasznie krótką

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 21:41   #3309
Linka25
Zakorzenienie

Mamcia tak mam Medelę, ta końcówka ciekawa. Napisz czy dalej jest tak ładnie
I widzisz, Ty odciągałaś co 2,5 h ja wcale, a przy kapturkach trzeba koniecznie, nawet dziś mi doradczyni laktacyjna to powiedziała... Wiedziałam o tym, ale naprawdę dziecko mi nie pozwalało... Ale mogłam się bardziej postarać....
SLS się sprawdził! Mała zjadła ze 100 ml Hippa - więcej nie dałam rady w nią wcisnąć, to było karmienie wieczorne i widziałam że brzuszek (wzdęcia, gazy) bardzo przeszkadza jej w jedzeniu. Było sporo płaczu, ewidentnie przez gazy... I faktycznie jak karmiłam ją zawsze piersią to te wieczorne karmienia też byly bardzo słabe. Ona tylko się uspokajała, nie chciała jeść. Być może to kolka powoduje ze ma trudności z jedzeniem, mniejszy apetyt zmniejsza mi laktację, do tego kapturki i brak pobudzania. W rezultacie mała ma mniej pokarmu i koło się zamyka. Eh mądry Polak po szkodzie
Tak na marginesie to dzis wieczorem miała mega kolkę, a w ciągu dnia raz, że jadła mało, a dwa, że ja nie zjadłam NIC. Z tego stresu piłam tylko wodę. Jutro muszę zacząć jeść....... A kolka i tak była.

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-10-02 o 21:45
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 21:43   #3310
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

jejku biedna Lusia, co jej? bo wiesz Jaś to norma że dostaje histerii ale Luu
no właśnie tak jak pisałam, chyba brzuszek Plus zmęczenie i problem z zaśnięciem

Linka fajnie, że się sprawdził, oby tak dalej! I nie wyrzucaj już sobie, teraz już na pewno będzie do przodu

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-10-02 o 21:47
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 21:52   #3311
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
I widzisz, Ty odciągałaś co 2,5 h ja wcale, a przy kapturkach trzeba koniecznie, nawet dziś mi doradczyni laktacyjna to powiedziała... Wiedziałam o tym, ale naprawdę dziecko mi nie pozwalało... Ale mogłam się bardziej postarać....
SLS się sprawdził! Mała zjadła ze 100 ml Hippa - więcej nie dałam rady w nią wcisnąć, to było karmienie wieczorne i widziałam że brzuszek (wzdęcia, gazy) bardzo przeszkadza jej w jedzeniu. Było sporo płaczu, ewidentnie przez gazy... I faktycznie jak karmiłam ją zawsze piersią to te wieczorne karmienia też byly bardzo słabe. Ona tylko się uspokajała, nie chciała jeść. Być może to kolka powoduje ze ma trudności z jedzeniem, mniejszy apetyt zmniejsza mi laktację, do tego kapturki i brak pobudzania. W rezultacie mała ma mniej pokarmu i koło się zamyka. Eh mądry Polak po szkodzie
Tak na marginesie to dzis wieczorem miała mega kolkę, a w ciągu dnia raz, że jadła mało, a dwa, że ja nie zjadłam NIC. Z tego stresu piłam tylko wodę. Jutro muszę zacząć jeść....... A kolka i tak była.
ja odciagalam juz wczesniej jak probowalam mala uczyc z butelki to tak raz dziennie chociaz ale to nie zawsze a teraz od soboty odciagam caly czas. no i juz dzis naprawde wiecej niz wczoraj mam nadzieje ze to zasluga tej koncowki i jak odciagam to czuje ze bardziej ona ssie tak jakby niz ta zwykla plastikowa.

Amelcia
Stary 2012-10-02, 21:53   #3312
depoison
Zadomowienie

No. Wieczorkiem było trochę awanturowania się, ale teraz mała (chyba) padła

Cytat:
sporo paczek dzis do mnie przyszło z jakimis klamotami, ale między innymi paczka od mojej babcie z kombinezonem i kurtkę dla Jasia na zimę
poka!

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
zobaczymy Rozi na żywo
może ktoś jeszcze pisze się na spotkanie nad morzem?

Oskar jest zachwycony robotem!!!!! gada do niego i łapie go za nogi ptaszek też mu się spodobał ale do ptaka nie gada tylko do robota
ja też chcę, ja też! Cały czas mam nadzieję, że a) uda nam się w przyszłym roku wyskoczyć znów na Prowansję - we dwójkę,
b) w trójkę pojedziemy ja jakieś tydzień-dwa do Gdańska

ha! to było do przewidzenia, te zabawki są świetne

Cytat:
ja kupilam mojej niuni grzechotki na raczki z lamaze, wrozke Kerry , zebre grzechotke, lalke Emilke i weza
nieźle!
Nasza kolekcja na razie składa się z fioletowego słonia (mała w głos się śmieje z jego piszczenia), syrenki Mariny (włosy świetnie nadają się do chwytania) i kostki

Cytat:
Ja na tego smoka tez poluje ale jest kurde drogi
drogi? to u Ciebie te wszystkie zabawki nie kosztują mniej-więcej tyle samo?

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 22:02   #3313
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:

nieźle!
Nasza kolekcja na razie składa się z fioletowego słonia (mała w głos się śmieje z jego piszczenia), syrenki Mariny (włosy świetnie nadają się do chwytania) i kostki

drogi? to u Ciebie te wszystkie zabawki nie kosztują mniej-więcej tyle samo?
na ta syrenke tez poluje
no wlasnie nie ceny sa roozne ale kupie tego smoka tylko dzis kupilam bilety do pl i sie z deksza splukalam

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

o mniam wlasnie zjadlam kinder bueno

Amelcia
Stary 2012-10-02, 22:03   #3314
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ja mam dalej
Ale w |Polsce do blue nie miałabym daleko, zwłaszcza że w okolicach Leszna moi dziadkowie mają domek letniskowy
W Bochaju

Cytat:
Ufff po ciężkich bojach Luśka w końcu zasnęła... Dzisiaj jakiś zły dzień miała, dużo płakała A wieczorem to już taka histeria że szok, nawet w kąpieli był ryk, i jeszcze z tego wszystkiego jak małż jej mył plecki to jakoś mu się ręka osunęła i mała trochę twarz zanurzyła w wodzie no i znowu ryk nieutulony... dopiero jak ją trochę ponosiłam to się wyciszyła, zjadła i już przy cycku zaczynała przysypiać. W końcu błoga cisza!
To za to, żeby obudziła się z humorkiem.

Linka, teraz będzie już tylko lepiej.

Jaki mieliśmy dziś płacz... Na szczęście niedługo. Czegoś takiego jeszcze nie było - wszystko przez gazy. Już jej nie odstawię kropelek tak prędko.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 22:05   #3315
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
mój też miał gorszy dzień.....na szczeście im bliżej wieczoru tym lepiej.
a też mój miał buźkę zamoczoną ale z mojej winy - a właściwie to małża bo zamiast myć plecki to łazi i coś zupełnie innego robi...

aaa no i zatwardzenie było....płakałam razem z nim...masakra. Mam nadzieję że wnet się całkiem na ten bebilon przestawi.
po tym 2 razy zrobił wodnistą kupę....jak nie urok to ....

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2012-10-02 o 22:07
nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 22:06   #3316
depoison
Zadomowienie

Cytat:
na ta syrenke tez poluje
no wlasnie nie ceny sa roozne ale kupie tego smoka tylko dzis kupilam bilety do pl i sie z deksza splukalam
to mnie zaskoczyłaś Tu właściwie wszystkie te z zawieszką kosztują około 12 €, droższe są już maty, sortery i duże maskotki tego typu

Stary 2012-10-02, 22:09   #3317
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
to mnie zaskoczyłaś Tu właściwie wszystkie te z zawieszką kosztują około 12 €, droższe są już maty, sortery i duże maskotki tego typu
ja np gasienice i emilke kupilam obydwie za 10, wrozke za 4 grzechotki za 4 a np smok sam kosztuje okolo 10

Amelcia
Stary 2012-10-02, 22:11   #3318
pumas
Zakorzenienie

Cytat:

też dostaliśmy gminne Ale nam nikt nie mówił, że mogą być problemy
Aga, gminne krakowskie ? Bo z tym ogólnopolskim to wiadomo, należy się każdemu, a mi decyzję o przyznaniu gminnego dostaliśmy w sierpniu na początku, a kasę dopiero teraz. I tak szok, że w ogóle.

Cytat:
Mamka! ja nie Linka ale tez mam laktator medeli, nie wiedziałam ze takie cos istnieje, napaliłam sie, mówisz ze więcej mleka się wyciąga? czy pobudza laktacje??

hahha rozwalasz mnie
sporo paczek dzis do mnie przyszło z jakimis klamotami, ale między innymi paczka od mojej babcie z kombinezonem i kurtkę dla Jasia na zimę maz sie na mnie wkurzył bo go poganiam z tym malowaniemzjadłam własnie 3 kawałki pizzy
Przyznaj się, co pozamawiałaś?? Ja jak przychodzi kurier, to muszę się chować przed tż, bo się wkurza, że zamawiam pierdoły.
I jak dobra pizza? Ja ostatnio też jadłam pizze, pychaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Cytat:
dziewczyny nie bylam w pl okolo 7 miesiecy a ciesze sie jabym ze dwa lata nie byla.
szkoda ze udaje mi sie jezdzic tylko 2 razy do roku, choc mam nadzieje ze teraz jak Amelka jest z nami to uda mi sie jezdzic czesciej w koncu ma tylko jednych dziadkow.
Mam nadzieje ze przyszlym roku uda mi sie leciec w marcu, zanim wroce do pracy no i pozniej na wakacje, chcialabym na rocze byc w pl.
Super, że lecisz! A czemu tż z tobą nie? I czemu tylko 2 razy do roku latasz?

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
zobaczymy Rozi na żywo
może ktoś jeszcze pisze się na spotkanie nad morzem?

Oskar jest zachwycony robotem!!!!! gada do niego i łapie go za nogi ptaszek też mu się spodobał ale do ptaka nie gada tylko do robota
Super, ze Oskarek tak cieszy ! My mamy ośmiornicę z mamas i też jest extra z tym, że mała po jakimś czasie się na nią denerwuje i zaczyna płakać. Tak reaguje na wszystkie zabawki....

Cytat:
Współczuję, ale dobrze, że kryzys zażegnany.
Aga, zawsze mnie to ciekawiło - rano jak wychodzisz z psem to bierzesz małą ze sobą? Ja rano nigdy nie wychodzę, robi to tż, ja w ciągu dnia raz z psem idę i mała ze mną w chuście. Ale oczywiście jestem sensacją blokowych plotkar, które mi potem tyłek obrabiają.

Cytat:
Linka, nie miej wyrzutów, wyprostujecie sytuację lada dzień, a i super, że mała tyle zjadła!

Ja kiedyś odciagałam non stop, jak wariatka, tyle miałam mleka. Teraz odciagam tak 3 razy dziennie, rano, popołudniu i wieczorem. Czasem nawet dwa. Mała rzadko je z piersi, tylko w nocy i rano, w dzień podaję jej z butli, z powodu własnej wygody. Wiem, że laktacja przez takie postępowanie mi się zmniejsza, no ale trudno, w koncu 3 miesiące już za nami, pora i czas (dla mnie) na zmniejszanie i wprowadzanie mm.

apropo, mówiła któraś z was o promocji w realu na hippa. Byłam i było tylko 2,3,4,5, a 1 nie w promocji, u was tak samo ?

U nas dzionek całkiem spoko, tż jutro idzie do pracy, więc kołchoz się na nowo zacznie, ale chociaż tyle mi pomógł, te 2 dni. Zazdroszczę tym z was, które od samego początku miały pomoc tż. wtedy i lepszy humor się ma, i człowiek bardziej wypoczęty. Szkoda, że tego nie zaznałam przez ostatnie 2,5 miesiąca.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 22:16   #3319
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Super, że lecisz! A czemu tż z tobą nie? I czemu tylko 2 razy do roku latasz?
tz nie leci bo musi zostac z psem no i na swieta juz ma urlop zapisany ;/
czemu 2 razy, wiesz jak czlowiek ma w roku 21 dni urlopu to ciezko to bylo pogodzic a i koszta tez duze.

Amelcia
Stary 2012-10-02, 22:17   #3320
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Aga, gminne krakowskie ? Bo z tym ogólnopolskim to wiadomo, należy się każdemu, a mi decyzję o przyznaniu gminnego dostaliśmy w sierpniu na początku, a kasę dopiero teraz. I tak szok, że w ogóle.

Aga, zawsze mnie to ciekawiło - rano jak wychodzisz z psem to bierzesz małą ze sobą? Ja rano nigdy nie wychodzę, robi to tż, ja w ciągu dnia raz z psem idę i mała ze mną w chuście. Ale oczywiście jestem sensacją blokowych plotkar, które mi potem tyłek obrabiają.
tak, gminne krakowskie, jeszcze musieliśmy dodatkowo kombinować i dosyłać dokumenty potwierdzające zamieszkanie tutaj, bo była luka w umowach najmu. Po dosłaniu dokumentów w 2 tyg mieliśmy decyzję pozytywną, a wczoraj przyszła kasa

Rano jak z psem wychodzę to nie biorę małej ze sobą, wychodzę ja co drugi dzień rano, zanim mąż wyjdzie do pracy

Mała się znowu obudziła z płaczem ale smoczek w dziób i zasnęła. Ewidentnie brzuszek

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 22:18   #3321
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
W Bochaju
Tzn?
O miejscowość Ci chodzi?
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 22:23   #3322
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Tzn?
O miejscowość Ci chodzi?
Tak, nazywamy tak Boszkowo.

Jejku!!! Podsumowaliśmy finanse z września i na Małą poszło 770zł!!! A nic takiego nie kupiliśmy (poza zapasem pampków za 200)
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 22:24   #3323
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, nazywamy tak Boszkowo.

Jejku!!! Podsumowaliśmy finanse z września i na Małą poszło 770zł!!! A nic takiego nie kupiliśmy (poza zapasem pampków za 200)
bylam w boszkowie kiedys

Amelcia
Stary 2012-10-02, 22:25   #3324
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Zamówiłam.
Przy okazji dorzuciłam do koszyka herbatkę jabłkowo-koperkową i dwa rodzaje kaszek bezmlecznych.
Depoison powinna dostawać prowizję od naszych zakupów.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-10-03 o 00:39
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 22:25   #3325
depoison
Zadomowienie

Cytat:
ja np gasienice i emilke kupilam obydwie za 10, wrozke za 4 grzechotki za 4 a np smok sam kosztuje okolo 10
wow, to fajnie! Ale to chyba jakaś promocja musiała być, nie?
Ja z kolei syrenkę dostałam taniej, w TK Maxxie rzucili je po 6€ (było jeszcze kilka innych wzorów, koń z rycerzem, bóbr, takie coś, ale już odpuściłam - uznawszy, że Zosia ma za dużo tego dobra - a teraz trochę żałuję )

Stary 2012-10-02, 22:25   #3326
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
poka!
to jutro wkleję zadzwoniłam jej podziękować, to powiedziala że wyśle mi drugi tylko robie jeszcze szaliczek na drutach
Cytat:

Przyznaj się, co pozamawiałaś?? Ja jak przychodzi kurier, to muszę się chować przed tż, bo się wkurza, że zamawiam pierdoły.
I jak dobra pizza? Ja ostatnio też jadłam pizze, pychaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

kupiłam nowy filtr brita, bo poprzedni chyba sie zepsul bo zakamieniał mi sie czajnik, odkamieniacz do ekspresu deloghi, worki prózniowe-bo chce pochować ubranka Jasia prożniowo no i ten kombinezon- 4 róznych kurierów jeden zastał mnie w piżamce

pizza pyszna, wreszcie taka jaką lubię-na cienkim ciescie i nie obładowana
Stary 2012-10-02, 22:27   #3327
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
wow, to fajnie! Ale to chyba jakaś promocja musiała być, nie?
Ja z kolei syrenkę dostałam taniej, w TK Maxxie rzucili je po 6€ (było jeszcze kilka innych wzorów, koń z rycerzem, bóbr, takie coś, ale już odpuściłam - uznawszy, że Zosia ma za dużo tego dobra - a teraz trochę żałuję )
tak przewaznie siedze na ebay i szukam ciekawych opcji

Amelcia
Stary 2012-10-02, 22:30   #3328
red_scorpio
Rozeznanie

Cześć Mamusie,
U nas nadal walka z kolkami trwa. Próbujemy wszystkiego. Maciek dostaje, Hippa dla dzieci z kolkami a od dziś mleko na receptę Bebilon Pepti. Ma być wprowadzany stopniowo i generalnie po 2 dniach tylko i wyłącznie podawany. Do tego idzie do każdego posiłku 7 kropli sab simlex i 2x dziennie debridat (z przepisu lekarza). Drugi dzień z rzędu budzi się z rykiem o 2-30 i jest walka do 5/6. Padam na pysk. Dziś miało być szczepienie - ale dupa nie było. Nie można dostać szczepionki 5w1. A hexą nie chciała mi zaszczepić bez zrobienia usg brzuszka.
Lekarka stwierdziła, że Maciek za dużo przybiera (waży 5200) i stąd nasilone problemy brzuszkowe. Zaczęłam też robić mleko na gotowanej przez 10 min wodzie z dodatkiem szczypty ziaren kopru. Zobaczymy co będzie. Położna poleciła aby aplikować Małemu czopek viburcol i stosujemy 3 dzień. ALe dziś został podany już o 21 a poprzednie dni o 4-00. Już w trakcie ryku kolkowego. Może to też przyniesie ulgę.

Czasami mam tak dość, że najchętniej bym uciekła... Ciężko mi bardzo. Kocham Mojego szkraba ale a) jestem mega zmęczona, b) serce mi pęka jak patrzę jak cierpi.
No ale byle do przodu. Tyle u nas.
Dziś święto bo kończymy 7 tygodni.
Trzymajcie się cieplutko.
Gdyby któraś chciała to mam do sprzedania laktator Medela mini. Kupiony w sierpniu. Na gwarancji. Świetny. (widziałam, że pisałyście o laktatorach).

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 22:39   #3329
bebe1987
Rozeznanie

Cześć dziewczyny,

Nie mam ostatnio czasu na wizażowanie...
Nie wiem co u Was, bo ciężko nadrobić, ale napiszę co u mnie.

8 września mieliśmy chrzest Gosi, była bardzo grzeczna. Całą mszę spała, otworzyła tylko jedno oko, kiedy ksiądz jej polewał główkę a potem dalej spała . Na imprezie trochę popłakiwała ze zmęczenia, ale miała tyle ciotek i wujków chętnych do zabawiania, że szybko zapomniała o marudzeniu .

Jesteśmy po pierwszym szczepieniu, wybraliśmy refundowane - bardzo płakała ale szybko zapomniała, więc jest dobrze. Dwa tygodnie temu ważyła 4270 g (waga w dniu wyjścia ze szpitala 3320 g), więc prawie kg w miesiąc. Powiem Wam, że skurczyła się moja córka, bowiem długość jej ciałka wyniosła 55 cm, a przy urodzeniu miała 58 cm ... Zatem o co chodzi?!

Dziś byłyśmy na usg bioderek i czaszki i jest wszystko w jak najlepszym porządku !

Pisałam Wam, że zamierzamy z mężem starać się o kolejne dzieciątko, ale te starania są na nic... Kochaliśmy się tylko raz jak do tej pory i bardzo bolało, każda próba kończy się rezygnacja ze zbliżenia... Was też boli miejsce nacięcia podczas próby stosunku? Mnie bardzo

Pozdrawiam Was serdecznie i postaram się zaglądać do Was jak najczęściej!

Ps - Haniu, wklej mój opis porodu na pierwsza stronę, bo widzę, że go nie ma...

Edytowane przez bebe1987
Czas edycji: 2012-10-02 o 22:50
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 23:20   #3330
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Współczuję, ale dobrze, że kryzys zażegnany.
ale że co? czemu obrabiają? że nie dajesz psu obsikać kuchni, czy co właściwie?

Jeszcze w temacie zabawek - Zosia zaraz po narodzinach dostała od mojej przyjaciółki taką ośmiornicę*. Przypuszczam, że już powoli mogłaby być nią zainteresowana, ale nawet nie wyciągnęłam jej z pudełka, bo... nie podoba mi się jej gęba. Mi się nie podoba. Nienormalna jestem?

*link do angielskiej strony, bo na niemieckiej tak dobrze gęby nie widać

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości