Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-02, 21:58   #1441
madzius90
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
gusiak dziekuje
chcialam Wam kiecke pokazac,ale srednio ja widac,bo zdjecia z lampa i sama robilam, ciezko mi bylo sie ladnie ujac,ale ojtam ojtam cos zobaczycie, no modelka to ja nie jestem
sukienka jest ecri w kwiatki,a buty granatowe z zamszu na koturnie (tu jak czarne wygladaja,na zywo bardzo ladnie pasuja)
Piękna
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 22:04   #1442
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
gusiak dziekuje
chcialam Wam kiecke pokazac,ale srednio ja widac,bo zdjecia z lampa i sama robilam, ciezko mi bylo sie ladnie ujac,ale ojtam ojtam cos zobaczycie, no modelka to ja nie jestem
sukienka jest ecri w kwiatki,a buty granatowe z zamszu na koturnie (tu jak czarne wygladaja,na zywo bardzo ladnie pasuja)
Fju fju Ale Lachon
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 22:04   #1443
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Piękna
dziekuje bardzo
bije sie z myslami,czy nie zwrocic i dlatego chcialam koniecznie poznac Wasze opinie, dziekuje, to dla mnie duzo znaczy

fajne macie mebelki,to dla Was czy synka? sami skrecaliscie? nas czeka skrecanie w sobote i juz sie boje,ze nam z szafy i komody wyjdzie woz pancerny i konik na biegunach,bo tacy zdolni jestesmy

Ma_majka
taki konkretny lachon 123cm w pasie

Edytowane przez peperonik
Czas edycji: 2012-10-02 o 22:06
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 22:06   #1444
Karla1983
Zadomowienie

Peperonik- suknia zwiewna, fajna, taka lekka sie wydaje

Mebelki super- mnie to w ogole teraz kazdy mebel rajcuje, bo po tej przeprowadzce do Slupska mam ogarniety duzy pokoj, a w drugim poki nie kupimy jakiejs komody magazynek. Normalnie wszystko tam jest- jak w murzynskiej chacie

Widzialyscie? http://wyborcza.pl/1,127462,12582227...#ixzz28Acj4Fr6
Stary 2012-10-02, 22:11   #1445
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje bardzo
bije sie z myslami,czy nie zwrocic i dlatego chcialam koniecznie poznac Wasze opinie, dziekuje, to dla mnie duzo znaczy
Jak dla mnie bardzo się podoba!! i na Tobie ślicznie leży

Cytat:
fajne macie mebelki,to dla Was czy synka? sami skrecaliscie? nas czeka skrecanie w sobote i juz sie boje,ze nam z szafy i komody wyjdzie woz pancerny i konik na biegunach,bo tacy zdolni jestesmy
To sa mebelki dla nas a przyjechały całe

TŻ własnie kończy skręcać biurko- bo akurat biurko zamówiliśmy do samodzielnego montażu

Cytat:
Napisane przez Karla1983 Pokaż wiadomość
Mebelki super- mnie to w ogole teraz kazdy mebel rajcuje, bo po tej przeprowadzce do Slupska mam ogarniety duzy pokoj, a w drugim poki nie kupimy jakiejs komody magazynek. Normalnie wszystko tam jest- jak w murzynskiej chacie
Ja lubię zapach świeżych mebli

Cytat:
Ciekawe

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Kamilka masz przecudownego synka !!!!
Jaki on malusi
Stary 2012-10-02, 22:14   #1446
peperonik
Zadomowienie

Karla jest bardzo lekka i zwiewna i mysle nad jakims blekitnym bukiecikiem i blekitnym krawacie dla tz-ta

w murzynskiej chacie dobre
u nas tak teraz jest w malej pokoiku, bo wszystko na srodku na kupie lezy
u nas sie mowi: "nawalone jak u cyganki w tobołku"

madzius jakie szczescie,ze skrecone, zazdroszcze
my zawsze sie przy tym naklniemy i poklocimy z piec razy,bo moj tz szybko szybko i jak dwa lata temu mebloscianke skrecal,to dziurki wywiercil ze zlej strony w drzwiczkach, dobrze,ze na takiej czarnej wstawce to mazakiem zamalowalismy :P

gdzie jest Kamilki synek?

Czas edycji: 2012-10-02 o 22:22
Stary 2012-10-02, 22:21   #1447
madzius90
Zakorzenienie

Nadrobiłam z grubsza, także mogę iść obejrzeć "Lekarzy"
Dobranoc Mamusie
Stary 2012-10-02, 22:23   #1448
karolamankowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość

masz piekne zdjecie profilowe chcialam ci powiediec to ślubne
dziękuje

Przepraszam Dziewczynki że ja ciagle o tym... I dziekuje za wasze dobre slowa. Dzisiaj musiałam powiedzieć synkowi ze sunia odeszła...no cieżko było...ale zasnął już...

Muszę odgonic te myśli...tylko nie wiem jak. Jeszcze mąż wyjechał do czwartku no i sami jesteśmy w domku...
Muszę coś porobic okołodzidziusiowego...moż e tych naklejek na ścianę poszukam, bo niby wybraliśmy ale nie jestem przekonana...
Powiem wam ze ledwo u lekarza byłam a tu za tydzień znowu...czyli bedą 3 tygodnie kolejne...wow szybko jakiś to leci, prawda?
Stary 2012-10-02, 22:28   #1449
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
dziękuje

Przepraszam Dziewczynki że ja ciagle o tym... I dziekuje za wasze dobre slowa. Dzisiaj musiałam powiedzieć synkowi ze sunia odeszła...no cieżko było...ale zasnął już...

Muszę odgonic te myśli...tylko nie wiem jak. Jeszcze mąż wyjechał do czwartku no i sami jesteśmy w domku...
Muszę coś porobic okołodzidziusiowego...moż e tych naklejek na ścianę poszukam, bo niby wybraliśmy ale nie jestem przekonana...
Powiem wam ze ledwo u lekarza byłam a tu za tydzień znowu...czyli bedą 3 tygodnie kolejne...wow szybko jakiś to leci, prawda?
czas leci jak szalony
a ile Twoj synek ma lat?
przykro mi,wiem przez co przechodzicie, my traktujemy swoje psy jak czlonkow rodziny (choc nie kazdy umie to zrozumiec) i znamy ten bol straty pieska. Czas leczy rany,ale dobre chwile pozostana w sercu na zawsze
Ja wczoraj dla poprawy humoru posegregowalam malej ubranka, choc i tak sie wszystko w praniu zmiesza,ale przynajmniej humor sie poprawil.

Czas edycji: 2012-10-02 o 22:29
Stary 2012-10-02, 22:32   #1450
Karla1983
Zadomowienie

Karola- ja wiem co czujesz.... Ja mialam pieska,kundelka 17 lat. Wzielismy go od wujka ze wsi kiedy chodzilam do podstawowki, przezyl moja szkole srednia, studia, i jeszcze po.... Wiem, ze to glupie i nierealne ale w pewnym momencie wydawalo mi sie ze bedzie zawsze....
Jak sie kocha zwierzaki to traktuje sie je jak pelnoprawnych czlonkow rodziny.... Smutne, ze zyja krocej od nas...
Stary 2012-10-02, 22:42   #1451
karolamankowa
Zadomowienie

Synek ma 9 lat...
Dołączam do tych, którym się wydaje ze małe w brzuchu rozerwie im trzewia...mamusiu jak ona się rozpycha

A i chciałam Wam powiedzieć ze od tygodnia nie wchodzę na wagę....a normalnie codziennie rano to robiłam...od momentu jak było 10 na plusie to postanowiłam żyć w nieswiadomosci
Stary 2012-10-02, 22:50   #1452
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Synek ma 9 lat...
Dołączam do tych, którym się wydaje ze małe w brzuchu rozerwie im trzewia...mamusiu jak ona się rozpycha

A i chciałam Wam powiedzieć ze od tygodnia nie wchodzę na wagę....a normalnie codziennie rano to robiłam...od momentu jak było 10 na plusie to postanowiłam żyć w nieswiadomosci
fajnie taki duzy chlopak, bedzie siostra sie opiekowal

a z ta waga Ci sie nie dziwie, ja swoja tez omijam szerokim lukiem, tylko przed wizyta wchodze,bo pytaja ile waze, nawet ostatnio 2kg sciemnilam
Stary 2012-10-02, 22:50   #1453
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
28 + 5
piekny

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
. i zaczelismy dzisiaj 35 tydzien
i teraz zrob sobie toxo IGM

Cytat:
Napisane przez kamilkak90 Pokaż wiadomość
przedstawiam mojego małego mężczyzne fotka w albumie
jest naprawde sliczny, taki malutki i delikatny, prawie sie poryczalam

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
i moje już 100cm
sliczny

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
no to się chwale moimi 103 cm, tzn. zmierzone było wczoraj a zdjęcie z niedzieli ; p
piekny

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
My już po wizycie! Wszystko wygląda bardzo, bardzo dobrze Mały waży 1247g, przy swoim wzroście powinien 100g więcej, więc uwaga - mam się objadać bez pamięci i nie patrzeć na wagę
Lekarz śmiał się ze mnie i moich 12kg, bo stwierdził, że jak ktoś zaczyna z 10kg niedowagą, to przyrost masy 18-20kg to norma w pierwszej ciąży i na taki właśnie mam się nastawić

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość

Poducha była wylosowana. Mnie akurat na losowaniu nie było, bo musiałam wrócić do sr - tak trochę bez sensu dali zaproszenia na coś co nakładało na zajęcia.
Tż mówił, że większość osób coś wylosowała - był wózek Quinny Yazz, jakieś torby do wózka. Dużo różnych rzeczy. Zadawali jakieś proste pytania. Mój miał jak się trzyma taką poduchę. Powiedział, że na brzuchu, a im chodziło, że na kolanach, ale i tak ją dostał. Także jakiegoś spięcia nie było odnośnie odpowiedzi.
To losowanie było na sam koniec.
Wcześniej były wykłady, gdzie rozdawali inne gadżety, próbki czy po prostu reklamówki.
to i ja sie zapisalam na te warsztaty bede miec za 2 tygodnie to moze cos wygram

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
h
nie musisz sprzatac obiecujemy ze nie zwrocimy uwagi na balagan-ale poka brzuszek
jutro zrobie zdjecia brzuszka to wstawie

Cytat:
Ja juz po wizycie- jest wszystko dobrze, mały wazy 1466g, ulozony glowka w dol, co ja doskonale czuje, a jakze, wlasnie bardzo nisko.... ja mam brzuch chyba nawet nizej niz Jasiowa
No i przeciwwskazan do porodu sn nie ma, przeczytal opinie okulistyczna i pocieszyl, ze mam sie nie bac, ze ze znieczuleniem bedzie git... Zobaczymy...
bedzie dobrze zobaczysz, jak masz miec znieczulenie to i tak bajka
ja sobie moge o nim pomarzyc...

Cytat:
sliczna sukienka, taka delikatna

normalnie mnie cos wzielo na sprzatanie
jutro mamy szczepienie Tomulki, brrr nie lubie

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 22:54   #1454
Karla1983
Zadomowienie

To ja sie dolaczam do klubu szeroko omijajacych wage U mnie 12kg do przodu... Niby nie widac...taaa. Ale czuc jak najbardziej. Ledwo sie wdrapuje sie swoje 3 pietro, a ile sie naklne przy tym...

Dziewczyny spadam spac..... jakos dzis sie najesc nie moge, łaze i szukam jedzenia....wole isc do wyra

Spokojnych nocy Wam zycze
Stary 2012-10-02, 23:01   #1455
mad85
Raczkowanie

Cytat:
fajnie taki duzy chlopak, bedzie siostra sie opiekowal

a z ta waga Ci sie nie dziwie, ja swoja tez omijam szerokim lukiem, tylko przed wizyta wchodze,bo pytaja ile waze, nawet ostatnio 2kg sciemnilam
kurde natchnęlas mnie tym ściemnianiem z waga. Tak se pomyslałam ze przeciez moj gin ma wage za parawanem a on w tym czasie siedzi przy biurku wiec na nastepnej wizycie jak będzie bardzo źle też posciemniam W końcu ile razy mnie bedzie jeszcze wazył jak ja mam niecałe 6 tygodni do końca, no nie?
mad85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 23:13   #1456
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
gusiak dziekuje
piekna-bardzo wdzieczna,lekka
przykro mi z powodu choroby brata mam nadzieje ze uda mu sie z tego wyjsc!!

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
ja się zastanawiałam, ale chyba ten konik mi starczy

jadę po tżta i nie spodziewajcie się mnie tu jutro ani pojutrze
muszę go wykorzystać póki ma wolne <sex> <sex> <sex>

ciaoooo!!!!
a kysz!!!! zeby sie tu tak chwalic jak wyposzczone czytaja

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Hej Kochane!

Na początek- Elu wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Kochana!!!!!

Muminku super wieści

Chwalę się naszymi meblami- tak jak obiecałam tylko zdjęcia robiłam dziś rano, jeszcze bez uchwytów wybaczcie

Jutro na 17 mam wizytę i TŻ jedzie ze mną
Już nie mogę się doczekać aż zobaczę naszego Synka. Jestem ciekawa ile urósł

Dziś, jak sobie uświadomiłam, że byc może już za 4 tygodnie urodzę to zrobiło mi się jakoś tak smutno z jednej strony, że ta ciąża tak szybko minęła i że będzie mi brakowało tego brzuszka i kopniaków i tego wszystkiego
Ale z drugiej strony chciałabym, żeby był już listopad, chcę mieć Bartusia przy sobie Codziennie mi się śni, że jest z nami po tej stronie brzuszka
za wizytke!!!!czekamy na wiesci

Cytat:
Napisane przez mad85 Pokaż wiadomość
Marti Twoja Laura jest ślicznym dzieckiem musze sie napatzrec co mi tez taka moja mała wyjdzie
dzieekuje w umieniu corci roztrzepancadzis jak ja odbieralam z przedszkola to sie przezegnalam nie wiem ale mam wrazenie ze moje dzieco to polowe czasu w przedszkolu to chodzi na glowie

Cytat:

madzius jakie szczescie,ze skrecone, zazdroszcze
my zawsze sie przy tym naklniemy i poklocimy z piec razy,bo moj tz szybko szybko i jak dwa lata temu mebloscianke skrecal,to dziurki wywiercil ze zlej strony w drzwiczkach, dobrze,ze na takiej czarnej wstawce to mazakiem zamalowalismy :P

gdzie jest Kamilki synek?
to tak jak ja z moim
Cytat:
dziękuje

czas leci jak szaolony to fakt!!

Cytat:
Synek ma 9 lat...

Cytat:
To ja sie dolaczam do klubu szeroko omijajacych wage U mnie 12kg do przodu... Niby nie widac...taaa. Ale czuc jak najbardziej. Ledwo sie wdrapuje sie swoje 3 pietro, a ile sie naklne przy tym...

Dziewczyny spadam spac..... jakos dzis sie najesc nie moge, łaze i szukam jedzenia....wole isc do wyra

Spokojnych nocy Wam zycze
chyba jestem tu wyjatkiem ze wchodze na wage z nadzieja ze bedzie cosik na +

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość

jutro zrobie zdjecia brzuszka to wstawie

jutro mamy szczepienie Tomulki, brrr nie lubie
trzymam za slowo!!!!
my tez jutro mamy szczepienie :aury.jak jej dzis powiedzialam to plakala biedna i mowila ze jest "przerazona" ale obiecalam nagrode wiec jakos mam nadzieje pojdzie

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 23:14   #1457
halwaya
Zakorzenienie

Wrocilam z tej sr i nie powiem podejscie angoli jest bardzo jak dla mnie szokujace.. wiec w skrocie.. dziecko na poczatku myc tak raz na kilka dni i przez trzy tyg sama woda i nic wiecej.. oczek nie ruszac, pepek mozna moczyc nawet jak kikutek nie odpadl.. dieta w czasie karmienia? nieee.. nie koniecznie, mozna jesc wszystko, ale lepiej jesc zdrowo. Polozna jakos nie przestrzegala przed jakimis produktami.. co jeszcze najdziwniejsze nie ma narzucania wlasnego zdania w zadnej dziedzinie, nie ma krytykowania.. najwyzej powie, ze ona tego nie poleca.. ale jest to wszystko takie bez przesadyzmu i pieprzenia sie. Wydaje mi sie, ze w Polsce bardziej sie cackaja i nie wiem na prawde ktora opcja mi odpowiada.. podejrzewam, ze jednak pojde polska szkola

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 23:15   #1458
marti86
Zakorzenienie

a moj gin nie zmienil mi ostatnio wagi z poprzedniej pacjentki i mam w karcie wpisane 64,5 se dodal chlopak 5 kg jutro stane na wage ciekawe ile do przodu...nie wytrzymalam...zezarlam 2 danio ale mi dobrze

Stary 2012-10-02, 23:18   #1459
mad85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
piekna-bardzo wdzieczna,lekka
przykro mi z powodu choroby brata mam nadzieje ze uda mu sie z tego wyjsc!!

a kysz!!!! zeby sie tu tak chwalic jak wyposzczone czytaja

za wizytke!!!!czekamy na wiesci

dzieekuje w umieniu corci roztrzepancadzis jak ja odbieralam z przedszkola to sie przezegnalam nie wiem ale mam wrazenie ze moje dzieco to polowe czasu w przedszkolu to chodzi na glowie

to tak jak ja z moim

czas leci jak szaolony to fakt!!

chyba jestem tu wyjatkiem ze wchodze na wage z nadzieja ze bedzie cosik na +

trzymam za slowo!!!!
my tez jutro mamy szczepienie :aury.jak jej dzis powiedzialam to plakala biedna i mowila ze jest "przerazona" ale obiecalam nagrode wiec jakos mam nadzieje pojdzie
Znam to Ale za to w domu pewnie daje mamusi wypocząć jak się w przedszkolu wyszaleje
Stary 2012-10-02, 23:20   #1460
marti86
Zakorzenienie

tak-grzeczna jest i to badzo

Stary 2012-10-02, 23:22   #1461
mad85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Wrocilam z tej sr i nie powiem podejscie angoli jest bardzo jak dla mnie szokujace.. wiec w skrocie.. dziecko na poczatku myc tak raz na kilka dni i przez trzy tyg sama woda i nic wiecej.. oczek nie ruszac, pepek mozna moczyc nawet jak kikutek nie odpadl.. dieta w czasie karmienia? nieee.. nie koniecznie, mozna jesc wszystko, ale lepiej jesc zdrowo. Polozna jakos nie przestrzegala przed jakimis produktami.. co jeszcze najdziwniejsze nie ma narzucania wlasnego zdania w zadnej dziedzinie, nie ma krytykowania.. najwyzej powie, ze ona tego nie poleca.. ale jest to wszystko takie bez przesadyzmu i pieprzenia sie. Wydaje mi sie, ze w Polsce bardziej sie cackaja i nie wiem na prawde ktora opcja mi odpowiada.. podejrzewam, ze jednak pojde polska szkola
Moja kumpela rodziła w Holandii i bylam zdziwiona jak widziałam np. jak kapała małą, tez sama woda bez zadnego mydełka dla dzieci nic Ja tez bym się skłaniała bardziej do naszych metod w Pl
Stary 2012-10-02, 23:48   #1462
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mad85 Pokaż wiadomość
Moja kumpela rodziła w Holandii i bylam zdziwiona jak widziałam np. jak kapała małą, tez sama woda bez zadnego mydełka dla dzieci nic Ja tez bym się skłaniała bardziej do naszych metod w Pl
No wlasnie.. powiedziala, ze woda przez pierwsze 3 tyg i w ogole mowila, ze najlepiej po urodzeniu dziecka nie myc go.. i ta warstwa ochronna u dzieci urodzonych przed terminem to najlepiej by sie sama wchlonela.. ja tam sie nie znam, myslalam, ze to standard, ze dzieci w szpitalu myja

Stary 2012-10-02, 23:56   #1463
mad85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
No wlasnie.. powiedziala, ze woda przez pierwsze 3 tyg i w ogole mowila, ze najlepiej po urodzeniu dziecka nie myc go.. i ta warstwa ochronna u dzieci urodzonych przed terminem to najlepiej by sie sama wchlonela.. ja tam sie nie znam, myslalam, ze to standard, ze dzieci w szpitalu myja
W dobie tych wszystkich płynów, mydełek,oilatum czy jak to sie nazywa grzechem by było umyc w samej wodzie jak dla mnie. Wszystko oczywiscie w granicach rozsadku. A matka tej mojej kumpeli to do dnia dzisiejszego uwaza ze np. płyn do naczyń to samo zło i w kuchni używa mydła w kostce do mycia naczyn Nie wiem o co kaman
Stary 2012-10-03, 00:00   #1464
peperonik
Zadomowienie

judka, marti dzieki
trzymam za szczepienia

mad85 jak sie czasem ze dwa kilo odejmie dla lepszego samopoczucia o sie nic nie stanie

halwaya chyba taki zloty srodek bylby najlepszy
dbac polskimi metodami,ale z dodatkiem angielskiego luzu, bez tzw. spinania tylka, co niestety obserwuje u kilku osob z mojego otoczenia
chodzi mi o przesadne izolowanie dzieci od bakterii, codzienna kapiel, jak pada deszcz to bron Boze na dwor, zamkniete okna, codzienne szorowanie podlog, jak smoczek nawet w mieszkaniu upadnie, to trzeba go wygotowac, a zabawki dziecka prac raz w tygodniu- to jest wlasnie chora spinka tylka
A potem dziecko do przedszkola i co chwila chore.

dobrej nocki dziewczynki, mam nadzieje,ze jutro spokojniejszy dzien bedzie
Stary 2012-10-03, 00:06   #1465
mad85
Raczkowanie

Cytat:
judka, marti dzieki
trzymam za szczepienia

mad85 jak sie czasem ze dwa kilo odejmie dla lepszego samopoczucia o sie nic nie stanie

halwaya chyba taki zloty srodek bylby najlepszy
dbac polskimi metodami,ale z dodatkiem angielskiego luzu, bez tzw. spinania tylka, co niestety obserwuje u kilku osob z mojego otoczenia
chodzi mi o przesadne izolowanie dzieci od bakterii, codzienna kapiel, jak pada deszcz to bron Boze na dwor, zamkniete okna, codzienne szorowanie podlog, jak smoczek nawet w mieszkaniu upadnie, to trzeba go wygotowac, a zabawki dziecka prac raz w tygodniu- to jest wlasnie chora spinka tylka
A potem dziecko do przedszkola i co chwila chore.

dobrej nocki dziewczynki, mam nadzieje,ze jutro spokojniejszy dzien bedzie
Byscie widzialy mojego brudasa niekiedy jak przychodzi z dworu to mozna sie przewrocic. tez jestem za tym ze dziecko powinno troche odpornosci złapać. A jak inaczej jak nie poprzez kontakt z bakteriami. i powiem Wam ze problemu nigdy nie mialam z chorobami, nawet zadnych alergii nie ma ale nie wiem czy to poprostu nie jest dziedziczne i niezalezne od innych czynnikow. Ok ja zmykam dziewczyny miłej nocki buziaki
Stary 2012-10-03, 00:14   #1466
karolamankowa
Zadomowienie

Marti,
No to fakt, chyba jesteś jedna z nielicznych która chce przytyc...jakbyś nie mogła wziąć od nas

Halwaya,
Z tym myciem sama woda..hmmm...w kupie są bakterie i chyba dobrze byłoby je zmyc jakimś mydlem czy płynem...ale może niekoniecznie
Stary 2012-10-03, 01:30   #1467
DeKajka
Zakorzenienie

Wrocilismy .. bardzo fajnie bylo . chlopy sie opily ale bardzo kulturalnie a my z siostra obalilysmy jednego tigera , picolo i sok pomaranczowy

TŻet juz spi . a ja sie dalej do niego nie oddzywam i wcale nie zamierzam .. nie wykluczam ze nawet do konca zycia .

Dzisiaj pierwszy raz zobaczylam i poczulam co to znaczy spuchnąc .. za duzo siedzenia przy stole w jednej pozycji i jak wychodzilam to ledwo buty zalozylam .. a palce u rąk jak u świnki .. Teraz juz na szczescie powoli schodzi .. masakra

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
i teraz zrob sobie toxo IGM
Kochana masz u mnie taaakiego wieeeelkiego plusa Przekopywalam sie przez posty i tylko Ty mi odpoowiedzialas . a juz sie balam ze nie bede wiedziec ktore teraz zrobic .. Wielkie buziaki dla Ciebie

Lece spac .. jutro pobudka o 7.30 .. bye

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 06:14   #1468
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

wyprawiłam meza w delegacje godzine temu i oczywiscie chcialam dalej spac ale zgaga mi nie pozwala

milenka śliczna sukienka

madzius meble ładny kolor bardzo ładne

co bedziecie stosowa nas krocze po porodzie????tantum rosa, rivanol czy co bo juz nied wiem slyszalam ze ten rivanol farbuje a znowu tantum przereklamowane

w mojej rodzinie nikt nie używa do mycia noworodka płynu, mydła tylko sama woda.ja sie jeszcze zastanawiam.

net mi sie wiesza zaraz oszaleje ide wypic herbatke
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 06:42   #1469
halwaya
Zakorzenienie

Wracajac do kapieli ja sprobuje woda na poczatku.. i tak nie mam zadnego mydelka. Od kolezanki dostalam emolium to wyprobuje pewnego razu.. Za tydzien mamy zajecia o pielegnacji i opiece to moze rozszerza temat. Zapomnialam wspomniec.. tu w newsach od kilku dni trabia o szczepionce dla ciezarnych na krztusca i daja ja kobietom pomiedzy 28 a 38 tygodniem ciazy. Ponoc w ostatnich miesiacach 9 noworodkow zmarlo w Anglii i dlatego daja szczepionke by dziecko juz w lonie zyskalo odpornosc. Pojde w piatek na wizyte z moja polozna to sie dowiem moze wiecej. Tylko nie wiem czy ja juz nie bylam na krztusca szczepiona w Polsce to chyba DiPerTe.. nie mam mojej karty szczepien no i nie wiem czy mozna byc drugi raz szczepionym?

No ja tez nie moge spac.. tz spi w salonie, bo mu poprzedniej nocy chrapalam za bardzo i sie nie wyspal fakt, caly czas jakbym nos miala zapchany.. Szkoda, ze komp w salonie zostal to musze sie z komorki meczyc

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2012-10-03 o 07:19
Stary 2012-10-03, 07:33   #1470
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Hej Mamuśki
Ja już byłam siuśki zanieść do badania

W piątek wizyta u cipkologa

Miałam problemy ze snem dziś w nocy Adaś sobie dyskotekę urządził, TŻ chrapał aż w końcu Adaś przestał a TŻ poszedł spać do salonu

Idę wypić herbatkę i zjeść wianuszka i drożdżówkę
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości