Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-02, 22:52   #3841
maggie123
Zakorzenienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Wklejam zdjęcie naczyniaka pleców Melci..
Colds, ja sama miałam na barku przy szyi takie coś, jak się urodziłam (podobno bardzo mięsiste i wystające). Teraz mam całkowicie blade, ale skóra w tym miejscu jest niezbyt ładna, ajk po bliźnie. Kiedyś strasznie się tym przejmowałam, bo myślałam, ze ludzie patrząc na mnie tylko to znamie widzą i w ogóle nie nosiłam nic na ramiączkach. Z czasem mi przeszło i nawet suknię ślubną miałam bez rękawków, ramiączek itp i nikt tego nie widział/
Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Najlepiej się przysypia z dzieciem przy cycu, bo wtedy oksytocyna się
A właśnie, miałam spytać - czy to normalne, że mój 2-tygodniowy synek podnosi główkę sam ciągle??? Dziś ją trzymał z 30 sekund w górze, jak go odbijaliśmy! Jest takim siłaczem! Ale boję się, żeby sobie nic nie zrobił...

Aaaa i odpadł nam pępek!
gratulacje za pępek
normalne, ze podnosi (przynajmniej tak misię wydaje), bo Zuzanka też w tym wieku zaczęła podnosić i teraz to już pięknie trzyma główkę.
BTW kiedy można nosić maluszka w pionie?

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 22:58   #3842
Asiuulka89
Zakorzenienie

Colds mysle ze on zejdzie aczkolwiek przeszlabym sie z tym do dermatologa. Dowiesz sie co i jak.

Ale wy szybko zalatwiacie becikowe. Ja to mam papiery ale nie mam kiedy isc to zalatwic. Co do wychodzenia to ja mam johnny walkera od poczatku targany wszedzie dobrze ze jazde samochodem lubi

Teraz w czwartek jedziemy do poznania bo w piatek szwagierka slub bierze. A to z dzieciaczkami a w sobote na wesele
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 23:01   #3843
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Colds, ja sama miałam na barku przy szyi takie coś, jak się urodziłam (podobno bardzo mięsiste i wystające). Teraz mam całkowicie blade, ale skóra w tym miejscu jest niezbyt ładna, ajk po bliźnie. Kiedyś strasznie się tym przejmowałam, bo myślałam, ze ludzie patrząc na mnie tylko to znamie widzą i w ogóle nie nosiłam nic na ramiączkach. Z czasem mi przeszło i nawet suknię ślubną miałam bez rękawków, ramiączek itp i nikt tego nie widział/
Oby Jej też samo zniknęło , a najważniejsze żeby nic się z tego nie zrobiło..
Drugie ma na nóżce, ale o wiele wiele mniejsze.

Ogólnie nawet nie wiem kiedy Jej się coś takiego zrobiło.. Tzn. miała w tym miejscu, w szpitalu, takie bezbarwne znamię - jak to określił pediatra. A jednego dnia w domu coś takiego ujrzałam
Stary 2012-10-02, 23:16   #3844
gda
Zakorzenienie

Cytat:
BTW kiedy można nosić maluszka w pionie?
Chyba jak zacznie stabilnie trzymać główkę...?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 23:19   #3845
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Colds mysle ze on zejdzie aczkolwiek przeszlabym sie z tym do dermatologa. Dowiesz sie co i jak.

Ale wy szybko zalatwiacie becikowe. Ja to mam papiery ale nie mam kiedy isc to zalatwic. Co do wychodzenia to ja mam johnny walkera od poczatku targany wszedzie dobrze ze jazde samochodem lubi

Teraz w czwartek jedziemy do poznania bo w piatek szwagierka slub bierze. A to z dzieciaczkami a w sobote na wesele
No mi się spieszy z becikowym, bo sobie kurteczkę chcę kupić

No ja też już chcę wszędzie małego brać, ale mam w sobie jakąś obawę, że za dużo bodźców mu zafunduję...
A samochodem nasz też baaardzo lubi
Stary 2012-10-02, 23:29   #3846
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Kazali z tym do chirurga.. Więc tak sobie myślę, że będę to obserwować, a w razie wu, jakoś po skończonych 3miesiącach, przejedziemy się może z Małą prywatnie do jakiegoś.. To chyba dobry pomysł?
Stary 2012-10-02, 23:45   #3847
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Najlepiej się przysypia z dzieciem przy cycu, bo wtedy oksytocyna się wydziela i człowiekowi tak błooogooo się robi

Ja dziś byłam załatwić becikowe, fajnie było sobie gdzieś wyjść.
Już nie mogę się doczekać, kiedy Heniu będzie trochę większy, to będę z nim jeździć na zakupy itd. Bo na razie jutro kończy 2 tygodnie i boję się z nim jeszcze chodzić w duże skupiska ludzi...

A właśnie, miałam spytać - czy to normalne, że mój 2-tygodniowy synek podnosi główkę sam ciągle??? Dziś ją trzymał z 30 sekund w górze, jak go odbijaliśmy! Jest takim siłaczem! Ale boję się, żeby sobie nic nie zrobił...

Aaaa i odpadł nam pępek!
A ja myślę co mi się tak oczy automatycznie zamykają jak małą mam przy cycku

Cytat:
Spokojnie, moja też tak ma. . W nocy zje 120ml, ale tylko w nocy .
Rozmawiałam o tym z pediatrą w Poznaniu no i ponoć maluch ma prawo. Nawet jeżeli jest to modyfikowane.

Ogólnie zrobiłam sobie rozpiskę właśnie przez to.
No i wiadomo.. 30ml to 1h, 60ml to 2h, 90ml to 3h. A więc 40ml to 1h20min, a 50ml to 1h40min. Dzięki temu też wiem, o której mniej więcej powinna się budzić po zjedzeniu tych 60ml czy 70.

No moja tak je już jakiś czas ciągle 60 praktycznie tyle, że jeszcze jakieś 1,5 tygodnia temu na tych 60 ml przesypiała ok 3-4 godzin a teraz wystarczy jej to na 1,5-2 godziny aż się boję co będzie za jakiś tydzień co pół godziny będzie się budzić :niniewiem:
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 00:01   #3848
katiem
Wtajemniczenie

Konczi dzieki za info o nutritonie

Gda normalne z ta glowka. Silny chlopak.
I brawa za pepuszek

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 00:02   #3849
marzenka1984
Rozeznanie

Dobry wieczór

Opiszę więc jak to u mnie wyglądało :

Wstawiłam się 24.09 na IP do przyjęcia na odział patologi ze względu na ciśnienie, powiedział, że pewnie poleżę ze 4 dni na obserwacji i wyjdę do domciu. Wszystko było ok dostawałam lekarstwa które ciśnienie ze 160/110 zwaliło mi do 110/80 tak więc na czwartkowym obchodzie powiedziano mi, że wyjdę. W piątek zaproponowali mi cewnik foleya ponieważ stwierdzili, że ciąża jest donoszona a waga dziecka jak na 37 tydzień jest duża (3200) więc nie ma co dłużej czekać bo w takim tempie dziecko może ważyć 5 kg zgodziłam się. Nie było tak źle, samo założenie to takie mocniejsze badanie ginekologiczne czyli badanie migdałków przez pochwę hehehe, noszenie go to uczucie nie prawidłowo założonego tamponu ;p
Po 24h i badaniu stwierdzono, że cewnik zmiękczył troszkę szyjkę i zrobił miejsce na 3 palce ale główka dziecka była za wysoko.Zjechałam z patologii na porodówkę o godzinie 11:40. Podłączono mnie pod oksytocynę, przecieli pęcherz płodowy co miało obniżyć łepetynkę dzidzi. Pojawiły się skurcze z krzyża, bolące jak cholera, ale rozwarcie nie postępowało...i tak siedziałam z TŻem 8h bez postępu. Zrobiono badanie czy dziecko nie bierze infekcji przez spuszczone wody. Lekarze zaczęli się zastanawiać czy nie wrócić mnie na patologie i na drugi dzień nie zacząć od nowa. Nie miałam już siły po tylu litrach oksytocyny i tych bólach i zaczęłam prosić o cesarkę...wyniki pokazały, że pomału zaczyna robić się infekcja u dzidzi więc szybkim tempem poszłam pod nóż, gdzie znieczulenie miałam wbijane 5 razy bo trafiłam na mało ogarniętą anestezjoloszkę zrobiono mi je za wysoko i co jakiś czas im uciekałam bo nie mogłam złapać oddechu, podawano mi maskę z tlenem. Szarpanie przy cesarce kiedy lekarze wyciągają dziecko to szokujące przeżycie, nie przypuszczałam, że aż tyle siły trzeba w to włożyć o 21:30 pokazano mi chłopczyka który dostał 10 pkt wzruszenie jest nie do opanowania w takich chwilach. Ubrali go i zabrali do tatusia na korytarz bo niestety ale przy cesarce nie może być osoby towarzyszącej. Pozszywali mnie i pojechałam na salę poporodową czekać aż znieczulenie puści. Całą noc byłam pod opieką położnej i ze mną była dzidzia Po 5 godzinach mogłam już wstać, poszłam się wykąpać.
No i chyba tyle... nie było tak źle. Nic nie jest straszne z tamtych dwóch dni jak patrzę na synka warto było, ojjj tak
Aaaa i po dwóch dniach wyszłam do domu szybko. Szwy bolą mnie jak nie wiem ale daję radę, pokarmu nie miałam, miałam problem z płaskimi brodawkami ale zaczęłam przystawiać Maksa i wczoraj pojawiła się siara ale i tak karmie go Bebiko bo jeszcze za mało mam mleka.
Dziecko grzeczne bardzo, chociaż od kiedy poczuł cyca zaczyna mi marudzić co godzinkę. Podobno ja byłam taka sama

Chyba to wszystko
Stary 2012-10-03, 00:04   #3850
marzenka1984
Rozeznanie

Maksymilian 3200 i 54 cm
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF2983.jpg (43,7 KB, 72 załadowań)
Stary 2012-10-03, 00:17   #3851
katiem
Wtajemniczenie

Colds skonsultowac sie zawsze warto.

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Marzenka śliczny synus
I wbrew pozorom opis optymistyczny

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 00:18   #3852
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
No moja tak je już jakiś czas ciągle 60 praktycznie tyle, że jeszcze jakieś 1,5 tygodnia temu na tych 60 ml przesypiała ok 3-4 godzin a teraz wystarczy jej to na 1,5-2 godziny aż się boję co będzie za jakiś tydzień co pół godziny będzie się budzić :niniewiem:
A może butelka nie taka?
My mieliśmy TT, ale Mała właśnie z reguły jadła po 30ml, 40ml, max 60ml. Zmieniliśmy na Aventa i Melcia teraz bez problemu wypija 90ml. Przy tamtej za bardzo się męczyła..
No i czekam za przesyłką smoczków do butelki, bo w końcu czas zmienić na dwie dziurki
Stary 2012-10-03, 07:52   #3853
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry
My czujemy sie dobrze,na 12 jade do położnej więc zobaczymy co i jak. Znająć moje szczęście,to pewnie nic sie nie dzieje.

Monarika mój synek zawsze nie zjadał tyle co powinien mm,ale prawidłowo przybierał,więc sie nie martw
Miłego dnia

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 08:51   #3854
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Konczi ja mam aparat, który ma może z 6-7 lat. To jest pierwszy z modeli Sony Cyber-shot. Zapłaciliśmy za niego wówczas coś koło 2000zł, tyle co za lustrzanke dziś Ale na jakość zdjęć nie narzekam

Wczoraj było cieplutko a dziś leje, nawet nie chce się nosa z domu wystawiać. Tak więc cały dzień w domciu posiedzimy.
Stary 2012-10-03, 08:55   #3855
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Obiecane zdjęcia albumu. Kiedyś dorwałam w TK maxx. On jest taki włochaty za zewnątrz.

Super album

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Maksymilian 3200 i 54 cm
śliczny synek

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
My czujemy sie dobrze,na 12 jade do położnej więc zobaczymy co i jak. Znająć moje szczęście,to pewnie nic sie nie dzieje.

Oby coś się zaczęło.

Gda za pępek

Mamusie pomóżcie mała nie może się wypróżnić,cała noc stękała,prężyła się tak mi jej żal

Próbowaliśmy z termometrem i oliwką i nic z tego a mała płacze co mam robić

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 09:21   #3856
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Maksymilian 3200 i 54 cm
Piękny synek!

A gdzie w końcu rodziłaś?
Mąż nie mógł być przy cc? Bo u mnie była taka opcja za "jedyne" 200 zł. Skorzystaliśmy oczywiście.

Teraz patrząc z perspektywy czasu, jestem zachwycona szpitalem na Madalińskiego! Po cesarce najpierw kładą dziecko na szyi mamy, a potem od razu przywożą dzidzię mamie, która leży na pooperacyjnej i kładą na piersi, żeby się przyssała.
Stary 2012-10-03, 09:21   #3857
lourose
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
co za pogoda... leje i nic się nie chce. Przynajmniej całą noc przespałam, co zdarza mi się ostatnio b. rzadko. Wszyscy mówią, żeby wypoczywać teraz bo potem nie będzie jak, ale jak się budzę o 3 rano i ni hu hu to co?

Colds, bidna Melcia
Marzenka dzięki za opis! Maks śliczny!
Anusia też dziś do położnej jadę :P
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 09:22   #3858
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Mamusie pomóżcie mała nie może się wypróżnić,cała noc stękała,prężyła się tak mi jej żal

A masaż brzuszka jej robiliście?
Stary 2012-10-03, 09:35   #3859
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
No mi się spieszy z becikowym, bo sobie kurteczkę chcę kupić

No ja też już chcę wszędzie małego brać, ale mam w sobie jakąś obawę, że za dużo bodźców mu zafunduję...
A samochodem nasz też baaardzo lubi
no ładnie sobie kurtke ja to chyba naprawdę matka polka jestem bo całe 1000 zł wydałam na dzieciaki
Cytat:
Kazali z tym do chirurga.. Więc tak sobie myślę, że będę to obserwować, a w razie wu, jakoś po skończonych 3miesiącach, przejedziemy się może z Małą prywatnie do jakiegoś.. To chyba dobry pomysł?
tak myślę że tak, a zlecił Ci tego chirurga pediatra rozumiem? Zuzia miała na usteczkach i się powiększał tak jak pisałam nawet nie wiem kiedy zniknął tyleże on nie był taki duży. Jasiu ma też naczyniaczka z tyłu głowki.
Cytat:
Maksymilian 3200 i 54 cm
śliczny. No i jaka niespodzianka

Dzien dobry Kto dzisiaj rodzi? choć dzisiejszego dnia nie polecam Moja siostra jest z tego dnia i wytrygus jakich mało także wstrzymać się do jutra proponuje

Ehh znowu męża n ie ma i dziecko mi świruje (starsza) już go opierdzieliłam że jak narazie nie może wyjezdzac bo to się źle odbija na Zuzi, strasznie źle. Nosz cholera jest prawie szefem wielkiej firmy a on jeździ ciągle.. a mi tak szkoda tej mojej pierdorodnej

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Super album

śliczny synek

Oby coś się zaczęło.

Gda za pępek

jeśli to nie pomogło, hmm to nie mam pojęcia. Ja trochę już nie wprawiona w te sprawy niestety. Z Zuzką napewno korzystałam z termometru. kropelki jej dawałąm masowałam brzuszek, dawałam herbatki na trawienie, kładłam na brzuszku. i chyba tyle.. choc i tak u nas to nie pomagało bo ona wyła równo codziennie od 17-21 orzez 6 tygodni
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 09:55   #3860
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
Spokojnie, moja też tak ma. . W nocy zje 120ml, ale tylko w nocy .
Rozmawiałam o tym z pediatrą w Poznaniu no i ponoć maluch ma prawo. Nawet jeżeli jest to modyfikowane.

Ogólnie zrobiłam sobie rozpiskę właśnie przez to.
No i wiadomo.. 30ml to 1h, 60ml to 2h, 90ml to 3h. A więc 40ml to 1h20min, a 50ml to 1h40min. Dzięki temu też wiem, o której mniej więcej powinna się budzić po zjedzeniu tych 60ml czy 70.

Colds mojej koleżanki córeczka miała takiego naczyniaka dużego na szyji i się wchłonął ładnie, więc się nie przejmuj na razie. Obserwuj oczywiście. Może co jakiś czas warto byłoby sie przejść do dermatologa, by gołym okiem czegoś nie przegapić.
Cytat:
Dobry wieczór

Opiszę więc jak to u mnie wyglądało :

Wstawiłam się 24.09 na IP do przyjęcia na odział patologi ze względu na ciśnienie, powiedział, że pewnie poleżę ze 4 dni na obserwacji i wyjdę do domciu. Wszystko było ok dostawałam lekarstwa które ciśnienie ze 160/110 zwaliło mi do 110/80 tak więc na czwartkowym obchodzie powiedziano mi, że wyjdę. W piątek zaproponowali mi cewnik foleya ponieważ stwierdzili, że ciąża jest donoszona a waga dziecka jak na 37 tydzień jest duża (3200) więc nie ma co dłużej czekać bo w takim tempie dziecko może ważyć 5 kg zgodziłam się. Nie było tak źle, samo założenie to takie mocniejsze badanie ginekologiczne czyli badanie migdałków przez pochwę hehehe, noszenie go to uczucie nie prawidłowo założonego tamponu ;p
Po 24h i badaniu stwierdzono, że cewnik zmiękczył troszkę szyjkę i zrobił miejsce na 3 palce ale główka dziecka była za wysoko.Zjechałam z patologii na porodówkę o godzinie 11:40. Podłączono mnie pod oksytocynę, przecieli pęcherz płodowy co miało obniżyć łepetynkę dzidzi. Pojawiły się skurcze z krzyża, bolące jak cholera, ale rozwarcie nie postępowało...i tak siedziałam z TŻem 8h bez postępu. Zrobiono badanie czy dziecko nie bierze infekcji przez spuszczone wody. Lekarze zaczęli się zastanawiać czy nie wrócić mnie na patologie i na drugi dzień nie zacząć od nowa. Nie miałam już siły po tylu litrach oksytocyny i tych bólach i zaczęłam prosić o cesarkę...wyniki pokazały, że pomału zaczyna robić się infekcja u dzidzi więc szybkim tempem poszłam pod nóż, gdzie znieczulenie miałam wbijane 5 razy bo trafiłam na mało ogarniętą anestezjoloszkę zrobiono mi je za wysoko i co jakiś czas im uciekałam bo nie mogłam złapać oddechu, podawano mi maskę z tlenem. Szarpanie przy cesarce kiedy lekarze wyciągają dziecko to szokujące przeżycie, nie przypuszczałam, że aż tyle siły trzeba w to włożyć o 21:30 pokazano mi chłopczyka który dostał 10 pkt wzruszenie jest nie do opanowania w takich chwilach. Ubrali go i zabrali do tatusia na korytarz bo niestety ale przy cesarce nie może być osoby towarzyszącej. Pozszywali mnie i pojechałam na salę poporodową czekać aż znieczulenie puści. Całą noc byłam pod opieką położnej i ze mną była dzidzia Po 5 godzinach mogłam już wstać, poszłam się wykąpać.
No i chyba tyle... nie było tak źle. Nic nie jest straszne z tamtych dwóch dni jak patrzę na synka warto było, ojjj tak
Aaaa i po dwóch dniach wyszłam do domu szybko. Szwy bolą mnie jak nie wiem ale daję radę, pokarmu nie miałam, miałam problem z płaskimi brodawkami ale zaczęłam przystawiać Maksa i wczoraj pojawiła się siara ale i tak karmie go Bebiko bo jeszcze za mało mam mleka.
Dziecko grzeczne bardzo, chociaż od kiedy poczuł cyca zaczyna mi marudzić co godzinkę. Podobno ja byłam taka sama

Chyba to wszystko
śliczny opis
a mialysmy prawie ten sam termin porodu, a ja nadal w dwupaku.
gratuluję ślicznego synka

Witam się i ja,
u mnie na szczęście nie leje, ale znów mi się nic nie chce
Stary 2012-10-03, 10:16   #3861
gda
Zakorzenienie

Cytat:
no ładnie sobie kurtke ja to chyba naprawdę matka polka jestem bo całe 1000 zł wydałam na dzieciaki
Mój dzieciak już właściwie wszystko ma
Za to mamusia jeszcze potrzebuje tyyylu rzeczy
Stary 2012-10-03, 10:18   #3862
Dearlie
Zakorzenienie

Dzień dobry

A ja od rana mam dla Was prezent!

Przedstawiam Wam córeczkę Lidki0308 - Lilianę

( mam nadzieję, że nic się nie zmieniło w kwestii imienia, bo nie otrzymałam więcej informacji od Lidki poza zdjęciami).

Prawda, że piękna?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20121002_091534.jpg (24,2 KB, 79 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20121002_093925.jpg (22,1 KB, 77 załadowań)
Stary 2012-10-03, 10:31   #3863
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Oj przegapiłam, że moj Szkrabek skończył wczoraj miesiąc jak ten czas pędzi.
No to świętuje z biszkoptami i herbatą.

Z pracy sie odzywają... eh jak mi się nie chce... jak już mam chwile dla siebie to wolałabym zająć się choćby sprzątaniem niż projektami.
No ale troche szkoda mi ich tak zostawić.

Cytat:
Moja kluseczka
Cudowna królewna

Konczi wczoraj przyszła chusta. Material przyjemny i bardzo ładny kolor.
Pierwsza próba zakończyła się niepowodzeniem więc dzisiaj muszę jeszcze poćwiczyć nad tym wiązaniem najtrudniej jest zrobić to tak żeby małej główka nie latała. Jak uda mi się nas zachustować to pokaże fotkę.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dzień dobry

A ja od rana mam dla Was prezent!

Przedstawiam Wam córeczkę Lidki0308 - Lilianę

( mam nadzieję, że nic się nie zmieniło w kwestii imienia, bo nie otrzymałam więcej informacji od Lidki poza zdjęciami).

Prawda, że piękna?
Owszem piękna
A to imię bardzo do niej pasuje.
Stary 2012-10-03, 10:43   #3864
Dearlie
Zakorzenienie

Nadrabiam

Colds ja podobnie jak Maggie urodziłam się z takim naczyniowym znamieniem tyle, że właśnie na pleckach, tak jak u Melci. Z tym, że u mnie zdecydowano się na chirurgiczne usunięcie tego. Jednak jeżeli mam być szczera, to cała reszta pokrywa się z tym, co Maggie napisała o sobie. Wiadomo, że byłam maleńka, gdy je usunęli i blizna wówczas też była malutka. Jak zaczęłam rosnąć, to niestety blizna rosła razem ze mną i zaczęła się rozciągać. Skóra w tym miejscu jest pofalowana, troszkę przypomina bliznę po poparzeniu. Przez wiele lat stanowiła dla mnie ogromny kompleks, szczególnie w wieku nastoletnim. Wstydziłam się ubrać dwuczęściowego stroju kąpielowego lub bluzek odsłaniających plecy. Z wiekiem oczywiście minęło to wszystko i już teraz zapominam o istnieniu tej blizny. Tylko czasami ktoś mi o niej przypomni, np. pytając o to czy to blizna po jakimś wypadku. Jednak w takich sytuacjach bardziej wkurza mnie wścibstwo ludzi niż sam fakt jej istnienia.

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość

Byłam dziś u lekarza. Łożysko III stopnia, z szyjki zostało 20-30% (ale oczywiście nie zapytałam, co to oznacza), miękka, rozwarcie na palec. Dzidzia nisko ale nie na tyle, żebym miała rodzić już dzisiaj. Ponoć ładnie się wszystko przygotowuje do porodu, ale mogę tak chodzić jeszcze miesiąc. Tak więc nic nie wiadomo

Dearlie, nie czytaj głupot w internecie
Tak jest!

A wiadomości z wizyty bardzo pozytywne, więc gratuluję. Najważniejsze, że wszystko powolutku przygotowuje się do rozwiązania. Mam nadzieję, że jednak nastąpi ono wcześniej niż za miesiąc.

Cytat:

Dearlie nie ma za co. Nie denerwuj się tylko MYŚL POZYTYWNIE!!
Postaram się!

Cytat:
Aaaa i odpadł nam pępek!
Brawa dla Henia!

Cytat:
Maksymilian 3200 i 54 cm
Śliczny synek! Dziękujemy za opis.

Agnus21 najlepsze życzenia dla Alicji z okazji skończonego miesiąca!
Stary 2012-10-03, 10:46   #3865
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Agnus21 najlepsze życzenia dla Alicji z okazji skończonego miesiąca!
Dziękujemy
Stary 2012-10-03, 10:59   #3866
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Jejusiu jakie te nasze dzieciaczki cudowne napatrzeć się nie umiem a jak piszecie o ich zachowaniach to wypisz wymaluj moja Sonia np. podnoszenie główki w 2 tygodniu życia

Cytat:
aaachhh..
Byłam na zakupach. Kupiłam spodnie, koszulkę i koszulę w lumpie. W sumie zapłaciłam za to 30zl.

Bafi - Wysłałam dzisiaj pieluchy
Colds dziękować bardzo bardzo ja już też przelałam ci pieniążki

Co do naczyniaka, obserwuj go, bardzo uważnie, naturalnie powinien się wchłonąć, mojego brata córka miała na wewnętrznej części stopy i też lekarz zalecił obserwację i pięknie zeszło.

Moja kuzynka niestety nie miała takiego szczęścia, jej córeczce miesiąc po porodzie pojawił się pod noskiem i zaczęła się masakra, bo rósł w błyskawicznym tempie zajmując nos, usta i podniebienie a jak zrobili USG to paskudztwo rozprzestrzenione było na całą twarz, mała przeszła szereg operacji. Trafili w pewnym momencie na super lekarkę z Wrocka, która zajmuje się leczeniem naczyniaków i do trzeciego roku życia walczyli z tym bo naczyniak leczy się najlepiej do pierwszego roku życia, ale słali ich od Annasza do Kajfasza bo co lekarz to mądrzejszy.

Tu poczytajcie informacje o tym

http://www.naczyniaki.pl/printview.p...d2b2aa0e37410f

ona właśnie leczyła tym lekiem po którym to ładnie zeszło, ostrzykiwanie sterydami i operacje nie wiele pomogły bo to się nie chciało wchłaniać. Dzisiaj małą czeka już tylko plastyka ust, bo te najbardziej ucierpiały po tych operacjach.

Cytat:
Weronika, na zatkany nosek polecam nasivin soft (3 razy dziennie po jednej kropelce do każdej dziurki), wodę morską (kilka razy dziennie) - powinna ładnie "odetkać" nosek i później bez problemu można odciagnąć

słodziak

Jakie cudowności

Bafi, śliczne masz córeczki
moją tak sypie czasami (tzn. pojawia się kilka białych krostek z czerwoną otoczką, które następnego dnia znikają). Myślałam, że to trądzik niemowlęcy, ale pediatra stwierdził, że bardziej mu to wygląda na skazę białkową. Próbuję odstawić nabiał, choć to trudne jak nie wiem co (bo uwielbiam wręcz bawarkę). I jakby znikały więc moze to po czekoladzie? (kilka dni pozwalałam sobie na kruche ciasteczka z kawałkami czekolady?)
Czyli już wiem, że mogę zapomnieć o jogurtach, bo po tym ją wysypało jak sobie z musli na śniadanie zapodałam. I kurcze gdzie tu sprawiedliwość, dieta w błonnik bogata ma być i inne cuda żeby matka mogla się wypróżnić, bo inaczej hemoroid daje znać o sobie a tu z tego. No i też potem ją tak samo wysypało po zjedzeniu czekoladowcyh ciasteczek własnego wypieku czyli to jest sprawca, bo np. pije kawę zbożową z mlekiem to się coś pojawia ale to dwie trzy maksymalnie. Po jogurcie i ciasteczkach twarz wysypana łącznie z główką.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-10-03 o 11:02
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 11:21   #3867
Dearlie
Zakorzenienie

Colds wracając jeszcze do tematu naczyniaka, to chcę tylko napisać o oczywistej rzeczy, jaką jest fakt, że był on u mnie usuwany prawie 25 lat temu ( nie pamiętam ile miałam wówczas miesięcy, bo początkowo go obserwowano czy powiększa się ). Od tego czasu medycyna poszła znacznie do przodu, tak jak zresztą wspomina powyżej o tym Bafi o możliwości leczenia lekami.
Stary 2012-10-03, 11:21   #3868
Iwoncia81
Zakorzenienie

Hej laski, dzisiaj na 14 idziemy na usg bioderek i jakoś sie boje że mały sie rozryczy i go nie uspokoje potem znowu goscia bede mieć
Ciemny gwint no wiecznie coś a ja chce spokoju
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 11:29   #3869
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
jeśli to nie pomogło, hmm to nie mam pojęcia. Ja trochę już nie wprawiona w te sprawy niestety. Z Zuzką napewno korzystałam z termometru. kropelki jej dawałąm masowałam brzuszek, dawałam herbatki na trawienie, kładłam na brzuszku. i chyba tyle.. choc i tak u nas to nie pomagało bo ona wyła równo codziennie od 17-21 orzez 6 tygodni
Jejku... co to się weźmie przyczepi do takiego maluszka...
Musiało być Wam ciężko.

U mnie nie jest tak źle. Pomaga jej zwłaszcza leżenie z gołą pupą na przewijaku. Uwielbia uwalić cały przewijak czym się tylko da
Stary 2012-10-03, 11:35   #3870
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Asiulko, ja miałam taką akcję wczoraj mała nie umiała się odgazować i był masakryczny płacz, masowałam, przyciągałam nóżki, dopiero kropelki nam pomogły, bo po nich pół godziny później pięknie pierdzioszki wypuściła i była spokojna. Ten pierwszy pierdzioszek był mega wielki i już wiedziałam jak bardzo musiało ją boleć.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-10-03 o 11:38
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości