|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cytat:
Ja mierzę temp. i sprawdzam śluz. |
|
|
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
obym teraz miala trafione i nie musiala nic mierzyc:P
|
#3963 |
|
Wtajemniczenie
|
Nuna- ja mierzę tempkę i stosuję testy owulacyjne ale nie polecam ich jako jedyną metodę wyznaczania dni płodnych bo czasami zawodzą...Bardziej jako metodę dodatkową.
Dedra- piękny ten wypoczynek,masz gust kobito Mi się marzy coś podobnego ale skórkowego z tym że póki co mam za mały pokój na takie wypasy ale pożyjemy zobaczymy![]() Własnie czekam na Na Wspólnej i M jak Miłosć ;-)
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
ale to nie jest nic uciążliwego. Zawsze po przebudzeniu sięgam po termometr, mierzę temp. zaznaczam na karcie obserwacji. Wszystko zajmuje mi 2 minutki
![]() W moim przypadku występuje tez dość silny ból owulacyjny. Nie da się go z niczym pomylić, albo nie zauważyć, więc mam zawsze dodatkową wskazówkę Edytowane przez Anulka_p Czas edycji: 2012-10-02 o 20:05 |
|
|
|
#3965 | ||
|
Zadomowienie
|
Do mierzenia potrzebna jest tylko samodyscyplina, żeby się pilnować na początku. A później robi się z tego nawyk.
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=kwitka13;36875628]chłopa ni ma, więc jedynie mogę podziałać z nabytą dziś cukinią słusznych rozmiarów... ale ona to mnie raczej nie zapłodni [COLOR="Silver"] |
||
|
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
ból owulacyjny to już dużo
![]() a wy mierzycie tą temperature w odbycie w pochwie czy gdzie??
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
Bry wieczór!
Nafutrowałam się serem śmierdzielem + winogronka + winko czerwone ... mniam! Znów nic nie czuję, zero objawów jakichkolwiek. Miłego wieczoru ja chyba zaraz myknę spać...
|
#3968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kwitka - masz racje, amol jest na alkoholu i to niezłym - 96%. Wzięłam tylko 15 kropli do kubka herbaty, nie narąbałam się. Ale to był akt desperacji na gardło, bo kurna boli. Więcej nie będę
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#3969 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3970 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3971 |
|
Rozeznanie
|
Hej laski!
Witam nowe staraczki !!! ![]() w sumie nie wiem co mam pisać. Chyba tylko to, że mnie suszy jak na kacu a alkoholu w ustach nie miałam od dobrych 2 miesięcy... Coś mnie też w prawej nereczce stuka puka, więc już pomału wpadam w panikę, że znowu jakiś kamyk mi schodzi blleee... Kupiłam dziś mojemu Kiciastemu saszetkę dobrą z kurczaczkiem myślę sobie zasłużył bo był grzeczny. Ucieszy się. Wkładam mu do miski a on co?! Wącha, wącha i odszedł nawet nie spróbowawszy ! Eh.. jak to typowy chłop. Przyzwyczaić do schabowych to klopsika nie zje! I o! Masz Ci los. I bądź tu babo mądra, spróbuj dogadzać to nawet kot Cię wyśmieje
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
mnie narazie pobolewaja piersi ale to na okres tez bolą
|
#3973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Zabiłam właśnie komara. W październiku komara. Masakra jakaś...
|
|
|
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
mnie użarł przedwczoraj.
|
#3975 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
|
|
#3976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Matko oczy same mi się zamykają. Biorę duph i idę spać. Dobranoc wszystkim. |
|
|
|
|
#3977 |
|
Rozeznanie
|
Do niedawna udzielałam się tylko w temacie związanym z planowaniem ślubów - bo i ślub lada dzień - w tą sobotę
)Za to ślub kompletnie spadł na drugi plan kiedy na teście ciążowym pojawiły się dwie kreski. Było ogromne niedowierzanie - dowiedziałam się 4dni temu i do dzisiaj jakoś trudno mi się oswoić z myślą. Tak jak się cieszę tak i się boję. O dziecku planowałam myśleć za jakiś rok.. najwcześniej )To wg moich obliczeń dopiero 4 tydzień, ale jakoś czuję, że fasolka się już na dobre zagnieździła... Nie chcę jednak zapeszać. |
|
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
szczesliwa gratulacje
|
#3979 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mów hop MaruCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co to może owu była?? A żołnierze 3 dni dały radę eheheh ja tam trzymam kciuki a co![]() Cytat:
na zdrówko!!!Cytat:
![]() Cytat:
![]() No dziewczynki jak tam wieczór mija???? Moje dzieci od 1,5 godziny śpią. Ja już też w łóżeczku. Mój kochany mężulek wrócił z pracy dopiero o 19.30:/ Ale,ale za to przytargał swojej żonce banany,nektarynki, kubusia dużego,2litrowy sok pomarańczowy,ciasteczka eheheh )Normalnie mnie zaskoczył,że tak sam z siebie,nie proszony się domyślił ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
|
|
|
#3980 |
|
Raczkowanie
|
heejaa.. i ja czekam na @ ..
juz czuje, ze idzie.. latam do kibelka bo czyscic mnie zaczyna.. jak ja tego nienawidze.. dobranoc Paaaniom
|
|
|
|
#3981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrej nocy życzę !
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
a może jednak dzidzi?? mam 2 zaciążone przyjaciolki i każda miała ból @
|
#3983 |
|
Raczkowanie
|
raczej nie.. to raczej @ ;| a w ogole to jeszcze sie nie witalam
a wiec Witam u nas ostatnio tylko wpadam i wypadam szybko stad bo czasu ni ma.. ale podczytuje wszystko, takze owocnych staranek zycze![]() color marsz do najlepszego meża potulic sie trochu!
Edytowane przez magdaammm Czas edycji: 2012-10-02 o 22:51 |
|
|
|
#3984 |
|
siedzę i myślę
|
Ja także już spadam, jutro z rana do laboratorium na badania
![]() Dobrej nocki
|
#3985 |
|
Zadomowienie
|
To ja chyba ostatnia się żegnam. Miłej nocy kochane.
PS: ja też dziś zabiłam komara, w policzek chciał mnie ugryźć a ja go klaps, sama sobie w mordę dałam ale zabiłam drania!!! W sumie to samice gryzą ale komar to komar. DOBRANOC
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() Cytat:
Eh Madzia nie dobrze nie dobrze |
|
|
|
|
#3987 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mierzę po prostu w ustach. Ja zabiłam trzy przed snem, a mimo to jeden mnie użarł. Zaraz zaczynam polowanie na niego. Cytat:
Gratulacje
|
|
|
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
hej. Wtrąbiłam przed 23 ponad połowę czekoladek toffifi, bolą mnie piersi, czuje troche jajniki, tylko czy na @ czy na dzidzi??
bo zawsze tak czuje przed @... yh jeszcze 8 dni do testu.
|
#3989 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie to wkurza ze mi wszystkiego nie cytuje
Nuna, Anulka witajcie tak i to dwa razy ![]() a wczoraj "rozmawiałam" na ten temat z TŻ, jakoś tak wyszło że powiedział -dałem Ci to co we mnie najlepsze (dziecko) -a ja myslalam że najlepszy to Ty masz charakter, ale jak to się najbardziej liczy to mogłam szukać faceta po jakości spermy a nie charakterze -(obrazona mina) -aaa no tak, przeciez i tak bym Ciebie wybrała, masz najlepsze żołnierzyki ![]() odrazu z obrażonego zmienil się w dumnego kogucika ![]() Cytat:
wiesz że trzymam mocno kciuki za Ciebie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja to mam prze sajgon, zielone tapety, czerwony naroznik i rózowa pufa Fatty (wiecie taki worek) ![]() a ściany chciałabym zmienić na jakiś bez, tym bardziej ze nie lubie tapet a już tym bardziej takich ktore sie odklejaja chociaz byly robione 2 miesiace temu, tyle ze przez jakis idiotow ale to nie jest takie proste bo pod tapetą nie jest normalna ściana tylko kij wie co i to by trzeba bylo szpachlowac duzo ![]() ale jesli postanowimy zostac w tym mieszkaniu na dluzej to w grodniu to zrobimy bo i tak bedziemy musieli zrobic pokoik dla dziecka ![]() Cytat:
To historia na faktach, niedawno nawet byla ta biała masajka w rozmowach w toku ![]() Cytat:
![]() a jak nie to może chociaż już ta owulacja będzie taka sama w następnych cyklach... ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- No i dzień dobry ![]() u mnie brzydka pogoda więc jak zawsze się ciesze bo wszyscy mi dadzą spokoj ![]() Dziś mamy skończony 15tc czyli zaczęty 16 ii zapomniałam co miałam napisać ![]() Z tego co pamiętam to bardzo zastanawiam sie nad szpitalem w ktorym mam rodzić.. bo wczoraj spotkałam się z koleżanką i ona rodziła 40 km od mojego miasta... W moim szpitalu jest straszny syf, ludzie są nielili ogolnie horror jakiś.. ma bardzo złe opinie tylko co z tego jak cały sprzęt i lekarzy.. a tam opowiadała ze znieczulenie za darmo, ze wszyscy mili i sympatyczni, na kazde zawolanie, jak rodzina odwiedzala to wychodzili z sali, dostali dyplom, miala menu i zamawiala co chciala do jedzenia, a na koniec mylala ze to sen i ze kazą jej zaplacic 12 tys za to ale oczywiscie to wszystko za darmo na NFZ ![]() a gdy chciala dac poloznej czekoladki to powiedziala ze oni tu tyle zarabiaja i wykonuja swoja prace wiec nic im sie wiecej nie nalezy.. no ogolnie wspomina porod jak piekny sen... http://www.sw-elzbieta.pl/#aktualnosci tylko ze ja sie boje ze tam nie ma tylu lekarzy i specjalistow.. i gdyby sie cos podzialo to co ja wtedy zrobie jak mnie z dzieckiem nie przyjma potem do miejscowego.. pozatym TŻ nie ma prawa jazdy więc cieżko by było mu jezdzić.. eh.. ale ja sie tak boje tego miejscowego szpitala.. boje sie tych ludzi najbardziej
|
||||||
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
kurde a ja nie przygląalam się mojemu sluzowi... to może wcale owulki nie było a mdli mnie na @??....
tyle ze tydzień temu w środe czulam klocia jajnika bo raz na jakiś czas wyczuwam owu.... jszcze tydzień... a powiedzcie mi test wcześniej niż w dniu @ nie wyjdzie ??
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.

Mi się marzy coś podobnego ale skórkowego z tym że póki co mam za mały pokój na takie wypasy ale pożyjemy zobaczymy
[COLOR="Silver"]

tztowi pokazalam to kazal mi szukac gdzies tu u nas cos podobnego, ale niestety..;( ale pieknie tam!

W pracy mnie wszyscy denerwowali a teraz płakać mi sie chce nawet nie wiem czemu 

dobranoc Paaaniom
bo zawsze tak czuje przed @... yh jeszcze 8 dni do testu.