|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
niteczka, aerien - uwielbiam to klaskanie z okazji tygodni
już coraz bliżej - niedługo będziemy klaskać z okazji narodzin bobasków!
|
#1502 | |
|
Zakorzenienie
|
mnie się codziennie teraz też dzidzia śni i doszłam do wniosku, że się muszę zacząć ogarniać z tym praniem, posegregować rzeczy, policzyć i zobaczyć ile czego mam. A najwyżej kolejna tura mi zostanie jak przyjdzie pościel itd
---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
dokładnie, ani się obejrzymy. Strasznie szybko to leci
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
idę sobie śniadanie zrobić, bo siedzę tu a w brzuchu burczeć zaczyna...
|
|
|
|
#1504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niteczko dla Ciebie również ![]() A mnie się śniła dzisiaj Ma_Majka że pytałam ją o bliznę po cc. W ogóle ciekawa jestem gdzie tną po raz drugi, jak daleko od pierwszej blizny muszę lekarza wypytać.T'ai gratuluję zakupów ![]() W Zakopanem też nie byłam, ale domyślam się, że jest tam cudnie |
|
|
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczynki
kurcze coś ostatnio nie mam czasu z Wami dłużej posiedzieć.... może dzisiaj sie uda... Tż nie pracuje Zostawił tego oszusta... tylko teraz trzeba mu jakąś robotę znaleźć ehhhh....Milenko bardzo ładna sukienka, taka delikatna, dla teściowej ![]() Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
#1507 | |||
|
Zakorzenienie
|
halwaya
ja stosuje taki złoty środek ![]() nie kąpie codziennie, czasem co 3 dni albo co 2 zalezy czy sie nie ubrudzi duzo:P, na poczatku to przemywalismy ciepla woda i jakos nie szalelismy z mydlem czy czyms ale tez niecodziennie bo po co pepek zdarzylo sie zamoczyc, nie raz tragedii nie bylo, wysechl i w koncu odpadl, diety dla karmiacej nie trzymalam jako takiej, zjadlam cos nowego to patrzylam czy szkodzi i juz, alkoco do spania w nocy odkladalam do lozeczka, ale nad ranem mielismy z 2 godzinki przytulania i spania przy cycuchu teraz spi sam, jesli budzi sie i cos go boli albo jest niespokojny spi z nami jak mial skoki rozwojowe to tez spal z nami, ale ze swojego lozeczka korzysta codziennie ![]() staram sie nie przegrzewac czapka tylko w zime je z psem czesto wiec bakterii bez liku![]() chorowal 2 razy, nie licze goraczki przy zabkowaniu, raz ostatni powazniej bo sie spielo z zabkowaniem emolienty tylko jak byl problem, tak zel nivea albo hipp czy zwykle mylo bambino ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do oddychania przy porodzie ja zapominalam, bo darlam jape ![]() polozna co jakis czas przypomina i mowi co i jak ale i tak zapominalam Edytowane przez judkama Czas edycji: 2012-10-03 o 10:07 |
|||
|
|
|
#1509 |
|
Zadomowienie
|
Heeej
Tak czytam i czytam... ale jakoś nie mam weny do udzielania się... ![]() Arien wszystkiego najlepszego ![]() Gratuluję wszystkim nowych tygodni 36 i 37 to już poważnie brzmi ! Ja też już bym chciała być w końcówce ciąży... ![]() Jeszcze troszkę i będziemy oglądać zdjęcia dzidziusiów U mnie nudy.. jak zwykle siedzę w domu i nic nie robię Od kilku dni walczę z tżtem o imię dla naszej pociechy Czarna madonna urzekło mnie Twoje imię i tak mi się spodobało, że nagabuję cały czas męża, ale on się nie daje i cały czas mi z Zuzią wyskakuje nie wiem jak to będzie.. Ale Anielka to brzmi tak cudnie zobaczymy może jak go jeszcze pomęczę to się zgodzi w końcu.... ![]() Co do fejsów i tych spraw tu jest link do mnie : https://www.facebook.com/monka.hikiel gdyby ktoś był tak miły i wysłał mi zaproszenie do naszej grupy to byłabym bardzo wdzięczna |
|
|
|
#1510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1512 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej hej
Gratulacje Kochane dla tych, które rozpoczynają nowe tygodnie - no no naprawdę brzmi to już poważnie ![]() Cytat:
Cytat:
Widziałam, że pisałyście o opuchnięciach - ja kilka dni temu się przestraszyłam jak wróciłam do domu i nie mogłam zdjąć obrączki |
||
|
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewuszkiiiii
gratuluje tygodni madzia piekne mebelki ktoras dala sukienke cudna anielka jakbys blizej mieszkala to z checia bym z toba pojechala a ja od samego rana prasuje ciuszki dla olusia teraz dalam mala na chwilke do tesciowej ale juz ja slysze i pije szybko kawe co do spania z dzieckiem gabrysia nie spala z nami ani jednej nocy teraz cxzasem przyjdzioe do nas do lozka sie wieczorem poprzytulac i idzie spac grzecznie do swojego ja sobie wogole nie wyobrazam spaac z dziekciem |
|
|
|
#1514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja właśnie ciepłą kawkę zrobiłam i posiedzę z Wami chwilkę a później sprzątanko. Stwierdziłam że po piżamkę idę jutro wtedy wszystko od razu obskocze bo i za prawko pojadę zapłacić, odbiorę wyniki i kupię piżamkę. Wiecie chyba poproszę TŻ aby do Wamu zadzwonił i się zapytał czemu jeszcze nie grzeją rano tu jest nie do wytrzymania...
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
u nas jeszcze sprzedają truskawki za 9,50 kg i nawet dobre są : )
---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- idę sobie ineczkę zrobić ; p |
|
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Temperatura w pokoju mówili 16-20 stopni - co jak dla mnie jest za zimno.. no nic.. spróbujemy - bo wolę pomarznąć niż walczyć z potówkami
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-10-03 o 10:18 |
|
|
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już od lata nie noszę obrączki itp. przez te upały tak puchłam że szkoda gadać.
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
co do oddychania duzo zalezy od poloznej ja sie strasznie balam bo nie chodzilam na sr i mialam ekstr apolozna ktora supeir kierowala
|
|
|
|
#1519 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zasługa rodzicow a tak naprawde babci , bo po niej mam imie.ale ma fajne zdrobnienia więc polecam mąz na mnie Aniołek mowi lub Anieliczka![]() zaproszenie wysłałam ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
![]() w sejmie się kłoca o becikowe |
|||
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
kochane ja moja jak byla malutka kapalm codziennie w lecie tez boo normalnie spocona jak swinka ale teraz co 2 dzien bo nie ma sensu buzia zabki i dupke
codziennie ale kapiel co 2 dzienco do przegrzewania nie uznaje gabrysia zawsze ma warswte ode mnie chociaz jak patzre na inne dzieci to wydaje mi sie ze za cienko ubrana dzis mamy np 20 stopni to biega w rajtkach i koszulce na zewnatzr ubieram jej przewaznie opaski na uszy a jak sie zrobi juz zimno to czapke
|
|
|
|
#1521 |
|
Zadomowienie
|
kia_mia dziękuję
i popracuj nad TŻ-tem, bo Anielka to faktycznie słodkie imię chociaż Zuzia też niczego sobie ![]() Pokrzywka współczuję, u nas już od kilku dni grzeją Piję właśnie sagę owocową malina z dziką różą, mniaaaam |
|
|
|
#1522 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
my jeszcze też nie palimy, ale ciepło nam jest. Stwierdziliśmy, że musimy kupić jeszcze termometr do pomieszczenia, żeby wiedzieć jaka jest temperatura. W biedronce wypatrzyłam, że mają być te co pokazują ile jest w pomieszczeniu a ile na dworze. Jak nie zapomnę to kupię
|
#1525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no więc 4 tyg do rozwiązania a my nie mamy tego ustalonego. Ja i tak nie mogę się przełamać i jeszcze nigdy do dziecka w brzuchu nie powiedziałam po imieniu i jakoś mi tak dziwnie.. zawsze jest 'mróweczka' albo 'żyrafka' ewentualnie 'mała' Ja miałam być Zuzia jednak rodzicom się odwidziało i została Danusia
|
|
#1527 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejo Kochane
Halwaya ja bym się bała tej szczepionki w ciąży. W Polsce DPT ma całe komórki krztuśca i często powoduje to różne reakcje organizmu. No chyba że u Was dają same antygeny. W ogóle mam bardzo ostrożne podejście do szczepień, ale to taka moja osobista fobia lub też moje zboczenie ekologiczne ale to już inna bajka ![]() A co do spania z dzieckiem, to też miałam taki plan że Młody w swoim łóżeczku ale po paru nockach zmęczenie wzięło górę i syn spał z Nami dość często. Tzn. po kąpieli kładłam do łóżeczka ale jak się budził w nocy na cyca to brałąm go do siebie i tak zasypiałam z małym przy cycku. Wiele rzeczy wyjdzie w praniu więc nie ma co się nastawiać że ma być tak albo inaczej bo później może to być bardzo frustrujące że coś nam nie wyszło ![]() Aerien gratuluję podjęcia decyzji o studiach ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
Też mam Aerien takie postanowienie ale co z tego będzie
|
|
|
|
|
#1528 |
|
Zadomowienie
|
Peperonik,
Pokrzywka, Przepraszam- oczywiście ze Was pomylilam ![]() Wybaczcie mi A ja muszę się Wam pochwalić ze właśnie wróciłam z godzinnego spaceru z kijkami Trenuje nordic walking od niedzieli codzienni najpierw 30 minut, potem 45 a od wczoraj po godzinie i już mńie nie dusi w plucach- naprawdę polecam Dobra a teraz proza życia - muszę umyć 130 metrów podłogi do której jeszcze chwila i się miejscami przykleić będzie mozna
|
#1529 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za zaproszenia
Ja czasami jak wstaję z rana mam opuchnięte ręce, ale po jakimś czasie to znika na szczęście, chociąż ostatnio jak latałam w balerinkach to miałam własnie uczucie jakby stopy mi spuchły.. A teraz jak tak na nie patrze to nie wiem czy wczesniej miałam takie, czy są lekko opuchnięte, czy może przytyły? Kuuurczę muszę iść z piesem :P Także za chwilkę wpadnę spowrotem
|
|
|
|
#1530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzylatki rządzą
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

że pytałam ją o bliznę po cc. W ogóle ciekawa jestem gdzie tną po raz drugi, jak daleko od pierwszej blizny
muszę lekarza wypytać.
Zostawił tego oszusta... tylko teraz trzeba mu jakąś robotę znaleźć ehhhh....

tragedii nie bylo, wysechl i w koncu odpadl, diety dla karmiacej nie trzymalam jako takiej, zjadlam cos nowego to patrzylam czy szkodzi i juz, alko

nie wiem jak to będzie.. Ale Anielka to brzmi tak cudnie