|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Ja obstawiam 06.10.
|
|
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Cytat:
Oczywiście, mój zawsze pisze powód zwolnienia, że mam obciążenie po poprzedniej czy jakoś tak [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36881836] Dziś mija u mnie pół roku. [/QUOTE] ![]() U mnie za chwilę rok będzie...
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry....
Perse Cię Kochana Maxi jak dzieciaczki?? Ja ostatnio poszłam biegać ...i zakwasów nie miałam nawet ale na 3ci dzień dopiero czułam wszystkie kości na nogach....;/U mnie pada całą noc i od rana cały czas....chyba nie ma zamiaru [rzestać a dziś musze wyjść Ja obstawiam że Staś urodzi się 5 X ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- a u mnie w styczniu 2 lata
|
#3244 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie pamiętam dokładnie jak to było więc moge się lekko mylnąć ale dziewczyna miała robione coś laserem laseroskopie czy coś i jej dziecko niestety się jak to jej lekarz powiedzial usmażyło.. więc odeszła z wątku i zaraz wróciła bo się okazało że była w ciąży bliźniaczej i to drugie był gdzieś na górze, ale się ujawniło całe i zdrowe ![]() Cytat:
Dla mnie dziecko które chodzi i ma zęby to już dziwne.. ale dziwne dla mnie, ja bym nie chciała ![]() Jak ktoś tak karmi to mi nie przeszkadza ![]() Dziewczyny wczoraj się widziałam z dobra koleżanką i zaczełyśmy temat porodówek. Wiem że jeszcze za wcześnie na to wszystko ale chcialabym zebyscie mi doradziły. Bo w mojej miejscowości jest szpital, ale bardzo często tam są zakażenia itp. jest brudno, lekarze i polozne sa bardzo niemiłe ogolnie i na żywo i z internetu same opinie to "horror" A ja już kiedyś wspominałam że jestem bardzo wrażliwa na "niemiłe traktowanie" dla mnie uśmiech lekarza to jak wygrana w totolotka... No i u nas nie ma takich rzeczy jak gaz rozweselający, znieczulenia chyba tez nie a jak jest to płatne. A koleżanka mi poradziła wczoraj szpital (w ktorym zawsze sie zarzekałam ze bede rodzic) 40 km ode mnie http://www.sw-elzbieta.pl/#aktualnosci ma same bardzo dobre opinie tak jak i lekarze ktorzy w nim pracują, znieczulenie, gaz itp bezpłatne, wszystko ładnie czyściutko i przede wszystkim miło! Podobno obsługa zarabia dużo więc od mojej kolezanki nawet czekoladek nie przyjeły... ona wspomina poród jako cudowny sen.. No i tak się zastanawiam bo mój TŻ nie ma prawa jazdy ale przeciez siostra i brat przez te 3 dni napewno będą go wozić bez żadnego problemu, no i boje się że tam nie ma odpowiedniej opieki jakby z dzieckiem było coś nie tak, tzn jest inkubator itp tylko nie bardzo wiem co musi być żeby się dowiedzieć czy jest ![]() a moj lekarz i tak juz jest na emeryturze wiec nie ma go u nas w szpitalu wiec to bez znaczenia.. Zastanawiam się czy nie warto "zaryzykować" i rodzić w komfortowych warunkach niż w ogromnym stresie i niewiadomo co jeszcze... Staś obstawiam 5.10 cały i zdrowy!
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-10-03 o 09:46 |
|||
|
|
|
#3246 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36881836]Cześć, Dziś mija u mnie pół roku. Będę się starała czymś zająć, po południu pójdę na cmentarz.[/QUOTE] Cytat:
Ja też uważam niech marzenia się spełniają i obstawiam 8.10. eseska 5.10. agatka 5.10. Luna 5.10. Perse 6.10. pani 8.10. bacha 8.10.
|
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
Basiu ładny suwaczek
|
#3248 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
WITAM!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36880840]Bacha mnie też to forum pomogło, jak nic innego, naprawdę. Ale szukałam też takiej formy wsparcia. Pojawiła się dopiero teraz, kiedy ja już jestem w miarę "stabilna". Zobaczymy, co z tego będzie.[/QUOTE]PERSE! moze Ty bedziesz mogła pomóc teraz innym.... [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36881836]Cześć, Dziś mija u mnie pół roku. [/QUOTE] Kochana! micno Cie przytulam!!!!!!! MONIKA! Trzyma kciuki i czekam na dobre wiadomosci!!! |
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Mamy pierwszego ząbka a przy tym katar i przeziębienie ![]() Tż obiecał zakupy, chociaż dla mnie to jakaś głupia tradycja. Ale jak obiecał to pojedziemy, bo zimno się zrobiło a ja nie mam się w co ubrać. Perse przytulam mocno. fajnie, że znalazłaś u siebie ta grupę wsparcia. Zawsze można kogoś poznać, porozmawiać, iść na kawę jak masz doła z kimś kto potrafi zrozumieć. Obstawiam Stasia na 09.10 ![]() Macie jakieś dobre sposoby na wyczyszczenie zamszowych butów (skórzanych)? Buty są szaro-zielone. Co macie na obiad? |
|
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie wiem jak czyscic...u mnie dla odmiany buraczki i mielony Basiu gratuluje zabkow!
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na obiad dizs pomodorowa z makaronem na niedzielnym rosole a na drugie ziemniaki Tz mielona ja skrzydełka i surówka- bez szału!
|
|
|
|
#3254 |
|
Konto usunięte
|
Nienawidzę zamszowych butów
Tzn. są ładne, ale ja je zawsze tak uciapram, że 2 dni po zakupie wyglądają jak buty menela. Niby są takie specjalne szczoteczki do czyszczenia zamszu, ale u mnie nie zdawały egzaminu i czyściłam gąbeczką z nie najlepszym, choć jako takim skutkiem :/
|
|
|
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam pieczone mięsko z szynki z ziemniaczkami, buraczkami i może sałatką z ogórków. Za to jutra jakąś kombinację nową wymyśliłam, tylko muszę się przejść do Biedy po pieczarki
![]() A dzisiaj mam studniówkę pamiętam jak to Zebra pisała, a jak to przeleciało
|
#3256 | ||
|
Zadomowienie
|
Teraz chyba będą wychodziły kolejne bo Tobiasz znowu zaczyna się ślinić.
Cytat:
Cytat:
Kiedy przywitamy STASIA eseska 5.10. agatka 5.10. Luna 5.10. Perse 6.10. pani 8.10. bacha 8.10. inutil 9.10
|
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dziś świętujemy!!!!!!!!!!!!!!! !! a moze w necie będzie dd tvn dzisiejszy? |
|
|
|
|
#3258 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez obstawiam Stasi na 8.10 jakos ta cyfra dobrze mi sie kojarzy - mam na mysli 8.
A mnie wczoraj cisnienie skoczylo nawet nie wiem do ilu, dostalismy informacje z banku, w ktorym wzielismy kredyt na mieszkanie (generalnie takie progonozy mamy co miesiac), ze w najblizszych 3 miesiacach nie mamy doplat (mamy RNS) nie wiemy dlaczego - dzis Tz leci do banku zeby to wyjasnili - cos jest nie tak - mam nadzieje ze to pomylka banku, bo jak nie, to ja nie wiem, rata bez doplat jest przerazajaca....... Cytat:
Cytat:
aaa i zapalki do oczu ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36881836]Cześć, Dziś mija u mnie pół roku. Będę się starała czymś zająć, po południu pójdę na cmentarz.[/QUOTE] sa takie specjalne gumowe szczotki do zamszu, i spraye ktore sie stosuje juz po oczyszczeniu z brudu...
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
na pewno będzie ale nie wiem czy nie jutro dopiero???
Właśnie tez oglądam ale nie słuchałam bo forum nadrabiałam i tak jednym uchem tam byłam....wiem że jakieś szczotki i spreje są.... MAGA no to co dziś ?? ![]() a u mnie dziś żurek i krokiety od teściowej dostałam bo dziś szwagierka na obiad przychodzi....
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Wymyśliłam sobie kluski spatzle (tylko nie wiem czy mam dobry przepis), do tego sos pieczarkowy z kurczakiem i cebulką i warzywka na parze
![]() No to rzeczywiście ciekawe o co chodzi... A na SR chodzisz prywatnie? Bo my na razie oczywiście jeszcze nigdzie nie chodzimy i tak myślę, czy iść. Za tydzień mam wizytę to pogadam z położną, bo ona prowadzi takie zajęcia
|
#3261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzis mi sie snila porodowka ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Ladny szpital, nowoczesny, moj wybrany szpital do porodu jest zabytkiem (za 2 lata przenosi sie do wlasnie budowanego szpitala pediatrycznego), wiec w srodku nie jest wygledny, warunki tez nie sa rewelacyjne, ale za to specjalistow maja swietnych i mam nadzieje ze moje zdanie takie bedzie jak wyjde ze zdrowym dzidziusiem
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
My w sumie mamy niby teraz ten sam termin 7.01. Tak mi wychodzi od początku wg USG, ale i tak liczę wg OM
|
#3263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiec wiem jak to wyglada akurat nie odbywal sie zaden porod...
|
|
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
dlatego nie wzielismy RNS... nie chcielismy w zl, poza tym jakbym po jakims czasie podwyzke dostala.. heh
generalnie splata rat nie jest fajna. my zawsze staramy sie miec jedna rate do przodu i wczoraj chlop zrobil wplate. nie lubie widoku stanu konta po tych zabiegach... Cytat:
w ogole dziekuje Kundzia, bo od wczoraj wiem na jakim L4 jestem ![]() ![]() wbijam!!!!
|
|
|
#3265 |
|
Zadomowienie
|
Bacha, ja też obstawiałam Stasia narodziny, na 07.10, tak więc dopisz mnie.
Maga, no to ![]() A u mnie na razie nic nie zapowiada obiadu... A w ramach pocieszenia kupilam sobie blender, bo stary mi się zepsuł ![]() http://allegro.pl/blender-bosch-msm-...660692730.html |
|
|
|
#3266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i termin wyszedl nam ten sam, polowkowe wyszlo mi ze termin na 7.01 wg OM tez 7.01 w genetycznym bodajze bylo na 11.01
|
|
|
#3267 |
|
Zadomowienie
|
Kiedy przywitamy STASIA
eseska 5.10. agatka 5.10. Luna 5.10. Perse 6.10. adunia 7.10. pani 8.10. bacha 8.10. kunegunda 8.10. inutil 9.10
|
|
#3268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie ma sprawy - jedziemy na tym samym wozku z L4, echh.... ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Agatka fajny blender, ja sobie chwale Boscha, kupilismy 2 lata temu, mikser z dodatkowym blenderem, i siekaczem bodajze jak wynajmowalismy mieszkanie i swietnie sie sprawdzil - blendowalam nim ojj chyba kilka kg dyni na zupe krem
Edytowane przez kunegunda.bis Czas edycji: 2012-10-03 o 11:12 |
|
|
|
|
#3269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, ddtvn nie oglądałam. Ostatnio króluje muzyka z YouTuba, bo jak telewizor włączę to Julka nie ma
![]() poszukam co mówili o tym. Spray mam, ale on nie jest do czyszczenia tylko impregnacji bardziej. Czytałam że można czyścić sodą z mlekiem... może spróbuję. kunegunda niech tż leci i dowie się o co chodzi z tymi dopłatami. Ja Julka nie wybudzałam nocy, spał ładnie, przybierał ładnie, nie kazali... Cytat:
![]() no to za studniówkę, ale będzie fajnie jak dzidziusie się zaczną sypać. Cytat:
Zabawka musi być
|
||
|
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze nic. będą pierogi ruskie. babcia lepi, mama przyniesie, my czekamy
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36883754]Nienawidzę zamszowych butów Tzn. są ładne, ale ja je zawsze tak uciapram, że 2 dni po zakupie wyglądają jak buty menela. Niby są takie specjalne szczoteczki do czyszczenia zamszu, ale u mnie nie zdawały egzaminu i czyściłam gąbeczką z nie najlepszym, choć jako takim skutkiem :/[/QUOTE]ja nie kupuję bo też mam ten problem, że zaraz w błocie, albo chociażby zmokną nierównomiernie i już brzydko wyglądają. a doczyścić bardzo ciężko. ____________ wróciliśmy od lekarza. wygląda na to, że krwiak się wchłonął, został niby jakiś ślad po nim, ale to nie to co było. stopniowo mogę sobie dozować "aktywność fizyczną" po powrocie mąż stwierdził, że kawę mogę sobie już zrobić sama w ramach większej aktywności fizycznej, ale z zakupami tak łatwo mu nie pójdzie, on poleci do sklepu. ja dzisiaj w planach mam czynności siedzące, zacznę od prasowania po południu bo mam taką stertę z tych 2 tygodni a i z wcześniej, że masakra. tyle na teraz, smuty później. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.

ale na 3ci dzień dopiero czułam wszystkie kości na nogach....;/
Nie pamiętam dokładnie jak to było więc moge się lekko mylnąć ale dziewczyna miała robione coś laserem laseroskopie czy coś i jej dziecko niestety się jak to jej lekarz powiedzial usmażyło.. 

Tzn. są ładne, ale ja je zawsze tak uciapram, że 2 dni po zakupie wyglądają jak buty menela. Niby są takie specjalne szczoteczki do czyszczenia zamszu, ale u mnie nie zdawały egzaminu i czyściłam gąbeczką z nie najlepszym, choć jako takim skutkiem :/
??
dzis mi sie snila porodowka