|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
Cytat:
ale nie podoba mi się Ola - bo tutaj w Anglii i tak będą wołać 'Alex' bo z Olą nikt Alexandry nie skojarzy - dlatego ja wpadłam na pomysł z Olgą, ale nie wiedzieć czemu mój bardzo oponuje ![]() Izabella jest bardzo popularne tutaj.. Ela mi się zawsze podobało, ale niestety mam jedno złe doświadczenie z jedną Elą i teraz mi się źle kojarzy.. wiem, że to głupie, ale nie dam tak na imię :/ Alicja zawsze mi się podobało - ale tak na imię ma mama tż'ta więc odpada.. kiedyś wymyśliłam sobie Lidkę i Lenę jeszcze, ale nie jestem do końca przekonana. Zwłaszcza, że Lena to teraz bije takie rekordy popularności, że nie wiem skąd to się wzięło i mnie trochę zniechęca jak co drugie/trzecie dziecko tak się nazywa.
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1563 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Jednak mąż poszedł dzisiaj do pracy tak więc trochę z Wami posiedzę ![]() Wczoraj zaczęliśmy robic porządki w szafie i dzisiaj musze popakowac letnie do pokrowców i powyjmowac jesienno-zimowe. Cytat:
![]() Cytat:
za udaną wizytkę Cytat:
![]() Milenko- świetna kiecka ![]() Powysyłałam zaproszenia na fb. Mam nadzieję, że nie umknął mi nikt ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|||
|
|
|
#1564 |
|
Wtajemniczenie
|
To becikowe dotyczy dzieci urodzonych od 2013r. - tak słyszałam, więc ja się cieszę, że się załapie na to 1000zł bo chyba też bysmy się nie załapali - mąż ma działalnosc.
Nie wiem jak u Was ale u mnie piękna pogoda i mam jakis taki zapał do pracy - mam zamiar dużo dzisiaj posprzątać w szafkach w kuchni, w korytarzu z butami itp. zobaczymy jak mi pójdzie |
|
|
|
#1565 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
A ja wlasnie wrocilam ze szkoly, w trakcie drogi zlapaly mnie takie skurcze ze musialam sobie pooddychac, przyszlam wzielam magnez i paracetamol i czekam czy przejdzie, bo teraz to jeszcze za wczesnie na porod |
|
|
|
#1566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DiPerTe za dzieciaka chyba już miałam - muszę do domu zadzwonić i się wypytać więc tak ja też jakoś ostrożnie do szczepionek podchodzę - co prawda nie mam wiedzy takiej by wyrobić sobie zdanie o zasadności - czytałam argumenty przeciwników i zwolenników i powiem Ci, że bez wiedzy ciężko stanąć po którejś stronie..
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-10-03 o 11:26 |
|
|
|
|
#1567 | ||||
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki
weszłam na chwilę, bo mój tż jeszcze śpi ![]() Cytat:
![]() bosko Cytat:
za wizytębardzo ładne mebelki Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
WIdzę, ze nie tylko ja mam dzisiaj pracowity dzionek Cytat:
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
||
|
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
hey kochane!!!
Pilnuję trójki dzieciaków więc dzisiaj niestety zbytnio nie posiedzę :/ Ale za to zmolestowałam mojego małża i cyknął mi wczoraj kilka fotek- w ALBUMIE bo nie będę pokazywać się publicznie nie zdawałam sobie sprawy że mojee 103 cm wyglądaja tak obficie ![]() gratuluję nowych tygodni brzmi strasznie poważnie
Edytowane przez ImmortalWoman Czas edycji: 2012-10-03 o 11:46 |
|
|
|
#1570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też dziś piękna pogoda, ja też mam w planach pracowity dzionek ale jak na razie tylko siedzę od rana i się lenie, oby mi się chciało tak sprzątać jak mi się nie chce.
|
|
#1571 | |
|
Zadomowienie
|
Mamuśki, co na obiad dzisiaj? Wczoraj nic nie ugotowałam, wypadałoby jakoś mężowi wynagrodzić...
Today, do łóżka i odpoczywać! ----------dopisane 11:41-----------poprzedni post 11:39----------------- Cytat:
Wyglądam nie jakbym miała lada chwila urodzić Nikodemka, tylko, jakbym go zjadła...i jeszcze parę innych dzieci z sąsiedztwa na deser.
Edytowane przez magdaef Czas edycji: 2012-10-03 o 11:43 |
|
|
|
|
#1572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1573 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja bym się pewnie nie wysypiała, bo cały czas musiałabym spać " na czuwaniu" ale jak będzie w praktyce.... to nie wiadomo ![]() Cytat:
Cytat:
masakra.... to już tuż tuż tuż.... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a moja mama dzwoniła, że jej się śniło, że nie chciałam karmić piersią i mówiłam, że nie mam mleka, a miałam i że mały już sobie w łóżeczku leżał i był bardzo grzeczniutki i spokojniutki ( oby! )![]() dobra, tż wstał, kończę - resztę będę nadrabiała w piątek
|
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcale nie wyglądasz "obficie" tylko pięknie
|
|
#1575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() .............. WIem już o co chciałam zapytac!!! Dziewczyny, czy koszule do szpitala również pierzecie w proszku dla dzidziusia ? Ja wczoraj wyprałam swój szlafrok..tak wiec już go schowam i po malutko będę szykowac torbę..
||
|
|
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() koszuli nie piorę w dzidziusiowym- tak jak już wcześniej pisałam- nie przesadzam z tym.... poza tym jak pierzemy dziecięce ciuszki to i tak jakieś resztki naszego proszku też się przedostają do prania dziecięcego...
|
|
#1577 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() jak już wspomniałam, ja robię rosół a na drugie chińszczyznę |
||||
|
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
Odebralam wyniki .. Antygen HBS dodatni .. dokladnie 56,47 IU/L
To znaczy ze co ? ze mam zapalaenie watroby ? stad to swedzenie ? stad te bole pod prawym zebrem ? Zna sie ktoras na tym ? jakie wy mialyscie wyniki .. bradzo sie tym martwie i nie wiem co robic
|
#1579 |
|
Zadomowienie
|
Zajrzałam do albumu, jeśli chodzi o dodatkową "objętość", to chyba miałaś na myśli włosy
Bardzo ładnie wyglądasz! Ja za to już masakrycznie spuchłam. Serio, czekam, aż ktoś w końcu zrobi mi zdjęcie nie przy okazji, tylko stricte takie na którym mnie widać, żebym mogła Wam wstawić...ku pokrzepieniu serc ![]() Chyba też muszę męża zmolestować
|
#1580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja własnie wcześniej tez nie potrafiłam powiedzieć po imieniu, ale odkąd wymyśliłam sobie tą Anielkę to teraz już potrafię ja niestety tego nie zrobię chociaż strasznie nad tym ubolewam (((((( Aleksandra śliczne !! Tak czy siak wydaje mi się, że jak już zobaczę dzidzię to będę wiedzieć
|
|
|
|
|
#1581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie na obiadek też rosół, ale za to na drugie bigos
w końcu bo łaził za mną ze 2 miesiące
|
#1583 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może zadzwoń do swojego gina- tak byłoby najlepiej...
|
|
#1585 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A u mnie dzisiaj brzydka pogoda, pochmurno, prania nawet nie mogę wstawić :/ ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
Dzwoń do gina.
|
|
#1586 |
|
Zadomowienie
|
DeKajka zadzwoń do lekarza
kaaamila1 też piorę w normalnym proszku swoje rzeczy - i szlafrok i koszule |
|
|
|
#1587 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
DeKajka
Dodatni wynik antygenu Hbs świadczy o nosicielstwie wirusa żółtaczki zakaźnej. Zakażenie tym wirusem nie zawsze objawia się dolegliwościami wątrobowymi, czasem przebiega podobnie do grypy lub nie powoduje żadnych objawów. Nosicielstwo wirusa nie musi oznaczać aktywnej choroby, jeśli nie ma Pani dolegliwości, ale będzie Pani musiała chodzić na kontrolę do lekarza zajmującego się chorobami zakaźnymi. Dodatni Hbs nie wpływa na przebieg porodu, nie jest wskazaniem do cesarskiego cięcia. Podczas porodu personel musi jednak zachować szczególną ostrożność, gdyż Pani krew stanowi potencjalne źródło zakażenia dla innych. Ponieważ istnieje ryzyko przeniesienia wirusa w życiu płodowym na dziecko, po porodzie otrzyma ono specjalną immunoglobulinę. Mając dodatni wynik Hbs, można karmić piersią. |
|
|
|
#1589 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki, mam kilka pytań, może któraś mi pomoże w związku z tym, że zielona jestem w tematach dzieciowych, a trzeba się wziąć do roboty. Choć na razie się nie zapowiada, to mam na przyzwolenie na poród po 35 tyg, znaczy się za tydzień, a tu nic nie przygotowane
![]() zatem moje pytanie: 1) dostałam taki mniej więcej śpiworek (nówka) - czy skoro i tak dzidziuś będzie jeździł w tym w ubranku, to trzeba to prać? http://www.nakina.pl/spiwory-na-sank...-standard.html 2) idzie też do mnie taki komplecik - któraś z Was go polecała parę tygodni temu - to to chyba wypiorę przed użyciem? http://allegro.pl/show_item.php?item=2637549365 3) czy nowe ciuszki wystarczy wyprać w temp. 35 stopni (mam taki program szybkiego prania i pierze 40 min zamiast 1,5 h) i 2 razy wypłukać? 4) w jakiej temp. prałyście ciuszki używane? 5) i trochę wybiegam w przyszłość.. teoretycznie mam tp na 14.11. Po świętach - im szybciej tym lepiej - planujemy przeprowadzkę z Warszawy do Wrocławia - z jak małym maluchem taka przeprowadzka wg Was jest możliwa - zimą, podczas gdy przy sprzyjających warunkach jedziemy autem ok 6h (nie najwyższej klasy) i jaki środek transportu byłby najlepszy? |
|
|
|
#1590 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak ja mówię raz Anielka to on powtarza cztery razy Zuzia chyba musimy przystopować, bo jak będziemy się tak ciągle nakręcać to do końca grudnia zbrzydną nam obydwa i trzeba będzie nowe wymyślać... ![]() A ja na obiad mam super ekstra spagetti z pomysłu na cudowna kucharka ze mnie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

zauważyłam, że lubię imiona trzyliterowe lub do trzech liter dające się skrócić, np. Iza
może przez osłuchanie z "Ela" 

za wizytę

nie zdawałam sobie sprawy że mojee 103 cm wyglądaja tak obficie
brzmi strasznie poważnie 

w końcu bo łaził za mną ze 2 miesiące