|
|
#3391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Cytat:
![]() u nas dziś zdecydowanie lepiej niż wczoraj. od kiedy kładłyście lub macie zamiar kłaść dziecię na macie edukacyjnej? Jeśli powtarzam temat to wybaczcie
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam do polowy marca...
|
|
|
|
#3393 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3394 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za miesiące![]() Cytat:
![]() To ulewanei Różyczki to może do zawału doprowadzić i do nerwicy. Oby szybko się skończyło ![]() Cytat:
Ale jednak w dotyku inne, takie miękkie... Będą mi sterczeć tylko jak będę podłogę na kolanach myć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja to chyba wyrodna matka jestem bo w październiku czekają mnie dwa wyjazdy do pracy (na mega ważny audyt i na spotkanie koncernowe) i już się nie mogę doczekać tego "wychodnego" W końcu pobędę sama z sobą i będę mogła spokojnie pomyśleć bez wyczekiwania kiedy się dziecko obudzi i co będzie chciało Kocham nad życie tego mojego szkraba, ale jednak potrzebuję pobyć w pracy Zła kobieta ze mnie...
|
|||||||
|
|
|
#3395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
laktacja ci sie z czasem przyzwyczai do takiego rymu
|
|
|
|
|
#3398 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
no muszę chyba zainwestować Cytat:
|
|||
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3400 | |
|
Zakorzenienie
|
moja szwagierka pije rozpuszczalną, słabą i dzieciątku nic nie jest.
ja piję tylko zbożową ![]() Cytat:
|
|
#3401 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3402 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki....
kurcze tak chcialabym byc na bieząco z Wami, ale nie daje rady ... u mnie duzo sie pokomlikowalo i z kazdym dniem jest gorzej, ale spoko jakos dam rade3mam caly czas za was i malenstwa kciuki my dzis idziemy na 2 szczepienie i mam mega stres ehhh sciskam Was
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
ja pije zbożowa i bezkofeinowa.. no i czasami herbatę słabą wypije
|
#3404 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() hehehh no, choć wagowo jest chyba średni Cytat:
moja dziecko spi od 10 |
|||
|
|
|
#3405 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
powiem Wam, ze okropnie przeżyłam fakt, ze mała przybierała za mało.. Dziś ze stresu nawet wymiotowałam Postanowiłam karmić tylko lewą piersią, w prawej nadal mam pokarm, ale mało i nie chcę się katować rozkręcaniem laktacji. W lewej jest całkiem spoko. Mam plan ratowania sytuacji z karmieniem. A więc: 1. Kiedy się da karmie prosto z piersi (lewej) w miarę możliwości bez kapturka 2. Po każdym karmieniu odciągam resztki laktatorem - później dokarmiam tym małą przez SNS 3. Kiedy trzeba podaję jej Hipp przez SNS - mała ssie wtedy pierś i przy okazji wyciąga też pokarm z tej piersiMam stały kontakt z doradczynią laktacyjną ale nie wiem czy się spotkać , bo co ona mi jeszcze może doradzić? Może Wy macie jakieś pomysły co skorygować? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bardzo ładne imię wybralaś dla córki ja do końca grudnia - póxniej urlop i wychowawczy Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Ja piję tylko zbożową, przeważnie orkiszową. ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Dziewczyny mam jeszcze pytanie: jak często i jaką ilością dopajać dziecko w przypadku gdy 3/4 karmień to mleko z piersi a reszta mm? |
|||||
|
|
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wszystko masz pięknie zaplanowane więc wyluzuj troszkę, teraz musi być dobrze! ja jeszcze pobudzałabym prawa pierś laktatorem, a nuż uda się że mleczko i z tej też będzie ładnie płynęłotrzymam za Was kciuki
|
|
|
|
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3409 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3410 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja piję zwykłą, zaparzaną, i małej nic po niej nie jest. Na początku totalną słabiznę, teraz sobie pozwalam na nieco mocniejszą
![]() Zresztą mi nawet położna powiedziała, że jeśli piłam w ciąży, to mogę spokojnie do południa nie za mocną kawkę sobie wypić rozpuszczalnych nie pijam z zasady - raz że sporo w niej chemii, dwa - w ogóle mi nie smakuje Cytat:
![]() za szczepienieCytat:
Cytat:
Kontakt z doradcą nie zaszkodzi, a może podpowie Ci jeszcze coś ciekawego? Ja tam bym się skonsultowała
|
|
#3411 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymaj się !Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
(Wszystkiego najlepszego dla Fabisia i dla Blaneczki, która również dzisiaj kończy 3 miesiące ! Zleciało !!!!!!!!!!!!!!Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
bylam wywolac zdjecia niuni i fotograf powiedzial ze mała jest fotogeniczna
i zebym orzyszła zrobi jej zdjecie ładne w truskaweczke Ją ubierze za free
|
#3413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do chusty - brak słów. Ja na szczęście spotykam się z samymi pozytywnymi reakcjami, chociaż z chustą często nie wychodzę, na spacery wolę jednak wózek Cytat:
fajnie tak, że za darmo
|
|
#3414 | |
|
Rozeznanie
|
hej
ja pije fusiastą codziennie z 1 łyżeczki odkąd mała skończyła miesiąc, na Polę nie ma to wpływu, może dlatego że już w brzuchu była do niej przyzwyczajona( nie codziennie ale tak 3 x na tydzień) Soleilka- współczuje widoku Fabisia cierpiącego Moja "Gienia" śpi jak na razie, ale przebudza się bo jej smok wylatuje co jakiś czas . Miałam robić obiad, ale nie mam pietruszki, marchewki, śmietany i makaronu a przecież małej nie zostawię samej...---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
Linka- trzymam kciuki by Martynka nadrobiła szybciutko |
|
|
|
|
#3415 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję
Cytat:
![]() dla Blanki i Fabianka ![]() Dziewczyny, herbatka uspokajająca z Hipp działa! Mój od wczoraj szalał jak zając w kapuście. Dałam Kubie herbatki (od 8 do 12 wypił prawie 100ml) i śpi jak aniołek. Nawet jak był głodny to kwękał śpiąc więc nakarmiłam (nawet oka nei otworzył) i śpi dalej
|
|
|
|
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
Houserka, zmień menu
Ja dzisiaj mam obiad, więc na szczęście nie muszę nigdzie iść - pogoda nie rozpieszcza!!!!!!!! Moja mała dała mi koncercik, taka śpiąca była, że aż zasnąć nie mogła. W końcu po 30 min lulania zasnęła, ciekawe na jak długo.. |
|
|
|
#3417 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() pumas i soleilka- to już 3-miesięczne bobasy macie! nawet sie nie obejrzycie i będą mieć 3 lata ![]() pumas- brzydko wiec w końcu siedzisz w domu ?opalia- witaj agunia- ja tez nie przepadama za rozpuszczalną, śmierdzi mi
|
|
|
|
|
#3418 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.polityka.pl/nauka/czlowie...-i-dzieci.read
i niech mi nikt nie mowi, ze mam nie nosic
|
|
|
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
nom
juz trzeci raz wywolywalam tam a z tego pana synem chodzilam do klasy mpze dlatego? no i mala bedzie tam w albumie u nich wiec beda inni migli ogladac na wzor. Umowilam sie z nim na grudzien bo chce zzJej jeszcze w ubranku mikolaja zrobic dla moich rodzicow i tesciow na prezent od choinke wiec wtedy juz bedzie taka bardziej rozumna wiec ladniejsze wyjda To od razu zrobi jej ta truskawke:0 ma tez ubranko-mikołajka wlasnie, diabelka,psanterke, misia, kroliczka
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
U nas herbatka z hippa nie działa:p
ja tak krótko bo głowa mnie boli:/ my po szczepieniu, mała była dzielna. Waży 6140gr. Do później
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.

tak w zasadzie od 5 miesiąca ciąży :P. Jestem mama lipcowa - Marianna urodzona 09.07.

potem i tak nie wracam ale kasy już nie będzie

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Jak sobie pomyślę, że czeka mnie znów cięcie, szycie to mi się wszystkiego odechciewa

. Miałam robić obiad, ale nie mam pietruszki, marchewki, śmietany i makaronu a przecież małej nie zostawię samej...