|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Cytat:
Paniczka na co wydajecie?? bo zachaszczylo...
|
|
|
#3302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Cytat:
Pani, w życiu byś nie zgadła jakie chwasty kupiłam - chryzantemy ![]() Jaki cudny, po kim on ma takie włoski ![]() Pewnie, ze możliwe żeby nie udało w dni płodne i niestety często tak sie dzieje, tym bardziej jak się chce trafić. Dużo zdrówka dla synka i odzywaj się częściej Jak to zrobiłaś, że do schabu masz sos pieczeniowy? ![]() Cytat:
Ciekawe dlaczego ma cc Fioluś kciuki zaciśnięte
|
|
#3303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm po co satelita do nowego tv?? My kupiliśmy tzn wzięliśmy tv N.....w sumie teraz stwierdziliśmy że jak umowa będzie się kończyła to rezygnujemy bo i tak ogląda sie podstawowe programy te co bez anteny ida normalnie....jak jest nowy tv to ma ten nadajnik DVBT on ściąga baaaardzo dużo programów!! eska,style,1,2,polsat,tvn ,polsat sport, polo, ttv i wiele innych u Nas jest normalnie chyba ok 40 programów!! Maga no tak bo jak bym miała wynajmować to też bym pewnie wolała wziąść kredyt i mieć "swoje" niestety realia sa jakie sa.....
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2012-10-03 o 13:17 |
|
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj było trochę lepiej a dzisiaj znowu Kasi ciężko się oddycha
w dodatku trace cierpliwość jak ona te piąstki do buzi pcha, potrafi od piersi lub butelki się oderwać i pięści do buzi aż ją naciąga... pediatrze mówiłam ale wyszłam 'z niczym" powiedziała (starsza kobieta), że dwa razy się spotkała z ząbkowaniem w 4 miesiącu więc niewykluczone ale mało prawdoopodobne teraz pewnie przeszkadza jej wydzielina w gardle i temu ...
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
p.ier.doly
Maga, padlam!!!
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
taki mam plan!!!! jak to wygodnie jak pan do domku wszystko przynosi!!
|
|
|
|
#3307 |
|
Konto usunięte
|
Byłam po kwiatki dla małego, mówię, że chcę takie malutkie, bo na mały grobek, a kwiaciarka mi mówi, że ona wie, jak takie zrobić, bo robi takie dla wnuka...... Życie jest straszne :/ I kupiłam śliczny biały znicz.
|
|
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wiecie dziewczyny, to nie żebym jakoś złośliwie, bo ona uwielbia te kwiaty
i naprawdę ładne bukiety można z nich zrobić. Chociaż dla mnie zapach jest teraz zbyt intensywny do domu, bo mi tu pachną. Ale jednak sama bym takie bukietu dostać nie chciała ![]() Perse przytulam najmocniej jak się da. Właśnie też wróciłam z cmentarza. I pierwsza rocznica nieuchronnie się zbliża...
|
#3309 |
|
Konto usunięte
|
Koszmar, zamiast kupować dzieciom zabawki na urodziny, kupujemy im znicze...
Ja pójdę na cmentarz, jak robotnicy ode mnie wyjdą. |
|
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
A słyszałyście o takim przesądzie, że z dzieckiem do roczku nie powinno się chodzić na cmentarz? Bo mi ostatnio koleżanka mówiła, ale nie wyobrażam sobie nie chodzić do małej. Co też ludzie nie wymyślą
---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36887005]Koszmar, zamiast kupować dzieciom zabawki na urodziny, kupujemy im znicze... [/QUOTE] Właśnie się zastanawiam co mam kupić na tą pierwszą rocznicę na grobek. Kwiatki, znicz i chyba nic więcej mi nie pozostało
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36886797]Byłam po kwiatki dla małego, mówię, że chcę takie malutkie, bo na mały grobek, a kwiaciarka mi mówi, że ona wie, jak takie zrobić, bo robi takie dla wnuka...... Życie jest straszne :/ I kupiłam śliczny biały znicz.[/QUOTE]
smutne to... ____________ znalazłam artykuł, o ciąży z perspektywy ojców, gdybyście chciały poczytać: http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...jciec_sie.html |
|
|
|
#3312 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No i jest miś, więc jakieś dodatkowe rzeczy też odpadają, nie mogę zrobić z tego miejsca choinki :/
|
|
|
|
|
#3313 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
![]() chcialam zobaczyc co z naszym Fioluskiem i jestem zaskoczona,ze to juz jutro bedzie swoje malenstwo miala Trzymam mocno za nia kciuki przepraszam,ze ostatnio w ogole nie pisze,,ale mialam ciezkie ostatnie dni. poza tym mam skurcze od niedzieli jakos nieregualrnie i coraz mocniejsze, do tego mega bole kregoslupa i bole podburzusza....mam stresa i w ogole chyba na IP dzis pojade.... wszystkie Was dziewczynki sciskam mocno, tule brzuchatki, trzymam caly czas za staraczki kciuki!!! I kibicujacym buzuaki przesylam!!!!No i buziaki dla wszyskich dzieciaczkow
|
#3314 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
nie takie dylematy powinnismy miec... to takie niesprawiedliwe.. przytulam mocnoooo!!!!!!!!
|
|
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36887185]No i jest miś, więc jakieś dodatkowe rzeczy też odpadają, nie mogę zrobić z tego miejsca choinki :/[/QUOTE]
A ja czasem mam ochotę kupić misie, aniołki, kwiatki, ale wiem, że to będzie za dużo. Na dodatek jak raz postawiłam dziecko aniołka ułożonego w skrzydełkach, to teściowa stwierdziła, że jak eros wygląda przykro mi się zrobiło strasznie
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
agatko- właśnie się zdecydowałam na zetafon i samsunga c3530
|
|
#3318 |
|
Konto usunięte
|
Nie przejmuj się, to Twoja sprawa, co kładziesz na grób Hani. Ja od początku zastrzegłam u tych i u tych rodziców, żeby mi tam nic nie kładli bez konsultacji ze mną.
|
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36887449]Nie przejmuj się, to Twoja sprawa, co kładziesz na grób Hani. Ja od początku zastrzegłam u tych i u tych rodziców, żeby mi tam nic nie kładli bez konsultacji ze mną.[/QUOTE]
No tylko że ona jest pochowana razem z "ciocią" TŻ, taką przyszywaną, co ich wychowywała. Zawsze teściowa się opiekowała jej grobem i teraz też chce mieć najwięcej do powiedzenia
|
#3320 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36886797]Byłam po kwiatki dla małego, mówię, że chcę takie malutkie, bo na mały grobek, a kwiaciarka mi mówi, że ona wie, jak takie zrobić, bo robi takie dla wnuka...... Życie jest straszne :/ I kupiłam śliczny biały znicz.[/QUOTE] ![]() Cytat:
Basia Tobiasz słodziak i jakie super kręciołki ma
|
|||
|
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
Ja słyszałam o tym zabobonie....ale nie wiem czemu tak jest....
Niesprawiedliwe to wszystko jest... Zeberka ja rozmawiałam ostatnio z konsultantem i polecał mi bardzo nokie c2-05....wczoraj byłam w orange i miałam pytać ale Nas tam wkurzyli poraz kolejny i stwierdziliśmy że jak Tż umowa będzie wygasać to zmieniamy operatora....rezygnujemy z usług orange....
|
#3322 |
|
Konto usunięte
|
Tak, ja wiem, już o tym pisałaś, ale przecież leży tam też Twoje dziecko, więc powinnaś mieć prawo do ułożenia, co Ci się tam podoba.
|
|
|
|
#3323 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Własnie zrobiłam chili con carne i od krojenia papryczek chili cale rece mnie pieką
Cytat:
Szkoda że jadła bo miałaby juz dziś małego w rękach a tak to została jej pełna strachu noc ![]() Trzymam kciuki mocno! Cytat:
i jej córka też zaraz po urodzeniu zaczęła zabkowąćCytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaaa... Fio urodzi jutro, Black tez pewnie niedługo jak juz skurcze ma, kto jest nastepny???????? bo chyba nie ja!
|
|
|
|
|
#3325 |
|
Konto usunięte
|
Luna ja ostatnio niczego nieświadoma zjadłam na pizzy papryczkę chili. Myślałam, że mi oczy wyjdą z orbit, a potem przez godzinę nie czułam już żadnego smaku...
|
|
|
|
#3326 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
trzymam kciuki!Cytat:
![]() Czarnula lub Ty
|
|
|
#3327 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to szczęścia w totka chyba żadna z nas nie ma![]() Cytat:
nie wiem...ale u nas rożek się nie sprawdził a becik mi sie kojarzy z czasami naszych babć, może to coś podobnego?![]() Cytat:
Cytat:
a kredyt mieszkaniowy mamy i my...zawsze to swoje(no tak naprawdę za jakieś 25lat nasze... )ja to taka sraka jestem i się boję kredytów, kart kredytowych i tego typu rzeczy...ostatnio jakaś flądra w banku namówiła Tż na kartę kredytową, bez opłat....tiaaaa...ale mu się oberwało!!! (kiedyś pracowałam w windykacji i znam już te karty bez opłat... )[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36886797]Byłam po kwiatki dla małego, mówię, że chcę takie malutkie, bo na mały grobek, a kwiaciarka mi mówi, że ona wie, jak takie zrobić, bo robi takie dla wnuka...... Życie jest straszne :/ I kupiłam śliczny biały znicz.[/QUOTE] ja dopiero po poronieniu widzę, że tak się dzieje tzn. kobiety tracą dzieci...wcześniej nawet o tym nie myślałam...a teraz nawet jak mijam na spacerze inne mamy to się zastanawiam jaką historię mają, ile się starały o swoje maluszki...i jakoś też ludzie się przede mną otwierają i opowiadają swoje historie...takie tragedie zbliżają... Cytat:
Cytat:
trzymaj się, dasz radę
|
|
|
#3328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3329 |
|
Konto usunięte
|
Ja też w żadne przesądy nie wierzę.
Ani w to ze cmentarzem, ani w to, że przed chrztem nie powinno się wychodzić z dzieckiem na dwór. Ludzie chrzczą dzieci i jak mają pół roczku... To co, to pół roku w domu siedzieć? |
|
|
|
#3330 |
|
Rozeznanie
|
Hej
robiłam dzisiaj betę i wynik to 132, a w poniedziałek było 60 ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Fiolusiek trzymam za Was kciuki i bardzo się cieszę, że juto Staś będzie z Wami |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

i jej córka też zaraz po urodzeniu zaczęła zabkowąć
a becik mi sie kojarzy z czasami naszych babć, może to coś podobnego?
(kiedyś pracowałam w windykacji i znam już te karty bez opłat...