Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-03, 14:33   #1171
mitabe
Rozeznanie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Ja chyba na początku będę kłaść malucha w rożku i na takiej specjalnej trójkątnej podusi, o takiej: http://allegro.pl/poduszka-profilowa...644893294.html

Dobrze, że lepiej się czujesz

Ubranka bardzo ładne, ale faktycznie trochę mało praktycznych ubranek np pajacyków

Jakiś dziwny ten indywidualny tok w jej pojęciu
Właśnie o tej podusi też myślałam na początek, zamiast podkładać coś pod materacyk żeby spadek był.

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Do dziewczyn które zamawiały grupowo getry, nie mogę znaleźć linka z tym sprzedawcą, może któraś wklei?

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 14:35   #1172
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Najgorsze jest to, ze ona jest moja opiekunką grupy ;]
to tym bardziej powinna się zachować bardziej po ludzku

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Gdzie kupiłaś niebieski kombinezonik? Nie w Robanie na Rejtana? Jesli tak, to już wiem Hope kto Cię ubiegł z zakupem (pisałam Ci o tym kombinezoniku )
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
pamiętam no cóż, jej mogę wybaczyć mam biały na mieszkaniu,jak wrócę to wstawię
nie wrobicie mnie u nas na zadupiu mi mamuśka kupiła

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 14:37   #1173
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

zwracam honor

na zadupiu? właśnie a skąd ? z piwnicznej jesteś?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 14:40   #1174
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Sory jeżeli powielam pytanie. Dziewczyny jak będziecie kłaść spać maleństwo? Z podusią czy bez, w rożku? Jakąś specjalną podusię kupujecie (widziałam na allegro)? Czy totalnie na płasko?Moja mama ostatnio się rozhisteryzowała jak coś na ten temat wspomniałam, że czytałam aby niemowlę na płasko kłaść. Powiedziała, że wszyscy w rodzinie na podusi od początku i nikt nie miał nigdy problemów z kręgosłupem. Powiem, że nie wiem kogo słuchać. Mąż w przyszłym tyg idzie do swojej terapeutki od kręgosłupa (dysk mu wypadł :/) i poproszę niech wypyta może ją o to?

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Co do mojego "omdlenia" porannego wypiłam kawę i czuję się jak nowo narodzona .
TZ wrócił wcześniej z pracy bo gorzej się czuje katar straszny ale zrobiłam tak jak któraś z was radziła kiedyś: rozpuściłam olbas kropelki w wodzie i zapaliłam w kominku, zapach pięknie się rozchodzi po mieszkaniu, a mąż zasną jak niemowlak i nie sapie tylko lekko oddycha. Dzięki za dobrą radę!
A jaki zapach tego olejku się daje żeby się tak dobrze spało? Ja mam wlasnie strasznie nos zatkany co rano i juz nie wiem jak sobie radzić ;/

Cytat:
B.ladna ta posciel

taka pogoda leniwa że dzidzia też leniwa

ja też tak czasem chodzę ze ojoj...szkoda gadać... ;D
a co do Samuela -

eheh smieszne to jest co nie? u mnie w miescie jest taka przychodnia gdzie ludzie, ktorzy robią badania na nfz mają jakis limit z morfologią np zrobią ich 5 w ciągu roku, to pozniej juz musza placic. Dla mnie to jest nienormalne.

Ajjj no co zrobić bedziemy tyc trzeba się z tym pogodzic, jedna mniej druga wiecej. Co z tego ze ja sobie odmawiam slodyczy i fast foodów skoro juz mam plus 11
chociaz wczoraj zjadlam dwa kawałki pizzy ale nie pamietam ogólnie kiedy jadłam.

Ale jestem wkurzona....
Wróciłam z uczelni, ogólnie zbieram podpisy od nauczycieli aby sie zgodzili na Indywidualny tok nauczania i wiecie co jedna z tych glupich dewotek wykladowców do mnie? ze ona to nie wie czy sie zgodzi. Teraz tyle osób chce to indwywidualne i pyta czy mam zaswiadczenie od lekarza ze potrzebuje ze względu na zagrożenie ciązy itd. a ja mówie TAK, lekarz wlasnie ma jutro mi wypisać ten papierek. Później poszlam do niej po zajęciach czy mi w końcu podpisze, podpisala a co jeszcze napisala? ze mam byc na zajeciach jak reszta grupy i ze mam zrobic jakąś jedną dodatkową prace!! co za dewotka.. w ogóle nie normalna baba, ciągle gada o swojej córeczce, a w tamtym semestrze prawie na każdych zajęciach pytała nas co to jest CHWOST, coś jej się ubzdurało ! wogóle fajne przedmioty mam z nią ale ona ich kompletnie nie umie prowadzić, zresztą, ciężko powiedzieć o prowadzeniu skoro ona się zajmuje tylko tym co nie jest ważne. ;/ w☠☠☠☠$%#$iona jestem mega.
Jeszcze sie zle czuje po tych antybiotykach chyba, niedobrze mi ;/
no to sie pozalilam wrrr ...
Myslałam że to tylko u mnie na uczelni sami porąbańcy są... U nas tez jest taka dewota , kolezanka mówi ze rodzi 4 listopada i ze pewnie nie bedzie jej na zajeciach tydzien pozniej a ona jej powiedziała ze ma byc bo przeciez tydzien po porodzie to juz mozna normalnie chodzić... masakra zero wyrozumiałości.
Też chciałam indywidualny tok nauczania ale u mnie nauczelni nie ma
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 14:40   #1175
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
na zadupiu? właśnie a skąd ? z piwnicznej jesteś?
jak myślisz o zadupiu to od razi ci się piwniczna nasuwa?

Stary 2012-10-03, 14:41   #1176
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
ja tez kupię taką podusię, bo co jak dziecku uleje sie w nocy,
Dlatego poleca się położenie pod główką pieluszkę.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 14:43   #1177
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
A jaki zapach tego olejku się daje żeby się tak dobrze spało? Ja mam wlasnie strasznie nos zatkany co rano i juz nie wiem jak sobie radzić ;/

Myslałam że to tylko u mnie na uczelni sami porąbańcy są... U nas tez jest taka dewota , kolezanka mówi ze rodzi 4 listopada i ze pewnie nie bedzie jej na zajeciach tydzien pozniej a ona jej powiedziała ze ma byc bo przeciez tydzien po porodzie to juz mozna normalnie chodzić... masakra zero wyrozumiałości.
to jest jakiś zart chyba, brak mi słów!! na prawdę.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 14:44   #1178
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hej laski!
Oj, cos mi dziś wizaz muli
Pokaże Wam moje ostatnie paczuszki dla młodego, czekam jeszcze na niebieski kombinezonik
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Obfotografowałam to co aktualnie mam w domu dla młodego. Jeszcze jest masa rzeczy u mojej kuzynki, bo ma niespełna 5 miesięcznego synka w domu i jej sporo pożyczyłam, ona też mi sukcesywnie swoje oddaje, co z nich Igorek wyrósł. Chyba wyprawkę na początek mam już skompletowaną.
Jakie piękne te wasze ubranka, no nadziwić się nie mogę.

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki....ktoś tu pisał że porusza się jak słoń...hmm ja powoli też zaczynam...ale za tu na forum to istne mróweczki...pół dnia człowieka nie ma i juz nie nadąża...
byłam u gina..potwierdzono...CHŁO PAK..no cóż a miałam małą nadzieję ale nic to...nasz Antoś waży już 450 gr...czyli juz prawie pół paczki cukru... )) i dodpiero przed nast. wizytą będę robiła glukoze 75..pierwszy raz.. ))
Co prawda to prawda, pepluchy jedne. Mnie też pół dnia nie było i 4 strony do nadrobienia.
Ja też to już takie małe słoniątko jestem, żebyście widziały jak ostatnio paznokcie u stóp obcinałam, ale piździochę jeszcze sama golę.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ja na wózek to chyba się będę decydować na x-landera
Fajne są te wózki, ale dla mnie trochę za drogie. Szwagierka ostatnio samą spacerówkę xlandera prawie za dwa koła kupiła.

No więc, poszalałam dzisiaj w Pepco. Trochę dzidziołkowi kupiłam, sobie kurtkę zimową (za 50 zł są jak któraś będzie zainteresowana), trochę do domu. W ogóle dzień zalatany mam. Zaraz idę naleśniki smażyć i potem z psiurem do weta. Jeszcze muszę mu dłuuuuuuuugi spacer zafundować, co by kupsztala walnął, bo trzeba zbadać, czy robali nie ma. I tak 3 kupy z rzędu będę zbierać. No ale każdy robi to co lubi.

Wczoraj zamówiłam do Oli pokoju komodę samba kolor śliwa/biały, potem dokupię z tej samej kolecji jeszcze mini szafę, bo nie mam gdzie jej ciuszków schować i póki co wszystko na wyrze w kupce leży
http://allegro.pl/komoda-mikeaa-5-me...645127545.html

Kobiety jeśli macie kredyt hipoteczny w złotówkach to mam złą wiadomość. Rada Polityki Pieniężnej ma nas w dupie i nie obniżyła stóp procentowych.

I to na dzisiaj tyle info, idę smażyć te naleśniki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciąża 22t.jpg (123,5 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez maluchna30
Czas edycji: 2012-10-03 o 14:48
maluchna30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 14:55   #1179
mitabe
Rozeznanie

Cytat:

Mój tz poprosił o Olbas krople do inhalacji dla dzieci w aptece. W skład wchodzi kilka olejków, ale np mój pulmonolog polecał kiedyś olejek jałowcowy. Teraz patrze, że on jest też w składzie kropelek Olbas.

Stary 2012-10-03, 14:58   #1180
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość

Co prawda to prawda, pepluchy jedne. Mnie też pół dnia nie było i 4 strony do nadrobienia.
Ja też to już takie małe słoniątko jestem, żebyście widziały jak ostatnio paznokcie u stóp obcinałam, ale piździochę jeszcze sama golę.
Ja jeszcze też sama golę, ale już zapowiedziałam mężowi, że nadejdzie ten dzień kiedy to on będzie musiał w końcu przejąć pałeczkę

A co do naleśników to narobiłaś mi smaka Ale niestety na dzisiaj obiad już zaplanowany
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 14:59   #1181
mitabe
Rozeznanie

znalazłam artykuł i powiem, że nie wiem o co chodzi wszyscy piszą inaczej na temat snu dziecka. Jedni radzą na płasko a tutaj np nie hmm nie wiem kogo słuchać i jak jest do końca najlepiej
http://www.dziecko.☠☠☠☠☠☠☠/niemowlak..._,175,1,0.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cocoonababy_1.jpg (46,4 KB, 13 załadowań)

Stary 2012-10-03, 15:02   #1182
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
to tym bardziej powinna się zachować bardziej po ludzku

No to identyczny kombinezon!!

Instagram

Stary 2012-10-03, 15:03   #1183
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:

Ale jestem wkurzona....
Wróciłam z uczelni, ogólnie zbieram podpisy od nauczycieli aby sie zgodzili na Indywidualny tok nauczania i wiecie co jedna z tych glupich dewotek wykladowców do mnie? ze ona to nie wie czy sie zgodzi. Teraz tyle osób chce to indwywidualne i pyta czy mam zaswiadczenie od lekarza ze potrzebuje ze względu na zagrożenie ciązy itd. a ja mówie TAK, lekarz wlasnie ma jutro mi wypisać ten papierek. Później poszlam do niej po zajęciach czy mi w końcu podpisze, podpisala a co jeszcze napisala? ze mam byc na zajeciach jak reszta grupy i ze mam zrobic jakąś jedną dodatkową prace!! co za dewotka.. w ogóle nie normalna baba, ciągle gada o swojej córeczce, a w tamtym semestrze prawie na każdych zajęciach pytała nas co to jest CHWOST, coś jej się ubzdurało ! wogóle fajne przedmioty mam z nią ale ona ich kompletnie nie umie prowadzić, zresztą, ciężko powiedzieć o prowadzeniu skoro ona się zajmuje tylko tym co nie jest ważne. ;/ w☠☠☠☠$%#$iona jestem mega.
Jeszcze sie zle czuje po tych antybiotykach chyba, niedobrze mi ;/
no to sie pozalilam wrrr ...
hmmm
no to nieciekawie..., to może lepsza byłaby w twoim przypadku indywidualna organizacja studiów?
chociaż jako pracownik uczelni nie wyobrażam sobie sytuacji, żeby dziewczynie w ciąży utrudniać sprawę i kazać być na każdych zajęciach... (i to jeszcze ze wskazaniem od lekarza) to już jej zła wola tylko...

Edytowane przez antoinette
Czas edycji: 2012-10-03 o 15:06
antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 15:05   #1184
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że kolejna idiotka. No cóż, wkurzają mnie te stare baby, którym się wydaje, że w ciąży to można orać pole, i to najlepiej aż do porodu i od razu po nim. Już widzę, jak sprawnie będziemy wszystkie chodzić w tydzień po porodzie. Przecież ciało nie goi się tak szybko, 2 tygodnie to inna sprawa, ale tydzień? Gdzie w samym szpitalu siedzi się 3 dni, a potem w domu też trzeba jeszcze odpocząć. Głupi ludzie.

Mi się sesja pokrywa w 100% z datą porodu, mam nadzieję, że urodzę trochę wcześniej, tak z tydzień, bo jeśli moi wykładowcy też będą mieć takie podejście, jak ci ludzie, o których piszecie, to będę biedna.

Antoinette, niektórzy wykładowcy to ogólnie krzywo patrzą na młode dziewczyny z brzuchami i robią wszystko, żeby im te studia w ciąży utrudnić, puszczając przy okazji niewybredne komentarze.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-10-03 o 15:07
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 15:07   #1185
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
jak myślisz o zadupiu to od razi ci się piwniczna nasuwa?
heh, nasuwają mi się Barcice, Rytro, Młodów jeszcze ale najwięcej lumpków to chyba w Piwnicznej w Rynku obok Kościoła, u Jeżowskiej i inne

Cytat:
No to identyczny kombinezon!!
no to może ktoś z piwniczańskiego lumpka sobie np w Robanie co ładniejsze rzeczy na wagę, a później u siebie wystawia, też tak robią

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 15:08   #1186
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Dlatego poleca się położenie pod główką pieluszkę.
hmm.. ale tu chodzi o to, żeby dziecko nie leżało na płasko bo w razie ulania może się zakrztusić, pieluszka pod głową co najwyżej uratuje prześcieradło przed zmoczeniem

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 15:10   #1187
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
hmmm
no to nieciekawie..., to może lepsza byłaby w twoim przypadku indywidualna organizacja studiów?
chociaż jako pracownik uczelni nie wyobrażam sobie sytuacji, żeby dziewczynie w ciąży utrudniać sprawę i kazać być na każdych zajęciach... to już jej zła wola tylko...
No, wlasnie u mnie na uczelni jest indwywidualna organizacja semestru, w przyszlym sem tez bede się o to starać. No ale mam nadzieje że dziekan wyrazi zgodę na ten to. Mimo wszystko wiem ze wszystko zalezy od jej humoru, raz się mozna z nią dogadać a raz nie, dziwna babka. Naprawdę. Inni nauczyciele nawet mi podpowiedzieli co napisac w podaniu itd. a tutaj takie rzeczy, dzisiaj moja koleżanka też sie starała o podpisy, urodziła niedawno dzidziusia, tylko ze ciągle lezy w szpitalu i ona przy nim ciągle jest, tak więc tez sobie nie wyobraża byc ciagle na zajeciach. Ale juz nie wiem czy ta babka jej robiła jakies akcje czy nie. Wiem jedno, dam sobie radę na pewno

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-10-03, 15:12   #1188
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
hmm.. ale tu chodzi o to, żeby dziecko nie leżało na płasko bo w razie ulania może się zakrztusić, pieluszka pod głową co najwyżej uratuje prześcieradło przed zmoczeniem
Raczej się nie zakrztusi - zauważ, że dziecko potrafi pić na leżąco (dorosły już nie ).
Z resztą nie wiem, od "zawsze" słyszałam, ze na początku dziecko kładzie się na płaskim

Instagram

Stary 2012-10-03, 15:20   #1189
Lenova
Wtajemniczenie

A jeszcze Wam powiem co do mojej uczelni to ostatnio chcialam zlożyc wniosek o stypendium socjalne. Okazało się ze mi nie przysluguje bo mam ZA MAŁE dochody. Średni dochód na osobe nie powinien przekraczać 782 zl ale nie moze byc tez mniejszy niz 700. Czyli wychodzi na to ze jestem zbyt uboga na stypendium socjalne ...
Stary 2012-10-03, 15:21   #1190
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
A jeszcze Wam powiem co do mojej uczelni to ostatnio chcialam zlożyc wniosek o stypendium socjalne. Okazało się ze mi nie przysluguje bo mam ZA MAŁE dochody. Średni dochód na osobe nie powinien przekraczać 782 zl ale nie moze byc tez mniejszy niz 700. Czyli wychodzi na to ze jestem zbyt uboga na stypendium socjalne ...
Eeeee? Naprawdę mają takie wymogi? To jest tak bardzo bezsensowne, że aż śmieszne.
Stary 2012-10-03, 15:22   #1191
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
heh, nasuwają mi się Barcice, Rytro, Młodów jeszcze ale najwięcej lumpków to chyba w Piwnicznej w Rynku obok Kościoła, u Jeżowskiej i inne
no to z tych wszystkich to tylko Piwniczna to miasto, ha a co lumpków, to rzeczywiście, gdzie się nie obejrzysz, to jakiś jest, a poza tym fryzjerzy i do niedawna 3 apteki
a co ty taka oblatana w tych moich lumpkach?

Stary 2012-10-03, 15:23   #1192
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
COOOOOO nie no moze to jakas pomylka?
a Ty studiujesz na panstwowej czy prywatnej?
ale jesli nie pomyłka to ---->>> ja pitole... wlasnie musze sie zakręcic za tym stypendium, ciekawe czy dostane ..

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-10-03, 15:27   #1193
Lenova
Wtajemniczenie

Studiuje na uczelni państwowej,ale zaocznie płacę prawie 6 tyś za rok i jeszcze takie problemy robią. To na prawdę jest śmieszne... ale juz mnie nic nie zdziwi na prawdę.
Stary 2012-10-03, 15:28   #1194
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
to jest nienormalne

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Eeeee? Naprawdę mają takie wymogi? To jest tak bardzo bezsensowne, że aż śmieszne.
mam nadzieję, że nie tylko w naszej polandi takie absurdy, bo chyba bylibyśmy ewenementem na skalę światową

ostatnio szwagierka, która jest nauczycielką w podstawówce mi opowiadałą, że starali się o taką osobę, która przeprowadza dzieci przez jezdnię, bo u nich jest nieebzpiecznie i dzieciaki muszą przechodzić na drugą stronę w miejscu, gdzie jest wzniesienie i ostry zakręt, także kilka wypadków już tam było; no i dostali odpowiedź, że nie można im przydzielić takiej osoby, bo w tym miejscu nie ma pasów dla pieszych, a warunkiem przeprowadzania dzieci przez jezdnię przez takiego kogoś są pasy no normalnie idioci, przecież po to im potrzebna taka osoba, bo pasów nie ma i jest niebezpiecznie

Stary 2012-10-03, 15:32   #1195
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Studiuje na uczelni państwowej,ale zaocznie płacę prawie 6 tyś za rok i jeszcze takie problemy robią. To na prawdę jest śmieszne... ale juz mnie nic nie zdziwi na prawdę.
Państwowa i tak dużo płacisz? Ja na prywatnej studiuję i wychodzi 3800 za rok.

Dziewczyny, trochę zboczę z tematu, ale czy znacie może jakiś fajny krem tonujący dla cery BARDZO bladej? Najlepiej jakiejś polskiej firmy lub w dobrej cenie? Mam BB od garniera, ale wyglądam jakbym wytaplała twarz w błocie, gdy go nałożę, a mam oczywiście najjaśniejszy.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-10-03 o 15:35
Stary 2012-10-03, 15:38   #1196
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
obfociłam mój zbiór ubranek i wychodzi na to, że mam za mało tego, co mi będzie na samym początku potrzebne
Bardzo ładne

Cytat:
Raczej się nie zakrztusi - zauważ, że dziecko potrafi pić na leżąco (dorosły już nie ).
Z resztą nie wiem, od "zawsze" słyszałam, ze na początku dziecko kładzie się na płaskim
Oj, niestety zdarza się, dziecko czasem uleje równocześnie ustami i noskiem. Wtedy może się udusić. Dziecko powinno spać na płaskim, ale materacyk powinien od strony główki być wyżej. Podkłada się coś pod nogi łóżeczka, pod materac, albo taka poduszka klin (dziecko całymi pleckami na niej powinno leżeć, aż do pupci. Zresztą najczęściej kładzie się dziecko na boku Jak uleje to się nie zakrztusi.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 15:38   #1197
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny, trochę zboczę z tematu, ale czy znacie może jakiś fajny krem tonujący dla cery BARDZO bladej? Najlepiej jakiejś polskiej firmy lub w dobrej cenie? Mam BB od garniera, ale wyglądam jakbym wytaplała twarz w błocie, gdy go nałożę, a mam oczywiście najjaśniejszy.
Spróbuj sobie tonującego z Alterry - co prawda wydaje się być ciemny, ale po chwili jaśnieje i dopasowuje się do skóry, dając delikatny efekt. Albo Olay z podkładem (w Naturach sa testery).

Instagram

Stary 2012-10-03, 15:38   #1198
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Pewnie UW ;p chociaz ja na praywatnej w Wawie studiowalam to placilam za rok 5000 zl, a jakbym byla na 3 roku placilabym 6,5 tysia... poracha, ale juz z kasą nie wyrabiałam i dojazdami.

Tez mam BB ... ale strasznie mi się po nim błyszczy buzka... ja uzywam normalnego podkładu lirene, jestem zadowolona ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-10-03, 15:39   #1199
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne

Oj, niestety zdarza się, dziecko czasem uleje równocześnie ustami i noskiem. Wtedy może się udusić. Dziecko powinno spać na płaskim, ale materacyk powinien od strony główki być wyżej. Podkłada się coś pod nogi łóżeczka, pod materac, albo taka poduszka klin (dziecko całymi pleckami na niej powinno leżeć, aż do pupci. Zresztą najczęściej kładzie się dziecko na boku Jak uleje to się nie zakrztusi.
skomplikowane to wszystko

Co do kosztów studiów zaocznych, to zależą też od kierunku.

Instagram

Stary 2012-10-03, 15:44   #1200
Delicjanka
Zakorzenienie

a ja mam pytanie odnośnie składania wniosków o stypendium socjalne,
chodzi o to ze sklada sie dochody za 2011 rok, no ale pisze tez tam że są jakieś dochody uzyskane, a ja w tym roku podjęłam prace. Tu pytanie, mam pisać w tych dochodach uzyskanych kwote tych zarobków z tego roku? bo to jest chyba jednak dochód uzyskany prawda? ale z 2 strony chcą dochody za 2011 rok, sama nie wiem.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości