|
|
#1531 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
Cytat:
Super że wszystko w porządku i gratulacje ![]() Co do dróg moczowych, to przed ciążą miałam koszmarne problemy, zapalenie średnio raz na miesiąc, ciągle jakieś prochy, a teraz, odpukać, cisza i oby już tak zostało Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki za przypomnienie, bo ja tak samo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No takiego brata to ja bym nigdy nie odwiedziła
|
||||||
|
|
|
#1532 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mój kuzyn miał ogromnego i uciekł mu.. znaleźli go 2 miesiące później u cioci w pokoju pod łóżkiem Cytat:
![]() co do szpitala.. to słyszałam o tej Roztoce, podobno super.. bardzo kusi.. jeśli się zna "nasz" szpital.. ![]() widać że przyjemnie i ładnie tam.. a to też bardzo ważne.. a nie pytałaś swojego gina co Ci radzi? Przydałoby się takie cuś u nas w Sączu.. ![]() ja spadam na kawkę do mamy..
|
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 16 !ruchy poczułam od wewnątrz brzucha -ale teraz cisza...... co do porodówki to raczej skłaniałabym się na dojazd te 40 km ale w lepszych warunkach-jeśli to dla was nie problem to nie ma się co zastanawiać...... ale ja np.rodziłam i za 1 i 2 razem mega szybko i nie dałabym rady tyle jechać ......... jechałam już z konkretnym rozwarciem 7-8 cm ,nawet z moją położną umówiłam się tak ,że jak za pierwszym razem tak szybko poszło to w razie czego przy drugim przyjedzie do domu...... ciekawe jak będzie teraz? ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- .... w tym "sęk" ,że mój braciszek "taaaaak" wygląda + osobowość.....,że jeszcze żadnej lasce nie przeszkadzały pająki......
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
wróciliśmy od lekarza. wygląda na to, że krwiak się wchłonął, został niby jakiś ślad po nim, ale to nie to co było. stopniowo mogę sobie dozować "aktywność fizyczną"
po powrocie mąż stwierdził, że kawę mogę sobie już zrobić sama w ramach większej aktywności fizycznej, ale z zakupami tak łatwo mu nie pójdzie, on poleci do sklepu. ja dzisiaj w planach mam czynności siedzące, zacznę od prasowania po południu bo mam taką stertę z tych 2 tygodni a i z wcześniej, że masakra. |
|
|
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() z pierwszej siódemki na liscie tylko ja nie wiem kto u mnie siedzi Cytat:
dobra dziewczynki ide po woli za godzine mam pociag. ale bede czytac na komorce trzymajcie kciuki zebym dzisiaj szybko wrocila
|
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę !
|
|
#1537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczynki od chłopców napewno wszystkie jestescie na liscie?
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2012-10-03 o 11:37 |
|
|
|
|
#1538 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale moze jakos wytrzymamLuna chyba bym wybrała ten lepszy szpital, no chyba że będziesz miała juz bardzo czesto skurcze to trzeba sie zastanowic czy zdazycie dojechac Stripii i jak dzis Julia?
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2012-10-03 o 12:06 |
||
|
|
|
#1541 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gina zapytam jak nie zapomne któregoś razu, no bo jeszcze mam czas więc się tym nie zajmowałam u nas w Sączu.. ah fajnie by było ale to miasto im bardziej się rozrasta tym większa się dziura robi Nawet Europa powoli upada, bo czynsz za wysoki..Ty masz tyle fajnie ze jednak Twoja gin będzie w okolicy i zawsze moze przyjechać czy zadzwonić ![]() Mój gin jedyne co to może zadzwonić, ale nie wszyscy go lubią bo on taki z powołania i tak jak byłam wtedy po zabiegu, połowa personelu (jego przyjaciół) milutka i wogole a połowa wredna i lekceważyli to ze mnie przywiozl do szpitala i to co o moim pzypadku mowil... chociaż przy nim byli mili ![]() Cytat:
![]() Fajnie tak szybciutko ale wtedy zawsze jest możliwość że pojade tu do szpitala i tyle, a jak będzie wszystko ok to tam ![]() z tego co czytałam opinie to dziewczyny w innych szpitalach się męczyły itd po 12h a właśnie tam szybciutko poród przechodził bo i w wannie sie pomoczysz i możesz rodzić na kolanach itp. jak Tobie jest wygodnie.. jak jest wolniejszy poród to włączają muzyke i świeczki i zostawiają Cie z TŻ Cytat:
bardzo się cieszę
|
||||
|
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, jakiś czas temu jak pisałam o warsztatach "bezpieczny maluch", że uczestniczyłam żałowałyście, że nie napisałam o tym wcześniej, a ja nie pomyślałam. przypadkowo znalazłam dziś info o kolejnych, tyle że "moda na brzuszek", z tego co czytałam część będzie się powtarzać bo i część sponsorów ta sama, ale trochę innych rzeczy. warsztaty jak tamte - w różnych miastach, w Lublinie 18.10.
edit. jeszcze link -> http://modanabrzuszek.pl/ Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2012-10-03 o 12:21 |
|
|
|
#1543 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na szczęście wczoraj po południu i wieczorem moje mdlości już nie były takie uciążliwe, więc nawet udało mi się odpuścić późną kolację![]() no to u mnie 24go Cytat:
Cytat:
![]() Nie wiem co jeszcze mialam Wam poodpisywac, bo przy dwóch ostatnich stronach nagle opcja cytowania mi zniknęła ![]() Co do stolika pod laptopa, to powiem Wam że patrząc tylko na niego w sklepie, można się zdziwić. Ja nabyłam taki 2 tyg temu - nóżki 20 cm. Wydawało mi się, że będzie akurat. Ale póki co go nie lubię, bo jednak okazuje się strasznie wysoki. Jak postawię na nim lapka, to już telewizora nie zobacze, bo lapek zasłania. Tak więc zacznę może z niego korzystać za jakieś 2 m-ce, gdy brzuch będzie większy
|
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
|
Mokka opcja cytowania znika jak cie wyloguje
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, że pytasz
![]() A w miarę, w sumie nie czuje bólu, rozrabia za dwóch. Tylko dziś zmiana opatrunku i tego się boję najbardziej brrr a jak tam u Ciebie?
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam artykuł, o ciąży z perspektywy ojców, gdybyście chciały poczytać: http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...jciec_sie.html
|
|
|
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas ok Julka przedszkoluje Następne w piątek pewnie znów wróci zadowolona bo uwielbia tańcować, ale co się dziwić skoro do 7 miesiąca ciaży chodziłam na salse z nią w brzuchu ma to we krwi
|
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to mój mąż mimo,że nie gotuje,minimalnie sprząta , i mało pomaga przy dzieciach...to chyba ideał... strippi - to dobrze,że z małą już lepiej... dzieci szybko dochodzą do siebie -gorzej z nami...
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
oj cos slabo piszecie . ja dojezdzam do katowic i juz drugi raz musze siku a mialo minac w druhim trymestrze bo niby macica wysoko eh. To w trzecim bede chyba cala podroz w wc jechala
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
Ja malo pisze, gdyz jestem zmeczona.. mam od kilku dni znowu niż energetyczny, na nic nie mam sily. Mam nadzieje, ze to wkrotce minie
![]() Usmazylam sobie wlasnie kilka proziakow i jem gorace z maselkiem a wieczorem zabiore sie za pieczenie muffinek czekoladowych z roznym nadzieniem jak mars, snickers, toffifee itd. Jutro chce w pracy podac oficjalna informacje o ciazy dla kolezanek.. stad te slodkosci
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
ten artykul masakra!!!! Jestem w szoku!!! Calego nie dalam rady przeczytac matko jakby moj facet tak myslal to chyba bym zatlukla
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1553 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no cóż.. wyjdzie w praniu.. ![]() w sumie bałabym się jechać ze skurczami tak daleko.. ale jeszcze kuuuupa czasu na te przemyślenia..
|
|
#1554 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tyle okien ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mnie raczej po środkuCytat:
już 19![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Strippi (nie zacytowało mi) szkoda Twojej Julki że cierpi ![]() A mnie się dzisiaj strasznie chce spać, chyba przez tą pogodę ![]() Rano byłam na badaniach, za tydzień wizyta już nie mogę się doczekać...
|
||||||
|
|
|
#1555 | ||
|
Wtajemniczenie
|
A więc zdaję relacje z zajęć w szkole rodzenia
grupa nieduża bo na pierwsze zajęcia przyszło 9 kobietek i jeden mężczyzna spotkania będą dwa razy w tygodniu po 2 godziny przez 7 tygodni, czyli w sumie 14 spotkań. Będzie także wyjazd do szpitala na porodówkę gdzieś pod koniec zajęć. Sala jest fajna, ładnie przygotowana, dość duża - myślę, że około 50m2. Są materace, piłki do ćwiczeń, drabinki, tablice. Dużo zdjęć na ścianach dzieciaczków oraz mamuś ciężarnych. Dziś było spotkanie organizacyjne oraz następnie rozmowa z ginekologiem, który mówił o przebiegu ciąży - szczególnie o trzech badaniach USG, co się bada, kiedy jak odczytywać badanie. Mówiliśmy także o badaniach moczu, krwi, badaniach zalecanych, obowiązkowych, dodatkowych. Przyjemna rozmowa. Na następnych zajęciach będziemy już ćwiczyć, mamy przyjść na sportowo. Będzie także pakowanie torby do porodu. Będą spotkania z położną, ginekologiem, neonatologiem, fizjoterapeutą, dietetykiem, psychologiem. Jestem zadowolona. na koniec zajęć dostałyśmy próbki z Johnsona, gazetkę Mam dziecko oraz kartę wyprawkową - książeczka gdzie jest wszystko opisane co trzeba mieć dla dziecka i w jakich ilościach z miejscem do odhaczania co się ma Jestem zadowolona i polecam tym co mają możliwość uczestniczenia w zajęciach w szkole rodzenia Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpierw przeczytałam prosiaków ale to chyba nie toa masz jakis sprawdzony przepis na mufinki ![]() Cytat:
|
|
#1557 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja do początku 18tc przytyłam 2 kg i wydaje mi się że to sporo... Cytat:
![]() Zazdroszczę 8-9 kg to chyba wychodząc ze szpitala miałaś wagę sprzed ciąży? Albo momentalnie zrzuciłaś...Super ![]() Ja właśnie jutro kończę leczenie kanałowe, pierwsze w swoim życiu, koszmar jakiś, ale naszczęście już się kończy... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odnośnie tematu porodówek. Mam w rodzinie położną i odnośnie Roztoki wypowiada się ona krótko i na temat. Może i w Roztoce jest piękne nowe wnętrze, kolorowe ściany, wanny, i tym podobne udogodnienia. Ale nie ma tam na miejscu pediatry i w przypadku gdy maluszkowi cokolwiek się dzieje po urodzeniu, nie ma tam kompetentnej osoby która potrafiłaby mu pomóc. A najbliższy szpital z pediatrą jest w Tarnowie. Więc takiego maluszka transportują zaraz po porodzie. Dla mnie to dyskwalifikuje taki szpital choćby był najpiękniejszy na świecie. A odnośnie tego że nasze chłopczyki przeobrażą się w dziewczynki, to faktycznie może i coś w tym jest, bo takiej dużej przewagi nie ma na żadnym z wątków. Choć w mojego chłopczyka raczej dziewczynki nie będzie, susiak jak malowany....hehe
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(maka, jajko, smietana, soda oczyszczona, sol) ![]() a muffinki zawsze robie z tego przepisu, tresc skopiowana z mojego bloga ![]() Muffinki mocno czekoladowe ze smartiesami, milky way, snikersem lub tofifee. Składniki: 250 g maki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki ciemnego kakao 175 g cukru pudru (można tez użyć normalny cukier, ja daje tez go troche mniej, tak na oko 150 g) 100 g grubo posiekanej czekolady (mleczna i biała) ok. 50-100g mini smartiesow 250 ml mleka 90 ml oleju 1 jajko odrobina wanilii (lub cukier waniliowy) alternatywnie mini smartiesy, mini milky way, mini snickers, toffifee W jednej misce mieszamy suche składniki, w drugiej mokre. Następnie mokre wlewamy do suchych, mieszamy i ciasto wylewamy do formy muffinkowej wyłożonej papilotkami (ciasto powinno zająć ok. 3/4 foremki, mnie najczęściej zdarza sie ok. 4/5 ). Muffinki posypujemy mini smartiesami, lub wciskamy do środka toffifee, albo do polowy wciskamy 1/3 mini milky way czy snikersa. Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni. Oryginalny przepis mozna znalezc na tej stronie (moj zmodyfikowałam na swoje potrzeby ): http://www.mojewypieki.com/przepis/c...e-chip-muffins
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2012-10-03 o 16:23 |
|
|
|
|
#1560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wróciłam właśnie z nowego mieszkania i masakra Dla poprawy chumoru zapisałam się na warsztaty- Ciekawe czy będa miejsca jeszcze. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.

USG zrobione i.... wygląda na to, że kolejny chłopak na wątku
ale już czytałam ulotkę (nie wiem po co ja zawsze te ulotki czytam... ) i na szczęście nie ma szkodliwego wpływu, uff! 
Super że wszystko w porządku i gratulacje 
ja miałam w 13 tyg no i teraz w 21 bede miała
Zastanawiałam sie czy nie pójść prywatnie dodatkowo ale skoro na nfz mam fajnego lekarza poleconego i jest wszystko ok to chyba nie ma sensu kasy wydawać

No takiego brata to ja bym nigdy nie odwiedziła

05.07.2008