|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Cytat:
|
|
|
|
|
#1862 |
|
Zadomowienie
|
a ja się męcze z laptopem
mama kupuje laptopa nasz idzie do mamay a nowy do nas i musze porzadek zrobic i jakoś doczyścic kremową klawiaturę macie jakiś patent na to ?
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1863 | |||||||
|
Zadomowienie
|
helou
![]() Cytat:
Super,ze juz sie nie musisz tym stresowac. Dzielna mamuska ,mozesz zjesc dokladke lecz znaj moje dobre serce;]. A co do naszego "uswiadomienia" potencjalnych przypałów to ja tylko zyje nadzieja, ze nie bedzie chciał "pobic" moich wyczynow. Choc oczywiscie nie zamierzam uswiadamiac co nawywijalam Im glosniej spada tym glosniejszy zachwyt. Dziecko demolka mi rosnie jak nic;]Cytat:
. Ogolnie mysle,ze pastuch elektryczny to jednak nie takie glupi wynalazek :P (zartuje oczywiscie ). Cytat:
![]() Oj tak desiu ja mam czesto nocne jazdy i kiedys szukalam Roba miedzy szafka ,a lozkiem..Ba ja nawet szafke odsunelam.Innym razem rozebralam posciel,bo bylam pewna,ze GDZIES tam musi byc . Ot tak efekty zmeczenia.Za to T.mial kiedys sen...ze zostal sam z Robem, ktory sie zmniejszal zmniejszal...i w koncu na Jego dloni zostala mała srubka..Biedny tak sie przerazil,ze ja Mu nie uwierze,ze Rob sie tak zmienil Fajnie masz teraz jak Fryderyk jest..to pozabawia ekipe ![]() Cytat:
ani sie obejrzysz a Kaja ruszy na podboj mieszkania..a wtedy strzezcie sie wszystkie sprzety wolnostojace . Juz zaczynam rozumiec po co ktos wymyslil bramki antydzieciowe;].Oo bedziemy czatowac w krzaczorach? to ja moge robic za sztuczny krzak i bedziemy sie bezszelestnie zblizac do okien..robic zdjecia,a potem rozrzucac na klatce schodowej;].Heh Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||||
|
|
|
#1864 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
My zaliczyliśmy spacer taka piękna pogoda u nas
|
|
|
|
#1866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Są specjalne piani do czyszczenia plastiku (na działach komputerowych. Na wyłączonego laptopa psikasz pianką, zostawiasz na jakiś czas, wycierasz i czekasz aż wyschnie Na klawiatury działa
|
|
#1867 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dzięki kobitki na pewno wypróbuję ![]() a moich zdjęc jest jedynie ponad 2000 oj sprzątanko mnie czeka w tych katalogach
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! Edytowane przez cziqua Czas edycji: 2012-10-03 o 13:28 |
||
|
|
|
#1868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po pierwszym szczepieniu kupiłam ale jeszcze ani razu nie używałam
|
|
|
|
|
#1870 |
|
Rozeznanie
|
tak własnie dałam jej paracetamol, a że antybiotyk tak jadła to się przyzwyczaiła.
|
|
|
|
#1871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() więc dzisiaj kupie ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- karolca świetne zdjęcia Ewelinki już za buty się zabiera hehe ;D
|
||
|
|
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
my jesteśmy po trzeciej dawce żółtaczki i na rok mamy spokój z kluciem
na spacerze młody zasnął i teraz w domu spi 1,5h w wózku ![]() pogoda paskudna dzis u nas mlody wazy 7 kg i jest na dolnej granicy w centylach ![]() Cytat:
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-10-03 o 14:09 |
|
|
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
tez mamy czopki z paracetamolem ale nurofen lepiej sie u nas sprawdza. Czopki czasami po minucie ladowaly w pampersie z kleksem ....
wlasnie zaczelam przygode z ebay'em - wystawilam buty po mlodej, bo mi z pumek wyrosla ![]() mam mnostwo ubranek na sprzedaz - zobaczymy czy sie oplaci, czy pojda
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam takiego lenia że szok
|
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie korci aby aby sie na rudo przefarbować
|
|
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
A pofarbuje się a co Ci tam jak będzie źle to się przefarbujesz na inny kolor
moja głowa już też woła o farbę i co najlepsze farba stoi tylko weny brak
|
|
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny dałam na meila kilka zdjęć Oskara i mnie w wersji ciemne i jasne włoski... i chcę abyście doradziły czy zostać w ciemnych czy lepiej mi w jasnych?? no i jest tam też bonus :P
|
|
|
|
#1878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to kto na tym bonusie?
|
|
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
też tak myślę i zastanawiam się czy nie iść do fryzjera :P
a na bonusie mój młodszy brat (zrobiliśmy taką akcje mojemu TŻ na wykupinach) |
|
|
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Trzymajcie kciuki bo może w piątek uda się sprzedać auto ![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Antek mnie powalił siedzi koło Ani i mówi a ty jesteś ludziem ale nie chodzącym |
|
|
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1883 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=desia888;36883174]Ja wyparzam i mam zamiar az do skonzonego 6 miesiaca. A to dlatego ze jak Adas byl maly to nie wyparzalam i ciagle mial problemy z brzuszkiem. A jakos Go kontakt z potencjalnym alergenem nie uchronil przed alergiami. Nastepnym powodem dla ktorego tak postanowilam jest to , ze nie karmie piersia w zwiazku z czym Viki nie otzrymuje ode mnie przeciwcial i mysle, ze jest na potencjalne infekcje bardziej narazona.
No to oby mu leki pomogly i szybko wrocil do zdrowka! No i widze ze jednak znieczulenie miejscowe, to sie troszke pewnie uspokoilas? Kiedy planujecie zabieg? Zdrowka dla Piotrusia! Adas dokladnie tak samo, zawsze jest osluchowo czysty na szczescie! A ja jako szwedofanka wypowiem sie jak to z antybiotykami w szwecji, bo to akurat u nich popieram ![]() Jak sie dzwoni z dzieckiem chorym to wlasnie zaraz nie przyjmuja, dopiero po 3 dniach, dlatego, ze wlasnie tak jak Konia pisala wirusowka powinna po 3 dniach przejsc, no a jak trzyma 4 dzien nadal to idzie sie do lekarza , wtedy badanie pzrze lekarza i szybkie badanie krwi z paluszka czy CRP podwyzszone, Wynik jest po kilku minutach i odpowiedz jest prosta jesli podwyzszone to infekcja bakteryjna i daja antybiotyk a jaesli w normie to wirus i przechodzi samo. Uwazam, ze to fajna sprawa bo czasmi antybiotyk przepisany na oko moze wyrzadzic wiecej szkody niz pozytku. A znam wielu lakarzy starej daty, ktorzy na kazde przeziebienie pakuja antybiotyk ![]() U nas czasami byla infekcja dluzsza niz 3 dni a crp w normie, ale to twierdzili w szwecji ze wirusow jest tyle (tym bardziej jak dziecko chodzi do przedszkola) ze mozna kilkanrazy pod rzad czyms tam sie zarazic i to nadal jest wirus ![]() No lepiej przelozyc, tydzien czy 2 nie maja wielkiego znaczenia, a organizm oslabiony moze zle zareagowac na szczepionke. Cytat:
Oczywiście czasem trzeba i to rozumiem. Kai też juz glutki poszły precz, więc się cieszymy fajnie że Viki też zdrowieje![]() A butelki nadal też wyparzam z podobnym powodów, tylko zastanawiam się kiedy przestać i tylko myć. Czytałam trochę w necie że niektórzy do roku zalecają wyparzanie.. ![]() Tynka, fajnie że piszesz o szczepieniach na ospę, my też się zdecydujemy. A wiecie co, mnie to przeraża jak niektórzy rodzice organizują ospa party i zarażają celowo dzieci.. W tych czasach gdy jest szczepionka.. Przecież to dużo bezpieczniejsze.. ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
A używamy jej czasem jak Kaja na brzuszku leży, wtedy non stop trzeba Jej czymś machać bo inaczej zaczyna marudzić i odgina się by wylądować na pleckach.Mamy też kubek w kubek (ale to jeszcze trzymam w szafie) i w planach bączka i garnuszek. ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Nikki ja też jestem za blond
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-10-03 o 15:35 |
||
|
|
|
#1884 |
|
Zadomowienie
|
godzinka zumby za mną
z tyłka kapie pot oczka zalewa ale to dobrze znaczy się słoninka się wytapia i smalec sie robi uwielbiam to pozytywne zmęczenie
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lena ospa party to dla mnie jakiś chory pomysl, wiadomo,że dziecko może się zarazić w przedszkolu itd. no ale na to wpływu nie mamy, a tak specjalnie zarażać, , a co wtedy jak akurat dziecko może mieć w tym momencie jakąś inną infekcję, której jeszcze nie widać i się to nałoży ....powikłania gotowe...ludzie naprawdę nie mają wyobraźni ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
Gosia mialam tak samo z jednym uchem po przebiciu po jakimś czasie mi chorowalo...dlaczego nie wiem, odkażałam , przechodziło i wracało...ostatecznie dałam tej dziurce zarosnąć, a potem sama sobie zrobiłam 5 i wszystko grało i buczało...może Mała gdzieś zaciągnęła kolczykiem, powstał mikrouraz, wlazły bakterie i gotowe ...spróbuj odkażać octaniseptem , może się ładnie zagoi i będzie ok. Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-10-03 o 16:22 |
||
|
|
|
#1886 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
ale najlepsza jest pokrywka i uderzanie nią o podłogę ma też szczeniaczka uczniaczka u którego fajne jest ucho do gryzienia i piosenki które się Madzi podobają. bączek też robi furorę
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1888 | |
|
Zakorzenienie
|
Nowaken -Wykupiny to stary zwyczaj, związany z tradycją wnoszenia do związku małżeńskiego posagu oraz „zapłaty” za wydanie dziewczyny przyszłemu małżonkowi. W obecnym wydaniu wykupiny panny młodej przypominają najczęściej wesołe pertraktacje między dwoma świadkami, za ile może być „sprzedana” panna młoda.
u Nas wyglądało to tak że ja byłam w pokoju a TŻ wraz ze swoją familią weszli tylko do przedpokoju i tam mój starszy brat i moja świadkowa prowadzili wykupiny. TŻ zaczynał od 1gr oni mówili że mało, więc 1zł, 2zł, 10zł, 20zł itd... w końcu stwierdzili że jest wystarczająco i że może zobaczyć pannę młodą wtedy mój młodszy brat przebrany w suknie bratowej i założonym welonie na twarz wyszedł była kupa śmiechu TŻ stwierdził że nie chce takiej żony cytuje " bo nie ma rąk ogolonych" więc musiał wykupywać dalej i szło 100zł, 200zł itd nawet pożyczał od rodziny no i w końcu wykupił ![]() Cytat:
Kupiłam te naklejki z Biedronki jak znajdę czas to wrzucę foto no i się obudził... zmykam |
|
|
|
|
#1889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1890 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ale pędzicie ![]() Nadrobię jak położę Hanię spać... Ale muszę się podzielić wspaniałą nocką, bo nie dość, że Hania znów sama zasnęła w łóżeczku (coraz częściej zasypia w łóżeczku), to obudziła się na karmienie dopiero o 5.30, zjadła i dospała do 7.30 Na 9.30 poszłyśmy do przedszkola i Hania towarzyszyła mi podczas zajęć z przedszkolakami. O 10.35 zaczęła ziewać więc Ją włożyłam do mei taia i zasnęła na dobre 40min (spała cały czas w nosidle a ja prowadziłam zajęcia)... nie przeszkadzały Jej gadające dzieciaki, muzyka dość głośna... Po zajęciach o 12 Ją nakarmiłam i pogadałam z dziewczynami... ok 14 wróciłyśmy do domu a o 14.45 Hania poszła spać ( a ja razem z Nią) i pospałyśmy do 17 Teraz Hania dzikuje z Tatą na macie a ja mam chwilkę dla siebie... ale zaraz będziemy Ją kąpać i potem cały wieczorek dla mnie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

mama kupuje laptopa nasz idzie do mamay a nowy do nas i musze porzadek zrobic 
Co nie znaczy ,że tego dresu moro nie zakupie i nie będę siedzieć z siatką maskującą gdzieś nie opodal moich dziewic 

oj sprzątanko mnie czeka w tych katalogach