Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-03, 11:16   #1531
alliw
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II

Cytat:
Napisane przez angel-b Pokaż wiadomość
No to ja już po wizycie USG zrobione i.... wygląda na to, że kolejny chłopak na wątku Maluch ma już ok. 14 cm Ogólnie z ciążą wszystko OK, za to coś z moimi drogami moczowymi jest nie tak i muszę brać Duomox ale już czytałam ulotkę (nie wiem po co ja zawsze te ulotki czytam... ) i na szczęście nie ma szkodliwego wpływu, uff!
Że tak powiem "ale jaja" Super że wszystko w porządku i gratulacje

Co do dróg moczowych, to przed ciążą miałam koszmarne problemy, zapalenie średnio raz na miesiąc, ciągle jakieś prochy, a teraz, odpukać, cisza i oby już tak zostało

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Hej!!!
Dziewczynki, a jak u Was z waga? Ja jestem przerażona jak ostatnio wchodzę na wagę. Z 54 weszłam na 58 kg. No szok. 17 tydzień i 4 kilo do przodu. Tez tak macie?
U mnie od początku wzrosła 4 kilo (z tego wszystko od 14 tyg), a skończyłam 18 tydzień, myślę że tak w normie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
ik ja po wizycie tylko bez usg. Coś często wy te usg macie ja miałam w 13 tyg no i teraz w 21 bede miała Zastanawiałam sie czy nie pójść prywatnie dodatkowo ale skoro na nfz mam fajnego lekarza poleconego i jest wszystko ok to chyba nie ma sensu kasy wydawać
Malpka, ja chodzę do gina który uważa że przy prawidłowym przebiegu ciąży 3 wizyty usg wystarczą. Pierwsze miałam po 13 tyg, to naprawdę myślałam że jajko zniosę z nerwów. Kolejne mam 22.10. i korci mnie żeby iść wcześniej, ale chyba dotrwam...dzidzia daje o sobie znać, więc chyba jest ok

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Oficjalnie umieram.
Igor mnie zaraził i cwaniak zdrowieje, a ja wprost przeciwnie. Gardło piecze, mięśnie bolą... bosz...
Chyba kończę dzisiaj jedną sprawę w pracy i uciekam.
Zdecydowanie polecam ciepłe łóżko zamiast pracy. Zdrowiej

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
a ja się witam w 19 tygodniu!
Dzięki za przypomnienie, bo ja tak samo

Cytat:
Napisane przez klaudynkaja Pokaż wiadomość
wszystkie chcecie chodzić do szkoły rodzenia? bo ja sama nie wiem, nie jestem do końca przekonana...
Ja zdecydowanie chcę, przynajmniej "na sucho" dowiem się co i jak

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
kameleona ,ale mój tż marzy o legwanie (ok.1,5 metra i ok 15-20 kg).....
mój brat np ma pająki -takie duże,włochate,jadowite (dał im imię coś w typie zosia ..... ).....
nie wiem dlaczego faceci nie mogą marzyć o chomiczkach, świnkach ,króliczkach.......
Pająki... No takiego brata to ja bym nigdy nie odwiedziła
alliw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 11:17   #1532
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
kameleona ,ale mój tż marzy o legwanie (ok.1,5 metra i ok 15-20 kg).....
mój brat np ma pająki -takie duże,włochate,jadowite (dał im imię coś w typie zosia ..... ).....
nie wiem dlaczego faceci nie mogą marzyć o chomiczkach, świnkach ,króliczkach.......
o matko.. wszystko tylko nie pająki..
mój kuzyn miał ogromnego i uciekł mu.. znaleźli go 2 miesiące później u cioci w pokoju pod łóżkiem

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Dziś mamy skończony 15tc czyli rozpoczęty 16tc

Dziewczyny powiedzcie mi jak poczułyście te pierwsze ruchy? Pod ręką? Czy właśnie bez ręki przez sam brzuch? Bo ja wyczekuje...

Wczoraj kupiłam 3 gazety dobra mama w jednym opakowaniu za 4,99zł na 3 urodziny jakby ktoś chciał wiedziec

Dziewczyny wczoraj się widziałam z dobra koleżanką i zaczełyśmy temat porodówek. Wiem że jeszcze za wcześnie na to wszystko ale chcialabym zebyscie mi doradziły.
Bo w mojej miejscowości jest szpital, ale bardzo często tam są zakażenia itp. jest brudno, lekarze i polozne sa bardzo niemiłe ogolnie i na żywo i z internetu same opinie to "horror"
Joanna rodziła ale miała swoją lekarke więc to zawsze inaczej traktują...
A ja już kiedyś wspominałam że jestem bardzo wrażliwa na "niemiłe traktowanie" dla mnie uśmiech lekarza to jak wygrana w totolotka...
No i u nas nie ma takich rzeczy jak gaz rozweselający, znieczulenia chyba tez nie a jak jest to płatne.
A koleżanka mi poradziła wczoraj szpital (w ktorym zawsze sie zarzekałam ze bede rodzic) 40 km ode mnie http://www.sw-elzbieta.pl/#aktualnosci ma same bardzo dobre opinie tak jak i lekarze ktorzy w nim pracują, znieczulenie, gaz itp bezpłatne, wszystko ładnie czyściutko i przede wszystkim miło! Podobno obsługa zarabia dużo więc od mojej kolezanki nawet czekoladek nie przyjeły...
ona wspomina poród jako cudowny sen..

No i tak się zastanawiam bo mój TŻ nie ma prawa jazdy ale przeciez siostra i brat przez te 3 dni napewno będą go wozić bez żadnego problemu, no i boje się że tam nie ma odpowiedniej opieki jakby z dzieckiem było coś nie tak, tzn jest inkubator itp tylko nie bardzo wiem co musi być żeby się dowiedzieć czy jest
a moj lekarz i tak juz jest na emeryturze wiec nie ma go u nas w szpitalu wiec to bez znaczenia..
Zastanawiam się czy nie warto "zaryzykować" i rodzić w komfortowych warunkach niż w ogromnym stresie i niewiadomo co jeszcze... ?
gratuluję tygodni..
co do szpitala..
to słyszałam o tej Roztoce, podobno super.. bardzo kusi.. jeśli się zna "nasz" szpital..
widać że przyjemnie i ładnie tam.. a to też bardzo ważne.. a nie pytałaś swojego gina co Ci radzi?
Przydałoby się takie cuś u nas w Sączu..

ja spadam na kawkę do mamy..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 11:28   #1533
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny powiedzcie mi jak poczułyście te pierwsze ruchy? Pod ręką? Czy właśnie bez ręki przez sam brzuch? Bo ja wyczekuje...

Dziewczyny wczoraj się widziałam z dobra koleżanką i zaczełyśmy temat porodówek. Wiem że jeszcze za wcześnie na to wszystko ale chcialabym zebyscie mi doradziły.
Bo w mojej miejscowości jest szpital, ale bardzo często tam są zakażenia itp. jest brudno, lekarze i polozne sa bardzo niemiłe ogolnie i na żywo i z internetu same opinie to "horror"
Joanna rodziła ale miała swoją lekarke więc to zawsze inaczej traktują...
A ja już kiedyś wspominałam że jestem bardzo wrażliwa na "niemiłe traktowanie" dla mnie uśmiech lekarza to jak wygrana w totolotka...
No i u nas nie ma takich rzeczy jak gaz rozweselający, znieczulenia chyba tez nie a jak jest to płatne.
A koleżanka mi poradziła wczoraj szpital (w ktorym zawsze sie zarzekałam ze bede rodzic) 40 km ode mnie http://www.sw-elzbieta.pl/#aktualnosci ma same bardzo dobre opinie tak jak i lekarze ktorzy w nim pracują, znieczulenie, gaz itp bezpłatne, wszystko ładnie czyściutko i przede wszystkim miło! Podobno obsługa zarabia dużo więc od mojej kolezanki nawet czekoladek nie przyjeły...
ona wspomina poród jako cudowny sen..

No i tak się zastanawiam bo mój TŻ nie ma prawa jazdy ale przeciez siostra i brat przez te 3 dni napewno będą go wozić bez żadnego problemu, no i boje się że tam nie ma odpowiedniej opieki jakby z dzieckiem było coś nie tak, tzn jest inkubator itp tylko nie bardzo wiem co musi być żeby się dowiedzieć czy jest
a moj lekarz i tak juz jest na emeryturze wiec nie ma go u nas w szpitalu wiec to bez znaczenia..
Zastanawiam się czy nie warto "zaryzykować" i rodzić w komfortowych warunkach niż w ogromnym stresie i niewiadomo co jeszcze... ?
za 16 !
ruchy poczułam od wewnątrz brzucha -ale teraz cisza......
co do porodówki to raczej skłaniałabym się na dojazd te 40 km ale w lepszych warunkach-jeśli to dla was nie problem to nie ma się co zastanawiać......
ale ja np.rodziłam i za 1 i 2 razem mega szybko i nie dałabym rady tyle jechać ......... jechałam już z konkretnym rozwarciem 7-8 cm ,nawet z moją położną umówiłam się tak ,że jak za pierwszym razem tak szybko poszło to w razie czego przy drugim przyjedzie do domu...... ciekawe jak będzie teraz?

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Pająki... No takiego brata to ja bym nigdy nie odwiedziła
.... .....
w tym "sęk" ,że mój braciszek "taaaaak" wygląda + osobowość.....,że jeszcze żadnej lasce nie przeszkadzały pająki......
Stary 2012-10-03, 11:31   #1534
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

wróciliśmy od lekarza. wygląda na to, że krwiak się wchłonął, został niby jakiś ślad po nim, ale to nie to co było. stopniowo mogę sobie dozować "aktywność fizyczną" poza tym chyba wszystko ok, serduszko biło, z wrażenia zapomniałam o co miałam pytać i nie dowiedziałam się czy na pewno chłopiec, ale pewnie nie byłoby widać bo dziecię takie przykurczone było i nawet zmierzyć się już nie dało, przypominało wystraszone kurczę, ale wg lekarza wyglądało normalnie.

po powrocie mąż stwierdził, że kawę mogę sobie już zrobić sama w ramach większej aktywności fizycznej, ale z zakupami tak łatwo mu nie pójdzie, on poleci do sklepu. ja dzisiaj w planach mam czynności siedzące, zacznę od prasowania po południu bo mam taką stertę z tych 2 tygodni a i z wcześniej, że masakra.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 11:34   #1535
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki za przypomnienie, bo ja tak samo

z pierwszej siódemki na liscie tylko ja nie wiem kto u mnie siedzi jak sie jutro zasłoni bobas to
Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
mój kuzyn miał ogromnego i uciekł mu.. znaleźli go 2 miesiące później u cioci w pokoju pod łóżkiem
przez dwa miesiace do domu bym nie wrocila dobrze ze sie nie obudzila z pajakiem na brzuchu zawalu bym dostala

dobra dziewczynki ide po woli za godzine mam pociag.
ale bede czytac na komorce
trzymajcie kciuki zebym dzisiaj szybko wrocila

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 11:35   #1536
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
wróciliśmy od lekarza. wygląda na to, że krwiak się wchłonął, został niby jakiś ślad po nim, ale to nie to co było. stopniowo mogę sobie dozować "aktywność fizyczną" poza tym chyba wszystko ok, serduszko biło, z wrażenia zapomniałam o co miałam pytać i nie dowiedziałam się czy na pewno chłopiec, ale pewnie nie byłoby widać bo dziecię takie przykurczone było i nawet zmierzyć się już nie dało, przypominało wystraszone kurczę, ale wg lekarza wyglądało normalnie.
no to za wizytę !
Stary 2012-10-03, 11:36   #1537
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
super

dziewczynki od chłopców napewno wszystkie jestescie na liscie?

Edytowane przez Dragusia88
Czas edycji: 2012-10-03 o 11:37
Stary 2012-10-03, 11:38   #1538
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Biedna Julka

Jak myślicie czy trzymanie laptopa na dole brzucha/udach jest nie bezpieczne w ciąży? Bo czasami biorę go tak rano do łóżka na leżąco, co prawda mam podkładkę pod laptopa więc nie leży bezpośrednio no ale jednak...?
ja trzymam tak teraz, bo komputer mam w sypialni i siedzę na moim wiklinowym krześle, nie mam żadnego stolika na kompa w tym pokoju.

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Oficjalnie umieram.
Igor mnie zaraził i cwaniak zdrowieje, a ja wprost przeciwnie. Gardło piecze, mięśnie bolą... bosz...
Chyba kończę dzisiaj jedną sprawę w pracy i uciekam.
zdrówka

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość

to ja też się musze uśmiechnąć do ciebie Strippi co prawda mam problem z data porodu ale podam wg om

Booziaczek (Asia l. 24, Kielce) tp. 24.03.2013
dopisana

Cytat:
Napisane przez klaudynkaja Pokaż wiadomość
i ja też się ładnie uśmiecham
klaudynkaja( Klaudyna l. 24, Olsztyn) tp. 15.04.2013
dopisana

Cytat:
Cześć dziewczyny ,
u mnie też piękna pogoda..... , niedawno wstałam , super jest tak dłuuugo spać..... no ale to tylko dlatego ,ze Ninka dostała temperatury wczoraj 39 c , i nie poszła dziś do przedszkola a Kubuś idzie do szkoły na 12.35.Mam nadzieję,ze od niej wszyscy nie złapiemy..... no ale i tak długo się jej organizm bronił...w przedszkolu dzieciaki chorują od początku września...-oczywiście chodzą wtedy... No i oczywiście jak moje dzieci sa chore to nie ma jakiegoś pokładania się ,zmęczenia.... wydaje mi się ,że mają jeszcze więcej energii ..... więc nie ma mowy o odpoczynku.....
zdrówka dla malutkiej

Cytat:

po powrocie mąż stwierdził, że kawę mogę sobie już zrobić sama w ramach większej aktywności fizycznej, ale z zakupami tak łatwo mu nie pójdzie, on poleci do sklepu. ja dzisiaj w planach mam czynności siedzące, zacznę od prasowania po południu bo mam taką stertę z tych 2 tygodni a i z wcześniej, że masakra.
to super
Stary 2012-10-03, 11:55   #1539
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:

z pierwszej siódemki na liscie tylko ja nie wiem kto u mnie siedzi jak sie jutro zasłoni bobas to
Trzymam kciuki abyś się w końcu dowiedziała, kto tam mieszka u Ciebie
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 11:56   #1540
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
.
super

Cytat:
Malpka, ja chodzę do gina który uważa że przy prawidłowym przebiegu ciąży 3 wizyty usg wystarczą. Pierwsze miałam po 13 tyg, to naprawdę myślałam że jajko zniosę z nerwów. Kolejne mam 22.10. i korci mnie żeby iść wcześniej, ale chyba dotrwam...dzidzia daje o sobie znać, więc chyba jest ok
ja chyba tez jajo zniosę ja mam 25.10 ale moze jakos wytrzymam

Luna chyba bym wybrała ten lepszy szpital, no chyba że będziesz miała juz bardzo czesto skurcze to trzeba sie zastanowic czy zdazycie dojechac

Stripii i jak dzis Julia?
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png

Edytowane przez Malpka
Czas edycji: 2012-10-03 o 12:06
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 12:04   #1541
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Lunao- A Skąd Ty jesteś, bo widzę, że z okolic Tarnowa? Znasz może Ciężkowice?
Oj nie znam, jestem z Nowego Sącza

Cytat:
gratuluję tygodni..
co do szpitala..
to słyszałam o tej Roztoce, podobno super.. bardzo kusi.. jeśli się zna "nasz" szpital..
widać że przyjemnie i ładnie tam.. a to też bardzo ważne.. a nie pytałaś swojego gina co Ci radzi?
Przydałoby się takie cuś u nas w Sączu..
No kusi kusi, tym bardziej że tam wystarczy przyjechać, nie trzeba chodzić do lekarza ani nic
Gina zapytam jak nie zapomne któregoś razu, no bo jeszcze mam czas więc się tym nie zajmowałam u nas w Sączu.. ah fajnie by było ale to miasto im bardziej się rozrasta tym większa się dziura robi Nawet Europa powoli upada, bo czynsz za wysoki..
Ty masz tyle fajnie ze jednak Twoja gin będzie w okolicy i zawsze moze przyjechać czy zadzwonić
Mój gin jedyne co to może zadzwonić, ale nie wszyscy go lubią bo on taki z powołania i tak jak byłam wtedy po zabiegu, połowa personelu (jego przyjaciół) milutka i wogole a połowa wredna i lekceważyli to ze mnie przywiozl do szpitala i to co o moim pzypadku mowil... chociaż przy nim byli mili taka obłuda w tym naszym mieście

Cytat:
ruchy poczułam od wewnątrz brzucha -ale teraz cisza......
co do porodówki to raczej skłaniałabym się na dojazd te 40 km ale w lepszych warunkach-jeśli to dla was nie problem to nie ma się co zastanawiać......
ale ja np.rodziłam i za 1 i 2 razem mega szybko i nie dałabym rady tyle jechać ......... jechałam już z konkretnym rozwarciem 7-8 cm ,nawet z moją położną umówiłam się tak ,że jak za pierwszym razem tak szybko poszło to w razie czego przy drugim przyjedzie do domu...... ciekawe jak będzie teraz?
No to nie mam co tej ręki przykładać
Fajnie tak szybciutko ale wtedy zawsze jest możliwość że pojade tu do szpitala i tyle, a jak będzie wszystko ok to tam
z tego co czytałam opinie to dziewczyny w innych szpitalach się męczyły itd po 12h a właśnie tam szybciutko poród przechodził bo i w wannie sie pomoczysz i możesz rodzić na kolanach itp. jak Tobie jest wygodnie.. jak jest wolniejszy poród to włączają muzyke i świeczki i zostawiają Cie z TŻ

Cytat:
Super że wszystko dobrze bardzo się cieszę

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 12:10   #1542
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

dziewczyny, jakiś czas temu jak pisałam o warsztatach "bezpieczny maluch", że uczestniczyłam żałowałyście, że nie napisałam o tym wcześniej, a ja nie pomyślałam. przypadkowo znalazłam dziś info o kolejnych, tyle że "moda na brzuszek", z tego co czytałam część będzie się powtarzać bo i część sponsorów ta sama, ale trochę innych rzeczy. warsztaty jak tamte - w różnych miastach, w Lublinie 18.10.

edit. jeszcze link -> http://modanabrzuszek.pl/

Edytowane przez moni_ka.g
Czas edycji: 2012-10-03 o 12:21
Stary 2012-10-03, 13:08   #1543
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej!!!

Dziewczynki, a jak u Was z waga? Ja jestem przerażona jak ostatnio wchodzę na wagę. Z 54 weszłam na 58 kg. No szok. 17 tydzień i 4 kilo do przodu. Tez tak macie?
ja tydzień temu na wizycie miałam +3kg. A teraz nie wiem... ale mam wrażenie, że brzuch zaczyna szybciej przybierać Na szczęście wczoraj po południu i wieczorem moje mdlości już nie były takie uciążliwe, więc nawet udało mi się odpuścić późną kolację Mam nadzieję, że tak już zostanie... bo to objadanie się wieczorem niestety szybko zaczyna być widać
Cytat:
no trzeba was najpierw nadrobić
u mnie usg dopiero 25-go
no to u mnie 24go
Cytat:
Co do ruchów to u mnie tez ciszyna....Poczułam wtedy jak Wam pisałam 2-3 razy. teraz od czasu do czasu coś tam na dole strzeli, pukniie lub tp. Ale strasznie nisko nad samym łonem- tak nisko jest dzidziuś?? Bo mi się wydaje, że lekarka USG wyżej jeżdziła. I teraz zaczynam się martwić, czy wszystko ok, czy te ruchy, to nie były wcale ruchy, tylko inne brzuchowe sprawy...
no niby dzidziolek tak bardzo nisko jest usadowiony, tak wiec t co czułas to raczej były jego ruchy
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Biedna Julka

Jak myślicie czy trzymanie laptopa na dole brzucha/udach jest nie bezpieczne w ciąży? Bo czasami biorę go tak rano do łóżka na leżąco, co prawda mam podkładkę pod laptopa więc nie leży bezpośrednio no ale jednak...?
no mylę, że z tym lapkiem na brzuchu to nie jest dobry pomysł. Promieniowanie jkaies na pewno jest

Nie wiem co jeszcze mialam Wam poodpisywac, bo przy dwóch ostatnich stronach nagle opcja cytowania mi zniknęła
Co do stolika pod laptopa, to powiem Wam że patrząc tylko na niego w sklepie, można się zdziwić. Ja nabyłam taki 2 tyg temu - nóżki 20 cm. Wydawało mi się, że będzie akurat. Ale póki co go nie lubię, bo jednak okazuje się strasznie wysoki. Jak postawię na nim lapka, to już telewizora nie zobacze, bo lapek zasłania. Tak więc zacznę może z niego korzystać za jakieś 2 m-ce, gdy brzuch będzie większy
Stary 2012-10-03, 13:22   #1544
Malpka
Zakorzenienie

Mokka opcja cytowania znika jak cie wyloguje ja czasem jak mam do rpzeczytania 2 czy 3 strony to tez mnie w miedzyczasie wyloguje trzeba sie od nowa zalogowac i cytowanie powróci
Stary 2012-10-03, 13:34   #1545
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Stripii i jak dzis Julia?
Dzięki, że pytasz
A w miarę, w sumie nie czuje bólu, rozrabia za dwóch.
Tylko dziś zmiana opatrunku i tego się boję najbardziej brrr

a jak tam u Ciebie?
Stary 2012-10-03, 13:37   #1546
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

znalazłam artykuł, o ciąży z perspektywy ojców, gdybyście chciały poczytać: http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...jciec_sie.html
Stary 2012-10-03, 13:47   #1547
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Dzięki, że pytasz
A w miarę, w sumie nie czuje bólu, rozrabia za dwóch.
Tylko dziś zmiana opatrunku i tego się boję najbardziej brrr

a jak tam u Ciebie?
a te plamki jak? poginęły?
u nas ok Julka przedszkoluje mieli tańce w przedszkolu i tak jej sie podobało ze potem w domu tańcowała tak jak ich pani uczyla Następne w piątek pewnie znów wróci zadowolona bo uwielbia tańcować, ale co się dziwić skoro do 7 miesiąca ciaży chodziłam na salse z nią w brzuchu ma to we krwi
Stary 2012-10-03, 14:11   #1548
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
znalazłam artykuł, o ciąży z perspektywy ojców, gdybyście chciały poczytać: http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...jciec_sie.html
.... no fatalnie trafić na takiego egoistycznego dupka...
no to mój mąż mimo,że nie gotuje,minimalnie sprząta , i mało pomaga przy dzieciach...to chyba ideał...

strippi - to dobrze,że z małą już lepiej... dzieci szybko dochodzą do siebie -gorzej z nami...
Stary 2012-10-03, 14:30   #1549
Dragusia88
Zakorzenienie

oj cos slabo piszecie . ja dojezdzam do katowic i juz drugi raz musze siku a mialo minac w druhim trymestrze bo niby macica wysoko eh. To w trzecim bede chyba cala podroz w wc jechala

Stary 2012-10-03, 14:33   #1550
Moderna
Zakorzenienie

Ja malo pisze, gdyz jestem zmeczona.. mam od kilku dni znowu niż energetyczny, na nic nie mam sily. Mam nadzieje, ze to wkrotce minie

Usmazylam sobie wlasnie kilka proziakow i jem gorace z maselkiem

a wieczorem zabiore sie za pieczenie muffinek czekoladowych z roznym nadzieniem jak mars, snickers, toffifee itd. Jutro chce w pracy podac oficjalna informacje o ciazy dla kolezanek.. stad te slodkosci
Stary 2012-10-03, 14:39   #1551
Dragusia88
Zakorzenienie

ten artykul masakra!!!! Jestem w szoku!!! Calego nie dalam rady przeczytac matko jakby moj facet tak myslal to chyba bym zatlukla

Stary 2012-10-03, 14:44   #1552
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
ten artykul masakra!!!! Jestem w szoku!!! Calego nie dalam rady przeczytac matko jakby moj facet tak myslal to chyba bym zatlukla
zastanawiam się czy w ogóle takich facetów można nazwać ojcami..
Stary 2012-10-03, 14:52   #1553
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
super, brawo

Cytat:

przez dwa miesiace do domu bym nie wrocila dobrze ze sie nie obudzila z pajakiem na brzuchu zawalu bym dostala
albo na twarzy..

Cytat:
No kusi kusi, tym bardziej że tam wystarczy przyjechać, nie trzeba chodzić do lekarza ani nic
Gina zapytam jak nie zapomne któregoś razu, no bo jeszcze mam czas więc się tym nie zajmowałam u nas w Sączu.. ah fajnie by było ale to miasto im bardziej się rozrasta tym większa się dziura robi Nawet Europa powoli upada, bo czynsz za wysoki..
Ty masz tyle fajnie ze jednak Twoja gin będzie w okolicy i zawsze moze przyjechać czy zadzwonić
Mój gin jedyne co to może zadzwonić, ale nie wszyscy go lubią bo on taki z powołania i tak jak byłam wtedy po zabiegu, połowa personelu (jego przyjaciół) milutka i wogole a połowa wredna i lekceważyli to ze mnie przywiozl do szpitala i to co o moim pzypadku mowil... chociaż przy nim byli mili taka obłuda w tym naszym mieście

No to nie mam co tej ręki przykładać
Fajnie tak szybciutko ale wtedy zawsze jest możliwość że pojade tu do szpitala i tyle, a jak będzie wszystko ok to tam
z tego co czytałam opinie to dziewczyny w innych szpitalach się męczyły itd po 12h a właśnie tam szybciutko poród przechodził bo i w wannie sie pomoczysz i możesz rodzić na kolanach itp. jak Tobie jest wygodnie.. jak jest wolniejszy poród to włączają muzyke i świeczki i zostawiają Cie z TŻ
dokładnie.. warunki ekstra..
no cóż.. wyjdzie w praniu..
w sumie bałabym się jechać ze skurczami tak daleko..
ale jeszcze kuuuupa czasu na te przemyślenia..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 14:55   #1554
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dragusia88 normalnie trafiłaś prawie 200 z poddaszem. W załączeniu fotka tarasu wszytskich okien nie widać, nie liczę okien z "klatki schodowej" bo tak można dodać jeszcze z 8. Jaki człowiek głupi robi a później się męczy
O ja ale czad, to musi być fajna chatka ale tyle okien

Cytat:
Hej!!!

u mnie od początku +3 potem -1 i teraz obawiam się że będzie + bo czuję po sobie

Cytat:
A

Mnie tak boli zaraz nad samą pupą czasem po lewej czasem po prawej. Gin mi powiedziała, że to nerki, ale ja mam czasem taki ból rwący, że przewrócic sie na łózku nie moge, albo wstać... Nie wiem co to, ale jest uciązliwe. Wizyta dopiero 13-go to bede interweniować.

Witam nowe mamy, gratuluje udanych wizyt i powoli zaczynam się stresowac swoją za 10 dni...A u mnie dziś...17 tydzien
No to ja mam podobnie mnie raczej po środku

Cytat:

a ja czytalam ze w pierwszym trymestrze dozwolone do 5kg przytycie ale ze nie obowiazkowe bo wiekszosc chudnie przez wymioty i nudnosci. tak wiec nie panikujcie

wow już 19

Cytat:

ja na polowkowe ide w piatek za tydzien, ale najpierw JUTRO!!!!

ZGADNIJCIE CO ogladam na necie? szukam jak wyyglada dziewczynka na usg ale nie umiem znalesc normalnie szajba, juz sie boje ci mi sie dzis przysni
Oby się pokazał dzidziuś co tam ma między nogami

Cytat:
o matko.. wszystko tylko nie pająki..

ja spadam na kawkę do mamy..
O matko ja bym na zawał padła, ale musiała bym się wyprowadzić bo chorobliwie nienawidzę wszystkich pająków, aż mnie ciarki przechodzą na sam widok...

Strippi (nie zacytowało mi) szkoda Twojej Julki że cierpi oby się wszystko ładnie zgoiło

A mnie się dzisiaj strasznie chce spać, chyba przez tą pogodę
Rano byłam na badaniach, za tydzień wizyta już nie mogę się doczekać...
Stary 2012-10-03, 14:56   #1555
LiwkaO
Wtajemniczenie

A więc zdaję relacje z zajęć w szkole rodzenia grupa nieduża bo na pierwsze zajęcia przyszło 9 kobietek i jeden mężczyzna spotkania będą dwa razy w tygodniu po 2 godziny przez 7 tygodni, czyli w sumie 14 spotkań. Będzie także wyjazd do szpitala na porodówkę gdzieś pod koniec zajęć. Sala jest fajna, ładnie przygotowana, dość duża - myślę, że około 50m2. Są materace, piłki do ćwiczeń, drabinki, tablice. Dużo zdjęć na ścianach dzieciaczków oraz mamuś ciężarnych.
Dziś było spotkanie organizacyjne oraz następnie rozmowa z ginekologiem, który mówił o przebiegu ciąży - szczególnie o trzech badaniach USG, co się bada, kiedy jak odczytywać badanie. Mówiliśmy także o badaniach moczu, krwi, badaniach zalecanych, obowiązkowych, dodatkowych. Przyjemna rozmowa. Na następnych zajęciach będziemy już ćwiczyć, mamy przyjść na sportowo. Będzie także pakowanie torby do porodu. Będą spotkania z położną, ginekologiem, neonatologiem, fizjoterapeutą, dietetykiem, psychologiem. Jestem zadowolona. na koniec zajęć dostałyśmy próbki z Johnsona, gazetkę Mam dziecko oraz kartę wyprawkową - książeczka gdzie jest wszystko opisane co trzeba mieć dla dziecka i w jakich ilościach z miejscem do odhaczania co się ma Jestem zadowolona i polecam tym co mają możliwość uczestniczenia w zajęciach w szkole rodzenia

Cytat:

ja na polowkowe ide w piatek za tydzien, ale najpierw JUTRO!!!!

ZGADNIJCIE CO ogladam na necie? szukam jak wyyglada dziewczynka na usg ale nie umiem znalesc normalnie szajba, juz sie boje ci mi sie dzis przysni
Oj Dragusia bo zwariujesz

Cytat:

Gratulacje wizyty!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 15:17   #1556
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
J

a wieczorem zabiore sie za pieczenie muffinek czekoladowych z roznym nadzieniem jak mars, snickers, toffifee itd. Jutro chce w pracy podac oficjalna informacje o ciazy dla kolezanek.. stad te slodkosci
a co to takiego najpierw przeczytałam prosiaków ale to chyba nie to
a masz jakis sprawdzony przepis na mufinki

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
A więc zdaję relacje z zajęć w szkole rodzenia grupa nieduża bo na pierwsze zajęcia przyszło 9 kobietek i jeden mężczyzna spotkania będą dwa razy w tygodniu po 2 godziny przez 7 tygodni, czyli w sumie 14 spotkań. Będzie także wyjazd do szpitala na porodówkę gdzieś pod koniec zajęć. Sala jest fajna, ładnie przygotowana, dość duża - myślę, że około 50m2. Są materace, piłki do ćwiczeń, drabinki, tablice. Dużo zdjęć na ścianach dzieciaczków oraz mamuś ciężarnych.
Dziś było spotkanie organizacyjne oraz następnie rozmowa z ginekologiem, który mówił o przebiegu ciąży - szczególnie o trzech badaniach USG, co się bada, kiedy jak odczytywać badanie. Mówiliśmy także o badaniach moczu, krwi, badaniach zalecanych, obowiązkowych, dodatkowych. Przyjemna rozmowa. Na następnych zajęciach będziemy już ćwiczyć, mamy przyjść na sportowo. Będzie także pakowanie torby do porodu. Będą spotkania z położną, ginekologiem, neonatologiem, fizjoterapeutą, dietetykiem, psychologiem. Jestem zadowolona. na koniec zajęć dostałyśmy próbki z Johnsona, gazetkę Mam dziecko oraz kartę wyprawkową - książeczka gdzie jest wszystko opisane co trzeba mieć dla dziecka i w jakich ilościach z miejscem do odhaczania co się ma Jestem zadowolona i polecam tym co mają możliwość uczestniczenia w zajęciach w szkole rodzenia
no to super ja tez bardzo milo wspominam szkołe rodzenia
Stary 2012-10-03, 15:28   #1557
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:

a ja czytalam ze w pierwszym trymestrze dozwolone do 5kg przytycie ale ze nie obowiazkowe bo wiekszosc chudnie przez wymioty i nudnosci. tak wiec nie panikujcie

za 19tc

Ja do początku 18tc przytyłam 2 kg i wydaje mi się że to sporo...

Cytat:

ja dziś 17 tydzień skończony, zaczynam 18.. i waga stoi w miejscu..
ale ja tak chyba mam w 1 ciąży przytyłam tylko 8-9 kg..

my też dziś kończymy 17..
za 17tc

Zazdroszczę 8-9 kg to chyba wychodząc ze szpitala miałaś wagę sprzed ciąży? Albo momentalnie zrzuciłaś...Super

Cytat:
a jeszcze po pracy mam dentyste
Ja właśnie jutro kończę leczenie kanałowe, pierwsze w swoim życiu, koszmar jakiś, ale naszczęście już się kończy...

Cytat:
..........mamy jeszcze psy-buldoga ang. i yorka - i jak na złość waśnie yoreczek najbardziej kocha mojego męża-wszędzie za nim chodzi a jak nikt nie widzi/słyszy to mój mąż do psa "moja ty pipulko....." a ta łasi się do niego i wtula..... prawdziwa miłość.....
Też mamy yorka, one chyba mają coś z tym że tak lubią mężczyzn, moja też świata poza Tż'tem nie widzi...

Cytat:

Dziewczyny wczoraj się widziałam z dobra koleżanką i zaczełyśmy temat porodówek.

O super skoro tyle chłopaków to może mój zmieni się dziewczynkę? Ciekawa jestem
za 16tc

Odnośnie tematu porodówek. Mam w rodzinie położną i odnośnie Roztoki wypowiada się ona krótko i na temat. Może i w Roztoce jest piękne nowe wnętrze, kolorowe ściany, wanny, i tym podobne udogodnienia. Ale nie ma tam na miejscu pediatry i w przypadku gdy maluszkowi cokolwiek się dzieje po urodzeniu, nie ma tam kompetentnej osoby która potrafiłaby mu pomóc. A najbliższy szpital z pediatrą jest w Tarnowie. Więc takiego maluszka transportują zaraz po porodzie. Dla mnie to dyskwalifikuje taki szpital choćby był najpiękniejszy na świecie.

A odnośnie tego że nasze chłopczyki przeobrażą się w dziewczynki, to faktycznie może i coś w tym jest, bo takiej dużej przewagi nie ma na żadnym z wątków.
Choć w mojego chłopczyka raczej dziewczynki nie będzie, susiak jak malowany....hehe
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 15:31   #1558
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Przyłączam się do pytania albo na jakieś ciasteczka dobre któraś ma przepis bo coś mnie naszło na słodkości?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 16:08   #1559
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
a co to takiego najpierw przeczytałam prosiaków ale to chyba nie to
proziaki to taki chlebek smazony na suchej patelni (maka, jajko, smietana, soda oczyszczona, sol)

a muffinki zawsze robie z tego przepisu, tresc skopiowana z mojego bloga

Muffinki mocno czekoladowe ze smartiesami, milky way, snikersem lub tofifee.

Składniki:
250 g maki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
2 łyżki ciemnego kakao
175 g cukru pudru (można tez użyć normalny cukier, ja daje tez go troche mniej, tak na oko 150 g)
100 g grubo posiekanej czekolady (mleczna i biała)
ok. 50-100g mini smartiesow
250 ml mleka
90 ml oleju
1 jajko
odrobina wanilii (lub cukier waniliowy)
alternatywnie mini smartiesy, mini milky way, mini snickers, toffifee

W jednej misce mieszamy suche składniki, w drugiej mokre. Następnie mokre wlewamy do suchych, mieszamy i ciasto wylewamy do formy muffinkowej wyłożonej papilotkami (ciasto powinno zająć ok. 3/4 foremki, mnie najczęściej zdarza sie ok. 4/5 ).

Muffinki posypujemy mini smartiesami, lub wciskamy do środka toffifee, albo do polowy wciskamy 1/3 mini milky way czy snikersa.

Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni.

Oryginalny przepis mozna znalezc na tej stronie (moj zmodyfikowałam na swoje potrzeby ): http://www.mojewypieki.com/przepis/c...e-chip-muffins
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2316.jpg (66,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2318.jpg (63,6 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2323.jpg (88,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2326.jpg (52,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2335.jpg (43,6 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2336.jpg (43,0 KB, 12 załadowań)

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2012-10-03 o 16:23
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 16:10   #1560
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Ja malo pisze, gdyz jestem zmeczona.. mam od kilku dni znowu niż energetyczny, na nic nie mam sily. Mam nadzieje, ze to wkrotce minie

Też nie wiem co to

Wróciłam właśnie z nowego mieszkania i masakra Wszystko zkute, okazało się, że sasiedzi na dole sa podłączeni do naszego wodomierza!!Będziemy musieli ciągnąc rury od dołu i zakladać swój...Masakra czeka nas jeszcze dużo kosztów, pracy i nerwów...
Dla poprawy chumoru zapisałam się na warsztaty- Ciekawe czy będa miejsca jeszcze.
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości