Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-03, 17:29   #1771
DeKajka
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII

Ja juz po drzemce .. emocje opadly a teraz gotujemy sobie z siostra sosik pieczarkowy ..

Ktoras z was pisala ze taki porod jak okres .. to u mnie bedzie lajtowo ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 17:33   #1772
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
hej
nasza wczorajsza wizyta ....dziwna
Pobadał , wszystko ok.
A potem przegląda karte przegląda i tekst " a pani chodzi gdzieś na tą cukrzyce?" a ja SZOK. i mówie ,że nie. A on a no bo w sumie to na granicy jest . A jak przyszlam wtedy z wynikami to mowil ze dobre. I mam isc na badania mocz,krew i ... glukoza na czczo -ale to chyba nie bede musiala tego świństwa zaś pic ?!
A na nastepęnej wizycie za 2 tygodnie mam przypomnieć żebyśmy zrobili cytologie. Czyli zabule pewnie z 250 zl;/
wkruza mnie juz ten lekarz
Hmm rzeczywiście dziwny ten lekarz :/ Ale dobrze, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Zadzownilam do labolatorium .. pani sie bardzo zdziwila dlaczego mam zrobione przeciwciala a nie antygen skoro jestem w ciazy . Zadzwonila tam gdzie mi krew pobierali o okazalo sie ze idiotki sie pomylily .
I powiedziala ze to oznacza ze przechodzilam juz tą chorobe albo sie na nia szczepilam . i jetraz jestem bezpieczna . wiec moje nerwy i lzy na marne !!! pojde tam jutro zrobic ten antygen i zrobie taka awanture ze bedzie mnie slychac na drugim koncu Kielc .. przysiegam
O matko, co za durne baby
Najważniejsze, że wszystko okazało się ok

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
specjlanie dla Marti brzuszek w koncowce 32 tc
lustro niestety brudne bo nie mialam plynu do mycia szyb, a wode nam zakrecili i nawet prania wstawic nie moge
no i niewyrazne jest bo z telefonu, a aparat gdzies sie zapodzial
Piękny brzuszek I Tomek słodki

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Wiadomość od anett234:

Hej! Jeszcze leżę. Myślałam, że dzisiaj wyjdę, ale nic z tego. Doktor powiedział, że dopiero w piątek. Chcą jeszcze poobserwować bo cholestaza lubi wracać. Ale wyniki są ok, dzieci też brykają. Mamy wytrzymać do 36 tc (czyli jeszcze 2 tyg) i będzie ok. Najgorsze to uzależnienie od internetu i od Was
Ale długo ją trzymają. Ale to dobrze, przynajmniej jest pod dobrą opieką.

Cytat:
Napisane przez aniamotylek Pokaż wiadomość
Hej

Nie nadrobie Was za szybko watek leci, wczoraj mialam spotkanie w szpitalu z konsultantem, zmierzyla brzuszek i stwierdzila ze za maly ze powinien byc wiekszy co dla mnie nie bylo nowoscia bo tydzien temu polozna mi to samo powiedziala. Posluchala bicia serduszka i wszystko ok. Powiedziala ze umowi mnie na scan aby zobaczyc czy malutka rosnie. Wrocila doslownie po 3 minutkach i zabrala mnie na scan (myslalam ze bede czekac ze 2 tygodnie). Tam juz inny lekarz zmierzyl mi brzuszek i stwierdzil ze wszystko ok, i zaczal jej pokazywac jak sie mierzy!!!!!!!!!1 Nie moglam uwierzyc ze taki ktos przyjmuje kobiety w ciazy, co nawet nie potrafi okreslic prawidlowo dna macicy. Potem zrobic scan i zmierzyl glowke, nozke i brzuszek, powiedzial ze wszystko w normie, jak zapytalam ile wazy nie potrafil powiedziec . On robiac mi ten scan pokazywal jej co i jak wyglada a jak zapytal czy chce zmierzyc kosc udowa to ona mowi ze popatrzy!!! Zero doswiadczenia, tak to i jak moglabym przyjmowac pacjentki, brzuch zmierze, tetna wyslucham i moge byc lekazrem. Na szczescie z malutka ok, jest dobrych rozmiarow, a wiec niepotzrebnie sie martwilam. Nastepne spotkanie z polozna mam za 2 tygodnie i potem juz co 2 tygodnie beda ja widziala. W poniedzialek bylam tez w szpitalu na wycieczce, warunki super, bede miala wlasny pokoik z lazienka i prysznicem do dyspozycji, i polozna na caly czas porodu. Tutaj sa 2 rodzaje porodowek, dla tych ktorzy korzystali tylko z polzonej i dla tych ktorzy z poloznej i konsultanta wtedy maja fachowa opieke zapewniona, na miejscu.

Posdarwiam was wszystkie i sciskam,, zostalo mi jeszcze 5 tygodni pracy, potem 2.5 tygodnia urlopu, a wiec jeszcze 7.5 tygodnia do porodu juz sie boje. Czuje sie ok, tylko 2 razy w nocy na siusiu, i 9kg do przodu. Troszeczke zgaga doskwiera ale mleczko pomaga.
Cieszę się, że okazało się, że wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
odebrałam wyniki
hbs ujemny, mocz ok, morfologia ok
a najlepsze że hemoglobina lepsza niż ostatnio
a witamin jak nie brałam tak nie biorę jeszcze żadnych od początku ciąży

I mi nie pocytowało wszystkiego
Stary 2012-10-03, 17:39   #1773
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Wcześniej pisałyście, że są jakieś dziwne spojrzenia na wasze brzuchy.. ja wam powiem, że to chyba miły widok dla oka i może dlatego czujecie na sobie wzrok.. no ale, że nikt miejsca nie ustępuje - nieładnie. Ja to nie lubię tylko jak mnie ktoś ze znajomych po brzuchu maca - chociaż jedna koleżanka zawsze się pyta czy może - ona od kilku lat stara się o dziecko to mi głupio jej odmówić.
Podobno jest taki przesąd, że jak się dotyka brzuszka to jest większa szansa na zajście w ciążę.
Mnie aż tak nie macają po brzuchu - może ze 3 osoby do tej pory to zrobiły ( poza tż i lekarzem oczywiście, ale to co innego) i może dlatego narazie mi to nie przeszkadza, a raczej jest mi miło, że się cieszą razem ze mną z ciąży.
Choć jakby każdy mnie macał to też nie wiem jakbym reagowała. W ogóle zanim zaszłam w ciążę to nie macałam brzuchów koleżanek w ciąży - nawet nie przyszło mi to do głowy

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Wiadomość od anett234:

Hej! Jeszcze leżę. Myślałam, że dzisiaj wyjdę, ale nic z tego. Doktor powiedział, że dopiero w piątek. Chcą jeszcze poobserwować bo cholestaza lubi wracać. Ale wyniki są ok, dzieci też brykają. Mamy wytrzymać do 36 tc (czyli jeszcze 2 tyg) i będzie ok. Najgorsze to uzależnienie od internetu i od Was
To super, że wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
odebrałam wyniki
hbs ujemny, mocz ok, morfologia ok
a najlepsze że hemoglobina lepsza niż ostatnio
a witamin jak nie brałam tak nie biorę jeszcze żadnych od początku ciąży
Gratulacje

Ciekawe jak moje wyniki. Odbieram je w piątek. Ja również nie biorę witamin, a niunia jest spora. Ciekawa jestem czy mnie nie wyjadła i czy nie będe musiała się jednak wspomóc
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 17:43   #1774
marti86
Zakorzenienie

hej

troche poczytalam ale nie mam sily pisacpoklocilam sie dzis z bratem...wygarnelam mu jak mi wyjechal z tekstem ze jestem tyl czasu na zwolnieniu to moglam zrobic porzadek z towarem i jezdzic po ludziach i to sprzedac a nie teraz oni musza.poplakalam sie i nawrzeszczalam na niego ze dla mnie wazniejsze jest zycie i zdrowie mojego dziecka niz jego towar i ze skoro nie potraf zrozumiec tego ze musze lezec odkad jestem na l4 jesli nie chce urodzic to nie mamy o czym gadac. ☠☠☠☠a sa rzeczy wazne i wazniejsze-dla niego priorytetem sa pieniadze dla mnie moje dziecko.juz nie wpomnialam ze za damski ch.j to niech se sam jezdzi nawet jakbym zdrowa byla...najlepiej sobie jelenia znalezc niech leje za swoje i poswieca swoj czas a na koniec nawet dziekuje nie uslyszy i problem zeby zostawic czesc towaru w domu zebym potem w sklepie nie musiala placic 3x tyle.... eh nie bede Wam marudzic.rozwalilo mnie jego podejscie...

Obejrzalam brzuszki
Judkama piekny!! taki malusi i synus tez

Immorta a Ty to dostajesz ode mnie za marudzenie ze jestes gruba!! pieknie wygladasz!!!!!!!!!!!!!!!!

DeKAjka wspolczuje syt a wynikami dobrze ze sie wyjasnilo!!

Today dobrze ze juz lepiej!!

Gratuluje wszytskim noworozpoczetych (tak juz powaznych) tygodni

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Biedna Anetka sie nalezy tam:/

Ciekaweco u Dorci??

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Aniamotylek super ze sie odezwalas!!! co do kometencji tej Pani to normalnie ukatrupic najwazniejsze ze od razu wyjasnili wszystko i wiesz ze jest ok!!

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 17:51   #1775
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
hej

troche poczytalam ale nie mam sily pisacpoklocilam sie dzis z bratem...wygarnelam mu jak mi wyjechal z tekstem ze jestem tyl czasu na zwolnieniu to moglam zrobic porzadek z towarem i jezdzic po ludziach i to sprzedac a nie teraz oni musza.poplakalam sie i nawrzeszczalam na niego ze dla mnie wazniejsze jest zycie i zdrowie mojego dziecka niz jego towar i ze skoro nie potraf zrozumiec tego ze musze lezec odkad jestem na l4 jesli nie chce urodzic to nie mamy o czym gadac. ☠☠☠☠a sa rzeczy wazne i wazniejsze-dla niego priorytetem sa pieniadze dla mnie moje dziecko.juz nie wpomnialam ze za damski ch.j to niech se sam jezdzi nawet jakbym zdrowa byla...najlepiej sobie jelenia znalezc niech leje za swoje i poswieca swoj czas a na koniec nawet dziekuje nie uslyszy i problem zeby zostawic czesc towaru w domu zebym potem w sklepie nie musiala placic 3x tyle.... eh nie bede Wam marudzic.rozwalilo mnie jego podejscie...
Bardzo dobrze zrobiłaś, że mu wygarnęłaś. Jak dla tak bliskiej rodziny ważniejsze są pieniądze niż życie i zdrowie Twojego dziecka to nie mam słów
Stary 2012-10-03, 17:56   #1776
marti86
Zakorzenienie

http://www.ciaza.szpital.olsztyn.pl/83,artykuly kochane spojrzcie na fotke lekarza przy artykule porod przed czasem-nazwalysmy go chuckiem norrisem i sie zmialysmy ze tylko dac mu plaszcz i kapelusz i wypisz wymaluj przezvzytalam ten artykul i mi sie przypomnialy jego slowa-to chyba lekarz ktory ogranicza do totalnego min wszelkie leki w iazy-nawet nospe.ma rewelacyjne opinie-czytalam o nim pozniej jak wyszlam ze szpitala bo nawet sami lekarze go zachwalali

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

a najorsze jest to ze jeszcze beda dwa dni a ja nie mam checi z nimi przebywac i nie bede potrafila sie swobodnie czuc....dzis mam gorszy dzien-ewidentnie skurcze nasilalaj sie jak sie zdenerwuje.mialam ich cala serie dzis...apropo serii to nie wiem o co w tym artykule chodzi z ta seria 8-10 ?? ze jeden po drugim czy limit dzienny tak jak moj gin mowil??

Edytowane przez marti86
Czas edycji: 2012-10-03 o 18:25
Stary 2012-10-03, 17:58   #1777
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
hej

troche poczytalam ale nie mam sily pisacpoklocilam sie dzis z bratem...wygarnelam mu jak mi wyjechal z tekstem ze jestem tyl czasu na zwolnieniu to moglam zrobic porzadek z towarem i jezdzic po ludziach i to sprzedac a nie teraz oni musza.!
biedna nie potrzebne Ci takie nerwy i Twój brat mógłby większe zrozumienie okazać!

ja zadzwoniłam do domu i mnie matka też chcę wciągnąć w pogawędkę - bo ma zastrzeżenia do 'synowej' - ale nie chciała mówić dokładnie co, bo brat w domu akurat siedział - ja tam nie chcę być wciągana w te sprawy. Nawet jak im się coś nie podoba i chcą bym wpłynęła na brata to teraz nie jest dla mnie dobry okres by się denerwować. Eh.. rodzina!

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 18:03   #1778
marti86
Zakorzenienie

z rodzina to najlepiej na zdjeciu....bez kitu....

ale za to zjadlam sobie dzis loda z mc i mialam po nim dobry cukier moja trzusta ozdrowiala i moge jesc w miare normalnie-tzn moge jesc rzeczy zabronione

Stary 2012-10-03, 18:20   #1779
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
noo ten profesorek gadał, że cc i od razu przy cc usuwanie tego.. dzidzia siup do taty a ja jeszcze na stole operacyjnym żeby mi to wycieli ... a tak ... ale znajac jej podejście i podejście tego szpitala to nie zrobią tego ... a wolgóle to zabiegi na jajnikach kosztuja 3500zł tak pisze na stronce.... to nie wiem ...

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

a jeszcze jedno ... nie wiecie czy jak moja mama rodziła w 32 tc to u mnie też jest prawdopodobienstwo przedwczesnego porodu? Czy to nie ma wpływu? Bo mi gadała znajoma, że powinnam lekarza poinformować o takiej sytuacji ...

wiesz co, ja ostatnio mowilam lekarzowi o ty, e w mojej rodzinie wszyscy rodza sie z obwiazaną szyjką a moja mama urodziła martwe dziecko i czy ma to wpływ to powiedział ze zadnego nie ma
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 18:22   #1780
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

odebrałam wyniki....
hbs ujemny
ale morfologia taka sobie, chociaż hemoglobiana po żelazie lekko sie podniosła, ale za to śladowe ilości białka w moczu dziewczyny mam się martwić, czy to może od tego ze przeziebiona jestem??

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 18:22   #1781
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.ciaza.szpital.olsztyn.pl/ kochane spojrzcie na fotke lekarza przy artykule porod przed czasem-nazwalysmy go chuckiem norrisem i sie zmialysmy ze tylko dac mu plaszcz i kapelusz i wypisz wymaluj przezvzytalam ten artykul i mi sie przypomnialy jego slowa-to chyba lekarz ktory ogranicza do totalnego min wszelkie leki w iazy-nawet nospe.ma rewelacyjne opinie-czytalam o nim pozniej jak wyszlam ze szpitala bo nawet sami lekarze go zachwalali[COLOR="Silver"]
heh bez kitu chuck norris ale wygląda sympatycznie
Stary 2012-10-03, 18:23   #1782
marti86
Zakorzenienie

Micia a nie mozesz w innym szpitalu rodzic??

Stary 2012-10-03, 18:25   #1783
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

co do brata martus to szkoda słów, moze i dobrxze ze moja rodzina sie do mnie nie odzywa , przynajmniej mam mniej nerwow

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Ja juz po drzemce .. emocje opadly a teraz gotujemy sobie z siostra sosik pieczarkowy ..

Ktoras z was pisala ze taki porod jak okres .. to u mnie bedzie lajtowo ..
juzc dawno nie mialam sosiku pieczarkowego

tez spałam dzisiaj popoludniu
Stary 2012-10-03, 18:30   #1784
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

My też już po drzemce...Teraz wypadałoby się zebrać do sklepu po jakieś papu dla psiaków, bo jutro kastrujemy naszego w schronisku za darmo i wypadałoby coś zawieźć. Może totka puszczę przy okazji, zamiast cheeseburgera pochłonąć

Marti, przepraszam, że to mówię, ale Twojemu bratu ktoś powinien spuścić niezły wpie***l za taką gadkę! Najgorszemu wrogowi się nie życzy straty dziecka, a on na szali stawia na równi życie Mikołajka z pieniędzmi i jakimś głupim towarem. Wiem, że można nie pomyśleć, palnąć z głupoty...ale skoro przebywa z Tobą na co dzień dobrze wie, ile musisz znieść wyrzeczeń i jakie jest ryzyko obecnie, a co dopiero kilka tygodni temu, kiedy rzekomo miałaś pracować. No szczyt

Edytowane przez magdaef
Czas edycji: 2012-10-03 o 18:31
magdaef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 18:30   #1785
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.ciaza.szpital.olsztyn.pl/83,artykuly kochane spojrzcie na fotke lekarza przy artykule porod przed czasem-nazwalysmy go chuckiem norrisem i sie zmialysmy ze tylko dac mu plaszcz i kapelusz i wypisz wymaluj przezvzytalam ten artykul i mi sie przypomnialy jego slowa-to chyba lekarz ktory ogranicza do totalnego min wszelkie leki w iazy-nawet nospe.ma rewelacyjne opinie-czytalam o nim pozniej jak wyszlam ze szpitala bo nawet sami lekarze go zachwalali

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

a najorsze jest to ze jeszcze beda dwa dni a ja nie mam checi z nimi przebywac i nie bede potrafila sie swobodnie czuc....dzis mam gorszy dzien-ewidentnie skurcze nasilalaj sie jak sie zdenerwuje.mialam ich cala serie dzis...apropo serii to nie wiem o co w tym artykule chodzi z ta seria 8-10 ?? ze jeden po drugim czy limit dzienny tak jak moj gin mowil??
Rzeczywiście podobny

A jeśli chodzi serię 8-10 skurczów to ja serię rozumiem jako następujące jeden po drugim w jakimś niedługim odstępie czasu.
Wydaje mi się, że raczej nie chodzi tu o limit w ciągu dnia, bo chyba nie mówiłby o serii.
Stary 2012-10-03, 18:34   #1786
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość

my dzis zaczelismy 31 tydzien
klask i:

Cytat:

faktycznie kapelusz płaszcz i sobowtó

co do brata to ci współczuję.. nie wiem jak może takie rzeczy gadać!!! chyba wie w jakiej jesteś sytuacji!! a co do skórczy to gin mi mówił że jak jest ich ponad 10-20 to wtedy należy się martwić ( w ciągu dnia)

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
co do brata martus to szkoda słów, moze i dobrxze ze moja rodzina sie do mnie nie odzywa , przynajmniej mam mniej nerwow

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

juzc dawno nie mialam sosiku pieczarkowego

tez spałam dzisiaj popoludniu
a ja miałam wczoraj sosik pieczarkowy z ryżem i piersią z kurczaka tżtowi tak smakowało, że na śniadanie resztę wsunął

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

a tak poza tematem to pamiętacie: http://www.youtube.com/watch?v=Si4Ys...eature=related
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 18:35   #1787
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
klask i:

co do brata to ci współczuję.. nie wiem jak może takie rzeczy gadać!!! chyba wie w jakiej jesteś sytuacji!! a co do skórczy to gin mi mówił że jak jest ich ponad 10-20 to wtedy należy się martwić ( w ciągu dnia)

a ja miałam wczoraj sosik pieczarkowy z ryżem i piersią z kurczaka tżtowi tak smakowało, że na śniadanie resztę wsunął

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

a tak poza tematem to pamiętacie: http://www.youtube.com/watch?v=Si4Ys...eature=related
oj pamiętam, pamiętam

P

Szymonek
Stary 2012-10-03, 18:37   #1788
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:

Hahaha.. ja swojego tż właśnie nad morzem spotkałam i mu czasem właśnie śpiewam hehehehe..

Stary 2012-10-03, 18:38   #1789
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
:
[/COLOR]a tak poza tematem to pamiętacie: http://www.youtube.com/watch?v=Si4Ys...eature=related
Coś kojarzę
Stary 2012-10-03, 18:41   #1790
ImmortalWoman
Zakorzenienie

kurcze czasem się zastanawiam jakie moje dziecko będzie miało wspomnienia z dzieciństwa... ja to paiętam właśnie kulfona i Monikę, Fasolki, Majkę Jeżowską, Muminki, Gąsiorka Marcinka, Bolka i Lolka i mnóstwo innych- sama tez staram się to puszczać mojemu dziecku ale jak to ma konkurować z Ben10 czy innymi dziadowinami... eh
Stary 2012-10-03, 18:43   #1791
peperonik
Zadomowienie

Marti nie deneruj sie slonce, bo jeszcze wieksze skurcze beda. brat powinien po tylku kopow dostac,ze w ogole smie sie do ciebie tak odzywac
lekarz faktycznie Chuck Noriss moze pacjentki go tak lubia, bo to jedyny czlowiek na swiecie,ktory odebral wlasny poród i skurcze ze strachu przed nim staja sie przyjemne

T'ai za wyniki

Immortal ślicznie wygladasz

a mi sie dzis Pani spytala, czy za chwile rodze?
mowie,ze za dwa miesiace?
A to bliźniaki beda?
Nie jedno.
Ojej to jaki Pani bedzie miala brzuch, skoro juz taki duzy

super,a jeszcze jak uslyszala,ze slub biore (to bylo w sklepie bolerka szukalam do sukienki) to wyskoczyla:
a nie mozna przelozyc na po porodzie??
Nieeeeeeeeeee
ehh ludzie
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 18:43   #1792
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
My też już po drzemce...Teraz wypadałoby się zebrać do sklepu po jakieś papu dla psiaków, bo jutro kastrujemy naszego w schronisku za darmo i wypadałoby coś zawieźć. Może totka puszczę przy okazji, zamiast cheeseburgera pochłonąć

Marti, przepraszam, że to mówię, ale Twojemu bratu ktoś powinien spuścić niezły wpie***l za taką gadkę! Najgorszemu wrogowi się nie życzy straty dziecka, a on na szali stawia na równi życie Mikołajka z pieniędzmi i jakimś głupim towarem. Wiem, że można nie pomyśleć, palnąć z głupoty...ale skoro przebywa z Tobą na co dzień dobrze wie, ile musisz znieść wyrzeczeń i jakie jest ryzyko obecnie, a co dopiero kilka tygodni temu, kiedy rzekomo miałaś pracować. No szczyt
tak to wlasnie odebralam i mu to powiedzialam!! ehhh szkoda gadac:/

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Hahaha.. ja swojego tż właśnie nad morzem spotkałam i mu czasem właśnie śpiewam hehehehe..
i ma kywke "bursztynek"

Edytowane przez marti86
Czas edycji: 2012-10-03 o 18:44
Stary 2012-10-03, 18:46   #1793
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]a tak poza tematem to pamiętacie: http://www.youtube.com/watch?v=Si4Ys...eature=related
taaaaak , pamietam, ostatnio sluchalam z tz-tem: Kulfon co z Ciebie wyrosnie i Fasolek rozne piosenki
Ja tez to dziecku bede puszczac i Majke Jezowska itp
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 18:47   #1794
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Marti nie deneruj sie slonce, bo jeszcze wieksze skurcze beda. brat powinien po tylku kopow dostac,ze w ogole smie sie do ciebie tak odzywac
lekarz faktycznie Chuck Noriss moze pacjentki go tak lubia, bo to jedyny czlowiek na swiecie,ktory odebral wlasny poród i skurcze ze strachu przed nim staja sie przyjemne

T'ai za wyniki

A to bliźniaki beda?
Nie jedno.

super,a jeszcze jak uslyszala,ze slub biore (to bylo w sklepie bolerka szukalam do sukienki) to wyskoczyla:
Nieeeeeeeeeee
ehh ludzie
ale bezczelny babiszon
Stary 2012-10-03, 18:47   #1795
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
klask i:

tak pamietam a najbardziej to pamiętam i zawsze mama wspomina , ze to spiewalam)http://www.youtube.com/watch?v=kGhuU3cb_Qo

i wopgole piosenki fasolek uwielbialam i i z tik taka

ale moja ukochana piosenką bylo to:
http://www.youtube.com/watch?v=GbGsc5cnK2w
ja nei wymawiałam w i r i spiewalam to jako "a ja łoole moją mame""
\
booze poryczalam sie przy tym bo pomyslalam ze neidlugo bede miec tymcia....buuuuuuuuuuuuuu uuuuuuu

jezu co sie ze mna dzieje płacze przy Majce jezowskiej
Stary 2012-10-03, 18:48   #1796
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze czasem się zastanawiam jakie moje dziecko będzie miało wspomnienia z dzieciństwa... ja to paiętam właśnie kulfona i Monikę, Fasolki, Majkę Jeżowską, Muminki, Gąsiorka Marcinka, Bolka i Lolka i mnóstwo innych- sama tez staram się to puszczać mojemu dziecku ale jak to ma konkurować z Ben10 czy innymi dziadowinami... eh
Moja Laura ma nagrane fasolki.bajki ma scisle okreslone ktore moze a ktore nie bo jak czasami ogladam te bajki to agresja agresje agresja przegania!!na szczescie moje dziecko jest bardzo dziecinne.chodzi na czworakach i szczeka podczas gdy dziewczynki w jej wieku maluja paznokcie etc a ona woli szczekac

Cytat:

T'ai za wyniki

A to bliźniaki beda?
Nie jedno.

Nieeeeeeeeeee
ehh ludzie
padlam:ha haha:

co do wypowiedzi tej Pani to ludzie czasami jak cos palna to mi sie zbiera na mam nadzieje nie kupilas u niej tego bolerka

Stary 2012-10-03, 18:49   #1797
ImmortalWoman
Zakorzenienie

zjadłam 2 pączki i chyba
Stary 2012-10-03, 18:49   #1798
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie - teraz są straszne te bajki dla dzieci - mam na DVD Bolka i Lolka, Rumcajsa, Reksia, Kota Filemona.. ale czy ja wiem, czy dziecko uzna to za atrakcyjne? No nic.. pożyjemy zobaczymy..

Cytat:

A to bliźniaki beda?
Nie jedno.

Nieeeeeeeeeee
ehh ludzie
Eh, ale taktowna kobieta!
jak ja lubię takie 'dobre rady' i komentarze

Cytat:

i ma kywke "bursztynek"
ksywy u nas są sezonowe - ale już nie będę zdradzała

Stary 2012-10-03, 18:49   #1799
marti86
Zakorzenienie

Anielko uwielbiam "a ja wole moja mame"

Stary 2012-10-03, 18:50   #1800
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

odebrałam wyniki....
hbs ujemny
ale morfologia taka sobie, chociaż hemoglobiana po żelazie lekko sie podniosła, ale za to śladowe ilości białka w moczu dziewczyny mam się martwić, czy to może od tego ze przeziebiona jestem??

P

Szymonek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości