|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
Ja juz po drzemce .. emocje opadly a teraz gotujemy sobie z siostra sosik pieczarkowy ..
![]() Ktoras z was pisala ze taki porod jak okres .. to u mnie bedzie lajtowo ..
|
#1772 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najważniejsze, że wszystko okazało się ok ![]() Cytat:
I Tomek słodki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I mi nie pocytowało wszystkiego
|
|
#1773 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie aż tak nie macają po brzuchu - może ze 3 osoby do tej pory to zrobiły ( poza tż i lekarzem oczywiście, ale to co innego) i może dlatego narazie mi to nie przeszkadza, a raczej jest mi miło, że się cieszą razem ze mną z ciąży. Choć jakby każdy mnie macał to też nie wiem jakbym reagowała. W ogóle zanim zaszłam w ciążę to nie macałam brzuchów koleżanek w ciąży - nawet nie przyszło mi to do głowy ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Ciekawe jak moje wyniki. Odbieram je w piątek. Ja również nie biorę witamin, a niunia jest spora. Ciekawa jestem czy mnie nie wyjadła i czy nie będe musiała się jednak wspomóc
|
|||
|
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() troche poczytalam ale nie mam sily pisac Obejrzalam brzuszki Judkama piekny!! taki malusi i synus tezImmorta a Ty to dostajesz ode mnie DeKAjka wspolczuje syt a wynikami dobrze ze sie wyjasnilo!!Today dobrze ze juz lepiej!! Gratuluje wszytskim noworozpoczetych (tak juz powaznych) tygodni ![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Biedna Anetka sie nalezy tam:/Ciekaweco u Dorci?? ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Aniamotylek super ze sie odezwalas!!! co do kometencji tej Pani to najwazniejsze ze od razu wyjasnili wszystko i wiesz ze jest ok!!
|
|
|
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.ciaza.szpital.olsztyn.pl/83,artykuly kochane spojrzcie na fotke lekarza przy artykule porod przed czasem-nazwalysmy go chuckiem norrisem i sie zmialysmy ze tylko dac mu plaszcz i kapelusz i wypisz wymaluj
przezvzytalam ten artykul i mi sie przypomnialy jego slowa-to chyba lekarz ktory ogranicza do totalnego min wszelkie leki w iazy-nawet nospe.ma rewelacyjne opinie-czytalam o nim pozniej jak wyszlam ze szpitala bo nawet sami lekarze go zachwalali---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- a najorsze jest to ze jeszcze beda dwa dni a ja nie mam checi z nimi przebywac i nie bede potrafila sie swobodnie czuc....dzis mam gorszy dzien-ewidentnie skurcze nasilalaj sie jak sie zdenerwuje.mialam ich cala serie dzis...apropo serii to nie wiem o co w tym artykule chodzi z ta seria 8-10 ?? ze jeden po drugim czy limit dzienny tak jak moj gin mowil?? Edytowane przez marti86 Czas edycji: 2012-10-03 o 18:25 |
|
|
|
#1777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zadzwoniłam do domu i mnie matka też chcę wciągnąć w pogawędkę - bo ma zastrzeżenia do 'synowej' - ale nie chciała mówić dokładnie co, bo brat w domu akurat siedział - ja tam nie chcę być wciągana w te sprawy. Nawet jak im się coś nie podoba i chcą bym wpłynęła na brata to teraz nie jest dla mnie dobry okres by się denerwować. Eh.. rodzina!
|
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
z rodzina to najlepiej na zdjeciu....bez kitu....
ale za to zjadlam sobie dzis loda z mc i mialam po nim dobry cukier moja trzusta ozdrowiala i moge jesc w miare normalnie-tzn moge jesc rzeczy zabronione
|
|
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co, ja ostatnio mowilam lekarzowi o ty, e w mojej rodzinie wszyscy rodza sie z obwiazaną szyjką a moja mama urodziła martwe dziecko i czy ma to wpływ to powiedział ze zadnego nie ma |
|
|
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
odebrałam wyniki....
hbs ujemny ale morfologia taka sobie, chociaż hemoglobiana po żelazie lekko sie podniosła, ale za to śladowe ilości białka w moczu
|
#1781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale wygląda sympatycznie
|
|
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
Micia a nie mozesz w innym szpitalu rodzic??
|
|
|
|
#1783 | |
|
Zakorzenienie
|
co do brata martus to szkoda słów,
---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
tez spałam dzisiaj popoludniu |
|
|
|
|
#1784 |
|
Zadomowienie
|
My też już po drzemce...Teraz wypadałoby się zebrać do sklepu po jakieś papu dla psiaków, bo jutro kastrujemy naszego w schronisku za darmo i wypadałoby coś zawieźć. Może totka puszczę przy okazji, zamiast cheeseburgera pochłonąć
![]() Marti, przepraszam, że to mówię, ale Twojemu bratu ktoś powinien spuścić niezły wpie***l za taką gadkę! Najgorszemu wrogowi się nie życzy straty dziecka, a on na szali stawia na równi życie Mikołajka z pieniędzmi i jakimś głupim towarem. Wiem, że można nie pomyśleć, palnąć z głupoty...ale skoro przebywa z Tobą na co dzień dobrze wie, ile musisz znieść wyrzeczeń i jakie jest ryzyko obecnie, a co dopiero kilka tygodni temu, kiedy rzekomo miałaś pracować. No szczyt
Edytowane przez magdaef Czas edycji: 2012-10-03 o 18:31 |
|
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi serię 8-10 skurczów to ja serię rozumiem jako następujące jeden po drugim w jakimś niedługim odstępie czasu. Wydaje mi się, że raczej nie chodzi tu o limit w ciągu dnia, bo chyba nie mówiłby o serii.
|
|
|
|
|
#1786 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() co do brata to ci współczuję.. nie wiem jak może takie rzeczy gadać!!! chyba wie w jakiej jesteś sytuacji!! a co do skórczy to gin mi mówił że jak jest ich ponad 10-20 to wtedy należy się martwić ( w ciągu dnia) Cytat:
tżtowi tak smakowało, że na śniadanie resztę wsunął ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- a tak poza tematem to pamiętacie: http://www.youtube.com/watch?v=Si4Ys...eature=related
|
|
#1787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze czasem się zastanawiam jakie moje dziecko będzie miało wspomnienia z dzieciństwa... ja to paiętam właśnie kulfona i Monikę, Fasolki, Majkę Jeżowską, Muminki, Gąsiorka Marcinka, Bolka i Lolka i mnóstwo innych- sama tez staram się to puszczać mojemu dziecku ale jak to ma konkurować z Ben10 czy innymi dziadowinami... eh
|
#1791 |
|
Zadomowienie
|
Marti nie deneruj sie slonce, bo jeszcze wieksze skurcze beda.
![]() ![]() lekarz faktycznie Chuck Noriss ![]() T'ai za wynikiImmortal ślicznie wygladasz a mi sie dzis Pani spytala, czy za chwile rodze? mowie,ze za dwa miesiace? A to bliźniaki beda? Nie jedno. Ojej to jaki Pani bedzie miala brzuch, skoro juz taki duzy super,a jeszcze jak uslyszala,ze slub biore (to bylo w sklepie bolerka szukalam do sukienki) to wyskoczyla: a nie mozna przelozyc na po porodzie?? Nieeeeeeeeeee ehh ludzie
|
|
#1792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez marti86 Czas edycji: 2012-10-03 o 18:44 |
||
|
|
|
#1793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez to dziecku bede puszczac i Majke Jezowska itp
|
|
|
#1794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)http://www.youtube.com/watch?v=kGhuU3cb_Qoi wopgole piosenki fasolek uwielbialam i i z tik takaale moja ukochana piosenką bylo to: http://www.youtube.com/watch?v=GbGsc5cnK2w ja nei wymawiałam w i r i spiewalam to jako "a ja łoole moją mame"" \ booze poryczalam sie przy tym bo pomyslalam ze neidlugo bede miec tymcia....buuuuuuuuuuuuuu uuuuuuu jezu co sie ze mna dzieje płacze przy Majce jezowskiej |
|
|
|
|
#1796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podczas gdy dziewczynki w jej wieku maluja paznokcie etc a ona woli szczekac![]() Cytat:
co do wypowiedzi tej Pani to ludzie czasami jak cos palna to mi sie zbiera na mam nadzieje nie kupilas u niej tego bolerka
|
||
|
|
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
zjadłam 2 pączki i chyba
|
#1798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak ja lubię takie 'dobre rady' i komentarze ksywy u nas są sezonowe - ale już nie będę zdradzała
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
Anielko uwielbiam "a ja wole moja mame"
|
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
odebrałam wyniki....
hbs ujemny ale morfologia taka sobie, chociaż hemoglobiana po żelazie lekko sie podniosła, ale za to śladowe ilości białka w moczu dziewczyny mam się martwić, czy to może od tego ze przeziebiona jestem??
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

-ale to chyba nie bede musiala tego świństwa zaś pic ?! 

. On robiac mi ten scan pokazywal jej co i jak wyglada a jak zapytal czy chce zmierzyc kosc udowa to ona mowi ze popatrzy!!! Zero doswiadczenia, tak to i jak moglabym przyjmowac pacjentki, brzuch zmierze, tetna wyslucham i moge byc lekazrem. Na szczescie z malutka ok, jest dobrych rozmiarow, a wiec niepotzrebnie sie martwilam. Nastepne spotkanie z polozna mam za 2 tygodnie i potem juz co 2 tygodnie beda ja widziala. W poniedzialek bylam tez w szpitalu na wycieczce, warunki super, bede miala wlasny pokoik z lazienka i prysznicem do dyspozycji, i polozna na caly czas porodu. Tutaj sa 2 rodzaje porodowek, dla tych ktorzy korzystali tylko z polzonej i dla tych ktorzy z poloznej i konsultanta wtedy maja fachowa opieke zapewniona, na miejscu.
dobrze ze sie wyjasnilo!!

tak pisze na stronce.... to nie wiem ... 

klask i:
tżtowi tak smakowało, że na śniadanie resztę wsunął
mam nadzieje nie kupilas u niej tego bolerka