Rossmann - część XV - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-03, 09:43   #1021
nieznana4
Raczkowanie

Dot.: Rossmann - część XV

Już znalazłam na KWC te duże odżywki Isany, to ta:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...acych-sie.html
W sklepie widziałam ich trzy rodzaje, ale nie miałam czasu aby porównać składy, nie wiem czy to odpowiedniki tych "małych"czy coś innego. Może skorzystam z promocji i je sprawdzę...
Kusi mnie aby zaczekać na nową Isanę-czy są jakieś przecieki kiedy ma być?
Albo kiedy mają być olejki alterry z pompką?-kolejne produkty na które jest promocja, a których nie ma w sklepie.
Chusteczki facelle też znikły (w 5 rossmanach szukałam na wyjazd)

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Edytowane przez nieznana4
Czas edycji: 2012-10-03 o 09:52
nieznana4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 11:51   #1022
jofka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Zobaczcie jaką niespodziankę przygotował niemiecki Rossmann dla swoich klientów... Ehhh

A tu nowość, serum do twarzy i dekoltu Alterry z granatem.
i do tego z pompką

Cytat:
Napisane przez White Demon Pokaż wiadomość
No właśnie ja dość długo używałam płynu Facelle do higieny intymnej i niestety wypadania włosów również nie zauważyłam

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Polecam Rival de Loop Hydro. Teraz w promocji kosztuje 6,49zl. Jest gęsty (treściwy), ale nie tłusty. Mam wersję na dzień i na noc i sobie chwalę. Uwielbiam też zapach
U mnie też żadnego wypadania nie ma, przynajmniej wzmożonego, a kończę już buteleczkę. Myślę, że może teraz jest po prostu taki okres- jesienią włosy mają tendencję do wypadania

25.08 Codzienny makijaż na lato.
28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem!
07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem.
08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej.

Loving & be loved by U
jofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 12:01   #1023
tempting
Rozeznanie

Cytat:
Też miałam zamiar kupić ten płyn, ale przeszła mi na niego ochota. Jedna z dziewczyn na swoim videoblogu opowiadała, że zaczęły jej po nim włosy wypadać... I ponoć to nie była pojedyncza opinia, przynajmniej tak mówiła. Kilka włosomaniaczek już to zauważyło. To wystarczyło, aby mnie skutecznie do niego zniechęcić.
Kupiłam ten płyn w poniedziałek, dziś umyłam nim włosy 3 raz i nie wypadają póki co, a po myciu aż skrzypią Natomiast z twarzy zrobił mi buraka - policzki i nos były mega spieczone, więc nie rozumiem, dlaczego do włosów jest cacy, a twarzy robi be
Stary 2012-10-03, 12:13   #1024
Haggat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tempting Pokaż wiadomość
Kupiłam ten płyn w poniedziałek, dziś umyłam nim włosy 3 raz i nie wypadają póki co, a po myciu aż skrzypią Natomiast z twarzy zrobił mi buraka - policzki i nos były mega spieczone, więc nie rozumiem, dlaczego do włosów jest cacy, a twarzy robi be
Ja używam Facelle zgodnie z przeznaczeniem i jestem zadowolona Może się skusze i zaczne nim myć włosy.
Stary 2012-10-03, 12:20   #1025
tempting
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Haggat Pokaż wiadomość
Ja używam Facelle zgodnie z przeznaczeniem i jestem zadowolona Może się skusze i zaczne nim myć włosy.
niestety u mnie ciekawość i chęć eksperymentowania zawsze weźmie górę nad zdrowym rozsądkiem i potem są skutki w postaci buraka. A twarz to moja pięta achillesowa - czoło i broda tłuste, policzki i nos suche na wiór mimo używania kremów. I weź tu człowieku znajdź złoty środek
Stary 2012-10-03, 13:32   #1026
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Właśnie się kapnęłam, że kupiłam nie tą odżywkę Isany co potrzeba.. a co do konkursu klikaczkowego to był u mnie kurier ale nikogo nie zastał, podejrzewam konkurs bo nic innego mi do głowy nie przychodzi
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 14:52   #1027
karolina_zb
Zakorzenienie

Byłam dziś w Rossmannie po baterie i wreszcie dorwałam nić dentystyczną Wzięłam też płatki kosmetyczne i przyprawę na kanapki z CND.

Ktoś tu pytał, czy jest teraz w promocji podkład Healthy Mix. Okazuje się, że jest za 47,99 Myślałam, że nie ma teraz promocji na kolorówkę, a jednak jest

Widziałam też tę nową piankę do mycia twarzy Synergen Kosztuje 9,99

Aha, i u mnie odżywki Eveline nie mają promocyjnej plakietki, ale diamentowa pod czytnikiem jest w promocji
karolina_zb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 15:00   #1028
enka999
Zadomowienie

Cytat:

płyn Facelle to moje odkrycie stulecia używam go do wszystkiego: zgodnie z przeznaczeniem, do mycie ciała twarzy i włosów i wszędzie sprawdza się idealnie

Włosomaniaczka

enka999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 15:49   #1029
monia42210
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolina_zb Pokaż wiadomość
Widziałam też tę nową piankę do mycia twarzy Synergen Kosztuje 9,99
Aha, i u mnie odżywki Eveline nie mają promocyjnej plakietki, ale diamentowa pod czytnikiem jest w promocji
Też widziałam tą piankę i zanierzam ją kupić jak tylko znajdę jakieś oszczędności
Jeśli odżywka jest w promochi to chętnie kupie

Serialomaniaczka
monia42210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 15:52   #1030
Benera
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Wpisz w wyszukiwarce YT: to je amelinium - dowiesz się o co chodzi
alez ja wiem o co chodzi,znam ten filmik
Benera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 15:55   #1031
Lavi92
Zakorzenienie

A czy ten kupon rabatowy an Listerine Zero obejmuje tylko jedną pojemność czy wszystkie?
Stary 2012-10-03, 16:32   #1032
Winona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monia42210 Pokaż wiadomość
Też widziałam tą piankę i zanierzam ją kupić jak tylko znajdę jakieś oszczędności
Jeśli odżywka jest w promochi to chętnie kupie
Kupiłam dziś piankę Synergen, widziałam też zielone jabłuszko Lival de Loop ale mignął mi w składzie alkohol na początku i odstawiłam, a żel myjący 5 w 1 Synergen jest z peelingiem i też nie brałam. Jak będę następnym razem to przyjrzę im się dokładniej, jak zwykle dziś było na biegu
Winona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 16:42   #1033
ekspres do kawy
Raczkowanie

buuuuuuuuuu wczoraj uzylam zelowej maseczki rival de loop z granatem, a dzis wypryszczylo mnie jak nie wiem co drugi raz zawiodlam sie na maseczkach tej firmy i juz nigdy wiecej ich nie kupie

natomiast dzis kupilam maseczke do wlosow z granatem i juz nie moge sie doczekac efektow i zapachu, cos mam ostatnio faze na granaty
do tego wzielam ukochany krem do rak urea 5% i megaduzy i megawydajny zmywacz do paznokci

a co do przecen altery w Niemczech, to nie ma co sie napalac, przynajmniej w tym Rossmannie, w ktorym ja bylam, nie wszystkie produkty zostaly przecenione, a co wiecej, altera jest duzo drozsza w Niemczech niz w Polsce (ciekawe tylko dlaczego )
ekspres do kawy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 16:53   #1034
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
robimy wycieczke za Odre?
Oi przydałaby się.
Obkupiłabym się w Baleę, Alterrę i Alverde. Dlaczego do Polski nie docierają takie fajne ekologiczne kosmetyki?

Ogólnie ostatnio zaobserwowałam u nas wielki boom na kosmetyki eko, ale z reguły produkują je firmy, którymi gardzę (testujące na zwierzętach) i z reguły mają śmieciowe składy. Myślą, że w nazwie wypiszą głupoty rzekomych składnikach naturalnego pochodzenia to złapią na tym każdego? Mamy świadomych klientów, sama się już nauczyłam, że marka to nie wszystko. Stawiam na swiadome zakupy, jeżeli nie potrafię rozszyfrować składu to czytam opinie na forum, wizażu, blogach kosmetycznych. Mam nadzieję, że kiedy te duże koncerny przekonają się, że potencjalny klient (świadomy) nie da się nabić w butelkę, bo nie liczy się opis producenta, ładna etykietka i opakowanie - najważniejszy jest skład kosmetyku!
Ależ strzeliłam przemówienie.

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
No to dziwna reakcja Twojej skóry. Płyn powinien być mega delikatny i nie powinien podrażniać, skoro docelowo przeznaczony jest do higieny intymnej.

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
Napisane przez ekspres do kawy Pokaż wiadomość
co wiecej, altera jest duzo drozsza w Niemczech niz w Polsce (ciekawe tylko dlaczego )
Wiesz, w Niemczech mają większe zarobki. U nich min. średnia krajowa nie wynosi 1200 zł na rękę...
Jakbyś przeliczyła na ich dochody to z pewnością wychodzi taniej aniżeli u nas w kraju.
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 17:16   #1035
_czarny_kot
Zakorzenienie

Mam tą odżywkę diamentową z eveline - bardzo fajna, polecam.

A dziś kupiłam tylko krem do rąk garnier ten z cnd, bo go tu zachwalałyście oraz olejek BDFM - u mnie nadal w różowym opakowaniu.

Odżywki alterry morela z pszenicą brak, kremu isana z urea też, olejków z isany też w ogóle nie było Powinni bardziej zadbać o asortyment... Tej nowej niebieskiej odżywki isany u mnie jeszcze nie ma, ciekawe kiedy się pojawi.

Polecacie coś z fusswohl? Zastanawiam się nad chłodzącym kremem do stóp.

Edytowane przez _czarny_kot
Czas edycji: 2012-10-03 o 17:17
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 17:28   #1036
crystal_tokio
Zadomowienie

Hej Wizażanki! Mam pytanie do osób, które kiedykolwiek wygrały cokolwiek w konkursie ze strony Rossmanna, ale nie mogły odebrać nagrody osobiście z powodu nieobecności. Czy jeśli zeskanuję swój dowód osobisty i ręcznie napisane upoważnienie (bądź komputerowo, z ręcznym podpisem) i prześlę to mojej mamie, to czy będzie mieć problem z odebraniem tej nagrody? Bo kurcze.. nie chciałabym, żeby przepadła, a nie będę mieć fizycznej możliwości pojechania do mojego miasta w ciągu najbliższych 21 dni...

Makenai

Lepiej kochać, a potem płakać. Następna bzdura.
Wierzcie mi, wcale nie lepiej. Nie pokazujcie mi raju, żeby potem go spalić.

23.05.2012 - pani licecjatka!
04.07.2014 - pani magister!
crystal_tokio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 17:31   #1037
tempting
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez crystal_tokio Pokaż wiadomość
Hej Wizażanki! Mam pytanie do osób, które kiedykolwiek wygrały cokolwiek w konkursie ze strony Rossmanna, ale nie mogły odebrać nagrody osobiście z powodu nieobecności. Czy jeśli zeskanuję swój dowód osobisty i ręcznie napisane upoważnienie (bądź komputerowo, z ręcznym podpisem) i prześlę to mojej mamie, to czy będzie mieć problem z odebraniem tej nagrody? Bo kurcze.. nie chciałabym, żeby przepadła, a nie będę mieć fizycznej możliwości pojechania do mojego miasta w ciągu najbliższych 21 dni...
Zrobiłam już tak parę razy i nigdy nie było problemu
Stary 2012-10-03, 18:00   #1038
karolina_zb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _czarny_kot Pokaż wiadomość
Ja polecam ten chłodzący żel na upały Naprawdę nieźle chłodzi. Teraz wieczorem już nie odważyłabym się go użyć, bo jestem zmarzluchem, ale latem jest idealny

Poza tym z Fusswohl polecam Intensiv Creme Urea 10%
karolina_zb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 18:06   #1039
pat0
Wtajemniczenie

czy w rossmannie dostane jakis roll on na wypryski?
Stary 2012-10-03, 18:17   #1040
Iwoka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pat0 Pokaż wiadomość
Nie jest to roll on tylko żel punktowy, ale polecam z firmy Synergen

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 18:33   #1041
Hedvigis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inka_1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy to mydło w płynie Alterry z pomarańczą to jakaś stała oferta? U mnie w Rossie są tylko te mandarynkowe i różane, średnio je lubię, ale chciałam sobie skompletować zestaw i nigdzie nie mogę znaleźć.
Z tego co się orientuję to Alterra to tylko mandarynka i róża, ostatnio pisałyśmy o pomarańczy i mango ale z Isany

Cytat:
Napisane przez koteczek27 Pokaż wiadomość
Od 04.10 w DN szminki Rimmel by Kate za 13.99 !
Ale z tego co się orientuję tylko te matowe nowe Ale mogę się mylić, bo na obrazku i są te czarne stare N. różnie interpretuje promocje, przekonam się jutro )
Hedvigis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 18:40   #1042
Inka_1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _czarny_kot Pokaż wiadomość

Krem z łoju jelenia Idealny do przesuszonych stóp. Eeeee... Czy on naprawdę jest z łoju jelenia?

Cytat:
Napisane przez Hedvigis Pokaż wiadomość
Z tego co się orientuję to Alterra to tylko mandarynka i róża, ostatnio pisałyśmy o pomarańczy i mango ale z Isany
Hahaha, a mnie się ubzdurało że to o Alterrze mowaNo nic, muszę sie wybrać znowu do Rossmanna i obadać Isanę.
Inka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 19:08   #1043
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal_tokio Pokaż wiadomość
Ja dziś wysłałam tatę tylko z numerem nagrody, odebrał bez problemu

Cytat:
Napisane przez Iwoka Pokaż wiadomość
Nie jest to roll on tylko żel punktowy, ale polecam z firmy Synergen
też go polecam
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 19:53   #1044
ekspres do kawy
Raczkowanie

Cytat:
Oi przydałaby się.
Obkupiłabym się w Baleę, Alterrę i Alverde. Dlaczego do Polski nie docierają takie fajne ekologiczne kosmetyki?

Ogólnie ostatnio zaobserwowałam u nas wielki boom na kosmetyki eko, ale z reguły produkują je firmy, którymi gardzę (testujące na zwierzętach) i z reguły mają śmieciowe składy. Myślą, że w nazwie wypiszą głupoty rzekomych składnikach naturalnego pochodzenia to złapią na tym każdego? Mamy świadomych klientów, sama się już nauczyłam, że marka to nie wszystko. Stawiam na swiadome zakupy, jeżeli nie potrafię rozszyfrować składu to czytam opinie na forum, wizażu, blogach kosmetycznych. Mam nadzieję, że kiedy te duże koncerny przekonają się, że potencjalny klient (świadomy) nie da się nabić w butelkę, bo nie liczy się opis producenta, ładna etykietka i opakowanie - najważniejszy jest skład kosmetyku!
Ależ strzeliłam przemówienie.

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

No to dziwna reakcja Twojej skóry. Płyn powinien być mega delikatny i nie powinien podrażniać, skoro docelowo przeznaczony jest do higieny intymnej.

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Wiesz, w Niemczech mają większe zarobki. U nich min. średnia krajowa nie wynosi 1200 zł na rękę...
Jakbyś przeliczyła na ich dochody to z pewnością wychodzi taniej aniżeli u nas w kraju.
oj, bardzo trafne spostrzezenie. ale tu chodzi o cos zupelnie innego Alterra jest produktem niemieckim, a wszystkie ich "rodzime" marki sa duzo tansze w Niemczech, jak w PL. RivaldeLoop, ISANA, Syngren- wszystkie produkty tych marek (made in DE/ rossmann) kosztuja znacznie mniej , dam Ci przyklad: compact antybakteryjny Syngren tam kosztuje 2,50Euro (okolo 10 zl), u nas, z tego co wiem, ponad 13 zl. wiadomo dlaczego- dochodza koszty, chociazby transport.
ta sama sytuacja jest z np RdL: tam maseczka kosztuje 0,25 centow (u nas nie wiem ile, ale bankowo znacznie wiecej)
natomiast Alterra, mimo, ze produkowana w De tam jest drozsza. pytanie DLACZEGO. tu zarobki nie maja nic do rzeczy
Stary 2012-10-03, 19:57   #1045
Maqua
Zakorzenienie

Wiele produktów w Rossmannie niemieckich jest droższych Zastanawiam się, czy przekłada się to na jakość.

Akurat maseczki RdL u nas kosztują około 1,40.
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 19:58   #1046
nadi111
Zakorzenienie

Cytat:
oj, bardzo trafne spostrzezenie. ale tu chodzi o cos zupelnie innego Alterra jest produktem niemieckim, a wszystkie ich "rodzime" marki sa duzo tansze w Niemczech, jak w PL. RivaldeLoop, ISANA, Syngren- wszystkie produkty tych marek (made in DE/ rossmann) kosztuja znacznie mniej , dam Ci przyklad: compact antybakteryjny Syngren tam kosztuje 2,50Euro (okolo 10 zl), u nas, z tego co wiem, ponad 13 zl. wiadomo dlaczego- dochodza koszty, chociazby transport.
ta sama sytuacja jest z np RdL: tam maseczka kosztuje 0,25 centow (u nas nie wiem ile, ale bankowo znacznie wiecej)
natomiast Alterra, mimo, ze produkowana w De tam jest drozsza. pytanie DLACZEGO. tu zarobki nie maja nic do rzeczy
U nas Synergen też kosztuje 10zł
nadi111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 20:00   #1047
ekspres do kawy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolina_zb Pokaż wiadomość
Ja polecam ten chłodzący żel na upały Naprawdę nieźle chłodzi. Teraz wieczorem już nie odważyłabym się go użyć, bo jestem zmarzluchem, ale latem jest idealny

Poza tym z Fusswohl polecam Intensiv Creme Urea 10%
oo nieeee nie nie, serio mozna dostac takie cudo w Rossie? ile kosztuje? a ja dzis przekopalam wszystkie polki z kosmetykami do stop w poszukiwaniu wlasnie kremu z urea 10% i nigdzie nie znalazlam, myslalam, ze po prostu nie produkuja

za to widzialam odzywki morela pszenica, okolo 7-8 sztuk. naprawde sa takie dobre? mialam z alterry szampon kofeinowy i byl dziadoski

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Napisane przez nadi111 Pokaż wiadomość
U nas Synergen też kosztuje 10zł
tak, o ile jest na promo
Stary 2012-10-03, 20:02   #1048
nadi111
Zakorzenienie

Cytat:

tak, o ile jest na promo
W promo 6,99. Regularna cena 9,39
nadi111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 20:03   #1049
jofka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pat0 Pokaż wiadomość
Widziałam także z Garniera

25.08 Codzienny makijaż na lato.
28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem!
07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem.
08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej.

Loving & be loved by U
jofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 20:04   #1050
ekspres do kawy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nadi111 Pokaż wiadomość
W promo 6,99. Regularna cena 9,39
sprawdz przy najblizszej okazji, na pewno widzialam cene ponad 13 zl, o ile mowimy o tym samym pudrze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości