Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2010r. - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-03, 21:26   #4141
nataszka25
Zakorzenienie

Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Na drzewka, krzaczki... potem ulica (raczej mało uczęszczana) i ogródki działkowe. Tam mi się marzy działkę kupić. Rzut beretem bym miała

A mała się starała

Lind- czekamy.. Dziś Wercia powiedziała "kocham Michałka"
co do dzialki faktycznie fajnie tak blisko, a na ktorym pietrze mieszkacie?

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Pobawiłam się dziś we fryzjera obcinając te makarony. Bo były o jakieś 30 cm za długie nie przyglądać się efektom Z 30 minut mi to zajęło... masakra.. Wercia przy tym
jest super, nikt się nie przyglądał

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Monka ty się już kładz, bo jutro wczesnie pobudka nie siedz za długo.
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 21:29   #4142
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Cytat:
Na drzewka, krzaczki... potem ulica (raczej mało uczęszczana) i ogródki działkowe. Tam mi się marzy działkę kupić. Rzut beretem bym miała

A mała się starała

Lind- czekamy.. Dziś Wercia powiedziała "kocham Michałka"
Wow... no to będziemy rodziną?
Michaś dziś...
Ja: Michał jedziemy jutro do Werci?
M: Już???
Niecierpliwy chłopak jest

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
więc zamiast flaszki czekoladki, co by bylo bardziej romantycznie;P
No nie bardzo bo Misiek nie powinien jeść czekolady a się nie oprze...
Już raz z kwiatkiem do Werci Misiek jechał - po 1 urodzinach

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 21:32   #4143
BeataR89
Rozeznanie

Z Mają troszkę lepiej gorączki chociaż nie ma ale ze mną gorzej kataru dostałam i głowa boli
Cytat:
Pierwsza odsłona Werci pokoiku. Oczywiście jeszcze niedokończonego. Efekt na pewno wkleję na razie jestem zadowolona
Fajny pokoik a gdzie kupiłaś te łóżko? Ja się zastanawiam nad tym http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59851606/
Stary 2012-10-03, 21:33   #4144
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Wow... no to będziemy rodziną?
Michaś dziś...
Ja: Michał jedziemy jutro do Werci?
M: Już???
Niecierpliwy chłopak jest

No nie bardzo bo Misiek nie powinien jeść czekolady a się nie oprze...
Już raz z kwiatkiem do Werci Misiek jechał - po 1 urodzinach
a to juz zmowiny były
Stary 2012-10-03, 21:46   #4145
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
co do dzialki faktycznie fajnie tak blisko, a na ktorym pietrze mieszkacie?

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

jest super, nikt się nie przyglądał

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Monka ty się już kładz, bo jutro wczesnie pobudka nie siedz za długo.
Na I piętrze

Cytat:
Napisane przez BeataR89 Pokaż wiadomość
Z Mają troszkę lepiej gorączki chociaż nie ma ale ze mną gorzej kataru dostałam i głowa boli
Fajny pokoik a gdzie kupiłaś te łóżko? Ja się zastanawiam nad tym http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59851606/
Na allegro...
dokładnie to:
http://allegro.pl/lozka-dzieciece-lo...649457651.html

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Ciekawe jak to będzie z Misiem i Werką Będą się kochać czy nienawidzić??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 21:48   #4146
BeataR89
Rozeznanie

Cytat:
Na I piętrze

Na allegro...
dokładnie to:

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Bardzo fajne te łóżko
Szkoda że nie ma żadnej dziewczyny z moich stron
Stary 2012-10-03, 21:50   #4147
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Na I piętrze

Na allegro...
dokładnie to:

Dajcie znać po spotkaniu
Stary 2012-10-03, 21:51   #4148
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:

Też jestem ciekawa...

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Dajcie znać po spotkaniu
Ja to miałam na myśli - co to będzie za 20lat
Teraz to albo będą sobie wyrywać zabawki albo olewać

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 22:00   #4149
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Lind i Asia moja mam miała koleżankę i często bywaliśmy albo my u niej albo ona ze swoimi dziećmi przychodzila do nas. Taka prawie rodzina. Jedne z jej synków był 2 lata starszy ode mnie i zawsze bardzo dobrze się bawiliśmy i rozumieliśmy, byliśmy taką "parą narzeczonych" przez całe lata i tak się poskładało że każde z nas poszło swoją drogą Zawsze jest się miło spotkać i wspomnieć stare czasy

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Beata a skąd właściwie jesteś ? Sochaczew czy jakieś inne miejsce ?
Stary 2012-10-03, 22:02   #4150
BeataR89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Lind i Asia moja mam miała koleżankę i często bywaliśmy albo my u niej albo ona ze swoimi dziećmi przychodzila do nas. Taka prawie rodzina. Jedne z jej synków był 2 lata starszy ode mnie i zawsze bardzo dobrze się bawiliśmy i rozumieliśmy, byliśmy taką "parą narzeczonych" przez całe lata i tak się poskładało że każde z nas poszło swoją drogą Zawsze jest się miło spotkać i wspomnieć stare czasy

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Beata a skąd właściwie jesteś ? Sochaczew czy jakieś inne miejsce ?
Dokładnie mieszkam w Sochaczewie
Stary 2012-10-03, 22:17   #4151
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

asia - pokój super czym w końc malowałaś??
wpadłam i wypadam, idę spać póki dwójka śpi, choć małe zaraz na żarło się obudzi
Kubuś już 3 dzień zasypia sam w nocy i tak trafia do nas jak płacze strasznie za mną, tż na niego nawet nie działa, bo musi mieć mnie, a ja małej nie mogę zostawić samej (cycek), więc przyłazi do nas....ale i tak sukesem jest to jego samodzielne zasypianie no nic spadam

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 22:29   #4152
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
To jak nic komunijne buty Wojtka będą w sam raz w przyszłym roku Chyba są 32 (a może 33 ?)
jakbym miała jakieś wesele to dam cynka

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
laski ktora szukala Ugg taniej?? chba ana albo aniap - fajna okazja jest http://66procent.pl/wszystkie/ugg.html

my wczoraj skoczylismy po kurtke na jesien... bo ta co mialam jednak sporo a duza... i mlody latal w h&M i wybieral, ubral kurtke leci do lusterka i slysze - faaajna,,, heheh dobral sobie czapke -wygladal jak kevin z tego filmu w niej... i tak do kasy polecial hehe masakra, ale ma chlopak gust
Ja szukałam ale w tamtym roku , teraz jakoś mi się odwidziało , przy mojej gigant stopie nie wygladają niestety najfajniej

Cytat:
śliczne , kurde u mnie 130 zeta kosztują w sklepie . zgłupieli

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
gadałam z babeczkami to komitet nie jest obowiązkowy 45 zl na rok, ale pieniądze z komitetu idą na różne imprezki dla dzieciaków , prezenty na mikołaja , przybory plastyczne itd., w sumie nie wypada nie zapłacić
U nas też tż go wozi i maciej nie zdąży długo płakać bo pani od razu go zabiera dziś powiedział że jutro chce iść do przedszkola , co zobaczymy co będzie rano.

Wiesz co pogoniłam go, bo w sumie mamy już wszystko kupione , kable , materiały budowlane, tynki, farby, drzwi nawet karnisze i wszystko stoi i czeka, więc nie ma co tylko trzeba się zabrać do roboty , mam nadzieje że do wiosny skończymy, nie wyobrażam sobie żeby ten remont trwał dłużej o
U nas jest 20 zł miesięcznie , ale potem nawet wycieczki wyjazdowe opłacaja z tego . Przedstawienia , kino , prezenty itp . co do grosza ta kasa idzie na dzieciaki tylko i ich przyjemności

Cytat:
Napisane przez BeataR89 Pokaż wiadomość
Dokładnie mieszkam w Sochaczewie
O to blisko mnie , ja z żyrardowa jestem To się kiedyś na jakąś kawkę musimy umówić .

W pracy mam kupe roboty aż mi się czasem nie chce , ale takie efekty przeprowadzki i zamknięcia przez tydzień

Asiulek bardzo fajny pokój ma Wercia .
Stary 2012-10-03, 22:37   #4153
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Laski podpowiedzcie o co pytac jutro babeczke,mamy sie spotkac na rozmowie odnosnie opieki nad moimi laskami.
15 dni w miesiacu po 6 godzin za 600zl
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 22:39   #4154
sara 85
Zakorzenienie

co można zrobić z gruszek? tyle tego mam a nie wiem co zrobić

my za komitet płacimy 100 zł+ 35 zł ubezpieczenie+ 60 zł na kredki, farby itd.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 22:51   #4155
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
a jakas dobra odzywke do wlosow znacie do suchych i zniszczonych? co polecacie?
pisalam ci juz czy nie ? co ja na wlosy klade ale mam dziure

Dzisiaj sobie kupilam z benefitu to http://www.debenhams.com/webapp/wcs/...23901990699_-1 , suuuper , jeszcze dokupie to http://www.debenhams.com/webapp/wcs/...mb=Home~Beauty , szkoda ze nie wzielam dzisiaj

Cytat:

[/COLOR]Monka ty się już kładz, bo jutro wczesnie pobudka nie siedz za długo.
, no no ale w piatek mam spotkanie

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
co można zrobić z gruszek? tyle tego mam a nie wiem co zrobić

my za komitet płacimy 100 zł+ 35 zł ubezpieczenie+ 60 zł na kredki, farby itd.
dzemy , ciasto ktore libra podawala , zjesc i pojdzie . Ile tego masz? bo ja miskami gruszki jadlam , to moze daj komus troche , jakiejs "miejskiej "kolezance
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 22:58   #4156
Darusiaaaa
Zakorzenienie

asia super pokoik!!!! moze zawod pomylilas?fryzjerstwo makaronow wyszlo jak najbardziej ok

monka niezleja jezdzilam 2 tyg bez dokumentow tz mi dzisiaj znalazl:P
A.Camus
Stary 2012-10-03, 23:08   #4157
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
asia super pokoik!!!! moze zawod pomylilas?fryzjerstwo makaronow wyszlo jak najbardziej ok

monka niezleja jezdzilam 2 tyg bez dokumentow tz mi dzisiaj znalazl:P
eee to czyli norma

Teraz na tvn style leci nowy program , dobra niania? czy cos, pisalam ostatnio.
Chwile ogladalam.
Pytac mozesz, czy pali , co zrobi w skrajnych przypadkach , czy potrafi udzielic pierwszej pomocy, yyyy jakie zna zabawy , co zrobi jak mala mloda nie beda chcialy zjesc , czy lubi ogladac tv hehe - nie no zartuje.
Co tam jeszcze .
czy jest elastyczna , np jak sie spoznisz czy nie bedzie skupiac sie na tym ze koniec pray a poprostu poczeka spokojnie.
Czy juz sie opiekowala wczesniej , moze niech troszeczke opowie o tamtym dziecku , wtedy zobaczysz jak mowi o nim, co z nim robila itd , jakie ma zainteresowania , wtedy bedziesz wiedziec mniejwiecej czy lubi malowac, czy np spedzac czas na swizym powietrzu,
Zlukaj czy jakas zamulona , czy roztrzepana . czy punktualna. dojazd z domu do was i czym, zebys miejwiecej wiedziala czy przez cale miasto na piechte drepta czy jakos inaczej , no chyba ze to jakas sasiadka i przez plot wystarczy przeskoczyc.
Nie wiem co jeszcze .

A bedzie im gotowac? bedzie miec inne obowiazki poza opieka ? musicie to ustalic .

Czy byla karana? hehe u nas wiem ze sie zaswiadczenie daje o niekaralnosci , ale ogolnie jak sie robote szuka , nie tylko jako niania.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2012-10-03 o 23:11
Stary 2012-10-03, 23:22   #4158
Darusiaaaa
Zakorzenienie

bedzie miala rzut beretem bloki za naszym domkiem,wiem ze 2,5 roku sie opiekowala 2 dzieci blizniaki ale poszlulobuzy do przedszkola teraz,zobaczymy co to za babeczka.
A.Camus
Stary 2012-10-03, 23:34   #4159
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
bedzie miala rzut beretem bloki za naszym domkiem,wiem ze 2,5 roku sie opiekowala 2 dzieci blizniaki ale poszlulobuzy do przedszkola teraz,zobaczymy co to za babeczka.
to mozesz zapytac jeszcze rodzicow tych blizniakow , czy byli z niej zadowoleni
a bedzie bawic dziewczynki u ciebie czy u siebie ?
Stary 2012-10-03, 23:36   #4160
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dobry wieczór. wreszcie sie zmotywowałam żeby napisać. ogólnie jestem na biezaco bo się przyznam uwielbiam was czytac robie to zawsze w czasie karmien Jasia do 15 pozneij mam Zuzkę w domu wiec urwanie głowy.

Wiem wpadam jak zwykle na chwilke i mnie nie ma no ale pisałyscie o wagach dzieciaczków o slodyczach. Moja tez dostaje tyle ze ona ogolnie z jedzeniem jest na przekór no ale wiadomo nasza walka z refluksem zostawila pietno ale idzie nam coraz lepiej a najlepiej w przedszkolu bo inne dzieci jedza.

Ogólnie mam pytanie do mamuś podwójnych bo wy bardziej obeznane w temacie. Bo Zuzia jest zazdrosna o braciszka staram sie jej poswiecac mega duzo czasu ale jak wiadomo czasami nie idzie. Jak to było u was ? jesli bya zazdrosc czy długo trwala?

u nas ogolnie dobrze. tyle ze MMyslalm ze Jasiu jest zdrowy a dzisiaj przypadkowo zostal zbadany (pojechalam z zuzia do lekarza) i okazalo sie ze ma zapelenie oskrzeli a mial tylko katarek zreo goraczki kaszlu nic. a Zuzia zdrowa. no to tyle co u nas

a Zuzia wazy 12,5 i ma 94 cm ja i tak sie ciesze z jej wagi bo ona to miala problem z przybieraniem za to jasiek ma juz 5 kilo przybral w niecale 2 miesiace 2 kilo buziaki dobranoc.
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 07:34   #4161
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Monka u nas w domu

asiulek mojapewnie tz zazdrosna ale w poszczeglnych sytuaxjach np o tezeta ale tak ogolnie moge powiedziec ze zazdrosc nas ravczej ominela oli jak cos chce to nawet w sklepie jest tekst mama ja pol mela pol wszystko by chciala na pol do tego stopnia ze ostatnio zabawke z kinder jajka zlamala na pol bo "ja pol mela pol"
A.Camus
Stary 2012-10-04, 08:04   #4162
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
asia - pokój super czym w końc malowałaś??
wpadłam i wypadam, idę spać póki dwójka śpi, choć małe zaraz na żarło się obudzi
Kubuś już 3 dzień zasypia sam w nocy i tak trafia do nas jak płacze strasznie za mną, tż na niego nawet nie działa, bo musi mieć mnie, a ja małej nie mogę zostawić samej (cycek), więc przyłazi do nas....ale i tak sukesem jest to jego samodzielne zasypianie no nic spadam
Dziękuję malowałam Tikkurilą nr k388.
Brawa za samodzielne zasypianie. Fajnie tak, co?? Dla mnie to wielki plus.

Cytat:
Laski podpowiedzcie o co pytac jutro babeczke,mamy sie spotkac na rozmowie odnosnie opieki nad moimi laskami.
15 dni w miesiacu po 6 godzin za 600zl
Myślę, że 600zł jest ok. My wychodzimy zawsze ok 500zł. Płacimy jej 6zł. U Ciebie widzę wychodzi podobnie, coś ok. 6,50 za godzinę.

Asiulek- miło Cię widzieć. Lubię oglądać Wasze fotki na fb Fajna z Was rodzinka

Laseczki, zapodajcie przepis na szarlotkę Libry bo nie mogę znaleźć...
Plissss...

Mam pytanie. Nie mam pojęcia gdzie mogę jakoś tanio sprzedać dwa fotele i stolik. Fotele na płozach w kolorze wenge, obicie w ekoskórze która zaczyna się łuszczyć (także uszkodzone). Ogólnie fotele ladne wg mnie tylko, że chcemy sie pozbyć foteli robiąc miejsce na mebelki. Inaczej byśmy po prostu zmienili obicie. jak myślicie, gdzie mogę dać takie ogłoszenie. Chciałabym to wszystko sprzedać za ok 100 zł. Szkoda wyrzucić...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2012-10-04 o 08:08
Stary 2012-10-04, 08:10   #4163
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie. Nie mam pojęcia gdzie mogę jakoś tanio sprzedać dwa fotele i stolik. Fotele na płozach w kolorze wenge, obicie w ekoskórze która zaczyna się łuszczyć (także uszkodzone). Ogólnie fotele ladne wg mnie tylko, że chcemy sie pozbyć foteli robiąc miejsce na mebelki. Inaczej byśmy po prostu zmienili obicie. jak myślicie, gdzie mogę dać takie ogłoszenie. Chciałabym to wszystko sprzedać za ok 100 zł. Szkoda wyrzucić...
asia na tablicy wystaw i na gumtree

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

SZARLOTKA Z CYNAMONOWĄ KRUSZONKĄ
na spód:
2 szklanki pokruszonych biszkoptów i 2 łyżki stopionego masła,wymieszać ,wyłożyć dno tortownicy pisało średniej ,ja dałam dużą czyli 28 i trochę więcej tych biszkoptów.
wyłożyć dno formy,docisnąć
Nadzienie:
Ok.1 kg jabłek może być trochę więcej jak będziecie brały większą tortownicę
1 szklanka gęstej śmietany lub jogurtu
1 jajko
2 średnioczubate łyżki mąki
3/4 szklanki cukru
wszystko zmiksować na gładką masę
jabłka obrać pokroić w kostkę ok.1x1cm ,wymieszać z masą ,wyłozyć na spód
Kruszonka:
pół kostki(czyli 125g) zmrożonego masła,posiekać nożem
3/4 szklanki cukru kryształu
3/4 szklanki mąki krupczatki (nie miałam i dałam zwykłej ciut więcej niż pół szklanki)
1 łyżeczka cynamonu
wszystko połączyć opuszkami palców w kruszonkę .wyłożyć na masę z jabłkami i piec w 200 stopniach ok. 50min.
moja siedziała godzinę
najlepsza jeszcze na ciepło

Asiulek o to ci chodziło ?
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 08:15   #4164
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
asia na tablicy wystaw i na gumtree

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

SZARLOTKA Z CYNAMONOWĄ KRUSZONKĄ
na spód:
2 szklanki pokruszonych biszkoptów i 2 łyżki stopionego masła,wymieszać ,wyłożyć dno tortownicy pisało średniej ,ja dałam dużą czyli 28 i trochę więcej tych biszkoptów.
wyłożyć dno formy,docisnąć
Nadzienie:
Ok.1 kg jabłek może być trochę więcej jak będziecie brały większą tortownicę
1 szklanka gęstej śmietany lub jogurtu
1 jajko
2 średnioczubate łyżki mąki
3/4 szklanki cukru
wszystko zmiksować na gładką masę
jabłka obrać pokroić w kostkę ok.1x1cm ,wymieszać z masą ,wyłozyć na spód
Kruszonka:
pół kostki(czyli 125g) zmrożonego masła,posiekać nożem
3/4 szklanki cukru kryształu
3/4 szklanki mąki krupczatki (nie miałam i dałam zwykłej ciut więcej niż pół szklanki)
1 łyżeczka cynamonu
wszystko połączyć opuszkami palców w kruszonkę .wyłożyć na masę z jabłkami i piec w 200 stopniach ok. 50min.
moja siedziała godzinę
najlepsza jeszcze na ciepło

Asiulek o to ci chodziło ?
Nie wiem czy o tą. O TĄ którą ostatnio dziewczyny chciały robić a im nie wyszło z powodu braku produktów i która była tak zachwalana... to chyba ta

p.s.- musi być tortownica?? Nie może być zwykla blacha? Nie mam tortownicy... Może czas żeby kupić

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2012-10-04 o 08:19
Stary 2012-10-04, 08:22   #4165
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy o tą. O TĄ którą ostatnio dziewczyny chciały robić a im nie wyszło z powodu braku produktów i która była tak zachwalana... to chyba ta
to raczej ta właśnie szukam przepisu na jakieś fajne ciasteczka

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
p.s.- musi być tortownica?? Nie może być zwykla blacha? Nie mam tortownicy... Może czas żeby kupić
raczej może być

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Dzisiaj Maciek znowu płakał wychodząc z domu i nie zjadł śniadania za nic w świecie nie mogliśmy mu nic wcisnąć , mam nadzieje że tam coś zje....
20-12-14 10 tc
Stary 2012-10-04, 08:25   #4166
ASIULEK_23
Zakorzenienie

A taka blacha (nie taka największa) to większa od takiej tortownicy? Nie wiem jakie proporcje z przepisu dawać. Z 1,5 porcji wystarczy?

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

aneczka- zgłodnieje to zje. Jak zobaczy, ze inne dzieci jedzą

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-10-04, 08:27   #4167
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Witam

Tz mi wczoraj przywiozl z fabryki czekolady 2 kg takich bombonierkowych , i 2 kg takich tych małych tabliczek czekolady już z mikołajkami I ja się pytam jak ja mam utrzymać starą wagę

Co do zazdrości dzieci, to u mnie prawie 6 lat różnicy między dziećmi, ale w pewnych sytuacjach tą zazdrość widać. Są to takie momenty zalezne od humoru starszego. Młodszy nigdy nie był zazdrosny. Szwagierka ma dzieci rok po roku, to u niej ta zazdrość była widoczna jak młodsze było takie małe że na rączkach, jak już później zaczeli się bawić to biją się straszliwie i kłucą, ale zazdrości nie widać. Pilnują oczywiście przy np urodzinach jednego żeby i drugie coś w prezencie dostało

Ja leniwiec troche bo ostatnio jak szarlotke robiłam to kupiłam w Lidlu rolkę ciasta kruchegowięc tylko rozwinęłam na to jabłka a na to druga warstwa ciasta. Takie akurat na małą blaszkę. Na dużą blachę robię jablecznika na biszkopcie. Choć przepis Libry muszę na dniach wypróbować

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 08:30   #4168
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
A taka blacha (nie taka największa) to większa od takiej tortownicy? Nie wiem jakie proporcje z przepisu dawać. Z 1,5 porcji wystarczy?

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

aneczka- zgłodnieje to zje. Jak zobaczy, ze inne dzieci jedzą
kurde nie wiem a zmierz sobie swoją blaszkę

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Witam

Tz mi wczoraj przywiozl z fabryki czekolady 2 kg takich bombonierkowych , i 2 kg takich tych małych tabliczek czekolady już z mikołajkami I ja się pytam jak ja mam utrzymać starą wagę
hehehe fajnie ci, czy to wszystko dotrwa do grudnia ??
20-12-14 10 tc
Stary 2012-10-04, 08:33   #4169
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Asiulek zgadza sie tylko u mnie pietnascie dni w miechu za to za dwie szt. Teledony mi sie urywaja masakra...
A.Camus
Stary 2012-10-04, 08:38   #4170
aneczkkaa
Zakorzenienie

Dziewczyny ponawiam prośbę ,jeśli któraś z was w niedługim czasie będzie w Ikei (tylko nie Wrocław) proszę o mnie pamiętać , dla nie pamiętających ,chodzi mi o kupno 4 półek do kuchni i ewentualną wysyłkę ich do mnie
20-12-14 10 tc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości