|
|
#1231 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7
Ciemieniuche przed myciem nasmaruja oliwą, odczekaj z godzinke potem siup do wanny umyć główke a potem włoski wyzczotkować.Tak gdzieś wyczytałam. A no i robic tak dopoki nie zejdzie.
A te ceny i tak nie sa jeszcze takie złe, bo jakośc tych niemieckich produktow o niebo lepsza od krajowych. |
|
|
|
#1232 |
|
Rzabbocop
|
Elu bo wiekszosc mieszanek jest oparta na mleku krowim a te inne i tak nie dorównają naszemu mleczku, cokolwiek by producent nie pisał.
Wiec chyba lepiej wyeliminowac mleko z diety jesli juz. ja nasze ciuchy i posciel też piore w proszku dla dzieci tak na wszelki wypadek, jedyne co to małża ciuchy robocze piorę w mocniejszym po urodzeniu Helenki brałam pigułki i było ok odstawiłam bo się zle czułam, myślałam że to po nich ale to było co innego a potem jakos nie mogłam się zebrać, żeby zacząć znowu brac i stad efekt w postaci Miśki ![]() Teraz tez pewnie zdecyduje sie na pigułki o ile w ogóle będą potrzebne
|
|
|
|
#1233 |
|
Raczkowanie
|
Jesli chodzi o ciemieniuche to nam położna kazala szczotkować wloski twardą szczoteczką po każdej kąpieli.
|
|
|
|
#1234 |
|
Rozeznanie
|
he ale Zuzka ma dlugie wloski nasmarowac ja oliwka to sztuka...wlasnie caly lepek skonczylam...bawilam sie jak z farbowaniem...kawalek po kawalku..
|
#1235 |
|
Wtajemniczenie
|
A z tymi krostkmi na buzi to Colin też czasem takie ma, ale schodzą i go nie swędzą więc nie wybieram sie z tego powodu z nim do lekarza.
A i jeszcze mi się przypomniało apropo krostek co mi polozna mowila że ten hormonalny trądzik normuje się ok 6 tyg, więc nie sądze żeby to były hormonalne wypryski (zresztą one troszkę inaczej wyglądają) A ja nie planuje brac pigułek anty,ale za to planuje córke
|
|
|
|
#1236 |
|
Raczkowanie
|
ale dziewczyny się rozpisałyście ,aż nie nadąrzam czytac .A moja Ksenia śpi już 3 godzinę we wozku
spala 2 godziny na balkonie i teraz godzinę po przywiezieniu do domciu .
|
|
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
O kurcze schatzsi!!!! GRATULUJĘ!!! To chyba niedługo zabierzecie się znów do dzieła
PS. Koleżanka właśnie wzięła pierwszy zastrzyk Depo Prowera...no i ma krwawienie jak podczas okresu. Ja narazie nawet o sexie nie myślę a co dopiero o antykoncepcji...Co do Cerazette to to taki typ pigułek, które trzeba brać co do minuty aby były skuteczne. koleżanka zaspała i przyjęła 4 godzinki póxniej i ma równiutko rok różnicy między synkiem i córeczką...jedno jeszcze nie chodziło jak się drugie urodziło...
|
#1238 |
|
Rozeznanie
|
he zapisalam sie do gina...na 26,03-chyba szybciej Zuzka bedzie miala rodzenstwo...ale nie wiem czy bym z dwojka dala rade ...
|
#1239 |
|
Wtajemniczenie
|
Yaira a na jakiej dzielnicy mieszkasz w gdyni???Jeśli to nie sekrt jakiś???Ja całe życie mieszkałam na Kamiennej Górze a od 2000 roku na obłużu.
|
|
|
|
#1240 |
|
Rozeznanie
|
mieszkalam na witominie do slubu...a teraz w gdyni glownej
|
#1241 |
|
Raczkowanie
|
a ja pracowałam dosyc dlugo w Gdyni na dworcu Głównym w kiosku Wedla tuż przt wyjściu
![]()
|
|
|
|
#1242 |
|
Rozeznanie
|
boshe ile was ....czyzby dzieci spaly????? :P
|
#1243 |
|
Wtajemniczenie
|
AAA
a ja kiedys mieszkałam w Redzie (coprawda krótko) i z gdyni codziennie jeździłam kolejką i w tym kiosku robiłam zakupy
|
|
|
|
#1244 |
|
Raczkowanie
|
Schatzsi ale z Colin wielki chłopak, a myślałam że Pablo jest duży
. A nie lepiej wyczesywać przed kąpielą, ja tak robiłam i ciemieniuszka szybko zniknęła, chociaż w sumie Paweł to mały łysolek nie wiem jak to się sprawdzi przy długich włosach.Ja pigułek jeszcze nie biorę, kupiłam jedno opakowanie ale coś nie mogę się zdecydować. |
|
|
|
#1245 | |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1246 |
|
Raczkowanie
|
astrzyk ,ale fajny synus a jakie ma fajne oczęta no myśmy chyba dzis rekord pobiły z tym pisaniem bo moja jeszcze chrapie
|
|
|
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
rzeczywiście, dzikie tłumy dzisiaj
) Melduję, że moja Nina śpi po spacerze- już trzecią godzinkę )) Rajstopki kupione, zakupy zrobione, spacer odbyty, teraz idę gary myć i obiad jakiś wymodzić
|
|
|
|
#1248 |
|
Raczkowanie
|
No mój synek coraz fajniejszy, ładnie śpi i je i coraz więcej z nami gada, a dziś się nawet zaśmiał, ale super to było
|
|
|
|
#1249 |
|
Rozeznanie
|
Maszka i jak?? Jak Wikusia?? wkleisz zdjęcia?
same cukierki tu- ciotki ze starszaków są porozklejane!! jak tak dalej pójdzie my zaczniemy znowu sie rozmnażać
|
|
|
|
#1250 |
|
Raczkowanie
|
No jo koniec pisania bo mała się obudziła
|
|
|
|
#1251 |
|
Zadomowienie
|
już tyle razy zabierałam się do tego postu heh ale synek mi niedawał. napisze jak to było z tym moim porodem w norwegii: skurcze zaczęły się u mnie w zasadzie dwa dni przed porodem, ale te właściwe czyli regularne we wtorek od 21. o 4 we środę dzowniliśmy do szpitala, bo skurcze były już co 5-7minut. Położna kazała jeszce czekać .o 11 już nie mogłam wytrzymać i znowu zadzoniliśmy-kazali przyjechać zrobić test czy to już poród. okazało się że mam już rozwarcie na 4 palce.skurcze bolały okropnie,jednak myślałam że wytzrymam. przy rozwarciu na 8 palców poprosiłam o zzo-dokładnie darłam się że je chce.po tym znieczuleniu skurcze już tak nie bolały ale czucie poniżej brzucha pozstało.kiedy się już zaczeło okazało się że za słabo czuję skurcze i dali mi coś żeby je mocniej czuć.parłam chyba ze 20 razy i byłam totalnie padnięta, niestety nie nacięłi mnie i pękłam . Kiedy już zobaczyłam synusia zapomniałam o bólu. Dodam jeszce że cały czas był przy mnie mążOpieka w szpitalu rewelacyjna. czułam się jak w hotelu. Położne, lekarze tazy życzliwi, aż miło się wspomina nie wiem kiedy nadrobie wszystkie zaległości w czytaniu. mam nadzieję że jak już wpadniemy w rytm maluszka wszystko wróci do normy Wszystkie dzieciaczki macie przeurocze |
|
|
|
#1252 |
|
Raczkowanie
|
No ... Garnuszki fajnie ze juz jestes
![]() W koncu sie wszystkie styczniowe mamy doczekaly swoich maluchow. Wracaj szybko do formy! |
|
|
|
#1253 |
|
Zadomowienie
|
Jestem po przerwie. Wczoraj przechodziłyśmy cieżkie chwile. Wiktoria już od niedzielnego poranka miała kolki i wielki brzuch. Wczoraj było jeszcze gorzej, do tego bardzo mało jadła a co zjadła to zwracała. Już jestem przewrażliwiona, ale pakowałam się do szpitala. Okazało się jednak, że z posiewów krwi i kału nic nie urosło a kolki są tylko zwykłymi kolkami. UFF chociaż dziecko jeszcze sie męczyło to kamień spadł mi z serca. Tak więc zmieniłam mleko na NAN HA i daję jej esputicon. Na razie działa. Tak się porobiło bo miała w tempie expresowym odstawione leki, również te na kolke i do tego zmienione mleko. Teraz bardzo czesto kładę ją na brzuszku i efekt jest niezły chociaż najbardziej cierpi w nocy. I wiecie co, jak dotad ona nie płacze, tylko steka. Takie kolki to już chyba dla niej wielkie nic
.dAria, zdjęcia mam, ale nie mam jak ich ściagnąć więc będą z opóźnieniem, a z Wikunią to radzę sobie sama. Tata czasem rozbełta mi mleko albo leki, ale przeszłam już taką szkołe życia, że póki co daję radę . Nie mam się na kogo oglądać wiec muszę Białe grudki w kupce to z tego co wiem źle strawione mleczko, czyli jakieś tam problemy z trawieniem. Wiktoria na razie (mam nadzieje, że na razie) kiepsko trawi, do tego źle pracuje watroba i trzustka, rzekomo ma się to poprawić więc mam nadzieję, że tak będzie. Wiktorii też często drży brudka, może wiec jak pisałyście powinnam wybrać sie do neurologa? Marti, dopiero tera to zauważyłam i mam jakieś dziwne wrażenie, że Laura i Wiktoria są jakoś tak podobne do siebie
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
Maszko ufffffffffff
dobrze słyszeć, że to tylko kolki!!! jesteście w domu czy po weekendzie Wikusia musiała wrócić do szpitala? |
|
|
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)) Ja też mam ze szpitala wspaniałe, ale bólu nie mogę zapomnieć, a tutaj nie dają żadnych znieczuleń;((( Po jakiemu rodziłaś? Pytam, bo ja, jak się okazało, po niderlandzku )) Tylko klęłam po polsku pod nosem, jak byliśmy sami w sali i już wysiadałam z bólu...
|
|
|
|
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny! Wy w Polsce musicie płacić za szczepionki?
|
|
|
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
ja płacę za szczepionki 120zł - trzy takie szczepionki muszę kupić. już jedno szczepienie mam za sobą ale juz drugie się zbliża a becikowego dają tylko 1000zł
|
|
|
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
a my wróciliśmy po weekendzie do domku TŻ ma ferie więc dwa tygodnie mamy dla rodzinki. A zbliza sie rocznica slubu i chcemy gdzieś wyjechac na 2-3 dni - malutką zostawimy u babci. - chcemy na snowboard pojechać się wyszaleć
|
|
|
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
hej koebietki
Kamilko sukienusia z tup tupa w komplecie z bodziakami ![]() Anitko dziekuje za info.te drzenie zdarza sie czasami i wlasnie cos mi TZ marudzil kiedys ze to uklad nerowy jeszcze nie rozwiniety ale wolalam sie upewnic. ktoras z Was pisala na temat spania.u mnie jak byl czas ze mala spala tylko w lozeczku tak teraz mam z nia problem.jak TŻ nie bylo to spala ze mna i sie chyba przyzwyczaila i teraz nie chce spac w lozeczku co do ciemieniuchy to ja na godzine przed kapiela smaruje a po kapieli zczesuje-efekt taki ze po 3 zabiegach na glowce juz nie ma tej ciemmieniuchy-gorzej z brewkami bo tam nie ma jak tego zczesac.delikatnie paznokciem sobie radzimy ![]() Maszko ciesze sie ze juz jestes na dobre z Nami i ze malenka wraca do zdrowia-no i jesli podobna do mojej coruni to juz wogole jestem dumna ze takie dwie pieknne panny na swiat przyszly (przepraszam za brak skromnosci oczywiscie wszytskie dzieci sa przesliczne )swoja droga to i Wikusia i Laura takie same wymiary i waga urodzeniowa, krwiaczki tez w tych samych miejscach to i dziewczyny laczy znacznie wiecej musisz pokazac fotki to porownamy.a oto Laurka sprzed 10min ze smoczkiem i bez-ale mi dziewczyna utyla
|
|
|
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu ja musze zaplacic za pierwsza 160zl a potem juz za kazda kolejna 120zl
Garnuszki, Olif jak kondycja po porodzie?? BTW a tak moje dziecko spi powiedzcie mi dziewczyny czy Wasze malenstwa tez smoczka ssaja tylko zebysie uspokoic???moja mala zasypia ze smokiem uspokoi sie wypluje budzac sie i zasypia po chwili
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:12.

Faceci są z marsa ...wiec niech tam wracaja...
spala 2 godziny na balkonie i teraz godzinę po przywiezieniu do domciu .

. Kiedy już zobaczyłam synusia zapomniałam o bólu. Dodam jeszce że cały czas był przy mnie mąż
Ślub