Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-13, 13:25   #1231
schatzsi
Wtajemniczenie

GG do schatzsi
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7

Ciemieniuche przed myciem nasmaruja oliwą, odczekaj z godzinke potem siup do wanny umyć główke a potem włoski wyzczotkować.Tak gdzieś wyczytałam. A no i robic tak dopoki nie zejdzie.
A te ceny i tak nie sa jeszcze takie złe, bo jakośc tych niemieckich produktow o niebo lepsza od krajowych.
schatzsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-13, 13:28   #1232
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Elu bo wiekszosc mieszanek jest oparta na mleku krowim a te inne i tak nie dorównają naszemu mleczku, cokolwiek by producent nie pisał.
Wiec chyba lepiej wyeliminowac mleko z diety jesli juz.

ja nasze ciuchy i posciel też piore w proszku dla dzieci tak na wszelki wypadek, jedyne co to małża ciuchy robocze piorę w mocniejszym

po urodzeniu Helenki brałam pigułki i było ok
odstawiłam bo się zle czułam, myślałam że to po nich ale to było co innego a potem jakos nie mogłam się zebrać, żeby zacząć znowu brac i stad efekt w postaci Miśki
Teraz tez pewnie zdecyduje sie na pigułki o ile w ogóle będą potrzebne
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-13, 13:31   #1233
Olif
Raczkowanie

GG do Olif

Jesli chodzi o ciemieniuche to nam położna kazala szczotkować wloski twardą szczoteczką po każdej kąpieli.
Olif jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-13, 13:35   #1234
yaira
Rozeznanie

GG do yaira

he ale Zuzka ma dlugie wloski nasmarowac ja oliwka to sztuka...wlasnie caly lepek skonczylam...bawilam sie jak z farbowaniem...kawalek po kawalku..
Stary 2007-02-13, 13:43   #1235
schatzsi
Wtajemniczenie

GG do schatzsi

A z tymi krostkmi na buzi to Colin też czasem takie ma, ale schodzą i go nie swędzą więc nie wybieram sie z tego powodu z nim do lekarza.

A i jeszcze mi się przypomniało apropo krostek co mi polozna mowila że ten hormonalny trądzik normuje się ok 6 tyg, więc nie sądze żeby to były hormonalne wypryski (zresztą one troszkę inaczej wyglądają)

A ja nie planuje brac pigułek anty,ale za to planuje córke
Stary 2007-02-13, 13:51   #1236
Anulka33
Raczkowanie

ale dziewczyny się rozpisałyście ,aż nie nadąrzam czytac .A moja Ksenia śpi już 3 godzinę we wozku spala 2 godziny na balkonie i teraz godzinę po przywiezieniu do domciu .no ale teraz do wieczora czyli tak do 21 to zero spania ,ewentualnie 15- minutoee drzemki my już po chrzcinach jak naucze się wklejać zdjecia a nie te cholerne linki do zdjeć to pokaże moją królewnę .
Anulka33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-13, 13:58   #1237
Aranka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez schatzsi Pokaż wiadomość

A ja nie planuje brac pigułek anty,ale za to planuje córke
O kurcze schatzsi!!!! GRATULUJĘ!!! To chyba niedługo zabierzecie się znów do dzieła

PS. Koleżanka właśnie wzięła pierwszy zastrzyk Depo Prowera...no i ma krwawienie jak podczas okresu. Ja narazie nawet o sexie nie myślę a co dopiero o antykoncepcji...Co do Cerazette to to taki typ pigułek, które trzeba brać co do minuty aby były skuteczne. koleżanka zaspała i przyjęła 4 godzinki póxniej i ma równiutko rok różnicy między synkiem i córeczką...jedno jeszcze nie chodziło jak się drugie urodziło...

Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-13, 14:00   #1238
yaira
Rozeznanie

GG do yaira

he zapisalam sie do gina...na 26,03-chyba szybciej Zuzka bedzie miala rodzenstwo...ale nie wiem czy bym z dwojka dala rade ...
Stary 2007-02-13, 14:10   #1239
schatzsi
Wtajemniczenie

GG do schatzsi

Yaira a na jakiej dzielnicy mieszkasz w gdyni???Jeśli to nie sekrt jakiś???Ja całe życie mieszkałam na Kamiennej Górze a od 2000 roku na obłużu.
Stary 2007-02-13, 14:12   #1240
yaira
Rozeznanie

GG do yaira

mieszkalam na witominie do slubu...a teraz w gdyni glownej
Stary 2007-02-13, 14:33   #1241
Anulka33
Raczkowanie

a ja pracowałam dosyc dlugo w Gdyni na dworcu Głównym w kiosku Wedla tuż przt wyjściu
Stary 2007-02-13, 14:41   #1242
yaira
Rozeznanie

GG do yaira

boshe ile was ....czyzby dzieci spaly????? :P
Stary 2007-02-13, 14:42   #1243
schatzsi
Wtajemniczenie

GG do schatzsi

AAA a ja kiedys mieszkałam w Redzie (coprawda krótko) i z gdyni codziennie jeździłam kolejką i w tym kiosku robiłam zakupy
Stary 2007-02-13, 14:53   #1244
astrzyk
Raczkowanie

Schatzsi ale z Colin wielki chłopak, a myślałam że Pablo jest duży .

A nie lepiej wyczesywać przed kąpielą, ja tak robiłam i ciemieniuszka szybko zniknęła, chociaż w sumie Paweł to mały łysolek nie wiem jak to się sprawdzi przy długich włosach.

Ja pigułek jeszcze nie biorę, kupiłam jedno opakowanie ale coś nie mogę się zdecydować.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PICT0335.JPG (86,3 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0338.JPG (82,1 KB, 18 załadowań)
astrzyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-13, 14:55   #1245
schatzsi
Wtajemniczenie

GG do schatzsi

Cytat:
Napisane przez Aranka Pokaż wiadomość
O kurcze schatzsi!!!! GRATULUJĘ!!! To chyba niedługo zabierzecie się znów do dzieła

PS. Koleżanka właśnie wzięła pierwszy zastrzyk Depo Prowera...no i ma krwawienie jak podczas okresu. Ja narazie nawet o sexie nie myślę a co dopiero o antykoncepcji...Co do Cerazette to to taki typ pigułek, które trzeba brać co do minuty aby były skuteczne. koleżanka zaspała i przyjęła 4 godzinki póxniej i ma równiutko rok różnicy między synkiem i córeczką...jedno jeszcze nie chodziło jak się drugie urodziło...
Aranko powiem tak,drugie dziecko chcę jak już Colin będzie chodził

Stary 2007-02-13, 15:09   #1246
Anulka33
Raczkowanie

astrzyk ,ale fajny synus a jakie ma fajne oczęta no myśmy chyba dzis rekord pobiły z tym pisaniem bo moja jeszcze chrapie Schatsi ,a gdzie mieszkałas w Redzie jeśli to nie tajemnicą ?na jakiej ulicy ?
Stary 2007-02-13, 15:21   #1247
kasia191273
Zakorzenienie

rzeczywiście, dzikie tłumy dzisiaj) Melduję, że moja Nina śpi po spacerze- już trzecią godzinkę)) Rajstopki kupione, zakupy zrobione, spacer odbyty, teraz idę gary myć i obiad jakiś wymodzić
kasia191273 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-13, 15:25   #1248
astrzyk
Raczkowanie

No mój synek coraz fajniejszy, ładnie śpi i je i coraz więcej z nami gada, a dziś się nawet zaśmiał, ale super to było
astrzyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-13, 15:55   #1249
_dAria86
Rozeznanie

GG do _dAria86 Send a message via Skype™ to _dAria86

Maszka i jak?? Jak Wikusia?? wkleisz zdjęcia? same cukierki tu- ciotki ze starszaków są porozklejane!! jak tak dalej pójdzie my zaczniemy znowu sie rozmnażać
_dAria86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-13, 15:59   #1250
Anulka33
Raczkowanie

No jo koniec pisania bo mała się obudziła
Stary 2007-02-13, 16:15   #1251
garnuszki
Zadomowienie

GG do garnuszki

Witam

już tyle razy zabierałam się do tego postu heh ale synek mi niedawał.

napisze jak to było z tym moim porodem w norwegii:
skurcze zaczęły się u mnie w zasadzie dwa dni przed porodem, ale te właściwe czyli regularne we wtorek od 21. o 4 we środę dzowniliśmy do szpitala, bo skurcze były już co 5-7minut. Położna kazała jeszce czekać .o 11 już nie mogłam wytrzymać i znowu zadzoniliśmy-kazali przyjechać zrobić test czy to już poród. okazało się że mam już rozwarcie na 4 palce.skurcze bolały okropnie,jednak myślałam że wytzrymam. przy rozwarciu na 8 palców poprosiłam o zzo-dokładnie darłam się że je chce.po tym znieczuleniu skurcze już tak nie bolały ale czucie poniżej brzucha pozstało.kiedy się już zaczeło okazało się że za słabo czuję skurcze i dali mi coś żeby je mocniej czuć.parłam chyba ze 20 razy i byłam totalnie padnięta, niestety nie nacięłi mnie i pękłam . Kiedy już zobaczyłam synusia zapomniałam o bólu. Dodam jeszce że cały czas był przy mnie mąż Bardzo ale to bardzo mi pomógł. Teraz wiem że poród żbliżył nas jeszce bardziej do siebie.

Opieka w szpitalu rewelacyjna. czułam się jak w hotelu. Położne, lekarze tazy życzliwi, aż miło się wspomina

nie wiem kiedy nadrobie wszystkie zaległości w czytaniu. mam nadzieję że jak już wpadniemy w rytm maluszka wszystko wróci do normy

Wszystkie dzieciaczki macie przeurocze
garnuszki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-13, 16:25   #1252
Olif
Raczkowanie

GG do Olif

No ... Garnuszki fajnie ze juz jestes
W koncu sie wszystkie styczniowe mamy doczekaly swoich maluchow.
Wracaj szybko do formy!
Olif jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-13, 16:44   #1253
maszka66
Zadomowienie

Jestem po przerwie. Wczoraj przechodziłyśmy cieżkie chwile. Wiktoria już od niedzielnego poranka miała kolki i wielki brzuch. Wczoraj było jeszcze gorzej, do tego bardzo mało jadła a co zjadła to zwracała. Już jestem przewrażliwiona, ale pakowałam się do szpitala. Okazało się jednak, że z posiewów krwi i kału nic nie urosło a kolki są tylko zwykłymi kolkami. UFF chociaż dziecko jeszcze sie męczyło to kamień spadł mi z serca. Tak więc zmieniłam mleko na NAN HA i daję jej esputicon. Na razie działa. Tak się porobiło bo miała w tempie expresowym odstawione leki, również te na kolke i do tego zmienione mleko. Teraz bardzo czesto kładę ją na brzuszku i efekt jest niezły chociaż najbardziej cierpi w nocy. I wiecie co, jak dotad ona nie płacze, tylko steka. Takie kolki to już chyba dla niej wielkie nic .

dAria, zdjęcia mam, ale nie mam jak ich ściagnąć więc będą z opóźnieniem, a z Wikunią to radzę sobie sama. Tata czasem rozbełta mi mleko albo leki, ale przeszłam już taką szkołe życia, że póki co daję radę . Nie mam się na kogo oglądać wiec muszę .

Białe grudki w kupce to z tego co wiem źle strawione mleczko, czyli jakieś tam problemy z trawieniem. Wiktoria na razie (mam nadzieje, że na razie) kiepsko trawi, do tego źle pracuje watroba i trzustka, rzekomo ma się to poprawić więc mam nadzieję, że tak będzie.

Wiktorii też często drży brudka, może wiec jak pisałyście powinnam wybrać sie do neurologa?

Marti, dopiero tera to zauważyłam i mam jakieś dziwne wrażenie, że Laura i Wiktoria są jakoś tak podobne do siebie
maszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-13, 16:54   #1254
kasia191273
Zakorzenienie

Maszko ufffffffffff
dobrze słyszeć, że to tylko kolki!!!

jesteście w domu czy po weekendzie Wikusia musiała wrócić do szpitala?
Stary 2007-02-13, 17:01   #1255
kasia191273
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez garnuszki Pokaż wiadomość
Witam

już tyle razy zabierałam się do tego postu heh ale synek mi niedawał.

napisze jak to było z tym moim porodem w norwegii:
skurcze zaczęły się u mnie w zasadzie dwa dni przed porodem, ale te właściwe czyli regularne we wtorek od 21. o 4 we środę dzowniliśmy do szpitala, bo skurcze były już co 5-7minut. Położna kazała jeszce czekać .o 11 już nie mogłam wytrzymać i znowu zadzoniliśmy-kazali przyjechać zrobić test czy to już poród. okazało się że mam już rozwarcie na 4 palce.skurcze bolały okropnie,jednak myślałam że wytzrymam. przy rozwarciu na 8 palców poprosiłam o zzo-dokładnie darłam się że je chce.po tym znieczuleniu skurcze już tak nie bolały ale czucie poniżej brzucha pozstało.kiedy się już zaczeło okazało się że za słabo czuję skurcze i dali mi coś żeby je mocniej czuć.parłam chyba ze 20 razy i byłam totalnie padnięta, niestety nie nacięłi mnie i pękłam . Kiedy już zobaczyłam synusia zapomniałam o bólu. Dodam jeszce że cały czas był przy mnie mąż Bardzo ale to bardzo mi pomógł. Teraz wiem że poród żbliżył nas jeszce bardziej do siebie.

Opieka w szpitalu rewelacyjna. czułam się jak w hotelu. Położne, lekarze tazy życzliwi, aż miło się wspomina

nie wiem kiedy nadrobie wszystkie zaległości w czytaniu. mam nadzieję że jak już wpadniemy w rytm maluszka wszystko wróci do normy

Wszystkie dzieciaczki macie przeurocze
no to fajnie, że wspomnienia dobre)) Ja też mam ze szpitala wspaniałe, ale bólu nie mogę zapomnieć, a tutaj nie dają żadnych znieczuleń;(((

Po jakiemu rodziłaś? Pytam, bo ja, jak się okazało, po niderlandzku)) Tylko klęłam po polsku pod nosem, jak byliśmy sami w sali i już wysiadałam z bólu...
Stary 2007-02-13, 17:03   #1256
kasia191273
Zakorzenienie

dziewczyny! Wy w Polsce musicie płacić za szczepionki?
Stary 2007-02-13, 18:20   #1257
Nita6
Zakorzenienie

ja płacę za szczepionki 120zł - trzy takie szczepionki muszę kupić. już jedno szczepienie mam za sobą ale juz drugie się zbliża a becikowego dają tylko 1000zł
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-13, 18:23   #1258
Nita6
Zakorzenienie

a my wróciliśmy po weekendzie do domku TŻ ma ferie więc dwa tygodnie mamy dla rodzinki. A zbliza sie rocznica slubu i chcemy gdzieś wyjechac na 2-3 dni - malutką zostawimy u babci. - chcemy na snowboard pojechać się wyszaleć
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-13, 18:23   #1259
marti86
Zakorzenienie

hej koebietki
Kamilko sukienusia z tup tupa w komplecie z bodziakami

Anitko dziekuje za info.te drzenie zdarza sie czasami i wlasnie cos mi TZ marudzil kiedys ze to uklad nerowy jeszcze nie rozwiniety ale wolalam sie upewnic.

ktoras z Was pisala na temat spania.u mnie jak byl czas ze mala spala tylko w lozeczku tak teraz mam z nia problem.jak TŻ nie bylo to spala ze mna i sie chyba przyzwyczaila i teraz nie chce spac w lozeczkuwczoraj sie zawzielam i powiedzialam ze chocbym miala siedziec do 4(bo moja ksiezniczka normalnie chodzi spac o 1 w nocy)to ja odloze.i sie udalo ale za to jak wstala na karmienie to nie bylo szans zeby ja odlozyc wiec znow siup do lozka.dzis postaram sie nawet w nocy ja odlozyc-trudno poswiece jedna noc ale niech sie odzwyczaja od lozka bo ja sie nie wysypiam-spie jak zajac pod miedza i wogole nie wypoczywam.

co do ciemieniuchy to ja na godzine przed kapiela smaruje a po kapieli zczesuje-efekt taki ze po 3 zabiegach na glowce juz nie ma tej ciemmieniuchy-gorzej z brewkami bo tam nie ma jak tego zczesac.delikatnie paznokciem sobie radzimy

Maszko ciesze sie ze juz jestes na dobre z Nami i ze malenka wraca do zdrowia-no i jesli podobna do mojej coruni to juz wogole jestem dumnaze takie dwie pieknne panny na swiat przyszly(przepraszam za brak skromnoscioczywiscie wszytskie dzieci sa przesliczne )swoja droga to i Wikusia i Laura takie same wymiary i waga urodzeniowa, krwiaczki tez w tych samych miejscach to i dziewczyny laczy znacznie wiecejmusisz pokazac fotki to porownamy.
a oto Laurka sprzed 10min ze smoczkiem i bez-ale mi dziewczyna utyla
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM_0897a.JPG (70,8 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM_0902a.JPG (73,9 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM_0892a.JPG (99,1 KB, 53 załadowań)

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-13, 18:24   #1260
marti86
Zakorzenienie

Kasiu ja musze zaplacic za pierwsza 160zl a potem juz za kazda kolejna 120zl

Garnuszki, Olif jak kondycja po porodzie??

BTW a tak moje dziecko spipowiedzcie mi dziewczyny czy Wasze malenstwa tez smoczka ssaja tylko zebysie uspokoic???moja mala zasypia ze smokiem uspokoi sie wypluje budzac sie i zasypia po chwili
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM_0904a.JPG (82,5 KB, 41 załadowań)

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości