Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-04, 11:15   #2011
kaaamila1
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
wiedzialyscie??
Spadek wagi przed porodem
W ostatnim miesiącu ciąży raczej nie obserwuje się przyrostu wagi u kobiety lub jest on nieznaczny. Tuż przed porodem wiele kobiet traci na wadze nawet do półtora kilograma.
Ja o tym słyszałam ! Na przykład u mojej koleżanki to sie sprawdziło

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 11:19   #2012
niteczka83
Zadomowienie

Emylka -

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
ozesz musze powiedziec TŻtowi ile bysmy zaoszczedzili na tych szafach na wymiar
Jak chcesz to mogę podać więcej takich patentów - czasem człowiek by nie wpadł na nie - i jaka oszczędność
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 11:19   #2013
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
wiedzialyscie??
W ostatnim miesiącu ciąży raczej nie obserwuje się przyrostu wagi u kobiety lub jest on nieznaczny. Tuż przed porodem wiele kobiet traci na wadze nawet do półtora kilograma.
a to ciekawe, ja myślałam, że jest na odwrót
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 11:21   #2014
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
ja też nie mam i na razie mieć nie będę - ale ja bym nie prała..
w ogóle zastanawiam się czy jeśli chodzi o prześcieradło - wyprałam, ale ono jest z folią nieprzemakalną, więc nie będę prasować.. chociaż.. no właśnie.. prasować czy nie?
ja tez mam takie i nie prasuje tego

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
czesc kochane!
Ja wczoraj miałam wizyte....,częsciowo dobre wiesci częsciowo nie, mamy ryzyko przedwczesnego porodu, szyjka mi sie juz skraca do porodu;/, mam nakaz leżenia, ginka powiedziała ze minimum 4 tygodnie mała musi jeszcze posiedziec, wiec mam zaciskac nogi, mało chodzic, nie przeciążac itd. brac nospe forte 3razy dziennie, pobrała mi wymaz na paciorkowca, miała to zrobic na kolejnej wizycei ale jak zobaczyła ze szyjka sie juz skraca to odrazu pobrała dzis, kolejna wizyta 25 pazdziernika, teraz juz bedę miec częsciej zeby kontrolowac wszystko. A z lepszych wiaodmosci,
Mamy 33 tc, Córa moja już spora kobietka wazy ponad 2 kg juz , rozwija sie prawidłowo jak na ten tydzien, wszystko wnormie. Takze dobrze ze zmalutka wszystko oki, tylko zeby jeszcze posiedziała w brzusiu i będzie dobrze. No i zakupiłam wczoraj sliczny pajacyk polarkowy rozowy w pepco i szlafrok wkoncu kupiłam dla siebie
Ile wasze dzieciaczki waza jak na ten tydzien albo wazyły wokolicach tego tygodnia co ja jestem??
kochana w takim razie lezymy, wypoczywamy i nóżki zaciskamy

Cytat:
wiedzialyscie??
o nie wiedzialam, ale spadek wagi jak najbardziej bym chciala

wlasnie urodzila moja znajoma chlopca 60 cm i 4160 g
takze spory czlowieczek, a ona taka szczuplutka i nieduzy brzuszek miala niewiele wieskzy od mojego, jaki mam teraz
to jej druga dzidzia i miala drugi raz cc

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Emylka -

Jak chcesz to mogę podać więcej takich patentów - czasem człowiek by nie wpadł na nie - i jaka oszczędność
a prosze bardzo
chetnie pooszczedzam

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 11:23   #2015
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Hej Mamuśki

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki,

ja też się witam po ciężkiej nocy, nie dość że wstawałam na mocz o północy, o 2 i po 5, to jeszcze budziło mnie drętwienie palców prawej dłoni, masakra jaki ból nie wiem, muszę poczytać na necie o co kaman z tymi palcami, bo oszaleję. Nie dość, że puchną, to jeszcze krew najwyraźniej nie dopływa i cierpię

ale fajny temat wczoraj podjęłyście, melodie z dzieciństwa czasem puszczam Kubusiowi Zająca Poziomkę, Kulfona i Monikę ale on woli Gummy Bear tendencyjne za to kołysanki śpiewane przeze mnie lubi do dziś, mamy 4 ulubione: był sobie król, na Kubusia z popielnika, ta Dorotka i pieski małe dwa śpiewam mu je od urodzenia i wciąż nie ma dosyć

No nic, dzisiaj mam labę od gotowania, jest wczorajszy rosół i wciągniemy mrożoną pizzę z salami z lidla tylko ręczniki dzisiaj popiorę, kurze ogarnę i finito

Miłego dnia kochane ogromne kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, bo są przynajmniej 3 i gratulacje nowych tygodni
Znam ten ból...

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
Witam się dzisiaj po wczorajszym pechowym dniu chyba limit pecha wyczerpałam na najbliższy rok ....

Gin się na mnie nawydzierał czemu nie mam jeszcze cytologii zrobionej .... ale to co ja sama sobie ciążę prowadzę?
Potem dostałam telefon z banku że ktoś dokonuje transakcji moją kartą kredytową ..... czeka mnie wycieczka na policję i składanie reklamacji w banku - zdążyli wyprowadzić 1540 zł dobrze że w porę bank zareagował i zastrzegliśmy kartę
Kupiliśmy półsłupek do łazienki i w domu okazało się że w paczce nie ma drzwiczek .......
Kupiliśmy stelaż mothercare pod wanienkę do którego nie pasuje ichniejsza wanienka

Mam nadzieję że dzisiaj będzie lepiej
No to rzeczywiście pech

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
Hej kochane

DeKajka - nie martw się, ja mam jeszcze większą tragedię co noc wstaję siku co pół godziny dosłownie! Bo brzuch mam już tak nisko że mi uciska wszystko. Do tego pachwiny bolą, miednica, plecy, a na dodatek złapała mnie ta rwa kulszowa i nie ruszam lewą nogą każda noc to tragedia, nie mogę leżeć na lewym boku ani na plecach, zostaje tylko prawy bok - leż sobie tak całą noc na jednym boku to przekonasz się że się nie da

Z moją mamą już dobrze, nawet lepiej się czuje dzisiaj idziemy na króciutki spacerek tak jak lekarz zalecił

A ja wyprałam już wszystkie ciuszki najmniejsze, rożki, kocyki itp dzisiaj ostatnie prasowanie wreszcie codziennie 2-3 godzinki przy żelazku to dla mnie jakaś masakra oczywiście na siedząco prasuję bo bym nie ustała na jednej nodze praktycznie

No a ostatnio Wam wspominałam że moja znajoma miała termin na zeszłą środę. Wyobrażacie sobie że ona jeszcze nie urodziła??? Masakra! Tydzień w szpitalu leży i dopiero dziś jej będą wywoływać. Ja bym chyba oszalała...

A nam zostało masakrycznie mało czasu!!! Jak to leci... Mi i Kubusiowi zostało maksymalnie 5 tygodni praktycznie... Chociaż znając moje szczęście to max 2 tygodnie
Współczuje mnie miesiąć trzymało ale z prawą nogą w nocy najgorzej było.

Cytat:
Napisane przez AnitkaKotek Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
wpadłam sie pożegnac... zaraz bede płakać;(
Jutro po południu wyjeżdzam do niemiec, postanowione.
Nie bede sie dużo na ten temat rozgadywać, bo nie mam juz siły.

Zycze Wam moje kochane dużo zdrowia i radości z przyszłych pociech.
Bedziecie wspaniałymi mamusiami! Jestem tego pewna.
Jasiowa opanuj swoje zboczuchowate texty przy dziecku, zeby nie wyrosło
na zoboczucha jak mama ;p
Trzymam kciuki za wszystki porody. Kobieta jest najśliniejszą i najbardziej
emocjonującą istotą na swiecie;] Dacie sobie rade.
Jak przyjade w grudniu to pokażecie mi swoje aniołki tak?
Ja Wam swojego też pokaże ...
Oby tam się Wam poukładało, zaglądaj do Nas
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 11:24   #2016
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Ja o tym słyszałam ! Na przykład u mojej koleżanki to sie sprawdziło
to ja jak od poltora miesiwca przytylam 0,300kg;/ a teraz jak wchodze na wage to wydaje mi sie ze pokazuje jeszcze mniej;/
Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
wlasnie urodzila moja znajoma chlopca 60 cm i 4160 g
takze spory czlowieczek, a ona taka szczuplutka i nieduzy brzuszek miala niewiele wieskzy od mojego, jaki mam teraz
to jej druga dzidzia i miala drugi raz cc
dla kolezanki) duzy chlopak)
Stary 2012-10-04, 11:27   #2017
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczynki
Anitka szkoda, ale prosze odezwij sie stamtad jakos bo ja osobiscie bede sie o Ciebie bardzo martwic, bo sama wiem jak to jest na emigracji i nie wyobrazam sobie Ciebie tam teraz m-c przed porodem. Trzymam kciuki zeby Ci sie tam kochana powiodlo

Dojotka
ja z Filipem nie mialam bolesnyh skurczy przed porodem, a teraz mam i to coraz czesciej.
Skurcze porodowe sa inne one sie nasilaja z czasem w ciazgu godz bedziesz widziala rozniece, np od bolu miesiaczkowego przejdzie do bolu ze bedziesz musiala juz sobie posapac bo bedzie bolec.

Halwaya
jak tam u Ciebie pierwsza na naszej liscie jestes

Judka brawa dla kolezanki, niezly chlop z maluszka

Tak wogole czesc

Edytowane przez Today_Tommorow
Czas edycji: 2012-10-04 o 11:28
Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 11:33   #2018
Dojotka1987
Zakorzenienie

Objawy przedporodowe:
  • Opuszczenie brzucha - główka dziecka obniża się w kierunku wchodu do kanału rodnego, co powoduje również:
  • a ) Uczucie ucisku na pęcherz moczowy i częstsze oddawanie moczu
  • b ) Zmniejszenie ucisku na przeponę - łatwiej się oddycha
  • Brak przyrostu ciężaru ciała - przed samym rozpoczęciem porodu możesz wręcz stracić na wadze
  • Narastające zmęczenie (ciąża bardzo dała się we znaki) lub nagły przypływ energii (instynkt "wicia gniazda")
  • Zmiany wydzieliny pochwowej - staje się obfitsza i bardziej gęsta
  • Wydalenie czopu śluzowego tzn. galaretowatego "korka" zamykającego macicę w kanale szyjki
  • Pojawienie się różowych upławów - podczas skracania i rozwierania się szyjki macicy pękają drobne naczynia krwionośne
  • Nasilenie skurczów przepowiadających tzw. skurcze Braxtona-Hicksa
  • Biegunka
Objawy porodu pozornego:
  • Skurcze są nieregularne, nie zwiększa się ani ich siła, ani natężenie
  • Skurcze znikają podczas zmiany pozycji, podczas chodzenia
  • W czasie skurczu ruchy płodu nasilają się
  • Odczuwasz raczej ból podbrzusza niż okolicy krzyżowej
  • Wydzielina pochwowa jest brązowa
Objawy porodu prawdziwego:
  • Skurcze stają się regularne (co 20, następnie co 15, 10 minut), bardziej bolesne i częstsze
  • Przy zmianie pozycji kobiety skurcze raczej nasilają się niż słabną
  • Ból zaczyna się w okolicy krzyżowej i rozprzestrzenia się na podbrzusze, promieniuje w kierunku nóg
  • Wydzielina pochwowa jest różowa, ze śladami krwi
  • Skurczom może towarzyszyć biegunka
  • Odpływają wody płodowe
Wszystko to oznacza, że dziecko pcha się na świat. Już naprawdę za niedługo będziesz Mamą!

Pamiętaj jednak, że lepiej jechać do szpitala lub zatelefonować do lekarza, nawet gdy nie jesteś pewna - chociażby dla własnego spokoju. Lepiej być bardziej czujnym! Na pewno jednak powinnaś pospieszyć się z przybyciem do szpitala, jeżeli:
  • Wody płodowe, które odpłynęły są zielone, brunatne, zabarwione krwią
  • Z pochwy sączy się krew
  • Odczuwasz silne ruchy dziecka lub ich brak
  • Odczuwasz silny ból głowy
  • Masz gorączkę

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Dojotka ja z Filipem nie mialam bolesnyh skurczy przed porodem, a teraz mam i to coraz czesciej.
Skurcze porodowe sa inne one sie nasilaja z czasem w ciazgu godz bedziesz widziala rozniece, np od bolu miesiaczkowego przejdzie do bolu ze bedziesz musiala juz sobie posapac bo bedzie bolec.
zaczynam panikowac...
Stary 2012-10-04, 11:35   #2019
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

anitka szkoda ze tak wyszlo ale zaglądaj do nas i oby ci sie wszystko super ulozylo no i daj znac jak urodzisz))

ewcia oby z nogą bylo lepiej, tez mam rwe kulszową od dwoch dni i zgage ale to nihil novi

kamalika wspolczuje naprawde nieszczescia chodza parami

co do spadku wagi to prawda chociaz zalezy chyba tez od gabarytow kobiety?ja bym wolała jednak nie chudnac heh ja chce przytyc jeszcze z pare kilo przy moich 170 cm, 59 kilo jakie mam to wreszcie w granicach normy-i tak pewnie po ciazy wroce do wagi 47-49 wiec chce sie nacieszyc

moj dzieciaczek w 33 tyg wazy 2500ale kazde dziecko inaczej, gin powiedzial, ze jedne moga zahamowac juz w przyroscie i przytyc malo, inne dzidzie mohgą dopiero w ostatni,m miesiacu sie ruszyc z waga wiec roznie, nie ma co patrzec na to jak inne dzieciwazne ze w normie jest
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 11:36   #2020
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
witam się w 33 tygodniu razem z 10 kg bagażem

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Ja sie chyba rozpadam .. moje kosci miednicy sa na wytrzymaniu . nie moge sie w nocy przekrecic bo boli , strzela , strzyka i wszystko co mozliwe .. Ten ostatni miesiac naprawde jest najgorszy ..
kochana łączę się w bólu

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
a wogóle, w żabce teraz są te znaczki do zbierania na Kubusia Puchatka i idealnie maksymalnie za miesiąc uzbieram już na Kubusia a potem chce Prosiaczka, bo to tak od mojego panieńskiego nazwiska, zresztą jak grałam kiedyś w różne gry z bratem to zawsze byliśmy Prosiaczek i Prosiaczkowa

Jasiu a mój mąż bardziej się ekscytuje chyba niż ja sam mi brzuch odsłania i gada do niego, zaczepia, wogóle nie przejmuje się tym że mnie to już boli nawet jak autem jedziemy i stoimy np na światłach to on patrzy na mój brzuch a nie na drogę
kochana mam to samo ! nawet jak po pracy jak przychodzi o 2,30 do domu to mi dziubie do brzuszka i gada że tatuś juz wrócił i inne pierdoły

Cytat:
Hej dziewczynki

Zycze Wam moje kochane dużo zdrowia i radości z przyszłych pociech.
Bedziecie wspaniałymi mamusiami! Jestem tego pewna.
Jasiowa opanuj swoje zboczuchowate texty przy dziecku, zeby nie wyrosło
na zoboczucha jak mama ;p
Trzymam kciuki za wszystki porody. Kobieta jest najśliniejszą i najbardziej
emocjonującą istotą na swiecie;] Dacie sobie rade.
Jak przyjade w grudniu to pokażecie mi swoje aniołki tak?
Ja Wam swojego też pokaże ...
kochana na pewno dasz radę... kto jak ie Ty a może okaże się że jednak nie będzie tam tak źle myśl pozytywnie. Pozatym będziesz blisko tżta i to też ma swoje plusy!! Życzę Ci jak najlepiej kochana i pamietaj o nas daj koniecznie znać jak już się rozpakujesz W TERMINIE oczywiście POwodzenia!!

Cytat:
czesc kochane!
Ja wczoraj miałam wizyte....,częsciowo dobre wiesci częsciowo nie, mamy ryzyko przedwczesnego porodu, szyjka mi sie juz skraca do porodu;/, mam nakaz leżenia, ginka powiedziała ze minimum 4 tygodnie mała musi jeszcze posiedziec, wiec mam zaciskac nogi, mało chodzic, nie przeciążac itd. brac nospe forte 3razy dziennie, pobrała mi wymaz na paciorkowca, miała to zrobic na kolejnej wizycei ale jak zobaczyła ze szyjka sie juz skraca to odrazu pobrała dzis, kolejna wizyta 25 pazdziernika, teraz juz bedę miec częsciej zeby kontrolowac wszystko. A z lepszych wiaodmosci,
Mamy 33 tc, Córa moja już spora kobietka wazy ponad 2 kg juz , rozwija sie prawidłowo jak na ten tydzien, wszystko wnormie. Takze dobrze ze zmalutka wszystko oki, tylko zeby jeszcze posiedziała w brzusiu i będzie dobrze. No i zakupiłam wczoraj sliczny pajacyk polarkowy rozowy w pepco i szlafrok wkoncu kupiłam dla siebie
Ile wasze dzieciaczki waza jak na ten tydzien albo wazyły wokolicach tego tygodnia co ja jestem??
Kochana oszczędzaj się żeby księżniczka jeszcze w brzusiu posiedziała i super że już taka duża jest!!

A tak poza tym to witam się z wami
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 11:40   #2021
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
czesc kochane!
no to leż kochana i się oszczędzaj żeby dzidzia jeszcze posiedziała w brzuszku
Cytat:

Musisz o tym pogadac z ginem, bo te torbiele są niebezpieczne ! Moja kuzynka miała taką sytuację, ze ginek jej nie wykrył torbiela a podczas porodu na szczęście miała cc. Po kilku dniach od porodu brzuszek jej nie zszedł i wyglądała non stop jak w ciąży. Dostała mega gorączki i krwotoku. W szpitalu rozcinali ją i wertowali jak książkę szukając czegoś co mogło to wywoływac i okazało się, że ma mega torbiel na jajniku, która wypałniała już sporą częśc brzucha..Wiadro płynu ponoc w nim było.. na szczęście wszystko sie dobrze skończyło, ale lekarz powiedział, że gdyby nie cc to przy porodzie naturalnym doszłoby do pęknięcia i nawet śmierci..

wróciłam z książką ku mojej uciesze mam 606 stron czytania. Uwielbiam grube ksiażki !!!!! bo takie co maja 200-300 stron to masakra.... w jeden dzień kupie i wieczorem juz przeczytana

"pięćdziesiat twarzy Greya" to pierwszy tom trylogii "Pięćdziesiąt odcieni." Drugi wyjdzie 7 listopada "ciemniejsza strona Greya" a trzeci wyjdzie 9 stycznia 2013 "Nowe oblicze Greya".
rzecz jasna zaopatrze sie w II i III tom

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 11:40   #2022
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
wiedzialyscie??
ja bym sie nie obraziła
Stary 2012-10-04, 11:41   #2023
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
wiecie tak się jeszcze zastanawiam nad ochraniaczem do łóżeczka - pierzecie je? jeśli tak to nic się z nim nie zadziało?
Na moim jest chyba 40 stopni bez wirowania. Będę prala i nie wyobrażam sobie nie sprac tego materialowego smrodku, zwłaszcza ze pakuje to do łóżka, to tak jakbym nie uparla pościeli lub przescieradla. Ale to moje zdanie

Cytat:
czesc kochane!
super ze z Mała wszystko ok, a co do odpoczynku to dasz radę!
Cytat:
wiedzialyscie??
Tez o tym słyszałam...dzisiaj sie wazylam i kg mniej, no ale to 31 tydzień więc za wcześnie
MiciaKicia ja tez borykam sie lub juz nie z torbiela...do chyba 13 tygodnia rosła i miała ok 5cmx4cm i wg gina powinna zniknąć przez hormony a mi rosła...no i bodajże w 17 tyg stwierdził na dopochwowym usg ze jej nie widzi..i powiedział ze jego zdaniem nie ma, ale w tej chwili dziecko zasłania obraz i nie jestw stanie jej znaleść nawet jeśli sie schowała. Do tego czasu sama czytając na internecie brałam pod uwagę cc...ale mój gin powiedział ze torbiel jeśli nie boli itd nie jest wskazaniem do cc, bo równie dobrze moze peknac w czasie porodu naturalnego i wtedy nic sie nie dzieje. Ja miałam tylko badanie pod katem czy to nie jakieś złośliwe itd, miałam podwyższone ale tylko na tyle ze to torbiel a nie jakiś nowotwór.
Skoro rzeczywiście teraz juz jej nie da sie zobaczyć nawet jeśli siedzi, chociaż wtedy mi gmeral i gmeral i było czysto, to nie zamierzam pchnąć sie na cc.

W lidlu są poduszki takie do spania na boku m.in dla ciężarnych i karmienia za 39 zł, kupiłam i chyba jest fantastyczna

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 11:44   #2024
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość

MiciaKicia ja tez borykam sie lub juz nie z torbiela...do chyba 13 tygodnia rosła i miała ok 5cmx4cm i wg gina powinna zniknąć przez hormony a mi rosła...no i bodajże w 17 tyg stwierdził na dopochwowym usg ze jej nie widzi..i powiedział ze jego zdaniem nie ma, ale w tej chwili dziecko zasłania obraz i nie jestw stanie jej znaleść nawet jeśli sie schowała. Do tego czasu sama czytając na internecie brałam pod uwagę cc...ale mój gin powiedział ze torbiel jeśli nie boli itd nie jest wskazaniem do cc, bo równie dobrze moze peknac w czasie porodu naturalnego i wtedy nic sie nie dzieje. Ja miałam tylko badanie pod katem czy to nie jakieś złośliwe itd, miałam podwyższone ale tylko na tyle ze to torbiel a nie jakiś nowotwór.
Skoro rzeczywiście teraz juz jej nie da sie zobaczyć nawet jeśli siedzi, chociaż wtedy mi gmeral i gmeral i było czysto, to nie zamierzam pchnąć sie na cc.

W lidlu są poduszki takie do spania na boku m.in dla ciężarnych i karmienia za 39 zł, kupiłam i chyba jest fantastyczna
mi własnie mówiono, że nie można doprowadzić do pękniecia bo jest ryzyko i talkie tam. ahhh .... trudno. .. teraz i tak nie bedzie jej widać. Zreszta juz mi az tak nie dokucza... moze faktycznie też zniknęła

a ta poduszka fajna, widziałam ale ja juz dawno swojego rogala kupiłam ;P

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 11:45   #2025
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:

kurcze fajna! ale znając życie zanim ja sie wybiorę to promocja się skończy albo wykupią :/
Stary 2012-10-04, 11:45   #2026
Karla1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez [B
Kamalika[/B];36899980]Witam się dzisiaj po wczorajszym pechowym dniu chyba limit pecha wyczerpałam na najbliższy rok ....

Gin się na mnie nawydzierał czemu nie mam jeszcze cytologii zrobionej .... ale to co ja sama sobie ciążę prowadzę?
Potem dostałam telefon z banku że ktoś dokonuje transakcji moją kartą kredytową ..... czeka mnie wycieczka na policję i składanie reklamacji w banku - zdążyli wyprowadzić 1540 zł dobrze że w porę bank zareagował i zastrzegliśmy kartę
Kupiliśmy półsłupek do łazienki i w domu okazało się że w paczce nie ma drzwiczek .......
Kupiliśmy stelaż mothercare pod wanienkę do którego nie pasuje ichniejsza wanienka

Rzeczywiście.... nieszczęścia chodzą parami.... ale z tą kasą koszmar...

Cytat:
Napisane przez [B
Dojotka1987[/B];36900381]jakos mnie to wzruszylo)
Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga:
- Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne?
- Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie.
On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą.
- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym?
- Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia.
I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy.
- A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie?
- Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić.
- A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą?
- Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić.
- Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni?
- Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem.
- Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział.
- Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie.
W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:
- O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła.
- Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał:
"MAMUSIU".

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

dokladnie za 3 miesiace zaczne sie marywic jak nie bedzie wiecej niz 60;p
Ale mnie teraz takie rzeczy wzruszają hehe, a już nie pierwszy raz spotkałam się z tym tekstem.... tylko teraz wydźwięk tego zupełnie inny

Cytat:
Napisane przez [B
Pani_Jasiowa[/B];36900773]Rany, niedługo się zacznie...

Cytat:
Napisane przez [B
Pani_Jasiowa[/B];36900942]To pozazdrosicić, mój to tak jakoś sie nie fascnuje zmieni się pewnie jak się Młody urodzi. A wczoraj siedzimy sobie wieczorem i mecz oglądamy i Szymek akurat wiercił sie jak szalony i mówię do meża zobacz jak sie kreci,a on no zaraz (bo tam jakaś akcja była) to mu mówię, że przecież nie powiem Małemu żeby poczekał, ach ten mój mąż
U mnie podobnie Ja sie podniecam każdym ruchem małego, zwłaszcza jak tak sobie porządnie dokazuje, a tatusiek: Nie widziałem, poczekaj, acha no faktycznie. I po temacie
Ale myślę, że faceci też to przeżywaja na swoj meski sposob, tylko nie bardzo okazuja...

Cytat:
Napisane przez [B
natallkaa[/B];36901990]wiecie tak się jeszcze zastanawiam nad ochraniaczem do łóżeczka - pierzecie je? jeśli tak to nic się z nim nie zadziało?
Ja mam ochraniacze do wyrka po siostrzencu, i byly prane przy nim, nic sie nie dzialo. Wiec teraz bede je prala na spokojnie
Stary 2012-10-04, 11:47   #2027
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Mi się tez podoba ta fioletowa piżamka w lidlu super jest!

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

ciekawe czy ten termometr się sprawdza?? ma któraś z was taki?
Stary 2012-10-04, 11:47   #2028
kaaamila1
Zakorzenienie

Dorotka- ja również zaczynam sie bac tego wszystkiego..

Gabi- pokaż poduchę !

Stary 2012-10-04, 11:49   #2029
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:

zaczynam panikowac...

Dojotka
damy rade, a jak czytam co napisalas to ja mam objawy przedporodowe i porodu pozornego, to co mam sie zaczac szykowac .... czy co

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 11:50   #2030
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
kurcze fajna! ale znając życie zanim ja sie wybiorę to promocja się skończy albo wykupią :/
Ja polecialam z rana z myślą ze pewnie ludzie sie rzuca, ale nie.. było pełno. Właśnie ja piore z suszeniem, mam nadzieje ze przeżyje....wg metki musi

Na stronie Lidla jest zdjecie

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 11:51   #2031
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
Witam się dzisiaj po wczorajszym pechowym dniu chyba limit pecha wyczerpałam na najbliższy rok ....

To współczuję
Aż weszłam na konto sprawdzić czy u mnie wszystko ok.

Z tą cytologią to też masakra. Tak naprawdę to w ogóle przecież nie musisz wiedzieć jakie badania są do zrobienia. To działka lekarza.

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość

[/COLOR]Witam się z rana
U mnie noc średnia, co chwile tż wkurzony budził mnie, ze chrapię.... Nie mam żadnego kataru ani nic i już mnie na prawdę to denerwuje, bo nie dość, że nie wiem skąd to się bierze to jeszcze co noc jest to samo albo z nocy na noc jeszcze gorzej, a jeszcze tż non stop mnie budzii... Wrr...
Brzuch oczywiscie po takiej nocy twardy i lekko boli mnie podbrzusze... Wiec zamiast w nocy chociaz odpoczac i zeby ten brzuszek się tak nie stawiał to jest jeszcze gorzej.... Chyba wyrzucę tż do drugiego pokoju albo sama pojde spac na sofe bo kurde ile można.....
Jeszcze w dodatku Fela uwaliła się koło mnie i pierdzi mi z samego rana...
Mmmmmmmmmmmm idealny poranek
Ja gdzieś czytałam, że niektóre kobiety w ciąży tak mają z chrapaniem. Także trzeba po prostu przeczekać

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
nam też opowiadała na sr o takim przypadkach - ale w sensie, że wcale nie są fajne, że jak są skurcze to mamy to odbierać bardzo pozytywnie bo ból pokazuje kiedy mamy oddychać, żeby dziecko nie było niedotlenione.
Coś w tym pewnie jest
Może jak będę tak myśleć to będzie łatwiej. Każdy skurcz będę przyjmować z uśmiechem na twarzy, nawet jak będzie mi rozrywać wnętrzności

Nawiasem mówiąc to ja słyszałam, że ten ból porodowy jest też po to, żebyśmy wiedziały, że coś poważnego się dzieje. Choć mógłby jednak tak nie dawać w kość

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
ja też nie mam i na razie mieć nie będę - ale ja bym nie prała..
w ogóle zastanawiam się czy jeśli chodzi o prześcieradło - wyprałam, ale ono jest z folią nieprzemakalną, więc nie będę prasować.. chociaż.. no właśnie.. prasować czy nie?
A nie rozpuści Ci się ta folia od żelazka? Może zobacz co masz na metce napisane. Ja to w ogóle prasuję tylko to co muszę, a niestety tego też jest trochę.

Cytat:
czesc kochane!
Cieszę się, że małą wszystko w porządku
Moja w 30 i 6 dniu ważyła 1900 g wg. USG.

Cytat:
wiedzialyscie??
To chyba zależy, bo mam kilka znajomych, które właśnie najwięcej przytyły w ostatnim miesiącu, a na dodatek spuchły. Być może kilka dni przed samym porodem już nie tyły, ale ten przyrost w ostatnim miesiącu był zauważalny gołym okiem.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 11:51   #2032
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja polecialam z rana z myślą ze pewnie ludzie sie rzuca, ale nie.. było pełno. Właśnie ja piore z suszeniem, mam nadzieje ze przeżyje....wg metki musi

Gabi a jak te ciuszki dziecięce ? Bardzo podoba mi sie sweterek..pewnie jak pojadę wieczorkiem to już nic nie będzie..

Stary 2012-10-04, 11:52   #2033
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość

a ta poduszka fajna, widziałam ale ja juz dawno swojego rogala kupiłam ;P
ja też i nie wyobrażam sobie życia bez niego

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
ciekawe czy ten termometr się sprawdza?? ma któraś z was taki?
też jestem ciekawa
mąż rano go kupił
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 11:54   #2034
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Dorotka- ja również zaczynam sie bac tego wszystkiego..

Gabi- pokaż poduchę !
ja teeeż a jak mówię mężowi, że strasznie się zaczęłam bać to mi odpowiada, że przecież jeden juz przeszłam to i teraz dam radę... no tak jeden przeszłam i wiem co to znaczy

Cytat:

o właśnie widziałam fajna jest!! zwłąszcza że nie mam rogala a miałam teraz zamiar kupić bo do grudnia to trochę się jeszcze nacierpię , a ta podusia fajnie wygląda zdaj relację po nocy z nią
Stary 2012-10-04, 11:56   #2035
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam tę poduchę ( a nawet dwie ), bo już kiedyś je sprzedawali. Fajne są. Ja prałam tylko poszewkę, bez środka.

Kupiłam też te naklejki z Biedrony o których pisałaś. Fajne są, bo są wielorazowego użytku i nie brudzą ściany.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 11:56   #2036
emylka86
Zakorzenienie

muszę iśc na miasto... a tak mi się nie chce wychodzić ; /

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 11:57   #2037
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:

Halwaya
jak tam u Ciebie pierwsza na naszej liscie jestes
no niby jestem pierwsza, ale wcześniej cesarki będą.. pozatym ja nie planuję przed czasem rodzić i mam nadzieję, że dziecko posłucha mamusi na razie jest niby cool, ale lekki strach się wkrada

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
wróciłam z książką ku mojej uciesze mam 606 stron czytania. Uwielbiam grube ksiażki !!!!! bo takie co maja 200-300 stron to masakra.... w jeden dzień kupie i wieczorem juz przeczytana

"pięćdziesiat twarzy Greya" to pierwszy tom trylogii "Pięćdziesiąt odcieni." Drugi wyjdzie 7 listopada "ciemniejsza strona Greya" a trzeci wyjdzie 9 stycznia 2013 "Nowe oblicze Greya".
rzecz jasna zaopatrze sie w II i III tom
no jestem ciekawa Twojej recenzji - bo nie wiem czy widziałaś tutaj moją hehee - ja w pracy czytałam po angielsku - u nas dostepne są już wszystkie części.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 11:59   #2038
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Dojotka damy rade, a jak czytam co napisalas to ja mam objawy przedporodowe i porodu pozornego, to co mam sie zaczac szykowac .... czy co
nie wiem;p
Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Może jak będę tak myśleć to będzie łatwiej. Każdy skurcz będę przyjmować z uśmiechem na twarzy, nawet jak będzie mi rozrywać wnętrzności

Nawiasem mówiąc to ja słyszałam, że ten ból porodowy jest też po to, żebyśmy wiedziały, że coś poważnego się dzieje. Choć mógłby jednak tak nie dawać w kość

To chyba zależy, bo mam kilka znajomych, które właśnie najwięcej przytyły w ostatnim miesiącu, a na dodatek spuchły. Być może kilka dni przed samym porodem już nie tyły, ale ten przyrost w ostatnim miesiącu był zauważalny gołym okiem.
i z tymi objawami to tak jest...;/ ze dalej nic nie wiem;p
Stary 2012-10-04, 11:59   #2039
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

dziewczyny czy robicie ten Hbs ag?czy to konieczne do porodu?a jak nie zrobie to co? na porod mnie nie przyjma? bo gin mi nic nie mow2il o tym badaniu a widze ze wy robicie-tutaj kieruje sie bardziej do dziewczyn ktore sa w koncowce 8 i w 9ym miesiacu?
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 12:00   #2040
Karla1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
muszę iśc na miasto... a tak mi się nie chce wychodzić ; /
A ja nadal jestem załamana moimi włosami po wczorajszej wizycie u fryzjera.... Na miasto to mi wstyd wyjść... Nie wiem, czym się ratowac....

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości