Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-04, 11:58   #4231
Linka1984
Zakorzenienie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Linka wiem co to znaczy mocne bóle... bo ja z bólu wymiotuje, mam biegunke, kiedyś nawet ketonal nie pomagal.. potem coś aczęłma cwiczyć brzuskzi i było lepiej a teraz jak tylko czulam ze sie zaczyna to 2 tabletki i słik z gorca wodą na brzuch. Tyle, że my wcześniej nie współzyliśmy przed ślubem...wiec tez sie zastanawiam, czy jakies sznse są...

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

a @ jest??
Ej ale ketonal nie działa na takie bóle mięśni gładkich , ketonal działa na urazy i bóle kości , skóry , rdzenia czy głowy ale nie na bóle menstruacyjne. Jeśli chodzi o bóle menstruacyjne to coś co hamuje te proglandyny albo rozkurczowe
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 12:01   #4232
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Ej ale ketonal nie działa na takie bóle mięśni gładkich , ketonal działa na urazy i bóle kości , skóry , rdzenia czy głowy ale nie na bóle menstruacyjne. Jeśli chodzi o bóle menstruacyjne to coś co hamuje te proglandyny albo rozkurczowe
mi dał to lekarz bo wiesz, że to na recepte i troche pomagało w przeciwienstwie do innych... ale przestałam to szybko brac bo szkoda mi wątroby etc... mówie ci, ćwicz tak tydzien przd okresem a i bole bedą mniejsze.
Stary 2012-10-04, 12:03   #4233
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Szejda Pokaż wiadomość
Tak mi tłumaczył, pytał też o śluz jaki mam. Zapytał czy po owu zmienia się na taki biały grudkowaty, to jest oznaką, że pęcherzykł pękł.
O! O tym nie wiedziałam, a to jest bardzo ciekawe. Taki grudkowaty mi się właśnie robił zawsze w drugiej fazie cyklu.
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 12:03   #4234
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
mi dał to lekarz bo wiesz, że to na recepte i troche pomagało w przeciwienstwie do innych... ale przestałam to szybko brac bo szkoda mi wątroby etc... mówie ci, ćwicz tak tydzien przd okresem a i bole bedą mniejsze.
Ja ćwicze codziennie poza weekendami chodze na abs i radiator bo staram sie dbać o linie ćwiczenie w skurczach macicy niestety niewiele dają .. w każdym razie mnie
Stary 2012-10-04, 12:07   #4235
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ćwicze codziennie poza weekendami chodze na abs i radiator bo staram sie dbać o linie ćwiczenie w skurczach macicy niestety niewiele dają .. w każdym razie mnie
no to wspolcxzuje ale,lące sie w b.olu
ja w szkole słabłam i zawsze ktoś przyjezdzaał:P
Stary 2012-10-04, 12:08   #4236
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
no to wspolcxzuje ale,lące sie w b.olu
ja w szkole słabłam i zawsze ktoś przyjezdzaał:P
Ponoć po porodzie przechodzi
Stary 2012-10-04, 12:09   #4237
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Ponoć po porodzie przechodzi
licze na ciąze:P:P
za tydzien sie dowiem:P
Stary 2012-10-04, 12:10   #4238
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
licze na ciąze:P:P
za tydzien sie dowiem:P

Jak każda z nas Licze sie Ci sie uda..i mnie tez
Stary 2012-10-04, 12:11   #4239
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
O! O tym nie wiedziałam, a to jest bardzo ciekawe. Taki grudkowaty mi się właśnie robił zawsze w drugiej fazie cyklu.
No widzisz, to jest dobry znak
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 12:14   #4240
Goyya
Raczkowanie

@ niby nie ma.... ale jest juz plamienie,więc nie mam wątpliwości..... kurczę,najgorsze że mój TŻ przybywa tylko w weekendy i będzie cholernie ciężko nam wpisać się w termin............teraz byliśmy na wakacjach,więc była duża szansa..ale przepadła................ ......... boję się,że nam się nie uda...płakać mi się chce...naprawdę liczyłam na te wakacje...
Goyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 12:16   #4241
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Ale jedno i drugie mi mówiło ze ibuprofen ma działanie hamujące proglandyny ze taka chemia a nie inna niweluje tego typu bóle. I fakt jak umieram to nic nie pomaga poza ibu-czymś. Próbowałam już apapu,nuforenu,pyralginy, scopolanu,nospy,pabialgin y a nawet solphadeiny z kodeiną i nic nie pomaga na bóle ktore mnie rozwalają na łopatki. Nawet jak mnie kiedyś pogotowie zabierało z uczelni z bólem okresowym ratownik powiedział ze dadzą mi zastrzyk z mieszanki 2 substancji ale powinnam jeszcze zwykły ibu łykąc.
Hmmm mnie na bóle @ pomagają ketoprofen i naproxen (czyli np ketonal i apo-naproxen) ale to są hardkorowe leki i sama nie wiem czy nie gorsze od ibuprofenu. Tyle, że ja mam endoetriozę, być może inne bóle. A dwa - po laparo mi trochę przeszło i teraz staram się obyć bez leków.
Po drugie - nafutruj się magnezem przed @ - u mnie działa, bóle mniejsze.

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Maru, droga moja - nie ma @ to ciągle jest nadzieja. I powiem Ci, że nie tylko ja trzymam za Ciebie kciuki.
Isiu wiem wiem, że trzymacie. Ale ból @ to ból @. W sumie nie wiem, czy się rozkręca, zakorkowałam się na wszelki wypadek i na razie nic nie widać.

Cytat:
A właśnie, że działa. Jak pisałam wyżej.
Nie wiem co jest przyczyną Twoich bóli.
Nie masz Ty czasem endometriozy? Żaden gin tego nie podejrzewa u Ciebie?
Ibuprofen jest lekiem przeciwzapalnym, a bóle okresowe w teorii to bóle skurczowe. Dlatego większości kobiet pomaga no-spa.
Jeśli pomaga Ci ibuprofen to ja bym się zastanowiła, dlaczego ...
Przy endometriozie pomagają leki przeciwzapalne, no bo każdego miesiąca podczas @ jest stan zapalny w brzuchu ...
Stary 2012-10-04, 12:18   #4242
nuna2
Zakorzenienie

yh.... ale gowa do gory bo moja psiapsiola zaszla w ciąze wedlug niej w dni nieplodne. Rózne figle plataja nasze cykle
Cytat:
Napisane przez Goyya Pokaż wiadomość
@ niby nie ma.... ale jest juz plamienie,więc nie mam wątpliwości..... kurczę,najgorsze że mój TŻ przybywa tylko w weekendy i będzie cholernie ciężko nam wpisać się w termin............teraz byliśmy na wakacjach,więc była duża szansa..ale przepadła................ ......... boję się,że nam się nie uda...płakać mi się chce...naprawdę liczyłam na te wakacje...
Stary 2012-10-04, 12:28   #4243
Goyya
Raczkowanie

mam depresję teraz...........smutek i w ogóle.... echno ale cóż,nie zmienię wyniku
Stary 2012-10-04, 12:31   #4244
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
mam depresję teraz...........smutek i w ogóle.... echno ale cóż,nie zmienię wyniku
kochana ale dni płodnych jest wiecej jak 1 to może bedzie lapalo na weekendy, pleminiki maja żywotnosc;*
Stary 2012-10-04, 12:36   #4245
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Hmmm mnie na bóle @ pomagają ketoprofen i naproxen (czyli np ketonal i apo-naproxen) ale to są hardkorowe leki i sama nie wiem czy nie gorsze od ibuprofenu. Tyle, że ja mam endoetriozę, być może inne bóle. A dwa - po laparo mi trochę przeszło i teraz staram się obyć bez leków.
Po drugie - nafutruj się magnezem przed @ - u mnie działa, bóle mniejsze.

A właśnie, że działa. Jak pisałam wyżej.
Nie wiem co jest przyczyną Twoich bóli.
Nie masz Ty czasem endometriozy? Żaden gin tego nie podejrzewa u Ciebie?
Ibuprofen jest lekiem przeciwzapalnym, a bóle okresowe w teorii to bóle skurczowe. Dlatego większości kobiet pomaga no-spa.
Jeśli pomaga Ci ibuprofen to ja bym się zastanowiła, dlaczego ...
Przy endometriozie pomagają leki przeciwzapalne, no bo każdego miesiąca podczas @ jest stan zapalny w brzuchu ...

Walcze z bólami od momentu rozpoczęcia miesiączkowania, czyli od ukoczenia 14r.ż. i nikt nie dopatrzył się u mnie endometriozy a troszke łazilam z mamą po lekarzach juz nawet jako dziewczynka. Pare razy nawet sama bezczelnie zapytałam czy nie mam endometriozy u lekarza w sumie wymuszając na nim te odpowiedz i uważa ze nie , ze mam po prostu mocne bóle miesiączkowe i to wszystko. Występują zawsze tylko 1szy dzien @ tak mocne ze sie zwijam i na tym sie kończy. ostatnim czasy mam dużo mniejsze bo endokrynolog właśnie poleciłą mi metodę któą opisałam wyżej ( wyjaśniała mi ze bóle w tym i w tym dniu oznaczają duża aktywność biologiczną proglandyn i jedyny związek który dezaktywuje to jest ibupforem podany kilka dni przed@ w dawce 1 tab dziennie + duża dawka magnezu ). Słuchajcie faktycznie działa..a pamietam kilka miesiecy temu leżałam pod scianą w domu i mialam bóle takie ze regularnie co kilka minut wbijałam sobie paznkocie w skórę aż do krwi i myślałam ze rodzę..
Stary 2012-10-04, 12:39   #4246
nuna2
Zakorzenienie

uff pojadlam pierogow przypikanych z keczupkiem teraz trza pomyć bajzer, pozbierać pranie za godzine może pojedziemy do miasta.
Stary 2012-10-04, 12:40   #4247
Goyya
Raczkowanie

Cytat:
kochana ale dni płodnych jest wiecej jak 1 to może bedzie lapalo na weekendy, pleminiki maja żywotnosc;*
no wiem niby...ale mnie ogarnęła jakaś beznadziejność.... powiedzcie mi ,kiedy mogę liczyć że mam płodne dni- jeśli cykle mam 32-36dni?
Stary 2012-10-04, 12:46   #4248
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Walcze z bólami od momentu rozpoczęcia miesiączkowania, czyli od ukoczenia 14r.ż. i nikt nie dopatrzył się u mnie endometriozy a troszke łazilam z mamą po lekarzach juz nawet jako dziewczynka. Pare razy nawet sama bezczelnie zapytałam czy nie mam endometriozy u lekarza w sumie wymuszając na nim te odpowiedz i uważa ze nie , ze mam po prostu mocne bóle miesiączkowe i to wszystko. Występują zawsze tylko 1szy dzien @ tak mocne ze sie zwijam i na tym sie kończy. ostatnim czasy mam dużo mniejsze bo endokrynolog właśnie poleciłą mi metodę któą opisałam wyżej ( wyjaśniała mi ze bóle w tym i w tym dniu oznaczają duża aktywność biologiczną proglandyn i jedyny związek który dezaktywuje to jest ibupforem podany kilka dni przed@ w dawce 1 tab dziennie + duża dawka magnezu ). Słuchajcie faktycznie działa..a pamietam kilka miesiecy temu leżałam pod scianą w domu i mialam bóle takie ze regularnie co kilka minut wbijałam sobie paznkocie w skórę aż do krwi i myślałam ze rodzę..
Moja historia wyglądała dokładnie tak samo, jak Twoja. Tylko ja nie uwierzyłam tym nastu lekarzom i drążyłam dalej.
Endometrioza to taka choroba, która niekoniecznie musi być widoczna, nawet na USG (u mnie nic) czy w badaniach krwi (robi się np marker CA-125, bo on może, ale nie musi być podwyższony przy endo - i u mnie nie był!)
Jedynymi moimi objawami endo był ból. I tyle.
Ból podczas @ przede wszystkim - tak jak u Ciebie w 1 dzień, potem szło wytrzymać.
Ale jak endo się u mnie rozlazło to zaczęło mnie boleć w kibelku ... tylko podczas @.
Poza tym, bóle przy współżyciu.
To wszystko ciągle nie dawało mi spokoju aż polazłam do lekarza prywatnie, który pracuje w szpitalu i który ma dobre opinie itepe, i przygotowałam się do tej wizyty w ten sposób, że mówiłam TYLKO I WYŁĄCZNIE o objawach, które są na liście endo (czyli wszystkie bóle po kolei). Nie musiałam mu nawet sugerować, sam stwierdził, że to może być endo. I dał skierowanie na laparo.

Co do Twojej metody - czy Twoja lekarka badała te proglandyny?
Jeśli nie, to też stosuje trochę jasnowidztwo.
Stary 2012-10-04, 12:49   #4249
Luna0
Zakorzenienie

Dziewczyny ja godzine temu zobaczyłam bladoróżowy śluz na papierze
poleciałam do gina ale nie ma go w domu.. a teraz juz nic nie widac..
myslicie ze to cos powaznego?? Bardzo sie boje ale juz mi przeszla panika i dociera do mnie ze takie plamienia się zdarzają...
a i od rana mam tak jakbym popuszczała mocz.. ale to chyba nie mogą być wody tym bardziej ze w miejscu sikania a nie pochwy

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Wiesz ja nie pije czarnej tylko od zawsze z mlekiem,innej nie umiem się napić I taka kawa póki co mnie nie odrzuca. No i nigdy nie piłam jej dużo bo 1 rano a drugą po południu albo wcale, no chyba,że kumpela na kawe wpadła to wyszło 3 na dzień. Teraz ograniczyłam się do 1 z mlekiem z rana prawdziwej kawy. A później jak mam chęć to zbożową Inkę sobie robię z mleczkiem
No i to dokłądnie tak jak ja ale odrzuciło mnie od takiej zz melczkiem pysznej i od inki też.. nawet od ukochanego piwka.. nie moge zniesc jego zapachu..
Ale to dopiero w 3 miesiącu

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 12:49   #4250
Goyya
Raczkowanie

Cytat:
uff pojadlam pierogow przypikanych z keczupkiem teraz trza pomyć bajzer, pozbierać pranie za godzine może pojedziemy do miasta.
robisz tymi pierogami smaka od samego rana............jeszcze do tego przypieczone............. ..eh
Stary 2012-10-04, 12:51   #4251
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
nic nie pomogło wczorajsze unikanie toalety.... zrobiłam drugi test,1 kreska-ja myślę,że on mógł być zepsuty na pewno nie miał drugiej kreski.....
Przykro mi Uśmiechnij się kochana i zobaczysz zajdziesz w ciąże w momencie w którym się tego wogóle nie spodziewałaś

Ja już mam czysto w chacie Kapuśniak kończy się gotować.
Miałam iść na spacer ale jakieś chmury nachodzą i nie wiem czy się nie rozpada ,a wybieram się za 2 godzinki dopiero.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 12:52   #4252
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
no wiem niby...ale mnie ogarnęła jakaś beznadziejność.... powiedzcie mi ,kiedy mogę liczyć że mam płodne dni- jeśli cykle mam 32-36dni?
http://www.kalendarzdniplodnych.pl/kalkulator.php

ja sprawdzaam na czymś takim....
Stary 2012-10-04, 12:54   #4253
Goyya
Raczkowanie

oj oby..... daję sobie czas do końca roku,w sumie tylko 3cykle to będą więc może wytrzymam............
Stary 2012-10-04, 12:54   #4254
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja godzine temu zobaczyłam bladoróżowy śluz na papierze
poleciałam do gina ale nie ma go w domu.. a teraz juz nic nie widac..
myslicie ze to cos powaznego?? Bardzo sie boje ale juz mi przeszla panika i dociera do mnie ze takie plamienia się zdarzają...
a i od rana mam tak jakbym popuszczała mocz.. ale to chyba nie mogą być wody tym bardziej ze w miejscu sikania a nie pochwy

No i to dokłądnie tak jak ja ale odrzuciło mnie od takiej zz melczkiem pysznej i od inki też.. nawet od ukochanego piwka.. nie moge zniesc jego zapachu..
Ale to dopiero w 3 miesiącu
Luncia połóż się i odpoczywać i obserwuj jak się sytuacja rozwija. Później może uda Ci się dodzwonić do swojego gina i się zapytasz co dalej. To napewno nic poważnego,ale pewnie warto sprawdzić dla uspokojenia się.
A co do tego odrzucania to okaże się w takim razie za ponad miesiąc

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 12:55   #4255
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
robisz tymi pierogami smaka od samego rana............jeszcze do tego przypieczone............. ..eh
chodź zapraszam;*

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
oj oby..... daję sobie czas do końca roku,w sumie tylko 3cykle to będą więc może wytrzymam............
damy rade;*
Stary 2012-10-04, 12:56   #4256
Goyya
Raczkowanie

Cytat:
http://www.kalendarzdniplodnych.pl/kalkulator.php

ja sprawdzaam na czymś takim....
to wg tego to dokładnie się wstrzeliliśmy.......... no to się już w ogóle załamałam.............
Stary 2012-10-04, 12:56   #4257
lady_malgo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
O kurczę, czyli jeśli ja czułam takie bóle dopiero po Clo, to znaczy, że wcześniej owu mogło nie być w ogóle?
W sumie wszystko jest możliwe ...
A co do tego, czy są przed czy po to już mniej ważne .. chociaż wiadomo, dobrze byłoby wiedzieć. U mnie, patrząc na wykres tempki to one są raczej przed albo w trakcie.
Eeeh chyba się jednak przejdę po receptę na Clo ...
Ja jak teraz byłam u gina na usg 14 dc- to od rana bolał mnie tak brzuch, że aż dosłownie posrałam się z bólu. I okazało się, że jest pęcherzyk i że właśnie pęka! Dlatego tak bolało. I powiedziałam, że wcześniej mnie tak bolało już dawno temu i stwierdził, że mógł pęcherzy się nie uwalniać.!

Szejda a ten grudkowy śluz to zaraz po pęknięciu pęcherzyka występuje, czy może np po paru dniach. I mało go jest czy raczej dużo??

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 12:59   #4258
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
to wg tego to dokładnie się wstrzeliliśmy.......... no to się już w ogóle załamałam.............
no my według tego współzyliśmy codziennie... tylko co innego taka sucha teoria a co inego chyba w praktyce...

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Ja jak teraz byłam u gina na usg 14 dc- to od rana bolał mnie tak brzuch, że aż dosłownie posrałam się z bólu. I okazało się, że jest pęcherzyk i że właśnie pęka! Dlatego tak bolało. I powiedziałam, że wcześniej mnie tak bolało już dawno temu i stwierdził, że mógł pęcherzy się nie uwalniać.!

Szejda a ten grudkowy śluz to zaraz po pęknięciu pęcherzyka występuje, czy może np po paru dniach. I mało go jest czy raczej dużo??
dziewczyny ale tez nie każda ma te bóle owulacyjne czy około owulacyjne i to nie oznacza, że nic sie nie uwalnia.... mi sie wydaje, że każda jest indywiduum i do wszystkiego chyba tak jak mówilyscie rano trza podejsc z dystansem//// Ostatnio był program, żeby zacząć się martwić dopiero po roku starań.
Stary 2012-10-04, 13:00   #4259
123spinka
Zadomowienie

witam dziewczynki
biorę się z nadrabianie zaległości bo trochę mnie nie było
Stary 2012-10-04, 13:04   #4260
magbes
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Prowadziła któraś z Was pamiętnik w ciąży lub ma zamiar ?
Kupiłam Bobasowy Dziennik, ale tam jest więcej miejsca na zapisywanie notatek po porodzie- na temat rozwoju dziecka, niż w trakcie ciąży ...
mnie sie takie ksiazeczki odobaja i chcialabym kiedys moc taka prowadzic
Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
Isia, Ty mnie nie przepraszaj. Po prostu zazdroszczę tych ciuszków, oczywiście pozytywnie Cieszę się Twoim szczęściem.
A tu macie fotkę wypoczynku. To jest narożnik i fotel po prawej do niego dosunięty. Kot już musiał się przykolegować oczywiście
ale fajowski naroznik i kociuszek

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
dopiero za dwa tygodnie, więc ból w cycach to pewnie na owu...

no ale po co witaminki skoro Tż ma dobre wyniki? Mój też niby najgorszych nie miał ale i tak mu wcisnęłam axaren i po pukaniu stwierdził, że dużo tego ma...czyli cosik tam działają te tabletki. Myślę, że te wszystkie zestawy dla par starających się to tylko pic na wodę i niczego szczególnego w sobie nie mają a kosztują krocie.
Lunka może wyślij połówka na prawko zanim dzidziuś się pojawi, potem to i tak będzie mu potrzebne a teraz jest jeszcze czas no i z dojazdem do szpitala nie będzie problemu.
Maru
a ja axaren nie dosdtalam w aptece... i kupilam salfazin... myslicie ze to podobne?
Cytat:
Napisane przez MaCherie Pokaż wiadomość
Hello dziewczyny!! podczytuję Was od jakiegoś czasu i chciałabym się dołączyć- mogę?
Mam na imię Justyna mam 26 lat, mam 6 letniego synka i niedawno stwierdziliśmy z moim Tż, że czas na rodzeństwo dla synka
Właśnie rozpoczeliśmy 4 cs.
witaaaj

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Cześć można dołączyć? już od dłuższego czasu szukałam wątku staraczkowego i chyba przyszła pora sie przełamać
heeej a ja Ciebie kojarze z watku slubnego chyba ;>

Cytat:
hej dziewuszki....
wiecie co... chyba z tego nic nie będzie bo tego całego bialego sluzu nie widze... ogołem to boli mnie brzuch dość mocno jak na @ i cycki te.z jak na @.... no nic trza czekać i najwyżej starac się dalej.
Tylko czemu mnie musi tak męczyć??;/ po nocy jak wstałam to mnie pociąglo na wymioty ale tak czasem miałam, jedyne co innego, że mieszam jedzenie.

Dziś na obiad robie ruskie pierogi to się pisze??
jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, ja chce pierogi

raaany nadrobilam! masakra nadążyć
witam nowe staraczki (jesli kogos pominelam)
Lunka swietne masz fotki w klubie bardzo ładni wygladasz
nie martw sie plamieniem, ale dla spokojnosci ducha porozmawiaj z lekarzem, ja przynajmniej bym tak zrobila.
w ogole dziewczyny macie zarąbiste kocurki

u mnie 9dc, wyprobowalam sobie test owulacyjny... oczywiscie jeszzce byl negatywny...ale zrobilam go z ciekawosci.
Deedra ja bym zrfobila tesciocha skoro masz taka skapa @. ja ostatnio tez taka mialam i sie naczytalam, ze zdarza sie ze i normalnie sie krwawi a jest ciaza...oczywiscie po okresie skąpym zrobilam testa...standardowo I kreska....
ja chce dzidzie
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości