|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
Cytat:
później chciałam przyciemnić o 2 tony włosy żeby nie mieć takiego jasnego blondu i wyszły zielone! tak więc siedząc tam do 22 wyszłam kasztanowa z krótkimi włosami mina mojego Tżta- bezcenna!! tak więc teraz jestem tak wymagająca od fryzjerek że chyba żadna mnie nie lubi
|
|
#2072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Micia na którą masz wizyte ????
---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
ała...
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
o matkoooo a wy znow pedzicie wpadlam tylko pokazac naszego milusia
co do masazu szyjki zgadzam sie boli jak cholera |
|
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#2077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Odczekam troche, będę myła tym srebrnym szamponem i tyle... Muszę się przemęczyć....Właśnie mam ten problem, że w Szczecinie miałam swoją zaufaną fryzjerkę, a w Słupsku boję się iść gdziekolwiek.... A wiadomo, że teraz z tym brzuchem, a później z dzieckiem nie będę jeździła 300km, żeby włosy podfarbować....
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
kochana ja tez nie lubie ale mala jest szczesliwa a poki co kotek siedzi z moja mama
|
|
|
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jak tam robią to nikt nie mówi, że boli.. u nas źle robią czy u nich, że bezboleśnie? albo kita mi cisnęła żebym sie nie bała![]() na 18
Edytowane przez MiciaKicia Czas edycji: 2012-10-04 o 12:49 |
|
|
|
|
#2080 |
|
Zadomowienie
|
Też o tym słyszałam, ale podobno mega skuteczny jeśli chodzi o przyspieszenie akcji porodowej...
|
#2081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jejku pamietam jak mój był taki maluteńki ![]()
|
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
przyszły mi pieluszki flanelowe dla małego
przez pomyłkę zamówiłam małe ale za to są śliczne!! teraz zamówię z 5-7 tetrowych zwykłych i pieluchy z głowy
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
no to masz jeszcze czas na porod
![]() Cytat:
pozno;p ja mam o 15:45 )
|
|
|
|
|
#2084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez ImmortalWoman Czas edycji: 2012-10-04 o 12:58 |
||
|
|
|
#2085 |
|
Rozeznanie
|
Doczytalam
![]() Odnosnie masazu szyjki, moja kolezanka miala go az 3 razy, ale nie mowila ze jakos strasznie boli (tutaj w uk) ale to jak ze wszystkim jedni umieja robic inni nie, w jej akurat przypadku porod sie nie przyspieszyl miala wywolywany lekami.
|
#2086 |
|
Zakorzenienie
|
![]() późno?? ja ostatnio miałam na 19 z czego weszłam do gabinetu o 21:15 ![]() mina tych bab była taa jak weszłam do poczekalni jakby pierwszy raz kobietę w ciąży zobaczyły
|
#2087 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja pierdziu jaki piekny, uwielbiam takie małe kociaki
Cytat:
w każdym razie mówiła, że to nie jest częste
|
|
|
|
|
#2088 | |
|
Zakorzenienie
|
ee tam pozno ;P
ona siedzi w gabinecie od 16,30 niby do 19,30 ale słyszałam od jednej z poczekalni ostatnio, że pacjentki potrafią wychodzić z gabinetu o 23 ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
|
|
|
#2089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jaki śliczny kotek Może właśnie to kwestia dobrego zrobienia albo może tego że ma się silne znieczulenie (z tego co widziałam na tych filmach "porodówka" czy coś to prawie zawsze dają znieczulenie i są zdziwieni jak ktoś nie chce - ale ja tam nie mieszkam to nie mam pojęcia - i nie rodziłam). |
|
|
|
|
#2090 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2091 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do masazu szyjki to tez slyszlam ze to dosc niekomfortowe i boli..
Micia trzymam kciuki kochana, pochwal sie jak bedziesz po ![]() Ja we wtorek mam wizyte u poloznej, |
|
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
castorama i kaufland były niedaleko połaziłam i pooglądałam... pierdół nakupiłam i nic więcej...
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
kochana u mnie znieczulen nie ma i mialam 3 razy robiony i uwierz boli naprwde lacznie z tym ze baba mi mowi zebys ie nie wystraszyla ale bedzie krew zreszta jak ma nie bolec jak na sile wpycha ci lapie i robi za jednym razem z 1 cm na 5
|
|
|
|
#2094 |
|
Zadomowienie
|
Mój gin w teorii na stronie przychodni pracuje 16:00-21:00 a ma taki full pacjentek że proponowano mi ostatnio coś tuż po 14:00 (umawiam się na za 3 tyg) a wchodzą czasem (koleżanka mi mówiła że tak weszła) nawet o 23:00. Generalnie to nie kwestia opóźnień - jak tam jestem to raz było tylko opóźnienie spore 40 min. Ale tak to wszystko jest zwykle na czas. Tylko on ma dużo ponadprogramowych i wogóle.
|
|
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny. Dawno mnie nie było...Nie wiem co u Was ale nie mam siły żeby nadrabiać...
Od poniedziałku do dzisiaj byłam w szpitalu bo okropnie bolał mnie brzuch. Zrobili mi usg jamy brzusznej i okazało się że mam kamienie w woreczku żółciowym... Miałam też usg mojego Dzidzia. Okazało się ze ma rozszczep wargi i podniebienia...Jestem załamana. Samo mi się ryczy |
|
|
|
#2096 | ||||
|
Zakorzenienie
|
peperonik, kia_mia, karolamankowa; - dzięki
Mam nadzieję, że ten stelaż z wózka się sprawdzi, bo naprawdę czegoś takiego szukałam i jestem bardzo szczęśliwa, że udało mi się coś takiego znaleźć. Narazie czekam na kuriera, ale pewnie będzie najwcześniej jutro. Najlepsze jest to, że jak chodziłam po sklepach i pytałam o właśnie takie opcje to fotelika - że chcę lekki stelaż do którego pasuje fotelik, bo gondolę i taką bardziej terenową spacerówkę mam to większość sprzedawców mówiła, że to bez sensu i nikt tak nie robi - że wszystko jednej firmy się kupuje. Ale to dla mnie nie był argument .Cytat:
Ja też chciałabym, żeby przynajmniej dzień wcześniej był jakiś konkretny sygnał, żeby można było się przygotować.Cytat:
Nie proponuję za bardzo kombinować z farbowaniem, bo efekt może być opłakany. Ja jak schodziłam z jasnego blondu to nieraz wychodziły mi zielonkawe włosy. Najciemniejszy odcień, który wyglądał jako tako to średni blond - wychodził wtedy ciemny blond. Z tym, że ja mam cienkie włosy, które bardzo szybko łapią kolor. Cytat:
![]() Cytat:
Mnie też ten środek wyglądał na dziwny, bo to takie ścinki. Ale zaczęłam kombinować, bo te dwie poduchy nie chciały wejść naraz do pralki, a nie chciało mi się tak długo czekać aż wyschną - każda godzina na wagę złota
|
||||
|
|
|
#2097 |
|
Rozeznanie
|
Hej Kobietki!!
My wciagnelismy krokiety z mieskiem i niedlugo jedziemy na rosolek do tesciowki ![]() Mam pytanko : Jak pierzecie swoje mieciutkie kocyki???
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
ja nigdy nie lubilam fryjerow, bo mowilam zeby mi pdociely a te nei wiem czy z zadrosci czy co ciely mnie 20 cm a nie 5 jak prosilam bo twierdzily ze trzeba bylo cos tam , wiec bywalo ze ja dwa lata nie chodzilam do fryzjera, zwłaszcza ze i tak mailam dlugie, geste do pasa, wiec siostra mi tylko podcinala
no ale w koncu postanowilam je w tej ciay ściąc na duzo krocej wiec poszlam do kolegi tża, ktory ma salon (poza tym jest gejem, a oni jakos lepiej tną chyba ) i od tej pory bylam juz u niego trzy razy , bardzo zadowolona jestem i jako jedyny nawet jak mowie ze ma mi wiecej obciac mowi ze po co, no i bierze malo po znajomości
|
|
|
|
#2099 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2100 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że napisałyście o tym masażu, że jest bolesny to będę psychicznie naszykowana na to.
Tak to pewnie ucieszyłabym się, że ktoś chce mi zrobić przyjemność w tych trudnych chwilach. Masaż raczej kojarzy się z czymś miłym ![]() Cytat:
Ale to rozszczepienie jest chyba operacyjne?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.

później chciałam przyciemnić o 2 tony włosy żeby nie mieć takiego jasnego blondu i wyszły zielone!

.. no bo chyba lepiej jak sie skraca niz by miala w dniu porodu byc dluga i twrada , potem wywolywanie , masaz szyjki i te inne przyjemnosci .. Takze wiesz
ała...
Odczekam troche, będę myła tym srebrnym szamponem i tyle... Muszę się przemęczyć....

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

4.9.10 Nasze malenstwo
.