|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
Dziewczyny dzięki za wsparcie
Sola- tak ja piszesz, będę musiała wybrac się z nim do dobrego weterynarza, który zajmuje się chorobami nowotworowymi u psów.. Mamy takiego jednego w mieście tak więc ciekawa jestem jeszcze jego opini na ten temat.. Idę obrac ziemniaczki
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#2162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda, że ostatnio kupiłam trochę kosmetyków Nivea Baby ( ale głównie dla siebie, bo bardzo je lubię) i póki co nie potrzebuję więcej. Nie wiem czy Wy też tak macie, ale ja bardzo długo zużywam kosmetyki - nawet jeśli stosuję coś codziennie. Zwykle to szybciej mi się znudzą niż się skończą.
|
|
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki u mnie w mieście likwidują sklep dziecięcy i jest wyprzedaż towaru. Jest tam wózek Espiro GTX, fioletowy, 2-funkcyjny za 1000 zł. Cena niezła, w necie są za ok 1300. Tylko nie znam tych wózków. Czy któraś z Was miała z takim do czynienia??? Opinie w necie całkiem niezłe ale Wam jakoś bardziej ufam
|
|
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę polować
|
|
|
|
|
#2165 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie matrw się na pewno będzie dobrze i moim zdaniem lepiej jak najszybciej to zoperować.. ale ja tam jakims wybitnym znawcą ani lekarzem weterynarii nie jestem, wiec fajnie by bylo jakbyś skonsultowała sie z kims jeszcze tzn z jakims drugim weterynarzemCytat:
ojj tak zgadzam się! raz jakiś guz na łapce jej wyrósł to pojechaliśmy oczywiscie do tej kliniki ale tam niestety termin był na za dwa tygodnie i zdecydowalismy sie isc gdzies indziej bo bylo szybciej.... i powiem nigdy w zyciu.... ja pierdziele...jak to wspominam teraz to po prostu pojechalismy ją oddac, to zaraz przy nas, za łapy i na stół ..od razu znieczulenie... jak ja to zobaczylam to myslalam ze padne ;(((((( ja pierdziele jak oni moga takie rzeczy przy ludziach robic. ja płakałam non stop jak na nia czekałam... po ok. 2 h zadzwonili, pojechalismy patrzymy pies se idzie, obija sie o wszystko po kolei, ledwo na oczy widzi jeszcze... no jakas tragedia!!!!!!! lekow tez zadnych nawet na oczy nie zobaczyla pozniej juz na kontrole jechalismy do klinki ale tyle nerwow co sie najadłam i moja biedna koza co sie nacierpiala to nie zycze nikomu ((((((((
|
|
#2166 | |
|
Zakorzenienie
|
ooo dzięki za info z tym carrefourem
kamilka wspolczuje ..ale na pewno bedzie dobrze i psiak wydobrzeje..ostatnio nasz pies mial problemy z nózkami to z nerwów spac nie moglam mimo ze mamy od niedawna ale jednak szybko się czlowiek przyzwyczaja. ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
![]() tylko perfumy szybko u mnie ida .i żel pod prysznic, dlatego kupujemy najtansze bo i tak to wszytsko to samo a z tz w dwa tygodnie zuzywamy żel 200 ml , czasem nawet szybciej ![]() dziewczyny nkie wiem jak Wy ale ja ostatnio jestem taka zamulona, nic mi sie nei chce booże a to 34 tydzien troche jeszcze zostalo... Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-10-04 o 14:46 |
|
|
|
|
#2167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#2168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2169 | |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze mam wiecznie doła co podobno tez normalne pod koniec ciązy tyle ze ja juz ze soba nie moge wytrzymac ciagle w☠☠☠☠iona ejstem, na wszytsko i doła mam.ostatnio mam doła, ze rodizna ma mnie w du..pie i wogole a do tz to dzwonią co drugi dzien jego rodzice i sie przejmują a ja nikogo nei obchodze , chcailam do nich przyjechac za tydzien zeby tylko chociaz moją chrzesniaczke zobaczyc to mi siostra odpisala po dwoch dniach ze oni nie mają czasu, poza tym mama sie źle czuje i w przyszlym tygodniu im nie pasuje cos tam cos tam generalnie takie olewcze.a ja tam i tak musze po dowód pojechac, ale ich nei odwiedze skoro nei chca.
czuje sie osamotniona ((((sorki musialam sie wyżalic ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
idę poodkurzać i powyleguje sie w wannie. mam wy☠☠☠an e na wszystko teraz
|
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kia- właśnie ona stwierdziła, że to niezłośliwa skórna zmiana rakowa..jest dośc dobrym weterynarzem ale jak piszecie skontaktuje to jeszcze z innym bardziej doświadczonym ! Anielko- pamietaj, ze nie jesteś sama ! My tu jesteśmy i zawsze Cię wysłuchamy !!! Tulę Cię mocno wirtualnie
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-10-04 o 14:55 |
|
|
|
|
#2173 |
|
Zadomowienie
|
jestem mega w☠☠☠☠iona na wlasna mame !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
#2174 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z dzidzia zobaczysz wszystko sie ulozy i nawet sladu po tym nie bedzie miec Cytat:
Cytat:
Cytat:
to bedzie przede wsyztskim twoja rodzina ![]() a z rodzina ogolnie niestety roznie bywa, chyba sporo z nas ma jakies problemy do mnie tez nikt praktycznie nie dzwoni, zeby sie zapytac jak sie czuje i w ogole mama ma do mnie pretensje ze to ja nie dzwonie bo ona musi wtedy pieniadze wyadawac jak dzwoni do mnie..., wiec zazwyczaj to ja dzwonie... a i tak jest "stalo sie cos?ze dzwonisz" albo "nie mam teraz czasu...." ma do mnie 20 km a byla jakies 2 miesiace temu u nas bo akurat byla na spotknaiu z kolezankami.... |
||||
|
|
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana co się stało ?
.......... jeju..widzę, ze dzisiaj wszytkie mamy gorszy dzień..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
bylam w lidlu i kupila ten sweterek z polarem dla malutkiej i dresik welurowy dla Tomusia
bylo ciezko bo rozmiary wszytskie juz niesamowicie przebrane
|
|
|
|
#2177 | |
|
Zadomowienie
|
gratulacje
Cytat:
Kaamilka cos mi sie nie chce wierzyc,zeby zmiany rakowe na oko oceniac. Lepiej zrobic badane histopatologiczne. Trzymam ogromne kciuki,zeby to byl jakis zwykly guzek Koniecznie poradzcie sie innego weterynarza.Jak nasz budozek mial przetoke przy zatokach okoloodbytowych, to wet powiedzial,ze rakowe i chcial go operowac,a to bylo tylko zapalenie zatok i dwa tygodnie pozniej pies byl jak nowy po serii antybiotykow i czopkow . A tamten chcial go kroic i mu wypalac Dobrze,ze powiedzielesmy,ze sie zastanowimy i polecielismy do innego weta to skonsultowac. hej dziewczynki, poczytam Was pozniej i reszte nadrobie, bo mam zalatany dzien ciagle cos remontujemy i sprzatamy na okroglo przed tym slubem dzis wieszalismy polke z ksiazkami i sie spierniczyla ![]() lece na sr, przedostatnie zajecia dzis
|
|
|
#2178 | ||
|
Zakorzenienie
|
A mi dokuczają te kłucia ciągle podczas chodzenia - podjechaliśmy z tż na miasto i przeszliśmy się kawałek do sklepu - a mnie znów złapało.. dziwne takie uczucie - jakby nacisk na pęcherz i ból taki bardziej od środka.. boli teraz jak czasami po domu pochodzę
nie wiem - ale martwi mnie to bo nawet się do miasta nie mogę przejść.. siedzę w domu jak więzień ![]() Cytat:
ja wiem, że nie łatwo tak - ale nie myśl o tym co złe i nie przejmuj się rodziną - masz tż'ta i masz nas (zawsze do usług )Cytat:
![]() trzymam kciuki za pieska! najlepiej się skontaktować jeszcze z kimś - tak dla pewności
|
|
#2179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mieszkam w jednym miescie z cala rodzina i to nie duzym... moja bratowa dzien w dzien pisze do mnie na fejsie i dosyc czesto sie widzimy, to chyba jest jedyna osoba ktora tak sie interesuje.. a reszta ;P hahaha ....moja mama to w ogole nic... zreszta jak jej powiedzialam, ze jestem w ciazy i zebedzie babcia to powiedzia " to fajnie" i nawet od komputera nie wstala... takze olewka po całosci... teraz to smiac mi sie chce z tego, ze tak sie zachowała ale wtedy to wyszlam po 5 minutach i w ryk... a moj tz w jakim szoku był..... ale co tam.... jakos zyje nigdy z mama kontaktu nie mialam, zreszta ta historia przy innych to pikus
|
|
#2180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Milenko- własnie również się zdziwiłam, ze tak szybko to stwierdziła..mimo wszystko stresuje sie tym, bo to takie miejsce, że zawsze coś gryzie czy szarpie i może sobie uszkodzic.. No nic..mam nadzieje, że będzie dobrze ![]() ............... Ja już lecę Kochane, bo mąż wraca z pracki
|
|
|
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
a co się stało?
|
#2182 |
|
Rozeznanie
|
Hej. Wspieram dzis wszystkie mamy
dobrze Was rozumiem, bo też mam gorszy dzień. Pęka mi głowa, mam katar, jestem senna, musze poprawiac mqgisterke, a już nie moge na nia patrzeć. W dodatku Leon próbował mnie ugryźć z taka agresją.... ja nie wiem, zawsze taki potulny był. Przestraszylam się, bo co będzie jeśli cos mu odbija, a niebawem malutka przyjdzie na świat. Nie chce go oddawać :/ i ogólnie do du.... Depresja przez wielkie D, pomimo tego, że na dworze pieknie słonko świeci. Chyba nic już tego dnia nie naprawi.
|
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie zastanawiam jakimi my bedziemy matkami pozniej, czy bedziemy miec dobry kontakt z dziecmi
![]() podobno czesto nawet nieswiadomie, kobiety zachowuja sie podobnie jak ich matki... mam nadzieje ze tak nie bedzie u mnie strasznie sie boje zeby nie popelnic takich bledow jak ona... |
|
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2185 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) miała...---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
ooooo nieee... nie ma nawet takiej opcji !!!!!!!!!!
|
|
#2186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, jedna trzymala ostatni w reku granatowy dresik rozmiar dla Tomka i probowalam jej wkrecic ze na pewno bedzie za duzy dla jej wnuka no ale uparta byla i juzna szczescie inna babka oddala identyczny bo sie pomylila bo tak bym mu nic nie wziela
|
|
|
|
|
#2187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówiłam położnej 2 tyg temu.. tydzień temu jak już nie mogłam sama z miasta wrócić i tż musiał po mnie przyjechać to poszłam do szpitala - tam mi mocz sprawdzili dwa razy (raz wykryli lekką infekcje - druga próbka już była ponoć ok) i sprawdzili mi szyjkę - też stwierdzili, że jest ok.. więc nie wiem skąd te bóle - tam pan lekarz mówił, że to może dziecko napiera.. ja tam nie lubię takich zgadywanek, ale to chyba nienormalne, że nie mogę chodzić bo mnie kłuje - tak jakby mi ktoś tam czymś ostrym napierał.. jutro mam znów spotkanie z położną to zobaczę co mi powie - ale jakoś nie wiem czy ona jest kumata
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-10-04 o 15:25 |
|
|
|
|
#2188 |
|
Rozeznanie
|
Ooo zapomniałam, że chociaż jeden pozytywny akcent dziś się pojawił w moim harmonogramie
kupiłam sobie buty. O! i tym się będę pocieszać.Judkama tez się nad tym zastanawiałam. Moja mama mnie osttanio zadziwia... np teraz mam katar, a ona prawie z tego powodu płacze... no koniec świata. Patrzy na mnie z taką litością, jakby spoglądała na mnie ostatni raz przed tym jak umrę. Spałam dziś u rodziców i z przerażeniem obudziłam się cała oblana potem, patrzę coo się dzieje, a moja mama przyszła do pokoju i wciska mi kołdrę z każdej strony, sprawdzając czy się nie odkryłam, bo jestem taka chora. Nie wiedziałam, czy to żart czy serio mówi. Cieszę się, że jest troskliwa, ale bez przesady... Albo np płacze jak jadę do siebie do domu i mówi, że ja opuszczam. Jezu :/ |
|
|
|
#2189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.

na pewno będzie dobrze 
pojechalismy ją oddac, to zaraz przy nas, za łapy i na stół ..od razu znieczulenie... jak ja to zobaczylam to myslalam ze padne ;(((((( ja pierdziele jak oni moga takie rzeczy przy ludziach robic. ja płakałam non stop jak na nia czekałam... po ok. 2 h zadzwonili, pojechalismy patrzymy pies se idzie, obija sie o wszystko po kolei, ledwo na oczy widzi jeszcze... no jakas tragedia!!!!!!!
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

Koniecznie poradzcie sie innego weterynarza.