|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
Cytat:
- właśnie wśród Angielek - wiem, bo jak jeszcze pracowałam to robiłam wywiad jak się dzieci klientek nazywają A co do Dominiki - to u mnie w rodzinie są dwie - moja 'bratowa' i bratowa tż
|
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie żałuję, zabieram je na miasto na wyżerkę ![]()
|
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
idę zobaczyć jak się ma moja zapiekanka
wrócę później
|
#2224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() namawia mnie na Alicje jeszcze TŻ, ale sporo dziewczynek wokol nas dostalo jednak to imie i to mnie troche odstrasza
|
|
|
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra Kochane ja się zbieram
buzioleeeee wpadnę po wizycie! ![]()
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też są miejsca parkingowe dla matek z dziećmi - czy ogólnie rodziców z dziećmi ( obok miejsc dla niepełnosprawnych), ale pewnie niestety nie wszędzie
![]() Tylko tak się zastanawiam czy dotyczy to też kobiet w ciąży. Miejsca do wysiadania potrzebuję w sumie tyle samo
|
|
|
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie sądzę, żeby zaczęło być w PL popularne, ale z tym nigdy nic nie wiadomo.. gdy mi się kiedyś Lena podobało to nie było w ogóle popularne - a tu nagle w czołówce. Alicja piękne imię i żałuję, że tak nie mogę dać ![]() Tu ranking w Eurpie na popularności imion ![]() tak jako ciekawostka http://en.wikipedia.org/wiki/Popular...Female_names_3
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-10-04 o 16:35 |
|
|
|
|
#2228 |
|
Zadomowienie
|
lekarze nic konkretnego mi nie powiedzieli .. a pielęgniarka mówiła o innych normach .. jestem w rozsypce nawet nie wiem co mogę a czego mogę jeść.. na głupią receptę czekałam ponad 3 godziny a wypisu i skierowania do poradni diabetycznej się nie doczekałam nie miałam sił....
---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- jedyne co wiem że mam od razu odstawić cukier białe pieczywo i wszystko co jest z normalnej mąki znaczy się pszennej i nie mogę nic smażonego i pieczonego a co do owoców to to że mogę jabłka jedno na kilka dni
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
matylda ładne imię, bedzie pasowac do nazwiska
chociaz alicja tez ładne alunia, alusia![]() mam kolezanke alicje i mowimy na nia alka |
|
|
|
#2230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem czy konkretnie ten model ale podobny mi się zdaje, bo kolor mają dosłownie chyba taki ![]() mają dopiero od marca - mówili że zadowoleni tylko trochę waży no ale takie wózki mają to do siebie ten co ja chcę też ma wagę swoją |
||
|
|
|
#2231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
weszlam i od razu widze cytat Agaliczki
![]() Agaliczko bardzo Ci wspolczuje ale nie zalamuj sie!! znam dwa przypadki-jeden juz ma 31 lat a drugi (urodzony z reszta w 31 tyg z ciazy blizniaczej)ma 11.po pierwszym wogole nie widac co mu bylo-to kolega mojego meza.kiedys zapytalam co ma za blizne i wtedy sie dowiedzialam ze mial rozszczep. Krzysiu( ten maluch) mial najgorszy z mozliwych rozszczep-wargi, podniebienia(nie wiem czy dobrze pamietam ale tez cos z koscia nosa bylo-tzn jej nie bylo chyba wogole) i jest juz po wielu operacjach-kazda kolejna coraz bardziej niweluje wade i jest coraz lepiej.rozwija sie normalnie, ciagle jest po opieka lekarzy i logopedy i jest coraz lepiej.glowka do gory!!napewno czekaja was ciezkie chwile ale wierze ze sobie ze wszytskim swietnie poradzicie jakbys miala jakies pytania to postaram sie odpowiedziec podpytujac kolezanki.lece poczytac
|
|
|
|
#2233 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko trochę niedobrze, że niewiele się dowiedziałaś ![]() Cytat:
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam kilka zdjęć z mojej wyprawki
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze dwa
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
tako
wstępnie laret, ale będę oglądać też inne firmy także to nie 100% ![]() ![]() powiedz gdzie można dostać te podkłady tena? w aptece kupię? |
|
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
kropla w morzu potrzeb ale tez nie chciało mi się rozwalać wszystkich ciuszków więc wybrałam tylko kilka rodzynków hehe "osprzętu" brakuje jeszcze hooooho
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wybaczcie ale jest tego tyle ze nie dam rady
z tego co amietam z rana.... Anitka trzymaj sie kochana czekamy na CiebieKAmalika wspolczuje syt z karta Sola ja mam ten wozek kiedys juz o nim pisalam tylko ja mam ten stary typ jeszcze-nie rozkladany i bez kosza.juz go zachwalalam-idealny na szybkie wypady.mega zwrtony i wogole.jedyny minus jak dla mnie (w moim bo Twoj ma koszyk) to to ze jak sie pare deko powiesi na poreczy i dziecko wstanie z wozka to on leci od razu:/.leciutki, zwrotny-ma super pokrowiec ktory sie zarzuca na plecy i idzie!!nic ;lepszego kupic nie moglas aby przeznaczyc wlasnie w ten sposob---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Immortal swietne rzeczy!! |
|
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję dziewczyny
fajnie że się podobają
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
az odszukalam fotki
![]() ja kupowalam uzywke, laura 2 lata jezdzila, pozniej moja kolezanka go miala i wozila mala wlasnie w foteliku a wozek w rewelacyjnym stanie.sciaga sie caly wsadzasz do pralki suszyc i masz czysciutki |
|
|
|
#2244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ZGADLAM, heh widze ze wszytskie dzieci sciagaly te masy z ramion, a ja myslalm ze tylko moj Filip taki lobuz byl
Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-10-04 o 17:30 |
|
|
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
Tday dokladnie
i tez wkurzajacy dzwiek plastikowych kolek jak ide miastem i slysze to nie musze sie odwracac wiem ze zapp jedzie Dorcia kuzwa niech nie przesadzaja!!!!!!!jakie normy Ci dali?? |
|
|
|
#2246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Marti doakdlnie, ale troche nim jezdzilam, pozniej denerwowalo mnie ze nawet na zakupy isc nie moglam bo wozek lecial. Ok ide robic obiad, zajrze wieczorkiem
|
|
|
|
|
#2247 |
|
Zadomowienie
|
jedna pielęgniarka twierdzi że norma to do 80 na czczo i 106 po posiłku
druga że do 90 do posiłku i 110 po posiłku a jeszcze inna że na czczo do 100 a po posiłku do 120 do tego lekarze nic mi powiedzieli
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#2248 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W życiu nie widziałam tylku biedronek na raz - w najsłabszym momencie (gdy było ich mało) naliczyłam na jednym, małym oknie w kuchni 30 biedronek. Cytat:
Moja koleżanka nazwała tak córeczkę jakieś 4 lata temu i nigdy kolejnej Matyldy nie spotkałam. A dziewczynka jest przekochana, słodka i taki mały, kochany szogun (jak ja to mówię). Mnie się bardzo podoba ![]() Halwaya - mi też podobała się Lena - jak jeszcze nie była popularna. A teraz taki wysyp Lenek. I podobała mi się Kalina, Karina. Ale ostatnio z mężem mamy swój typ na dziewczynkę (wiem że teraz będzie chłopiec ale kiedyś może uda się do parki ) - Nadia Myślałam takie niepopularne to jak rodzice się dowiedzą w przyszłości to się zdziwią. A zdziwiłam się ja - w 2012 r. jak na razie wśród tego spisu imion nadawanych w Warszawie jest na 34 miejscu na 185. Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2012-10-04 o 17:54 |
||
|
|
|
#2249 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ciekawa jestem jak ten model będzie się sprawował. Czy go w jakiś sposób ulepszyli pod względem stabilności.Wiem, że teraz składa się go na dwie części - (kiedyś były chyba modele, które można było złożyć w jedną część). Teraz ta część fotelowa jest oddzielnie. Nawet zastanawiałam się po co to zmienili, bo w sumie wygodniej jak się składa w jedną część. Jeśli chodzi o kółka to wiadomo, że najlepsze pompowane, ale coś za coś. ![]() Teraz tak zaczęłam się zastanawiać: Wy piszecie o kółkach plastikowych czy piankowych, bo to chyba coś innego, czy się mylę? Ciekawa jestem jak u mnie się sprawdzi ![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
![]() U mnie norma jest do 100 na czczo i 140 po posiłku. ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Melduję, że cała wyprawka poprana i poprasowana!
![]() Kurcze.. brzuch mnie trochę pobolewa.. ![]() Cytat:
a co do imion to mi się właśnie te wschodnie podobają m.in Nadia, Nina (a przede wszystkim Olga) ale mój tż ciągle nie i nie No nic.. nie będę się upierać..
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:51.

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
wrócę później

buzioleeeee 

fajnie że się podobają