|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle muszę się wam pożalić. Wkurzyłam się dzisiaj na moją ginkę, bo kazała mi przyjść w październiku do kontroli o ile w ciążę nie zajdę żeby się zastanowić czy od następnego cyklu mam brać clo. I co? I ginka na urlopie i będzie dopiero w listopadzie! Kurcze już 2gi raz umawia się ze mną i daje ciała. Rozumiem, że ma prawo do urlopu ale raczej miesiąc temu już musiała o tym wiedzieć że nie będzie jej przez cały październik... Ehh... We wtorek idę do ginekologa - endokrynologa w tej klinice leczenia niepłodności o której pisałam. Mam cichą nadzieję, że chociaż będzie widać, czy owulacja była (bo to będzie mój 17dc) i może on coś mi doradzi w kwestii ewentualnej dalszej stymulacji. Do tego dzisiaj jeszcze bardzo bolesna wizyta u dentysty, okazało się że musiał zatruć ząb i będzie trzeba leczyć kanałowo... |
|||
|
|
|
#4292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4293 |
|
Raczkowanie
|
zazdroszczę Wam leżenia pod kocykiem w domu,marzymi się to właśnie.........
|
|
|
|
#4294 | |
|
Zadomowienie
|
Ale mam dzisiaj dzień zalatany. Usiadłam chociaż na chwilę, odsapnę i lecę dalej. Kupiliśmy działkę, mąż pojechał a ja teraz muszę wszystko załatwiać. Jestem przeziębiona, oskrzela na szczęście czyste. Z leków mam syrop - Stodal, do ssania tymianek i podbiał i mam brać cerutin, A jak do pon nie przejdzie to antybiotyk, ale mam nadzieję, że nie będę musiała.
Pogoda dziś cudna. Ciepło, słoneczko świeci... Wiecie co, ja w tej ciąży to już naprawdę mam palmę!!! Jadę sobie do domu, słyszę, jedzie karetka na sygnale no to grzecznie zjeżdżam, tak jak reszta zresztą. Mija mnie karetka włączam się do ruchu i zaczynam płakać. Bo się wzruszyłam, że tak wszyscy ładnie ją puścili. No nic tylko puknąć się w głowę. Tego to jeszcze u mnie nie było. Jakaś beksa się zrobiłam. Z byle powodu mam łzy w oczach i mogę płakać i płakać a potem sama nawet nie wiem czemu. no weźcie mnie Cytat:
Odnośnie piwa. Nigdy go za bardzo nie lubiłam, a teraz jak czasami mąż sobie pije w domku to mi tak pachnie....tak pachnie, że biorę od niego łyka, czasami dwa. Czy to nie jest faktycznie odmienny stan?
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#4295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Pamietam tylko ,że lekarz mowił ze jest wielkości piłeczki ping pongowej wiec na oko to chyba bedzie ze 2-3 cm?
|
|
|
|
|
#4296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4297 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuję ![]() dziękuję ![]() Cytat:
Cytat:
tzn nie śmieję się jak zobaczę płaczącą babkę za kółkiem , tylko jak sobie wyobraziłam tą konkretną babkę, w tym konkretnym samochodzie, płaczącą z tego powodu, żeby nie było
Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy nie nastąpi. 08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń Edytowane przez Sophia_1 Czas edycji: 2012-10-04 o 16:23 |
|||
|
|
|
#4298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj, fajne to, takie słodkie
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
A ja z tego wszystkiego zapomniałam poinformować, że @ się rozkręciła na dobre.
W sumie może i dobrze, cykl 30 dniowy wyszedł zamiast 32, aczkolwiek muszę przeanalizować oba cykle ostatnie pod względem, kiedy mogła być owu ![]() Poprzedni miał 32 dni a objawy bólowe jak na @ były w podobnym dc. I wzrost tempki też. Wychodziłoby na to,że faza lutealna wcale nie musi być taka sama za każdym razem
|
#4300 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
No tak ja Lady napisała żeby nadrobić wątek to trzeba chyba z pół dnia,więc tak tylko po łebkach przeleciałam ZLITUJCIE SIĘ!!!![]() No wiec to co pamiętam: Dla solenizantek wszystkiego Naaaaj Luncia- myślę,że to plamienie to nic groźnego ale jak się bardzo martwisz to idz do swojego gina. Isia- ![]() U mnie dziś 24 dc, jutro ostatnia tabletka dupka i wielkie oczekiwanie Która też testuję w przyszłym tygodniu???![]() Tż właśnie wrócił z pracy więc zaraz uciekam jakiś obiad zjeść i może na jakiś spacer wyskoczymy. Czy tylko ja dziś jestem taka senna? Albo mi się wydaję bo od 5 rano na nogach... Idę jeszcze zobaczyć do klubu co się tam wyrabia Później zajrzę.Ciao
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-10-04 o 15:48 |
|
|
|
#4301 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Ach Monini... czasami to bym wolała zemdleć z bólu to przynajmniej bym tyle nie cierpiała. Za to mam oczy w mokrym miejscu jak to mówi moja mama Ja nawet jak jestem zła to płaczę hehe---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
Ja w ciąży nie jestem i średnio płaczę ze 2 razy dziennie ze wzruszenia, jak nie częściej
|
|
#4302 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja do soboty dupka i jak @ nie przyjdzie do 10-11 to testuję. Ale czuje, że przyjdzie.... Już mnie pobolewają jajniki i w krzyżu, więc nie mam złudzeń....chyba że stanie się cud...
|
|
#4303 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dziwie się ,że wściekła jesteś Cytat:
Ja ostatnio wyłam mężowi w niedziele bo tak ładnie sobie kuchenke gazową wyszorowałam, a tam z pokrywki rosołek nakapał ![]() Cytat:
|
|
|
#4304 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale pędzicie
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale może na wszelki wypadek podejdz do gina?Cytat:
![]() U mnie @ sie rozkręciła.Brzuch boli jak cholera..Dzastin prosze o zmiane na 1 stronie na 3 cykl.Umówiłam sie juz do gina na 18 pazdziernika na monitoring będzie to 16 dzien cyklu.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||||||
|
|
|
#4305 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A do wykałczek i jeszcze do patyczków do uszu też ma słabość Najgorzej szafkę w lazience zostawić otwartą Aaaa... no i czasem ma odpaly i rolke papieru toaletowego całą potrafi rozwinąc![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No bo plemniczki spokojnie pare dni przeżyją. Nawet jakbyś owu miała mieć np. w środę, to spokojnie w niedzielę przed wyjazdem Tżcika możecie sie poprzytulać i jest duża szansa, że żołniezyki poczekają na jajeczkoCytat:
|
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
Co za męczący dzień. Już jestem chyba pewna że załapałam jakąś infekcję nie tylko zwykła jesienną ale i intymną
Nie mam zwykłego śluzu tylko taki brudny nie wiem czy mogę go nazwać upławami bo nie ma tego dużo ale jest
|
#4307 |
|
Zadomowienie
|
Kobitki kochane, dziekuje za rady odnosnie zatok. parówke z ziół zrobie sobie wieczorkiem, jak juz makijaz nie bedzie potrzebny i nie bede sie szwedac po dworze..a jeszcze sie na to zapowiada....do apteki tez sie wybiore dzisiaj
po pracy poskakalam na skakance, zrobilam brzuszki a teraz nadrabiam stracone kalorie siedze sobie w domku z kawka, czekolada i ciasteczkiem,,, zjadlam podsmażone na masełku pierozki z miesem,,, niesttey kupne...i czekam na mężulka.w miedzyczasie gotuje warzywka na sałatke warzywna bo za mną chodzi ![]() a jeszcze mam taka zagwostke,,, dziewczyny chodze do ginki prywatnie, przyjmuje u mnie w miescie raz na tydzien i niestety ze 2-3 tyg czeka sie na wizyte. i teraz tak sobie mysle,,, jesli poszlabym do innej ginki, i chciala na nfz zrobic sobie usg zeby zobaczyc czy jest owulka np ;> to tak mozna? i co mialabym powiedziec? nie glupio ?
Edytowane przez magbes Czas edycji: 2012-10-04 o 17:27 |
|
|
|
#4308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4309 |
|
Zadomowienie
|
ale co mialabym powiedziec? sorry chodze do kogos innego ale chce zeby pani mi za darmo zrobila usg?? chce zobaczyc sobie czy mam owulacje??
heh wlasnie zobaczylam cien kreski na tescie....ale owulacyjnym :P negatywny ozywiscie jeszcze, owulacyjny - ale pierwszy raz widze dwie kreski na tego typu tescie
Edytowane przez magbes Czas edycji: 2012-10-04 o 17:49 |
|
|
|
#4310 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiem, że to jest śmieszne, sama później też się z tego mogę pośmiać. Dlatego mówię, że nic tylko puknąć mnie w głowę. Zresztą nawet mi wystarczy to, że córka się spóźni ze szkoły i też już beczę. Color - rosołek też był dobry (śmieszny). Cytat:
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||||
|
|
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4312 |
|
Zadomowienie
|
a Isia zapomnialam napisac o tej karetce, jak slodko zareagowalas
![]() rosolek tez na kuchence by slodki ![]() co do wisyty u ginki przemyse sprawe tymczasem maz wrocil z pracy,,pedze............ |
|
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
hejo hej.
wrócilam lodowe zakupilam:P ![]() żygać mi sie chce bo wymieszałam jedzenie
|
#4314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
np że rok. Bo do roku niektórzy lekarze nic nie chcą robić.No i jeśli trafisz dobrze to zacznie od monitoringu. Mój na NFZ najpierw kazał się starac ileś miesięcy, kazał kupić testy owu, brac lutka itp. Dopiero jak wróciłam po paru miesiącach zaproponował monitoring. Więc jak powiesz, że starasz się 3 miesiąc to może Ci powiedzieć to samo.
|
|
#4315 |
|
Zadomowienie
|
trzymam kciuki za powodzenie i kolejne zafasolkowane dziewczynki
![]() energię przyjmuję i podaję dalej ![]() teraz będę testować pod koniec miesiąca bo jestem dopiero 2 dni po @może moje pytanie wyda wam się durne ale tak się zastanawiam czy po przytulaniu. bierzecie prysznic? podmywacie się ? może to wpłynąć na plemniczki??
|
|
|
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja szłam się od razu po jakis hm.. 10 minutach prysznicowac z TŻ alejak nie wyszlo to będziemy inaczej postepowac, bo tak jak mowie, w tym miesiacu to by spontan. uspokojcie mnie z jedzeniem bo nie moge....
|
|
#4318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wybaczcie
|
|
|
|
|
#4319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahahaha no nie wierzę, a tylko ja myślałam, że tak mam Tylko u mnie gorzej, bo ja to płaczę za każdym razem, jak wszyscy jak jeden mąż zjeżdżają i przepuszczają, nawet jak nie byłam w ciąży Albo wyobrażam sobie do kogo jadą, albo, że to mógłby być to ktoś z rodziny. Za kazdym jednym razem ![]() A my dziś z TŻ 5 godzin w mieście spędziliśmy i suma sumarum i tak nie załatwiliśmy wszystkiego! Ech... Miłego wieczoru babeczki
|
|
#4320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Iza szybko tą @ dostałaś...Nuna- już Cię dopisuję, bo teraz dopadłam lapka na trochę dłużej ![]() Maru-a tak liczyłam że coś wyjdzie z tych 5 jajek...Jeszcze jutro i w końcu weekend Tymczasem spadam na TV,Miłego wieczorku ![]() P.S: Justyny widzę dominują na tym wątku- aż 4 ;-D Rzadko się z tym spotykam żeby wokół mnie było tyle imienniczek ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-10-04 o 19:13 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.

. Pamietam tylko ,że lekarz mowił ze jest wielkości piłeczki ping pongowej wiec na oko to chyba bedzie ze 2-3 cm?

Może pociągnij jeszcze jeden cykl i potem przerwa. 

Nie mam zwykłego śluzu tylko taki brudny nie wiem czy mogę go nazwać upławami bo nie ma tego dużo ale jest