|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Hej dziewczynki...
My też dzisiaj na szczepieniu byliśmy...mały waży 7850, główka 41, brzuszek 45.. Dzielny chłopak z niego..zapłakał chwileczkę ale to bardziej dlatego, że nie dałam mu się przekręcić na brzuszek w czasie wkłucia..a podczas osłuchiwania stetoskopem próbował uwiesić się na nim rączkami i nóżkami jak jakaś małpka ![]() gkatarzynka super, ze jesteś zadowolona z nowej pediatry Zia to pięknie Ci się spisała córa w czasie podróży...miłęgo wypoczynku w PL ![]() Roksape kurcze ale wam ta burza szkód wyrządziła.. Nowaken super, że dzieciaczki zdrowe.. Nikki fajnie wyglądają te naklejki z biedrony..ja nie wiem na który zestaw się zdecydować.. Ślicznie Ci Oskarek usypia ![]() Karo cieszę się że z Piotrusiem ok..a Ty szybciutko zapisz się do endo... Cziqua u mnie też dziś rosołek... Tynka gratuluję kolejnych ząbeczków Mateuszka.. Wiem, ze to głupio zabrzmi ale dzisiaj się nieźle zdziwiłam jak w pieluszcze zobaczyłam zamiast kałuży plastelinowego ludzika Dorasta to moje dziecko hehe...
Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-10-04 o 20:40 |
|
|
|
#2012 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ale cudenka na Halloween sa,a na Swieta juz tez coraz wiecej rzeczy,a jakie piekne!Bylismy dzis w takim centrum ogrodniczym i maja tam tez artykuly dekoracyjne i pol sklepu to rzeczy na Boze Narodzenie.Oczoplasu dostawalam.Wrzuce zdjecie wam z tego sklepu.Cytat:
za dzielnosc.
|
|
#2013 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale za to duza panna, 7 miesiecy juz, hohohoho! ![]() Cytat:
Ja jestem wielka kibicka Oskarowego zasypiania wiec sie ciesze z Toba ![]() Moja przed chwila cos zasnac nie umiala, placze rozpaczliwie to biegne, myslalam ze sie rekami w szczeble zaplatala ale nie, lezy i zawodzi bidulka. Ja ja na rece a ona na raz odbek i pierdziochy Bidula ![]() Moja Ania dzis memlala ogora kiszonego siedzac dzielnie w krzeselku przy rodzinnym obiedzie. Na twarzy wyraz niebianskiego szczescia
|
||
|
|
|
#2014 |
|
Zadomowienie
|
Karinio super ten komplet na Halloween
Gratki dla wszystkich dzieci mających dziś miesiecznice Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-10-04 o 20:47 |
|
|
|
#2015 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2016 | |||
|
Zakorzenienie
|
Za chwile ponadrabiam,poodpisuje ale najpierw musze dziecie uspokoić bo zmęczony załączył wyjca.
![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Młody jeszcze walczy ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
![]() Ja również gratuluje wszystki,którym w ciągu tych 2-3 dni,jak niewięcej stukneły miesięcznice ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
za dzielnego małego mężczyzne Super wymiary ![]() A co obwieszenia się niczym małpka to Dumna mama z kupki synka,mały staje się facetem
|
|||
|
|
|
#2017 |
|
Gang Iren
|
Tez musze Erykowi zapodac ogora.A jak dalas,tak calego w lapke?
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2019 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj,ma wymagania mała kobietka No to fakt,jest tego pełna.A byłyście w Rangu,tam też pełno tego na Halloween,nie wspomne o świętach grudniowych ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2020 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mama i siostra tż chodzą do jednego, który niby jest najlepszy na śląsku, ale terminy ma długie no i ostatnio coś szwagierka narzeka na niego... :/ Znalazłam w necie coś takiego jak poporodowe zapalenie tarczycy. Jest więc nadzieja, że to to i że przejdzie samo
|
|
#2021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kupilismy dzis uzywany fotelik dla mlodego do karmienia
|
||
|
|
|
#2023 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A te ogórki kiszone można dawać od kiedy ![]() Cytat:
|
|
#2024 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w końcu to może przyszła żona Oskara:PBidulka oby te zębule jak najszybciej wyszły ![]() Cytat:
![]() Te kałuże przynajmniej tak nie odrzucały jak zapaszki teraz ![]() co do naklejek to też trudno było mi się zdecydowac Cytat:
a to coś jej dolega?? ząbki?? w końcu też chciała zjeść to co rodzice ![]() Dzisiejsza akcja z teściową... Oskar leży a ta mu bierze łapki składa i mówi "amen" a Oskar zaczyna się denerwować i tekst mojej teściowej z wyrzutem "to Ty nie będziesz kościelny??" Ona jest strasznie kościelna. Ja nie za bardzo. Chodzę oczywiście na msze w niedzielę choć nie zawsze, bo nie mam takiej potrzeby czasami. A nie będe chodziła tylko po to aby ludzie mnie widzieli i nie zamierzam Oskara na siłę brać. Oczywiście jak jest malutki to pójdzie ale jak będzie starszy i nie będzie chciał iść to zmuszać go nie będę. |
|||
|
|
|
#2025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Idę obejrzeć kuchenne rewolucje i ide spać spokojnych nocek życzę
|
|
|
|
|
#2026 |
|
Zadomowienie
|
Nikii, hehe.... no to się nam zgrali dziś...
Ja też oglądam kuchenne rewolucje (zwłaszcza, że dziś knajpka z Lublina),a potem idę spać... bo padam ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Aaaa... Nikii, a akcja z teściową normalnie masakra.... Ja tam jestem kościołowa - katechetką jestem w przedszkolu (i prowadzę grupę), ale też nie zamierzam Hanki do niczego zmuszać, choć nie ukrywam, że chciałabym, żeby bez zmuszania była kościołowa. Ale wiem z własnego doświadczenia,że dopóki mnie ojciec zmuszał do chodzenia do koscioła, a sam zachowywał się mało przyzwoicie, to zamiast chodzić do kościoła włóczyłam się z kolegami po wsi.... ale potem trafiłam na kogoś, kto mi pomógł i jakoś tak samo wyszło, że wróciłam.... ale to dłuuuuuga historia... I rozumiem osoby, które są przeciwne kościołowi i nie zamierzam nikogo na siłę nawracać |
|
|
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() .Mam podobne zdanie do Twojego, ochrzciłam dziecko i wzięłam na siebie obowiązki pewne i mam zamiar się z tego wywiązać , nie wiem czy się uda, ale taki obowiązek wzięłam sobie sama dobrowolnie na plecy . Wiara to coś więcej niż kościół w sensie instytucji i trzeba o tym pamiętać. Karo chyba mało jest endokrynologów,życzę żebyś trafiła do dobrego i żeby Ci pomógł. Moja pediatra , do której jeździłam z Niną polecała kiszone ogórasy na okres ząbkowania,u nas póki co cisza w zębowej sprawie. |
|
|
|
|
#2028 |
|
Zadomowienie
|
Konia, to aż tak widać??
![]() |
|
|
|
#2029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
endokrynolog ( fajna babka sama sie u niej lecze) calkiem konkretna
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
troszkę, ale tak sobie myślałam,że jak na trochę do przedszkola to na bank na religię
no może jeszcze na jakieś zajęcia muzyczne no i fotę widziałam z gitarą u Ciebie i to chyba przeważyło szalę jakoś tak mi się kojarzą katechetki z dzieciństwa moje z gitarą
|
|
|
|
#2031 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() O to super.Pochwal sie jaki
|
|
#2032 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przyjmuje w kilku gabinetach a w jeden dzień nawet do Zakopanego jeździ
|
|
#2033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no duży nie duży,dałam mu zaledwie ociupnke na smaka. ![]() Tego niewiem,ale nie szybko ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Chwilowo mnie nie było,bo wystawiłam dzisiaj pare rzeczy na sprzedaż.Musiałam fotke wysłać,bo dezwał się ktos zainteresowany kupnem przewijaka i jutro przyjadą ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- TheRange dokładnie. Prosze bardzo http://www.therange.co.uk/ |
|
|
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie, dziewczyny uzywacie jeszcze przewijaka??
|
|
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
Michaś skończył dzisiaj 6 miesięcy ![]() Pierwszy raz dziś zostawiłam Michałka mamie no i chyba było ok. Kupiłam mu syropek zobaczymy czy coś pomoże czy nie. No i byłam po te Pampersy w promocji w Carf. ![]() a teraz idę Was poczytać
|
|
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
Od samego początku nie używałam.
Przewijam na łóżku, na podłodze, w samochodzie, w powietrzu W ogóle moje dziecko miało dziś nowy poszczepienny skutek "uboczny" ADHD, była tak żywiołowa i energiczna, że nie szło jej opanować. Na szczęście padła i śpi. No i wyjątkowo nie miała dziś czasu na jedzenie. Dałam jej na łyżce kilka kropel domowej pomidorówki na rosole. Smakowało. Drugą porcję TŻ udawał, że zabiera, to młoda chwyciła za łyżkę i wsadziła sobie do dzioba ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Natkulec, gratuluję 7 miesięcy Jolka, gratulacje z okazji pół roczku
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wystawiam praktycznie wszystkie ciuszki po Michałku
(nie planuje więcej dzieci) natkulec gratulacje z okazji 7 miesięcy ![]() i wracaj do zdrowia ![]() joanaros wszystkiego dobrego.---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- a powiedzcie mi jak to jest z żółtkiem? daje całe 2 razy w tygodniu czy jak? |
|
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
Pół żółtka
Ja niestet nie mam szczęścia do sprzedaży ubranek. Nawet kombinezonów nie mogę sprzedać. Miała przyjśc do mnie koleżanka siostry napalona na kupno ciuszków, ale dziewczyna stwiedrdziła, że się krępuje do kogoś przychodzić i wybierac ubkranka. (siostrze do ręki nie mogę dać nawet złotówki, lubi oszukiwać na pieniadzach i jej nie ufam). Tak więc cały wór ciuchów leży :/ Zostawiłam tylko kilka takich "pamiątkowych".
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:08.

Dorasta to moje dziecko hehe...

za dzielnosc.
wczoraj była masakra, katar spływa mi do gardła i strasznie swędzi i dusi. Przez to nocke miałam fatalnie, nie dość że spałam na prawie siedząco to jeszcze do tego mało było snu, co chwilę chciało mi się kaszleć przez to swędzenie, a żeby Madzi nie obudzić to latałam do łazienki.
Ale za to duza panna, 7 miesiecy juz, hohohoho! 
Bidula