|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
Cytat:
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
ciężko jest jeść tyle i zmieścić się w 1000kcal ![]() Jak byłam w domu w Polsce to się prawie codziennie ważyłam, a tu waga źle działa i ciągle pokazuje 52 kg. Tia chyba w marzeniach, wg moich obserwacji będę tak 56 kg ważyła. Jeszcze gdzieś 6 do celu! czuję, że tym razem się uda. 6 kg do sylwestra! ![]() Co do przypraw ja używam ostrego chilli, czosnku i zioła prowansalskie. Dużo pieprzu i trochę soli ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
Jak tam życie?
|
|
#4772 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
Cytat:
np. batonik muesli no mój brzuszek też codziennie rano coraz bardziej płaski, super uczucie!! szkoda tylko, że wieczorem tak ładnie nie wygląda no staram się codziennie zjeść owoc i warzywa, ale różnie to bywa Gratulacje dla Ciebie że nie pochłaniasz tak dużo słodyczy! jestem z Ciebie dumna!
|
|
#4773 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam za cel święta, 50 kg, potem podejrzewam wzrost o 2 kg i po sylwestrze zostanie mi 4 do wymarzonego 48, które muszę mieć w lipcu co bym w sukience jak bombka nie wyglądała
Piękne kobiety wierzą w swoją inteligencję; kobiety inteligentne nie wierzą w swoją urodę. Edytowane przez Framme Czas edycji: 2012-10-04 o 14:07 |
|
|
|
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!! Wracam i ja!! nadprogramowych kg mi przybylo. Dzis rano sie zwazylam 58kg
Dzis jeszcze nei do konca dietetycznie ale postaram sie lepiej popoludniu.I- mieszanka -platki czeko+ fitella +blonnik +szkl mleka2% II- kawa z mlekiem 1 racuszek III- 2ziemniaki+3 racuszki z kurczaka-smazone na oleju IV bedzie owoc V- kromka z serem zoltym albo jajkiem Jutro juz po chorobowym do pracy wracam. Kurcze boje sie pytan i spojrzen ![]() No i witam wszystkie nowe panie A heroine to jzu pojechala do tej Francji?? Monia- silo napedowa tego forum zagladaj do nas. bede pozniej to poczytam i napisze jeszcze co nieco ![]() Cindy jak tam zycie towarzyskie na obczyznie. Opowiadaj mi tu
Edytowane przez czbasia Czas edycji: 2012-10-04 o 14:09 |
|
|
|
#4775 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
No hmmm... z tym moim irlandczykiem to taka skomplikowana sprawa, bo jak się spotkamy to się zachowujemy jak para, a w trakcie tygodnia pisze raz na dzień, raz na dwa. No ja rozumiem, że zajęty jest, ale nie podoba mi się takie traktowania i chyba nic z tego nie będzie, ale z drugiej strony ja nie chcę się tu zakochiwać bo będę musiała tu zostać, a ja czuję, że moje miejsce jest w PL Jesiu! Miałam się uczyć i co? Jak zwykle wizaz :P hehe
|
|
#4776 |
|
Zadomowienie
|
Brazil Butt Lift, pisałam pare postów wyżej
![]() A życie sobie leci szybciutko Troche pracuje, troche się obijam, w sumie to nic ciekawego Pisałam już na wątku, że mam problemy z jelitami, mam mieć diete lekkostrawną, nie moge jeść niektórych rzeczy, ale też znowu nie za mało, więc diety jako takiej na utrzymanie nie trzymam, tylko ćwicze i staram się jeść regularnie. Zdrówko najważniejsze Miałam ostatnio uraz stopy i nie ćwiczyłam nic zupełnie ponad miesiąc Czułam się juz jak stara baba, kręgosłup mnie bolal i ogólnie wszystko A teraz po ćwiczonkach czuje się jak mlody bóg Strasznie mi brakowało |
|
|
|
#4777 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
Hm...uwielbiam zapiekanki robione w piekarniku, makarony z warzywami, ryż z jakimiś sosami warzywnymi, kotlety sojowe na tluszczu oczywiście zupy, kremy i inne cuda:P kolorowo![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
-oregano -bazylia -majeranek -papryka (słodka ostra) -tymianek (szczególnie do ziemniaczków )-gałka muszkatałowa ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
Aż mi się wstyd zrobiło. A narzekam bo tam tłuszcz mam, a chcę ujędrnić się Nie stawiam tak strasznie na zrzucenie kilogramów, ale ćwiczenia to by się przydało podkręcić![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
|
|
#4778 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurczak jest o wiele lepszy Możesz kupić taki garnek, żeby robić jedzenia na parze- kurczak jest bardziej soczysty i w ogóle lepszy Więc jak powoli będziesz zmieniać to co jadasz to będzie ok Powinnaś się przestawić na mniejsze porcje. Niestety to jest lepsze 5 razy dziennie (choć to zalezy jak wstajesz ) male posiłki Rano coś co ma dużo błonnika, a popołudniu skupiaj się na białku Jesz tyle ile musisz Ja zazwyczaj jadałam wiekszą miskę ryżu, a dziś mała i też mi wystarczy To zalezy od organizmu i od grzeszków ale powinno być ok. 1kg w ciągu tygodnia, zeby jak najmniej ograniczyć efekty jojo Dietka+ ćwiczenia powinny ci pomóc A ważyć się możesz ile chcesz :P Ja w miarę często staje na wagę, żeby się kontrolować (dziwne jest to, że rano mam 67,4, a potem nawet 66,9...). Ale jak kto woli ![]() Przyprawy też zalezą od ciebie- ja się nie ograniczam, bo lubię dobrze doprawione rzeczy. Możesz sobie poczytac na co wpływają rózne zioła, przyprawy itd. Skoro nie masz nadwagi to nie musisz być mocno ścisła to ograniczania wszelkich rzeczy Na obiad zrobiłam sobie ryż z pieczarki+cebula+śmietana (jogurt był przeterminowany :P). Ale smakowało mi Za jakiś czas wycisnę sobie pomarańcze
|
|
|
|
|
#4779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
mnie jakoś odrzuca od tych białkowych koktajli
|
|
#4780 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak jem ladnie to mnie nic nie boli, dolegliwosci innych nie mam, wiec dla wlasnej wygody wole dietke trzymac
|
|
|
|
|
#4781 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, ja uciekam na piffffko, ewentualnie 5
![]()
|
#4782 |
|
Zadomowienie
|
Zoska baw się dobrze
|
|
|
|
#4783 |
|
Raczkowanie
|
A to i piwko dozwolone, coraz bardziej mi się to zaczyna podobać ! Ja póki co na spacerku,spalam kalorie
juz prawie 3 km za mną ![]() A powiedzcie dziewczyny ile taka kromka z serem albo jakas szyneczka ma mniej więcej kalorii?
|
#4784 | |||
|
Zakorzenienie
|
No i poleglam. Zjadlam mala paczke cheetosow. No nie moglam im sie oprzec. Jak zobaczylam je w komodzie tak wiedzialam ze beda moje
![]() Dobrze, ze nie mrugnely do mnie polkilowe wafelki czekoladowe. A tak ladnie sie do teraz trzymalam---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
http://produkty.ilewazy.pl/ bardzo pomocna i gotowe dania sa orientacyjnie wyliczone. Powodzenia i wytrwalosci. Ojj mi tez bedzie potrzebne ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Wez mnie ze soba Mysle ze 5 dalabym rade wypic. Chociaz dawno nie pilam wiec pewnie trzeba by mnie holowac da domu A moze z mezulkiem jakies piffko albo winko obalim![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
Tylko najgorsze ze jak pije to wilczy apetyt mam![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
U mnei w maju na slub juz mialam 54 kg. I jeszcze 2 i byloby idealnie. A pozniej wczasy, imprezy i doopa. Teraz mam 58A dziewczyny te cwiczenia A6W spalaja tluszcz. Bo ktos mi mowil ze tylko miesnie wyrzezbie ale pod sadelkiem i wogole nie bedzie efektow. |
|||
|
|
|
#4785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- [QUOTE=zooska;36906702]Ty to taka lacha jesteś jakis mało, więc wiesz....!!![COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- a dzięki,dzięki Moje menu dzisiaj powala:
-grahamka z pomidorem i polędwicą -jogurt,jabłko -2 gałki lodów ![]() -Mcwrap mini -filet z grilla 2 łyż makaronu pełnoziarnistego -jabłko,3 kostki schokalady LEJCIE ILE WLEZIE !!! ![]() A na dokładke dodam,że wcale nie żałuje bo lody były pyszne i nie planuje w najbliższym czasie poprawy bo jutro idę na dżamprezę i pochleje troszke,ale ![]()
|
|
|
#4786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
makaron graham wiec ok, filet tez z grilla. No ta czeko tylko moglas sobie darowac ale wiem jak jest. dobrze, ze na 3 kostkach sie zatrzymalas
|
|
|
|
|
#4787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A stresów trochę mam... Chyba odpuszczę rozsz z matmy- to jednak mnie przerośnie, bo ciągle w niej siedze a i tak mi nie idzie- nie mam talentu i koniec. Z rozsz z geo i ang też się dostane. Chyba nie ma co robić nic ponad własne siły. Like jadaj więcej na śniadania, bo potem właśnie są takie napady Przecież z rana możesz zjesc 2kromki- organizm potrzebuje sily aby się "włączyć"- to ci nie zaszkodzi. Ogólnie jakoś mnie nie kręci liczenie sobie kalorii- jem to co lubię, ograniczam rzeczy niezdrowie i tyle- nie mam sily do przeliczania- po prostu w sklepie patrze na etykietki i jak jest kaloryczne to nie biorę ![]() Ja dziś pól na pół, ale mam podły dzień (nauczyciel mnie zjechał, że się nie uczę i gorzej zachowuje, a ja w zeszlym tyg wróciłam, nadrabiałam, napisałam u niego 2spr na 4 i 5 a w tym tyg jestem chora i byłam na lekcji, żeby być- nawet z gorączką- i cięzko było mi wysuwać "dalekoidące" wnioski- po 2lekcjach, gdzie tylko siedzę i słucham stwierdził, że się nie uczę... suuuuper.) Ś:musli IIŚ: wczorajszą ala pizze (dwa prostokątne kawałki), banan, jabłko O: pół woreczka ryżu z sosem z pieczarek+cebula+zioła+śm ietana P: (wstałam i brakowało mi siły, żeby się ruszyć..) banan+ baton K: 4prostokątne kawałki białego sera, cebula (lubię, ale coś mi tutaj nie podeszła) i musialam zjeść trochę ciemnego pieczywa do tego, bo inaczej bym nie przeknęła- pokrojona mała bułka- z tego z 1kromka by wyszla normalnie, więc nie płaczę I znowu odpuściłam sok z pomarańczy Widocznie na weekend wycisnę :P
|
|
|
|
|
#4788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No chyba, że chcesz poprostu schudnąć i być "wiotka", ja chcę mieć jędrne, umięśnione ciało.
Edytowane przez makaron91 Czas edycji: 2012-10-04 o 20:55 |
|
|
|
|
#4789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4790 |
|
Zadomowienie
|
Makaron to ja wstawilam ten artykuł :P
No cóż- udowodnione naukowo, więc co ja ci na to poradzę :P a) mięśnie ważą, więc nie ma spadku wagi b) osoby, które więcej ćwiczą tez czasem więcej podjadają, uważając, że mogą No i po jakimś czasie organizm przyzwyczaja się do ruchu, dlatego trzeba zmieniać ćwiczenia i w ogóle Więc nie jest to głupota. Często ćwicząc czasem i krótko dajemy sobie większego kopa- oczywiście najzdrowiej ćwiczyć codziennie i w ogóle. Kiedyś już były przeprowadzane badania pomiędzy osobami, ktore ćwiczą codziennie, a tymi które ćwicza tylko np. w weekendy. Możesz sobie poszukać w necie Ja wszystko czytam na jakimś sportowym portalu ;p A i co do bycia wiotkiej to też zalezy czasem od budowy- kolezanka jest chudzinką, kiedyś trochę tanczyla i w ogóle, ale raczej nie słyszę, żeby więcej ćwiczyła, a jednak ma piękny brzuch. Więc róznie to bywa- wiadomo, że ćwiczenia dużo dają, ale nie można się czasem zmienić ponad siły ![]() Ale ostatnio coraz mniej czytam ;( brak czasu robi swoje- liczę, że to się zmieni- dlatego chce porządny tel żeby swoja gazetke mieć zawsze ze sobą :P Laski z ciekawości sie pomierzyłam i szok! w biodrach było 93, a jest 91! a w pasie z 77 do 73! Ale jestem zadowolona- jak wróciłam z Hiszpanii to z 2-3 razy ćwiczylam, a jednak jest dobrze! :P Chyba dobrze się odzywiam Szczególnie jestem zadowolona z tego pasa- jest wieczor, ja jadlam kolacje i jednak nie mam wielkiego bebecha. To jest największa mobilizacja :P
|
|
|
|
#4791 |
|
Raczkowanie
|
Ja się co do ćwiczeń wypowiadać nie będę, bo zupełnie się na tym nie znam. Od kilku lat wybieram się na siłownie i dojść nie mogę
Czbasia Dzięki za informacje, bardzo przydatna Już sobie pomału planuję posiłki na jutro i tak myślę, że na śniadanie kromeczka z wędlinką i masło musi niestety być, to samo na lunch, obiadu jeszcze nie zaplanowałam, ale nie wiem cz wogóle coś będę robić, bo brak mi produktów w domu Na podwieczorek może Danio i na kolacje kromeczka z jajeczkiem. Nie wiem czy to dobrze brzmi i trzyma się kupy, ale mam nadzieję, że coś to da. Dzisiaj w każdym razie na spacerku spaliłam prawie 300 kalorii Byłoby dużo więcej, koło 500, gdyby nie zastała mnie ulewa... Poprostu nie mogłam oprzeć się autobusowi ![]() W takim razie ja też nie będę alkoholu wliczać. No przecież COŚ od życia trzeba mieć A tak na temat ćwiczeń... Czy istnieje coś co chociaż trochę zmniejszy boczki?
|
#4792 |
|
Zadomowienie
|
Framme hula hop
Jaki masz typ figury ? Gdzie Ci sie najszybciej odkłada?
|
|
|
|
#4793 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ja mam oponkę aczkolwiek trochę niewymiarową Talię też mam raczej względną i drugi brzuszek nad talią Ciężko to wytłumaczyć słowami
|
|
#4794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja uciekam spac dziewczynki, milej nocy
|
|
|
|
|
#4795 |
|
Wtajemniczenie
|
Cindy i ja też jestem z siebie dumna
Tobie też świetnie idzie więc tylko powodzenia z Irlandczykiem życzę 5 dzień bez objadania i w 1300kcal się zmieściłam a ze słodkości 3 małe ciepłe lody wpadły( 28kcal w sztuce ).Rozgrzewam się gripexem bo deszcz mnie w drodze złapał a nie chce znowu dentysty przekładać z powodu przeziębienia Dostałam nowe puzzle 3tyś elementów, będzie co robić w weekend ![]() Nie będę się wypowiadała na temat ćwiczeń itd bo póki nadwagę mam to żaden autorytet ze mnie, jak się wylaszcze to powiem czy lepiej 30min czy godzinę Losing hh świetna sprawa na talię ale trzeba umieć kręcić ![]() Alkohol to masa pustych kalorii ale jak już mówiłam tak bez grzechu to nudne by nasze życie było też nie uwzględniam tych kcal z alko choć mam szczęście i od ukończenia studiów praktycznie nic nie pije, zbrzydło mi a teraz to tylko gin z tonikiem mnie kusi
|
#4796 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo napewno dziwacznie to brzmi Margot85 ja też nie umiem kręcić, ale jeśli to mogłoby mi pomóc pozbyć się boczków to kurde chyba się spróbuję nauczyć. Będzie ubaw
|
|
#4797 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwariować można było, ale już jest ok ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- 1 piwo 300kcal ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
ja się zdenerwowałam, bo się okazało, że ten kurs jest za słaby na moje możliwości i facet mi powiedział żebym na niego nie szła bo szkoda mojej kasy i czasu i że się będę nudzić więc szukam dalej. Chyba nie pójdę na kurs, kupię sobie książki i na sam egzamin pójdę. ehhh nie ma to jak być na za wysokim poziomie ![]() No a tu są takie sklepy wszystko po 1-2 euro, no i nie miałam rozmienionej kasy na autobus i musiałam coś kupić to kupiłam chipsy i cole zero po 1 e. Miało zostać na weekend, ale się wkurzyłam na to wszystko, na to że się starałam oszczędzać a już 10 e wydałam zła jestem. Spałam dziś tylko 3 h nie umiałam spać jakoś. Zaraz się kładę spać. ![]() A6W podobno tylko mięśnie robi. Do spalania tłuszczu najlepsze są aeroby!
|
|
#4798 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Like_a_women;369102 71]Waga wagą,ale dla mnie ważniejsze są wymiary,więc yyyy nie jest idealnie
![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
nie ładnie! Jeszcze nawet nie żałuje ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
|
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
O ja Cie pokaż jak skończysz
co ciekawego będziesz układać ?A ja Was czytam, ale cały dzień jakoś zleci i dopiero teraz moge coś naskrobać. Studia sie zaczęły takze czasu mniej. Staram sie cwiczyć od października ;p 3 x w tyg poniedziałek i środa zaliczone turbo spalanie Ewy. Jutro może skalpel wieczorem zrobie. Do tego w dni wolne miałam robić brzuch ale czasu i sił brak. Zresztą w ciągu dnia sie tyle nachodze że cwiczenia jakies tam sa. Wagi nie mam wiec nie stresuje sie ile waże
|
|
|
|
#4800 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja inną technikę chcę stosować. Najpierw chcę do dietki się przyzwyczaić, następnie chcę zacząć 2-3 razy w tyg uprawiać aeroby, tylko i wyłącznie na spalenie tkani tłuszczowej, następnie jak już spalę to chcę się ujędrnić. Nie chcę mieć dużych mięśni. Całe życie trenowałam, ćwiczyłam itd i byłam umięśniona więc akurat się cieszę, że już nie mam tak dużo mięśni najpierw chcę schudnąć, potem będę się ujędrniać.---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
![]() Podkreślony tekst-
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

Jak jadałaś smażone to nie odstawiaj całkowice, tylko ostawiaj tłuste dodatki
I tak myślę, że muszę znaleźć trochę przepisów na pieczone jedzonko, bo dzień w dzień smażone to koszmar jakiś. Dziś i tak zjadłam z dużo na śniadanie, ale przez resztę dnia postaram się ograniczyć. Najgorsze jest to, że nie potrafię jeść 5 razy dziennie, zazwyczaj jem 3 posiłki, ale za to konkretne, więc muszę się nauczyć jakoś to rozdzielać.

Jak pijasz te koktajle regularnie to dobry pomysł z dużą puszką, oglądałam wczoraj nawet ten cud ale ja nie daje rady wypić takiego białkowego napoju( odruch wymiotny mi się włącza
no staram się codziennie zjeść owoc i warzywa, ale różnie to bywa
jestem z Ciebie dumna!
Czułam się juz jak stara baba, kręgosłup mnie bolal i ogólnie wszystko
)
Aż mi się wstyd zrobiło. A narzekam bo tam tłuszcz mam, a chcę ujędrnić się
[COLOR="Silver"]

i nie planuje w najbliższym czasie poprawy
bo jutro idę na dżamprezę
i pochleje troszke,ale