|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
Cytat:
nie wiem o co chodzi z ta cukrzyca:/
|
|
|
|
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
Micia to mojej kolezanki syn pampersow nie moze a dade tak
![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Dojotka czka na ktg |
|
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle miałam napisać - wpadłam na pomysł jeśli chodzi o prezent świąteczny dla rodziców - i na pamiątke dla nas samych
Chcemy taki zestaw - albo coś podobnego (bo ta wersja ze zdjęciem droższa) http://www.ebay.co.uk/itm/Baby-Girl-...item3a7a56c503 Żeby można odbić stópkę, czy dłoń - myślę, że to będzie fajny pomysł - bo ja nie mam nigdy głowy do prezentów.
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-10-04 o 21:06 |
|
|
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też słyszałam, że Pampers i Dada wychodzą z jednej fabryki. Jak tutaj pisałyście, że jednak są różnice pomiędzy nimi to już zwątpiłam czy to prawda.
Chyba, że Dady są produkowane w tej samej fabryce, ale z materiałów gorszych jakościowo.
|
|
|
|
#2316 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Chciałabym, żeby moje dziecko tolerowało Dady, bo mam Biedronę pod domem.
|
|
|
|
|
#2318 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() za ktg - na pewno bedzie dobrze
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
To tak jak firma Tołpa jest.. kosmetyki, wiecie
sama Tołpa jest droga ale z tej samej fabryki wychodza kosmetyki Be Beauty, które są w Biedronce
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
cos musi byc skoro to samo dziecko moze jedne a nie toleruje drugich
![]() z cekawostek-norweskie pampersy sa zupelnie inne od polskich |
|
|
|
#2321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaaa mąż mi przywiezie coś dobregoooo
|
|
|
#2322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wydaje mi isę, że dady jednak są z troche gorszych materiałow. Moja bratowa jak byla z malym w szpitalu bo mial biegunke itp (juz nie bede sie rozpisywac na ten temat ) to własnie kupila dady i mowila, ze sa super. tylko ze jak biegunka minela i wrocila do domu i nie zmieniala pampersa co 2 godziny to mowila ze tragedia... jak sie dluzej potrzymalo to zaraz przelewały i całe takie napompowane byly, a pampersy nawet jak się troche dluzej przetrzyma to nic nie wycieka i nawet jak jest lekko przepełniony to tak fajnie to się zbija a w tych dadach niby tak srednio to wyglada...ale co uzytkownik to opinia, jednym pasuje, drugim nie ona akurat mowila, ze woli dolozyc troche kasy ale przynajmniej nie przelewaja i jak dluzej przetrzyma to nic sie nie dzieje
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra ide do wyra
poczytam książkę ![]() Buziakii ![]() ![]()
|
|
#2324 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze nie dosc ze zjadlam kolacje, wciełam orzechy wloskie i miala byc basta. To jeszcze naszło mnie na platki fitness z mlekiem mmmm a mialam nic nie jesc juz o tej godzinie. Az sie boje co bedzie u ginka pod koniec miesiaca. ktoras mowila ze w ostatnim miesiacu sie juz nie tyje a mozna jeszcze schudnac hmmm Ciekawe czy ta teoria sie sprawdzi na mnie
|
|
|
|
#2325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam juz huggiesy , happy i pampersy .. Dade wprowadze pozniej jak te sie skoncza .. mam nadzieje ze mlody bedzie z nich zadowolony .. ![]() Ide sobie zrobic slodka chwile .. kisielek . i potem lulu bo jutro znowu rano pobudka . Musimy zabrac sie z naszymi chlopami do ich pracy bo tam stoi moje drugie autko i nie ma kto nim przyjechac .. a ze ja sie do TŻeta nie oddzywam od paru ladnych dni to musze wszedzie z siostra jezdzic bo ja niestety prawka nie mam .. No nic . dobranoc
|
|
#2326 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to by było super jakby sie i u mnie sprawdziło, bo mam już 15kg na plusie i więcej bym nie chciała
|
|
#2327 | ||||
|
Zadomowienie
|
Jakie cuda maluśkie
Cytat:
Cytat:
Ja dzis poczytalam wrzesniowki, ale to jeszcze nie na moje nerwy...![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie wieczorkiem. Wróciłam z wycieczki na porodówkę. Wrażenia całkiem całkiem. Bardzo łądnie odnowili, nowe łóżka i wszystko. Ale tak się nalatałam, bo sobie jeszcze tą paczkę z Winiar poleciałam odebrać, zaliczyłam ciucha
tesco i byłam w Lidlu, ale niestety termometru już nie było a teraz mnie nogi tak bolą, że nie mogę i nie mam siły się ruszyć. Idę Was trochę nadrobić, bo kompletnie nie wiem co się dzieje
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) wiec moze gdzies sie jeszcze jakis uchowal ..
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
Dziś przeżyłam szok- chyba zaczął mi odchodzić ten cały czop. Na wkładce zauważyłam kawałek śluzu, był koloru beżowego i troszkę tak jakby podbarwiony krwią w jednym miejscu ale jeszcze za wcześnie przecież ![]() Dobrze, że jutro mam spotkanie z położną, to się wyjaśni. Teraz z tego wszystkiego zaczął mnie boleć brzuch ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Dojotka ja na Twoim miejscu też bym pojechała. Wiem co czujesz, ale to przecież chodzi o zdrowie Twojego Maluszka |
|
|
|
#2331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.. kurcze to juz ??? moze to nie ten czop . ja tez mam od paru ladnych tygodni duzo wiecej sluzu ktory jest taki jakby galaretowaty .
|
|
#2332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za dorotke co do pieluszek to nie wiem juz co mam zrobic oczywiscie bo biedroinke mam dalej wiec tak to mąz by mi jezdzil ale jak by mi zabraklo i cos to nie pojade , mam pod nosem tesco , wiec może cos z tesco jakies pieluchy, nei wiem czy ktoras z was ma doswiadczenia z gaga z tesco?bo tez tanie..nie wiem ale najchetniej te dady bym kupowala 1 , a potem 2 mam nadz ze maly nie bedzie uczulony chusteczki bede kupwoac bambino, bo sama bardzo lubie lub cleanic sensistive te rózowe. mnie chusteczki pampesr uczulały wiec nawet dziecku nie kupie, bo kurcze wychodza mi na rękach od nich plamy nie wiem czemu---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
tak lekarz stwierdzil---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- micia gratuluje wizyty ja na tych zdjeciach usg nic nie widze wiec przepraszam ale nawet moj tz widzial zawsze u nas wiecej niż ja
|
||
|
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2334 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2335 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2336 | ||||
|
Zadomowienie
|
Oooo, na to nie wpadłam
Cytat:
ale nie pracuj tyle - odpocznij ![]() Halwaya, Judkama - a bo najpierw się cykałam że będzie widać że jestem w grupie a jak mi wyjaśniłyście to jakoś wtedy do rodziców wyjeżdżałam i nie ogarnęłam odkąd wróciłam... pierdółka ze mnieCytat:
![]() Cytat:
wizytyCytat:
wizyty - piękne zdjęcie ![]() vdrl - tak jak pisała chyba Sola to na kiłę. Ja miałam tylko na początku ciąży więc chyba nie zleci mi drugi raz bo teraz mam wizytę w 38tc. Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2012-10-04 o 21:54 |
||||
|
|
|
#2337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak wolalabym zeby mi nie odchodzil jesczcze ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- ja na ta kiłe mialam jakos w czerwcu robione, teraz nic nie mowil wiec raczekj tez juz miec nie bede |
|
|
|
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczescie nawet jesli to on to i tak mozesz jeszcze pare dobrych tygodni pochodzicu siebie nie widzialam nawet czopa przed porodem
|
|
|
|
|
#2339 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dwa tyg temu na wizycie wszystko było ok, wiec myślę że nadal jest, bo właściwie nic nie robię, nie dźwigam, nie przepracowuję się, nie męczę żeby przypadkiem nie wywołać porodu, bo i ja muszę i synio musi wytrzymać co najmniej do 25 października kiedy skończymy 38 tydzień ![]() zmykam dziewczynki do jutra
Nasz ślub 1.08.2009 Nasz skarb 2.11.2012 Edytowane przez agrafka85 Czas edycji: 2012-10-04 o 22:22 |
|
|
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
MAdzius niekoniecznie to czop.moze po prostu naczynko gdzies Ci pekloi to taki splot okolicznosci.dzieci sa juz tak duze i uciskaja maksymalnie ze niektore naczynia nie wyrzymuja i pojawiaja sie plamienia.moja bratowa miala krwotok w 8 miesiacu okazalo sie ze peklo jakies wieksze naczynie a z malym wszytsko bylo ok.nie stresaj sie
![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- a martusia po serniczku miala 111 i ma zgage pierwszy raz od niepamietnych czasow od niego ewidentnie to co dobre powoduje zgage |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.

ależ ja wam zazdroszczę - też bym chciała usg - ale na tym etapie to tylko prywatnie - a nie chcę wydawać bez sensu kasy 
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

:brzyd al:

za ktg - na pewno bedzie dobrze

i potem lulu bo jutro znowu rano pobudka . Musimy zabrac sie z naszymi chlopami do ich pracy bo tam stoi moje drugie autko i nie ma kto nim przyjechac
.. a ze ja sie do TŻeta nie oddzywam od paru ladnych dni to musze wszedzie z siostra jezdzic bo ja niestety prawka nie mam ..

ale nie pracuj tyle - odpocznij