Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz. 5. - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-04, 21:46   #3841
funk_you
Wtajemniczenie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.

Coraz bardziej mnie zadziwia to co się dzieje na moim wydziale- w środę muszę się sklonować bo mam w tym samym czasie ćwiczenia z woku i angielskiego. Dzisiaj przyszłam na 11 i okazało się, że zmienił się plan. Oczywiście nikt nie przyszedł na rano, bo nikt nie wiedział o tym- nie było żadnej informacji na stronie wydziału, żadnej kartki, informacji, nic. Posiedziałam pół godziny i do domu.
funk_you jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 21:53   #3842
crystalmethod
Raczkowanie

Dziwi mnie kupowanie prezentu szefowi na Walentynki czy może to ja nie znam obecnych trendów
crystalmethod jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 21:54   #3843
Maqua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez funk_you Pokaż wiadomość
Coraz bardziej mnie zadziwia to co się dzieje na moim wydziale- w środę muszę się sklonować bo mam w tym samym czasie ćwiczenia z woku i angielskiego. Dzisiaj przyszłam na 11 i okazało się, że zmienił się plan. Oczywiście nikt nie przyszedł na rano, bo nikt nie wiedział o tym- nie było żadnej informacji na stronie wydziału, żadnej kartki, informacji, nic. Posiedziałam pół godziny i do domu.
Ja kolejny dzień przyszłam na zajęcia, które zostały odwołanie po 10 minutach od rozpoczęcia...
Dziwi mnie ten brak szacunku do studentów i ich czasu. Wczoraj nasze sto osób pędziło na łeb na szyję na drugi koniec miasta na wykład, który odwołano jak już tam dotarliśmy. Uczelnia wymaga stawania na rzęsach i płaszczenia się przy każdej prośbie, a nas - studentów - traktują w najlepszym przypadku jak zło konieczne.

Co jeszcze mnie dziwi, to to, że nie dostałam miejsca na obowiązkowym (!) wuefie i jedyne opcje, które mam są... płatne.
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 22:19   #3844
201604181004
Konto usunięte

Mnie już z uczelnią nic nie zdziwi no może zdziwiłoby mnie gdyby w końcu coś było przychylne studentowi.
Dzisiaj nawet podjęłam decyzję, że jeśli zacznę drugi kierunek za rok, to na prywatnej uczelni. Nie ma sensu płacić kupy kasy za zaoczne na państwowej uczelni, tylko dlatego że jest państwowa jak to nawet nie jest hiper poziom bo studenci traktowani są czasami po macoszemu. Orientując się, na prywatnych płaciłabym miesięcznie ok 200 zł mniej a mam to bardzo blisko domu.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 22:29   #3845
Kojaniskatsi
Raczkowanie

Dziwią mnie panie w sklepach (najczęściej małych, osiedlowych), które zachowują się tak, jakby wciąż tkwiły w prl-u i sądziły, że ich sklep jest jedynym w okolicy, więc klienci i tak wrócą. Takim przykładem jest właścicielka spożywczaka umiejscowionego najbliżej mojego domu - za każdym razem gdy tam wchodziłam, czułam się jakby miała mnie zaraz wyprosić, wszystko podawała z wielką łaską a jeśli myślałam dłużej niż minutę, pośpieszała mnie. Kiedyś nawet mi pysknęła, gdy poprosiłam, by wymieniła mi podgnitą nektarynkę na ładną, świeższą. Już tam nie chodzę, o.

"Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza"
Albert Einstein
Kojaniskatsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 22:57   #3846
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kojaniskatsi Pokaż wiadomość
Dziwią mnie panie w sklepach (najczęściej małych, osiedlowych), które zachowują się tak, jakby wciąż tkwiły w prl-u i sądziły, że ich sklep jest jedynym w okolicy, więc klienci i tak wrócą. Takim przykładem jest właścicielka spożywczaka umiejscowionego najbliżej mojego domu - za każdym razem gdy tam wchodziłam, czułam się jakby miała mnie zaraz wyprosić, wszystko podawała z wielką łaską a jeśli myślałam dłużej niż minutę, pośpieszała mnie. Kiedyś nawet mi pysknęła, gdy poprosiłam, by wymieniła mi podgnitą nektarynkę na ładną, świeższą. Już tam nie chodzę, o.
Ja jestem zbyt nerwowa i bym takiej "osobistości" powiedziała, co myślę. Nie znoszę takiego traktowania. Jak komuś nie pasuje to co robi, to niech nie pracuje i sobie kopie ogródek .

Mnie dziwi takie traktowanie studentów, o jakim piszecie. Mój brat z tego powodu przeniósł się na uczelnię prywatną. Płaci mniej za te same studia i traktują go jak człowieka. Papierek ten sam, więc po co się stresować. Ba, ja mam porównanie w traktowaniu ludzi na takim PWSZ a na Uniwerku. Zawsze mnie dziwiło, że się śmiali z PWSZów... a tak na prawdę uczelnia, jak każda inna i przynajmniej mój traktował studentów, jak ludzi i wszystko można było załatwić, jak również przepływ informacji był wzorcowy a stypendium naukowe dostawał każdy, kto się łapał w widełki. Na uniwerku dowiedzieć się cokolwiek graniczyło z cudem a stypendium dostawali tylko ci co mieli średnią 5,0... pozostali, co się łapali, ale nie mieli tak wysokiego stypendium.... nara. Żałuję, że nie olałam tej imprezy i nie poszłam na zaoczne, na prywatną uczelnię. Z resztą... co było to było, teraz mogę sobie gdybać. Papierki mam... ładnie się kurzą w teczce .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 23:02   #3847
201604181004
Konto usunięte

Ta, ja mam ambitny plan drugi kierunek zacząć prywatnie zaocznie koło domu. A magisterkę zrobić zaocznie na uniwerku, tadada ;- ). Tyle że jeśli dojdzie do tej drugiej magisterki, to dojdzie do tego w odległej przyszłości kiedy mam nadzieję 200 zł w te czy wewte miesięcznie nie będzie tragedią

Myślę że to chyba jakaś grupa PRowców z Uniwersytetów zajmuje się wyśmiewaniem prywatnych uczelni, żeby wpłynąć na psychikę studentów, wiecie "och państwowa uczelnia czujcie się wyjątkowi, złapaliście boga za nogi kłaniajcie się teraz w pas wszystkim że zezwalają wam na studiowanie tutaj bo to zaszczyt'
Stary 2012-10-04, 23:06   #3848
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Ta, ja mam ambitny plan drugi kierunek zacząć prywatnie zaocznie koło domu. A magisterkę zrobić zaocznie na uniwerku, tadada ;- ). Tyle że jeśli dojdzie do tej drugiej magisterki, to dojdzie do tego w odległej przyszłości kiedy mam nadzieję 200 zł w te czy wewte miesięcznie nie będzie tragedią

Myślę że to chyba jakaś grupa PRowców z Uniwersytetów zajmuje się wyśmiewaniem prywatnych uczelni, żeby wpłynąć na psychikę studentów, wiecie "och państwowa uczelnia czujcie się wyjątkowi, złapaliście boga za nogi kłaniajcie się teraz w pas wszystkim że zezwalają wam na studiowanie tutaj bo to zaszczyt'
Nie mówcie mi nic o drugim kierunku
mnie nań nie stać. ;(
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 23:10   #3849
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:

No tak... ale PWSZ, to Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa ... więc to tak samo państwowy twór, jak Uniwerek. A poza tym... dla mnie różnica między małą uczelnią czy prywatną uczelnią a takim wielkim uniwerkiem, to właśnie traktowanie studentów. Małym i prywatnym zależy bardziej, bo to jednak kasa.... wielkim uczelniom z tradycjami od czasów jakiegoś Mikołaja Kopernika czy innego Kościuszki, jest to obojętne, bo jadą na opinii i zawszę będą chętni.
Stary 2012-10-04, 23:14   #3850
201604181004
Konto usunięte

AAAAAAA sorry u mnie wszystko co się zaczyna PWS... oznacza pomorską wyższą szkołę czegoś tam

Ja prorokuję że na przestrzeni lat, powoli będą podupadać na popularności te uczelnie państwowe które nie są jakieś super hiper (dla mnie takie dobre to nie wiem, na przykład SGH czy Jagiellonka, no i każde medyczne) w stylu akademia czegoś tam, na rzecz uczelni prywatnych i stanie się to co z leczeniem państwowo i prywatnie płacisz = ktoś sie tobą interesuje i nagle znajduje się dla ciebie szacunek a panie z dziekanatu są miłe.
Stary 2012-10-04, 23:18   #3851
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
AAAAAAA sorry u mnie wszystko co się zaczyna PWS... oznacza pomorską wyższą szkołę czegoś tam

Ja prorokuję że na przestrzeni lat, powoli będą podupadać na popularności te uczelnie państwowe które nie są jakieś super hiper (dla mnie takie dobre to nie wiem, na przykład SGH czy Jagiellonka, no i każde medyczne) w stylu akademia czegoś tam, na rzecz uczelni prywatnych i stanie się to co z leczeniem państwowo i prywatnie płacisz = ktoś sie tobą interesuje i nagle znajduje się dla ciebie szacunek a panie z dziekanatu są miłe.
Tutaj muszę się wtrącić na UG na WPiA panie są genialne, przynajmniej te od administracji. Kochane babeczki. Może nie zawsze wszystko wiedzą i czasem nam mieszają to jednak są urocze i bardzo pomocne
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 23:22   #3852
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Obecnie mam kontakt z całkowicie prywatną służbą zdrowia. Jak na razie nie narzekam, wszyscy są mili i pomocni. Nie ma "jem przecież, spadaj babo" . W ogóle dziwi mnie takie traktowanie ludzi. Ciekawe czy to chamstwo u niektórych przejawia się także w sytuacjach prywatnych?

A co do uczelni... to tym wielkim, co myślą, że dalej są w czasach świetności i mogą pomiatać ludźmi, życzę takiego upadku z całego serca. Pamiętam, jakie problemy miał mój brat i ile go to nerwów kosztowało, gdzie on był na zaocznych i płacił niemało za studia. Na prywatnej zupełnie inna bajka, ze wszystkim da się normalnie dogadać.

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-10-04 o 23:23
Stary 2012-10-04, 23:25   #3853
BioIvO
Zakorzenienie

Będzie nieco plotkarsko:
Dziwią mnie rozwody z uśmiechem na ustach. Serio, niektóre osoby deklarują że rozwód nie stanowi dla nich żadnego problemu. Nie twierdze, że w trakcie rozwodu trzeba iść na noże z byłym małżonkiem ale postawa "no problem" gdy ma sie kilka wspólnych lat ze sobą i do tego dziecko naprawdę mnie dziwi. Przecież rozwód to jakby nie było porażka życiowa i nieraz tragedia dla dzieci.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.

Edytowane przez BioIvO
Czas edycji: 2012-10-04 o 23:34
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 23:26   #3854
201604181004
Konto usunięte

no jak jest jakiś problem w stylu - ktoś ma pracę i nie może przyjść na coś tam, albo nakłada mu się coś z czymś i musi zmienić grupę to najczęściej jest

'naprawdę, bardzo nas to interesuję ale to państwa problem'

generalnie spotkałam się nawet z tym że to pracodawca jest bardziej wyrozumiały niż opiekun toku
Stary 2012-10-04, 23:32   #3855
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Może chce być postępowym księdzem, który sprawi, że celibat będzie tylko wspomnieniem? A tak serio... nie jest czasem na studiach dla świeckich?
Jest na teologii kapłańskiej czy jak to się zwie.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 23:32   #3856
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Będzie nieco plotkarsko:
Dziwią mnie rozwody z uśmiechem na ustach. Serio, niektóre osoby deklarują że rozwód nie stanowi dla nich żadnego problemu. Nie twierdze, że w trakcie rozwodu trzeba iść na noże z byłym małżonkiem ale postawa "no problem" gdy ma sie kilka wspólnych lat ze sobą i do tego dziecko naprawdę mnie dziwi. Przecież rozwód to jakby nie było porażka życiowa i nie raz tragedia dla dzieci.
Przykre... może to jakaś forma odrzucania od siebie negatywnych emocji? A jeśli nie to... jest to dla mnie tak samo dziwne, jak pogląd: po co ci ślub, i tak się rozwiedziecie . To po co jeść dobre rzeczy, skoro i tak się to odda w toalecie . Bez sensu.

agniesikk - oj... jak tak, to też mnie dziwi, że ma dziewczyna a chce być kapłanem. Niech przejdzie na protestantyzm, to nie będzie musiał z niczego rezygnować .

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-10-04 o 23:33
Stary 2012-10-04, 23:39   #3857
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
w Krakowie podupadają wszelkie prywatne i inne Wyższe Szkoły Czegoś Tam.
oblężenie jak zwykle jest na AGH, UJ (ale też nie wszystkie kierunki), Politechnika, UP, reszta ma problemy.
Stary 2012-10-04, 23:52   #3858
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 00:09   #3859
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Nawet sam wystrój tych sklepów często jest zatrzymany w czasie
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 00:54   #3860
Finlora
Zakorzenienie

Rozwala mnie to jak "tfurcy" seriali próbują nam robić wodę z mózgu - tzn wiedziałam, że próbują, ale nie myślałam, że do tego stopnia. Oglądam jednym okiem "Na dobre i na złe" i przez większość czasu rozmowa toczy się na temat dzieci, jakie są cudowne, jakie to szczęście mieć dzieci i takie tam paplanie.
Jak ten Holender pokazał komuś zdjęcie z usg to inny urządził mu na tę okoliczność szopkę z gratulacjami, muzykami itd - żenada
Albo scenarzystom brakuje pomysłów albo dostali odgórne polecenie, że mają gloryfikować macierzyństwo
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 02:45   #3861
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Obecnie mam kontakt z całkowicie prywatną służbą zdrowia.
To w Holandii jest "prywatna służba zdrowia " ? Może masz na myśli wolny wybór ubezpieczyciela ?
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 07:13   #3862
Dosiak
BAN stały

W kwestii studiów dziwi mnie narzekanie na wszystko. Rozumiem, że na niektóre rzeczy można się zdenerwować, ale nie ma sensu zaraz ogłaszać, że państwowe uczelnie mają studentów gdzieś, a na prywatnych to wszystko odbywa się w miłej atmosferze. Podobnie jak nie rozumiem opinii, że na prywatnych jest niższy poziom niż na państwowych. Nie mam na myśli konkretnej wypowiedzi w tym wątku, ale taka refleksja naszła mnie po wszystkich żalach na usosy, dziekanaty itd.

Państwowa służba zdrowia też często jest demonizowana. Ostatnio tata był w szpitalu kilka dni. Zrobili mu komplet badań, atmosfera spokojna, personel miły, oddział czysty. No nie było na co narzekać.
Dosiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 07:35   #3863
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Teeeż tego nie lubię w ogóle mam dziwną manię mojej sfery osobistej nie lubię gdy jest zaburzana poprzez przypadkowe dotykanie mnie albo szturchanie albo bógwieco
Ja też. Nienawidzę gdy ktoś mnie obcy dotyka więc najczęściej staram się o tym nie myśleć i przesuwać czy coś, ale to nie zawsze jest możliwe.
Stary 2012-10-05, 11:06   #3864
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
He, he panie po 50-tce, trwała i paseczek koronki we włosach.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:20   #3865
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
To w Holandii jest "prywatna służba zdrowia " ? Może masz na myśli wolny wybór ubezpieczyciela ?
No o ile wiem, to sobie wybieram ubezpieczyciela i z tego ubezpieczenia opłacam wszystkie usługi medyczne . A jak nie z ubezpieczenia, to z własnej kieszeni .
Stary 2012-10-05, 12:34   #3866
korabrzozy
Raczkowanie

W marcu rozstaliśmy się z mężem po dwunastu wspólnie spędzonych latach. Obyło się bez awantur, robienia sobie przykrości itp. i dzisiaj jesteśmy w naprawdę dobrych stosunkach. W pewnych kwestiach wciąż możemy na siebie liczyć (np.. on ostatnio rozwiązywał pewien mój problem "z elektryką", ja czasem pożyczam mu samochód). Myślę, że spokojnie można nas nazwać przyjaciółmi. Żadne z nas nie robi z tego rozstania tragedii.
I dziwi mnie, że kogoś to dziwi.

Edytowane przez korabrzozy
Czas edycji: 2012-10-05 o 12:58 Powód: błąd
korabrzozy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:41   #3867
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Będzie nieco plotkarsko:
Dziwią mnie rozwody z uśmiechem na ustach. Serio, niektóre osoby deklarują że rozwód nie stanowi dla nich żadnego problemu. Nie twierdze, że w trakcie rozwodu trzeba iść na noże z byłym małżonkiem ale postawa "no problem" gdy ma sie kilka wspólnych lat ze sobą i do tego dziecko naprawdę mnie dziwi. Przecież rozwód to jakby nie było porażka życiowa i nieraz tragedia dla dzieci.
a co z parami, ktore nie mieszkaja ze soba od paru lat i wioda odrebne zycia zupelnie? albo pary, ktore maja juz swoich nowych partnerow i taki rozwod jest dla nich czyms bardzo pozadanym, bo dzieki temu beda mogly sformalizowac nowe zwiazki?

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2012-10-05 o 13:42
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 14:14   #3868
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Podobnie jak nie rozumiem opinii, że na prywatnych jest niższy poziom niż na państwowych.
Czasem bywa też tak, że profesor na państwowej, jest jednocześnie też wykładowcą na prywatnej uczelni, więc nie ma różnic w poziomie. (no chyba że profesor mysli sobie "a, to pominę, tego prywaciakom nie powiem, bo przecież tylko uczelnie państwowe się liczą!
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 14:41   #3869
201604181004
Konto usunięte

Lubię takie mądrości jakimi Dosiak sypie - jak śmiesz narzekać na służbę zdrowia przecież tata mojego kuzyna wujka szwagra z drugiej linii ostatnio był w szpitalu i wyjątkowo go lekarz nie z.... i został wyjątkowo potraktowany z godnością

noooo pokłony biję, w pas się kłaniam

a to mnie dziwi, taka zabawa

Za to dzielimy uczestników na dwie grupy i jednej wyznaczamy rolę Izraelitów a drugim Anioła Ś. Pierwsza grupa musi przejść się po okolicznych domostwach i na ich płotach poumieszczać strzępy czerwonej materii (imitującej krew), tak by były przynajmniej częściowo widoczne. Druga grupa będąca wysłannikiem Bożym, pełna Miłości stara się nie skrzywdzić nikogo z Ludu Wybranego, aby tego jednak dokonać musi stwierdzić, które to domostwa są mianowicie Izraelskie.

z tego wątku polecam https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=647388&page=6
Stary 2012-10-05, 14:50   #3870
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
a to mnie dziwi, taka zabawa

Za to dzielimy uczestników na dwie grupy i jednej wyznaczamy rolę Izraelitów a drugim Anioła Ś. Pierwsza grupa musi przejść się po okolicznych domostwach i na ich płotach poumieszczać strzępy czerwonej materii (imitującej krew), tak by były przynajmniej częściowo widoczne. Druga grupa będąca wysłannikiem Bożym, pełna Miłości stara się nie skrzywdzić nikogo z Ludu Wybranego, aby tego jednak dokonać musi stwierdzić, które to domostwa są mianowicie Izraelskie.

z tego wątku polecam https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=647388&page=6
Wyprzedziłaś mnie

Mnie dziwi też:
Cytat:
"Podkuwanie konia Na środku sali ustawiamy dwa krzesła, na których siadają uczestnicy zabawy. Zawiązujemy im oczy, a wokół rozmieszamy buty (mogą też być miseczki, kubki od jogurtu, plastikowe doniczki). Na dany znak zaczynają szukać butów. Ten, kto znajdzie but, stara się obuć weń nogę krzesła. Wygrywa ten, kto pierwszy zdoła usiąść na krześle, którego wszystkie nogi zostały obute. Najzabawniej wygląda krzesło w kaloszach."
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości