Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kcal cz 8 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-04, 13:58   #4771
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Cytat:
Napisane przez Ladywithweapon Pokaż wiadomość
Framme nie przesadzaj ze zmianami- małymi kroczkami Jak jadałaś smażone to nie odstawiaj całkowice, tylko ostawiaj tłuste dodatki Wczoraj oglądałam jak babka do wszystkiego masło dodawała... (jak można ryż na masle jesc?). Ja sama kocham smażone rzeczy, ale nie można za dużo i za tłusto- wiadomo, że pewne rzeczy obciekaja tłuszczem, a częśc jest ok.
Chce kupić patelnie taka ala grill :P

Kręci mi się w głowie i mam problem ze wzrokiem- bałam się aż jechac samochodem- jakbym chciała jednym i drugim okiem patrzec- musialam jedno zamykac, bo nie moglam ogarnąć drogi... Nie wiem o co chodzi... Kiedys cos takiego mialam, ale nie az tak mocno i bylam u okulistki, ale za duzo mi nie powiedziala.

I nie mam pomyslu na obiad... chyba wycisne sobie sok z pomaranczy i potem pomysle ;p
Chyba jakiejś witaminy Ci brakuje tylko nie bardzo wiem jakiej... tej co w jagodach chyba jest... musisz na necie poszukać

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Framme Pokaż wiadomość
Okej, czyli jak zjem podsmażonego kurczaka, ale bez panierki i mniej niż normalnie to będzie chyba dobry początek, nie? I tak myślę, że muszę znaleźć trochę przepisów na pieczone jedzonko, bo dzień w dzień smażone to koszmar jakiś. Dziś i tak zjadłam z dużo na śniadanie, ale przez resztę dnia postaram się ograniczyć. Najgorsze jest to, że nie potrafię jeść 5 razy dziennie, zazwyczaj jem 3 posiłki, ale za to konkretne, więc muszę się nauczyć jakoś to rozdzielać.

A jak wam się rozkłada spadek wagi? Ok. 1-2 kg tygodniowo? Jak często się ważycie?

Ach, zapomniałam jeszcze zapytać jak z przyprawami? Ograniczacie coś czy raczej nie trzeba tu większych zmian?
Przepraszam, że tak męczę pytaniami, ale nie ma jak zapytać ekspertek

A co do wymiarów to 76 w talii, 93 w najgrubszym miejscu (tak zwana opona ) i 57,5 w udzie. Z tych 93 na 70 jakby spadło to łoooooo ;D
Ja też czasem mam problem żeby zjeść 5 posiłków dziennie. No ale staram się ciężko jest jeść tyle i zmieścić się w 1000kcal najbardziej kaloryczne u mnie są obiady

Jak byłam w domu w Polsce to się prawie codziennie ważyłam, a tu waga źle działa i ciągle pokazuje 52 kg. Tia chyba w marzeniach, wg moich obserwacji będę tak 56 kg ważyła. Jeszcze gdzieś 6 do celu! czuję, że tym razem się uda. 6 kg do sylwestra!

Co do przypraw ja używam ostrego chilli, czosnku i zioła prowansalskie. Dużo pieprzu i trochę soli

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Napisane przez LosingMyWay Pokaż wiadomość
Hej laseczki

Ja dzis robie 4 dzień BBL, zakwasy mam okropne, chociaż i tak jest dużo lepiej niż po pierwszym dniu Cwiczenia bardzo przyjemne, podoba mi sie

Witam nowe dziewczyny
Co to jest te BBL?
Jak tam życie?

Mój blog active-and-healthy-lifestyle
Cindy90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 14:03   #4772
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Cytat:
Napisane przez Margot85 Pokaż wiadomość
Cindy dzięki ale prawda jest taka, że dwa dni bez słodyczy były a teraz te 100 do 200kcla przeznaczam na słodkie i to się sprawdza zobaczymy jak dalej będzie ale motywuje mnie mega płaściutki brzuszek rano i słowa Tż. Choć jeszcze nie schudłam to nastrój mam lepszy a to zawsze urody dodaje Uważam, że Twoja dieta jest ok, prawda jest taka , że nie zawsze mamy możliwość idealnie codziennie jeść i że nie ma co się nakręcać bo przecież innego dnia wpadną kolorowe warzywa i owoce

Like ja to podziwiam ale wiem (pamiętam jeszcze) , że naprawdę ciężko jest utrzymać wagę ok 50kg bo wtedy organizm potrzebuje dużo mniej kcal niż przy 60kg, fizjologii nie oszukasz no ale jak mówisz, że i Ty czasami zjadasz ciut więcej to mnie uspokaja

Framme witaj to świetnie, że zauważyłaś problem zanim naprawdę urósł bo będzie Ci łatwiej zrzucić 5kg niż 15 kg też mam 160cm więc uważnie będą śledzić Twoje postępy

zooska pewnie , że jak uda miałaś szczuplejsze to chcesz do tego wrócić ale My zwracamy tylko uwagę , że i teraz Twoje nogi wyglądają świetnie więc bez stresu Jak pijasz te koktajle regularnie to dobry pomysł z dużą puszką, oglądałam wczoraj nawet ten cud ale ja nie daje rady wypić takiego białkowego napoju( odruch wymiotny mi się włącza)

Dziś mam obiad wczorajszy więc kuchnie mogę omijać dziś z daleka ( a przy małej porcji jak się okazało nawet sery nie straszne ) . Dziś wróciłam do 63 kg więc jakiś minimalny postęp jest , i utwierdza mnie to w słuszności podjętych kroków W sklepie po prostu omijam dział ze słodyczami ( Tż wystarcza gorzka czekolada- mamy w domu zapasy a ja jej nie znoszę więc dla mnie ryzyko żadne ) a te drobne słodkości to np. mleczna kanapka (113kcal) na nabiale jest czy skitllesy przy kasie (150kcal). Trudno , nie samą zdrową żywnością człowiek żyje, grzech nadaje smak życiu i tego się trzymam
No widzisz, ja też jak mam ochotę to jem słodkie ale w zdrowszej formie np. batonik muesli no mój brzuszek też codziennie rano coraz bardziej płaski, super uczucie!! szkoda tylko, że wieczorem tak ładnie nie wygląda no staram się codziennie zjeść owoc i warzywa, ale różnie to bywa
Gratulacje dla Ciebie że nie pochłaniasz tak dużo słodyczy! jestem z Ciebie dumna!

Stary 2012-10-04, 14:04   #4773
Framme
Raczkowanie

GG do Framme

Cytat:

Framme

Ja też czasem mam problem żeby zjeść 5 posiłków dziennie. No ale staram się ciężko jest jeść tyle i zmieścić się w 1000kcal najbardziej kaloryczne u mnie są obiady

Jak byłam w domu w Polsce to się prawie codziennie ważyłam, a tu waga źle działa i ciągle pokazuje 52 kg. Tia chyba w marzeniach, wg moich obserwacji będę tak 56 kg ważyła. Jeszcze gdzieś 6 do celu! czuję, że tym razem się uda. 6 kg do sylwestra!

Co do przypraw ja używam ostrego chilli, czosnku i zioła prowansalskie. Dużo pieprzu i trochę soli
Nie dość, że wzrost to i waga podobna Ja mam za cel święta, 50 kg, potem podejrzewam wzrost o 2 kg i po sylwestrze zostanie mi 4 do wymarzonego 48, które muszę mieć w lipcu co bym w sukience jak bombka nie wyglądała

Edytowane przez Framme
Czas edycji: 2012-10-04 o 14:07
Framme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 14:07   #4774
czbasia
Zakorzenienie

Hej!! Wracam i ja!! nadprogramowych kg mi przybylo. Dzis rano sie zwazylam 58kg Wiec ryszam, do konca roku ma byc 54 kg. Taki mam cel. Zobaczymy jak to pojdzie Dzis jeszcze nei do konca dietetycznie ale postaram sie lepiej popoludniu.
I- mieszanka -platki czeko+ fitella +blonnik +szkl mleka2%
II- kawa z mlekiem 1 racuszek
III- 2ziemniaki+3 racuszki z kurczaka-smazone na oleju+ buraczki
IV bedzie owoc
V- kromka z serem zoltym albo jajkiem

Jutro juz po chorobowym do pracy wracam. Kurcze boje sie pytan i spojrzen Mam nadzieje ze szybko minie
No i witam wszystkie nowe panie
A heroine to jzu pojechala do tej Francji??
Monia- silo napedowa tego forum zagladaj do nas.
bede pozniej to poczytam i napisze jeszcze co nieco
Cindy jak tam zycie towarzyskie na obczyznie. Opowiadaj mi tu

Edytowane przez czbasia
Czas edycji: 2012-10-04 o 14:09
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 14:13   #4775
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

Cytat:
Brazil Butt Lift, na nogi i pupkę Ja robie akurat program na uniesienie i wyrzeźbienie ale sa jeszcze chyba dwa, na wyszczuplenie i coś tam jeszcze Mi zależy tylko na umięsnieniu nóg i uwypukleniu pupy, bo chudnąć już nie chce, bo jestem na utrzymaniu

Co do utrzymania, to ja też chciałam mieć 48kg, ale nijak się nie dało, musiałam się tak pilnować jak na redukcji, więc trzymam 50 kg, bez wyrzeczeń, za to z ćwiczeniami i uważam ze jest ok
Jeee fajne! Ja może spróbuję od następnego tygodnia

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Nie dość, że wzrost to i waga podobna Ja mam za cel święta, 50 kg, potem podejrzewam wzrost o 2 kg i po sylwestrze zostanie mi 4 do wymarzonego 48, które muszę mieć w lipcu co bym w sukience jak bombka nie wyglądała
Mi też po świętach na pewno coś przybędzie, no ale cóż, trzeba będzie zrzucić no i dużo się ruszać w trakcie świąt

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Hej!! Wracam i ja!! nadprogramowych kg mi przybylo. Dzis rano sie zwazylam 58kg Wiec ryszam, do konca roku ma byc 54 kg. Taki mam cel. Zobaczymy jak to pojdzie Dzis jeszcze nei do konca dietetycznie ale postaram sie lepiej popoludniu.
I- mieszanka -platki czeko+ fitella +blonnik +szkl mleka2%
II- kawa z mlekiem 1 racuszek
III- 2ziemniaki+3 racuszki z kurczaka-smazone na oleju+ buraczki
IV bedzie owoc
V- kromka z serem zoltym albo jajkiem

Jutro juz po chorobowym do pracy wracam. Kurcze boje sie pytan i spojrzen Mam nadzieje ze szybko minie
No i witam wszystkie nowe panie
A heroine to jzu pojechala do tej Francji??
Monia- silo napedowa tego forum zagladaj do nas.
bede pozniej to poczytam i napisze jeszcze co nieco
Cindy jak tam zycie towarzyskie na obczyznie. Opowiadaj mi tu
Och kochana Ty się ludźmi nie przejmuj, myśl o sobie, ludzie zawsze będą gadali, tak to już jest. Nie przejmuj się

No hmmm... z tym moim irlandczykiem to taka skomplikowana sprawa, bo jak się spotkamy to się zachowujemy jak para, a w trakcie tygodnia pisze raz na dzień, raz na dwa. No ja rozumiem, że zajęty jest, ale nie podoba mi się takie traktowania i chyba nic z tego nie będzie, ale z drugiej strony ja nie chcę się tu zakochiwać bo będę musiała tu zostać, a ja czuję, że moje miejsce jest w PL

Jesiu! Miałam się uczyć i co? Jak zwykle wizaz :P hehe

Stary 2012-10-04, 14:23   #4776
LosingMyWay
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cindy90 Pokaż wiadomość
Co to jest te BBL?
Jak tam życie?
Brazil Butt Lift, pisałam pare postów wyżej

A życie sobie leci szybciutko Troche pracuje, troche się obijam, w sumie to nic ciekawego Pisałam już na wątku, że mam problemy z jelitami, mam mieć diete lekkostrawną, nie moge jeść niektórych rzeczy, ale też znowu nie za mało, więc diety jako takiej na utrzymanie nie trzymam, tylko ćwicze i staram się jeść regularnie. Zdrówko najważniejsze

Miałam ostatnio uraz stopy i nie ćwiczyłam nic zupełnie ponad miesiąc Czułam się juz jak stara baba, kręgosłup mnie bolal i ogólnie wszystko A teraz po ćwiczonkach czuje się jak mlody bóg Strasznie mi brakowało
LosingMyWay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 15:12   #4777
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Like_a_women Pokaż wiadomość
Ja waham się między 48/49kg.i jest ok.choć teraz znowu mam nadkg.
Ty to taka lacha jesteś jakis mało, więc wiesz....!!!

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
A co dziewczyny zazwyczaj jecie na obiad? Czy cokolwiek smażonego, nawet w minimalnych ilościach, odpada całkowicie? Mam z tym mały problem, bo niezbyt często jadam gotowane czy pieczone mięso... A za warzywami wcale nie przepadam :/
Łooo masakra, dziewczyny wiedzą, że ja tu cuduję z obiadami Hm...uwielbiam zapiekanki robione w piekarniku, makarony z warzywami, ryż z jakimiś sosami warzywnymi, kotlety sojowe na tluszczu oczywiście zupy, kremy i inne cuda:P kolorowo

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Ach, zapomniałam jeszcze zapytać jak z przyprawami? Ograniczacie coś czy raczej nie trzeba tu większych zmian?
Ja uwielbiam:
-oregano
-bazylia
-majeranek
-papryka (słodka ostra)
-tymianek (szczególnie do ziemniaczków )
-gałka muszkatałowa

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Ja dzis robie 4 dzień BBL, zakwasy mam okropne, chociaż i tak jest dużo lepiej niż po pierwszym dniu Cwiczenia bardzo przyjemne, podoba mi sie
Uhhhuuu to szalejesz!! brawo!

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Wyglądasz jak byś ważyła 50 kg, a w dodatku jesteś piękna! Nie wiem czemu narzekasz!
Hehe dziękuję Aż mi się wstyd zrobiło. A narzekam bo tam tłuszcz mam, a chcę ujędrnić się Nie stawiam tak strasznie na zrzucenie kilogramów, ale ćwiczenia to by się przydało podkręcić

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Ja jakoś się nie umiem przekonać do tych koktajli białkowych, mi się wydaje, że to sama chemia [COLOR="Silver"]
Obcykałam cały skład, jest spoko

68kg->63kg -> 61kg->60kg ->59kg->...->58kg->57kg
zooska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 15:18   #4778
Ladywithweapon
Zadomowienie

Cytat:
Okej, czyli jak zjem podsmażonego kurczaka, ale bez panierki i mniej niż normalnie to będzie chyba dobry początek, nie? I tak myślę, że muszę znaleźć trochę przepisów na pieczone jedzonko, bo dzień w dzień smażone to koszmar jakiś. Dziś i tak zjadłam z dużo na śniadanie, ale przez resztę dnia postaram się ograniczyć. Najgorsze jest to, że nie potrafię jeść 5 razy dziennie, zazwyczaj jem 3 posiłki, ale za to konkretne, więc muszę się nauczyć jakoś to rozdzielać.

A jak wam się rozkłada spadek wagi? Ok. 1-2 kg tygodniowo? Jak często się ważycie?

Przepraszam, że tak męczę pytaniami, ale nie ma jak zapytać ekspertek

A co do wymiarów to 76 w talii, 93 w najgrubszym miejscu (tak zwana opona ) i 57,5 w udzie. Z tych 93 na 70 jakby spadło to łoooooo ;D
Ja uwielbiam mięsko, więc również jadam kurczaka smażonego ;p Choć jak mam jak to używam parowaru Kurczak jest o wiele lepszy Możesz kupić taki garnek, żeby robić jedzenia na parze- kurczak jest bardziej soczysty i w ogóle lepszy
Więc jak powoli będziesz zmieniać to co jadasz to będzie ok

Powinnaś się przestawić na mniejsze porcje. Niestety to jest lepsze 5 razy dziennie (choć to zalezy jak wstajesz ) male posiłki Rano coś co ma dużo błonnika, a popołudniu skupiaj się na białku Jesz tyle ile musisz Ja zazwyczaj jadałam wiekszą miskę ryżu, a dziś mała i też mi wystarczy

To zalezy od organizmu i od grzeszków ale powinno być ok. 1kg w ciągu tygodnia, zeby jak najmniej ograniczyć efekty jojo Dietka+ ćwiczenia powinny ci pomóc A ważyć się możesz ile chcesz :P Ja w miarę często staje na wagę, żeby się kontrolować (dziwne jest to, że rano mam 67,4, a potem nawet 66,9...). Ale jak kto woli

Przyprawy też zalezą od ciebie- ja się nie ograniczam, bo lubię dobrze doprawione rzeczy. Możesz sobie poczytac na co wpływają rózne zioła, przyprawy itd. Skoro nie masz nadwagi to nie musisz być mocno ścisła to ograniczania wszelkich rzeczy

Na obiad zrobiłam sobie ryż z pieczarki+cebula+śmietana (jogurt był przeterminowany :P). Ale smakowało mi Za jakiś czas wycisnę sobie pomarańcze
Ladywithweapon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 15:27   #4779
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

Cytat:
Brazil Butt Lift, pisałam pare postów wyżej

A życie sobie leci szybciutko Troche pracuje, troche się obijam, w sumie to nic ciekawego Pisałam już na wątku, że mam problemy z jelitami, mam mieć diete lekkostrawną, nie moge jeść niektórych rzeczy, ale też znowu nie za mało, więc diety jako takiej na utrzymanie nie trzymam, tylko ćwicze i staram się jeść regularnie. Zdrówko najważniejsze

Miałam ostatnio uraz stopy i nie ćwiczyłam nic zupełnie ponad miesiąc Czułam się juz jak stara baba, kręgosłup mnie bolal i ogólnie wszystko A teraz po ćwiczonkach czuje się jak mlody bóg Strasznie mi brakowało
Wiem, wiem czytałam. Ja się w tym temacie nie odzywam, bo ja do szpitala trafiłam przez mój żołądek po kilkudniowym leżakowaniu w szpitalu zrobili mi masę badań i się okazało, że mam nadwrażliwość jelita cienkiego i grubego oraz żołądka itd. Z bólu się zwijałam, ni z tąd ni z owąd wymiotywałam itd. Przez rok brałam leki,a później to olałam. I jem co chcę. To się pojawiało czy jadłam zdrowo czy nie więc to olałam. Teraz nie marnuje kasy na tabletki, a jakoś nie mam już napadów

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez zooska Pokaż wiadomość
Ty to taka lacha jesteś jakis mało, więc wiesz....!!!

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Łooo masakra, dziewczyny wiedzą, że ja tu cuduję z obiadami Hm...uwielbiam zapiekanki robione w piekarniku, makarony z warzywami, ryż z jakimiś sosami warzywnymi, kotlety sojowe na tluszczu oczywiście zupy, kremy i inne cuda:P kolorowo

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Ja uwielbiam:
-oregano
-bazylia
-majeranek
-papryka (słodka ostra)
-tymianek (szczególnie do ziemniaczków )
-gałka muszkatałowa

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Uhhhuuu to szalejesz!! brawo!

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Hehe dziękuję Aż mi się wstyd zrobiło. A narzekam bo tam tłuszcz mam, a chcę ujędrnić się Nie stawiam tak strasznie na zrzucenie kilogramów, ale ćwiczenia to by się przydało podkręcić

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Obcykałam cały skład, jest spoko
Aaa jak ujędrnić ciałko to spoko mnie jakoś odrzuca od tych białkowych koktajli

Stary 2012-10-04, 15:36   #4780
LosingMyWay
Zadomowienie

Cytat:
Wiem, wiem czytałam. Ja się w tym temacie nie odzywam, bo ja do szpitala trafiłam przez mój żołądek po kilkudniowym leżakowaniu w szpitalu zrobili mi masę badań i się okazało, że mam nadwrażliwość jelita cienkiego i grubego oraz żołądka itd. Z bólu się zwijałam, ni z tąd ni z owąd wymiotywałam itd. Przez rok brałam leki,a później to olałam. I jem co chcę. To się pojawiało czy jadłam zdrowo czy nie więc to olałam. Teraz nie marnuje kasy na tabletki, a jakoś nie mam już napadów
No ja wlasnie jak nie trzymam diety to jest masakra, np. po surowych warzywach, a nie daj Boże wzdymających, mam takie wzdęcia i takie bóle brzucha, że nie wiem co mam ze soba zrobic a jak jem ladnie to mnie nic nie boli, dolegliwosci innych nie mam, wiec dla wlasnej wygody wole dietke trzymac
Stary 2012-10-04, 15:54   #4781
zooska
Zakorzenienie

Dobra, ja uciekam na piffffko, ewentualnie 5

68kg->63kg -> 61kg->60kg ->59kg->...->58kg->57kg
zooska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 16:50   #4782
LosingMyWay
Zadomowienie

Zoska baw się dobrze
Stary 2012-10-04, 17:42   #4783
Framme
Raczkowanie

GG do Framme

A to i piwko dozwolone, coraz bardziej mi się to zaczyna podobać ! Ja póki co na spacerku,spalam kalorie juz prawie 3 km za mną
A powiedzcie dziewczyny ile taka kromka z serem albo jakas szyneczka ma mniej więcej kalorii?
Stary 2012-10-04, 18:06   #4784
czbasia
Zakorzenienie

No i poleglam. Zjadlam mala paczke cheetosow. No nie moglam im sie oprzec. Jak zobaczylam je w komodzie tak wiedzialam ze beda moje Dobrze, ze nie mrugnely do mnie polkilowe wafelki czekoladowe. A tak ladnie sie do teraz trzymalam

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
A to i piwko dozwolone, coraz bardziej mi się to zaczyna podobać ! Ja póki co na spacerku,spalam kalorie juz prawie 3 km za mną
A powiedzcie dziewczyny ile taka kromka z serem albo jakas szyneczka ma mniej więcej kalorii?
Kromka chleba to 60-100kcal, plaster goudy dosc duzy ok 80-100 plaster szynki ok 50 kcal. Weic zalezy co polozysz, jak dodasz maselko czy cos to kolejne kalorie. Wogole polecam strone
http://produkty.ilewazy.pl/
bardzo pomocna i gotowe dania sa orientacyjnie wyliczone.
Powodzenia i wytrwalosci. Ojj mi tez bedzie potrzebne

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Wez mnie ze soba Mysle ze 5 dalabym rade wypic. Chociaz dawno nie pilam wiec pewnie trzeba by mnie holowac da domu A moze z mezulkiem jakies piffko albo winko obalim

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
JA alkoholu nie wliczalam do kalorii, jak pomysle ze 4 piwa to calodzienny limit kcal to dziekuje, raczej sie nie najem Tylko najgorsze ze jak pije to wilczy apetyt mam

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
No to wzrostowo mozemy sobie reke podac U mnei w maju na slub juz mialam 54 kg. I jeszcze 2 i byloby idealnie. A pozniej wczasy, imprezy i doopa. Teraz mam 58 ale tez spinam doope i do sylwestra ma byc 54. teraz po zabiegu nie moge cwiczyc, Za 2 tyg ide na kontrol i jak ok bedzie to biore sie za A6W.

A dziewczyny te cwiczenia A6W spalaja tluszcz. Bo ktos mi mowil ze tylko miesnie wyrzezbie ale pod sadelkiem i wogole nie bedzie efektow.
Stary 2012-10-04, 19:01   #4785
Like_a_women
Zadomowienie

Cytat:
Tak,wiem,że trudno. Mnie ogólnie ciężko jest zejść poniżej 50... A jak już raz mi się udało to niestety nie na długo. Dlatego stawiam sobie też realne cele ale marzenia też trzeba mieć Ty to laseczka z taka wagą!

A co dziewczyny zazwyczaj jecie na obiad? Czy cokolwiek smażonego, nawet w minimalnych ilościach, odpada całkowicie? Mam z tym mały problem, bo niezbyt często jadam gotowane czy pieczone mięso... A za warzywami wcale nie przepadam :/
Waga wagą,ale dla mnie ważniejsze są wymiary,więc yyyy nie jest idealnie

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

[QUOTE=zooska;36906702]Ty to taka lacha jesteś jakis mało, więc wiesz....!!![COLOR="Silver"]

a dzięki,dzięki co do tych koktajli to musze jutro obadać.Jakie są smaki?Próbowałaś wszystkie?O ile jest więcej niż jeden
Moje menu dzisiaj powala:
-grahamka z pomidorem i polędwicą
-jogurt,jabłko
-2 gałki lodów
-Mcwrap mini
-filet z grilla 2 łyż makaronu pełnoziarnistego
-jabłko,3 kostki schokalady
LEJCIE ILE WLEZIE !!!
A na dokładke dodam,że wcale nie żałuje bo lody były pyszne i nie planuje w najbliższym czasie poprawy bo jutro idę na dżamprezę i pochleje troszke,ale
Stary 2012-10-04, 20:40   #4786
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Like_a_women Pokaż wiadomość
a dzięki,dzięki co do tych koktajli to musze jutro obadać.Jakie są smaki?Próbowałaś wszystkie?O ile jest więcej niż jeden
-jogurt,jabłko
-2 gałki lodów
-Mcwrap mini
LEJCIE ILE WLEZIE !!!
A na dokładke dodam,że wcale nie żałuje bo lody były pyszne i nie planuje w najbliższym czasie poprawy bo jutro idę na dżamprezę i pochleje troszke,ale
Az tak zle nie jest. Lody wbrew pozorom nie sa tak bardzo kaloryczne makaron graham wiec ok, filet tez z grilla. No ta czeko tylko moglas sobie darowac ale wiem jak jest. dobrze, ze na 3 kostkach sie zatrzymalas
Stary 2012-10-04, 20:40   #4787
Ladywithweapon
Zadomowienie

Cytat:
Chyba jakiejś witaminy Ci brakuje tylko nie bardzo wiem jakiej... tej co w jagodach chyba jest... musisz na necie poszukać [COLOR="Silver"]

Okulistka mi wyjaśniła, że jak jestem zmęczona, zestresowana to moje mięśnie się napinają i z moich plusow się robią minusy i przez to zle widze. Tylko mi to mineło, a teraz znowu...
A stresów trochę mam...

Chyba odpuszczę rozsz z matmy- to jednak mnie przerośnie, bo ciągle w niej siedze a i tak mi nie idzie- nie mam talentu i koniec. Z rozsz z geo i ang też się dostane. Chyba nie ma co robić nic ponad własne siły.

Like jadaj więcej na śniadania, bo potem właśnie są takie napady Przecież z rana możesz zjesc 2kromki- organizm potrzebuje sily aby się "włączyć"- to ci nie zaszkodzi. Ogólnie jakoś mnie nie kręci liczenie sobie kalorii- jem to co lubię, ograniczam rzeczy niezdrowie i tyle- nie mam sily do przeliczania- po prostu w sklepie patrze na etykietki i jak jest kaloryczne to nie biorę

Ja dziś pól na pół, ale mam podły dzień (nauczyciel mnie zjechał, że się nie uczę i gorzej zachowuje, a ja w zeszlym tyg wróciłam, nadrabiałam, napisałam u niego 2spr na 4 i 5 a w tym tyg jestem chora i byłam na lekcji, żeby być- nawet z gorączką- i cięzko było mi wysuwać "dalekoidące" wnioski- po 2lekcjach, gdzie tylko siedzę i słucham stwierdził, że się nie uczę... suuuuper.)

Ś:musli
IIŚ: wczorajszą ala pizze (dwa prostokątne kawałki), banan, jabłko
O: pół woreczka ryżu z sosem z pieczarek+cebula+zioła+śm ietana
P: (wstałam i brakowało mi siły, żeby się ruszyć..) banan+ baton
K: 4prostokątne kawałki białego sera, cebula (lubię, ale coś mi tutaj nie podeszła) i musialam zjeść trochę ciemnego pieczywa do tego, bo inaczej bym nie przeknęła- pokrojona mała bułka- z tego z 1kromka by wyszla normalnie, więc nie płaczę

I znowu odpuściłam sok z pomarańczy Widocznie na weekend wycisnę :P
Stary 2012-10-04, 20:53   #4788
makaron91
Zadomowienie

Cytat:
Czytałaś ten artykuł który dziewczyny wstawiły? Najbardziej opłaca się codziennie po pół godz ćwiczyć... w moim wypadku to się sprawdza, bo jak za dużo ćwiczę to mniej chudnę. A jak to jest u Ciebie?
W życiu większej głupoty nie słyszałam
No chyba, że chcesz poprostu schudnąć i być "wiotka", ja chcę mieć jędrne, umięśnione ciało.

Edytowane przez makaron91
Czas edycji: 2012-10-04 o 20:55
makaron91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 21:13   #4789
LosingMyWay
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez makaron91 Pokaż wiadomość
W życiu większej głupoty nie słyszałam
No chyba, że chcesz poprostu schudnąć i być "wiotka", ja chcę mieć jędrne, umięśnione ciało.
No dla mnie też to jest jakieś naciągane, wiadomo że im więcej ćwiczymy, tym bardziej rozrastają nam się mięśnie, które więcej waża niż tłuszcz, więc nie widać różnicy na wadze. Za to widac różnice w wymiarach i w wyglądzie ciałka Lepiej miec więcej mięśni, które pobierają duzo energii, bo wtedy nawet jak zjemy bardzo duzo, to kalorie pójdą w miesnie, a nie będzie juz z czego się odkładać w postaci tłuszczu. Dlatego to, że się mniej chudnie jest złudne, po prostu zmienia się skład ciała.
Stary 2012-10-04, 21:21   #4790
Ladywithweapon
Zadomowienie

Makaron to ja wstawilam ten artykuł :P
No cóż- udowodnione naukowo, więc co ja ci na to poradzę :P
a) mięśnie ważą, więc nie ma spadku wagi
b) osoby, które więcej ćwiczą tez czasem więcej podjadają, uważając, że mogą
No i po jakimś czasie organizm przyzwyczaja się do ruchu, dlatego trzeba zmieniać ćwiczenia i w ogóle Więc nie jest to głupota. Często ćwicząc czasem i krótko dajemy sobie większego kopa- oczywiście najzdrowiej ćwiczyć codziennie i w ogóle. Kiedyś już były przeprowadzane badania pomiędzy osobami, ktore ćwiczą codziennie, a tymi które ćwicza tylko np. w weekendy. Możesz sobie poszukać w necie Ja wszystko czytam na jakimś sportowym portalu ;p A i co do bycia wiotkiej to też zalezy czasem od budowy- kolezanka jest chudzinką, kiedyś trochę tanczyla i w ogóle, ale raczej nie słyszę, żeby więcej ćwiczyła, a jednak ma piękny brzuch. Więc róznie to bywa- wiadomo, że ćwiczenia dużo dają, ale nie można się czasem zmienić ponad siły

Ale ostatnio coraz mniej czytam ;( brak czasu robi swoje- liczę, że to się zmieni- dlatego chce porządny tel żeby swoja gazetke mieć zawsze ze sobą :P

Laski z ciekawości sie pomierzyłam i szok! w biodrach było 93, a jest 91! a w pasie z 77 do 73! Ale jestem zadowolona- jak wróciłam z Hiszpanii to z 2-3 razy ćwiczylam, a jednak jest dobrze! :P Chyba dobrze się odzywiam Szczególnie jestem zadowolona z tego pasa- jest wieczor, ja jadlam kolacje i jednak nie mam wielkiego bebecha. To jest największa mobilizacja :P
Stary 2012-10-04, 21:31   #4791
Framme
Raczkowanie

GG do Framme

Ja się co do ćwiczeń wypowiadać nie będę, bo zupełnie się na tym nie znam. Od kilku lat wybieram się na siłownie i dojść nie mogę

Czbasia Dzięki za informacje, bardzo przydatna

Już sobie pomału planuję posiłki na jutro i tak myślę, że na śniadanie kromeczka z wędlinką i masło musi niestety być, to samo na lunch, obiadu jeszcze nie zaplanowałam, ale nie wiem cz wogóle coś będę robić, bo brak mi produktów w domu Na podwieczorek może Danio i na kolacje kromeczka z jajeczkiem.

Nie wiem czy to dobrze brzmi i trzyma się kupy, ale mam nadzieję, że coś to da. Dzisiaj w każdym razie na spacerku spaliłam prawie 300 kalorii Byłoby dużo więcej, koło 500, gdyby nie zastała mnie ulewa... Poprostu nie mogłam oprzeć się autobusowi

W takim razie ja też nie będę alkoholu wliczać. No przecież COŚ od życia trzeba mieć

A tak na temat ćwiczeń... Czy istnieje coś co chociaż trochę zmniejszy boczki?
Stary 2012-10-04, 21:44   #4792
LosingMyWay
Zadomowienie

Framme hula hop no ale trzeba systematycznie a to u mnie problem Jaki masz typ figury ? Gdzie Ci sie najszybciej odkłada?
Stary 2012-10-04, 21:49   #4793
Framme
Raczkowanie

GG do Framme

Cytat:
Framme hula hop no ale trzeba systematycznie a to u mnie problem Jaki masz typ figury ? Gdzie Ci sie najszybciej odkłada?
Ooo widzisz to już coś, muszę nad tym pomyśleć No ja mam oponkę aczkolwiek trochę niewymiarową Mam brzuch, na samych biodrach raczej nic, i potem boczki Talię też mam raczej względną i drugi brzuszek nad talią Ciężko to wytłumaczyć słowami
Stary 2012-10-04, 22:09   #4794
LosingMyWay
Zadomowienie

Cytat:
Ooo widzisz to już coś, muszę nad tym pomyśleć No ja mam oponkę aczkolwiek trochę niewymiarową Mam brzuch, na samych biodrach raczej nic, i potem boczki Talię też mam raczej względną i drugi brzuszek nad talią Ciężko to wytłumaczyć słowami
no rzeczywiscie, bo nie potrafie sobie za bardzo wyobrazic Moim problemem jest brzuszek i boczki, a szczególnie boczki, bo nogi mam zawsze szczupłe, więc głupio wyglądają wylewające się boki przy reszcie normalnej

Ja uciekam spac dziewczynki, milej nocy
Stary 2012-10-04, 22:18   #4795
Margot85
Wtajemniczenie

Cindy i ja też jestem z siebie dumna
Tobie też świetnie idzie więc tylko powodzenia z Irlandczykiem życzę

5 dzień bez objadania i w 1300kcal się zmieściłam a ze słodkości 3 małe ciepłe lody wpadły( 28kcal w sztuce ).
Rozgrzewam się gripexem bo deszcz mnie w drodze złapał a nie chce znowu dentysty przekładać z powodu przeziębienia
Dostałam nowe puzzle 3tyś elementów, będzie co robić w weekend
Nie będę się wypowiadała na temat ćwiczeń itd bo póki nadwagę mam to żaden autorytet ze mnie, jak się wylaszcze to powiem czy lepiej 30min czy godzinę

Losing hh świetna sprawa na talię ale trzeba umieć kręcić a ten talent mi nie dany

Alkohol to masa pustych kalorii ale jak już mówiłam tak bez grzechu to nudne by nasze życie było też nie uwzględniam tych kcal z alko choć mam szczęście i od ukończenia studiów praktycznie nic nie pije, zbrzydło mi kurcze sama nie wierze, że to pisze- kilka lat temu by mi to przez klawiaturę nie przeszło a teraz to tylko gin z tonikiem mnie kusi
Stary 2012-10-04, 22:27   #4796
Framme
Raczkowanie

GG do Framme

Cytat:
no rzeczywiscie, bo nie potrafie sobie za bardzo wyobrazic Moim problemem jest brzuszek i boczki, a szczególnie boczki, bo nogi mam zawsze szczupłe, więc głupio wyglądają wylewające się boki przy reszcie normalnej

Ja uciekam spac dziewczynki, milej nocy
No jak się zbiorę to podrzucę zdjęcie bo napewno dziwacznie to brzmi

Margot85 ja też nie umiem kręcić, ale jeśli to mogłoby mi pomóc pozbyć się boczków to kurde chyba się spróbuję nauczyć. Będzie ubaw Ja niestety wyjechałam już w liceum i nie mogłam się wyszaleć na studiach tak więc nadal lubię strzelić sobie piwko czy drinka w weekend
Stary 2012-10-04, 22:47   #4797
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

Cytat:
No ja wlasnie jak nie trzymam diety to jest masakra, np. po surowych warzywach, a nie daj Boże wzdymających, mam takie wzdęcia i takie bóle brzucha, że nie wiem co mam ze soba zrobic a jak jem ladnie to mnie nic nie boli, dolegliwosci innych nie mam, wiec dla wlasnej wygody wole dietke trzymac
No ja właśnie miałam tak dziwnie, że ni stąd ni z owąd się to brało. Czasem wcinałam fast foody i nic a czasem jadłam same warzywka i stękałam z bólu zwariować można było, ale już jest ok

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
1 piwo 300kcal

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Polecam stronę ilewazy.pl

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
No i poleglam. Zjadlam mala paczke cheetosow. No nie moglam im sie oprzec. Jak zobaczylam je w komodzie tak wiedzialam ze beda moje Dobrze, ze nie mrugnely do mnie polkilowe wafelki czekoladowe. A tak ladnie sie do teraz trzymalam

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Kromka chleba to 60-100kcal, plaster goudy dosc duzy ok 80-100 plaster szynki ok 50 kcal. Weic zalezy co polozysz, jak dodasz maselko czy cos to kolejne kalorie. Wogole polecam strone
http://produkty.ilewazy.pl/
bardzo pomocna i gotowe dania sa orientacyjnie wyliczone.
Powodzenia i wytrwalosci. Ojj mi tez bedzie potrzebne

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Wez mnie ze soba Mysle ze 5 dalabym rade wypic. Chociaz dawno nie pilam wiec pewnie trzeba by mnie holowac da domu A moze z mezulkiem jakies piffko albo winko obalim

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

JA alkoholu nie wliczalam do kalorii, jak pomysle ze 4 piwa to calodzienny limit kcal to dziekuje, raczej sie nie najem Tylko najgorsze ze jak pije to wilczy apetyt mam

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

No to wzrostowo mozemy sobie reke podac U mnei w maju na slub juz mialam 54 kg. I jeszcze 2 i byloby idealnie. A pozniej wczasy, imprezy i doopa. Teraz mam 58 ale tez spinam doope i do sylwestra ma byc 54. teraz po zabiegu nie moge cwiczyc, Za 2 tyg ide na kontrol i jak ok bedzie to biore sie za A6W.

A dziewczyny te cwiczenia A6W spalaja tluszcz. Bo ktos mi mowil ze tylko miesnie wyrzezbie ale pod sadelkiem i wogole nie bedzie efektow.
No to przybij piąteczkę! ja się zdenerwowałam, bo się okazało, że ten kurs jest za słaby na moje możliwości i facet mi powiedział żebym na niego nie szła bo szkoda mojej kasy i czasu i że się będę nudzić więc szukam dalej. Chyba nie pójdę na kurs, kupię sobie książki i na sam egzamin pójdę. ehhh nie ma to jak być na za wysokim poziomie
No a tu są takie sklepy wszystko po 1-2 euro, no i nie miałam rozmienionej kasy na autobus i musiałam coś kupić to kupiłam chipsy i cole zero po 1 e. Miało zostać na weekend, ale się wkurzyłam na to wszystko, na to że się starałam oszczędzać a już 10 e wydałam zostało mi 20 e na weekend przy czym autobus w te i z powrotem to 5 e nie ma szans w ten wekeend żeby mi się udało zła jestem. Spałam dziś tylko 3 h nie umiałam spać jakoś. Zaraz się kładę spać.

A6W podobno tylko mięśnie robi. Do spalania tłuszczu najlepsze są aeroby!

Stary 2012-10-04, 22:53   #4798
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

[QUOTE=Like_a_women;369102 71]Waga wagą,ale dla mnie ważniejsze są wymiary,więc yyyy nie jest idealnie

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Ty to taka lacha jesteś jakis mało, więc wiesz....!!![COLOR="Silver"]

-jogurt,jabłko
-2 gałki lodów
-Mcwrap mini
LEJCIE ILE WLEZIE !!!
No to ja daje baty nie ładnie! Jeszcze nawet nie żałuje co ja z wami mam

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
Okulistka mi wyjaśniła, że jak jestem zmęczona, zestresowana to moje mięśnie się napinają i z moich plusow się robią minusy i przez to zle widze. Tylko mi to mineło, a teraz znowu...
A stresów trochę mam...

Chyba odpuszczę rozsz z matmy- to jednak mnie przerośnie, bo ciągle w niej siedze a i tak mi nie idzie- nie mam talentu i koniec. Z rozsz z geo i ang też się dostane. Chyba nie ma co robić nic ponad własne siły.

Like jadaj więcej na śniadania, bo potem właśnie są takie napady Przecież z rana możesz zjesc 2kromki- organizm potrzebuje sily aby się "włączyć"- to ci nie zaszkodzi. Ogólnie jakoś mnie nie kręci liczenie sobie kalorii- jem to co lubię, ograniczam rzeczy niezdrowie i tyle- nie mam sily do przeliczania- po prostu w sklepie patrze na etykietki i jak jest kaloryczne to nie biorę

Ja dziś pól na pół, ale mam podły dzień (nauczyciel mnie zjechał, że się nie uczę i gorzej zachowuje, a ja w zeszlym tyg wróciłam, nadrabiałam, napisałam u niego 2spr na 4 i 5 a w tym tyg jestem chora i byłam na lekcji, żeby być- nawet z gorączką- i cięzko było mi wysuwać "dalekoidące" wnioski- po 2lekcjach, gdzie tylko siedzę i słucham stwierdził, że się nie uczę... suuuuper.)

Ś:musli
IIŚ: wczorajszą ala pizze (dwa prostokątne kawałki), banan, jabłko
O: pół woreczka ryżu z sosem z pieczarek+cebula+zioła+śm ietana
P: (wstałam i brakowało mi siły, żeby się ruszyć..) banan+ baton
K: 4prostokątne kawałki białego sera, cebula (lubię, ale coś mi tutaj nie podeszła) i musialam zjeść trochę ciemnego pieczywa do tego, bo inaczej bym nie przeknęła- pokrojona mała bułka- z tego z 1kromka by wyszla normalnie, więc nie płaczę

I znowu odpuściłam sok z pomarańczy Widocznie na weekend wycisnę :P
Jaaa nigdy nie słyszałam o czymś takim że z nerwów się zmieniają plusy na minusy czy odwrotnie, hehe

Stary 2012-10-04, 22:54   #4799
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:

O ja Cie pokaż jak skończysz co ciekawego będziesz układać ?

A ja Was czytam, ale cały dzień jakoś zleci i dopiero teraz moge coś naskrobać. Studia sie zaczęły takze czasu mniej. Staram sie cwiczyć od października ;p 3 x w tyg poniedziałek i środa zaliczone turbo spalanie Ewy. Jutro może skalpel wieczorem zrobie. Do tego w dni wolne miałam robić brzuch ale czasu i sił brak. Zresztą w ciągu dnia sie tyle nachodze że cwiczenia jakies tam sa. Wagi nie mam wiec nie stresuje sie ile waże
Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 23:05   #4800
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

Cytat:
No dla mnie też to jest jakieś naciągane, wiadomo że im więcej ćwiczymy, tym bardziej rozrastają nam się mięśnie, które więcej waża niż tłuszcz, więc nie widać różnicy na wadze. Za to widac różnice w wymiarach i w wyglądzie ciałka Lepiej miec więcej mięśni, które pobierają duzo energii, bo wtedy nawet jak zjemy bardzo duzo, to kalorie pójdą w miesnie, a nie będzie juz z czego się odkładać w postaci tłuszczu. Dlatego to, że się mniej chudnie jest złudne, po prostu zmienia się skład ciała.
Makaron, ja się zgadzam z tym co napisała LMW ale ja inną technikę chcę stosować. Najpierw chcę do dietki się przyzwyczaić, następnie chcę zacząć 2-3 razy w tyg uprawiać aeroby, tylko i wyłącznie na spalenie tkani tłuszczowej, następnie jak już spalę to chcę się ujędrnić. Nie chcę mieć dużych mięśni. Całe życie trenowałam, ćwiczyłam itd i byłam umięśniona więc akurat się cieszę, że już nie mam tak dużo mięśni najpierw chcę schudnąć, potem będę się ujędrniać.

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Makaron to ja wstawilam ten artykuł :P
No cóż- udowodnione naukowo, więc co ja ci na to poradzę :P
a) mięśnie ważą, więc nie ma spadku wagi
b) osoby, które więcej ćwiczą tez czasem więcej podjadają, uważając, że mogą
No i po jakimś czasie organizm przyzwyczaja się do ruchu, dlatego trzeba zmieniać ćwiczenia i w ogóle Więc nie jest to głupota. Często ćwicząc czasem i krótko dajemy sobie większego kopa- oczywiście najzdrowiej ćwiczyć codziennie i w ogóle. Kiedyś już były przeprowadzane badania pomiędzy osobami, ktore ćwiczą codziennie, a tymi które ćwicza tylko np. w weekendy. Możesz sobie poszukać w necie Ja wszystko czytam na jakimś sportowym portalu ;p A i co do bycia wiotkiej to też zalezy czasem od budowy- kolezanka jest chudzinką, kiedyś trochę tanczyla i w ogóle, ale raczej nie słyszę, żeby więcej ćwiczyła, a jednak ma piękny brzuch. Więc róznie to bywa- wiadomo, że ćwiczenia dużo dają, ale nie można się czasem zmienić ponad siły

Ale ostatnio coraz mniej czytam ;( brak czasu robi swoje- liczę, że to się zmieni- dlatego chce porządny tel żeby swoja gazetke mieć zawsze ze sobą :P

Laski z ciekawości sie pomierzyłam i szok! w biodrach było 93, a jest 91! a w pasie z 77 do 73! Ale jestem zadowolona- jak wróciłam z Hiszpanii to z 2-3 razy ćwiczylam, a jednak jest dobrze! :P Chyba dobrze się odzywiam Szczególnie jestem zadowolona z tego pasa- jest wieczor, ja jadlam kolacje i jednak nie mam wielkiego bebecha. To jest największa mobilizacja :P
Gratulacje spadków

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Ja się co do ćwiczeń wypowiadać nie będę, bo zupełnie się na tym nie znam. Od kilku lat wybieram się na siłownie i dojść nie mogę

Czbasia Dzięki za informacje, bardzo przydatna

Już sobie pomału planuję posiłki na jutro i tak myślę, że na śniadanie kromeczka z wędlinką i masło musi niestety być, to samo na lunch, obiadu jeszcze nie zaplanowałam, ale nie wiem cz wogóle coś będę robić, bo brak mi produktów w domu Na podwieczorek może Danio i na kolacje kromeczka z jajeczkiem.

Nie wiem czy to dobrze brzmi i trzyma się kupy, ale mam nadzieję, że coś to da. Dzisiaj w każdym razie na spacerku spaliłam prawie 300 kalorii Byłoby dużo więcej, koło 500, gdyby nie zastała mnie ulewa... Poprostu nie mogłam oprzeć się autobusowi

W takim razie ja też nie będę alkoholu wliczać. No przecież COŚ od życia trzeba mieć

A tak na temat ćwiczeń... Czy istnieje coś co chociaż trochę zmniejszy boczki?
Na boczki najlepszy hula hop! ja też miałam iść z miasta do domu piechotką, to 1 godz czyli 300kcal, ale się przestraszłyłam, bo spotkałam koleżankę i mi powiedziała że tydz temu ktoś ją napadł.. i że się już ciemno robiło to sobie odpuściłam przestraszyłam się

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Cindy i ja też jestem z siebie dumna
Tobie też świetnie idzie więc tylko powodzenia z Irlandczykiem życzę

5 dzień bez objadania i w 1300kcal się zmieściłam a ze słodkości 3 małe ciepłe lody wpadły( 28kcal w sztuce ).
Rozgrzewam się gripexem bo deszcz mnie w drodze złapał a nie chce znowu dentysty przekładać z powodu przeziębienia
Nie będę się wypowiadała na temat ćwiczeń itd bo póki nadwagę mam to żaden autorytet ze mnie, jak się wylaszcze to powiem czy lepiej 30min czy godzinę

Losing hh świetna sprawa na talię ale trzeba umieć kręcić a ten talent mi nie dany

Alkohol to masa pustych kalorii ale jak już mówiłam tak bez grzechu to nudne by nasze życie było też nie uwzględniam tych kcal z alko choć mam szczęście i od ukończenia studiów praktycznie nic nie pije, zbrzydło mi kurcze sama nie wierze, że to pisze- kilka lat temu by mi to przez klawiaturę nie przeszło a teraz to tylko gin z tonikiem mnie kusi
Tia, dziś chipsy zjadłam, ale nie pozwalam się bić, bo nie zjadłam nawet 1000kcal a chipsy miały tylko 300 no i się napracowałam dziś więc bilans kaloryczny koło 1000kcal wyjdzie więc nie jestem na siebie zła

Podkreślony tekst-

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości