Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011. - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. 0 0%
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. 15 35,71%
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. 0 0%
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. 1 2,38%
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. 15 35,71%
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku 0 0%
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki 3 7,14%
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. 4 9,52%
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie 4 9,52%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-04, 20:43   #3241
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.

Agni a ja tego tak nie rozumiem. Jeżeli chodzi o niemowlęta to tak nie powinno się ich zostawiać do wypłakiwania (ale z tego co pamiętam to ona tam pisze, ze wazne są tez potrzeby matki, zeby komus przekazać dziecko), ale jeśli chodzi o starsze dzieci wyraźnie rozróżnia płacz ze smutku a wymuszające, nie nakazuje obchodzenia jak z jajkiem, nawet pisze o behawioralnych metodach (nasz polski karny jeżyk).

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:45   #3242
myha82
Wtajemniczenie

MERY skad ty masz takie kitki Cudna jesteś

Co do zasypiania to u nas nadal stosowana jest metoda ręczna. mamusia albo tatus chodza , spiewaja, bujaja. Czasami pomaga mleko i dziewczyna odpada.
Raz jedyny udało mi sie ja uspic w łożeczku. Tzn sama usneła. ja ja tylko głaskałam.
Poza tym spie z nia w jednym łóżku. bez meza Raz poszlam do naszej sypialni i chciałam żeby była samodzielna...i co? Matka nie umiała zasnac bez dziecka i wróciła do "siebie"

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:51   #3243
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
Hej

jutro ide na kontrol do lekarza z Karolkiem, chociaż szczerze mówiąc mam wrażenie że nie przeszło mu ani troszkę. caly czas zachrypnięty, zasmarkany. Boje sie ze czeka nas szpital. Drugi antybiotyk a zamiast poprawy jest tylko gorzej.
Oby nie. Ida 3 tygdzień w domu, ale jest już poprawa, a też było ciężko. Trzymamy kciuki za was.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 21:02   #3244
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

do brumka oglądałaś ten fotelik cybex juno fix na żywo?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 21:52   #3245
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
witam się
z

Marzenko i Teliku ja będę też w Poznaniu 14 - przyjeżdżam z mężem na maraton spotykacie się w sobotę czy w niedziele?? ja co prawda mam w planach odwiedzić koleżankę i jej całkiem małego synka Fabianka, ale jakbyście widziały się 14 to może bym wpadła się chociaż przedstawić, poznać Was i Wasze dzieciaczki?? o ile nie macie nic przeciwko
Pieleszko byłoby cudnie mi pasują oba dni

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Jeszcze się pochwalę postępami nocnikowymi
Obiecuję, że będzie to ostatni raz

Radek zobaczył nocnik i zaczął na niego pokazywać.
Posadziłam go i zrobił co trzeba
Rano jak wstał też

Oszczędność pampersów jak nic

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Hi
Chora jestem.
Zapalenie gardła, krtani i tchawicy :/
Masakr jakiś

bidulek

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
dziewczyny czytałam co napi.ały.cie i aż mnie w gardle .ci.nęlo ! dzięki...
I ab.olutnie nie chodziło mi o to, że nie macie .woich zmartwień itp rzeczy bo wiem do.konale, że nie ma o.oby która by ich nie miała- chodziło mi o to, że popro.tu tylko biadolę i nic więcej na wątku i najnormalniej aż mi głupio...No wiecie o co mi chodzi, prawda?

Idę na .pacer z I. zrobiłam pizzę pierw.zy raz w życie i będę nie.kromna - za☠☠☠i.ta mi wy.zła :P ( a pamiętacie - ze mnie kucharka jak z koziej dupy trąbka - powaga ). Więc za.zpanuję dzi. przed M
A wiesz Marinko
Bo Ci wcześniej nie napisałam
Nie wyobrażam sobie tego wątku bez Ciebie

Kurcze dziewczyny piszecie o ginekologa
Telik tez sie musi wybrać
@ brak
Właściwie takiego prawdziwego Po porodzie nie miałam
A na testach 1 kreseczka- więc niestety moje policystyczne jajniki dają o sobie znać
Stary 2012-10-04, 22:07   #3246
anka_1984
Raczkowanie

Cześć wieczorową porą

Znowu podczytuje na raty i nie pamietam co miałam odpisać.

Oliveczka - śliczny brzuszek i Ty wyglądasz kwitnąco!!! Ciaża Ci służy.

Carmel - ja nie brumek, ale przy kupnie fotelika oglądałam cybex juno fix i stwierdziłam, że jak dla mnie - mimo, że bardzo bezpieczny- to niepraktyczny do wkładania malucha i bardzo zabudowany, co w lecie powoduje, że dziecko jeszcze bardziej się poci. W sklepie również mi go odradzono.

Mery wygląda na rozbójnika- a kitki dodają jej niesamowitego uroku.

dziubek - a co się dzieje?

brumek - to tylko pozazdrościć tak zgodnego dziecka, u nas jest zupełnie odwrotnie

A w kwestii spania - to maly śpi u nas w łóżku i jesteśmy do tego przyzwyczajeni i dobrze nam z tym (od około 1 m-ca jestem z tym pogodzona i cieszę się gdy w nocy się do mnie przytula)
Gdzieś czytałam, że człowiek jest jedynym ssakiem, który wyrzuca młode z własengo "legowiska"

A ja jestem zakatarzona - w ubuegłym tyg. mąż był przeziębionym później moja mama, a teraz chwyta mnie Mam nadzieję, że Rafcio się nie zarazi.
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 22:09   #3247
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Monia Dzieki za Odp. Narazie mam ten ibuprom. Udało mi sie tu kupic. Nazwę zapisalam. Na jakiej zasadzie działają te tabletki? One jakoś rozpuszczaja czy jak? Stosuje tez plukania roztworem solnym. Narazie 3 razy robiłam od wczoraj. Efekty mizerne.

Piszecie o ginach. Ja dzis dostałam zaproszenie od mojego rodzinnego lekarza na cytuje: badanie przesiewowe szyjki macicy. Musze zadzwonic i sie umowic na konkretny termin. Tu robią co 3 lata i jest bezpłatnie. Pójdę, a co ...

Eveewe Marys

Aniu nie pisałam wczesniej ale Adas jest rewelacyjny

Oliweczko brzuszek masz piękny. Widzisz jakaś różnice miedzy brzuszkiem z Jula a teraz ?

Usypianie wyglada u nas tak: klade sie z Wiki na naszym łóżku. Mala wypija flache i zasypia. Czasami od razu a czasami sie wierci i kręci i schodzi. Jak zasnie juz na Kamien przekladam do lozeczka. Spimy w jednym pokoju ( Heh bo tylko jeden mamy) w nocy czesto ja biorę do nas jak sie obudzi, ale gdy tylko zasnie to ląduje spowrotem u siebie. Nie lubię z nią spać bo sie wierci, rozpycha, kopie, szturcha. Nie lubi sie przytulac. Ma swoje łóżeczko i tam jest jej miejsce.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 22:13   #3248
Kajool
Zadomowienie

a ja sie nie wykruszylam, ale sie urzadzam wiec czasu brak. Pisze nie odnoszac sie do nikogo, przepraszam. Jestem, zyjemy, skrecam szafe, kupuje rozne bibeloty. Nadal nie mam wody cieplej w kuchni, ucze sie sortowac smieci, chodze z broszurka i wkuwam, co do jakiego worka. Masakra. Ogolnie jeden wielki burdel mamy, bo powoli, baardzo powoli wszystko skrecamy. Nauczylam sie obslugi wiertarki
Szymon ma plac zabaw pod nosem, cieszy sie z obecnosci taty. Zaczepia wszystkich ludzi na ulicy.

Zaneta pytalas z czego robie inhalacje: albo sol bochenaska albo fizjologiczna.
Agawoo jak lecisz do Monachium??
Stary 2012-10-04, 22:23   #3249
zanka205
Zakorzenienie

dziewczyny dodałam pewne zdjęcia do klubu możecie zajrzeć i doradzić coś?

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 22:54   #3250
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
A ja myslałam czy nie pozowlic jej latac bez pieluszki, zeby wiedziec kiedy zaczyna siurac
Też mi się wydaje, że to nie jest dobry pomysł.
Dziecko nie będzie sikało o stałych porach
A poza tym jak się zesiura na podłogę to i nocnika nie będzie trzeba bo i po co

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Muszę się Wam do czegoś przyznać, ja lubię spać z dziećmi w jednym pokoju (a nawet łóżku). Wiem, że dla wielu to dziwne, ale ja śpię spokojniej jak są "na wyciągnięcie ręki" .
Też lubię i praktykuję
Kiedyś dałam Radka do łóżeczka i nie mogłam bez niego zasnąć.
Chyba ze dwie godziny się wierciłam. Jak zauważyłam, że i n się wiercić zaczyna to zaraz go porwałam do siebie

Anka zdrówka dla Was Oby się Rafik nie zaraził.

Zdrówka też dla Denisa i Karola.
Ida jeszcze choruje?

Cały tydzień czekałam na "kuchenne rewolucje" i 'przyjaciółki' i niestety przegapiłam
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 22:58   #3251
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Rozpoczeliśmy przygode z nocnikiem.
Agata usiedzi pół minuty, ale siknęła w końcu. Ona zawsze sika jak przygotowuje kąpiel i sobie siedziała, ja lałam wode i udało się. Mina mojej córki niezapomniana. Będziemy się sadzać chyba po spaniu i przed kąpielą, w ramach nauki - "dziecko zawsze możesz się wysikać do nocnika"

Agatka jest już z nami
Stary 2012-10-04, 23:06   #3252
brumek
Zakorzenienie

Hello, witam wieczorowo z radosną nowiną - mamy trójeczkę górną
Jest też gorsza nowina - kolejna trójeczka dokuczała dziś znowu mocniej

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Co do wypłakiwania to polecam książkę mądrzy rodzice, tam autorka robiła badania co się dzieje z mózgiem dziecka podczas wypłakiwania. Ogólnie jedna z lepszych poradnikowych książek w moim odczuciu (choć dla wielu to, ze autorka polecam spanie z dziećmi - ale nie nakazuje - jest od razu powodem do skreślenia)
Też ją serdecznie polecam

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Brumek
o ooo już szykuję listę. A tak naprawdę, to głupio mi Ciebie tak obarczać. Taszczyć to, pakować, wysyłać, stać w kolejce na poczcie. Kochana jesteś.
Damy radę Pisz!

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Muszę się Wam do czegoś przyznać, ja lubię spać z dziećmi w jednym pokoju (a nawet łóżku). Wiem, że dla wielu to dziwne, ale ja śpię spokojniej jak są "na wyciągnięcie ręki" .
To wcale nie jest dziwne Ja pewnie, jakbym kiedyś zaczęła tak robić, to też nie chciałabym już inaczej DOmyślam się że to ciepełko obok może uzależniać

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
hej mamusie
nie nadrobię
dół dolina itd itd
mały 4 dzień w żłobku pod rząd= katar po pas
jak odpukać nie będzie gorączki to go jeszcze jutro puszczam i kuruję w weekend

nie będę marudzić więc tylko zdrówka wszystkim życzę i buziaki dla Was
Dziubku, wreszcie Szkoda tylko ze z takimi wieściami. tak mi szkoda Szymka Zdrówka, kochani!

Cytat:
do brumka oglądałaś ten fotelik cybex juno fix na żywo?
Chyba że liczyć zaglądanie przez szybkę do samochodu, w którym był zamontowany
Ale rozmawiałam z koleżanką i ona taki ma i jest zachwycona. Mówi że jej dziecko też. Spytałam czy dziecko się nie poci jakoś bardzo przez ten element z przodu albo czy są trudności z zapięciem w zimowym ubranku (bo takie zarzuty widuję na forach - choć od mam, które wcale tego fotelika nie używają), ale postukała się w głowę
A Wy się przymierzałyście do niego?

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny piszecie o ginekologa
Telik tez sie musi wybrać
@ brak
Właściwie takiego prawdziwego Po porodzie nie miałam
A na testach 1 kreseczka- więc niestety moje policystyczne jajniki dają o sobie znać
Teliczku, ale Ty kiedyś pisałaś że Pani @ wróciła? Mylę się?
U mnie tez nadal nic. To już dwa lata bez jednego miesiąca

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
A w kwestii spania - to maly śpi u nas w łóżku i jesteśmy do tego przyzwyczajeni i dobrze nam z tym (od około 1 m-ca jestem z tym pogodzona i cieszę się gdy w nocy się do mnie przytula)
Gdzieś czytałam, że człowiek jest jedynym ssakiem, który wyrzuca młode z własengo "legowiska"
Też znam to powiedzenie, ale go nie lubię
Bo człowiek jest też jedynym ssakiem, który nie liże pupy swojego dziecka, który idzie do pracy, a młode oddaje pod opiekę innym, który nie karmi własnym mlekiem, jeśli tego nie chce

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
a ja sie nie wykruszylam, ale sie urzadzam wiec czasu brak. Pisze nie odnoszac sie do nikogo, przepraszam. Jestem, zyjemy, skrecam szafe, kupuje rozne bibeloty. Nadal nie mam wody cieplej w kuchni, ucze sie sortowac smieci, chodze z broszurka i wkuwam, co do jakiego worka. Masakra. Ogolnie jeden wielki burdel mamy, bo powoli, baardzo powoli wszystko skrecamy. Nauczylam sie obslugi wiertarki
Szymon ma plac zabaw pod nosem, cieszy sie z obecnosci taty. Zaczepia wszystkich ludzi na ulicy.
Kajool Ale fajnie tak we trójeczkę?

Nie wiem co robić z ubezpieczeniem samochodu. Właśnie mi się kończy termin i szukam czegoś korzystnego. Najtańsza jest Axa. I o ile OC się nie boję, o tyle na Ac tam bym się raczej nie zdecydowała. Chociaż w sumie w ogóle nie wiem czy brać AC. Mój staruszek go nie miał. Tego tez nie chciałam tak ubezpieczać, ale mąż mi zasiał niepewność w głowie? Wy kupujecie AC dla takich kilkuletnich samochodów?
Stary 2012-10-04, 23:17   #3253
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Hello, witam wieczorowo z radosną nowiną - mamy trójeczkę górną
Jest też gorsza nowina - kolejna trójeczka dokuczała dziś znowu mocniej ?
to jednocześnie dla Tymka i

Cytat:
Nie wiem co robić z ubezpieczeniem samochodu. Właśnie mi się kończy termin i szukam czegoś korzystnego. Najtańsza jest Axa. I o ile OC się nie boję, o tyle na Ac tam bym się raczej nie zdecydowała. Chociaż w sumie w ogóle nie wiem czy brać AC. Mój staruszek go nie miał. Tego tez nie chciałam tak ubezpieczać, ale mąż mi zasiał niepewność w głowie? Wy kupujecie AC dla takich kilkuletnich samochodów?
Ja mój ubezpieczam, ale w listopadzie też mi sie kończy i się zastanawiam nad wzięciem Mini Casco w PZU - jest znacznie taniej od AC ale co za tym idzie pakiet jest znacznie uboższy. Mam nadzieję, że jak zrezygnuje z AC, to od razu nie rozbiję samochodu

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
Agata usiedzi pół minuty, ale siknęła w końcu. Ona zawsze sika jak przygotowuje kąpiel i sobie siedziała, ja lałam wode i udało się. Mina mojej córki niezapomniana. Będziemy się sadzać chyba po spaniu i przed kąpielą, w ramach nauki - "dziecko zawsze możesz się wysikać do nocnika"
ja jeszcze nie zaczęłam sadzać, ale też chyba muszę rozpocząć, chociaż bardzo mi się nie chce.
Po przebudzeniu małego rano uwielbiam się z nim przytulać Muszę babcie zmobilizować do nauki na razie w dzień
Stary 2012-10-04, 23:17   #3254
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-10-05 o 00:01
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 23:19   #3255
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba że liczyć zaglądanie przez szybkę do samochodu, w którym był zamontowany
Ale rozmawiałam z koleżanką i ona taki ma i jest zachwycona. Mówi że jej dziecko też. Spytałam czy dziecko się nie poci jakoś bardzo przez ten element z przodu albo czy są trudności z zapięciem w zimowym ubranku (bo takie zarzuty widuję na forach - choć od mam, które wcale tego fotelika nie używają), ale postukała się w głowę
A Wy się przymierzałyście do niego?

Wy kupujecie AC dla takich kilkuletnich samochodów?

Myśle nad Juno, te 5* ot tak nie dostał

Co do AC, my mamy (znaczy się mieliśmy) miniAC w PZU właśnie.

Stary 2012-10-04, 23:20   #3256
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
pnkt 1. Anka zdrówka dla Was Oby się Rafik nie zaraził.

pnkt 2.Cały tydzień czekałam na "kuchenne rewolucje" i 'przyjaciółki' i niestety przegapiłam
pnkt 1 - Dziękuję - dobrze, że przez wizaz nie zarażam

pnkt 2 -Na pewno są powtórki, pewnie przez wizaz zpaomniałaś
Stary 2012-10-04, 23:21   #3257
Lili 83
Zakorzenienie

Denis Ty też już nie choruj
Stary 2012-10-04, 23:22   #3258
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Myśle nad Juno, te 5* ot tak nie dostał

Co do AC, my mamy (znaczy się mieliśmy) miniAC w PZU właśnie.
Jeśli można wiedzieć, to ile płaciliście za mini AC ( ja teraz za AC + OC płaciłam 2 100,00)? Szukam oszczędności i robię rozeznanie
Stary 2012-10-04, 23:23   #3259
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:

pnkt 2 -Na pewno są powtórki, pewnie przez wizaz zpaomniałaś

A nawet nie przez wizaż
Miałam stos garów do mycia, kopę prasowania i reklamówkę grzybów do obrania. Na szczęście siostra mi z grzybami pomogła
Stary 2012-10-04, 23:31   #3260
marzena_S
Zadomowienie

Uff, Hania dopiero co zasnęła. Już dawno nie zdarzyło jej się wytrwać do tej pory. Chyba ząb jest tuż tuż. Tylkoto raczej nie wyczekiwana ostatnia czwórka, a pierwsza trójka.

Kajool, fajnie że jesteście już w komplecie.

Eve, dwa oblicza Marysi pokazałaś- diabełek i aniołek.

Pieleszko, byłoby super! Może mały zlot Nam się zrobi. Iustyna, mówiłaś że Ty do Poznania też byś trafiła.

Crazy, dobrze że sytuacja się u Was unormowała.

Żaneta, za każdym razem się budzę i podaję butlę- inaczej cała pościel byłaby mokra od picia.

Brumku, cieszę się że czapki się spodobały. Mam nadzieję, że się pochwalisz jeśli na jakąś się zdecydujesz.

Carmela, zdrówka i oby Sarenka nie podłapała.
Ja na razie nie mam odwagi na takie zabawy- chyba zaczniemy od znikopisu.

Dziubku, biedny Denis- zdrówka i tulasy dla Was.

I jak tam lidlowe łowy? Ja odpuściłam, bo zaczęło lać popołudniu.

Dzisiaj standardowo rozwieszam z Hanią pranie- ona podaje mi ciuchy z miski, a ja zawieszam na suszarce. Nagle dziecko natrafiło na moje majtasy, przygląda się, rozciąga... Widać, że mózg pracuje na najwyższych obrotach, żeby sprecyzować do czego służy ustrojstwo. No i jest, pojawia się błysk w oku i uśmiech na twarzy, Hania patrzy na mnie dzierżąc majtasy i wykrzykuje zadowolona- MAMA! Takie mam rezolutne dziecko.
Stary 2012-10-04, 23:40   #3261
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

E tam nie ma co oklaskiwać. Jak mi zawoła: mama siiiiiiiiiiiiikkkkkkkkkkk kkuuuuuuuuuuuu to bedzie czas na świętowanie.

Właśnie siedzę i wydaje fortunę w Merlinie, ale w końcu bede miała swojego juula na własność i pana kuleczke dla Agaty i franklina i...

I mam Grzegorza Kasdepke w znajomych na fejsie

Agatka jest już z nami
Stary 2012-10-04, 23:42   #3262
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli można wiedzieć, to ile płaciliście za mini AC ( ja teraz za AC + OC płaciłam 2 100,00)? Szukam oszczędności i robię rozeznanie
nie pamiętamy

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Carmela, zdrówka i oby Sarenka nie podłapała.
Ja na razie nie mam odwagi na takie zabawy- chyba zaczniemy od znikopisu.

znikopis...phiii
Byłam w Lidlu po dziesiątej...nic nie było u nas osiedle młodych matek, rozeszło się wszystko w 20 minut
Ale obdzwoniłam moja babcie oraz i mamy 3x rajstopki, 2x tunika z leginsami i dresik

Stary 2012-10-04, 23:56   #3263
Kajool
Zadomowienie

brumku, marzenko- fajnie we trojke zwlaszcza jak maly sie budzi i po kolei sprawdza czy tata i mama śpią
Stary 2012-10-05, 00:23   #3264
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Dzisiaj standardowo rozwieszam z Hanią pranie- ona podaje mi ciuchy z miski, a ja zawieszam na suszarce. Nagle dziecko natrafiło na moje majtasy, przygląda się, rozciąga... Widać, że mózg pracuje na najwyższych obrotach, żeby sprecyzować do czego służy ustrojstwo. No i jest, pojawia się błysk w oku i uśmiech na twarzy, Hania patrzy na mnie dzierżąc majtasy i wykrzykuje zadowolona- MAMA! Takie mam rezolutne dziecko.
- kiepsko Byłam, ale nic nie kupiła. Sweterków już nie było, a na innych rzeczach mi nie zależało. Ale dresiki, dżinsy, sukieneczki, rajstopy i skarpetki były w dużych ilościach.
-

Cytat:
brumku, marzenko- fajnie we trojke zwlaszcza jak maly sie budzi i po kolei sprawdza czy tata i mama śpią
A mieszkanko też fajne?
Stary 2012-10-05, 00:52   #3265
iustyna1
Wtajemniczenie

Marzenko chciałabym, ale tym razem nie dotrę do Poznania. Tz ma anginę i tydzień zwolnienia, mnie też zaczyna rozkładać . oby tylko dzieci nie trafiło
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 01:27   #3266
fidoo30
Przyczajenie

Witam
mam na imię Ewelina - czytam Was od 6 miesiąca ciąży ( bo wtedy poszłam na L4) i jak ostatnio wywołał mnie Brumek to mi serce zabiło mocniej bo to baaardzo mi bliska osoba"poglądowo jest" .... mam mnóstwo rzeczy które wizażowe koleżanki polecały i z wielu porad korzystałam. Jak wróciłam do pracy (w lutym) to miałam małą przerwę w czytaniu, ale jak się z organizowałam to wróciłam do nałogu a co NAWAŻNIEJSZE JESTEM MAMĄ ANI ( cudem nad cudami) urodzonej 9.07.2011 a teraz jestem w delegacji (na szkoleniu) wypiłam CarloRosi (Dziubu79 ) i się odważyłam napisać.... generalnie podsumowując jesteście zgranym zespołem i wiem, że już za późno na wtargnięcie w szeregi, ale Carlo Rosi działa cuda pozdrawiam Was serdecznie i życzę powodzenia
P.S
nie mam prawa, ale Marina nie odchodź Wizaż bez Ciebie to nie to samo
DUŻE BUZIAKI DLA WAS
tyle "nicków" bym chciała wychwalić, ale siee nie da....
fidoo30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 07:27   #3267
Lili 83
Zakorzenienie

CarloRosi działa cuda! Fido witaj

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Zapałeczko i co zdecydowałaś? Dajesz Natana dzisiaj do przedszkola?
Stary 2012-10-05, 07:58   #3268
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

Zaneta pytalas z czego robie inhalacje: albo sol bochenaska albo fizjologiczna.
Agawoo jak lecisz do Monachium??
Wita kochana to na czym tam polega sortowanie śmieci? nie ma: plastik, papier, szkło i wsio?
Jak Ci się tam mieszka?

Lilii
o której te przyjaciółki i na jakim kanale? fajny film? ja nic nie oglądam. Poszłam spać o 21, chociaż rewolucje były z lbn i miałam oglądać..
Oglądam tylko lekarzy i julię.

Fido zostań z nami. napisz o sobie więcej. Skąd jesteś?

Sara coraz odważniej stawia sama kroczki moja mała dzidzia.
Boli mnie nadgarstek. I to tak mocno, przy każde czynności się spinam, wcz wieczorem zaczeło. Pewnie nadwyrężyłam

Idę robić śniadanie dla S i tż i siebie.
Wizaż number 1 po przebudzeniu
Stary 2012-10-05, 08:19   #3269
pieleszka
Wtajemniczenie

witam się porannie

kajool to najważniejsze, że już razem to teraz zorganizauj się jak najszybciej i wracaj do nas na forum. no i zdjecia nowego gnizadka bym poprosiła nieśmiało

marzenko - Hania jest genialna a do tego tak zawsze zabawnie opisujesz sytuacje, że już od rana mam zapluty monitor w pracy

Marzenko i Teliku - co do spotkania to ustalcie między sobą jakąś godzinę i miejsce, które Wam pasuje, a ja - jak mi się uda - to do Was dotrę choćby i na 5 minutek!!! bardzo, bardzo bym chciała Was poznać tylko szkoda, że będę bez Hanyska...
a inne poznanianki będą???

co do lidlowych łowów - byłam wczoraj i nabyłam dla Hanki tunikę z leginsami (rozmiar już z myślą o wiośnie 2013). chciałam ten sweterek lub bluzę z uszkami kupić dla synka koleżanki, ale nie było nic chłopięcego już . same róże i fiolety zostały (chyba mamy chłopców w gw zrobiły poranny nalot na sklep)

fido witaj
lepiej późno, niż później. pisz do nas i z nami. i ucałuj Anię

marysia jaka urocza te kucyki i te oczyska - prześliczne

brumku za ząbki dla Tymka

co do usypiania to u nas długooo Hania potrzebowała żeby ją "pobujać" do spania (na rękach, w huśtawce, w leżaczku), ale już od miesiąca uczymy ją zasypiać bez bujania i są sukcesy! Hania po kąpieli i kolacji wybiera z tatusiem (o ile tatuś w domku, a nie w delegacji) książeczki, idą do sypialni i na łóżku tatuś jej czyta, opowiada bajki, śpiewa aż Hania w końcu zasypia... na początku trwało to ok. godziny, a teraz - jak mała mocno zmęczona - to 15 min maks i dziecko śpi. popłakuje tylko czasem jak jej się cyc przypomni i woła mama, ale tatuś wtedy tłumaczy, że ja się kąpię czy coś i się uspokaja... jak ja ją usypiam to niestety-nie uniknę podania UU.. ale za tydzień biorę wolne kilka dni i zaczynam całkowite zlikwidowanie cyca wieczorno-nocnego.

miałam pytać - jakie płyty do słuchania polecacie dla dzieci?? chodzi mi o bajki, ale też muzykę lub piosenki. mamy jedną płytę z bombikiem i Hani się podoba - głównie dlatego, że jest przetykany piosenkami. poza tym słuchamy piosenek z pana kleksa, arki noego, fasolek i natalki i tak mi już trochę się to przejadło... chciałabym coś z bajkami, ale żeby było przetykane piosenkami...

no nic to - kawa wypita więc zabieram się do roboty. ale jeszcze zajrzę

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 08:41   #3270
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
A nie trzeba czekać, aż wyrośnie? Od razu zagniecione ogarniać do pieczenia?
nie, nie czeka .ię aż wyro.nie.

Dzień dobry!

Matko, dziecko mi dom demoluje
Padam.
Od ok tyg. ( ponad ) Igor chyba .pi najgorzej w .woim życiu. Miliard pobudek, ba, on wcale nie .pi prawie w nocy tylko wyje. Wierci .ię, .krzeczy, buczy...
Ma.akra.

I nie, że za długo .pi, bo od 2 tyg porzucił drugą drzemkę i .pi krótko tyko raz
NIe wiem o co chodzi.

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
Napisane przez fidoo30 Pokaż wiadomość
P.S
nie mam prawa, ale Marina nie odchodź Wizaż bez Ciebie to nie to samo
DUŻE BUZIAKI DLA WAS
tyle "nicków" bym chciała wychwalić, ale siee nie da....
Aaaaaaaajjj ojej... dziękuję. Kurdo no, i nie mogę odej.ć

Witam CIę gorąco i pamiętam do.konale z pa.ka
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości