|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 14.
fak!!!!!!! czy pisalam ze mam katar??!!!! wlasnie sie posmarkalam
|
|
|
|
#1262 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mona_ja moja córa kończy 2 latka za 2 tygodni (kiedy to zleciało??? ) i biorę pod uwagę:taką tablicę o której pisze Kotek, fajną lalkę, którą można karmić, ubierać, itd, ciastolinę, domek dla lalek |
|||
|
|
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madzia, a odszedł Ci wcześniej czop???
|
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
Natalko no właśnie...., miałam Tobie napisac kochana, ze bardzo się cieszę, że wszystko zaczyna sie układać
|
|
|
|
#1265 | |
|
Zakorzenienie
|
pracowal kolo spawacza
![]() Cytat:
a wiesz co jest najsmieszniejsze....ze starsi panowie bardzo czesto "zauwazaja" kobiety ciezarne czy z dzieckiem ja jak bylam w ciazy i jechalam autobusem do K-wic - oczywiscie miejsca siedzacego nie bylo - starsza Pani ustapila mi miejsca - nawet sie z nia "klocilam"haha ale jak mi powiedziala ze nie wybaczylaby sobie jakbym np na zakrecie sie przewrocila to juz wolalam usiasc (bo czulam sie dobrze a droga trwa jakies 15 minut).....wiecie co jak mi strasznie bylo glupio tym bardziej ze caly autobus byl studentow....i tej Pani nikt nie ustapila miejsca...wies normalnie |
|
|
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
tak, czop mi już wcześniej zaczął odchodzić. 30 kwietnia mały kawałek, 12 maja juz tak konkretnie mi odchodził. Od 13 maja miałam non stop dużo sluzu takiego wodnistego, że myślałam że to wody mi ciekną.
|
|
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, Kotek, Bika straszne to co piszecie o tym nieustepowaniu miejsc, przepuszczaniu w kolejkach itp.
![]() Ja raz w Pl miło sie zaskoczylam ![]() Bylam w 28 tyg, stalam w aptece w kolejce, akurat przeziebienie mnie wzieło, Pani otworzyla drugie okienko a przede mna stał starszy Pan i mnie przepuscił W ogole to leciałam sama do pl i z Pl, na lotnisku ludzie pomagali, bagaz do schowka do góry wsadzic, jeden Pan to mi po schodkach do samolotu wzial walizke podreczna. No generalnie miloI wiecie ja tez staram sie pomagac, bo sama wiem,z e czasem jest ciezko a to naprawde bardzo miłe ![]() Raz jak Seba był maly i z nim sama lecialam to tez ktos mi pomogł wozek zlozyc, raz Pan ktory siedzial obok wział Sebe na kolana bym ja mogla sie rozebrac, no naparwde bylam zaskoczona
|
#1268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
oj, czop moze Ci wyjsc na sali porodowej
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
Matko, Bika, ale ze mnie jełop...myślałam, że pytasz Kotka, czy przed tym smarkaniem jej odszedł czop... ale jestem durna pała
|
|
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Bika ale wiesz, może ci odejść wraz z wodami podczas porodu, nie musi wcześniej.
U mnie przepowiednią, ze poród się zaraz zacznie było to, że na godzinę prze wizytą u gina (i wtedy co mi się skurcze zacząły) poleciał mi śluz z krwią. Blonde czasami sie kulturalni ludzi znajdą, szkoda że jest ich tak mało. ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1272 | |
|
Zakorzenienie
|
Poważnie
o kurde, no to już się nie pogrążam w swojej niewiedzy ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Czyżbyście mnie posłuchały
|
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
No faktycznie, znowu robi się...hermetycznie
|
|
|
|
#1274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Juz mnie nie ma ![]() Dobranoc
|
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zmykam
dobranoc
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
eeee to i ja idę. Nie będe sama czuwała
|
|
|
|
#1277 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co!wpadl Ci piorun do mieszkania? Cytat:
![]() Cytat:
chetnie uzycze TZa, siostro! ![]() Cytat:
|
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ależ on musi być utalentowany, że tyle śpiewa ![]() Nie, nie wpadł do mieszkania, ale uderzył w nasz dom, zapaliła się instalacja elektryczna, paliła sie skrzynka bezpieczników w naszym przedpokoju. Dymu było co nie miara, ogień buchał na pół przedpokoju...skończyło się spaloną instalacją elektryczną w domu, połową naszego mieszkania do remontu, wszędzie był pył z tych palonych kabli...aha i poszło po zbrojeniu, więc w niektórych miejscach w ścianach i suficie wywaliło dziury do samego zbrojenia, po prostu odpadł beton. Zostaliśmy bez prądu na kilka dni... Szczerze, to była jakaś masakra..szczególnie, że mój mąż był w tym czasie w okolicy tej szkrzynki. Jak walnęło, zaczęła palić się ta skrzynka i zaczęło wywalać pokrywki z puszek ze ścian, to szybko wskoczył do pokoju i się schował, żeby nie oberwać. To w ogóle długa historia, bo byliśmy wtedy wszyscy w domu + moja siostra z mężem i dziećmi... Na prawdę to cud, że nic się nikomu nie stało. Prawda jest taka, że gdyby w tym momencie ktoś był oparty o np. kaloryfer - nie przeżyłby... Pamiętam taki widok, jak moja siostra stoi cała czarna na twarzy przy otwartym oknie, z którego bucha dym i trzyma za oknem głowę Bona, żeby się nie udusił... Ok, już nie zanudzam ... Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2012-10-05 o 00:10 |
|
|
|
|
#1279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie jest zle ![]() Co do Twojej historii, to az mam ciarki... szczescie w nieszczesciu, ze nikomu sie nic nie stalo! Jeszcze pewnie w pierwszej chwili nie wiedzieliscie co sie dzieje... Straszne My tez mielismy taka sytuacje, ze w nocy moj tata ogladal tv a ktos z zewnatrz krzyczy, ze blok nam sie pali. Tata szybko obudzil mnie i moja mame, mama wezwala straz, otworzyla drzwi a tam buchnal dym z korytarza. Ubieralismy sie w poplochu zeby uciekac i wlasnie wtedy byl caly czas ten straszny szum wiatru, ktorego teraz sie boje Zmoczylismy reczniki i na klatce oddychalismy przez nie, psa na smycz i ja szybko musialam z nia uciekac, tak szarpala ze prawie zrzucila mnie ze schodow (a uciekalismy druga klatka, bo nasz pion byl caly w dymie). Pamietam, ze tez nasza psinka sie tak bala, od tamtej pory bala sie za kazdym razem jak slyszala wycie syren... My psiary rozumiemy ten bol niewinnych zwierzat, ktore sa zawsze przerazone bardziej od ludzi i jeszcze do tego nie umieja nam nic powiedziec W sumie wszystkich w bloku ewakuowano, mieszkanie jedno sie doszczetnie spalilo razem z psiakiem w srodku - wlasciciele chcieli go wydobyc, ale kasetony z sufitu w ktorych bylo cale mieszkanie zaczely sie topic i spadac na nich. Musieli go zostawic...
|
|
#1280 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja jak byłam z Sandrą w ciąży w 8 mies byłam u rodziców, to w tramwaju mi jakaś dziewczyna też ustapiła miejsca... albo przy kasie kasjerka wołała mnie, żebym podeszła... raz tez jak jechałam sama pociągiem do Polski w ciąży, to znalazło się dużo chętnych do pomocy z walizą... i wyobraźcie sobie ten popłoch w pociągu jak już przy wjeździe na peron przykucnęłam przy torbie, a akurat pociąg wjechał na jakąś zwrotnicę i ja z całym dobytkiem pokulałam się jak biedronka na plecy ![]() i raz mi się zdarzyło, że siedziałam w tramwaju (jechałam sama bez dzieci) i byłam całkiem zatopiona w myślach, wsiadła dziewzyna w ciąży, a ja takim durnym zawieszonym spojrzeniem patrzyłam na nią... ocknęłam się dopiero jak facet siedzący przede mną ustąpił jej miejsca... rety jak mi było głupio... ... do tej pory mi jest jak sobie tą sytuację przypomnę Cytat:
dziś Rita końcy 7 miesięcy, a za półtora miesiąca Sandra będzie mieć 3 latka Cytat:
![]()
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę się z tym pogodzić i stwierdzam, że jeśli chcę się tutaj udzielać, to nie ma sensu nadrabiać nieprzeczytanych stron
)Butter: matko, co za historia! |
|
|
|
#1282 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nie jeszcze nie mam. Znajoma pisala ze musze troche dluzej poczekac ale napewno bede zachwycona efektem koncowym
Wyslala mi tylko 3 fotki na emaila , tak mnie terroryzuje powoli ![]() Te : Ale musze je jeszcze na zywo zobaczyc zeby zdecydowac. 1. http://www.toysrus.com/product/index...FindSrc=search 2. http://www.toysrus.com/product/index...uctId=12322036 3. http://www.toysrus.com/product/index...earchURL=false 4. http://www.toysrus.com/product/index...earchURL=false 5. http://www.toysrus.com/product/index...earchURL=false Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie piorun zabil sasiada ![]() Cytat:
Co wolalabys zeby Ci tak kostki spuchly zebys sie nie mogla ruszyc? Albo bolaly Cie plecy?
|
|
|
#1283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas też wichura i ulewa wczoraj była wieczorem, aż prądu nie mieliśmy przez chwilę Oglądałam "Jak urodzić i nie zwariować" hihi śmieszny i wzruszający ![]() ---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ---------- dokładnie!! mi w domu odeszło tylko trochę, glut z krwią a podczas badania gin mi wyjął tego czopa, albo mi sam wypłynął, sama nie wiem ale wiem jedno, że było dużo krwi i glut i lekarz do mnie wtedy "no może dziś Pani urodzi" a wcześniej jak mnie na oddział przyjęli i miałam 1 badanie to powiedział "dziś Pani nie urodzi" a urodziłam po 4 godzinach od przyjęcia na oddział ![]() ---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ---------- Cytat:
|
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() w nocy się nie budziłam ![]() Butter straszne
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/wozek-jedo-bartati...ium=LikeButton
widziałyście?? opis powala
|
|
#1286 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, czemu zlikwidowali na stronie cenę - paręnaście dni temu jeszcze była... 279zł Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Końcówka była ciut lepsza, dziękuję Dziękuję, że pytasz Dzień skończył się lepiej, niż zaczął Potem pozmywałam, siadłam do mgr, zrobiłam kolację, wykąpałam się i spać. W pracy zdążyłam się jeszcze ugryźć w język, ale ugryzłam się tak dziwnie, że krew nie wypłynęła, a zrobił się fioletowy siniak Także mam fioletowy język Ale poza tym całkiem ok.A Ty Kochana jeśli sama czujesz, że nie wyrabiasz, to koniecznie bierz zwolnienie! Ty i Natasza jesteście najważniejsze Butter, karetka wezwana? Mąż żyje? To chyba mój mąż jest dziwny, bo on - tak jak mąż guci - należy do tego odsetka, który naprawdę musi umierać (dosłownie!), żeby wylądować w wyrze... Czasem mnie tym wkurza, bo nie dba o siebie ![]() strippi, już parę dni temu któraś z dziewczyn pokazywała ten wózek! Robi furorę w internecie ![]() dodaja - i jak na filmie? Na co poszliście? Wieczór się udał? Malensstfo, my też ostatnio oglądaliśmy "Jestem bogiem" - przyjemny ![]() Bika, na śmierć zapomniałam! Miałam polecić Ci "Vanila Sky" - jeśli nie widziałaś. Film stary, ale uwielbiam go! zaaabcia, śliczne te krzesełka! Za to ostatnie dwa FP urzekły mnie swoimi gabarytami - idealny rozmiar do naszego tyci mieszkanka No i ciekawe jak z ich stabilnością - bałabym się, że dziecko poleci do tyłu... Więcej nie pamiętam ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- A poza tym... piątunio!
|
|
#1288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Od rana mam sajgon w pracy Dzisaj Panowie skonczą ze szchodami, posprzatamy i jutro z rańca jedziemy do Krakowa a my idziemy na urodziny chrzesnicy TŻa. No i mam nadzieje, że uda nam sie spedzic wieczorm jakis miły wieczorek
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Gucia6 gratulacje ale ten czas szybko leci. Nasza Maja dziś kończy 20 tygodni
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.

a wiesz co jest najsmieszniejsze....ze starsi panowie bardzo czesto "zauwazaja" kobiety ciezarne czy z dzieckiem 

o kurde, no to już się nie pogrążam w swojej niewiedzy

... do tej pory mi jest jak sobie tą sytuację przypomnę

ale ten czas szybko leci. Nasza Maja dziś kończy 20 tygodni