|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI
Baha za zębola
|
#3932 | |
|
Zadomowienie
|
Muffinko my 5 dopiero
ale kolejny w drodze Ciekawa jestem o której mi się jutro obudzi :/ bo może to przez te zęby tak mu się poprzestawiało ... hmm zobaczymy. Na kolacje zjadł pół bułki i potem dostał flachę padnął dziś jak kawka W prawdzie nie byliśmy na dworze ale się wygłupiałam z nim dziś, jakoś musiałam mu tą pogodę ukoloryzować bo by się zanudził biedak kulał się, przewracał itp i normalnie się zmęczył że ho ho No ciekawe czy Bienioka zajrzy ... swoją drogą dużo tych mamuś z poczekalni już nie zagląda w ogóle ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
musi być przyjemnie
|
|
#3933 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
witam się z kawką Mój bąbel dziś obudził się o 7:20 i dalej spał. Także jak tak zostanie to stawiam na te zeby te pobudki w nocy Ja od razu wstałam bo jak drugi raz się położe to potem nie umię funkcjonować tak jak wczoraj :p Tu cisza, że ho ho ale widzę, że goście czytają
|
#3934 |
|
Rozeznanie
|
my od 6;08
![]() ide do dentysty na 10, 3mac kciuki prosze bo umieram ze strachu jak zawsze...
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
Princ, szybko Wam poszła ta przeprowadzka. Czekam na jakieś fotki
czy już wklejałaś może?![]() U nas jedna pobudka, ale tylko kilka łyków mleka. Spróbuje wodę podawać jeszcze raz. Kilka razy podawałam, ale wtedy bunt i wybudzanie U nas kolejny dzień piękna pogoda i gorąco!! |
|
|
|
#3936 |
|
Zadomowienie
|
Dzien Dobry
u nas mala znow cala noc przespala,tylko dzis wczesniej sie obudzila,juz po 6,i pospalysmy do 6:45 dobrze chociaz ze ona niema nic przeciwko temu,ze jeszcze przewaznie 30minut polegujemy w lozku zreszta jej sie podoba,mozna sie po mamie poturlac,poskakac po materacu heh ![]() u nas cos sie pogoda psuje,wczoraj wieczorem tak starsznie wialo,dzis jak na razie pochmurno,mam nadzieje ze uda sie wyjsc bo musi pozalatwiac kilka drobnostek przed wyjazdem jutrzejszym zmysl ![]() haha jak wczoraj wstepnie ustalilismy kolory,wyszedl taki misz-masz jak u Cibie ![]() baha gratki za kolejnego zeba u was
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
Co do torta to ja zawsze robię taki z jogurtu naturalnego i galaretek. Dzieci uwielbiają
|
|
|
|
#3938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) Teraz dalej śpi ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Masz jakieś zdjęcie?
|
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
HEJ
To ja mam chyba jakiegoś pecha. Mój sto razy się budził, a o 1.30 zbudził się na dobre i 2 h nie spał
|
|
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
tak, na nk są, przy urodzinach Patrycji.
Domi, chyba musisz przeczekać |
|
|
|
#3941 |
|
Zadomowienie
|
Zmysł trzymamy kciukasy
Domi wiem że ciężko funkcjonować jak dzieć tyle razy się w nocy budzi...wiem że to słabe pocieszenie ale u nas też tak było,teraz jest lepiej czasem tylko raz się budzi na mleko lub dwa ale drugim przytulam i zasypia,samo mu przeszło wstawanie też nie wiedziałam co zrobić i jak to zmienić....teraz na katar więc budzi się częściej i nie może zasnąć bo gile dokuczaja Witam Byliśmy z Filipem u naszej pani doktor bo jutro weekend i jak coś to nie chciałam na pogotowie jechać bo tam to z dobrym lekarzem ciężko... Tz poleciał o 6rano pod przychodnie żeby się do lekarza dostać...porażka jakaś u nas to prze☠☠☠ane być chorym i się leczyć...no ale pierwszy numerek na 8mieliśmy:-D w oskrzelach czysto i mam nadzieję że tak zostanie;-) dostaliśmy kropelki mam dawać cebion i wapno i jakaś maść do noska dostaliśy ale nazwy nie pamiętam - tz pojechał kupić. Zjadłam śniadanie wypijam kawę młody zasypia bo obudziłam go po 7,pranie nastawione obiad mam w,tz flaczki wczoraj ugotował więc będę sprzątać odkurzac i kurze wycierać a po południu-jak Fifi pozwoli;-) może sobie rzuce kolor na odrosty i siwizne
05.09.2009 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090905040520.png My love,my life... http://www.suwaczki.com/tickers/dxomanlird6dwqqi.png Edytowane przez owieczka86 Czas edycji: 2012-10-05 o 09:36 |
|
|
|
#3942 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny, mojego wczoraj wieczorem chyba jakis prąd pokopał, położyłam spać o 19 zasnął odrazu bo miał w dzien tylko jdną drzemke, po 21 zaczęła sie u nas burza i chyba sie przestraszył, jeczał jeczał i przed 22 postanowił wstac i normalnie szlał biegał, myślałam ze mu sie coś stało
zasnął dopiero koło 24 wariactwo jakieś, nie wiem co to byłomi si eteż wydaje Domi że Ty nic nie możesz zrobic, że dzieciowi to samo musi przejść;/ te pobudki. Moj raz spi bardzo ładnie prawie nawet na smoka sie nie budzi a czasem to w każdej godzinie pobudka i całą noc jeczy i za cholere nie widze związku z niczym co sie dzieje w ciągu dnia samo sie dziecku musi wyregulować tak jak mowi Seona |
|
|
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam Mamcie
w imieniu Michalka.Noc ok, jedna pobódka, ale nawet gdyby było ich kilka to bym dała radę bo zjadłam na noc ketanol-nic mnie nie bolało, dopiero nad ranem, ale co tam tyle to może poboleć Bączek mój malutki już śpi, ja jem śniadanie, i zmykam do praswania i pakowania rzeczy Michałka, szykowanie naszych na wesele, abym jutro niczego nie zapomniała Zmysł, ja jak idę do dentysty od razu biorę znieczulenie, tylko wiadomo w ciąży nie mogłam ale i tak dałam radę ![]() Seonko, Princ jeszcze nie dała ani jednej fotki. Bidna pewnie nie ma kiedy, bo w między czasie lata i kusi doktorka-dentystę;p Dodatkowo jej maminka przyjechała, więc się nie dziwię, że nie zagląda ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
A mm Ci nie je ? spróbuj go już przestawiać, do tego pewnie dochodzą zęby. Ale gdybyś dała mu butlę to chociaż masz pewność, że nie jest głodny....
Chmury z bitej śmietany i czekoladowe niebo. Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-10-05 o 09:53 |
|
|
|
|
#3944 |
|
Zadomowienie
|
Baszka ja też zawsze jak wchodzę do mojej dentystki to zaraz po "dzień dobry" mówię że "oczywiście jak zwykle znieczulenie prosze" pani doktor się ze mnie śmieje :-D hehe ale znieczulenie daje... Kiedyś nie bałam się dentysty ale trafiłam na france sadystke,tak mi borowała że tz mnie na poczekalni słyszał
i mi taki uraz został... Ale teraz dentystke mam bardzo miła i sympatyczna i delikatną
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Jest ciężko funkcjonować strasznie, niech ten Tż już wróci
![]() Nie wiem czy nie kupić dziś mleka, choćby Bebiko i nie spróbować mu podać. Tylko dalej z tej butelki nie umie pić Moja mama mi wczoraj przyniosła taką zwykłą, jakąś nieznaną, którą kiedyś moja ciocia z Francji jej podała dla Polusi żebym miała. A z tej butelki bardzo szybko leci...już sama nie wiem ;(W nocy mogła go obudzić wichura, bo zrobiło się tak upiornie głośno za oknem, że Polusia też wstała- ale zaraz zasnęła, a ten mądry już nie chciał spać ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
a ząbki idą- dwie dwójki :/ smaruje mu, masuje szczoteczką...eh
|
|
|
|
|
#3946 | |
|
Zakorzenienie
|
heejjj
Cytat:
u nas była 1 pobudka na mm nad ranam-oby tak było....... byłam u dentysty-ubytków brak ![]() ![]() bardzo ładnie dbam o zęby usłyszałam![]()
|
|
#3947 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wytrwałości, może tak jak Baszka napisała, ząbki mu idą? no i spróbuj z tym mm powodzeniaw wolnej chwili muszę obczaić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a że ja po porannych zabiegach SPA bo nie chce mi się w domu siedzieć wczoraj się nasiedziałam i jobla dostawałam ![]() za zębole pozazdrościć takiej opini dentyski
|
|
#3948 |
|
Rozeznanie
|
wrocilam zyje, ubydkow brak, standard kamien
no ale zeby pojsc na marne to wyrwalam ósemke a co
|
#3949 |
|
Zadomowienie
|
mój rozrabiaka zgarnął ze stolika pilot i sam sobie tv włączył, cieszy się jak nie wiem co
|
#3950 |
|
Zadomowienie
|
Janeczko u nas do lekarza są zapisy na daną godzinę ja mówię na to numerki
ale rzeczywiście dziwnie jest bo żeby się dostać do lekarza trzeba wcześnie jechać pod przychodnie,bardzo rzadko się zdarza tak żeby telefonicznie udało się umówić na wizytę,tzn do poradni dla dzieci zdrowych to się da ale do chorych ciężko:-(
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
zmysł wyrywanie zęba
a czemu wyrywałaś? psuł się?Aha i coś dla pijaczek kawy Domi w myśl piosenki walnij kawę i trzeba jakoś funkcjonować. http://www.youtube.com/watch?v=97wHluV2vnI---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Owieczko do mojej przychodni tak samo ciężko Edytowane przez Seona Czas edycji: 2012-10-05 o 11:05 Powód: dopisek |
|
|
|
#3952 |
|
Rozeznanie
|
zaczynal sie psuc,ale ogolnie przeszkadzal mi, 1 jedna 8 do wyrwania zostala....
|
#3953 | |
|
Zakorzenienie
|
Alez noc dzis mielismy
) tz wyniosl sie na kanape, ale co to da, sciany cienkie, dzis wygladal jak zombie, nie wiem jak on w pracy wysiedzi. Od rana jeki, ale spac dopiero o 11:00 poszedl, chociaz pol nocy nie spal, param-pam-pam-pam : I'm lovin it ![]() :brzy dal:Cytat:
Bienioka100 lat i duzo usmiechu dla twojej coreczki ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- owieczko gdzie ty masz siwizne kobieto?? ciesze sie, ze u F to tylko katarek Seona ten tort to tzw smietankowiec tak? cos takiego: http://www.smakowitykasek.pl/2012/06...etetyczny.html ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Baha udanej zabawy ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- dygotko u nas taka sama pogoda, bylismy na chwile, bo na zewnatrz chociaz przez chwile mu z nosa nie leci, ale zmarzlam jak diabli (mlody grubo ubrany, tylko ja taka madra )domiks trzymaj sie kobito ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- zmysl juz doczytalam- wyrywanie zeba brrrr....a jak Ninka, chodzi do zloba juz? czekam na kuriera, znajac zycie obudzi mi dziecia z drzemki i do wieczora bede sie meczyc z marudem |
|
|
|
|
#3954 | |
|
Zadomowienie
|
mszpilka super pomysł z tym klubem
Seona możesz podać przepis tortu jogurtowego na prv? ![]() domi7ks współczuję pobudek u nas też wiało, że ho. podobno na dzisiejszą noc zapowiadają na nasz rejon duży wiatr i burze... ![]() Cytat:
ale i tak słodkie to było...dzień dobry wieje, zaliczyłyśmy już spacer. córcia ucieła sobie drzemkę i rozrabia
|
|
|
|
|
#3955 |
|
Rozeznanie
|
muffinko ,nina mysle ze w poniedzialek pojdzie, dziś mamy kontrol na 13;40 no kurcze juz prawie trzy tygodnie w domu...
|
#3957 |
|
Zadomowienie
|
Hej moje kochane
Muff cieszę się że więcej się udzielasz, daj jakas fotę na forum ze zdjęciem syna bo ciekawa jestem ja wyglada .Domi jeju ja ja wiem o czym piuszesz , mój starszy do roku czasu budził się nawet i 15 razy, liczyłam, chodziłam z nim do lekarza, robiłam nawet badania, przestawiałam łóżeczko materac NIC, taki typ. Budził się do 3 rż, potem to już tylo po 2, 3 razy , ale to tż gonił do niego. Wyrósł, pięknie śpi.Miłosz powtórka z rozrywki, potrafi budzić się nawet co półh, ale tym razem to mam syna w łóżku, i nie odczuwam tego tak ja przy starszym, biorę na przeczekanie .A Ania nasza gdzie???? i Ggora , Lila Ani też już roczek za chwilę .Dygotko i Zmysł brawo za zęby, bolało rwanie 8 ???? |
|
|
|
#3958 |
|
Zadomowienie
|
Seona właśnie i ja zastanawiałam się czy następnym razem nie iść prywatnie...bo to co się dzieje w ramach Nfz to jakieś jaja są :/
Muff mam siwe włosy na czubku głowy ![]() Filip rozwalił wargę...upadł na pudło zabawek ale był płacz:-( trochę krwi mu poleciało...ale już jest ok.
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
Eluś ja też z moim spię
mój nawet nie wie, co to łożeczko ![]() a wiecie ja zamówiłam ten stolik i krzesełka z ikei od jakiegos durnego Sprzedawcy- nie odp na mejle, a ja mądra nie poczytałam komentarzy od razu, a ma nie za fajne |
|
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
ela3010-ja nie wyrywałam-u mnie zero ubytków
a myśląłm,że po ciązy i po kp sie spsuło,ale na szczęście NIEowieczko-bidulek się napłakał ![]() domi7ks-a nr tel nie ma podanego ten sprzedawca??może kasę odda??ile ma dni an wysłanie??może do Allegro zgłoś??
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.

ale kolejny w drodze

czy już wklejałaś może?

zreszta jej sie podoba,mozna sie po mamie poturlac,poskakac po materacu heh 

zasnął dopiero koło 24
w imieniu Michalka.
i mi taki uraz został... Ale teraz dentystke mam bardzo miła i sympatyczna i delikatną
no ale zeby pojsc na marne to wyrwalam ósemke a co
a czemu wyrywałaś? psuł się?
) tz wyniosl sie na kanape, ale co to da, sciany cienkie, dzis wygladal jak zombie, nie wiem jak on w pracy wysiedzi.