Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-05, 11:09   #1441
insolito
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość

super ze wszystko ok no a jak z waga?
No waga podskoczyła o 6 kg od początku ciąży ale ostatnia naprawdę sobie trochę pofolgowałam ze słodyczami postaram się ograniczyć i zobaczę czy będą jakieś efekty

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale macie brzuchole Mój jest naprawdę mały i codziennie się spotykam z wielkim zdziwieniem, że jestem w 6 miesiącu albo w ogóle w ciąży
Wiecie co ? Miałam bardzo miła sytuację na uczelni. Babeczka prowadząca jedne laboratoria okazała się bardzo wyrozumiała, pozwoliła mi "jakoś" je zaliczyć (będę chodzić tylko na wybrane ćw bo reszta szkodliwa), mam napisać sama pracę i jakoś się dogadamy A praca będzie o wpływie używek Tak więc istnieją jeszcze ludzie z życiowym podejściem

Miłego dnia ja zmykam do szkoły
Hmm na zdjęciu w klubie wygląda na okazały i typowo ciążowy

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
dziewczęta, Dzień dobry Nie było mnie tu prawie 3 tygodnie i wiem, że nigdy w życiu Was nie nadrobię, ale wiedzcie, że często o Was myślę i brakuje mi forum. Mam nadzieję, że wszystko w porządku u Was, widziałam listę, prawie już wszystkie znamy płci Piękne fotki w klubie i brzuszki też piękne, mój wygląda tak jak brzuszek hope Bokeh, gratuluję, bo z tego co pamiętam, to już jesteś żoną Mieszkamy teraz w rodzinnym domu TŻta na wiosce. Każdy ma tu swojego kompa, z netem jest różnie i po prostu nie mam jak tu wchodzić. Do tego dochodzi brak czasu. TŻta siostra się wyprowadziła, ja już nie pracuję, więc zajmuję się teraz tym domem. Mąż ma młodsze rodzeństwo, ojca i dziadka i stałam się teraz kurą domową Wiem, że Wy prowadzicie swoje domy, macie rodziny i sobie radzicie, ale ja jeszcze nie potrafię tego wszystkiego ogarnąć, wstanę, ugotuję, posprzątam, poodrabiam lekcje z dzieciakami, a potem nagle jest już kolacja i idziemy spać. Ale w ciągu najbliższego tygodnia wyprowadzamy się Trochę zajmmie nam ogarnięcie mieszkania i podłączenie neta, więc mam nadzieję, że uda mi się wtedy do Was powrócić. O ile jeszcze nie macie mnie przeklęte... Trzymajcie się kochane, naprawdę jestem przy Was myślami. Mój bobasek zdrowy, fiutek nie odpadł, TŻ był ze mną na USG i też mu się łezka w oku zakręciła na widok serduszka i jak dzidzia susała paluszki , widziałam, ha Postaram się wrzucić jakąś fotkę ślubną. Buziaki kochane

Fajnie, że się odezwałaś Wracaj do nas szybko

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

Super że z dzieciaczkiem wszytsko ok
.

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
w tym tygodniu ekipa kończy płytowanie i jeszcze chwilkę a będę mogła się brać za urządzanie pokoi dzieciaczkom
Ale Ci fajnie, że jesteście już na tym etapie, my dalej papierki załatwiamy, mam nadzieję, że na wiosnę ruszymy

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:14   #1442
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Mam pytanko z innej beczki....mamy w tym i przyszłym tygodniu aż 4 imprezy...w tym dla rocznych dzieciątek (chłopca i dziewczynki ) oraz 11 letniej dziewczynki...z uwagi na nałożenie się tych imprez musimy kupić jakieś drobiazgi..w odpowiedniej cenie..proszę pomóżcie...
w tą sobotę mamy rocznicę chłopca..więc przez internet już nic nie zdążymy...ale na te urodziny za tydzień dalibyśmy może i radę..tylko pomysłów brak!!!!:m ur:
Ok,już wiem, 50zł

Dla 11latki proszę bardzo:

http://shains.pl/ Kupowałam dla 10latki.

Masz IKEĘ gdzieś blisko? Dla chłopca: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80028929/

Albo to co kupuję na prezent często http://www.smyk.com/tomy-wesole-jaje...y-dla-dzieci-p normalnie bodajże 36zł kosztują w Smyku. Są dostępne w każdym.

Albo kura z jajcami: http://www.smyk.com/tomy-parada-jaj-...y-dla-dzieci-p

Dla dziewczynki możecie zamówić matę wodną (od tego faceta brałam, bardzo szybka wysyłka jest i tanio): http://www.mazakzabawki.pl/product-p...QUADOODLE.html bajer super

Albo po prostu jakąś fajną lalę-szmaciankę, roczne dziewczynki przeważnie lubią
Albo coś fajnego do zabawy w wodzie: http://allegro.pl/fisher-price-zabaw...615441650.html

http://allegro.pl/fisher-price-przyj...668735637.html to moja córa miała, fajne

http://allegro.pl/koszykowka-do-kapi...664793731.html to też miała i też fajne
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:18   #1443
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
aaaaaa gdzie tam mleka nie powiem- pije sporo, z owocami teraz troche przystopowałam ale na początku ciąży wciągałam kilogramami....
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
No co Ty ja wogolę nie zwracam uwagi na to, staram sie jeść dużo owoców noi warzyw a tak to wiadomo witaminy w tabletkach + żelazo. JAk wypiję pół szklanki mleka bo mnei zgaga męczy to potem cały ranek spędzam na kibelku
Czuje sie uspokojona

Tak mnie dzis skurcz dwa razy w nocy zlapal, ze myslalam, ze zwariuje.
Jaki magnez bierzecie?

I czy to nie bedzie za duzo tabletek: witaminy (maja malo wapnia i magnezu), zelazo, wapn i jeszcze wagnez?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:21   #1444
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
I czy to nie bedzie za duzo tabletek: witaminy (maja malo wapnia i magnezu), zelazo, wapn i jeszcze wagnez?
żelazo w ciąży się mega wypłukuje
ja biorę aspargin w dawce 3x3
mi się opłaca najbardziej bo kosztuje 5 zł a przy takiej dawce jakbym brała droższą to bym z torbami poszła

tyle,że ja nie przyjmuje dodatkowych witamin bo gin mi odradził
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:33   #1445
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Pstryczku odnosnie Twojej cukrzycy, mowili Ci cos ze mozesz miec przez to cesarke?? Bo wyczytalam wlasnie takie info
słyszałam o tym ale cukrzyca to jeszcze nie 100% cesarka, chociaz nie płakałabym bardzo jakbym miala miec cesarkę właśnie nie wiem od czego to zależy ze jedne maja cesarke a drugie nie... moze od natężenia/stopnia tej cukrzycy, albo od widzi mi się gina nie wiem...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:36   #1446
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Podejrzewam, że od ogólnego stanu pacjentki też. Ja np. miałam w czasie porodu glukozę podaną, bo już taka słaba z głodu byłam, no a przy cukrzycy odpada.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:40   #1447
LadyWhisper
Zakorzenienie

hej kochane
ja padłam wczoraj i mąż mnie musiał przenosić z salonu do sypialni takiego kloca hehe.

nafiyqa ja znowu biorę tyle tabletek, że koszmar ostatnio wydał mąż ponad 80zł w aptece całe szczęście, że luteinę ginekolog dał refundowaną bo tak by było 2x tyle. no i to "porcja" na 2 tyg

A my zaczynamy dziś 26 tydzień

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2012-10-05 o 11:42
LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:42   #1448
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
mi się opłaca najbardziej bo kosztuje 5 zł a przy takiej dawce jakbym brała droższą to bym z torbami poszła

Slyszalam o tym leku, chyba go kupie
Znalazlam 100 sztuk za nieco ponad 7zl.

Stary 2012-10-05, 11:45   #1449
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Witam się w 28 tygodniu- czyli zaczynamy z bejbikiem 7 miesiąc
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość

ja również witam w 28 tygodniu
Gratulacje dziewczyny ależ to szybko zleciało !

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Witajcie!!!
Noc przespana,chociaz Ola rowno szalala.Dzisiaj na 18.20 mam wizyte,wiec trzymajcie kciuki.
Wczoraj kumpela przywiozla mi 4 torby ciuszkow,wiec wieczor mialam zajety.
lenova przeslij mi swojego maila to postaram sie cos ci na zadanie domowe podeslac.
Ok zaraz Ci wyślę na pw. Dziękuję bardzo

A może jest jeszcze jakaś chętna która zechciałaby mi pomóc?

Witam z rana
Wczoraj siedziałam do 2 i dopiero niedawno wstałam, jutro musze wstac o 6 do szkoly- nie wiem jak mi się to uda zrobic leń śmierdzący ze mnie się zrobił ostatnio.
Moje dziecko też się coś ostatnio nie rusza i trochę się martwię, zawsze to wieczorami szalała a wczoraj cisza do tej pory
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:46   #1450
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

nafiyqa ja znowu biorę tyle tabletek, że koszmar ostatnio wydał mąż ponad 80zł w aptece całe szczęście, że luteinę ginekolog dał refundowaną bo tak by było 2x tyle. no i to "porcja" na 2 tyg
A ile dałaś za luteinę?
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:52   #1451
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Szybciutko ten czas leci, ja już 27 tydzień zaczynam czyli jeszcze tydzień i 7 miesiąc I jak? Wybierasz się do szkoły rodzenia? Ja już 2 tydodnie chodzę, fajnie jest, polecam
Co prawda pyt nie do mnie ale my zaczynamy w nastepny poniedzialek i juz sie nie moge doczekac ja o takim maluszkach nie mam bladego pojecia, z reszta o starszych tez nie wiec na te zajecia czekam jak na zbawienie a dostajecie jakies materiały po kazdych zajeciach? bo ja sie boje ze tej wiedzy teoretycznej i praktycznej bedzie tak duzo ze ja polowy to nie zapamietam

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:

Kurczaki, wy tu prawie wszystkie bierzecie to żelazo a mi nic lekarz o tym nie mowil wyniki hemoglobiny od jakis 3 miesiecy mam ponizej normy, niewiele co prawda ale ponizej i w sumie sa od momentu spadku prawie na jednym poziomie. I juz sama nie wiem czy brac zelazo bez jej wiedzy czy nie

Stary 2012-10-05, 11:57   #1452
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
hej kochane
ja padłam wczoraj i mąż mnie musiał przenosić z salonu do sypialni takiego kloca hehe.

A my zaczynamy dziś 26 tydzień
Biedna
Ale jak trzeba to trzeba, widok dzidziusia Ci sie wynagrodzi

Stary 2012-10-05, 11:57   #1453
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

A może jest jeszcze jakaś chętna która zechciałaby mi pomóc?
Niestety, nie moja bajka. To pytanie do typowych pedagogow i psychologow, ja jestem tylko zwykłym nauczycielem

Cytat:
bo jesteś uzależniona i nas uwielbiasz?

muszę już zaprzestać kupowania ubranek bo nie mam gdzie ich mieścić
w tym tygodniu ekipa kończy płytowanie i jeszcze chwilkę a będę mogła się brać za urządzanie pokoi dzieciaczkom
OOO, to będę Cie podglądac jeśli pozwolisz masz juz wizje pokoju dla malucha? my sie zastanawiamy nad kolorem ścian ale tych farb jest tyle ze szok

Stary 2012-10-05, 12:00   #1454
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Co prawda pyt nie do mnie ale my zaczynamy w nastepny poniedzialek i juz sie nie moge doczekac ja o takim maluszkach nie mam bladego pojecia, z reszta o starszych tez nie wiec na te zajecia czekam jak na zbawienie a dostajecie jakies materiały po kazdych zajeciach? bo ja sie boje ze tej wiedzy teoretycznej i praktycznej bedzie tak duzo ze ja polowy to nie zapamietam
Na razię chodzę tylko na ćwiczenia więc nie wiem czy będą dawać jakieś materiały. Na razie dostałam przy zapisywaniu się reklamówkę z jakimiś gazetami, ulotkami i próbkami. Wykłady zaczynam od 15 października.
Stary 2012-10-05, 12:00   #1455
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczaki, wy tu prawie wszystkie bierzecie to żelazo a mi nic lekarz o tym nie mowil wyniki hemoglobiny od jakis 3 miesiecy mam ponizej normy, niewiele co prawda ale ponizej i w sumie sa od momentu spadku prawie na jednym poziomie. I juz sama nie wiem czy brac zelazo bez jej wiedzy czy nie
Ciezko powiedziec. Skoro masz braki to chyba branie zelaza nie powinno zaszkodzic?

Moja hemoglobina byla lekko ponad dolna norme i gin od razu zalecil mi zelazo

Stary 2012-10-05, 12:04   #1456
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie biore
a ile masz hemoglobiny ?
Mi Gin powiedziala ze to normalne ze troche spada w ciazy i ze jak jest ponizej 10 to wtedy tzreba brac juz na pewno..

a tak w ogole witam sie
mam dzis bardzo kiepski humor ;/

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 12:04   #1457
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Ciezko powiedziec. Skoro masz braki to chyba branie zelaza nie powinno zaszkodzic?

Moja hemoglobina byla lekko ponad dolna norme i gin od razu zalecil mi zelazo
kurka, ja sie jej za kazdym razem pytam, czy jest taka potrzeba - a ona mowi ze nie i bądź tu mądry poczekam do nastepnej wizyty, wtedy mam tez zrobic morfo i zobacze, bo mam cicha nadzieję ze po tej dietce moze mi się wyniki poprawia.. jeśli nie bedzie poprawy, a ona bedzie sie dalej upierac to wtedy jej nie posłucham i zaczne brac

Stary 2012-10-05, 12:06   #1458
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Slyszalam o tym leku, chyba go kupie
Znalazlam 100 sztuk za nieco ponad 7zl.
to bardzo dobra cena ja za 50 szt płaciłam 5 zesta

Cytat:

Dzizas ja coś pomieszałam- miałam na mysli magnez
ja żelaza nie przyjmuje
ja też mam lekkie spadki ale gin mówi,że to norma i nie daje mi żelaza
Cytat:
OOO, to będę Cie podglądac jeśli pozwolisz masz juz wizje pokoju dla malucha? my sie zastanawiamy nad kolorem ścian ale tych farb jest tyle ze szok
tak w stylu marynistycznym
mebelki białe, tapeta w delikatne paseczki dodatki kupiłam jak byłam w Chorwacji takie typowo morskie
no i tkaniny głównie pasiaste- kolor blue i czerwony
obiecuję że pochwalę się zdjęciami jak pokoik będzie gotowy
Stary 2012-10-05, 12:07   #1459
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
No waga podskoczyła o 6 kg od początku ciąży ale ostatnia naprawdę sobie trochę pofolgowałam ze słodyczami postaram się ograniczyć i zobaczę czy będą jakieś efekty
to wcale nie tak duzo.. ja juz mam wiecej a troche mniej tygodni za mna

Stary 2012-10-05, 12:08   #1460
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie biore
a ile masz hemoglobiny ?
Mi Gin powiedziala ze to normalne ze troche spada w ciazy i ze jak jest ponizej 10 to wtedy tzreba brac juz na pewno..

a tak w ogole witam sie
mam dzis bardzo kiepski humor ;/
11,6/11,8/11,6/ a norma jest 12-16
no właśnie tak mi tłumaczy, że w ciąży ciut ponizej to normalne

Stary 2012-10-05, 12:10   #1461
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
mebelki białe, tapeta w delikatne paseczki dodatki kupiłam jak byłam w Chorwacji takie typowo morskie
brzmi super juz sie nie moge doczekac efektu

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
11,6/11,8/11,6/ a norma jest 12-16
no właśnie tak mi tłumaczy, że w ciąży ciut ponizej to normalne
ja tez mam 11 cos takze skoro Ci nie zalecil nic to jest dobrze i brac nie musisz

Stary 2012-10-05, 12:11   #1462
marsi11
Zakorzenienie

tutaj skopiowałam z innego wątku normy
Erytrocyty (E,RBC) -
Norma dla kobiet: 4,2 - 5,4 mln/mikrolitr
Norma dla kobiet w ciąży: 3,5 - 4,5 mln/mikrolitr

Hemoglobina (Hb,HGB) -
Norma dla kobiet: 11,5 - 15,5 g/dl
Norma dla kobiet w ciąży: 10,5 - 13,5 g/dl

Leukocyty (L,WBC) -
Norma dla kobiet: 4 - 10 tys./mikrolitr
Norma dla kobiet w ciąży: 10 - 15 tys./mikrolitr (!!!)

Trombocyty- płytki krwi (PLT) -
Norma dla kobiet: 150 - 440 tys./mikrolitr
Norma dla kobiet w ciąży: 100 - 300 tys./mikrolitr

Hematokryt (HCT) -
Norma dla kobiet: 37 - 47%
Norma dla kobiet w ciąży: spadek o 4-7%

Średnia obj, krwinki czerwonej (MCV) -
Norma dla dorosłych: 82 - 92 fl
Norma dla kobiet w ciąży: 81 - 99 fl

Średnia masa hemoglobiny w krwince (MCH) -
Norma dla kobiet: 27 - 31 pg
Norma dla kobiet w ciąży: brak normy

Średnie stężenie hemoglobiny w krwince (MCHC) -
Norma dla kobiet: 33 - 37 g/dl

Rozkład objętości krwinek czerwonych (RDW) -
Norma dla kobiet: 11,5 - 14,5%

Retykulocyty (RET) -
Norma dla kobiet: 5-15

ja mam 11,8- na wynikach pokazuje mi spadek,że norma jest 12-16
a wg tej tabelki wszystko jest w granicach normy
Stary 2012-10-05, 12:21   #1463
szklanka19
Zadomowienie

Dzień dobry Ja wczoraj w końcu zafarbowałam włosy, bo już nie mogłam na siebie patrzeć. Dzisiaj będę miała gości to muszę trochę posprzątać. I tradycyjnie nie wiem co na obiad

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Łapie mnie zapalenie zatok ;( najgorsze co może być, normalnie ciągałam się miesiąc jak chorowałam, a teraz bez leków silnych to aż się boje pomyśleć ile to może potrwać . Czy możemy używać jakiegoś spreju do nosa? Czy tylko woda morska mi zostaje?
Współczuję szczerze, ja w tym roku ponad 2 miesiące leczyłam zatoki. Niby Sinupret wolno brać w ciąży, ale nie jestem pewna. Lepiej idź szybko do lekarza póki jeszcze nie jest tak źle

Cytat:
Co sie dzieje z Basia_Bogusia? juz jej dawno na forum nie było... miała gdzies wyjechac?
Basia pisała, że idzie na kurs angielskiego i będzie miała trochę mniej czasu, to może dlatego jej nie ma

Cytat:
Czuje sie uspokojona

Tak mnie dzis skurcz dwa razy w nocy zlapal, ze myslalam, ze zwariuje.
Jaki magnez bierzecie?

Ja biorę Magnezin, on ma dużo jonów magnezu, a jak próbowałam zejść na aspargin to od razu mnie skurcze zaczynały łapać I biorę w 3x2

Cytat:
Ja biorę teraz takie żelazo w płynie, diabelnie drogie, na miesiąc mi ok. 180 zł wychodzi, ale póki co widzę, że zaczęło delikatnie wzrastać. To zależy jak u Ciebie jest, czy Ci spało i po prostu teraz się utrzymuje na lekkim spadku, czy ciągle leci w dół szybko, tak jak mi leciało. I mi mówiła lekarka, że lepiej, żeby do porodu hemoglobina nie była poniżej 12 bo przy porodzie się traci czasem dużo krwi i może być niewesoło.
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 12:21   #1464
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
kurka, ja sie jej za kazdym razem pytam, czy jest taka potrzeba - a ona mowi ze nie i bądź tu mądry poczekam do nastepnej wizyty, wtedy mam tez zrobic morfo i zobacze, bo mam cicha nadzieję ze po tej dietce moze mi się wyniki poprawia.. jeśli nie bedzie poprawy, a ona bedzie sie dalej upierac to wtedy jej nie posłucham i zaczne brac
Skoro mowi, ze nie ma potrzeby, to tego sie trzymajmy

Cytat:
to bardzo dobra cena ja za 50 szt płaciłam 5 zesta
Jak Ci sie skoncza, to mozesz zamowic tutaj: http://www.do z.pl/apteka/p22332-Asparaginian_Magnez_Potas _Uniphar_tabletki_100szt5 050 (po "do" trzeba usunac spacje)
Dostawa do wszystkich aptek tej sieci na terenie PL gratis.

Cytat:
ja mam 11,8- na wynikach pokazuje mi spadek,że norma jest 12-16
a wg tej tabelki wszystko jest w granicach normy
Ja tez mam 11,8 i mi zlecil branie zelazo.
Co gin to inne podejscie

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2012-10-05 o 12:22
Stary 2012-10-05, 12:25   #1465
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Dzizas ja coś pomieszałam- miałam na mysli magnez
ja żelaza nie przyjmuje
ja też mam lekkie spadki ale gin mówi,że to norma i nie daje mi żelaza
Momento, bo się zagubiłam obnizona hemoglobina wskazuje na braki żelaza, tak?
a co z tym magnezem? jakie są wskazania żeby go brac? to wychodzi gdzieś w morfo?
ja biore tylko femibion i nie wiem czy to wystarczy

Cytat:

oki, czekamy no fotki my się zastanawiamy może nam jakims ładnym, intensywnym zielonym.. ehh, za duzy wybór jest

Stary 2012-10-05, 12:29   #1466
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
a co z tym magnezem? jakie są wskazania żeby go brac? to wychodzi gdzieś w morfo?
Nie, nie wychodzi, ale jak masz np. skurcze łydek to dobrze jest brać magnez

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 12:30   #1467
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Momento, bo się zagubiłam obnizona hemoglobina wskazuje na braki żelaza, tak?
ja zazywam magnez bo skarzylam sie lekarce na rwanie nóg - mam nadzieje ze wiecie o co chodzi

Stary 2012-10-05, 12:38   #1468
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

Współczuję szczerze, ja w tym roku ponad 2 miesiące leczyłam zatoki. Niby Sinupret wolno brać w ciąży, ale nie jestem pewna. Lepiej idź szybko do lekarza póki jeszcze nie jest tak źle

Basia pisała, że idzie na kurs angielskiego i będzie miała trochę mniej czasu, to może dlatego jej nie ma
Ja jak bylam osattnio na wizycie to sie podpytałam i połozna i ginke o ewentualne leki na jesienne przeziebienia, tak na wszelki wielki bo czlowiek nie zna dnia ani godziny
a wiec:
*** Sinupret , jak najbardziej mąz mi właśnie dzis zakupił ale to cholerstwo baaardzo drogie jest ale i podobno skuteczne. cale opakowanie ok 80 zl , wiec kupił mi tylko 2 listki
***Tantum verde
***witamina C
***paracetamol

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

to się dziewczyna wciągnęla jak zajrzy to bedzie nawijac tylko in English

Marsi, dzieki za te normy zaraz sobie posprawdzam co i jak. szkoda ze wyniki naszych badan nie maja norm dla ciężarnych, ale to pewnie dlatego że za mało za nie płacimy

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Nie, nie wychodzi, ale jak masz np. skurcze łydek to dobrze jest brać magnez
Cytat:
ja zazywam magnez bo skarzylam sie lekarce na rwanie nóg - mam nadzieje ze wiecie o co chodzi
aha, czyli jak bede miec skurcze łydek to biegusiem po magnez? a tak to nie potzreba raczej...
ja miałam meeega skurcze przed ciążą, wiem jaki to ból a od momentu ciąży jak ręką odjął, aż sama się dziwiłam kiedys...

Stary 2012-10-05, 12:40   #1469
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jak bylam osattnio na wizycie to sie podpytałam i połozna i ginke o ewentualne leki na jesienne przeziebienia, tak na wszelki wielki bo czlowiek nie zna dnia ani godziny
a wiec:
*** Sinupret , jak najbardziej mąz mi właśnie dzis zakupił ale to cholerstwo baaardzo drogie jest ale i podobno skuteczne. cale opakowanie ok 80 zl , wiec kupił mi tylko 2 listki
***Tantum verde
***witamina C
***paracetamol
A rutinoskorbin można?

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
aha, czyli jak bede miec skurcze łydek to biegusiem po magnez? a tak to nie potzreba raczej...
ja miałam meeega skurcze przed ciążą, wiem jaki to ból a od momentu ciąży jak ręką odjął, aż sama się dziwiłam kiedys...
Lepiej zażywać zanim się skurcze zacznął.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 12:40   #1470
Lenova
Wtajemniczenie

Matko kochana dziewczyny jestem załamana
po prysznicu dokładnie obejrzałam swoje ciało i... moja dupa wygląda jak po biczowaniu jakimś mam czerwone krechy zwane rozstąpami a cellulit to mam jak u jakiejś otyłej kobiety , jestem paskudna
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości