|
|
#751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
Muszę iść do sklepu po zmieniaczki na obiad a strasznie mi się nie chce. I zacząć ogarniać mieszkanie. TŻ płytki kładzie w łazience i jak wczoraj je docinał to strasznie nakurzył w całym mieszkaniu. Roboty mi dołożył ![]() A ogóreczki kiszone uwielbiam. Czasami sobie otwieramy z TŻcikiem słoiczek i zajadamy. Zjadłam wczoraj chipsy i mam wyrzuty sumienia. Ale już za mną chodziły kilka dni i specjalnie pojechaliśmy do skelpu . Biedne to dziecko ze mną ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2012-10-05 o 11:46 |
||
|
|
|
#752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapytam ginki o to badania na cytomegalie czy robić, bo może zapomniała
|
|
|
|
|
#753 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Wam za miłe słowa
podnoszą na duchu, bardzo. jestem już w domku, mam jeszcze bardzo skąpe plamienia ale umówiłam się z lekarzem że będę leżeć w domu, brać leki, a jakby coś się działo to wracam. ostatnio też tak było właśnie i w domu miałam jeszcze 2-3 dni plamienia a potem wszystko się uspokoiło. bardzo się martwię o to co będzie, boję się że jak już tak jest na początku to spędzę w szpitalu może nawet parę miesięcy jak dalej się tak będzie robić. dziewczyny opowiadały w szpitalu że jedna leżała plackiem 2 miesiące, nawet do wc nie mogła wstać, nie mówiąc np o umyciu włosów. przeraża mnie takie coś. no ale najważniejszy Dzidziuś. no ale póki co się cieszę że jestem w domku, kotek leży stęskniony przytulony do mnie, mąż w pracy, a ja chyba zaprzyjaźnię się z pilotem od tv ... w czwartek idziemy na badania prenatalne, do tego czasu znów będzie niepewność czy wszystko ok a propos jedzenia, to ja w ogóle nie mam apetytu ostatnio. czasem mam na coś smaka, ale dziś o 8 zjadłam Bakusia i póki co nie myślę o jedzeniu. obiad mam gotowy, tylko do podgrzania ale nie wiem czy go zjem. ostatnio miałam fazę na rosół, gotowaliśmy 3 razy w tygodniu
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-10-05 o 11:50 |
|
|
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
vil w którym Ty jesteś tc? miejmy nadzieję że nie będziesz musiała leżeć. Wiesz 2 m-ce to nic ale znam osoby co leżały 9 m-cy plackiem, nawet do wc nie mogły wyjść. Moja siostra też leżała 9 m-cy ale do wc chodziła sama.
|
|
|
|
#757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a wczorej na kolacje musiałam zjeść zupkę chińską, taką pomidorową-pyszna była a tak za mną na nią smak chodził,że musiałam się skusić Chyba Tż bedzie musiał zacząć smarować a nie masować biuścik ![]() Mykam gotować rosołek, udka pieczone z ziemniakami z koperkiem i mizerie ze śmietaną z ogórków, cebulki czerwonej i pomidorów malinowych z dziłki od teścia (niepryskanych, w słoneczku dojrzewających ) Chce któraś??
Edytowane przez Atena564 Czas edycji: 2012-10-05 o 11:54 |
|
|
|
|
#760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
![]() mi masuje brzuszek. Dzidzia chyba bardzo to lubi W ogóle czasami jak mnie brzuch boli to TŻcik kładzie na nim swoje ciepłe łapska i od razu lepiej- jak ręką odjął.
|
||
|
|
|
#761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet mi mąż sałatkę proponował ale ja oczywiście nieee... cheesa i cheesa Cytat:
|
||
|
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
ja też płacę i właśnie nie wiem za co
|
|
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio zmienili logo i całą wizualizację. obstawiam właśnie to
|
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
dobra laski ja zmykam do tego sklepu bo już 12!! mężuś przyjdzie za dwie i pół godz z pracy a tu burdel na kółkach i obiad nie jest gotowy.
Trzeba się zabrać do roboty
|
|
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się rozgadałyście
, ale nadrobię popołudniu/wieczorkiem, bo tak jak sharpnowaja napisała już 12 , a ja jestem w proszku a mąż lada chwila może być z pracy . Miłego dnia |
|
|
|
#766 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja co prawda nie jestem z Kielc, ale chciałabym rodzić w Kielcach i zamierzam znaleźć lekarza który prywatnie poprowadzi moją ciążę właśnie z Kielc, najlepiej pracującego w szpitalu w którym będę rodzić ![]() A Ty już wybrałaś lekarz prowadzącego?
|
|
#767 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() qrcze, a jednak zgłodniałam mam znów ochotę na zupkę, zrobię sobie z torebki
|
|
|
|
|
#768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jaaa chcę ![]() piszecie o jedzeniu, że tak się pilnujecie itd. Ja wiem o ciąży od 2 dni i jak sobie pomyślę co jadłam/piłam wcześniej to .... ![]() Jutro nam się szykuje imprezka rodzinna, będzie moje ulubione winko- różowe carlo rossi.. Dobrze, że już wiem o ciąży, bo tak bym sobie nie odmówiła lampeczki ![]() Teraz już się pilnuję. Ale tylko co do niezdrowych rzeczy, bo tak to sobie nie żałuję, nie wiem czy nie za bardzo wcześniej dbając o linie potrafiłam sobie odmówić wielu rzeczy, a teraz hulaj duuusza
|
|
|
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama całą ciąże z moim bratem piła coca colę koniecznie ze szklanej butelki a brachol cały i zdrowy. Ja też jak nie wypiję czegoś gazowanego to chodzę nieprzytomna.
Nie ma co popadać w paranoję, że coś się stanie jak się zje pizze czy cheesburgera.
|
#770 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://kobieta.wp.pl/kat,26377,title...wiadomosc.html ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
spytam mojej znajomej na dniach, ona używała jakiegoś dobrego to napiszę później jego nazwę
|
||
|
|
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
pawie_oczko to super, że dostałaś skierowanie, zawsze to zaoszczędzone pieniążki
ja robiłam badanie na HIV, tez zastanawiałam się nad tym i nie widziałam potrzeby, ale mimo wszystko zrobiłam. Teraz nawet u dentysty można coś załapać
|
|
|
|
#772 | ||
|
Wtajemniczenie
|
witam nowe mamusie
przepraszam że nie odpisze wszystkim ale z trudem was wszystkie podczytuje bo straaasznie duzo skrobiecie mamuśki ![]() trzymam kciuki za nasze fasolki!! Cytat:
jesteśja to siedzę w sumie na naszym staraczkowym forum dalej, tutaj jest nas tak dużo że ledwo nadążam podczytywać ![]() Cytat:
my staraliśmy się rok i 3 m-ce dużo z nas ma tp na koniec maja pcozątek czerwca aż się śmieję,że chyba jakaś faza księżyca musiała wtedy być bo aż tyle z nas zaciążyło aż sie boje jakie zatrzęsienie na porodówce będzie![]() w 8 tygodniu juz będzie widać ja ide 6 tydz 2 dni i też juz powinno byc widać jeszcze 3 dni do USG !!! trzymajcie kciuki a ja jestem przeziebiona niestety, katar mam okropny, tz jak wróci z pracy ma mi kropelki dla cieżarnych kupić.. póki co cytryna, miód i czosnek blee, ide sie połozyć.. |
||
|
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się przymierzam do kremu dla kobiet w ciąży Elancyl, znalazłam aptekę w której kosztuje za 400 ml 79,99 a normalnie gdzieś 120 zł, ale opinie ma super. A co do HIV. Oddaje regularnie krew, więc wiem, że nie mam, ale zawsze gdzieś jest ryzyko. Wolałabym wydać 45 zł i mieć spokojny sen.
|
|
#774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) pierwszy raz od dwóch dni z domu więc czuję się naprawdę o niebo lepiej. A zaraz idę gotować kapuśniaczek ![]() Ja będę robić wszystkie te badania oprócz hcv - tego mi mój nie zapisał no i zapłacę o wiele mniej za te badania, ja dziś byłam u mojej rodzinnej i powiedziałam jej prosto z mostu, że mam skierowanie od ginekologa, ale chodzę prywatnie i czy mogłaby mi je przepisać na nfz, a że kobieta jest "ludzka" no to co się dało, to przepisała |
|
|
|
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Paulina 87 ty się udzielałaś na wątku pm 2010? czy mi się coś porypało?
|
|
|
|
|
#776 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do dentysty, to właśnie mam zaczętego jednego zęba i nie mogę się wybrać na to żeby mi go skończył... mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu to załatwię, bo ząbki też lepiej mieć wszystkie wyleczone ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#778 |
|
Wtajemniczenie
|
nie.. najpierw licpowe staraczki a później utworzyłyśmy nowy wątek staraczki i mamusie
|
|
|
|
#779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co to za apteka? w mojej kosztuje około 100zł a też słyszałam, że dobry, trzeba będzie zainwestować
|
|
|
|
|
#780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

Ale chyba kazda z Nas to ma, że szuka po internecie a później się boi...
a dlaczego piersi niemożna masować?? tż się chyba załamie, bo masuje je codziennie

Zapytam ginki o to badania na cytomegalie czy robić, bo może zapomniała
podnoszą na duchu, bardzo. jestem już w domku, mam jeszcze bardzo skąpe plamienia ale umówiłam się z lekarzem że będę leżeć w domu, brać leki, a jakby coś się działo to wracam. ostatnio też tak było właśnie i w domu miałam jeszcze 2-3 dni plamienia a potem wszystko się uspokoiło. bardzo się martwię o to co będzie, boję się że jak już tak jest na początku to spędzę w szpitalu może nawet parę miesięcy jak dalej się tak będzie robić. dziewczyny opowiadały w szpitalu że jedna leżała plackiem 2 miesiące, nawet do wc nie mogła wstać, nie mówiąc np o umyciu włosów. przeraża mnie takie coś. no ale najważniejszy Dzidziuś. no ale póki co się cieszę że jestem w domku, kotek leży stęskniony przytulony do mnie, mąż w pracy, a ja chyba zaprzyjaźnię się z pilotem od tv ... w czwartek idziemy na badania prenatalne, do tego czasu znów będzie niepewność czy wszystko ok 

, ale nadrobię popołudniu/wieczorkiem, bo tak jak sharpnowaja napisała już 12
, a ja jestem w proszku a mąż lada chwila może być z pracy
. Miłego dnia

co to za apteka? w mojej kosztuje około 100zł a też słyszałam, że dobry, trzeba będzie zainwestować