Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-05, 09:02   #2071
gkatarzynka
Zadomowienie

Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

Dzień dobry
U nas nocka spokojna, choć Hania po jedzeniu o 5 stwierdziła, że już środek dnia i postanowiła sobie pogadać i pokrzyczeć... ale rodzice zmęczeni po prostu odwrócili się do Niej plecami więc nie miała do kogo krzyczeć i zasnęła do 7.30
Teraz właśnie leży na brzuszku i adoruje stojak na wino
Mąż poszedł do pracy a my planujemy po pierwsze drzemce spacerek, choć coś się chmurzyć mocno zaczyna więc możemy być uziemione

Nowaken, współczuję ciężkiej nocki
Gosia, to ładnej pogody zyczę
Mama d, gratulacje i brawa dla Zosi za nową umiejętność - to skończyły się już dni, kiedy dzieciaki tylko leżą na płasko - zbliża się armagedon
Karolca, jaka Ewelinka już jest mobilna
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 09:36   #2072
MoniaHan
Wtajemniczenie

czesc Dziewczynki
Nowaken...u mnie tez nocki ostatnio srednie, bo Hania zasluzowana i odciagnac tego dziadostwa nie moge i jej ciezko jesc...wiec sie tak nie wysypiamy jak wczesniej.
Brawo dla mobilnych maluszkow!!

u nas ostatnio tak jak pisalam powyzej srednio przespane bo Hania jak byli goscie ucinala sobie 3 drzemki dziennie, a wczoraj w ogole odstawila numer bo zasnela w hustawce o 15:30 (przewaznie ma popoludniowa drzemke 1,5h)...a ona spala do 19!!no i fikala sobie do 22 z tej okazji...juz dzisiaj jej nie dam spac tak dlugo popoludniu a latwo to zrobic bo np. przestac bujac (zuziac jak ktos woli wozek i Hanka sie po pewnym czasie obudzi sama wczesniej.
Goscie odlecieli w srode o swicie, bylo fajnie (i mowie to ja jednostka asocjalna).
Hanka probuje sie przemieszczac (jedna reka, druga reka, jedna noga i druga noga...albo przechyla sie na boki i tak sie podsuwa).
deserek bobovity jablka i soczyste gruszki jest przepyszny!!
Milego dnia, nawet za bardzo Was nie mam jak nadrabiac ostatnio bo Hania pozniej chodzi spac, musze ja zawrocic na stara sciezke

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 09:43   #2073
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
czesc Dziewczynki
Nowaken...u mnie tez nocki ostatnio srednie, bo Hania zasluzowana i odciagnac tego dziadostwa nie moge i jej ciezko jesc...wiec sie tak nie wysypiamy jak wczesniej.

u nas ostatnio tak jak pisalam powyzej srednio przespane bo Hania jak byli goscie ucinala sobie 3 drzemki dziennie, a wczoraj w ogole odstawila numer bo zasnela w hustawce o 15:30 (przewaznie ma popoludniowa drzemke 1,5h)...a ona spala do 19!!no i fikala sobie do 22 z tej okazji...juz dzisiaj jej nie dam spac tak dlugo popoludniu a latwo to zrobic bo np. przestac bujac (zuziac jak ktos woli wozek i Hanka sie po pewnym czasie obudzi sama wczesniej.
Goscie odlecieli w srode o swicie, bylo fajnie (i mowie to ja jednostka asocjalna).
Hanka probuje sie przemieszczac (jedna reka, druga reka, jedna noga i druga noga...albo przechyla sie na boki i tak sie podsuwa).
Milego dnia, nawet za bardzo Was nie mam jak nadrabiac ostatnio bo Hania pozniej chodzi spac, musze ja zawrocic na stara sciezke
To super że pobyt gości się udał Ania nie probuje się przemieszczać ona nawet się samodzielnie nie przekręca leń jeden ale pani pediatra powiedziała ze rozwija się prawidłowo więc się nie martwię. Wczoraj przy pani doktor stanęła z siedzącego na nogi

Zmykam na zakupy dopóki nie pada

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 10:15   #2074
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
szkoda że w okolicach Krakowa nie mieszkasz bo ginekolog która prowadziła moja ciążę jest też endokrynologiem i ma bardzo dobre opinie no i dużo pacjentów, ale z terminami jest bardzo dobrze i nie trzeba długo czekać przyjmuje w kilku gabinetach a w jeden dzień nawet do Zakopanego jeździ
ja mam namiary okolic śląskich
a skąd jest karo? bo nie pamiętam...

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
wlasnie, dziewczyny uzywacie jeszcze przewijaka??
tak. choć nogi już zwisają.

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Ja wciąż mam dylemat jakie zabawki kupić tyle ich jest, że zdecydować się nie mogę
słuchaj specjalistów, bierz układanko-drewnianki. a najlepiej-idz z bejbe do ikea i przetestujcie zobaczysz co przyciąga uwagę.

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
Witam jako ranny ptaszek news z ostatniej chwili : Zosia wczoraj stanęła ))
Ewelinka jest przecudna.
Stary 2012-10-05, 10:15   #2075
tynka88
Zadomowienie

hej

u nas z tym spaniem to juz chyba tak zostanie, spanie do 6, pozniej juz nie ma spaniano ale nic , dziecko dorasta

w nocy pogryzly nas komary, najbardziej ucierpial Mateuszek, ale nie ma bąbli tylko delikatne kropeczki.

ja przewijaka uzywam, klade na lozeczku, wygodnie mi , bo nie musze sie pochylac

ja kupilam wiejskie jaja i bede dawac pol zoltka co dwa dni.

u nas muzyczka gra , TZ ma wolne i tancuje z Mateuszkiem

ja nie sprzedaje nic , bo tez nie mam szczescia do sprzedazy, a za grosze obcemu nie oddam bede miala dla swojego albo sprzedam komus z rodziny , a kolejka dluga, moj brat, szwagier, troche beZdzietnych znajomych

my tez za troche jedziemy na zakupy i pozbierac jesiennych lisci
Karolca extra filmik twoja Ewelinka to niezwykła dziewczynka

Mateuszek narazie sie tak daleko nie przemieszcza

mama d ,ale super Zosia silna dziewuszka
Mateuszek sie pewnie tak szybko nie podniesie, bo on ciężki.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 10:31   #2076
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
czesc Dziewczynki

Julia jest tak przyzwyczajona ze po kapieli idzie spac na noc ze nawet jak godzine przed kapiela spala przez 2 h na przyklad to po kapieli i tak zasnie, uf

dolaczam sie do niewyspanych, moje dzieci dzisiaj postanowilo dzien zaczac juz o 3 rano :/ o 5.30 maz wstal i ja wzial do salonu, po pol h mu zasnela, ale spala tylko 40 min. Pozniej mi marudzila, bawilysmy sie, znowu marudzila i o 8.30 padla na ... 20 minut teraz usnela, ciekawe ile pospi.
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 10:35   #2077
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
No to szkoda że Wasza odległość nie kwalifikuje się na dowóz i oby jak najczęściej udawało się Radkowi zawozić Wiki do szkoły A mama mieszka jeszcze z Wami? (przepraszam że pytam)
Mieszka.I raczej bedzie mieszkac dopoki nie dostaniemy domu,wtedy bedzie musiala isc na pokoj,bo z nami nie bedzie mogla mieszkac.

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Mateuszek sie pewnie tak szybko nie podniesie, bo on ciężki.
Tez mysle,ze Erykowi-Kluskowi bedzie ciezko podniesc swoje pulchne cialko
Stary 2012-10-05, 10:44   #2078
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
szkoda że w okolicach Krakowa nie mieszkasz bo ginekolog która prowadziła moja ciążę jest też endokrynologiem i ma bardzo dobre opinie no i dużo pacjentów, ale z terminami jest bardzo dobrze i nie trzeba długo czekać przyjmuje w kilku gabinetach a w jeden dzień nawet do Zakopanego jeździ
Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
ja mam namiary okolic śląskich
a skąd jest karo? bo nie pamiętam...

tak. choć nogi już zwisają.

słuchaj specjalistów, bierz układanko-drewnianki. a najlepiej-idz z bejbe do ikea i przetestujcie zobaczysz co przyciąga uwagę.

jestem ze świętochłowic, ale jak masz namiary na kogoś z okolic np katowice chorzów bytom itp to podaj może być na priv

Dzień dobry

Włąśnie Piotruś ucina sobie drzemkę
Dziś w nocy bardzo podobnie jak wczoraj, czyli nie ma tragedii, ale bywało lepiej

Karolcia - super jest ta Twoja Ewelinka aż się nie mogę napatrzeć

ah nic mi się nie chce...a mam stos ubranek do poprasowania, gary do pomycia i jeszcze coś na obiad trza wymyśleć :/
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 10:45   #2079
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Tez mysle,ze Erykowi-Kluskowi bedzie ciezko podniesc swoje pulchne cialko
Ewelinka znalazła sposób na szybkie przemieszczanie bez podnoszenia brzucha

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:02   #2080
emigra
Zakorzenienie

Karolca ja nie moge sie nadziwic jaka Ewelinka jest juz mobilna... jak ona siep ieknie i szybko rozwija

dziewczyny mam pytanie - czy wszystkie macie psiworki do spania na zime czy racze kolderki? Ja mam koldre i jeden spiwor (taki http://www.ebay.de/itm/140856673565?...#ht_500wt_1414 tylko inny wzor) ale zastanawiam sie nad psiworkiem z pierza.... sa mega drogie bo nawet i 100 € potrafi nowy kosztowac, no ale cieplusi napewno, uzywka ok 30 € juz mozna kupic .... c myslicie? http://www.ebay.de/itm/261105167263?...#ht_928wt_1414
3270g, 47 cm
Stary 2012-10-05, 11:06   #2081
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ewelinka znalazła sposób na szybkie przemieszczanie bez podnoszenia brzucha
Ewelinka to jest w ogole mega,Erykowi do jej poczynan daleko.

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie - czy wszystkie macie psiworki do spania na zime czy racze kolderki? Ja mam koldre i jeden spiwor (taki http://www.ebay.de/itm/140856673565?...#ht_500wt_1414 tylko inny wzor) ale zastanawiam sie nad psiworkiem z pierza.... sa mega drogie bo nawet i 100 € potrafi nowy kosztowac, no ale cieplusi napewno, uzywka ok 30 € juz mozna kupic .... c myslicie? http://www.ebay.de/itm/261105167263?...#ht_928wt_1414
Ja mam spiworki,ale nie sa mega grube i ostatnio Eryk byl chlodny to mu jeszcze kocyk na to zarzucilam.Kolderke mam kupiona i poszewki,ale jak na razie troche sie boje uzyc.
Stary 2012-10-05, 11:13   #2082
emigra
Zakorzenienie

Gosiu ja mam wlasnie takie frote spiworki, sa cienkie, ale w miare cieple, z tym ze my przy otwartym oknie spimy wiec za cienkie jednak... a ten spiworek rozowy to jest jak koldra, tylko bezpieczniejsze no ale cieple...
a ja Julce koldre zabralam bo jak zasypiala bez spiworka to ciagle za stopy sie lapala i ja to rozpraszalo i zasypianie znowu trwalo kolo godziny.... a w spiworku jest spokojniejsza teraz no i wylicytowalam tn rozowy za 17,40 €
3270g, 47 cm

Edytowane przez emigra
Czas edycji: 2012-10-05 o 11:16
Stary 2012-10-05, 11:20   #2083
cottonpuma
Rozeznanie

Lenka śpi już 2h! ale się powoli wybudza.

Od kilku dni, gdy biorę ją na ręce, straszliwie kurczowo się mnie trzyma. też tak macie ze swoimi pociechami?
Stary 2012-10-05, 11:26   #2084
emigra
Zakorzenienie

Cytat:

Od kilku dni, gdy biorę ją na ręce, straszliwie kurczowo się mnie trzyma. też tak macie ze swoimi pociechami?
julka tez odsypia marna nocke... spi juz 1,5 h , ciekawe jak dlugo jeszcze...

a jak te trzymanie sie wyglada? bo Julka lapie mnie np za policzki, oczy czy za uszy i za uszami i tak sie trzyma... albo za koszulke- choc woli za jakas czesc ciala bo chyba podoba jej sie moj pisk jak mnie pociagnie za klaki i skore ....
3270g, 47 cm
Stary 2012-10-05, 11:28   #2085
gkatarzynka
Zadomowienie

Hania dziś jest strasznie płaczliwa... pcha rączki do buzi i popłakuje. Nawet podczas karmienia przygryzała i popłakiwała. Oby już te ząbki wyszły.... jak tak dalej pójdzie, to dam Jej w ciągu dnia paracetamol, bo nie mogę patrzeć jak się męczy.
Widzę, że próbuje się bawić, ale co chwila jest płacz.... zasypiała ponad godzinę a widać było, że była zmęczona (poza tym była pora drzemki) bo ziewała i tarła oczka, ale co tylko zamknęła je na chwilkę, to zaraz płacz. Posmarowałam dziąsełka i udało Jej się przed chwilką zasnąć. Mam nadzieję, że pośpi trochę, to może potem będzie spokojniejsza.

Emigra, fajne te śpiworki... ja mam taki śpiworek bawełniany (taki średnio gruby) i też Hanię przykrywam dodatkowo cienkim kocykiem, ale już nad ranem jak śpi z nami, to śpi bez przykrycia dodatkowego, bo jest baaaardzo ciepła. Kołderki jeszcze nie mam i zastanawiam się czy jest sens kupować skoro Hanka się strasznie rozkopuje i myślę jednak do cieplejszym i większym śpiworku na zimę. Poza tym u nas w mieszkaniu nawet jak nie grzejemy w zimie jest ciepło więc się bardzo nie martwię.

aaa... a ja przewijaka nie używałam od początku. Mam taki podkład z canpola http://allegro.pl/canpol-podklad-pla...620851281.html (jeden zawsze w torbie przy wózku, a jeden w domku) i przewijam Hankę gdzie mi jest wygodnie - czasem na macie, czasem na łóżku a czasem na podłodze...

Monia, brawo dla Hani za apetyt i trzymam kciuki za pozytywne i szybkie przywrócenie na właściwe tory. Moja Hanka też czasem dłużej pospi pod wieczór i wtedy kąpiemy Ją troszkę później, ale następnego dnia nie ma problemu, żeby poszła spać normalnie... czasem po prostu potrzebuje w dzień dłuższej drzemki i stwierdziłam, że Jej nie będę budzić.
Jakoś tak zauważyłam, że jak patrzę bardzo uważnie na Jej potrzeby i to ja się trochę bardziej do Niej dostosowuję, to obie jesteśmy spokojniejsze i szczęśliwsze. Oczywiście nie zawsze się tak da, ale staram się
Stary 2012-10-05, 11:29   #2086
Zia_
Zadomowienie

Dziendoberek!

Cytat:
Tez musze Erykowi zapodac ogora.A jak dalas,tak calego w lapke?
Pokroilam wzdluz na 4 i dalam taki 'patyczek' co by jej sie latwo trzymalo.

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
A te ogórki kiszone można dawać od kiedy
Karo, w sumie to nie wiem, moze i widniej te ogory kiszone w jakis rozpiskach ale ja mam bardziej 'zrelaksowane' podejscie i mysle ze wiele tego soku z ogora nie wyssala. Jak moze jesc po 50-100ml jablka czy marchewki to 1-2ml soku z ogora nie powinny zaszkodzic

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
wlasnie, dziewczyny uzywacie jeszcze przewijaka??
Nie, bo sie boje ze sie wykreci i spadnie. Wole na podlodze albo na duzym lozku.

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Antoś poszedł do przedszkola oj jak on się cieszył a my z Anią prawie całą noc wkładałyśmy smoczek ja tylko chciałabym się trochę wyspać
Cos nam sie chyba Anki zamienily. Moja miala chyba druga nocke kiedy sie na smoka nie obudzila (tzn moze i obudzila ale sobie sama poradzila). Poza tym 1 raz odwazylam sie nie dac jej butli na spiocha i sie nie obudzila glodna w nocy. Wiec przespala ciurkiem 11h Ciekawe czy to nowy trend

Cytat:
Karolca ja nie moge sie nadziwic jaka Ewelinka jest juz mobilna... jak ona siep ieknie i szybko rozwija

Ja bym chyba tak cieplego nie kupowala bo mam plan trzymac u niej stala temp w nocy przez zime ok 18-19stopni a przy takiej temp nasz obecny psiworek daje rade.
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:30   #2087
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:

Hania też tak czasem robi (czasem wręcz mnie szczypie) a ostatnio zaczęłą się jeszcze wgryzać w moją szyję jak Ją wezmę na ręce... mały Wampirek
Stary 2012-10-05, 11:35   #2088
emigra
Zakorzenienie

Ja uzywam nadal przewijaka i jeszcze dlugo bede mamy taki jak w Ikei sa. Klade Julke zawsze do przewijania, ale tez po kapaniu ja tam ogarniam. Dwa pierwsze tygodnie nie uzywalam przewijaka, a przewijalam na sofie, lozku itp ale kregoslup mi wysiadal jednak.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Ja bym chyba tak cieplego nie kupowala bo mam plan trzymac u niej stala temp w nocy przez zime ok 18-19stopni a przy takiej temp nasz obecny psiworek daje rade.
no ja przy otwartym oknie nie dam rady stalej temp. utrzymywac....
3270g, 47 cm
Stary 2012-10-05, 11:38   #2089
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Hania też tak czasem robi (czasem wręcz mnie szczypie) a ostatnio zaczęłą się jeszcze wgryzać w moją szyję jak Ją wezmę na ręce... mały Wampirek
w szyje jak w szyję Filip mi się dosysa do policzków a za brodę jak złapie dziąsłami i zacznie ssac to masakra

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:44   #2090
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Gosiu ja mam wlasnie takie frote spiworki, sa cienkie, ale w miare cieple, z tym ze my przy otwartym oknie spimy wiec za cienkie jednak... a ten spiworek rozowy to jest jak koldra, tylko bezpieczniejsze no ale cieple...
a ja Julce koldre zabralam bo jak zasypiala bez spiworka to ciagle za stopy sie lapala i ja to rozpraszalo i zasypianie znowu trwalo kolo godziny.... a w spiworku jest spokojniejsza teraz no i wylicytowalam tn rozowy za 17,40 €
A to fajnie ci sie udalo z tym spiworkiem

Cytat:
Eryk wczepia sie we mnie jak malpka,szczypie przy tym i wbija pazurki,nogami przebiera jakby biegl po mnie i wtula glowe jakby sie chowal.Zreszta to troche przez wyglupy mu sie porobilo.Bo co Radek szedl czy Wiki a go trzymalam to mowilam mu uciekamy,albo chowaj sie i teraz tak robi caly czas.Tyle,ze ja juz siniaki mam,duza sile ma ten moj synus
Stary 2012-10-05, 12:13   #2091
Mravka
Zadomowienie

Bonjour
Cotton hmm ja nie zauwazylam trzymania sie, u mnie wrecz odwrotnie;]. Jak trzymam na rekach to swietna okazja do podskakiwania gora dol. Zreszta to Jego ulubiona zabawa...przypelznac do czegos, oprzec się rekoma i gibac gora dol.

Emigra spiworek fajna sprawa, ale u nas niestety sie nie sprawdzil;/ Takze my mamy posciel(ktora notabene jeszcze nie dotarla ). Mam nadzieje,ze dobrze Mu sie bedzie pod Nia spalo,bo poki co sypia pod kocem.

Tynka fajnie,ze masz TZ dzis w domu. Zawsze ten dzien jakis inny jak sie go spedza razem. Komary to cholerniki,a myslalam, ze juz nie czatuja na ofiary..bo w koncu w nocy chlodnawo jest

Monia fajnie,ze jestes zadowolona po wizycie. Jesli juz Ty mowisz,ze bylo Ok to musialo byc. Ja tez chyba jestem taka aspoleczna..choc nie przeszkadza mi przyjscie na kawe/obiad..ale nocowanie to juz wyzsza szkola jazdy. Nie czuje sie wtedy komfortowo.
Wiadomo Hanka miala duzo wrazen,bo i ludzi sporo sie przewinelo,ale pewnie uda sie szybko "nawrocic" A z ciekawosci, Hania ma drugie imie?

gkatarzynka dobrze,ze mozesz chodzic z Hanią na zajecia Juz sobie wyobrazam Jej mine jak tam tyle dzieci i wysokie decybele;]. Oslucha sie teraz to juz potem sie nie bedzie dziwila. Dziekuje,ze napisalas o tych ksiazkach,bo wlasnie szukalam czegos do czytania dla Roba. Zaopatrze sie. Ja tez jestem zwolenniczka drewnianych zabawek. Nawet niedaleko mam taki sklep i w koncu musze sie wybrac. Podoba mi sie ta wielka kostka, ale to chyba dla ciut wiekszych dzieci.
Swoja droga musze sie tez niesmialo przyznac, ze domyslalam sie podobnie jak konia,ze jestes katechetka. Pamietam z wlasnej podstawowki taka Pania zawsze usmiechnieta z gitara i masa cierpliwosci. Jakos same pozytywne skojarzenia mi sie nasuwaja.
Co do kosciola,chodzenia etc..Ja tez jestem "koscielna" i chcialabym, aby Rob byl- jednak wiadomo nic na sile.

konia podpisuje się czterema konczynami pod tekstem o chrzcinach i obowiazkach z tym zwiazanych. Bo to podobnie jak slub, nie chodzi o biala suknie i welon,ale cos wiecej. Dla mnie chrzest to tez bylo cos wiecej- wlasnie ten wymiar duchowy,wiary. Mam nadzieje,ze uda sie tego "dopilnowac". W razie czego sa jeszcze do pomocy rodzice chrzestni :P

Cytrynka u nas przewijak caly czas w uzyciu. Choc nie lada wyzwanie jest,aby Rob z Niego nie zwiał. Zawsze musze dac zabawke, albo strzelac glupie miny. Wtedy udaje sie przewinac bez sciagania Go z naroznikow;]. Mamy przewijak na komodzie przy lozeczku

natkulec,joanaros spoznione ,ale szczere gratulacje dla dzieciaczkow z okazji 7mc

Flower
wiesz,moze za chwile bedziesz mogla cos wywrozyc z "plastelinowego ludzika" tj z fusow w kawie . Swoja droga ja tez wole wersje plastelina niz wersje "scieka mi po nogach i wychodzi plecami". Choc dzis rano jak znalazlam mine w pielusze to myslalam,ze zawolam T. bo wielkosc "ludzika" mnie zszokowala;]

nowaken
widze,ze tez masz domofon z cyklu "obudzi umarlego". Kurka ja juz sie nauczylam odwieszac jak klade Roba na drzemke,bo przeciez zawalu mozna dostac. Najgorsze,ze dziadostwa sie nie da wyciszyc;/

Nikki
ja jestem za wersją blond;]. Super,ze Oskar juz coraz ladniej zasypia. Widzisz..w koncu bedzie calkiem bez problemu;]

Dziewczyny czy ktoras z Was bierze tabsy Cerazzete? jesli tak to czy macie po tym jakies bole brzucha? Pytam,bo dzis o 3 jak wstawalam do Mlodego to myslalam,ze nie dojde tak mnie zgielo w pol. Normalnie jakbym dostala z kalosza w pepek. Okropienstwo
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 12:14   #2092
Karinio
Zakorzenienie

Hej

Niedawno dziecie mi umęczone padło i śpi,a niedaleko obcinają krzewy Od po 8 do 11 wariował,marudził itp Nocka,też nie fajna bo się kręcił,więc mało co spałam.
Przed chwilą ktoś dzwonił w sprawie kupna ciuszków i miałam wrażenie że to moja-nasza znajoma,która spodziewa się synka bo taki jakiś głos podobny do niej.Chciałam się zapytać,ale jakoś głupio mi było Aga to Ty
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 12:15   #2093
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
A to fajnie ci sie udalo z tym spiworkiem

Eryk wczepia sie we mnie jak malpka,szczypie przy tym i wbija pazurki,nogami przebiera jakby biegl po mnie i wtula glowe jakby sie chowal.Zreszta to troche przez wyglupy mu sie porobilo.Bo co Radek szedl czy Wiki a go trzymalam to mowilam mu uciekamy,albo chowaj sie i teraz tak robi caly czas.Tyle,ze ja juz siniaki mam,duza sile ma ten moj synus
oo to u nas to samo. T tak Go nauczyl;]. Oczywiscie pelna radocha micha sie smieje i pisk entuzjazmu. Najlepiej to On z Nim wlasnie ucieka,a ja ich "gonie" i łapie za stopy. Pocieszne to,ale tj mowisz czlowiek potem wyglada jakby z jakiejs bitwy wrocil;]
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 12:42   #2094
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy ktoras z Was bierze tabsy Cerazzete? jesli tak to czy macie po tym jakies bole brzucha? Pytam,bo dzis o 3 jak wstawalam do Mlodego to myslalam,ze nie dojde tak mnie zgielo w pol. Normalnie jakbym dostala z kalosza w pepek. Okropienstwo
Ja bralam i odstawilam.Mialam po nich bole glowy i niedobrze mi sie robilo,w sensie jakbym miala wymiotowac.

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Dziewczyny jak radzicie sobie z obcinaniem paznokci dzieciaczkom?
Ja juz mam dosc na dzis,a obcielam tylko od jednej reki.Pobita,poszczypana,E ryk wrzeszczacy,upocony.A tak szybko rosna,zeco 5 dni obcinamy
Stary 2012-10-05, 12:43   #2095
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cotton moja Hanka to sie niedawno zaczela przytulac jak sie ja trzyma na rekach, wtula sie i raczkami obejmuje szyje a glowke kladzie na ramie

Cytrynka
my jeszcze uzywamy przewijaka,ale juz sie troche boje bo ona jakas skoczna sie zrobila ale w nocy przewijam na lozku, biore przewijak, bo Hania czasami przewijana w nocy na spiaco.

Mravka...oj tak na kawe to nie ma problemu jak sa goscie, ale to byly 3 osoby i na 6 dni, ale oni nie spali u nas w domu tylko obok, takze mialam spokoj w nocy, a tam kazdy mial swoja lazienke i sypialnie i dla nas i dla gosci komortowo, rano sobie spali do ktorej chcieli. oj w domu tylu osob to bym nie zniesla
Hania ma tylko jedno imie Hanna...moj tato myslal jak sie okazalo ze ona jest Hannah...ale zostawilismy bardziej polska wersje.
Paszport przyslano we wtorek...juz Hanka moze wyjezdzac z Wysp

Emigra oj to fajnie ze tak Wam Julia ma ''wpojone'' ze po kapieli spanko, no u nas dlugo bylo regulrnie o 17:30 do sypialni i tak najpozniej o 19 zasypiala, a teraz ma dluzsze drzemki w dzien...np. teraz spi juz 2h.

gkatarzynka u nas tez Hania sobie sama ulozyla jakis czas temu plan dnia i nocy, ale ostatni tydzien troche inaczej wyglada, poprzedni plan bardziej mi odpowiadal, mam wrazenie ze teraz odsypia nocke...co mi sie srednio usmiecha jednak, bo ja sie nie wysypiam przez to, wiec jednak nie pozwole jej na dluga drzemke poznym popoludniem.

Stary 2012-10-05, 12:49   #2096
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

Ja juz mam dosc na dzis,a obcielam tylko od jednej reki.Pobita,poszczypana,E ryk wrzeszczacy,upocony.A tak szybko rosna,zeco 5 dni obcinamy
co 5, to i tak nieźle, ja muszę obcinać co 3 dni. Po 5 dniach ma tak długie, jakby miesiąc zapuszczała.
Obcinam przy karmieniu piersią. Raz jedną rączka, przy kolejnym kaarmieniu druga.
Inaczej musiałabym "usiąść" jej na nóżki, kolanami trzymać aby nie przekręciła się na bok a rekę wykręcać na wszystkie strony a i tak ucieknie Po prostu ona nie ma czasu na spokojne leżenie i czekanie aż mama obetnie pazurki. A jak jest cyc to jest spokój

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:01   #2097
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bralam i odstawilam.Mialam po nich bole glowy i niedobrze mi sie robilo,w sensie jakbym miala wymiotowac.

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

oj tak szybko te pazurki rosna i co gorsze to na swiezo obciete sa ostre
Hania mi troche ulatwia sprawe bo ona ciagle raczki ma w buzi wiec sa mokre caly czas i te paznokcie u niej sa strasznie miekkie od sliny i sie nadlamuja..wiec je wtedy ''obrywam''...bez bolu oczywiscie.

co do kolder to Hania juz od jakiegos czasu spi pod swoja kolderka (ale z nami w lozku wiec mam ja na oku), mamy duze lozko wiec kazdy ma swoja koldre oddzielna, bo jak jest pora na cycek prawy w nocy to wtedy Hania jest w srodku i ja bylabym srednio nakryta...albo Hanka za bardzo, wiec najwygodniej nam jak my z tz mamy po swojej koldrze i Hania ma tez swoja.

Zia jak king size lozko???wygodne?

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
co 5, to i tak nieźle, ja muszę obcinać co 3 dni. Po 5 dniach ma tak długie, jakby miesiąc zapuszczała.
Obcinam przy karmieniu piersią. Raz jedną rączka, przy kolejnym kaarmieniu druga.
Inaczej musiałabym "usiąść" jej na nóżki, kolanami trzymać aby nie przekręciła się na bok a rekę wykręcać na wszystkie strony a i tak ucieknie Po prostu ona nie ma czasu na spokojne leżenie i czekanie aż mama obetnie pazurki. A jak jest cyc to jest spokój
u nas nie ma spokoju nawet jak jest cyc....wczoraj wieczorem przed spaniem lezymy na lozku, Hanka sobie ciagnie cyca...ale po co marnowac czas..w trakcie jedzenia pupka podskakuje i nogi fruwaja we wszystkie strony

Stary 2012-10-05, 13:04   #2098
karo_z
Rozeznanie

A ja jak obcinam pazurki to Piotruś jest bardzo zaciekawiony i nieruchomo przygląda się co robię dziś się udało obciąć w obu rączkach i jednej stópce zanim mu się znudziło
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:08   #2099
emigra
Zakorzenienie

Cytat:

ja biore ja na kolana i po prostu obcinam, jak mi sie wyrywa, bo nie zawsze jest lagodnie to wlaczam jej pioseneczke z teledyskiem na yt i oglada a ja robie swoje gorzej ze stopami
3270g, 47 cm
Stary 2012-10-05, 13:08   #2100
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Wiem, że chcę pieska FP na 100% bo pobawiłam się w sklepie i jest świetny ale w sklepie był po 149zł a na allegro już za 85zł są
ja kupiłam używanego na allegro i wygląda jak nowy, czyściutki i wszystko działa, zapłaciłam ok 60zł

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości