|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
|
|||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
|
0 | 0% |
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
|
15 | 35,71% |
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
|
0 | 0% |
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
|
1 | 2,38% |
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
|
15 | 35,71% |
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
|
0 | 0% |
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
|
3 | 7,14% |
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
|
4 | 9,52% |
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
|
4 | 9,52% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
![]() Super, ze się odważyłaś i nie ma mowy, żebyś nie została! Żeby się wkupić poprosimy jakieś info o Ani. I jeszcze skąd jesteś? ![]() Cytat:
Cytat:
- brawa za spaniowe sukcesy ![]() - ja też zaczynam myśleć o takich, ale nie wiem, czy Tymek by się tym już interesował... Cytat:
Cytat:
Gdzie on się tak dorobił? Żeby szybko minęło!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas te niewesoło ![]() 2. Brzmi bardzo odpowiedzialnie i bardzo stresująco. Cytat:
I nieobliczalen Owieczki brzmią fajnie: http://www.empik.com/nieobliczalne-o...2262,ksiazka-p Choć jeszcze ich na żywo nie widziałam. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A jak masz lenia, to możesz kupić gotową zaprawę do ryżu i już Raz tak robiła i wyszło bardzo smaczne.Dzień dobry Nocka średnio na jeża ;Na dworze lodowato, ale chociaż słońce świeci. Zaraz lecę na pocztę, bo mi ostatnio handel na Allegro kwitnie i ciągle coś wysyłam Sprzedałam już większość Tymonkowych rzeczy, które mi zbywały.---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Zanka - jak tam? Daj znać!
|
|
#3302 |
|
Zadomowienie
|
Marinko, w przypadku Naszych maluchów to najczęściej wygrywa zasada, że jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o zębiska.
![]() Fido, witaj!
|
|
|
|
#3303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3304 |
|
Wtajemniczenie
|
Marzenko maraton startuje o 9 rano, mój tż tak pewnie maks 4 godziny będzie biegł... w tym roku mają zmienioną trasę więc nie wiem gdzie się rozpoczyna (zawsze biegli z Malty..), ale gdzieś bliżej centrum podobno...
a skoro pasuje Ci bardziej w sobotę to już lepiej będzie jak się na sobotę umówicie z Telikiem- bo ja to i tak tylko na chwilkę bym była bo mam jeszcze tą przyjaciółkę z małym syneczkiem do odwiedzenia, a czasu niewiele, więc już Wam nie zawracam głowy kochane...troszkę szkoda, ale jak to mówią, co się odwlecze w Poznaniu będę jeszcze nie raz nie dwa, więc przy bardziej sprzyjających okolicznościach się na pewno spotkamy właśnie się dowiedziałam, że startują w tym roku w okolicy targów, ale szczegółów trasy nie znam..pewnie i tak będą utrudnienia w komunikacji bo zablokują pół miasta tym biegiem
|
|
|
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
Zgrałam fotki z aparatu, podziele się z Wami
![]() (Ciocia brunetka wiesz za co |
|
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
carmela - ciagnie juz takiego pieskaa za sznurek? czy któras mam moze taka zabawke co sie popycha kija z przodu i dziecko juz tego uzywa?
|
|
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do pchania to nie pcha, za to obgryza kijek i podnosi: (stara fotka, z początku czerwca) |
|
|
|
|
#3308 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A mowilam Wam ze nasz garnuszek na klocuszek nie chodzi - Marysia go tak skutecznie podlewala piciem ze wyzional ducha. TZ rozkrecil go wysuszyl, ale nie dziala ![]() To sie Marysia naspala cala godzine ide wywiesic wozek bo upralam go w brodziku (nie polecam espiro atlantic - nie da sie zdjac samego poszycia, tylko calosc trzeba prac)![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sarcia jak zwykle boska. Brumku to tylko tak brzmi z ta praca. A prawda taka, ze to klepanie cyferek... ale w sumie jak sie ma dzieci, to dobra praca, bo stale godziny, opieka medyczna i inne benefity... Shira to dobrze, ze chociaz Ty dzis wyspana. Gomra zdrowka dla Karolka. A moze banki mu postaw, takie bezogniowe? |
|
|
|
|
#3311 |
|
Wtajemniczenie
|
Tż ma anginę.... Mam i ja :/
![]() Dobijcie mnie! ![]() Witaj Fido, to została jeszcze tylko EZELCIA
|
|
#3312 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do badan, no cóż, w tej chwili nie stać mnie na prywatne leczenie, a nawet na to trzeba czekac przynajmniej tydzien w kolejce. Co do badan, to myslalam o tym, i chyba mu zrobie Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
Jak poprawnie postawić bańki dziecku aby nie zrobić mu krzywdy?
Część lekarzy nie zaleca stosowania baniek u dzieci młodszych niż 4 letnie. U dzieci poniżej 7 roku życia należy stosować bańki najwyżej przez 5 minut, a u 7 do 14- latków maksymalnie przez 10 minut. Bańki powinny być postawione słabo lub średnio. U dzieci poniżej 14 roku życia nigdy nie stosujemy silnego przyssania baniek. U dzieci łatwo może dojść do powstania silnego wybroczenia i powstania pęcherzy dlatego podczas trwania zabiegu bacznie obserwujemy stan małego pacjenta. Delikatny masaż po postawieniu baniek zlikwiduje napięcie i zrelaksuje malca, a następnym razem dziecko chętnie podda się terapii ponownie. W Chinach bańki stawia się w punktach akupunkturowych codziennie przez 10 dni. Na zachodzie zwykle bańki stawia się dzieciom raz lub dwa razy w tygodniu. z http://www.medplus.pl/category/faq/ przykadd http://www.nokaut.pl/pozostale-artyk...we-12-szt.html Czym różnią się bańki próżniowe od ogniowych? Aby bańki mogły być postawione niezbędne jest wytworzenie w nich podciśnienia. W tradycyjnych bańkach wykorzystywało się do tego celu ogień. Watkę nasączoną spirytusem zapala się i wprowadza do wnętrza bańki. W bańkach próżniowych podciśnienie zostaje wytworzone przez wyssanie powietrza pompką. Wbudowany w bańki zawór jednostronny utrzymuje powstałe podciśnienie. Wbrew powszechnemu mniemaniu to podciśnienie, a nie temperatura jest czynnikiem leczniczym w zabiegu stawiania baniek. ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- dodaję szoguna (w żłobku) Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-10-05 o 14:43 |
|
|
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czwartki o 22. Powtórki- niedziela o 17:45 Ja bardzo lubię ''kuchenne rewolucje' i ''ugotowanych". Dziubek wstyd mi bo ja też nie podziękowałam za sztućce ![]() Są super, Radek nie korzysta tylko z noża ![]() Dziękuję!Carmela jak to jest z aparatem ortodontycznym zakładanym na stałe? Chodzi mi o ciążę, poród naturalny bądź cc. Jak długo taki aparat się nosi 2-3 lata? Na górne zęby
|
|
|
|
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
ha ha ha - widzisz jaka zacofana jestem
Cytat:
---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- marzenko zamowilam Marysi taka sama czape jak ma Hania jak przyjdzie wstawie Wam foty w niej.
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może przynieść czasami więcej złego niż dobrego.
|
|
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
Agata ma 38,9 w pupie - zbijać czy nie?
|
|
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego? ![]() Kurczę, dawniej kasy nie miałam, póżniej się powstrzymywałam bo zawsze były ważniejsze wydatki (zakodowane miałam, że aparat kosztuje około 3 tyś zł, skąd mi się to wzięło to nie wiem). W końcu się zdecydowałam i mówisz, że za późno? ![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Jak u Radka było ponad 38-38,5 to zbijałam. |
|
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sorki, ale nie pomogę ![]() Cześć Blondi Ale masz oczyska cudne Sara powinna mieć Śmieszka na drugie Na tym z książką wygląda mega uczenie ![]() Cytat:
![]() Czyli to ok. 38,4 normalnie chyba, tak? To już można zbijać. A co to się stało?
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze wracając do rozmów o książkach, to coraz bardziej jestem zachwycona Panem Kuleczką
I na każdej stronie pokazuje muchę Bzyk Bzyk i mówi sio
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O sARA jeszcze lubi gangnam style czy jak to tam się nazywa. Mam cały pokój w połamanych i pokruszonych paluszkach. A pomidor służy jako piłka Carmela aaaa ale wanienka! Ale Sara! Monia dawno Kingi nie widziałam, wyrosła panna. Justyna Scio ja bym zbijała, wieczór jest to jeszcze podskoczy pewnie. A co się dzieje?Wróciłam od gina. Od początku cała "procedura". Globulki, cytologia - jak wyjdzie II - to krioterapia Jak wyjdzie II/III to wycinek ![]() Ostatnią cytologię miałam na koniec maja chyba i była II, wcześniej były II/III ( jak pamietacie) i były komórki Ascus, musi się upewnić czy jest dobrze żeby nie mrozić czegoś czego nie powinna... Kolejną wizytę mam za free,wtedy pobierze cyto. tyle dobrze.
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
nie wiem co jest. bawiła się normalnie i przyszła do mnie, ja patrze a ona gorąca, oczy zaszklone i gorączka. Dałam nurofen i jest 38,2. Innych objawów brak. |
|
|
|
#3325 |
|
Rozeznanie
|
hejka
A którą książkę z serii Pan Kuleczka polecacie na początek?? |
|
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Nie odniosę się do wszystkich postów, bo właściwie to mnie tu nie ma :/ Wpadłam tylko sprawdzić konto, czy jest Tzta wypłata ![]() Kajolku, nie wiem o co pytasz ... samolotem lecę z RZE A Ty gdzie w DE jesteś? Cytat:
Widziałam nową koleżankę - witaj Fido Mam pytanie - czy ktos wie, co się dzieje z DaKaro?? Ostatnio chyba pisała, że jest u rodziców, i tyle pamiętam ....
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga reklama
Zakupiliśmy BILIOBO ( http://www.bilibo.pl/zabawki/bilibo.html ) Trochę trudne, ale Sarenka sobie powoli ogarnia. |
|
|
|
#3328 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Martyna tez właśnie załapała ciągniecie zabawek na sznurku. u nas na topie jest drewniany slimak ![]() Cytat:
Podpinam sie pod pytanie ![]() Ufff. skonczylam wystawiac aucje. jakie to czasochłonne Byłam dzisiaj pobuszowac po sklepach. poszłam do swojego ulubionego lumpka. Niestety nic nie kupiłam dla siebie. Za to Martynce kupiłam laptopa za...8 zl. Co prawda nie wszystkie guziczki działają ale i tak jest szał. Z radości moje dziecko po raz pierwszy tańczyło dzisiaj Oczywiście baterie sie rozładowały w aparacie i nie mogłam nagrac. A i udało mi sie wylicytować: http://allegro.pl/mini-kuchnia-kubus...html?source=oo Kurcze Martyna znów ma odparzenie. Wiecie co podejrzewam...truskawki. Tż zrobił kompot truskawokow-wiśniowy i Martyna go piła. To nie pierwszy raz jak własnie po czyms truskawowym ma obszczypana pupe ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- BRUMKU pokazałam deseczkę z zamkami TZ. Powiedział, ze on ja zrobi po swojemu. Podobno ma juz pomysł w głowie. Chce tam jeszcze zamontować zasuwe i to cos z łańcuchem
|
|||
|
|
|
#3329 |
|
Zadomowienie
|
Pieleszko, właśnie obejrzałam trasę- robi wrażenie.
A Ty przez cały ten czas będziesz przy targach? Monia, Kinga jest urocza. Carmela, widzę że Sarenka ćwiczy postawę wystawową ze swoim psem. ![]() Puściłam Hani po kąpieli Pana Kuleczkę, a ona zamiast grzecznie słuchać i usypiać dostała takiego powera, że aż Nam oczy z tż wychodziły ze zdziwienia. ![]() Ogłoszenie parafialne: Listopadowy numer gazety Dziecko jest z rajstopami gratis (za całe 7zł ![]() Eve, no to forumowe bliźniaczki będą wyglądały jak...bliźniaczki. Pochwal się zdjęciem jak czapa dojdzie.Hania pozdrawia Marysię. (zdjęcie marne, bo z telefonu)
|
|
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.

za ząbki dla Tymka
Gdzie on się tak dorobił? 

wiesz za co
zębole

ide wywiesic wozek bo upralam go w brodziku (nie polecam espiro atlantic - nie da sie zdjac samego poszycia, tylko calosc trzeba prac)