Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-05, 08:33   #481
Ag4
AGA :)

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II

Cytat:
Napisane przez zielona2 Pokaż wiadomość

Co do obskubanego lakieru na paznokciach to już nie raz nie dwa o takich zaniedbaniach pisałam. Ja mam zasade, że jesli w danym momencie nie posiadam zmywacza w domu to nie maluję
Dokładnie Ja tak samo. Wolę mieć niepomalowane pazury niż piękną odrapaną czerwień

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość

Zamęczam was ponownie swoimi zestawami, ostatnio wybieram bardziej luźne, ale może się to niedługo zmieni.
Lubię to Twoje zamęczanie!
Zestaw fajny, codzienny

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
i zapas masek Bingo
One takie duże i jeszcze robisz zapasy?
Ja mam odwyk od kosmetyków włosowych. Mam tego tyle, że spokojnie jeszcze na pół roku mi wystarczy
choć kusi mnie maska jajeczna z joanny

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 08:45   #482
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II

błękitne_niebo, czy to Ty kupiłaś ostatnio zegarek z parfois w kolorze rose gold? przepraszam jeśli mylę, ale wydaje mi się, że to Ty bo chciałam zapytać czy było ich więcej
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 09:00   #483
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kombineratorka Pokaż wiadomość
Co tam baskinka i marynarka, Twoje włosy są fantastyczne
Haha, dziękuję <3
Cytat:
Napisane przez ZlaZlosliwaZlosnica Pokaż wiadomość
bardzo ładny żakiet
Dziękuję
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 09:36   #484
emely
Rozeznanie

Dziewczyny, co sądzicie o tej sukience ? mierzyła ją może któraś z Was ? jak z jej jakością ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2692188584.jpg (35,7 KB, 40 załadowań)

Edytowane przez emely
Czas edycji: 2012-10-05 o 09:37
emely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 10:06   #485
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emely Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co sądzicie o tej sukience ? mierzyła ją może któraś z Was ? jak z jej jakością ?
moim zdaniem jest w porządku
Stary 2012-10-05, 11:13   #486
kombineratorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Melliana Pokaż wiadomość
Ale piękność z kocicy

Kocie drogie, czy któraś kupiłaby mi sukienkę w H&M? W całym Wrocku nie ma potrzebnego rozmiaru...
Napisz, o jaką sukienkę chodzi, będę jutro w galerii i jeśli znajdę, mogę kupic

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Moim zdaniem jest fajna, ładnie podkreśla kobiecą sylwetkę, materiał jest cakiem gruby i przyjemny w dotyku
Stary 2012-10-05, 11:48   #487
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
One takie duże i jeszcze robisz zapasy?
Ja mam odwyk od kosmetyków włosowych. Mam tego tyle, że spokojnie jeszcze na pół roku mi wystarczy
choć kusi mnie maska jajeczna z joanny
Robię, bo z przerażeniem stwierdziłam, że w moim TESCO zostały tylko 3 sztuki (a zawsze była ich cała półka) a pani powiedziała że od miesiąca nie mieli dostaw. To przestraszona zgarnęłam wszystkie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;36917184]błękitne_niebo, czy to Ty kupiłaś ostatnio zegarek z parfois w kolorze rose gold? przepraszam jeśli mylę, ale wydaje mi się, że to Ty bo chciałam zapytać czy było ich więcej [/QUOTE]

Mój model nie występuje w kolorze rose gold. Kolor nazywa się black, ze względu na czarną tarczę
Tu link: http://www.parfois.com/index.php?pais=pl&id=51&idp=8396
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 12:49   #488
Konto usunięte

Cytat:
Mój model nie występuje w kolorze rose gold. Kolor nazywa się black, ze względu na czarną tarczę
Tu link: http://www.parfois.com/index.php?pais=pl&id=51&idp=8396
dziękuję za odpowiedź, podejdę obejrzeć te zegarki do krakowskiej
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:02   #489
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Robię, bo z przerażeniem stwierdziłam, że w moim TESCO zostały tylko 3 sztuki (a zawsze była ich cała półka) a pani powiedziała że od miesiąca nie mieli dostaw. To przestraszona zgarnęłam wszystkie
W moim Tesco Warszawa - Góreczewska nie mają tej maski. Szkoda, byłam ciekawa jej działania. Pamiętasz ile ona kosztuje w Tesco? Rozważam zakup w Internecie.

Ag4 Ty masz odwyk a ja własnie wpadłam w szał pielęgnacji włosów Dziś robiłam drugie laminowanie - efekt lepszy niż za pierwszym razem, do żelatyny dodałam żółtko, oliwę z oliwek i trochę maski Alterra. Trzymałam 45 minut, lekko podgrzewałam suszarką. Potem umyłam włosy szamponem. Byłoby super gdyby nie rozczesywanie myślałam że oszaleję. Nie wiem czy się zdecyduję ponownie na laminowanie jeśli to oznacza za każdym razem walkę z rozczesywaniem.

Dziś na noc kładę olej, zamówiłam sobie też maskę Wax regenerującą, jak będę jechać po córkę do przedszkola to zaczepię o sklepy i kupię olej rycynowy i olejek Rossman fur mama (jakoś tak ). W sobotę idę podciąć końcówki, chyba je zetnę na prosto a nie jak zawsze - mam mocno wycieniowane włosy przez co wydaje się że mam ich mało Przez 4 miesiące urosły mi 3 cm - mało dużo czy normalnie?

Eh mam nową pasję

O i przypomniało mi się że miałam kupić płaszcz w październiku

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:

Zamęczam was ponownie swoimi zestawami, ostatnio wybieram bardziej luźne, ale może się to niedługo zmieni.
Ale mini

Bardzo fajnie

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Nie widziałam jej na żywo ale bardzo mi się podoba. Wydaje się miła w dotyku i jest bardzo uniwersalna

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Wczoraj byłam kupić prezent ślubny dla mojego kuzyna i "przy okazji" przebiegłam się po sklepach moją uwagę przykuły dwa swetry w H&M, szukałam na stronie zdjęć ale nie jestem w stanie ich zlokalizować. Bardzo miłu w dotyku biały za 99 zł i drugi dłuższy (może to sukienka) za 129 zł. Nie chciało mi się iść z nimi do przymierzalni ani ryzykować zakupu w ciemno. Wyszłam za to z torbą ciuszków dla córki, która przecież "wiecznie nie ma w czym chodzić"

AAA no i pochwalę się szałowymi zakupami w Factory niestety bez zdjęć bo nie mam jak ich wstawić.

Mango - złoty sweter długi 19 zł z 99 zł i klasyczna czrna marynarka 29 zł z 439 zł, to wszystko -20% Marynarka idzie do krawca w celu zwężenia rękawów.

Reserved - Granatowe rurki, 27 zł z 69,9 zł

Zapomniałam już że tam można czasem tanio kupić coś

Edytowane przez julka910
Czas edycji: 2012-10-05 o 13:05
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:29   #490
Lena1209
Wtajemniczenie

Dziewczyny ale pędzicie

LadyI fajny kotek Fajny outfit z resztą nie tylko ten

PaulinaMigotka
wstawiaj,wstawiaj swoje outfity Świetnie wyglądasz

błękitne niebo
współczuje niemiłej przygody w Douglasie Dobrze,że chociaż p.kierownik wynagrodziła Ci to kosmetykami. Szczerze mówiąc to zawsze się trochę obawiam takich sytuacji a teraz tym bardziej będę miała obawy wchodząc do Douglasa A tak swoją drogą to muszę rozejrzeć się za maską Bingo i czarnym mydłem

carpaibax
ładnie wyglądasz w baskince i żakiecie ale włosy (moje marzenie,kiedy ja takie będę miała )

julka910
podobno normalnie włosy rosną 1 cm na miesiąc. Jeśli chcesz coś na porost włosów to mogę polecić Vitapil z biotyną. Widziałam Twoje zdjęcia na wątku o blond włosach(ja również rozjaśniam do blondu) i powiem Ci,że na początku tego roku miałam chyba tej samej długości włosy co Ty a po 2 kuracjach 2 miesięcznych Vitapilem i wcieraniu w skórę głowy Jantaru włosy urosły mi już 12-13 cm. Na noc nakładałam też na włosy oleje(max.3 razy w tygodniu):Alterra,Rossman Babydream a teraz Matrix. Dzięki temu nie musiałam ich podcinać co 1,5 miesiąca.
Lena1209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:36   #491
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne są takie luźne zestawy - niby czysty luz, ale jednak dopracowany

Ja dzisiaj zrobiłam mini zakupy, nabyłam czarną koszulę z Bershki, lakier Golden Rose i zapas masek Bingo
Dziękuję. Pokazuj zakupy!
Cytat:
Napisane przez Wicked_Girl Pokaż wiadomość
Na pewno nie zamęczasz! pomysłowo skomponowany zestaw, ciemny dół, a góra ciemna w białe biaski...Torebeczka pierwsza klasa.
Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość

Lubię to Twoje zamęczanie!
Zestaw fajny, codzienny

Cytat:
Napisane przez Lena1209 Pokaż wiadomość
PaulinaMigotka wstawiaj,wstawiaj swoje outfity Świetnie wyglądasz
Dziękuję dziewczyny

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:41   #492
blekitne_niebo
Zakorzenienie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;36921246]dziękuję za odpowiedź, podejdę obejrzeć te zegarki do krakowskiej [/QUOTE]

Bardzo polecam ten zegarek Niedrogi, a świetnie się prezentuje

Cytat:
Napisane przez julka910 Pokaż wiadomość
W moim Tesco Warszawa - Góreczewska nie mają tej maski. Szkoda, byłam ciekawa jej działania. Pamiętasz ile ona kosztuje w Tesco? Rozważam zakup w Internecie.
W Tesco kosztuje 7,49zł

Gratuluje zakupów
Stary 2012-10-05, 13:50   #493
Ag4
AGA :)

Cytat:
Ojej! Oby ich nie wycofali!
Muszę zobaczyć jak wygląda sytuacja w moim tesco

Cytat:
Ag4 Ty masz odwyk a ja własnie wpadłam w szał pielęgnacji włosów Dziś robiłam drugie laminowanie - efekt lepszy niż za pierwszym razem, do żelatyny dodałam żółtko, oliwę z oliwek i trochę maski Alterra. Trzymałam 45 minut, lekko podgrzewałam suszarką. Potem umyłam włosy szamponem. Byłoby super gdyby nie rozczesywanie myślałam że oszaleję. Nie wiem czy się zdecyduję ponownie na laminowanie jeśli to oznacza za każdym razem walkę z rozczesywaniem.

Dziś na noc kładę olej, zamówiłam sobie też maskę Wax regenerującą, jak będę jechać po córkę do przedszkola to zaczepię o sklepy i kupię olej rycynowy i olejek Rossman fur mama (jakoś tak ). W sobotę idę podciąć końcówki, chyba je zetnę na prosto a nie jak zawsze - mam mocno wycieniowane włosy przez co wydaje się że mam ich mało Przez 4 miesiące urosły mi 3 cm - mało dużo czy normalnie?
Przechodziłam przez taką samą fazę jak Ty masz teraz ;-) Efektem jest właśnie odwyk od zakupów włosowych bo nazbierałam niezły arsenał
Olejek baby dream fur mama polecam serdecznie nie tylko do włosów! Świetnie działa na skórę. Nawilża, sprawia że jest miękka w dotyku i ślicznie pachnie Ja go bardzo lubię

Na porost polecam też wodę brzozową (mam z isany, teraz w Ross promocja i kosztuje 5 zł) i jantar. Używam tych wcierek zamiennie, zauważyłam, że mi włosy ruszyły po nich. Choć teraz mają (mam nadzieję, że chwilowy) zastój.

Gratuluję udanych zakupów!!

Ja wychodziłam służbowo i otóż po drodze okazało się, że jest otwarcie nowego secon-handu. Super promocja dziś - wszystko 1 zł. Bardzo rzadko zaglądam, no ale postanowiłam zajrzeć. Znalazłam spódnicę niemal identyczną jak Mirell i Migotka kupiły w zarze Oprócz tego ciepłą (nie wiem co to za materiał, ale taki typowo zimowy), burgundową spódnicę - już widzę ją do szarych gruych rajtek i botków i szpódniczkę na lato, kremowa, zwiewna, z podwyższonym pasem. Nic nie przymierzałam, zrobię to w domu i mam nadzieję, że wszystko będzie pasować bo to naprawdę udane zakupy

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 15:14   #494
emely
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ZlaZlosliwaZlosnica Pokaż wiadomość
moim zdaniem jest w porządku
Cytat:
Napisane przez kombineratorka Pokaż wiadomość
Napisz, o jaką sukienkę chodzi, będę jutro w galerii i jeśli znajdę, mogę kupic

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Moim zdaniem jest fajna, ładnie podkreśla kobiecą sylwetkę, materiał jest cakiem gruby i przyjemny w dotyku
Cytat:

Eh mam nową pasję

O i przypomniało mi się że miałam kupić płaszcz w październiku

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Ale mini

Bardzo fajnie

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Nie widziałam jej na żywo ale bardzo mi się podoba. Wydaje się miła w dotyku i jest bardzo uniwersalna

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Wczoraj byłam kupić prezent ślubny dla mojego kuzyna i "przy okazji" przebiegłam się po sklepach moją uwagę przykuły dwa swetry w H&M, szukałam na stronie zdjęć ale nie jestem w stanie ich zlokalizować. Bardzo miłu w dotyku biały za 99 zł i drugi dłuższy (może to sukienka) za 129 zł. Nie chciało mi się iść z nimi do przymierzalni ani ryzykować zakupu w ciemno. Wyszłam za to z torbą ciuszków dla córki, która przecież "wiecznie nie ma w czym chodzić"

AAA no i pochwalę się szałowymi zakupami w Factory niestety bez zdjęć bo nie mam jak ich wstawić.

Mango - złoty sweter długi 19 zł z 99 zł i klasyczna czrna marynarka 29 zł z 439 zł, to wszystko -20% Marynarka idzie do krawca w celu zwężenia rękawów.

Reserved - Granatowe rurki, 27 zł z 69,9 zł

Zapomniałam już że tam można czasem tanio kupić coś

Dziękuję za informację dziewczyny , ja niestety nie miałam okazji jej zobaczyć w sklepie, przykuła moją uwagę w reklamie ale odniosłam wrażenie, że ten materiał będzie gryzł .

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:

W Tesco kosztuje 7,49zł

Gratuluje zakupów
blekitne_niebo, mogę spytać jak długo już masz ten zegarek ? , nosisz go na co dzień ?. Pytam bo miałam z tej firmy dwa zegarki, i zarówno na jeden jak i na drugi po dwóch tygodniach od zakupu składałam reklamację. Zastanawiam się czy ja trafiłam na jakąś felerną sztukę czy ta jakoś jest taka kiepska

Edytowane przez emely
Czas edycji: 2012-10-05 o 15:15
Stary 2012-10-05, 15:27   #495
Wicked_Girl
Zadomowienie

Dziewczyny, czy widziałyście gdzieś klasyczne, czarne kozaki na szpilce (takie jak w linku)? Mam wrażenie, że coraz ciężej takie znaleźć, bez żadnych ozdób, pasków itp. Jeżeli macie doświadczenia z kozakami z Zary to również proszę o opinie.

http://www.zara.com/webapp/wcs/store...20OBCASIE%20XL
Wicked_Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 15:54   #496
julka910
Zakorzenienie

Cytat:

julka910
podobno normalnie włosy rosną 1 cm na miesiąc. Jeśli chcesz coś na porost włosów to mogę polecić Vitapil z biotyną. Widziałam Twoje zdjęcia na wątku o blond włosach(ja również rozjaśniam do blondu) i powiem Ci,że na początku tego roku miałam chyba tej samej długości włosy co Ty a po 2 kuracjach 2 miesięcznych Vitapilem i wcieraniu w skórę głowy Jantaru włosy urosły mi już 12-13 cm. Na noc nakładałam też na włosy oleje(max.3 razy w tygodniu):Alterra,Rossman Babydream a teraz Matrix. Dzięki temu nie musiałam ich podcinać co 1,5 miesiąca.
Dzięki! Dopisałam do listy zakupów Muszę się zastanowić nad statergią bo kupię WSZYSTKO co polecacie a przecież na raz nie będę tego używać. Kazałam też mężowi zrobić wywiad wśród koleżanek w pracy co tam polecają z marki L'oreal i innych których L'oreal jest dystrybutorem - mam dostęp do ich produktów za darmo lub za mniej niż pól ceny sklepowej

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Dziękuję za informację dziewczyny , ja niestety nie miałam okazji jej zobaczyć w sklepie, przykuła moją uwagę w reklamie ale odniosłam wrażenie, że ten materiał będzie gryzł
Więc najlepiej poszukaj jej i przymierz. Wtedy będziesz wiedziała czy to sukienka dla Ciebie czy nie

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
W Tesco kosztuje 7,49zł

Gratuluje zakupów
Dziękuję Za tą cenę żal byłoby nie wziąć.
Stary 2012-10-05, 15:56   #497
Lena1209
Wtajemniczenie

[QUOTE=julka910;36924436]Dzięki! Dopisałam do listy zakupów Muszę się zastanowić nad statergią bo kupię WSZYSTKO co polecacie a przecież na raz nie będę tego używać. Kazałam też mężowi zrobić wywiad wśród koleżanek w pracy co tam polecają z marki L'oreal i innych których L'oreal jest dystrybutorem - mam dostęp do ich produktów za darmo lub za mniej niż pól ceny sklepowej [/QUOTE

U Ciebie dużym plusem jest to,że nie używasz prostownicy Ja niestety po każdym myciu muszę wyprostować włosy a to powoduje właśnie kruszenie się końcówek dlatego nakładam na włosy krem termiczny Matrix a przed samym prostowaniem na koncówki olejek Matrix.

Dziewczyny używacie olejku arganowego? Możecie coś polecić? Chodzi mi głównie o pielęgnację twarzy.
Stary 2012-10-05, 16:04   #498
julka910
Zakorzenienie

Dziś testuję czarne mydło

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

[QUOTE=Lena1209;36924542]
Cytat:
Dzięki! Dopisałam do listy zakupów Muszę się zastanowić nad statergią bo kupię WSZYSTKO co polecacie a przecież na raz nie będę tego używać. Kazałam też mężowi zrobić wywiad wśród koleżanek w pracy co tam polecają z marki L'oreal i innych których L'oreal jest dystrybutorem - mam dostęp do ich produktów za darmo lub za mniej niż pól ceny sklepowej [/QUOTE

U Ciebie dużym plusem jest to,że nie używasz prostownicy Ja niestety po każdym myciu muszę wyprostować włosy a to powoduje właśnie kruszenie się końcówek dlatego nakładam na włosy krem termiczny Matrix a przed samym prostowaniem na koncówki olejek Matrix.

Dziewczyny używacie olejku arganowego? Możecie coś polecić? Chodzi mi głównie o pielęgnację twarzy.
Kiedyś używałam codziennie, teraz nawet nie mam potrzeby. Mam włosy, które się puszą mimo wszystko, kiedy jest wilgotno to się falują... tylko prostownica je wygładza. Więc kiedy już puszą się szalenie to wolę je związać w kucyk Ostatnio znalazłam sposób na wygładzenie ich ale chyba zrezygnuję bo jak ktoś słusznie zauważył - dużo w tym silikonów. Zobaczę jaki będzie efekt mojej "nowej pasji"

Ja z pielęgnacją twarzy i olejem arganowym nie mam doświadczeń ale zamówiłam tu olej:

http://allegro.pl/olej-olejek-argano...668746787.html

Już go mam. Wraz z paczką dostałam mnóstwo ulotek, m.in. z ekologicznymi podpaskami
Stary 2012-10-05, 16:19   #499
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
blekitne_niebo, mogę spytać jak długo już masz ten zegarek ? , nosisz go na co dzień ?. Pytam bo miałam z tej firmy dwa zegarki, i zarówno na jeden jak i na drugi po dwóch tygodniach od zakupu składałam reklamację. Zastanawiam się czy ja trafiłam na jakąś felerną sztukę czy ta jakoś jest taka kiepska
Mam go dopiero tydzień. Oprócz niego mam jeszcze 2 zegarki z Parfois - jeden jest jak nowy, drugi się nieco wytarł.

Cytat:
A czemu "musisz prostować"? Prostownica bardzo skutecznie niszczy włosy, a nakładanie kremu/olejków chroniących przed wysoką temperaturą właściwie wcale nie pomaga. Włos może gołym okiem wyglądać lepiej, ale jego struktura jest bardzo uszkodzona.

Cytat:
Pisałam o tym w I części wątku, ja używam i jestem bardzo zadowolona
Stary 2012-10-05, 16:22   #500
julka910
Zakorzenienie

Cytat:

A czemu "musisz prostować"? Prostownica bardzo skutecznie niszczy włosy, a nakładanie kremu/olejków chroniących przed wysoką temperaturą właściwie wcale nie pomaga. Włos może gołym okiem wyglądać lepiej, ale jego struktura jest bardzo uszkodzona.
Może to ta sama choroba co moja - "muszę farbować". Nie farbowałam po urodzeniu córki włosów ponad rok i wyglądałam jak koszmar
Stary 2012-10-05, 16:30   #501
cosma
Zakorzenienie

W niedzielę biorę sie za laminowanie włosów Tym razem zamiast odżywki użyję maski.

Dziewczyny, jak już jesteśmy w temacie włosów, czym je czeszecie?
Ja mam tangle tezer, ale wypatrzyłam u mojej fryzjerki szeroką szczotkę z naturalnego włosia i chce sobie taką zakupić. Moje kudełki niestety mi wypadają w znacznej ilości.
cosma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 16:35   #502
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Może to ta sama choroba co moja - "muszę farbować". Nie farbowałam po urodzeniu córki włosów ponad rok i wyglądałam jak koszmar
Farbowanie jeszcze nie jest takie złe - to akurat zależy od rodzaju farby i koloru, ale prostowanie to zabójstwo dla włosów.

Cytat:
Napisane przez cosma Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak już jesteśmy w temacie włosów, czym je czeszecie?
Ja mam tangle tezer, ale wypatrzyłam u mojej fryzjerki szeroką szczotkę z naturalnego włosia i chce sobie taką zakupić. Moje kudełki niestety mi wypadają w znacznej ilości.
Ja czeszę wyłącznie Tangle Teezer. Jeśli chodzi o szczotki to nie doradzę, bo się na tym nie znam
Kup w aptece Biotebal, wielu znajomym pomógł na wypadanie włosów
Stary 2012-10-05, 16:43   #503
cosma
Zakorzenienie

Cytat:
Farbowanie jeszcze nie jest takie złe - to akurat zależy od rodzaju farby i koloru, ale prostowanie to zabójstwo dla włosów.

Ja czeszę wyłącznie Tangle Teezer. Jeśli chodzi o szczotki to nie doradzę, bo się na tym nie znam
Kup w aptece Biotebal, wielu znajomym pomógł na wypadanie włosów
dzięki, spróbuję
cosma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 16:46   #504
miucca
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo fajnie wyglądasz Zdradzisz, skąd ta torba? Bardzo ładnie się prezentuje

Cytat:
Dziś testuję czarne mydło
Dołączam do testów Wracając z wykładów wstąpiłam do Mydlarni u Franciszka (swoją drogą, dziękuję błękitne niebo za polecenie tego miejsca tutaj!). Sklep jest cudny, pachnie w nim po prostu obłędnie Poza obowiązkowym czarnym mydłem skusiłam się także na czekoladowe mydło w kostce (muszę przyznać, że lubię takie "mydlarniane" mydła) i świecę zapachową
Skusiłam się dziś także na spódnicę z załącznika, która spodobała mi się od pierwszego wejrzenia, ale zawsze rezygnowałam z zakupu. Przede mną trochę imprezowych okazji, dlatego jest już moja Do białej koszuli typu mgiełka na pewno świetnie się sprawdzi

cosma, ja także używam tangle teezera, ale według mnie jest troszkę przereklamowany Po tylu zachwytach w Internecie spodziewałam się czegoś więcej. Faktycznie delikatnie rozczesuje, ale jest nieporęczny. Chyba wolę tradycyjne szczotki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spodnica.jpg (20,6 KB, 78 załadowań)
miucca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 16:58   #505
Konto usunięte

Cytat:
i kupiłam
wybrałam taki, bardzo mi się spodobał i długo się nie zastanawiałam :
(zdjęcie słabej jakości, ale wklejam też katalogowe)
Stary 2012-10-05, 17:01   #506
blekitne_niebo
Zakorzenienie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;36925475]i kupiłam
wybrałam taki, bardzo mi się spodobał i długo się nie zastanawiałam :
(zdjęcie słabej jakości, ale wklejam też katalogowe)[/QUOTE]

Bardzo fajny Wydaje mi się że Anies ma podobny, ale w srebrze z jasną tarczą
Stary 2012-10-05, 17:15   #507
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miucca Pokaż wiadomość
Bardzo fajnie wyglądasz Zdradzisz, skąd ta torba? Bardzo ładnie się prezentuje

Dołączam do testów Wracając z wykładów wstąpiłam do Mydlarni u Franciszka (swoją drogą, dziękuję błękitne niebo za polecenie tego miejsca tutaj!). Sklep jest cudny, pachnie w nim po prostu obłędnie Poza obowiązkowym czarnym mydłem skusiłam się także na czekoladowe mydło w kostce (muszę przyznać, że lubię takie "mydlarniane" mydła) i świecę zapachową
Skusiłam się dziś także na spódnicę z załącznika, która spodobała mi się od pierwszego wejrzenia, ale zawsze rezygnowałam z zakupu. Przede mną trochę imprezowych okazji, dlatego jest już moja Do białej koszuli typu mgiełka na pewno świetnie się sprawdzi

cosma, ja także używam tangle teezera, ale według mnie jest troszkę przereklamowany Po tylu zachwytach w Internecie spodziewałam się czegoś więcej. Faktycznie delikatnie rozczesuje, ale jest nieporęczny. Chyba wolę tradycyjne szczotki
Dziękuję, torba z zary. Spódnica jest świetna!

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 17:21   #508
Lena1209
Wtajemniczenie

błękitne niebo wiem,że prostowanie nie jest niczym dobrym dla włosów ale mam takie włosy,które nie są ani proste ani kręcone,muszę z nimi coś robić aby wyglądać sensownie Z drugiej strony nie narzekam na moje włosy bo fryzjer zawsze mi powtarza,że moje włosy są podatne na układanie i mogę z nimi robic co chcę Mimo,że prostuję włosy to dużo osób mówi mi,że mam bardzo zadbane włosy. Tak,jak napisała julka910 gdybym nic z nimi nie robiła to wyglądałabym jak koszmar

Jeśli chodzi o olejek arganowy to dziekuję julka910 za link
błękitne niebo cofnę się do I części wątku i poszukam Twoich postów na temat olejku

Ja od roku używam szczotki do włosów Tangle Teezer.
Stary 2012-10-05, 17:45   #509
emely
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki! Dopisałam do listy zakupów Muszę się zastanowić nad statergią bo kupię WSZYSTKO co polecacie a przecież na raz nie będę tego używać. Kazałam też mężowi zrobić wywiad wśród koleżanek w pracy co tam polecają z marki L'oreal i innych których L'oreal jest dystrybutorem - mam dostęp do ich produktów za darmo lub za mniej niż pól ceny sklepowej

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Więc najlepiej poszukaj jej i przymierz. Wtedy będziesz wiedziała czy to sukienka dla Ciebie czy nie

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Dziękuję Za tą cenę żal byłoby nie wziąć.
Mam nadzieję, że w końcu uda mi się ją dorwać w sklepie

[QUOTE=Lena1209;36924542]
Cytat:
Dzięki! Dopisałam do listy zakupów Muszę się zastanowić nad statergią bo kupię WSZYSTKO co polecacie a przecież na raz nie będę tego używać. Kazałam też mężowi zrobić wywiad wśród koleżanek w pracy co tam polecają z marki L'oreal i innych których L'oreal jest dystrybutorem - mam dostęp do ich produktów za darmo lub za mniej niż pól ceny sklepowej [/QUOTE

Ja używam, swój w czystej postaci kupiłam w Mydlarni u Franciszka, oprócz twarzy wsmarowuje go również we włosy. Jestem bardzo zadowolona

Edytowane przez emely
Czas edycji: 2012-10-05 o 17:47
Stary 2012-10-05, 17:48   #510
tinka19922
Raczkowanie

Cytat:
Widziałyście może tę sukienkę Lany w kolorze szarym gdzieś w Krakowie? W rozmiarze 34. Baardzo mi się podoba, ale w Krakowskiej jej już nie ma. Na allegro za to sprzedają ją za dwa razy więcej

Jeśli ktoś ją widział w innych miastach to bardzo bym była wdzięczna jakby mi pomógł w zakupie
tinka19922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości