|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
komu dobrze. Zazdroszcze
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#2612 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny w to pochmurne trójmiejskie popołudnie w pierwszy dzień 37 tygodnia !!!
|
|
|
|
#2613 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj na szybkiej wizycie u lekarza, w sumie głównie po wyniki, bo we wtorek miałam USG i w ogóle jakieś choróbsko go brało, więc ja sama też chciałam się szybko zwijać, żeby się nie zarazić.
Na następnej wizycie mam mieć robiony ten posiew. Odebrałam wyniki - wszystko jest w normie Muszę popić znowu tę pokrzywę, bo ostatnio coś o niej zapominałam. Hbs ujemny, mocz - wszystko ok. Jestem tylko trochę zła, bo nie dostałam fotki mojej córeczki z wtorkowego USG. Zorientowałam się dopiero w domu Pewnie położna opis ze zdjęciem włożyła do mojej karty, a mnie dała tylko opis. Ale wybaczę jej, bo dzisiaj miała zamieszanie.Przyszedł mój wózek - już zaczęłam go trochę składać. Oczywiście instrukcja standardowo do d., więcej zamieszania zrobiła w mojej głowie. Kiedyś robili takie instrukcje, że wszystko krok po kroku, a teraz to porażka. Szybciej doszłam co i jak sama, a czego nie wiedziałam to znalazłam na youtube. Najlepsze było to, że kurier dzwoni domofonem, przedstawia się i pyta które piętro to ja mu odpowiadam. Potem dzwoni drugi raz ja się zastanawiam czego on znowu chce - a on do mnie: Czy mogłaby mi Pani otworzyć drzwi? No cóż - zapomniałam o tym, zdarza się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---- Co do spotkania to jestem jak najbardziej za Najlepiej pasowałoby mi po wtorku.
|
||||||
|
|
|
#2614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2615 |
|
Zadomowienie
|
mi TŻ też tak przynosił ,do czasu jak mu nie powiedzialam,ze wole coś słodkiego albo inne takie ,bo bezsensu wydawanie tyle kasy na kwiatki ;D
to teraz mi przynosi co chwile cos z HELLO KITTY
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi tez bardziej pasuje druga połowa tygodnia
|
|
|
#2618 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak pochlaniam niewyobrazalne ilosci slodkosci .
Normalnie potrafilam juz dzisiaj zjesc 2 czekolady , 2 pączki i batonika . i dalej mam ochote . Przed ciaza i wogole do tej pory slodkie moglo dla mnie nie istniec . czasem jak tylko spadl mi cukier i dostawalam drgawek to cos tam zjadlam bo musialam .. a teraz .. no w szoku jestem . co sie ze mna dzieje ?
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
Micia .. no no . brawa dla malzonka ..
|
#2621 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() DTP 4 dawki, po 3 miesiacach od urodzenia, po 5 miesiacach, po pnad 6 iesiacach i po niecalym roku ( hmmm ??!! ) Potem jakas dawka przypominanaca ale to chyba teżec 2x AA no i jestem z rocznika 86 wiec cos sie moglo zmienic
Edytowane przez justa86 Czas edycji: 2012-10-05 o 16:01 |
|
|
|
|
#2622 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale generalnie korzystam z przepisów z normalnej cukrzycy. No i fakt, ja już sobie trochę odpuściłam dietę, bo mi się w miarę ustabilizował cukier. Ale zanim to zrobiłam, to wypróbowałam te "słodycze": http://www.wielkiezarcie.com/recipe66802.html http://www.wielkiezarcie.com/recipe39177.html i było ok pod warunkiem, że nie jadłam 10 ciastek naraz ![]() Kisiel bym raczej zostawiła. Gotowy to chemia + cukier, domowy = cukier + owoce. |
|
|
|
|
#2623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do szczepienia przeciw grypie. Ja kiedyś się szczepiłam, a i tak na nią chorowałam. Nie jest gwarantem, że nie będziesz chorowała. Obecnie jestem sceptycznie nastawiona do szczepionek, chyba, że na naprawdę poważne i zakaźne choroby jak np. Odra, ale to moje osobiste zdanie. |
||
|
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
Mozecie mi powiedziec dlaczego paczki z allegro ida juz do mnie 4 dni i dojsc nie moga???
|
#2625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam swoją książeczkę, ale tam jest tak namazane, że trudno mi to rozszyfrować.
|
|
|
|
#2627 |
|
Zadomowienie
|
Halwaya - tu artykul z zupelnie odmienna opinia na temat szczepien w ciazy w porownaniu do tego ktory wkleilam wczesniej :/
Ok jestem glupia co do tego tematu, ale wiem jak zawsze mnie uczono ze w ciazy to nnieeeee Czasy sie zmieniaja, dobrze ze wiemy coraz wiecej
|
|
|
|
#2628 |
|
Zadomowienie
|
http://www.domek-hellokitty.pl/
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
#2629 |
|
Zadomowienie
|
Halwaya ostatnia czyli 4 dawka po 2 latach, a nie roku.
A tu jest kalendarz szczepien: http://www.zdrowie.med.pl/szczepienia/szczep_05.html Powiedzmy ze sie pokrywa
|
|
|
|
#2630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam na bank ze mną na obwiązkowe szczepienia chodziłaJeszcze raz dzięki Cytat:
koleżanka z pracy przechodziła - no kiepsko z nią było i sama powiedziała, że nigdy tak chora nie była!no właśnie.. mi do głowy nie przyszło, że mi się ta książeczka może przydać
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie Mąż do mnie napisał ze kolega z pracy "rodzi" bodajże z miesiąc przed czasem....
|
|
#2632 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() superCytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() i za 34 tc![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() co do szczepien to nie pomoge bo nie wiem gdzie posialam ksiazeczkeCytat:
![]() ![]() a wiec my tez po wizycie szyjka trzyma, ale nie spodobaly mu sie te moje skurcze o ktorych mu mowilam, szczegolnie te w nocy i stwierdzil ze skoro aspargin nie pomaga to przepisze mi fenoterol ![]() no coz skoro trzeba... nie chce drugiego wczesniaka wiece bede lykac na szczescie dostalam tez isoptin bo pewnie serducho by mi eksplodowalo laseczki te ktora biora do ktorego tygodnia macie brac fenoterol? i jak sie czulyscie po nim? |
|||||
|
|
|
#2633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2634 |
|
Zadomowienie
|
Znalazlam sobie stanik do karmienia!!
![]() http://ekskluzywna.pl/p/128/41948/ax...erotyczna.html |
|
|
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo.. a mi przypomniałaś - ja mam taki sexi stanik w podobnym stylu - nadałby się do karmienia ale już pewnie za mały na mnie
|
|
#2637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
znacie sprzedawcę flaming24??
|
|
#2638 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze trochę i trzeba będzie się zabrać za pakowanie torby do szpitala. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
![]() Tylko jeszcze specjalne wkładki laktacyjne by się przydały
|
|||
|
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm ciekawe, u nas zadnych w ciązy nie ma szczepien
|
|
|
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.

Pewnie położna opis ze zdjęciem włożyła do mojej karty, a mnie dała tylko opis. Ale wybaczę jej, bo dzisiaj miała zamieszanie.

dla tż, ładnie się chłopak stara

mam na bank ze mną na obwiązkowe szczepienia chodziła