|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Niestety nie mam takiej możliwości bo w pracy jestem, ale pewnie od czwartku L4
|
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
ADUNIA! spokojnie! lez, wez no-spe. Jakby Ci do wieczora nie przeszło albo se nasiłiło to moze warto IP rozważyc, choc nie wiem jak oni od tego podejda. Ja obstawiam ze sie macia rozciąga. Wiele z nas tak miało!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#3543 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie denerwuj sieCytat:
![]() Dziewczyny a ja dzis w pracy dostałam krwotoku i zasłabłam Poszłam do toalety lało mi sie jakby ktoś odkręcił kurek z wodą.Wstałam myłam rece zrobiło mi sie słabo,oparłam sie o ściane i po prostu o nią osunełam.Przyszła po mnie koleżanka,z godzine jeszcze siedziałam na stołówce bo było mi tak słabo.Teraz już lepiej jestem w domu,ale @ nadal BARDZO obfitaPrzerażona jestem tym wszystkim
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||||
|
|
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale miałaś przeżycia.. ale jak bardzo obfita @ to ja się nie dziwię, mi nie raz przy przeciętnych(?) @ było słabo i niewiele brakowało, żebym zemdlała, w pracy pilnowałam się, żeby praktycznie cały cas siedzieć przy pierwszych dniach @. może skonsultuj z ginem te @? Adunia - weź no-spę i leż, możesz nawet 3 no-spy wziąć jednego dnia, mi tak gin kazał profilaktycznie przy krwiaku, żeby przypadkiem nie było żadnych skurczy, które pogorszyłyby sytuację, no-spa forte. i nie rób nic dzisiaj, TŻ wytrzyma bez obiadu
|
|
|
|
|
#3545 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc |Dziewczyny
to ja tez ponarzekam, dzis rano pojechalam do szpitala dowiedziec sie o tego mojego paciorkowca, normlanie nikt w tramwaju nie ustapil miejsca - co za narod!!!! W szpitalu jeden z lekarzy powiedzial mi ze nie wazne ile tej bakterii jest ale ze wogole jest, powiedzial rowniez ze tego sie nie leczy ale trzeba koniecznie podcza porodu podac mi antybiotyk dozylnie - mam nadzieje ze mojemu dzidziusiowi przez nic nie bedzie . Po wyjsciu ze szpitala poszlam na ciuszki, a potem jeszcze nachwile cos kupic do jedzenie i picia, i nromalnie w sklepie slabo mi sie zrobilo, stala w kolejce aby zpalacic i nie wtrzymalam powiedzialam kasjerce zeby narazie nie liczyla bo mi slabo, czulam ze jak nie usiade to zemdleje - pierwszy raz mi sie to zdarzylo w ciazy - ochroniarz jak zauwazylam ze zbladlam i szybko usiadlam tylko spytal czy wzywamy (chodzilo mu o karetke) powiedzialam ze nie, musze posiedziec i cos zjesc,,, po 5 min juz mi sie lepiej zrobilo - ale sie przestraszylam, jak wrocilam do domu to praktycznie 3/4 czasu w lozko, dodatkowo tez mnie dzis cos pokluwa brzuch - ale cale szczescie Mala mnie pociesza i mnie "gmera" od srodka ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Adunia na bol brzucha mi gan kazal brac 3 razy no spe zwykla, a przy silnych bolach nawet 3 razy nospe forte, ale ja biore zwykla w razie (rzadkich przypadkow) nie przechodzacych boli zdarzylo mi sie brac 6 tabl.
|
|
#3546 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
podkładam pieluszkę na pół złożoną a jak mamy aferę kupową to pieluszkę na bok odwijam - z pokrowcem byłoby ciężej maksi, natalia - Wy macie chłopaków- to twardziele, a Kasi ceratkowy przewijak nie pasuje ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36916714] Dzisiaj sprzątania ciąg dalszy, stwierdziłyśmy z mamą, że musimy się sprężyć, bo ja mam chyba jakieś uczulenie na kurz, no kicham non stop ![]() [/QUOTE] Perse- kiedy wypoczniesz? Obiecaj, że chociaż w niedzielę poleniuchujesz... ja też lubię "pytanie na śniadanie" chociaż często śpimy długo i widzę tylko drugą połowę programu ![]() no i jakoś Rogalska działa mi na nerwy dokładnie Cytat:
Cytat:
adunia- wypoczywaj, nic nie rób iza- weekend masz wolny? to ci @.... jak się czujesz? ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- kunegunda- sprawdzasz ciśnienie? Jakie miałaś przed ciążą?
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Rozłożyłam się na łopatki. Leże i ledwo zipię :/ Dobrze, że mama miała dziś wolne to do nas przyjechała i zajęła się Julkiem. teraz tż pojechał do teściów na kawę. Ehh :/ Adunia jak dziewczyny piszą, weź nospę, leż i odpoczywaj Kundzia bidulko, może to ze stresu albo z gorąca, ja pamiętam że miałam taką sytuację w markecie, na dworze zimno a w środku gorąco, ledwo co wystałam przy kasie. |
|
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
Fioluśku, gratuluję! witam Stasia na świecie
Black, trzymam kciuki ![]() Emilka wyzdrowiała, tż zachorował - angina. Ja leżę, bo łamie mnie w kościach - cholerne jesienne przesilenie przytulam i pozdrawiam!!
|
|
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
:/ mam nadzieję, że to jednorazowe
Kundzia aż dziwne, ciekawe od czego Ci się tak stało Inutil zdrowiej jak najszybciej Esia, Kundzia jakie Wam wyszły wyniki po obciążeniu glukozy, tzn na czczo, po 1godz i po 2?
|
#3550 | |
|
Zakorzenienie
|
witam, jak dobrze, że dziś piątek. mam dość. strajkuję nic nie robię. jestem nieprzytomna
![]() cos ciekawego powiedzieli? Cytat:
|
|
#3551 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#3552 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
- nikt nie doradził więc Zębuszka dała 10 zł ![]() Zdrówka dla Tobiaszka. Iza - black - ![]() inutil - zdrówka. Natalia - tule mocno ![]() Kundzia - takie zasłabnięcia w ciąży mogą się zdarzać... bądź ostrożna ![]() Lucy - nie daj się chorobie. Oby Emi nie zaraziła się teraz od TŻ-ta anginą. Dziewczyny, które mają maluchy... jakie macie butki do wózka dla malucha który nie chodzi. Ja mam 2 pary ale jedne spadają ciągle a drugie nie grzeją :/ Obeszłam dużo sklepów, Smyka, H&M nic nie ma takiego aby się na nodze trzymało, moja Dariula zaraz by je zgubiła. Możecie coś polecić? Maksi... Bacha...Natalia...Lucy... Nitka...Zeberko...? Poratujcie
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-10-05 o 18:50 |
|
|
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
zależy co kogo interesuje....tylko się poryczałam i nic poza tym....
Wróciłam...ale z bólem gardła
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
Amilcia jak tam Dareczka?
Ty się orientujesz jak powinien wyjść wynik obciążenia glukozą 75g po 2 godzinach? Agatka
|
#3555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dareczka już zdrowa (tak wyglada bynajmniej) w poniedziałek kontrola. Maguś powinno być mniej niż 140
|
|
#3556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi wyszło po 2godz 137 więc w sumie takie nie wiadomo co
|
|
#3557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystko zależy od Twojego lekarza, niektórzy wyniki na granicy każą powtarzać inni nie, moja gin. nie pozwoliła powtórzyć mi wyniku, skierowała od razu do szpitala.
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
No mam nadzieję, że nie potraktuje tego jako poniżej normy i że jest ok
|
#3559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wylicytowałam parę dni temu takie http://allegro.pl/sliczne-butki-ciep...661176768.html Są sporo za kostkę, więc mam nadzieję, że tak łatwo ich nie zdejmie. |
|
|
|
|
#3560 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
ADUNIA dużo leż i odpoczywaj ![]() EWEL Ty też się oszczędzaj ![]() AGATKA przytulam mocno ![]() AMILCIA myślę że to odpowiednia kwota od zębowej wróżki ![]() IZA ale się dzisiaj strachu najadłaś, pierwszy raz ci się takie coś zdarzyło? INUTIL zdrówka życzę LUCY działaj może jeszcze uda ci sie przegonić zbliżające choróbstwo ![]() BACHA dużo zdrówka dla Tobiaszka ALONKA mam nadzieje kochana że jakoś wytrwasz na tych wykładach BERBIE kto jak kto ale ty zasługujesz na porządny odpoczynek A propo przeziębień to ja od jakiś 5 lat w okresie jesienno zimowo wiosennym jem codziennie jedną tabletkę tranu i cerutinu i od 5 lat nie byłam chora ba nawet mnie gardło nie bolało mój Tż tak samo.
|
#3561 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale coś dziwne te wyniki, bo po godzinie mam 119, a po dwóch 137. To możliwe, żeby po dwóch było więcej niż po jednej? Czy może się pomyli w laboratorium. Na czczo miałam 83
|
|
#3563 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
na czczo 90 (norma 65-100) po 1 godz 147 9norma ponizej 180 po 2 godz 124 (norma ponizej 140) lekarz powiedzial ze nie mam cukrzycy
|
|
|
#3564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też jakieś dziwne mi się to wydawało, lekarz nic mi nie mówił
|
|
#3565 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz już wcale nie używamy przewijaka, przebieranie, ubieranie Kacperka to hard core po kupce myję mu pupkę pod prysznicem. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie dwa na zmianę jeden mam taki fajny odpowiednio skrojony (ma szwy wzdłuż krótszych boków wyprofilowane w kształt przewijaka)i przylega elegancko, drugi z allegro już tak skrojony nie jest dziś Wiktor wspaniale wykorzystał że zabrałam mu pieluchę i narobił na owy pokrowiec
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
amilcia- szczerze to ja dopiero tydzień temu kupiłam Kasi na ciuchach pierwsze buty- takie grubsze trampki sznurowane
ale bardzo podobają mi się te kozaczki, co zakupiła Lucy i widziałam, że sporo ich na allegro więc będę polować moja Kasia ma wielką stopę więc może nie będzie butów gubić ![]() dziewczyny- kurujcie się, paskudny czas- łatwo o przeziębienia
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
ja kupiłam buciczki w Tesco
niby dziewczęce eeetam nie znają się ładne były - z praktycznością nie wiem jeszcze nie nosił, najwyżej młody w babskich chodzić będzie (nie mogłam załapać o co chodzi i czy ja dobrze widzę jak go kiedyś kątem oka widziałam) - http://spoleczenstwo.newsweek.pl/ant...,7069,1,1.html
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-10-05 o 20:52 |
|
|
|
#3569 | ||||
|
Zakorzenienie
|
IZA! ale miałas przejscia - uwazaj na siebie i cały weeekend w domu najlepiej w łożku!
Cytat:
INUTIL! zdrówka! kuruj sie kochana! A Julus zdrowy? Cytat:
Cytat:
Cytat:
AGATKO! i Ciebie choróbsko bierze? o kurcze ale plaga! To łozeczk sie kurować! Bylam w tesco i nabiłam 2x po 5 l soków takich bez konserwantów, cukru itd. I jeszcze 2 piwka sobie kupiłam ![]() Nie ma zadnych wiesci od FIO i BLACK!!?????? |
||||
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Maga
![]() ![]() ....Esia heh no cosik mnie zaczyna łapać ale zaraz zapodam jakiś cerutin... a tymczasem piję gorącą herbatkę z cytrynką i myśle nad lista zakupów bo Tż sam je będzie robił....musze zrobić wizualizację sklepowa z pułkami hihiHii soczki zakupiłaś a ja zrobiłam dziś z marchwi z pietruszka i jabłkiem
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.

. Po wyjsciu ze szpitala poszlam na ciuszki, a potem jeszcze nachwile cos kupic do jedzenie i picia, i nromalnie w sklepie slabo mi sie zrobilo, stala w kolejce aby zpalacic i nie wtrzymalam powiedzialam kasjerce zeby narazie nie liczyla bo mi slabo, czulam ze jak nie usiade to zemdleje - pierwszy raz mi sie to zdarzylo w ciazy - ochroniarz jak zauwazylam ze zbladlam i szybko usiadlam tylko spytal czy wzywamy (chodzilo mu o karetke) powiedzialam ze nie, musze posiedziec i cos zjesc,,, po 5 min juz mi sie lepiej zrobilo - ale sie przestraszylam, jak wrocilam do domu to praktycznie 3/4 czasu w lozko, dodatkowo tez mnie dzis cos pokluwa brzuch - ale cale szczescie Mala mnie pociesza i mnie "gmera" od srodka

Kamil ma jeszcze wszystkie ząbki mleczne 
też jakieś dziwne mi się to wydawało, lekarz nic mi nie mówił
niby dziewczęce eeetam nie znają się