Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-05, 13:48   #3541
ewel28
Rozeznanie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
A mnie troche przeszlo wiec ide walczyc z ziemniakami, reszte TZ sobie dorobi... Mam nadzieje, ze teraz bedzie inaczej, musi byc Ewel! Moze Ty tez sie poloz i odpocznij. Milego popoludnia
Niestety nie mam takiej możliwości bo w pracy jestem, ale pewnie od czwartku L4
Stary 2012-10-05, 13:52   #3542
eseska
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV

Cytat:
Wróciłam właśnie od gina, bo okropnie mnie brzuch bolał, przestraszyłam się i polazłam do przychodni na NFZ. Nie przyjeła mnie zołza, bo była już 12:18, a ona się śpieszy i kończy dziś o 12:30...
ADUNIA! spokojnie! lez, wez no-spe. Jakby Ci do wieczora nie przeszło albo se nasiłiło to moze warto IP rozważyc, choc nie wiem jak oni od tego podejda. Ja obstawiam ze sie macia rozciąga. Wiele z nas tak miało!!!!!!!!!!!!!!!!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 16:38   #3543
iza243
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Esia to pozno te usg, a nie mialas miedzy 28 a 32tc?! bo wlasnie czytalam ze dwa ostatnie usg to wlasnie miedzy 28 a 32tc a potem miedzy 38-40tc

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Do sr chodzi dziewczyna ktora stracila dziecko w zeszlym roku, sadzilam ze jakos wczesniej, ale dzis na cwiczeniach opowiedziala po trosze co sie stalo - zmrozilo mi krew w zylach jak opowiadala - stracila dziecko w 5 miesiacu, lekarz prowadzacy mowil ze wszystko jest ok i tym podobne, brala leki na potrzymanie, bo miala kreawienia, na koncu sie okazalo jak zaczela krwawic ze nie jest tak dobrze jak lekarz mowil - dziecko mialo wiele wad, w tym miedzy innymi brak nerek, i chyba jeszcze innych narzadow, i zylo 5 miesiecy w jej brzuchu, gdyby nie brala lekow na podtrzymanie pewnie by stracila wczesniej... ale kurna co za lekarz jej robil usg skoro nie widzial narzadow - dla mnie SZOK!!!! W srode teraz bedzie rodzic - ma duze dziecko i lekarze bede u niej wywolywac porod bo chce rodzic naturalnie...
Aż mnie zmroziło jak preczytałam tą historie
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja też wstawałam w nocy, dopiero nad ranem porządnie przysnęłam bo nie słyszałam jak mąż do pracy wychodził. ale wraz od 6 nie śpię.

wizyta jak wizyta, nie spodziewam się niczego poza stwierdzeniem: dalej brać leki.. przestaje mi się podobać ta lekarka..
Myślisz żeby zmienić gina?
Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
Dziewczyny napiszcie mi proszę kiedy po # dostałyście @ ???
U mnie dzisiaj mija 6 tyg od #
a @ ani widu ani słychu

Ja dostałam 4 tygodnie po #.
Cytat:
Też czekam na wieści od Fiol i Black...
Wróciłam właśnie od gina, bo okropnie mnie brzuch bolał, przestraszyłam się i polazłam do przychodni na NFZ. Nie przyjeła mnie zołza, bo była już 12:18, a ona się śpieszy i kończy dziś o 12:30...

No nic, TŻ niedługo podwiezie nospę, poleżę trochę i będę schizować, bo wizyta u mojego gina dopiero w czwartek

Alonka, powodzenia na uczelni, żeby @ nie była jednak taka męcząca

Maga, super, że z glukozą poszło tak łatwo
Będzie dobrzeNie denerwuj sie
Cytat:
Napisane przez ewel28 Pokaż wiadomość
Leż plackiem i odpoczywaj może przejdzie ale zołza z tej gin ale czego się mona spodziewać jak przyjmuje na NFZ.
To w czwartek obie mamy wizyty trzymam za Was kciuki
Trzymam kciuki za wizyte

Dziewczyny a ja dzis w pracy dostałam krwotoku i zasłabłamPoszłam do toalety lało mi sie jakby ktoś odkręcił kurek z wodą.Wstałam myłam rece zrobiło mi sie słabo,oparłam sie o ściane i po prostu o nią osunełam.Przyszła po mnie koleżanka,z godzine jeszcze siedziałam na stołówce bo było mi tak słabo.Teraz już lepiej jestem w domu,ale @ nadal BARDZO obfitaPrzerażona jestem tym wszystkim

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 16:52   #3544
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Myślisz żeby zmienić gina?

Dziewczyny a ja dzis w pracy dostałam krwotoku i zasłabłamPoszłam do toalety lało mi sie jakby ktoś odkręcił kurek z wodą.Wstałam myłam rece zrobiło mi sie słabo,oparłam sie o ściane i po prostu o nią osunełam.Przyszła po mnie koleżanka,z godzine jeszcze siedziałam na stołówce bo było mi tak słabo.Teraz już lepiej jestem w domu,ale @ nadal BARDZO obfitaPrzerażona jestem tym wszystkim
nie, gina nie, ja to pisałam o endo, bo dziś miałam wizytę u endo właśnie.

ale miałaś przeżycia.. ale jak bardzo obfita @ to ja się nie dziwię, mi nie raz przy przeciętnych(?) @ było słabo i niewiele brakowało, żebym zemdlała, w pracy pilnowałam się, żeby praktycznie cały cas siedzieć przy pierwszych dniach @. może skonsultuj z ginem te @?

Adunia - weź no-spę i leż, możesz nawet 3 no-spy wziąć jednego dnia, mi tak gin kazał profilaktycznie przy krwiaku, żeby przypadkiem nie było żadnych skurczy, które pogorszyłyby sytuację, no-spa forte. i nie rób nic dzisiaj, TŻ wytrzyma bez obiadu
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 17:47   #3545
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

czesc |Dziewczyny
to ja tez ponarzekam, dzis rano pojechalam do szpitala dowiedziec sie o tego mojego paciorkowca, normlanie nikt w tramwaju nie ustapil miejsca - co za narod!!!! W szpitalu jeden z lekarzy powiedzial mi ze nie wazne ile tej bakterii jest ale ze wogole jest, powiedzial rowniez ze tego sie nie leczy ale trzeba koniecznie podcza porodu podac mi antybiotyk dozylnie - mam nadzieje ze mojemu dzidziusiowi przez nic nie bedzie . Po wyjsciu ze szpitala poszlam na ciuszki, a potem jeszcze nachwile cos kupic do jedzenie i picia, i nromalnie w sklepie slabo mi sie zrobilo, stala w kolejce aby zpalacic i nie wtrzymalam powiedzialam kasjerce zeby narazie nie liczyla bo mi slabo, czulam ze jak nie usiade to zemdleje - pierwszy raz mi sie to zdarzylo w ciazy - ochroniarz jak zauwazylam ze zbladlam i szybko usiadlam tylko spytal czy wzywamy (chodzilo mu o karetke) powiedzialam ze nie, musze posiedziec i cos zjesc,,, po 5 min juz mi sie lepiej zrobilo - ale sie przestraszylam, jak wrocilam do domu to praktycznie 3/4 czasu w lozko, dodatkowo tez mnie dzis cos pokluwa brzuch - ale cale szczescie Mala mnie pociesza i mnie "gmera" od srodka

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Adunia na bol brzucha mi gan kazal brac 3 razy no spe zwykla, a przy silnych bolach nawet 3 razy nospe forte, ale ja biore zwykla w razie (rzadkich przypadkow) nie przechodzacych boli zdarzylo mi sie brac 6 tabl.

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 18:23   #3546
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
a po co te pieluszki? eh, ja chyba jeszcze nic nie wiem o dzieciach..
Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
ja też nie wiem po co ;p ?? My nie mamy. A na przewijak wolę mieć pokrowiec bo pieluszka się podwija.
Monika jak widzisz każda mama ma inna listę. Pewnie kupisz sama parę, rzeczy które nie do końca będą dobrym pomysłem
dla mnie w dotyku przewijak jest nieprzyjemny, ceratkowy i lepi się do posikanej lub do powycieranej chusteczką pupy- moja Kasia tego nie lubi
podkładam pieluszkę na pół złożoną a jak mamy aferę kupową to pieluszkę na bok odwijam - z pokrowcem byłoby ciężej
maksi, natalia - Wy macie chłopaków- to twardziele, a Kasi ceratkowy przewijak nie pasuje

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36916714]
Dzisiaj sprzątania ciąg dalszy, stwierdziłyśmy z mamą, że musimy się sprężyć, bo ja mam chyba jakieś uczulenie na kurz, no kicham non stop A dzisiaj mnie w gardle drażni. Jestem taka zmęczona i wszystko mnie boli, a w poniedziałek do pracy, to sobie odpoczęłam......
[/QUOTE]
Perse- kiedy wypoczniesz? Obiecaj, że chociaż w niedzielę poleniuchujesz...

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
Oglądam pytanie na śniadanie i ogarniam dom.
ja też lubię "pytanie na śniadanie" chociaż często śpimy długo i widzę tylko drugą połowę programu
no i jakoś Rogalska działa mi na nerwy

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
chyba zostając w domu się nie da
dokładnie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Tez mialam fatalna noc. strasznie wczoraj sie zmeczylam w miescie, brzuch mnie boli, jakies uplawy, ktore oczywiscie strasznie interpretuje... wrrrr
paniczko- co tydzien masz wizyty? idziesz w poniedziałek?

Cytat:
Mikołaj jeszcze nie jedno na Tobie wypracuje
nie miej wyrzutów, wydaje mi się, że i tak na prawdę długo karmiłaś , zwłaszcza, że Twój synek poniekąd sam podjął decyzję, że już nie potrzebuje, to chyba opcja najlepsza z możliwych
właśnie, myślę natalko, że z każdym miesiącem byłoby Ci trudniej zdecydować się na odstawienie Mikiego od piersi, sam zadecydował

adunia- wypoczywaj, nic nie rób

iza- weekend masz wolny? to ci @....
jak się czujesz?

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

kunegunda- sprawdzasz ciśnienie? Jakie miałaś przed ciążą?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 18:23   #3547
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Hej!

Rozłożyłam się na łopatki. Leże i ledwo zipię :/

Dobrze, że mama miała dziś wolne to do nas przyjechała i zajęła się Julkiem. teraz tż pojechał do teściów na kawę.

Ehh :/

Adunia jak dziewczyny piszą, weź nospę, leż i odpoczywaj
Kundzia bidulko, może to ze stresu albo z gorąca, ja pamiętam że miałam taką sytuację w markecie, na dworze zimno a w środku gorąco, ledwo co wystałam przy kasie.
Stary 2012-10-05, 18:29   #3548
Lucy1111
Zakorzenienie

Fioluśku, gratuluję! witam Stasia na świecie

Black, trzymam kciuki

Emilka wyzdrowiała, tż zachorował - angina. Ja leżę, bo łamie mnie w kościach - cholerne jesienne przesilenie

przytulam i pozdrawiam!!
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 18:31   #3549
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a ja dzis w pracy dostałam krwotoku i zasłabłam
:/ mam nadzieję, że to jednorazowe

Kundzia aż dziwne, ciekawe od czego Ci się tak stało

Inutil zdrowiej jak najszybciej

Esia, Kundzia jakie Wam wyszły wyniki po obciążeniu glukozy, tzn na czczo, po 1godz i po 2?

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 18:38   #3550
BERBIE
Zakorzenienie

witam, jak dobrze, że dziś piątek. mam dość. strajkuję nic nie robię. jestem nieprzytomna
Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
ja oglądam ddtvn będa mówić o in vitro....
cos ciekawego powiedzieli?

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
Szukam grupy wsparcia mam porzuconych przez dzieci ;p. Mikołaj dalej nie chce mojego mleka ;/ a mi źle z tym fizycznie i psychicznie.
przytulam
Stary 2012-10-05, 18:39   #3551
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
czesc |Dziewczyny
to ja tez ponarzekam, dzis rano pojechalam do szpitala dowiedziec sie o tego mojego paciorkowca, normlanie nikt w tramwaju nie ustapil miejsca - co za narod!!!! W szpitalu jeden z lekarzy powiedzial mi ze nie wazne ile tej bakterii jest ale ze wogole jest, powiedzial rowniez ze tego sie nie leczy ale trzeba koniecznie podcza porodu podac mi antybiotyk dozylnie - mam nadzieje ze mojemu dzidziusiowi przez nic nie bedzie . Po wyjsciu ze szpitala poszlam na ciuszki, a potem jeszcze nachwile cos kupic do jedzenie i picia, i nromalnie w sklepie slabo mi sie zrobilo, stala w kolejce aby zpalacic i nie wtrzymalam powiedzialam kasjerce zeby narazie nie liczyla bo mi slabo, czulam ze jak nie usiade to zemdleje - pierwszy raz mi sie to zdarzylo w ciazy - ochroniarz jak zauwazylam ze zbladlam i szybko usiadlam tylko spytal czy wzywamy (chodzilo mu o karetke) powiedzialam ze nie, musze posiedziec i cos zjesc,,, po 5 min juz mi sie lepiej zrobilo - ale sie przestraszylam, jak wrocilam do domu to praktycznie 3/4 czasu w lozko, dodatkowo tez mnie dzis cos pokluwa brzuch - ale cale szczescie Mala mnie pociesza i mnie "gmera" od srodka

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Adunia na bol brzucha mi gan kazal brac 3 razy no spe zwykla, a przy silnych bolach nawet 3 razy nospe forte, ale ja biore zwykla w razie (rzadkich przypadkow) nie przechodzacych boli zdarzylo mi sie brac 6 tabl.
O jejku ale miałaś stres.Dobrze że już czujesz sie ok
Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
dla mnie w dotyku przewijak jest nieprzyjemny, ceratkowy i lepi się do posikanej lub do powycieranej chusteczką pupy- moja Kasia tego nie lubi
podkładam pieluszkę na pół złożoną a jak mamy aferę kupową to pieluszkę na bok odwijam - z pokrowcem byłoby ciężej
maksi, natalia - Wy macie chłopaków- to twardziele, a Kasi ceratkowy przewijak nie pasuje

Perse- kiedy wypoczniesz? Obiecaj, że chociaż w niedzielę poleniuchujesz...

ja też lubię "pytanie na śniadanie" chociaż często śpimy długo i widzę tylko drugą połowę programu

dokładnie

paniczko- co tydzien masz wizyty? idziesz w poniedziałek?

właśnie, myślę natalko, że z każdym miesiącem byłoby Ci trudniej zdecydować się na odstawienie Mikiego od piersi, sam zadecydował

adunia- wypoczywaj, nic nie rób

iza- weekend masz wolny? to ci @....
jak się czujesz?

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

kunegunda- sprawdzasz ciśnienie? Jakie miałaś przed ciążą?
Tak,wolny.Już lepiej choć dziś w domu raczej nic nie robiłam tylko odpoczywałam.
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Fioluśku, gratuluję! witam Stasia na świecie

Black, trzymam kciuki

Emilka wyzdrowiała, tż zachorował - angina. Ja leżę, bo łamie mnie w kościach - cholerne jesienne przesilenie

przytulam i pozdrawiam!!
Kuruj sie kochana

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 18:40   #3552
amilcia
Wtajemniczenie

Hej.
Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość
Kamil ma jeszcze wszystkie ząbki mleczne
- nikt nie doradził więc Zębuszka dała 10 zł
Zdrówka dla Tobiaszka.

Iza -

black -

inutil - zdrówka.

Natalia - tule mocno

Kundzia
- takie zasłabnięcia w ciąży mogą się zdarzać... bądź ostrożna

Lucy - nie daj się chorobie. Oby Emi nie zaraziła się teraz od TŻ-ta anginą.

Dziewczyny, które mają maluchy... jakie macie butki do wózka dla malucha który nie chodzi. Ja mam 2 pary ale jedne spadają ciągle a drugie nie grzeją :/ Obeszłam dużo sklepów, Smyka, H&M nic nie ma takiego aby się na nodze trzymało, moja Dariula zaraz by je zgubiła. Możecie coś polecić? Maksi... Bacha...Natalia...Lucy... Nitka...Zeberko...? Poratujcie

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012

Edytowane przez amilcia
Czas edycji: 2012-10-05 o 18:50
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 18:43   #3553
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
cos ciekawego powiedzieli?
zależy co kogo interesuje....tylko się poryczałam i nic poza tym....

Wróciłam...ale z bólem gardła

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 18:52   #3554
Maga83
Zakorzenienie

Amilcia jak tam Dareczka?
Ty się orientujesz jak powinien wyjść wynik obciążenia glukozą 75g po 2 godzinach?

Agatka

Stary 2012-10-05, 18:58   #3555
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Amilcia jak tam Dareczka?
Ty się orientujesz jak powinien wyjść wynik obciążenia glukozą 75g po 2 godzinach?
- Dziękuję, że pytasz Dareczka już zdrowa (tak wyglada bynajmniej) w poniedziałek kontrola. Maguś powinno być mniej niż 140

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
Stary 2012-10-05, 19:03   #3556
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
- Dziękuję, że pytasz Dareczka już zdrowa (tak wyglada bynajmniej) w poniedziałek kontrola. Maguś powinno być mniej niż 140
To najważniejsze, że już nią lepiej, bo się biedna męczyła
Mi wyszło po 2godz 137 więc w sumie takie nie wiadomo co

Stary 2012-10-05, 19:09   #3557
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:
To najważniejsze, że już nią lepiej, bo się biedna męczyła
Mi wyszło po 2godz 137 więc w sumie takie nie wiadomo co
- ja miałam 140 - dostałam skierowanie do szpitala na obserwacje - wypuścili mnie już z insuliną - diagnoza - cukrzyca insulinozależna.
Wszystko zależy od Twojego lekarza, niektórzy wyniki na granicy każą powtarzać inni nie, moja gin. nie pozwoliła powtórzyć mi wyniku, skierowała od razu do szpitala.

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
Stary 2012-10-05, 19:16   #3558
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko zależy od Twojego lekarza, niektórzy wyniki na granicy każą powtarzać inni nie, moja gin. nie pozwoliła powtórzyć mi wyniku, skierowała od razu do szpitala.
No mam nadzieję, że nie potraktuje tego jako poniżej normy i że jest ok

Stary 2012-10-05, 19:21   #3559
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, które mają maluchy... jakie macie butki do wózka dla malucha który nie chodzi. Ja mam 2 pary ale jedne spadają ciągle a drugie nie grzeją :/ Obeszłam dużo sklepów, Smyka, H&M nic nie ma takiego aby się na nodze trzymało, moja Dariula zaraz by je zgubiła. Możecie coś polecić? Maksi... Bacha...Natalia...Lucy... Nitka...Zeberko...? Poratujcie
Amilciu, nie podpowiem Ci nic mądrego w sprawie butów, bo Emilka w zasadzie nie nosi. Między innymi dlatego, że gubi na spacerach.
Wylicytowałam parę dni temu takie http://allegro.pl/sliczne-butki-ciep...661176768.html Są sporo za kostkę, więc mam nadzieję, że tak łatwo ich nie zdejmie.
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 19:37   #3560
anusia1808
Rozeznanie

Dzień dobry

ADUNIA
dużo leż i odpoczywaj

EWEL Ty też się oszczędzaj

AGATKA przytulam mocno

AMILCIA myślę że to odpowiednia kwota od zębowej wróżki

IZA ale się dzisiaj strachu najadłaś, pierwszy raz ci się takie coś zdarzyło?

INUTIL zdrówka życzę

LUCY działaj może jeszcze uda ci sie przegonić zbliżające choróbstwo

BACHA dużo zdrówka dla Tobiaszka

ALONKA mam nadzieje kochana że jakoś wytrwasz na tych wykładach

BERBIE kto jak kto ale ty zasługujesz na porządny odpoczynek

A propo przeziębień to ja od jakiś 5 lat w okresie jesienno zimowo wiosennym jem codziennie jedną tabletkę tranu i cerutinu i od 5 lat nie byłam chora ba nawet mnie gardło nie bolało mój Tż tak samo.

"Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..."
Ugo Foscolo
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 19:37   #3561
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:
No mam nadzieję, że nie potraktuje tego jako poniżej normy i że jest ok
- w zasadzie zmieściłaś się w normie więc pewnie nie masz nietolerancji. Kiedy masz wizytę?

Cytat:
Amilciu, nie podpowiem Ci nic mądrego w sprawie butów, bo Emilka w zasadzie nie nosi. Między innymi dlatego, że gubi na spacerach.
Wylicytowałam parę dni temu takie http://allegro.pl/sliczne-butki-ciep...661176768.html Są sporo za kostkę, więc mam nadzieję, że tak łatwo ich nie zdejmie.
- dzięki Lucy, właśnie też o takich myślałam, będę szukać dalej.

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
Stary 2012-10-05, 19:42   #3562
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
- w zasadzie zmieściłaś się w normie więc pewnie nie masz nietolerancji. Kiedy masz wizytę?
We wtorek idę.
Ale coś dziwne te wyniki, bo po godzinie mam 119, a po dwóch 137. To możliwe, żeby po dwóch było więcej niż po jednej? Czy może się pomyli w laboratorium. Na czczo miałam 83

Stary 2012-10-05, 19:58   #3563
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:

[/COLOR]kunegunda- sprawdzasz ciśnienie? Jakie miałaś przed ciążą?
Zeberka codziennie nie mierze na ostatniej wizycie w poniedzialek mialam 120/60 w szpitalu jak lezalam na patologi to srednio 110/60

Cytat:

Esia, Kundzia jakie Wam wyszły wyniki po obciążeniu glukozy, tzn na czczo, po 1godz i po 2?
Madzia ja mialam takie wyniki:
na czczo 90 (norma 65-100)
po 1 godz 147 9norma ponizej 180
po 2 godz 124 (norma ponizej 140)

lekarz powiedzial ze nie mam cukrzycy

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 20:00   #3564
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
We wtorek idę.
Ale coś dziwne te wyniki, bo po godzinie mam 119, a po dwóch 137. To możliwe, żeby po dwóch było więcej niż po jednej? Czy może się pomyli w laboratorium. Na czczo miałam 83
ja miałam po godzinie i po dwóch identyczny wynik tj. 122 (o ile mnie pamięć nie myli) też jakieś dziwne mi się to wydawało, lekarz nic mi nie mówił
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 20:16   #3565
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
pokrowiec jest z froty więc jest miły. jest na gumkę więc się nie zwozi. nie wyobrażam sobie przebierania na ceratce.
Teraz już wcale nie używamy przewijaka, przebieranie, ubieranie Kacperka to hard core po kupce myję mu pupkę pod prysznicem.

Cytat:
mnie też Rogalska działa na nerwy i ta Popkowa, ale tę co prowadzi Kobiecy punkt widzenia po dzisiaj nikt nie przebije
Cytat:

przytulam i pozdrawiam!!

Cytat:
hmm... Kacperek od pierwszych miesięcy chodził w butach, teraz proponuję Ci takie kozaczki ocieplane jak Lucy pokazywała. Za nowe w sklepie dziecięcym zapłaciłam w tamtym roku ok 35 zł. Ale nie trzymają się dobrze na nóżce.
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 20:22   #3566
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
pokrowiec jest z froty więc jest miły. jest na gumkę więc się nie zwozi. nie wyobrażam sobie przebierania na ceratce.
taż posiadam pokrowiec w sumie dwa na zmianę
jeden mam taki fajny odpowiednio skrojony (ma szwy wzdłuż krótszych boków wyprofilowane w kształt przewijaka)i przylega elegancko, drugi z allegro już tak skrojony nie jest
dziś Wiktor wspaniale wykorzystał że zabrałam mu pieluchę i narobił na owy pokrowiec
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-10-05, 20:34   #3567
zebrawpaski
Zakorzenienie

amilcia- szczerze to ja dopiero tydzień temu kupiłam Kasi na ciuchach pierwsze buty- takie grubsze trampki sznurowane
ale bardzo podobają mi się te kozaczki, co zakupiła Lucy i widziałam, że sporo ich na allegro więc będę polować
moja Kasia ma wielką stopę więc może nie będzie butów gubić

dziewczyny- kurujcie się, paskudny czas- łatwo o przeziębienia

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 20:42   #3568
Alfahelisa
Zakorzenienie

ja kupiłam buciczki w Tesco niby dziewczęce eeetam nie znają się ładne były - z praktycznością nie wiem jeszcze nie nosił, najwyżej młody w babskich chodzić będzie skoro wykladowca języka angielskiego na wrocławski uniwerku w szpilkach pomykać może to czemu nie (nie mogłam załapać o co chodzi i czy ja dobrze widzę jak go kiedyś kątem oka widziałam) - http://spoleczenstwo.newsweek.pl/ant...,7069,1,1.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PA053874.jpg (56,2 KB, 20 załadowań)
Bezpowrotnie elipsa ma"

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2012-10-05 o 20:52
Stary 2012-10-05, 20:47   #3569
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a ja dzis w pracy dostałam krwotoku i zasłabłam
IZA! ale miałas przejscia - uwazaj na siebie i cały weeekend w domu najlepiej w łożku!
Cytat:
w sklepie slabo mi sie zrobilo,

ale cale szczescie Mala mnie pociesza i mnie "gmera" od srodka
KUNDZIA! w ciązy takie sytuacje mogą sie zdarzyc choc ja je głownie z I trymestru kojarze- tzn ja tak miałam! Uważajcie na siebie diziewczyny!!! Dobrze ze Mała jest aktywna!

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Rozłożyłam się na łopatki. Leże i ledwo zipię :/
INUTIL! zdrówka! kuruj sie kochana! A Julus zdrowy?
Cytat:
LUCY! Dobrze ze EMi lepiej! tylko czemu Was teraz rozkłada? Zdrowia!!

Cytat:
Napisane przez Maga83;36926843
[B
Esia, Kundzia[/B] jakie Wam wyszły wyniki po obciążeniu glukozy, tzn na czczo, po 1godz i po 2?
MAGA! ja miałam jakos dziwnie to badanie robiona bo ja miałam 50 a nie 75. I na czczo mi nie badali po 50 g po 1 h miałam 7,3 mmol/l a norma jest ponizej 7,8. wiec sie załamałam na końcówke normy!

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
witam, jak dobrze, że dziś piątek. mam dość. strajkuję nic nie robię. jestem nieprzytomna
BERBIE! I bardzo dobrze!!! Odpoczywaj kochana!!! Naprawde tego potrzebujesz!!!!

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Wróciłam...ale z bólem gardła
AGATKO! i Ciebie choróbsko bierze? o kurcze ale plaga! To łozeczk sie kurować!

Bylam w tesco i nabiłam 2x po 5 l soków takich bez konserwantów, cukru itd. I jeszcze 2 piwka sobie kupiłam

Nie ma zadnych wiesci od FIO i BLACK!!??????

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 20:51   #3570
agatkaa1
Zakorzenienie

Maga ....

Esia heh no cosik mnie zaczyna łapać ale zaraz zapodam jakiś cerutin... a tymczasem piję gorącą herbatkę z cytrynką i myśle nad lista zakupów bo Tż sam je będzie robił....musze zrobić wizualizację sklepowa z pułkami hihi

Hii soczki zakupiłaś a ja zrobiłam dziś z marchwi z pietruszka i jabłkiem

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości