|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale bez przesady, jak to nie ma w sklepie- a w czym tego dzieciaka ze szpitala wynieść...?
|
|
#2792 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zmykam kochane bo małż za chwilkę wróci
|
|
#2794 | |||
|
Zakorzenienie
|
Pościel przebrana
a co głośna jesteś? bo mój murzyn to przegina - po domu jakby stado bizonów biegało.. muzyka jakby niedosłyszący był.. a jak murzynka przez Skype'a gada to my słyszymy jej rozmówce nawet Cytat:
Cytat:
No i jak Marti wspomniała - jak mu chrapie to się chłop nie będzie w salonie pod kocem męczył hehehe - ja sama w zimie lubię za sobą kołdrę nosić - a wygodniej pojedyńczą Cytat:
Karaluchy i pająki.. i wszy!
|
|
#2795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Karla - nie, proszę - mój były facet trenował krav mage i boks ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Halwaya - uwielbiam Cię, jesteś genialna!!!! Oj, biedny
|
|
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
ja też szybko urodziłam, o 19 odeszły wody, o 22 zaczęły się skurcze, o 1 bóle krzyżowe, o 2 kazali mi się położyć żeby zobaczyć rozwarcie, już nie wstałam o 2:20 córka była po tej stronie
oby tym razem było podobnie
|
|
#2797 | |
|
Zakorzenienie
|
A czy któraś z was zna jakiś sprawdzony przepis na kruche ciasteczka - coś a la Pieguski? Bo mam ochotę.. zrobić i zjeść
![]() Cytat:
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
Jestem po spotkaniu z położną, którą poleciła mi siostra TŻ. Rewelacyjna kobieta Zrobiła mi ktg, opowiedziała o różnych rzeczach, m.in. o pielęgnacji noworodka, bo o tym chciałam dziś porozmawiać. Dowiedziałam się więcej szczegółów nt. szpitala, w którym chcę rodzić i jestem już zdecydowana w 100%. O ile nie złapie mnie jak będę na studiach w rodzinnym mieście ![]() Przy okazji oświeciła mnie, że taka opieka położnej należy się ciężarnej od 20. albo od 21. tygodnia i że teraz trzeba sobie wybrać położną środowiskową, bo nie ma już "przydziałów" z góry. Zapytałam o ten śluz- powiedziała mi, że mam bezwzględnie leżeć, bo to może być albo z szyjki albo to znak, że łożysko się zaczęło odklejać. Dostałam znowu dużo próbek, ulotek, książek. Także będę miała co czytać ![]() Dostałam też listę, co trzeba zabrać ze sobą do tego szpitala, do porodu i już torbę mam spakowaną ![]() Teraz to położna ma do mnie przyjechać do domu, w środę lub w nast. piątek. Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2012-10-05 o 20:15 |
|
|
|
#2799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2800 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2801 | |
|
Zakorzenienie
|
o to ja poproszę
jeśli są tam wiórki kokosowe to może i będę mogła dziś zrobić ![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
niteczka ale to masz biegunke?
halwaya nie no jak tak robi sąsiad to faktycznie nieladnie. ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
przypomnailas mi ze msuze isc do przychodni sie zarejestrowac i jakąs polozna wybrac w przyszlym tyg w koncu bo kurde nei zdąże jak tak dalej bedzie madzius to faktycznie lepiej leż |
|
|
|
|
#2803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Potrzebujesz: wiórki kokosowe (ok.400g ) szklanka cukru 4 jajka Cukier wsypujesz do miseczki, dodajesz żółtka z jajek i miksujesz na taką gładką masę, do rozpuszczenia cukru. Dodajesz do tego wiórki i najlepiej swoją własną łapką mieszasz. Ale delikatnie, tak jakby podbierając. Jak wymieszasz zółtka z wiórkami dodajesz białka ubite na sztywną pianę i też delikatnie łączysz z resztą. Z tej masy formujesz kulki i pieczesz w piekarniku ok.20 min, 160 st. ( bynajmniej u mnie, ale na pewno znacie swoje piekarniki - kulki muszą się ładnie zarumienić )
|
|
#2804 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamusie przyszłe i obecne
![]() Tak sobie śledzę wasz wątek prawie od początku z małymi przerwami wiele razy chciałam napisac ale jakos tak tu domowo i po ''znajomości '' że nie mogłam sie przełamać Trochę o sobie jestem mamą 5 letniej córki i czekamy na braciszka Igora który ma sie pojawić na świecie 11.11.2012 . Dużo sie od Was dowiedziałam ale i nie raz płakałam ze śmiechu Jako że mój TŻ ciągle za granicą a córka w przedszkolu to nieziemsko sie nudzę i postanowiłam w końcu napisać No nic przynudzać więcej nie będę
|
|
|
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
zainspirowałyście mnie ciastkami i jutro u mnie będzie : http://www.mojewypieki.com/przepis/l...a-z-lemon-curd
![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
|
|
#2806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2807 |
|
Zadomowienie
|
Bez mąki i bez masła... A białko bedzie sklejalo całość... Przepis podpatrzony z tv, i już sprawdzony
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję wszystkim rozpoczętych tygodni
![]() Trzymam za Kasię i Nelcię! i za Dojotkę!!!!! ![]() Super, że Anett wraca Kaamila gratuluję udanej wizyty! ![]() Ja teraz wizyty mam co dwa tygodnie Perełko już tak mało zostało do Waszego ślubu ![]() Sola za wyniki!Judkama ja mam fenoterol brać do 37 tygodnia Po tabletkach czuję się dobrze (troszkę ręcę mi się trzęsą jedynie), ale po kroplówce to mnie trzęsło jak narkomana na głodzie- dosłownie wszystkie mięśnie mi drżały. Jasiu za wizytę!Pokrzywko również ![]() Muminku ogromne za Laurkę!Jutro miałam mieć zajęcia, ale jest inauguracja roku, więc nie ma zajęc ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2809 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak tak czytam o Waszych krótkich porodach to uważam, że normalnie powinien powstać na wizażu wątek o opisach porodu.
Bo większość osób pisze o trudnych porodach - pewnie dlatego, że jest to bardziej traumatyczne. Ale jak są opisy tylko takich porodów to wiele kobiet boi się naturalnych porodów, bo myślą, że każdy jest taki. Cytat:
|
|
|
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
następne ciasto, co mi się spodobało http://www.winiary.pl/przepis.aspx/7...dowo-migdalowa
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
WitAM NOWĄ MAMUSIĘ
moj mąż stwierdzil , że musimy gdzies wyjsc bo moze to ostatni dzwonek wiec zabiera mnie na miasto.tzn znajac zycie wrocimy szybko bo dokarmienie mnie byłoby zbyt kosztowne wiec pewnie tylko jakąs kawke/koktajl wypijemy i narka.mi sie tam nei chce nigdzie wyjeżdzac ale niech mu bedzie, juz w sumie faktyznie chyba z 2 miesiace nigdzie nie poejchalismy wieczorem |
|
|
|
#2812 |
|
Rozeznanie
|
Mój pierwszy poród też do długich nie należał ok 4,5 h ale nie wspominam go najlepiej , zwłaszcza lekarki głupiej pindy która pomiędzy sprawdzaniem mojego rozwarcia już przy ostatniej fazie gdzie myslałam że wyjdę z siebie z nogami w górze ona jak gdyby nigdy nic patrząc mi w krocze zajadała sobie drożdżówkę no myślałam że wstanę i jej ją w d... zapakuje , to oczywiscie nie byl koniec bo pieleniarka od karmienia która de facto miała mnie nauczyć i pomóc przyszła z pretensją czemu w domu na lalce nie ćwiczyłam
Głupie babsztyle
|
|
|
|
#2813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja taka beksa w tej ciązy![]() ciekawe jak ja bede opisywac swoj oby to bylo-czytalam sobie gazetke na łózku porodowym kiedy wtem poczulam potzrebe parcia , 5 minut pozniej wyskoczyl mały Tymon oczywiscie bez pękniecia, nacięcia i innych obrzydlistw ))---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
teraz doczytalam ze to wie kobiety bo wczesniej tylko tą od drożdżówki zobaczyloam masakra
Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-10-05 o 21:00 |
||
|
|
|
#2814 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() MAdzius o co chodzi z tymi poloznymi??to ja tez musze isc do swojej przychodni i wybrac polozna??a jak poznoej jak dziecko sie urodzi??ile jest czasu na zapisanie go do lekarza??bo ja w ciemnej dupie jestem z tymi iformacjami |
||||
|
|
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć powiem szczerze, że jak usłyszałabym tekst o ćwiczeniu karmienia na lalce to chyba walnęłabym śmiechem |
|
|
|
|
#2816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja nie moge bo to z mąką
|
|
|
|
|
#2817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ile czasu jest na zapisanie dziecka to ja nie wiem, ale najlepiej zadzwonić chyba do przychodni i się dowiedzieć u źródła |
||
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
też tego nie wiem
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
dobra ide musze sie ubrac jak czlowiek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.

- mam dość swojej 
z tych samych względów. Mąż nawet dzisiaj opowiadał że jak wczoraj usnęłam a on trzymał rękę na moim brzuszku to Mały tak fajnie i bardzo długo się ruszał, raz tylko zatrząsł się jak galareta (ulubiony ruch naszego dziecka w brzuchu - nie wiem co wyrabia). 

ile - 3 godz i 20 min
Ja też tak chcę - proszę

wezmie koldre to chociaz namiastke sypialni bedzie mial
Adam 18.11.2012

za Kasię i Nelcię! i za Dojotkę!!!!! 

bo to z mąką